100%-os a zöld energia részesedése az Apple-nél

A Greenpeace készített egy tanulmányt arról, hogy az interneten szolgáltatásokat kínáló cégek milyen eloszlásban használnak megújuló energiákat.Az Apple kiemelkedően teljesített, ugyanis szerverparkjaihoz 100%-ban zöld energiát használnak, amivel könnyedén elsők lettek a listán. Ebbe bele tartozik az iTunes és az iCloud üzemeltetése is. Az észak karolinai adatközpont napenergiával, az oregoni és kaliforniaiak pedig szélenergiával mennek. A nevadai adatközpont a tervek szerint geotermikus- és napenergiával fog működni.

A Google sem teljesített túl rosszul, az adatközpontjaik 34%-a zöld erőforrásokon fut. Ebbe beleszámítanak a YouTube, a Play Store, a Gmail és egyéb Google szolgáltatások szerverei is.

A Microsoft sok C-t (hármast) kapott a táblázatban, mivel inkább az egyszerűbb utat választják. Ahelyett, hogy zöld energiával működtetné szervereit inkább megvásárolja a megújuló energiaforrásokat. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy szerződésük van egy texas-i adatközpontra, amit széllel üzemeltetnek majd.

Az Amazon elég rosszul teljesített a minket érintő cégek között. Az észak virginia-i adatközpontjuk például csak 2%-ban működik megújuló energiával.Jó dolog, hogy ezért is büszkék lehetünk az Apple-re.
1 hozzászólás
SFritz
2014. 04. 03. @ 13:54
SFritz képe

Pontosítás:
Éjszaka természetesen nem süt a nap, ahogy nem mindig fúj a szél sem, olyankor erõmûvi árammal mennek, ami nem zöld (nem megújuló).
Éves szinten ettõl függetlenül lehetséges, hogy a szükséges energia mennyiséget megújuló energiaforrásokkal megtermelik, amit így nem õk használnak fel teljes egészében.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!