szerző: Nagy Konstantin | 2015 január 31. @ 11:15

Alkalmazásajánló: We love Swift

A héten közöltük a stanfordi egyetem Swift kurzusát, ami kiváló lehetőség lehet azoknak, akik meg akarják tanulni a Swift nyelv rejtelmeit. Vannak, akik azonban jobban szeretnek kis példák alapján tanulni. Nekik készült a We ︎ Swift alkalmazás.…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Megjelent az OS X Yosemite 10.10.2

Mindössze 6 napja került a fejlesztőkhöz az OS X Yosemite hatodik bétája, de máris itt van a végleges.

skitched

Az Apple szerint ez változott:

Az OS X Yosemite 10.10.2 frissítés a Yosemite minden felhasználója számára javasolt. A frissítés növeli a Mac gépe stabilitását, kompatibilitását és biztonságát.

A frissítés tartalma:

– Megold egy olyan problémát, amely a Wi-Fi-kapcsolatok megszakadását okozhatja
– Megold egy problémát, amely miatt a weboldalak lassan tölthetnek be
– Kijavít egy problémát, amely miatt a Spotlight akkor is betölti a távoli e-mail tartalmat, ha a beállítás le volt tiltva a Mailben
– Javítja a hang- és videoszinkronizálást Bluetooth-fejhallgatók használatakor

Tovább...    »

Megjelent az iOS 8.1.3

Az Apple ma este pár perccel 7 óra előtt kiadta a régóta várt iOS 8.1.3-at.

A frissítés érkezésére már január elején felhívtuk a figyelmet, annak ellenére, hogy az Apple-től hivatalos információ nem érkezett róla.

skitched

A frissítés OTA módon telepíthető a Beállítások→ Általános→ Szoftverfrissítés menü alatt.

Az Apple által adott hivatalos leírása a frissítésnek:

Ez a kiadás többek közt a következő hibajavításokat, a stabilitás javítását és a teljesítmény fejlesztéseit tartalmazza:

– Csökkenti a szoftverfrissítéshez szükséges tárhelyet
– Kijavít egy problémát, amely néhány felhasználónál megakadályozta, hogy beírják Apple ID-jelszavukat az Üzenetekben és a FaceTime-ban
– Kijavít egy

Tovább...    »

Ennyit keresett Cook és jól ment a bolt a fejlesztőknek is

Az Egyesült Államok SEC-je (értékpapír- és tőzsdebizottság) kihirdette több vezető beosztású Apple alkalmazott fizetését, többek közt az Apple vezérigazgatójának, Tim Cooknak, is a fizetését.

tim_cook

Kapaszkodj meg a széked kartámaszában: Tim Cook tavaly 9,22 millió dollár fizetést kapott összesen. Ez az 1,7 millió dolláros fizetésből és 6,7 milliós nem részvény alapú kompenzációból áll. Utóbbit az alapján kapja, hogy a vezetése alatt milyen jól teljesített a vállalat. 2013-ban például ez “csak” 4,3 millió volt.

Nézzük meg azért a többi Apple felső vezetőt is, érdekességekre bukkanhatunk ugyanis. Angela Ahrendts idén került például az Apple-höz, de máris több pénzt vitt haza 2014-ben,
Tovább...    »

Elérhető a stanfordi egyetem Swift kurzusa

A stanfordi egyetem minden évben tart egy iOS szoftverfejlesztői kurzust, amit iTunes U-n is elérhetővé tesznek. Idén már az iOS 8 és a Swift adja a képzés alapját.

Az iOS fejlesztést minden évben Paul Hegarty tartja és órái lendületesek, de érthetőek, ha csak az előadásra figyelünk.

skitched

A félév során a hallgatók megtanulják az iOS alapjait, az Xcode 6 használatát, a Swift nyelvet és az MVC tervezési modellt is. Ezek mind elengedhetetlenek, ha valaki a jövőben iOS szoftverfejlesztő szeretne lenni.

Mivel a kurzus még tart, ezért az órák csak fokozatosan érhetőek el, jelenleg az első két előadás található meg iTunes U-n.

Kiknek hasznos ez?

Azok, akik jól beszélnek angolul és
Tovább...    »

Frissült a Fotók alkalmazás

Tegnap beszámoltunk róla, hogy a hétvégén megváltozott az iCloud.com bejelentkező ablaka. Nem ez volt azonban az egyetlen változtatás, amit az Apple eszközölt.

A hétvégén ugyanis a Fotók webalkalmazás is frissült az iCloud.com-on. Ekkor ugyanis az alkalmazásban megjelent egy csúszka, amivel elképzelhetővé vált a nagyítás:

skitched

A német iFun.de oldal azonban még egy újdonságot vett észre a Fotók alkalmazásban, ami viszont még a hétvégén nem volt jelen: a fényképek mostantól emailen keresztül továbbíthatóak!

