szerző: alfabazsi | 2015 március 30. @ 11:43

iPhone 4/4s bekapcsoló gomb javítás 3990Ft-ért 1óra alatt 6 hónap garanciával!

Meghosszabbítottuk múlt héten meghirdetett akciónkat! A tavaszi szerviz árak lecsökkentése után se hagyjuk abba rendszeres heti árengedményeinket! Ezen a héten is egy olyan problémával foglalkozunk, ami már rég volt terítéken, és nagyon sok iPhone 4/4s…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Újabb Apple felvásárlás: FoundationDB

Az Apple időről időre felvásárol cégeket, de arról, hogy mikor mit miért tesz, arról nem szeret nyilatkozni. Mire kellhet nekik a FoundationDB?A TechCrunch értesülései szerint az Apple legújabb felvásárlása a FoundationDB adatbázisokkal foglalkozó vállalat volt. A FoundationDB leírása igen szűkszavú, de ambiciózus: olyan skálázható és hibatűrő adatbázisokat tervezünk, amik többféle adatmodellt is támogatnak.
skitched


Az oldal információi szerint a FoundationDB azért lehetett csábító az Apple számára, mert nagyon gyorsan tudnak ACID-előzékeny tranzakciókat folytatni egy skálázható rendszeren. A vállalat egyik blogbejegyzésében arról ír, hogy 54 milliárd írást tudnak óránként feldolgozni,


Tovább...    »

Alkalmazásajánló: kPause [Frissítve a nyertesekkel]

Ma hajnalban bekerült a Mac App Store-ba az első alkalmazásom. Nézzük meg, mit is tud a picike!

Voltál már úgy, hogy “Amint ez a szám véget ér, elkezdek tanulni!”? Ha igen, akkor biztos az is megesett, hogy a szám végére teljesen kiment a fejedből az egész és elkezdődött a következő szám. Azt pedig nincs szíved megszakítani.


kPause

A kPause ezt oldja meg. A kPause megállítja az épp hallgatott számodat a szám végén.

De ez még nem minden! A kPause ugyanis a szám végén képes lefuttatni egy AppleScriptet is. Az AppleScript egy szkriptnyelv, melynek segítségével irányíthatod a géped. Ha rendszeres olvasónk vagy, akkor minden bizonnyal tudod, hogy mennyi hasznos dolgot lehet az AppleScript


Tovább...    »

Inklet 1.6: az első alkalmazás a Force Touch tapipadhoz

Az Apple idén bemutatott MacBookja és a 13 colos MacBook Pro is Force Touch trackpadet használ. Az új tapipad új lehetőségeket nyitott meg a fejlesztők előtt.

Ezekre pedig először a Ten One Design csapata csapott le, mivel az Inlet 1.6-os változatába beépítették az új tapipad támogatását.


skitched

Az alkalmazás most már rajzoláskor képes érzékelni a tapipadra helyezett nyomás erejét és eszerint tudja változtatni az ecset vastagságát.

Az Apple szerencsére adott ki a Force Touch trackpadhez API-t, amit az OS X 10.10.3-mal minden fejlesztő fel is használhat.

Az Inklet alkalmazással megtáltosodik géped és gyakorlatilag ingyen kapsz egy nyomásérzékeny rajzolótáblát. Természetesen a Force


Tovább...    »

Érdekesség az új MacBook gépeken: értesítések alvó állapotban

Az Apple Watch eseményén bemutatott 13 colos MacBook Pro kapott egy új funkciót, amiről eddig szinte senki se beszélt. A gép ugyanis képes értesítésektől visszatérni az alvó állapotból.

Az Apple “Enhanced notification”-nek, vagyis javított/továbbfejlesztett értesítésnek nevezi a funkciót és lehetővé teszi, hogy alvó állapotban is figyelje a géped az értesítéseket.

Nem minden értesítéssel működik, csak azokkal, amik a rendszer részét képezik. Az Üzenetek alkalmazásban kapott üzenetek, FaceTime hívások, Szociális hálók értesítései és Game Center kihívások megérkeznek a 2015-ös MacBook Pro-ra, akkor is, ha alszik a gép. Egyetlen negatívumként az említhető, hogy ezek az értesítések


Tovább...    »

Kinn van az iOS 8.3 negyedik bétája

A fejlesztők megkapták az iOS 8.3 negyedik bétáját, mely a második iOS béta, amit a nyilvános tesztelők is kipróbálhatnak.

Tegnap befutott az OS X Yosemite 10.10.3-as változatának legújabb bétája, ma pedig az iOS tesztelők örülhetnek, mert itt az iOS 8.3 negyedik bétája.

Az új béta verziószáma 12F5061, összehasonlításképp a 13-án kiadott negyediké 12F5047F volt.


skitched

Az új bétával együtt természetesen új Xcode is érkezett, az Xcode 6.3 béta 4.

