szerző: Nagy Konstantin | 2014 április 15. @ 08:59

BeszeljukMacBolt termékek: LUNATIK FLAK tok

iPhone tokokkal Dunát lehetne rekeszteni. Minden tokgyártónak megvan a saját elmélete, hogy milyen konstrukció nyújtja majd a legjobb védelmet telefonodnak. A LUNATIK egy érdekes megoldást választott, mely egy két komponensű tokban testesült meg, ez a…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

iPhone 6, iPhone 6, iPhone 6

A tegnapi öntőformás kép után azt hittük, hogy egy ideig most nem lesznek új infók az iPhone 6 gyártósorairól. Tévedtünk.

Az akkumulátorKezdésképp nézzük meg a Nowhereelse.fr által beszerzett képet az új telefon akkumulátoráról. Habár ez alapján nem tudunk túl messzire menő következtetéseket levonni, hihető, hogy valódi a kép, mert a jelenlegi iPhone akkumulátorok is hasonló formájúak.

A jelentés megjegyzi, hogy az a fém rögzítőelem, ami az iPhone 5s akkumulátorán felül helyezkedik el, ezen az akkumulátoron oldalt helyezkedik el, vagyis az új iPhone 6 új formavilággal is kecsegtet majd.

Előző hónapban írtunk arról, hogy az iPhone 6 akkumulátora automatizált gyártási
Tovább...    »

Mavericks tipp: App Nap kikapcsolása alkalmazásonként

Az Apple az OS X Mavericks-szel bemutatott egy új akkumulátor-üzemidő növelő funkciót, ez az App Nap. Azonban nem minden esetben jöhet jól.

Az App Nap figyeli, hogy melyik alkalmazás van előtérben, és annak ad több processzoridőt. Ez az esetek többségében jól jön, de vannak olyan helyzetek, hogy ez inkább káros.


Tevékenységfigyelőben is megnézheted mely alkalmazások pihennek épp

Tegyük fel, hogy egy videót szeretnél konvertálni, miközben átolvasod a BeszeljukMac napi híreit. Ekkor a Safari ablaka valószínűleg ki fogja takarni a videókonvertáló ablakát, mely így lassabban fogja elvégezni a munkát.

Az App Nap másik hátulütője, hogy amikor visszaváltasz az alkalmazásra, akkor
Tovább...    »

A Windows Phone megtanulta a Passbook fájlok olvasását

A frissen megjelent Windows Phone 8.1-es frissítés egy nem várt meglepetést is tartogat: támogatja az Apple Passbook formátumát.

A Passbook itthon talán még nem igazán terjedt el, de a külföldi légitársaságok közül már vannak támogatók.A Passbook által használt .pkpass fájl gyakorlatilag egy zip, melyben HTML, CSS és JavaScript fájlok találhatóak, ezt a Passbook alkalmazás megjeleníti, mintha csak egy böngésző lenne. Így nem meglepő, hogy a Microsoftnál képesek voltak reverse engineering-gel kiszedni belőle az adatokat. Az átdolgozott kártya Windows Phone eszközökön a Microsoft Walletbe kerül.

A Microsoft döntése annak ellenére, hogy a Windows Phone részesedése még alacsony,
Tovább...    »

Heti iSamurai – iPhone 4/4s akkumulátor csere 4990 Ft-ért 5 percen belül!

A héten visszatérünk a szeretett iPhone 4 és iPhone 4s készülékekhez – akkumulátorcsere akciónk keretében 4990 Ft-ért az eredeti élettartamot kaphatod vissza pár percen belül!Idegesítő, ha nem működik a Home gomb, esetleg a bekapcsoló gomb. Elromlott, nincs mit tenni, lehet javíttatni. Azonban az akkumulátor csere esetén általában nem beszélhetünk teljes használhatatlanságról. A telep öregedésével egyetemben azt vesszük észre, hogy az iPhone egyre kevesebb ideig marad talpon, többször kell töltenünk, mellékhatásnak nevezhetjük még, ha mondjuk 15-20% körül kikapcsolgat.

Ha a fenti problémák jelentkeznek Nálad is, keress fel minket a héten, van egy nagyszerű ajánlatunk: 4990
Tovább...    »

Pletykarovat: iPhone 6 ár, méret

Folyamatosan érkeznek a hírek az Apple következő okostelefonjáról. Az elemzők sem pihennek és a gyári munkások sem állnak le a kiszivárogtatással.

100 dollárral drágább lehet az iPhone 6 az USA-banPeter Misek, a Jefferies elemzője szerint az Apple arról tárgyal a szolgáltatókkal, hogy drágább legyen az iPhone 6. Az Apple célja az lenne ezzel a lépéssel, hogy kiemelje az iPhone 6-ot a 199 dolláros telefonok közül és esetleg helyet teremtsen kínálatában több telefonnak.

