2018-as iPhone pletykák

Az iPhone 8 és 8 Plus már a boltok polcain és egy hónap múlva felkerül melléjük az iPhone X is, így itt az ideje, hogy a jövő évi modellekre fordítsuk a figyelmünket.

A The Wall Street Journal információi szerint az Apple nem végzett még az LCD kijelzőkkel csak azért, mert az iPhone X-nél az OLED mellett döntöttek.

A lap úgy véli, hogy a cég jövőre egy új méretben fog LCD kijelzős iPhone-t bemutatni. Ez az új méret pedig ugyanúgy széltől szélig érő kijelzőt kapna, mint az iPhone X.

A tűzhöz közeli források szerint az Apple kifejezte érdeklődését aziránt, hogy a Japan Display-től fejlett folyadékkristályos kijelzőket vásároljon néhány jövő évi iPhone számára […]

A Japan Display dolgozói szerint a teljesen aktív LCD kijelzők iránt az Apple volt az érdeklődő.

Az LCD kijelzős iPhone-okban olyan LCD található, ahol legalább pár milliméter kell a kijelző körül és nem hajolhat meg a kijelző sem, így a jelentős keret nem úszható meg. De teljesen aktív LCD panelekkel még az OLED kijelzők 1 mm körüli kereténél is jobbat lehet csinálni.

A teljesen aktív variáns esetén a kijelző minden oldala körül elég 0,5 milliméter keret, árulta el a vállalat.

A Japan Display ráadásul azt is állítja, hogy a teljesen aktív LCD kijelzők hajlíthatóak is, ami pont jó lenne az Apple-nek, hiszen az iPhone X kijelzőjét is úgy oldották meg, hogy a kijelző széleit belehajtogatták a telefonba és így elrejtették a kijelzővezérlőket.

A jövő évi új LCD-s iPhone ötlete a The Korea Herald lapnál is feltűnt, ahogy arról a The Bell beszámolt.

Korábban írtunk arról, hogy az Apple jövőre egy 5,85 és egy 6,46 colos iPhone-t mutatna be. Ez a pletyka most vált pontosabbá.

A tealevelek jelenlegi állása alapján az Apple 3 új telefont fog jövőre bemutatni:

  • egy 5,85 colos OLED kijelzős modellt
  • egy 6,46 colos OLED kijelzős modellt
  • egy legalább 6 colos LCD kijelzős modellt

Az első elég egyértelműen az iPhone X utódja, a második pedig az iPhone X utódjának a Plus verziója, de a harmadik láttán csak vakarhatjuk a fejünket.

Vajon mi lehet az Apple-nek a terve egy új LCD kijelzős modellel az OLED változatok mellett és vajon mi értelme van még egy új iPhone kijelzőméretnek?

1 hozzászólás
A hun
2017. 10. 04. @ 12:34
A hun képe

...én a 9,69 -es méretre várok...

PS: ...imádni való lesz, ahogy a hátulsó farzsebenbe be fogom gyömöszölni...

- ja hogy ez már nem is iPhone, hanem iPad Pro Mini...

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!