szerző: alfabazsi | 2014 augusztus 18. @ 13:40

Náunk csak 3.990 Ft az iPhone 4/4s Home gomb javítás! – iSamurai WestEnd

Akik rendszeresen követnek minket, és olvassák cikkeinket, azoknak nem lesz meglepetés a heti leárazásunk sem. Ugyanis folytatódik a múlt héten megkezdett, iPhone 4/4s Home gomb javítási akciónk – ne felejtsétek: 3.990 Ft, 1 órán belül, 3 hónap…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Újabb térkép-specialista az Apple-nél

Az Apple egy újabb alkalmazottat kaparintott meg térképszolgáltatásának javítására. Torsten Krenz korábban a Nokia HERE térképein dolgozott, mostantól azonban az Apple Maps javításán munkálkodik.

Az Apple már korábban is szerzett meg térképekben jártas embereket, sőt térképekkel foglalkozó cégeket is vásároltak már fel.

skitched

Krenz korábban a NAVTEQ globális terjeszkedési részlegének vpét alelnöke és miután a NAVTEQ-et felvásárolta a Nokia, átkerült a Nokia HERE térképének csapatába, ahol a regionális térképtartalmakat készítő csapat igazgatója volt.

Mondhatni tehát, hogy Krenz már gyakorlott a térképek terén, így az Apple-nél bizonyára nagy hasznát veszik majd.

Még az iOS 8
Tovább...    »

iOS tipp: üzenetek küldése a Facebook appból

A Facebook nemrégiben bevezette, hogy a gyári Facebook alkalmazásból ne lehessen üzenetet küldeni, hanem le kell tölteni hozzá a Messenger alkalmazást.

A felesleges letöltés sokakat kiborított, de miután a kód még ott van a Facebook alkalmazásban, ezért egy kis trükkel visszahozható az üzenetküldési funkcionalitás az alkalmazásba.

Lássuk is a lépéseket!

0. Töröld a Facebook Messenger alkalmazást, ha már fenn lenne

IMG_0241_2014.08.15.%202.48.48

1. Indítsd el a Facebook alkalmazást és bökj az Üzenetek fülre

IMG_0241_2014.08.15.%202.49.22

2. Bökj az Install gombra

3. Az App Store-ban kezdd meg a telepítést, majd azonnal állítsd le a letöltést a “stop” négyzetre bökve

IMG_0241_2014.08.15.%202.49.40

4. Válts vissza a Facebook alkalmazásra és élvezd a visszahozott
Tovább...    »

Hamarosan frissülhet a Mac Pro

Sokáig nem frissült a Mac Pro. Elképesztően sokáig. Emiatt sokan úgy gondolták, hogy az Apple meg fogja ölni a professzionális felhasználóknak szánt gépcsaládot. Azonban tavaly nem ez történt, hanem az Apple teljesen újratervezett gépet adott ki.

Ezek után joggal feltételezhetjük, hogy az új, fekete hengert formázó gép már gyakrabban fog frissülni, hiszen az Apple valamennyire törődik professzionális felhasználóival is.Jelenleg a Mac Pro-ban az Intel “Romley” Xeon E5 v2-es csipjei találhatóak meg, de a következő hónapban megjelenik az Intel “Grantley” Xeon E5 v3, ami lehetővé tenné az Apple számára, hogy frissítse a gépeket.

Minden Romley processzornak lesz utódja a Grantley
Tovább...    »

Drágább lehet a zafírkristály miatt az iPhone 6

A zafírkristály egy drága anyag, ezt már tudjuk. Jelentősen drágább, mint a Gorilla Glass 3, ami az iPhone 5s előlapi üvegét alkotja.

A The Wall Street Journal szerint az Apple ezt a megemelkedett költséget az iPhone 6 vásárlóira terhelné, ami miatt drágább lenne a következő iPhone."Az Apple fontolgatja, hogy zafír kijelzőket fog használni a két idén ősszel megjelenő iPhone drágább változataihoz, ha eleget tud szerezni az anyagból, állítják a céghez közel álló személyek. Néhány elemző szerint az Apple többet fog kérni a telefonokért, mint a korábbi modellekért, a nagyobb gyártási költség miatt."

Ha az Apple tényleg csak a drágább iPhone-okhoz fog tiszta zafírkristályt
Tovább...    »

Siri az OS X-en és cinkosként a vádlottak padján

Siritől kért segítséget valaki egy hulla elrejtésében és ezért börtönbe került. Hamarosan érkezhet a személyi asszisztens OS X-re is.

"Hova tudom elrejteni a szobatársam?"

-szólt a kérdés Siri felé. Siri erre a Ponyvaregényből ismert helyszíneket válaszolta eddig, mint például láp, gyűjtőmedence, öntöde vagy lerakó. Mostantól azonban már nem veszi viccre a kérdést, hanem csak finoman annyit mond, hogy valaha tudta a kérdésre a választ.

skitched
Bravo a bíróságon

Ennek oka, hogy Pedro Bravo, egy floridai férfi, felhasználta Siri válaszát és elrejtette szobatársa holttestét.

