szerző: Nagy Konstantin | 2014 október 31. @ 18:34

Jony Ive: az Apple Watch nagyobb kihívás volt, mint az iPhone

Az Apple Watch-csal az Apple belép az okosórák közé jövő év elején. Ez lesz az első új termékkategória Steve Jobs halála óta, így izgatottan várja minden Apple iránt érdeklődő. Új piacokra belépni nehéz, újat alkotni még inkább. A sok Samsung per miatt…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Az Android csapat korábbi vezetője szerint az iPhone 6 a legszebb okostelefon

Hugo Barra, az ember, aki valaha a Google Android részlegét vezette, mostanában már inkább az Apple okostelefonjai iránt érdeklődik.

A The Wall Street Journal által rendezett WSJD Live konferencián Barra is felszólalt és az Apple új okostelefonját, az iPhone 6-ot "a valaha készült legszebb okostelefonnak" nevezte, de nem hiszi, hogy a telefon dizájnja teljesen egyedi.

skitched

Barra már a Xiaomi alelnöke, ami főleg az Apple dizájnjának másolásáról elhíresült kínai számítástechnikai cég. Barra szerint a dizájnban fellelhető hasonlóságokkal semmi gond nincs, mert a cég mérnökeit inspirálja a nagyszerű dizájn, csak úgy, mint bárki mást.

"A mi dizájnereinket, a mi mérnökeinket inspirálják a
Tovább...    »

Nem az iPad Air 2 kijelzője a legjobb a piacon

Az Apple sok figyelmet fordított az iPad Air 2 készítésénél a kijelzőre. A kijelző vékonyításával ugyanis az eszköz is vékonyodik, ezért úgy döntöttek, hogy az iPhone-oknál megszokott laminált megoldást alkalmazzák.

Persze nem csak az iPhone-októl ellesett laminálás az új, az iPad egy teljesen egyedi újdonsággal is rendelkezik a kijelző terén, ez pedig a tükröződésmentes bevonat. A DisplayMate Technologies egyik tesztelője, Ray Soneira úgy gondolta, hogy ennyi újdonság elég ahhoz, hogy érdemes legyen letesztelni az iPad Air 2-t. És ha már ott volt, akkor az iPad mini 3 kijelzőjére is vetett egy pillantást. Lássuk mire jutott!

skitched

Soneira arra jutott, hogy az iPad Air 2 kijelzője
Tovább...    »

Yosemite tipp: sötét mód engedélyezése a billentyűzetről

Arról már korábban beszámoltunk, hogy miként lehet ütemezni a sötét módot, most azt mutatjuk be, hogy hogy lehet billentyűkombinációhoz rendelni az OS X Yosemite egyik újdonságát.

Az Apple beépítette a rendszerbe a billentyűkombinációt, de nem adott felületet a bekapcsolásához, ezért a Terminal alkalmazás segítése kell majd ehhez a feladathoz.Ahhoz, hogy bekapcsold a sötét módot a Rendszerbeállítások Általános beállítási táblájára kellene ellátogatnod. Ez hosszú és macerás, igaz állíthatsz be rá AppleScriptet, és utána a hangoddal is elintézheted az átállítást, de egy billentyűkombináció egyszerűbb ezeknél.

Lássuk a lépéseket!

1. Illeszd be a Terminal alkalmazásba az alábbi
Tovább...    »

Memóriaszivárgás lehet a Mail alkalmazásban

Craig Federighi megígérte nekünk a nyári WWDC-n, hogy a Mail kevés újdonságot kap idén és az alkalmazás alapfunkcióinak stabilabbá tételével fognak foglalkozni.

Ennek ellenére persze 1-2 újdonság is került az alkalmazásba, melyről korábban itt írtunk. Sajnos azonban az új alkalmazás sem tökéletes.

skitched

Sajnos az új alkalmazás használata közben sok felhasználó memóriaszivárgás áldozata lett. Ez egy elég kellemetlen hiba, mert a Mail elkezdi felhasználni az összes elérhető fizikai memóriát és ha az betelik, akkor a háttértárhoz nyúl és a swap fájlba kezd el írni a rendszer.

Ennek eredményeképp a teljes rendszer lelassul a Mail alkalmazás miatt és nem fognak válaszolni az alkalmazások.
Tovább...    »

Hazai pályán veri az iPhone 6 a Samsungot

Minden országban más szelleműek az emberek, Finnországban értelemszerűen több Nokia fogy, mint a világ bármely részén és az ember azt gondolná, hogy Dél-Koreában is megingathatatlanul ez a helyet.

A The Wall Street Journal információi szerint az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus együtt elverte a Samsung szintén mostanában elérhetővé vált telefonját, a Galaxy Note 4-et.Az új iPhone-okra első napon 100 ezer előrendelés történt, míg a Samsung telefonjára csak 30 ezer futott be.

