szerző: beszmac | 2014 szeptember 29. @ 20:22

Heti iSamurai – iPhone 4/4s bekapcsoló gomb javítás 3.990Ft-ért 1 órán belül!

Nagy sikert aratott múlt heti akciónk, így nem meglepő módon ráhúzunk még egy hetet. Tehát továbbra is várjuk a hibás, nem megfelelően működő bekapcsoló gombos iPhone 4/4s-sel rendelkező tulajdonosokat egy rövid, 1 órás javításra 3.990Ft-ért! Az egyik…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Megjelent az iOS 8.0.2!

Az Apple kiadta a javított iOS 8.0.1-et!

IMG_0759

Ez az új verziója az iOS 8-nak lehetővé teszi hívások indítását és csatlakozást a mobilhálózathoz valamint a működő Touch ID-t is a legújabb iPhone 6 és iPhone 6 Plus modellek esetén. (Emlékeztető: Megjelent az iOS 8.0.1, de fel ne tedd!)

De ha mindez nem lenne elég, akkor mindent tud, amit az iOS 8.0.1 is tudott:

— Kijavít egy hibát, így a HealthKit-alkalmazások már elérhetővé tehetők az App Store-ban
— Megold egy problémát amely miatt más gyártók billentyűzeteinek kiválasztása törlődhet, amikor a felhasználó megadja a jelkódot
— Kijavít egy problémát, amely megakadályozta, hogy néhány alkalmazás hozzáférjen a Fotókönyvtárban lévő
Tovább...    »

iOS tipp: ha problémás a WiFi

Minden évben vannak, akiknek egy szoftverfrissítés után megőrül a WiFi.

A probléma okát nem tudjuk, de 3 megoldást is adunk, ami sokaknak segített az iPhone WiFi csipjének feltámasztásában.

1. Hálózati beállítások visszaállítása

Ez egy igazi Szent Grál, szinte bármilyen hálózati probléma esetén ajánlható. Régen problémát okozott, hogy ezután a rendszer az összes WiFi jelszavát elfelejtette, de ezeket most már vissza tudja hozni iCloudból, szóval nincs vesztenivaló.

reset_settings_first

Navigálj el a Beállítások→ Általános→ Visszaállítás alá, majd kattints a Hálózati beállítások visszaállítása gombra.

second

Ezután meg kell erősítened cselekedetet, ha jelkódod van, akkor azt is be kell gépelned,
Tovább...    »

iOS 8: Hogyan működik a Time-lapse?

skitched
Amikor megláttuk az iOS 8 első beta változatait meglepődtünk, hogy time-lapse móddal is bővült a kamera alkalmazás.

Alapvetően logikus a gondolat: tavaly az iOS 7-tel megjelentek a lassított videók, most jöhetnek a gyorsítottak. A time-lapse persze nem egy gyorsított videó, de első ránézésre úgy tűnik.

A time-lapse során valójában a telefon valamilyen időtartamonként készít egy fényképet és ezen fényképek sorozatából áll össze a mozgókép.

Az App Store-ban rengeteg time-lapse videókészítő alkalmazás volt és lesz is, mint például az Instagram csapata által készített Hyperlapse, és ezen alkalmazásoknak a jogosultsága a jövőben is megmarad, mert az Apple time-lapse kameramódja
Tovább...    »

Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus kamerája a legjobb

Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus rendelkezik a legjobb kamerával a DxOMark Mobile tesztjei alapján.

Korábban a rangsorukat a Samsung Galaxy S5 és a Sony Xperia Z3 vezette, de most az Apple telefonjai átvették a vezetést három-három ponttal.

skitched
Mindkét telefon 82 pontot kapott összesítésben, de eltérő értékek átlagaként

A DxO Labs több ezer kamera képminőségét teszteli egészen a belépőszintű okostelefonoktól a professzionális DSLR kamerákig, sokan hagyatkoznak adatbázisukra, szóval értik a dolgukat. A cég azt mondta, hogy “az Apple elkészítette az arany sztenderdet az okostelefon képminőségre”.

A DxO ódákat zengett az iPhone 6 gyorsabb fókuszálása és az iPhone 6 Plus optikai
Tovább...    »

Eric Schmidt a könyvét reklámozza – közben azért az Apple is szóba kerül

skitched
Eric Schmidt és Jonathan Rosenberg írtak egy könyvet közösen “Hogyan működik a Google” (How Google Works) címmel, és emiatt több helyen is adtak interjút.

Az interjúkban természetesen nem csak a könyvről beszéltek, hanem az iparág többi szereplőjéről is, hiszen Schmidt a Google ügyvezető elnöke, Rosenberg pedig korábban a termékekért felelős alelnök volt a cégnél.

