2019-re csúszik az új Mac Pro

Az Apple bejelentette, hogy tovább csúszik az új Mac Pro. Hurrá?

Az Apple néhány fontosabb alkalmazottja a TechCrunch egyik újságírójának, Matthew Panzarino-nak adott interjút, melyből kiderül, hogy tovább csúszik az új Mac Pro készítése.

Az alkalmazottak közt jelen volt a hardveres csapat vezetője, John Ternus, a Mac hardveres csapat vezető igazgatója, Tom Boger, a videós alkalmazások termékmarketing igazgatója Jud Coplan és a zenei alkalmazások termékmarketing igazgatója, Xander Soren is.

Tom Boger kifejtette, hogy miért is döntöttek úgy, hogy 2019-re csúsztatják az új Mac Pro-t:

Szeretnénk nyíltan kommunikálni a professzionális felhasználói közösségünkkel, hogy tudják, a Mac Pro egy 2019-es termék, nem pedig valami, amit már idén megszerezhetnek.

Panzarino hozzátette, hogy a praktikus okok mellett az Apple azért is döntött úgy, hogy ezt bejelenti, hogy akik eddig a Mac Pro-ra vártak, azok most hátha vesznek egy iMac Pro-t.

Az Apple tavaly megígérte, hogy elkezdenek dolgozni egy új Mac Pro-n, később az iMac Pro bemutatása kapcsán pedig emlékeztettek mindenkit arra, hogy a Mac Pro még mindig érkezik.

Most azt is felfedte a cég, hogy mit csináltak az elmúlt egy évben.

Többek közt összeállítottak egy “Pro Workflow Team”-et (professzionális munkafolyamatok tanulmányozásával foglalkozó csapat), melyet John Ternus vezet. A csapat díjnyertes művészeket és szakértőket vett fel, hogy megértsék a kreatív profik munkafolyamatait – így jobb terméket készítve számukra. Munkájuk során vizsgálják, hogy milyen hardvereket és szoftvereket használnak és keresik azokat a pontokat, ahol lehetne javítani a munkájukat.

Még a grafikus vezérlőt is módosítják, ha úgy látják, hogy azzal jobb lenne a kreatív profik munkája. Tom Bogar szerint ezzel a harmadik féltől származó alkalmazások használói is jól járnak majd.

A Mac-ek és a rajtuk futó szoftver fejlesztésén túlmenve olyan munkafolyamatokat készítettünk, hogy igazán megértsük az alkotást és annak lépéseit, keresve a hibákat és optimalizációs lehetőségek után kutatva.

Ennek a csapatnak a munkája nagy hatással van a végleges Mac Pro-ra az Apple szerint, de emellett a jelenlegi termékeik javításában is segít. Bogar szerint az Apple szeretné alaposan megismerni, hogy valójában hogyan használják a profik az általuk készített termékeket.

Az új Mac Pro-ról semmi újat nem árultak el, csak annyit, hogy moduláris lesz és készítenek hozzá egy új kijelzőt is.

Panzarino arra is kitért, hogy akik az idei WWDC-n számítottak információ morzsákra, azok jobb, ha már most elengedik ezeket az elvárásokat, mert az Apple valószínűleg nem fog beszélni a professzionális felhasználóknak készített asztali gépükről.

A teljes interjú elolvasható a TechCrunch oldalán.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!