OS X El Capitan újdonság: újraindítás nélküli újraindítás

Az Apple az OS X El Capitan esetében nem a látványos végfelhasználói funkciókra ment rá, hanem az olyan apróságokra, amik a professzionális felhasználóknak segíthetnek.

Így került a rendszerbe fejlettebb ablakmenedzsment, újratervezett Lemezkezelő és még sok más, aminek a profik örülhetnek.

Az egyik ilyen újítás, amiről eddig egyáltalán nem esett szó a launchctl program felruházása néhány érdekességgel.

Az Apple mérnökei több, elsőre furcsának tűnő funkciót tettek ebbe a programba. Az első az újraindítás nélküli újraindítás.

launchctl reboot userspace

Ha ezt a parancsot lefuttatod OS X El

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

TRIM támogatást hozott magával az OS X 10.10.4

Az Apple végre lehetővé tette, hogy az otthon beszerelt SSD-ken is bekapcsoljuk a rendszer TRIM védelmét.

Júniusban írtunk róla, hogy az Apple az OS X El Capitanban lehetővé fogja tenni a TRIM bekapcsolását bármilyen SSD-re. Már akkor is megemlítettük, hogy a szükséges parancs leírása szerint 10.10.4-től lesz elérhető a funkció, de az akkori 10.10.4 béta még nem tartalmazta akkor.

A végleges 10.10.4 azonban már tartalmazza a trimforce parancsot, ami lehetővé teszi, hogy utólagosan beszerelt SSD-n is élvezhesd a TRIM támogatást.

Ahogy azt már előző cikkünkben is megírtuk, ez egyáltalán nem

RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

Több mint 90 országból működik az Apple SIM

Emlékeztek, amikor arról írtunk tavaly, hogy az Apple SIM csak 2 országban elérhető és csak lassan tudja majd az Apple elterjeszteni a szolgáltatást? Tévedtünk.

Az Apple szerződést kötött a GigSky nevű mobilszolgáltatóval és ennek segítségével az Apple SIM máris több mint 90 országból elérhetővé vált. Ez egy jó lépés volt a cég részéről a szolgáltatásának gyors elterjesztésére.

Az Apple SIM-et azonban nem az összes országban vehetjük meg, csak néhányban:

– Ausztrália

– Kanada

– Franciaország

– Németország

– Olaszország

– Hollandia

– Spanyolország

– Svédország

– Svájc

– Törökország

RÉSZLETEK | 4 hozzászólás
iPhone 6S hátlap

Itt az iPhone 6S hátlapja

Az Apple feltehetően idén szeptemberben mutatja be az iPhone 6S-t, a következő iPhone-t.

Ahogy azt már a 3G→ 3GS, a 4→ 4S és az 5→ 5s átállásnál is megszoktuk, az S generációk nem hoznak nagy változást a dizájn tekintetében.

A 9to5Mac megerősítette a kiszivárgott iPhone 6S hátlapok alapján, hogy az Apple következő telefonja pontosan ugyanúgy fog kinézni kívülről, mint egy iPhone 6. Ugyanolyan vastag és ugyanolyan széles is, bár a kijelző lehet, hogy vastagabb lesz majd.

Belülről persze lesznek változások, az oldal felfedte, hogy a hátlap belső rögzítőelemeinek elhelyezkedése teljesen más lesz,

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

További szoftverfrissítések

Az Apple Music volt a tegnapi nap legnagyobb dobása, melynek köszönhetően kaptunk új iTunes-t, új OS X-et és új iOS-t is, de az Apple más szoftvereket is dobott ki.

Ahogy arról már június közepén beszámoltunk, az Apple kiadta a Garageband 10.1-et.

A 10.1 egy óriási frissítés, mely Force Touch támogatást, Apple Music feltöltési lehetőséget és rengeteg új hangot tartalmaz. Nézzük a változások teljes listáját:

– 10 új dobos, amik lefedik az elektromos és Hip Hop zene több ágát is, mint például a House, Trap, Techno, Dubstep stílusokat

– Több, mint 100 EDM és Hip Hop által inspirált szintetizátor és

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
 < 1 2 3 4 5 >  Utolsó ›