A Google számára az Apple manapság egy megkerülhetetlen ellenfél, így sok szó esett a cupertino-i vállalatról is több interjúban is. Lássuk, hogy milyen témák merültek fel a Bloombergnek adott interjúban!Puhle: Felhoztad az okostelefonokat. Hogy érezted magad múlt héten, amikor bármely Apple Store előtt elmentél San
Tovább...    »

Fotók alkalmazás is lesz az iCloud.com-on

Azt már tudjuk, hogy az Apple jövő év elején kiadja a végleges iCloud Photo Library-t (iCloud Fotókönyvtárat), ami összes meglévő fényképünk a felhőbe mozgatja.

A fejlesztők már az iOS 8 első fejlesztői előzetesének megjelenése óta tesztelhették a funkciót, és jelenleg is szerepel a rendszerben, de a funkció még beta és csak fejlesztők játszhatnak vele.Azt tudtuk, hogy OS X-re érkezik majd Fotók alkalmazás, hogy kiegészítse az iOS-es Fotók alkalmazást, és hogy ez a 2 alkalmazás mindkét platformon felváltja majd az iPhoto-t, OS X-en pedig még az Aperture-t is.

Úgy fest a beta.icloud.com meglátogatása után, hogy az Apple el tervezi hozni a Fotók alkalmazást a böngészőnkbe is,
Tovább...    »

Megjelent az iOS 8.0.1, de fel ne tedd! [Frissítés: hupsz, mégsem]

Az Apple kiadta az iOS 8 első hibajavítását, ahogy azt délután megjósoltuk.

IMG_0749

Azonban úgy tűnik, hogy a frissítés több hibát okoz, mint ahányat befoltoz, mert több iPhone 6 és 6 Plus tulaj panaszkodik arra, hogy a frissítés telepítése után nem működik a Touch ID érzékelő és nem kap térerőt a telefon.

Emiatt ha iPhone 6-od van, akkor várj még a frissítéssel, az Apple valószínűleg hamarosan ki fogja adni az iOS 8.0.2-t vagy csak megemeli a 8.0.1 verziószámát.

Ha már frissítettél, akkor még visszateheted az iOS 8-at iTunes segítségével, mivel az Apple még aláírja a korábbi rendszert.

Frissítés:

Az Apple időközben visszavonta a frissítést, így most már nem lehet frissíteni. Én már
Tovább...    »

Új USB-vel érkezhet az új MacBook Air

A pletykák szerint az Apple egy 12 colos MacBook Airen dolgozik, ezt már nagyon jól tudjuk.

Jack March összegyűjtötte az összes elérhető információt az Apple új laptopjáról és hozzáköltött még 1-2 érdekességet, mint például a Type C USB csatlakozót.Egy, az Apple terveivel tisztában lévő, forrás azt állítja, hogy a 12 colos MacBook Air mivel jelentősen vékonyabb dizájnt kap, bár nem mondott pontos dimenziókat, ennek ellenére azt elárulta, hogy a vékonyabb dizájn oltárán az Apple feláldozhatja a sztenderd USB kaput és az Apple a megfordítható USB Type C-re fog váltani. Úgy feltételezzük, hogy az Apple egy adaptert is mellékelni fog a dobozban a régi eszközökkel való
Tovább...    »

Hamarosan érkezhet az iOS 8 első hibajavítása

Az első fecskék már az iOS 8 megjelenése előtt felreppentek és azt csiripelték, hogy az iOS 8 után érkezik majd a 8.0.1.

Ehhez természetesen nem kell túl nagy jósnak lenni, ennyit bárki meg tudott volna mondani, aki korábban egy kicsit közelebbről találkozott már az Apple mobil operációs rendszereivel.A MacRumors oldalán sok felhasználó böngész 8.0.1-et futtató eszköz, az Apple IP címeiről és máshonnan is, ebből arra következtetnek, hogy a szolgáltatók már megkapták tesztelésre az új rendszert.

Ami miatt érdekes lehet ez, hogy az oldal egy ismeretlen forrásra hivatkozva a befoltozott hibákat is tudja:

— Telefon: hívástovábbításkor és hangposta megnyitásakor nem fagy le

Tovább...    »

iOS 8 tipp: akkumulátorhasználat

Az Apple az iOS 8-cal egy új eszközt adott a kezünkbe, amivel ellenőrizhetjük, hogy iOS eszközünkön melyik alkalmazás felelős az akkumulátor-üzemidőnk csökkenéséért.

Erről a funkcióról korábban már beszámoltunk az iOS 8 megjelenése előtt is, de most, hogy kijött a rendszer már több olvasót érinthet, így úgy gondoltuk, hogy újra megemlítjük.

akkuhasznalat

Ahhoz, hogy megnézhesd az akkumulátorod használatát nem kell mást tenned, mint elnavigálnod a Beállítások→ Általános→ Használat→ Akkumulátorhasználat alá.

Itt napi vagy heti bontásban láthatod azt, hogy melyik alkalmazás szívta le az akkumulátorodat.

Alapvetően négy oka lehet, ha egy alkalmazás magas helyezést kap ezen a listán:

1. Sokat
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)