2 újabb tény az új MacBook Pro-król

A 13 colos modell végre csak teljes sebességű Thunderbolt 3 csatlakozókkal rendelkezik és az új szilikon membrán tényleg a por elleni védelemre szolgál. Utóbbit az iFixit le is tesztelte.

A 2016-os és 2017-es 13 colos Touch Barral felszerelt MacBook Pro modelleken csak a 2 bal oldali Thunderbolt 3 csatlakozó volt képes a 40 Gb/s sebességre, a jobb oldaliak korlátozottak voltak.

A 2016/2017-es modell 15 colos változata nem szenvedett ilyesmitől, annak mind a 4 Thunderbolt 3 csatlakozója teljes sebességre volt képes. A 2018-as család azonban végre homogén, az összes Thunderbolt 3 csatlakozó a leggyorsabb.

A MacRumors egy belső Apple dokumentumra tett szert, amiből kiderül, hogy az új MacBook Pro modellekben lévő szilikon membrán tényleg a por miatt került a billentyűzet alá. Az új membránnal nehezebben jut be a por a pillangómechanikához, így tartósabbak lesznek az új billentyűzetek.

Ezt az iFixit le is tesztelte egy szép, világító porral:

Arra jutottak, hogy a billentyűzet tényleg jobban bírja a strapát, mint elődje, de megfelelő szögben és megfelelő mennyiségben bejuttatott porral még mindig el tudták érni, hogy a billentyűzet meghibásodjon.

Azt is megjegyezték, hogy az új billentyűk 1,5 mm helyett csak 1,25 mm vastagok, így több utat járnak be lenyomáskor.

Az új szilikon membrán egy új réteg a billentyűzet alatt

Ráadásul ha ez nem lenne elég, a szóköz billentyűt is újratervezték és általánosságban véve könnyebbé tették az összes billentyű eltávolítását.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!