A legtöbb egyesült államokbeli szolgáltatónál az összes felső kategóriás telefon 199 dollárért kapható 2 év hűséggel, ilyenek a Samsung Galaxy S5 és a HTC One M8 is.

A szolgáltatók nem szívesen engednék meg az
Tovább...    »

Steve Jobs-ról mesélt egy korábbi alkalmazott

Nagyon bizalmas információkat nem oszthatnak meg azok, akik még a cégnél dolgoznak, az információk mindig a régiektől jönnek.

Szerencsénkre Don Melton nem dolgozik már az Apple-nél, de amikor ott dolgozott, akkor elég közel volt a tűzhöz, hisz a Safari csapatot vezette, így tud néhány izgalmas történettel szolgálni, amik segíthetnek abban, hogy jobb képet alkossunk az Apple belső világáról.A múlt héten írtunk egy cikket arról, hogy egyesek miért nem szeretnek a cégnél dolgozni. Melton történetei már sokkal kötetlenebb hangulatúak.

Melton már a NeXT-es időkből ismeri Jobs-ot, így kezdjük is egy olyan történettel, mely még akkor játszódik, amikor Jobs még nem tért vissza az
Tovább...    »

Hidroelektromos projektet indít az Apple

Nem mindig cégeket vásárol fel az Apple, most éppen egy oregoni zöld energia előállítására képes hidroelektromos projektbe száll be.

A beruházás 3-5 megawatt áram előállítására lesz képes, ami 2000-3500 otthon áramellátására lenne elég. Természetesen az Apple nem otthonokat szeretne ellátni energiával.Korábban már írtunk az Apple oregoni adatközpontjáról, mely jelenleg szélenergiával is üzemel. Az Apple jelenleg a legzöldebb cég az interneten, és ha ezt a címet szeretnék megőrizni, akkor bővíteniük kell a zöld energia felhasználását.

A prineville-i adatközpont építése még 2012 októberében kezdődött el, akkor több, mint 31 ezer négyzetméteren. Azóta az Apple bejelentette, hogy
Tovább...    »

Van igény egy nagyobb iPhone-ra

Írtunk már cikkeket arról, hogy a következő iPhone nagyobb kijelzővel érkezhet. Egy felmérés alapján lehet valami elképzelésünk, hogy az Apple miért fog valószínűleg szakítani az egykezes kezelhetőséggel.

A ChangeWave nevű piackutató cég feltett egy hasonló kérdést az elmúlt három évben az utca emberének. A kérdés az volt, hogy megvenné-e a következő iPhone-t. A megkérdezettek sokkal nagyobb hányada adott pozitív választ idén, mint a korábbi években.Az új telefonról csak annyit árultak el, hogy iPhone 6 lesz a neve, nagyobb kijelzőt, gyorsabb processzort és új iOS-t fog kapni. Ez elég volt, hogy a megkérdezettek 26%-a nagyon valószínűnek és 14%-a valószínűnek tartsa a következő
Tovább...    »

Touch ID kerülhet az idei iPadekbe

A Touch ID érzékelő jelenleg az iPhone 5s privilégiuma, azonban ez – Ming-Chi Kuo szerint – idén változhat.

A KGI Securities elemzője legújabb spekulációi sok érdekességet tartalmaznak számunkra. A napokban írt arról is, hogy az Apple olcsóbb iMac-et fog bevezetni, most azonban koncentráljunk az iPadet érintő pletykájára."Úgy hisszük, hogy a frissített iPad Air előbb fog 2014-ben érkezni, mint a 2013-as iPad Air. A legnagyobb változás az A8-as processzor, a Touch ID ujjlenyomat-érzékelő és a 8 megapixeles hátlapi kamera lesz.

Korábban úgy gondoltuk, hogy az Apple idén nem fogja frissíteni az iPad mini-t, de most már arra jutottunk, hogy az Apple be fog mutatni egy új verziót,

Tovább...    »

Jöhetnek a saját Apple baseband chipek

Az Apple 2 mérnököt vett át a Broadcomtól, hogy az Apple-nél dolgozzanak. Lehet, hogy a jövőben az Apple magának gyártja majd baseband csipjeit?

A baseband az iOS telekommunikációért felelős lelke. A baseband irányítja a mobilkapcsolatért felelős csipeket. Az iOS basebandje az iPhone-okban általában Broadcom vagy Qualcom csipen fut. Idén az iPhone 5s-ben épp az utóbbi mellett döntöttek.Régóta tudjuk, hogy az Apple szeretné függetleníteni magát, ennek a törekvésnek az eredménye a zafírkristály üzem és az A-szériás Apple processzorok is.

Az első átemelés idén januárban volt, akkor a rádiófrekvenciákkal foglalkozó mérnök, Xiping Wang került át az Apple-höz, miután több, mint 10
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)