Na, de ne is vesztegessük tovább az időt, nézzük, hogy mi változott!

  1. iCloud Fotókönyvtár nem béta többé

    Az Apple az első iOS 8.3 bétánál eltávolította már a béta szócskát, de az később visszakerült. Lehet, hogy most véglegesen


Tovább...    »

Layout: az Instagram csapat következő alkalmazása

Sokan attól tartottak, hogy miután a Facebook felvásárolta az Instagramot, a csapatból ki fog fogyni a kreativitás. Tévedtek.

Tavaly augusztusban jelent meg az Instagram készítőinek első különálló alkalmazása, a Hyperlapse, mely time-lapse videók készítését tette lehetővé.


skitched

Az új alkalmazás a Layout névre hallgat és a Hyperlapse-hoz hasonlóan nem egy teljesen új ötlettel áll elő, hanem egy meglévőt tökéletesít.

A Hyperlapse előtt is voltak time-lapse készítő alkalmazások, de a Hyperlapse könnyen kezelhető felülete azonnal az egyik legnépszerűbb harmadik féltől származó time-lapse megoldássá tette.

A Layout ugyanerre vállalkozik, csupán a fotókollázsokkal. Az Instagramnál


Tovább...    »

6 százalék próbálta már az Apple Pay-t

Az iPhone 6 felhasználók 6%-a használta az Apple Pay-t az InfoScout és a PYM-NTS felmérése szerint.Az tavaly Apple az iPhone 6-tal és a 6 Plus-szal bemutatott egy új funkciót, mellyel a cég forradalmasítani szeretné a mobil fizetési rendszereket. Ez volt az Apple Pay.
Apple_pay


A funkció azonban jelenleg még csak az Egyesült Államokból érhető el, főként ez korlátozza az elterjedését. Ennek ellenére érdekes lehet az adat, hogy 100 iPhone 6 felhasználóból eddig csak 6 használta az újdonságot.A válaszadók 85%-a ki sem próbálta az Apple Pay-t és további 9 százalék egyszer megnézte hogy működik, de továbbiakban nem érdekelte a funkció.Utóbbi csoport esetén a nemtörődömség oka az volt a


Tovább...    »

Háttérvilágítással rendelkező billentyűzet érkezik?

Az Apple cseh és magyar honlapján feltűnt egy érdekes jelenség. Hibázott volna az Apple egyik alkalmazottja?

Nem gondoltuk volna, hogy a legtöbb külföldi híroldalon magyar billentyűzetet fognak nézni az olvasók, pedig tegnap pont ez történt.


skitched

Ahogy láthatod, ezen a vezeték nélküli billentyűzeten valami nincs rendben. Az F5 és F6 gombokon a billentyűzet háttérvilágítását szabályozó piktogramok láthatóak, a kiadás gomb helyett pedig egy bekapcsoló gomb szerepel.

Alapvetően kettő különböző magyarázat van erre a furcsa jelenségre:

  1. Az Apple a cseh és a magyar online áruházat választotta arra, hogy megszellőztesse új billentyűzetét
  2. Valaki hibázott Photoshopban és rossz réteget

Tovább...    »

Rickrolling az Apple oldalain

Redditen páran észrevették, hogy az Apple oldalain néhány rejtett utalás található Rick Astley híres dalára.

A Never Gonna Give You Up egy 1987-es dal, mely valamilyen oknál fogva mémmé vált. A rickrolling nevű fogalom azt takarja, hogy valaki egy link mögé elrejti Rick Astley számát, mely ránézésre nem úgy néz ki, mintha az lenne.


skitched

Például: Ezen a linken mindent elolvashatsz az OS X 10.11 újdonságairól!

Az Apple támogatási oldalán a Vezérlőközpont bemutatásánál például a Zene alkalmazásban ez a szám szól:

De nem


Tovább...    »

Fejlesztőknél az OS X 10.10.3 ötödik bétája

Az Apple ma este 6-kor kiküldött két újabb frissítést a fejlesztőknek és a tesztelőknek.

Az előző béta kevesebb, mint egy hete jelent meg, ez is mutatja, hogy az Apple mérnökei szorgosan írják a kódot, hogy az OS X Yosemite 10.10.3-as frissítése időre elkészüljön.


skitched

Az OS X 10.10.3 ötödik bétájának verziószáma 14D113C, összehasonlításképp az előzőé 14D105G volt.

Az Apple az új béta mellett kiadott egy frissítést a Recovery/Helyreállító partícióhoz is, ez a Yosemite Recovery Update 3.0 a fenti képernyőfotón.

Maga a frissítés 1,49 GB-os, a helyreállító frissítése pedig további 503 MB, szóval az Apple-nél tényleg jó sok változtatást eszközöltek a rendszerben.

Az OS X 10.10.3 lesz


Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)