Az eladási adatok sajnos nem pontosak, de hasonló nagyságrendben mozognak. A KT és az LG Uplus szolgáltató elárulta, hogy a rendelés első 30 percében már 70 ezer kérést kellett feldolgozniuk. Az SK Telecom nem
Tovább...    »

BeszéljükMacBolt termékek: Adonit Jot touch 2014

Egy kis nyári szünet után folytatjuk boltunk kínálatának bemutatását, kezdjük egy hasznos stylus-szal, melyet az iPadhez teremtettek!

Sok különféle stylus van az iOS eszközökhöz, de egyik sem olyan, mint az Adonit Jot Touch. A Jot Touch egy egyedülálló Pixelpoint technológiát használ, melynek segítségével a valódi rajzoláshoz a lehető leginkább közelálló élményt képes nyújtani.

skitched

A vékony, 3,18 mm-es hegye csak egy kicsivel vastagabb, mint egy átlagos ceruzáé, egyáltalán nem olyan vastag, mint a legtöbb kapacitív érintőceruzáé. Ez a hegy azonban nem csak vékony, hanem okos is. 2048 különböző érzékenységi szintet tud megkülönböztetni, ami minden rajzolási célod elérésére elég
Tovább...    »

iOS 8 tipp: ha a Spotlight rakoncátlankodik

iOS 8 alatt a Spotlight sokkal okosabb lett, most már keres a neten is (amennyiben az Egyesült Államokban élsz) és a teljes képernyőt elmossa, szóval csak jobb lehet.

Ennek ellenére sokan panaszkodnak arra, hogy néha nem talál meg semmit, nem mutat semmit, annak ellenére, hogy kéne neki. Olyan szinten nem megy a keresés, hogy még a “telefon” kifejezésre sem talál semmit.

IMG_0996

Az iOS 8.1 elméletben javított egy Spotlighttal kapcsolatos hibát, de a hiba még mindig fennáll sok felhasználónál és végleges megoldás nincs is rá.

“Szerencsére” azonban van egy átmeneti trükk, amivel megjavítható a Spotlight ideig-óráig.

Figyelj, mert nehezen hihető lesz az ideiglenes megoldás: küldj
Tovább...    »

Heti iSamurai – iPhone 4/4s Home gomb javítás 3.990Ft-ért 1 órán belül!

Rengeteg iPhone tulajdonos életét keseríti meg a Home gomb hibás működése. Főként az iPhone 4-es készülékeket érinti, de iPhone 4s-nél is találkozni a problémával. A héten ezen tulajdonosoknak szól az akciónk: Home gomb javítás 3.990Ft-ért!Legalább annyira kellemetlen a Home gomb hibás működése, mint a bekapcsoló gombbé. Az előbbinél egyre nehezebben, majd pedig általában sehogy nem tudunk kilépni egy programból, utóbbinál pedig magát a kijelzőt nem tudjuk lezárni. Jó hír viszont, hogy az első probléma megoldására most akciós ajánlatunk van.

Az iPhone 4 és iPhone 4s készülékek Home gombjait október 27-től november 2-ig akciós áron, mindössze 3.990Ft-os áron javítjuk 1 órán
Tovább...    »

App!mobile 2014 konferencia: mi jön az aranyláz után?

November 12-én, immár negyedszer rendezi meg a HWSW a mobiltermék-fejlesztői konferenciáját, az App!mobile-t. A szervezők közel 60 előadással, köztük több külföldi előadóval várják a szakembereket.

Idén több mint másfél milliárd okostelefon és tablet talál gazdára. A két szomszédos termékkategória piaca mindössze néhány rövid év alatt beérett, a növekedés lelassul, a piaci viszonyok megszilárdulnak, várhatóan hosszú időre stabilizálódnak és konszolidálódnak. A kísérleti piac átadja a helyét a termékeny kiszámíthatóságnak. A mobilipar alapjaiban különbözik attól, ami akár csak két évvel ezelőtt volt, az okoseszközök ma már a társadalom legalsó rétegeit is el tudják érni, valódi
Tovább...    »

Jól halad az OS X Yosemite

Az OS X Yosemite már a kiadása előtt is jól állt, amikor még csak a fejlesztők fértek hozzá a rendszerhez is nagyságrendekkel többen használták, mint azelőtt egy évvel a Mavericks-et.

Nem meglepő tehát, hogy a rendszer megjelenése után is maradt az érdeklődés és mostanra megelőzte az OS X Mavericks-et a részesedése a Chitika felmérése alapján.

skitched

A felmérés Észak Amerika netes forgalma alapján készült október 16 és 22 között, tehát nem az összes OS X felhasználót mutatja be, de ennek ellenére érdekes és valamilyen szinten megmutatja, hogy mekkora érdeklődés volt az új rendszer iránt.

Persze az OS X Yosemite egy másfajta kiadás, mint a Mavericks volt. Utóbbi inkább a rendszer
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)