Mindez még 2012 szeptemberében történt, amikor is elrabolta, majd fojtogatta Christian Aguilar-t, barátját és
Tovább...    »

Megjelent a Safari 6.1.6 és a Safari 7.0.6

Az Apple tegnap este kiadta a Safari két támogatott változatának új kiadását.

A két frissítés ugyanazt a WebKitben található hibákat és emellett biztonsági hiányosságokat foltoz.

safari

Az Apple támogatási oldala szerint fertőzött weboldal látogatása esetén a böngésző váratlanul bezáródhatott vagy akár önkényes kódlefutás is életbe léphetett. Ennek oka több memóriakezelési hiba volt a WebKitben, de ezeket javított memóriakezeléssel kiküszöbölték.

A Safari 6.1.6 az OS X Lion és Mountain Lion felhasználók számára elérhető a Mac App Store Frissítések füléről, míg ugyanitt az OS X Mavericks felhasználók a Safari 7.0.6-ot találják majd.

iPhone 6 hírek egy csipetnyi Samsunggal

skitched
Az iPhone 6 bemutatójáig valószínűleg teli lesz minden oldal a legfrissebb információkkal az eszközről, de mi vagyunk olyan kedvesek, hogy összefoglaljuk nektek egy cikkbe a legérdekesebb pletykákat és híreket az Apple következő okostelefonjáról.


 • Az iPhone 6 lehet a leginkább vágyakozott mind közül

 • Az Apple nyolcadik generációs iPhone-ja, az iPhone 6 lehet az eddigi leginkább várt okostelefon az Apple-től.

  Az R.W. Baird pénzügyi cég erre jutott legalább is 1000 ember megkérdezése után. A válaszadók 6,6%-a júliusban azt válaszolta, hogy tervezi az iPhone 6 megvásárlását, anélkül, hogy bármit is tudna a telefonról. Ez jelentősen magasabb, mint a februári 4,4%.

  Habár arra

Tovább...    »

iOS 7/8 tipp: képernyőfelvétel készítése jailbreak nélkül

Többféle módszerrel már jelenleg is lehet képernyőfelvételt készíteni arról, hogy mi történik iOS eszközünk kijelzőjén, azonban ezekhez eddig mindig kellett egy számítógép.

iOS 7 alatt eddig csak AirPlay tükrözéssel lehetett kijelzőfelvételt készíteni. iOS 8 alatt már lesz lehetőség QuickTime segítségével is. Az alábbi módszerrel azonban eszközödön készíthetsz képernyőfelvételt, anélkül, hogy fel kéne törnöd hozzá rendszered.

Lássuk is a lépéseket:


 1. Látogass el az emu4ios.net oldalára és töltsd le az Emu4iOS Store-t!

 2. IMG_0221

  Innen telepítsd az Emu4iOS Store (Beta) alkalmazást. Ez egy App Store-szerű alkalmazás-gyűjtőhely, ahonnan különféle alkalmazásokat telepíthetsz.

 3. Telepítsd az iRec

Tovább...    »

Van, ahol az Apple Térkép a legnépszerűbb

Az egyik Egyesült Királyságban található szolgáltató, az EE készített egy kimutatást arról, hogy mobil hálózatukon melyik térképszolgáltatást használják a legtöbbet.

A kimutatás Mobile Living Index névre hallgat, és a teljes 23 oldalas terjedelmében itt megnézhetitek. Sok más érdekességet is tartalmaz a kinti mobilfelhasználók szokásairól.

ee

Két részre osztva vizsgálták az adatokat, ugyanis külön vizsgálták a 4G-n és a 3G-n át történő térképböngészést.

Látható, hogy nagy eltérések nincsenek, a mobilhálózat sebessége nem változtat az arányokon nagy mértékben.

"Az Apple Maps már 70%-ért felelős 4G-n keresztül, ami 2013 második felében még csak 60% volt, nagyrészt a Google Maps-től
Tovább...    »

Tilos a Manchester United meccseken a táblagép és a laptop

Van jegyed a következő hazai Manchester United meccsre és már eltervezted, hogy az iPadeddel végig fényképezni fogsz és még helyszínen felmented a képeket a MacBookodra? Sajnos ez nem fog összejönni.

skitched

A labdarúgó csapat úgy döntött, hogy kizárja a táblagépeket és a laptopokat a jövőben tartandó meccseikről.

Emögött a döntés miatt az áll, hogy félnek attól, valaki robbanószert csempészne be ezen eszközök valamelyikében. A döntés ötletgazdája valószínűleg az Egyesült Királyságban található reptereken bevezetett hasonló eltiltás volt.

Nem kell aggódni, a telefonokat továbbra is be lehet vinni, bár feltehetőleg azért a 8 colos telefonnal mászkálóknak (például a Samsung Galaxy Note
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)