2018 iPadje és iPhone-ja

Miután az idei év a végéhez közeledik, a pletykák már a 2018-as modellekről beszélnek.

A Bloomberg információi szerint az Apple egy minimális kerettel rendelkező iPadet fog bemutatni, mely elhagyja a főgombot és Face ID-re vált.

A főgomb eltávolításával az Apple terve a szélek csökkentése felül és alul, amire az eszköz eredeti 2010-es bemutatása óta nem került sor. Így közelebb kerülnea dizájn a nemrég bemutatott iPhone X-hez. Az új verzió lesz az első igazán nagy ugrás a 2015-ös iPad Pro óta az iPad számára.

A 2018-as iPad Pro sok funkciót átvesz majd az iPhone X-ből, de az OLED kijelző nem tartozik majd ezek közé. A Bloomberg szerint az Apple egyelőre a gyártási nehézségek miatt marad az LCD-nél, ami továbbra is gyártható elégséges mennyiségben.

Az új iPad dizájn mellé ráadásul új Apple Pencil is érkezne, hiszen az se változott 2015 óta.

A Bloomberg végül az új iPad érkezésére is tett egy tippet, szerintük valamikor tavasz után érkezik a frissítés, nem a szokásos márciusi időpontban.

A KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo úgy véli, hogy jövőre minden a Face ID-ról fog szólni és az Apple 2 új iPhone-t fog bemutatni széltől-szélig érő kijelzővel.

Jelenleg az iPhone X az iPhone 8-hoz közelít méretben, így a Plus méretű telefonnak nincs főgombmentes változata.

Ez változna 2018-ban, amikor is Kuo szerint az Apple 2 új széltől szélig érő kijelzővel rendelkező, átalakított acélvázas telefont tervez bemutatni.

Az áttervezett acélváz ha minden igaz a jobb adatátviteli minőség miatt kell majd, hiszen az iPhone-oknál sokszor a telefon váza az antenna.

2 hozzászólás
A hun
2017. 11. 09. @ 13:07
A hun képe

...az ára pedig 2 500 US $, ami átszámítva € -ra = 3 125, mert errefelé van ÁFA meg VÁM is, legalább is ez mindig az indok, csak valahogy azt nem tudják, hogy nincs paritás a $ és az € között, úgy hogy az árfolyam különbözetet azt mínuszolni kéne...

PS: ...ha oled lesz, akkor pedig az ára egyenlő lesz az LG OLED TV zászlóshajójának az árával + ÁFA, meg BIKKFA...

Tigerclaw
2017. 11. 09. @ 13:31

Remélem, hogy nem OLED lesz, mert már ennyi változtatás is tovább drágítja a már jelenleg is nagyon drága Pro verziót. A sima iPad gondolom nem változik semmit jövőre és marad az ára is alacsonyan. Talán két év múlva megkapja az A10-et az utódja.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!