Iovine otthagyja az Apple-t?

Jimmy Iovine 2014-ben csatlakozott az Apple csapatához, miután a cég felvásárolta a Beats-t. Bár hivatalos pozícióval sosem rendelkezett, látnok volt az Apple Music létrehozása során, mely vezetése alatt elérte a 30 millió felhasználót.

Ezek után megdöbbentő lehet a hír, hogy a Billboards forrásai szerint Iovine idén augusztusban el tervezi hagyni a céget. Fájdalmas veszteség ez az Apple számára, tekintve, hogy a Beats Electronics megvásárlásában kulcsfontosságú szerepe volt Iovine személyének.

De ez még nem minden: a Billboards arra is rámutatott, hogy Iovine pont úgy időzítette távozását, hogy

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Az Apple is segít egy új videoformátum létrejöttében

Az Apple belépett egy csapatba, kik egy új, hatékony videó tömörítéssel ellátott kodeken dolgoznak.

Az Apple belépett az Alliance for Open Media (Szövetség a nyílt médiáért) szövetségbe. Ez a technológiai konzorcium jelenleg egy AV1-re keresztelt új, hatékonyabb, iparági sztenderd videó kodek lenne.

A szövetségbe már belépett az Amazon, a Google, a Facebook, a Netflix, a Hulu, az Intel és még sokan mások. Az Apple a tegnapi nap során került fel a honlapjukra, ahol céljaikról is írnak:

A kezdeti projektünk, az AOMedia Video, egy új, szabadon használható videó kodek specifikáció és hozzá tartozó

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Folyamatosan érkeznek a biztonsági frissítések a sebezhető processzorok és böngészők védelmére

Az Apple megerősítette, hogy az iOS 11.2, a macOS 10.3.2 és a tvOS 11.2 valóban tartalmaznak olyan frissítéseket, melyek a processzorok sebezhetőségi problémájával, a „Meltdown”-nal foglalkoznak.

Mivel a visszaéléshez legtöbb esetben szükséges egy rosszindulatú program letöltése, az Apple azt tanácsolja felhasználóinak, hogy mindig győződjenek meg a forrás megbízhatóságáról.

Idő közben egy újabb problémára is fény derült, ami a böngészőket érinti és a „Spectre” fantázianevet kapta. Ezt nem olyan könnyű kihasználni, mint a „Meltdown”-t, de JavaScript segítségével kivitelezhető.

Bár a két hibáról

RÉSZLETEK | 3 hozzászólás
Lassuló iPhone-ok GYIK

Szándékosan lassított iPhone GYIK

Sokan felháborodtak az Apple bejelentésén, miszerint tudatosan lassítják idővel az iPhone-okat. Ebben a cikkben választ találhattok néhány felmerülő kérdésre a témában.

De miért?

Az iPhone-okban véges élettartamú lítiumionos akkumulátor van. Minél tovább használod, annál kevesebb ideig bírja majd egy töltéssel. A kémiai öregedés miatt az impedancia is nagyobb, ezért egy idő után az akkumulátor már nem képes lépést tartani a még ereje teljében lévő processzorral és grafikai processzorral. Ez alacsony töltöttségi szint és hideg környezet esetén is így van.

Ha egy magas impedanciájú aksi nem tud

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Az LG is beszáll az Apple OLED kijelző ellátásába

A Financial Times szerint az LG lesz felelős az Apple OLED kijelző ellátásáért az idei iPhone modellekhez.

A dél-koreai cég gyártotta az iPhone 8 és 8 Plus-hoz használt LCD kijelzőket is, de az OLED kijelzőkről eddig a Samsung gondoskodott az iPhone X számára. Az LG múlt héten be is jelentette, hogy semmi közük nem volt az iPhone X-hez használt OLED kijelzőkhöz.

Úgy tűnik, ez idén változni fog: a tervezett 5,8 és 6,5 colos modellek közül a kisebbikhez a Samsung, a nagyobbikhoz pedig az LG fogja gyártani a kijelzőt.

Már 2017 júliusa óta hallhattunk arról, hogy az Apple dollár milliárdokat

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
 < 1 2 3 4 5 >  Utolsó ›