A Föld napját ünnepli az Apple világszerte

Az Apple minden évben komolyan veszi a Föld napját. Idén is az Apple Store-ok almalogói részben zöldbe borultak az esemény tiszteletére.

Az Apple minden Apple Store bejárata felett az almalogók levelét zöldre festette a mai napra. Az Apple Online Store viszont semmilyen változáson nem esett át a mai napra.

De persze ez nem jelenti azt, hogy az Apple online elfelejtette volna a Föld napját, az Apple.com a mai napon az Apple környezettudatos cselekedeteit mutatja be.

Ez 2 részből áll. Egyrész kiadtak egy jelentést, ahol leírják, hogy a cég mit tesz a globális felmelegedés ellen és hogy hol használnak

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
Ennyire karcolódik az Apple Watch

Apple Watch Sport: mennyire erős az üveg?

Az Apple Watch három változatban létezik és nem csak a készülékházban, hanem a borítóüvegben is vannak eltérések a modellek közt. Lássuk, hogy mennyire bírja a legolcsóbb Apple Watch kijelzővédő üvege!

Az Apple Watch Sport egy Ion-X erősített üveget használ kijelzőjének védésére, ugyanazt, ami az iPhone 6-ban és 6 Plus-ban is található. Ez egy alapvetően erős üveg, valamivel jobb a Gorilla Glass 3-nál, de közelében sincs az Apple Watch és az Apple Watch Edition által használt zafírnak.

A zafír a második legkeményebb átlátszó anyag a Földön, így szegény Ion-X üveg egy teljesen más felhasználáshoz

RÉSZLETEK | 8 hozzászólás

Biztonsági kérdések iOS-en és OS X-en

Egy biztonsági hiba 1500 iOS alkalmazást veszélyeztet, az OS X 10.10.3 pedig még mindig sebezhető a Rootpipe hibával.

Az Ars Technica információi szerint 1500 iOS alkalmazás biztosan sebezhető és olyan kritikus adatok is kiszivároghatnak, mint például jelszavak vagy bankkártya információk. A hibát még a SourceDNA vette észre előző hónapban és az AFNetworking 2.5.2-es frissítése javítja is.

Sajnos azonban a fejlesztőknek frissíteniük kellene alkalmazásuk kódját, hogy a legújabb AFNetworkinget használják, és amíg ezt nem teszik meg, addig sebezhetőek.

A támadás maga egy kamu WiFi hotspottal

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Tipp: így mentsd le az összes Google keresésed

Ez nem kifejezetten Mac-es vagy iOS-es tipp, egyszerűen csak mivel szinte mindenki használja a Google-t, úgy gondoltuk, hogy hasznos lehet neked.

A Google a napokban bővítette Takeout szolgáltatását, mellyel exportálhatod adataidat a Google felhőjéből. Az újítás pedig a keresések exportálásának lehetősége.

Ha a Google ökoszisztémában élsz, akkor a Gmail leveleiden kívül a Google kereséseid árulnak el a legtöbbet rólad.

A kulcsszavakból kikövetkeztethető, hogy mikor voltál párkapcsolatban, mikor vesztetted el az állásod, vagy mikor kerestél rá egy régi cikkre a beszeljukmac.com-on.

Túl sok mindent

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
Arcoskodás

Fotók tipp: arcok kulcsfotójának lecserélése

Az OS X 10.10.3 újdonsága a Fotók alkalmazás, mely néhány dolgot máshogy csinál, mint elődje, az iPhoto. Nézzük hogyan állíthatóak be az arcok Arcok nézetben!

iPhoto-ban kettővel kevesebb kattintás volt

iPhoto-ban ha egy arc felett vitted az egeret, akkor gyorsan végigpörgette az illető összes fényképét, és elég volt egy kattintás a jobb egérgombbal, majd a “Kulcsfotók készítése” parancs kiadása, hogy beállíthasd. Sajnos a Fotók alkalmazás egy kicsit bonyolultabbá teszi a dolgot.

A Fotók alkalmazásban kettővel többet kell kattintani ahhoz, hogy lecseréld egy felhasználó képét.

  1. Kattints kétszer
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
 < 1 2 3 4 5 >  Utolsó ›