Ezzel az újdonsággal a képek megosztása is lehetővé vált a webalkalmazásról, igaz az email csak egy csatorna, de legalább már a lementésen kívül más lehetőségünk is van a fotókhoz.Tovább...    »

Miért tűnt el a Tweetbot az App Store-ból? [Frissítve: visszakerült]

A tegnapi nap során a Tweetbot OS X-es kliense eltűnt a Mac App Store-ból. Ennek oka az volt, hogy az alkalmazás elérte a Twitter által adott felhasználói hozzáférések határát.

Kezdjük az elején. A Twitter még 2012 augusztusában változtatta meg üzleti politikáját, amikor is bejelentették, hogy a harmadik féltől származó alkalmazások nem férhetnek hozzá korlátlanul a Twitter API-hoz.

Gyakorlatban ez ennyit jelentett, hogy minden Twitter klienst csak egy Twitter által meghatározott számú felhasználó vehetett igénybe. A Tapbot fejlesztői ezt úgy küszöbölték ki például, hogy a Tweetbot Mac-es változatát igen magas áron tették az App Store-ba.

tweetbot

Úgy tűnik azonban, hogy a magas ár sem
Tovább...    »

Külön szekcióba kerültek az iTunes Store ingyenes tartalmai

Az Apple új szekciót készített az iTunes Music Store-ban, ahol az ingyenes slágereket böngészhetjük végig.

Január közepén írtunk arról, hogy az Apple beszüntette a “Single of the week” című akcióját, melynek keretében minden héten ingyenessé tettek egy kislemezt.

IMG_3381

Elképzelhető, hogy ez az új szekció az iTunes Store-ban, melynek neve “Free on iTunes”, a “Single of the week” eltűnése által keltett űrt kívánja betölteni.

Az iTunes Store ezen részlegén többségében zenék találhatóak meg, de van 1-2 sorozatepizód is, így sok minden közül vállogathatunk.

Természetesen zenei videókat és egész-estés filmeket nem fogsz itt találni, de arra jó lehet, hogy némi friss muzsikát szerezz vagy
Tovább...    »

Itt az első alkatrész a 12 colos MacBook Airből

Már több, mint egy éve szállingóznak a pletykák az Apple következő igazán új laptopjáról, a 12 colos MacBook Airről, de eddig semmi kézzel fogható nem igazolta, hogy egyáltalán dolgozik az Apple a terméken.

Egészen idáig. Egy kínai Apple oldal, az iFanr megszerezte a gép állítólagos kijelzőjét, ami alapján már el tudjuk képzelni, hogy miként fog kinézni a gép.

skitched

Összefüggésben lehet ez azzal, hogy pár napja kikerültek az első hírek a tömeggyártás megkezdéséről? Valószínűleg igen, így van rá esély, hogy ez a kijelző valódi alkatrész, ami tényleg a 12 colos MacBookhoz tartozik.

A fotósoknak sikerült néhány másik Apple termék mellé tennie az alkatrészt, így el tudjuk képzelni, hogy
Tovább...    »

Heti iSamurai – iPhone 4/4s Home gomb javítás 3.990Ft-ért 1 órán belül!

Best of heti akciónk a nagyközönség kérésére megismétlődik. Ezen a héten az iPhone 4/4s home gomb javítás van porondon az ára 3990 Ft, a művelet csupán fél óra, a garancia pedig 3 hónap.Hozzátok, ha baj van vele. Vasárnapig azaz 2015. 02. 01-ig várunk minden hibás home gomb-ot. 


Szemben pedig veszünk is, és adunk is el rengeteg szép, és szuper Apple terméket. Érdemes figyelni oldalainkat, mert folyamatosan változik a készletünk, és bővül a kínálatunk. www.hasznaltszifon.comVárunk ezen a héten is mindenkit szeretettel legyen akár szervizelésről, egy szép kiegészítőről, fólázásról, vagy almás cucc eladásáról, vásárlásáról szó. De ha csak bevizsgáltatni szeretnél valamit,
Tovább...    »

Frissült az iCloud.com bejelentkező oldala

Az Apple a tegnapi nap során egy aprócska módosítást ejtett az iCloud.com bejelentkezési ablakán.

Így nézett ki a régi:

skitched

És így néz ki az új:

iCloud

Neked jobban bejön az új, minimalista változat?

Esetleg az iOS 7 előtti bejelentkező ablak volt a kedvenced?Írd le a kommentek közt, hogy mi a véleményed a változásról!

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)