szerző: alfabazsi | 2014 szeptember 01. @ 09:30

Heti iSamurai - iPhone 4/4s akkumulátor csere 4.490 Ft-ért 5 percen belül 3 hónap garanciával!

Bár a nap nem indult fényesen (borongós, esős idő mindenhol), egy kis örömre adhat okot, hogy megtartjuk a múlt héten elindított akciónkat, így egészen szeptember 7-ig mindössze 4.490 Ft-ért cseréljük a hibás, megfáradt telepeket iPhone 4/4s készülékeket.…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Az iPhone 6 esemény kultikus helyszíne

Tegnap beszámoltunk arról, hogy az Apple következő médiaeseménye, ahogy azt korábban megjósoltuk, valóban szeptember 9-én lesz.

A bemutató helyszíne a Flint Center lesz, mely egy különleges hely az Apple számára.

imac_g3

Eddig mindössze 3 Apple rendezvény volt a Flint Centerben: az elsőn az eredeti Macintosh-t, a másodikon az első iMac-et mutatták be, míg a harmadikon az iMac SE-t.

Az első valóban sorsfordító volt, talán az egész informatikai világ számára, a második pedig az első szele volt a Jobs visszatérése utáni Apple-nek (a harmadik talán kevésbé volt jelentős hosszútávon). Vajon csak nosztalgiázni tér vissza az Apple vagy 9-én egy újabb forradalmi terméket kapunk az Apple-től?
Tovább...    »

Bár tudnánk többet mondani

Kikerült az Apple szeptember 9-ei eseményére a meghívó.

Az eseményen a pletykák szerint bemutatásra kerül az iPhone 6 és elképzelhető, hogy az Apple okosórája is.

skitched

A meghívó meglepően minimalista, csak egy fehér alma látható szürke árnyékokkal, bár egyesek a levél árnyékába már óramutatót látnak. Szerintetek mire utalhat az új meghívó?

Szeptember 9-én este 7 órától mi közvetítjük nektek az eseményt, maradjatok velünk!

iOS tipp: duplikált kontaktok

Az iOS-en lévő Kontaktok alkalmazás nagyon szegényes OS X-es rokonához képest. Nincs lehetőség okos csoportok létrehozására vagy kontaktok egyesítésére. Szerencsére külső alkalmazásokkal legtöbb hiányossága orvosolható.

Az egyik ilyen hiányosság a duplikált kontaktok megtalálásának lehetősége. Tegyük fel, hogy találkoztál Kis Pistával és elmentetted Kis Pista néven a számát, de amikor fél év múva Istvánként keresed nem találod, ezért elmented még egyszer elmented számát. Ha sokszor jársz így, akkor könnyen lehet egy rakás redundáns kontaktod.

Sok alkalmazás van az App Store-ban, mely képes kontaktok menedzselésére. Egyik ilyen a Smart Merge, most ezen alkalmazás segítségével
Tovább...    »

Jövőre vékonyabb MacBook jöhet

A vékony hordozható számítógépről legtöbbünknek a MacBook Air jut eszébe. De az Apple nem áll meg és állítólag a gép következő generációja még a mostaninál is vékonyabb lesz.

Sokakban felmerült a retina MacBook Pro-k megjelenése után, hogy ha az erősebb gépek is közel olyan vékonyak, mint a MacBook Air, akkor mi értelme van az Airnek? Nos, például az, hogy még vékonyabb legyen!A Digitimes szerint az Apple pont ezt tervezi tenni a MacBook Airrel ezév végén vagy jövő év elején. Spekulációjukat tajvani beszállítók információmorzsáira alapozzák, melyek szerint a még vékonyabb laptop gyártása már kis mennyiségben tesztelési célzattal megkezdődött.

Jelentésük azt is megemlíti, hogy
Tovább...    »

NFC csip is lehet az iPhone 6-ban

Pont egy hónapja írtunk arról, hogy az iPhone 6 alaplapja kikerült az összeszerelő üzemekből. Az egyik ilyen alaplapot közelebbről megvizsgálva egy eddig nem látott csipet találtak, melyre ráillhet az NFC csip specifikációja.

A MacRumors fórumának egyik olvasója talált egy dokumentumot, ahol az NXP PN65-ös NFC csipjének leírása található. Ez alapján a csip 5 x 5 mm nagy és 32 terminál található rajta kommunikációs céllal. Ha megnézzük közelről az iPhone 6 állítólagos alaplapját, akkor észrevehetünk egy csipet, amire pont ráillik a leírás.

skitched
Zölddel az LTE csip, míg pirossal a feltételezett NFC csip került bekeretezésre

Korábban összegyűjtöttük az akkori összes fellelhető iPhone 6
Tovább...    »

Szeptember 9-én érkezhet az iWatch is

Már korábban beszámoltunk arról, hogy az iPhone 6 valószínűleg szeptember 9-én érkezik. Most azonban úgy tűnik, hogy nem csak a következő Apple okostelefon lesz a médiaesemény sztárja, hanem az iWatch is ekkor kerül bemutatásra.

Eddig az volt a “terv”, hogy az iWatch októberben érkezik az új iPadekkel együtt, de a Re/code szerint az Apple meggondolta magát és inkább az iPhone 6-tal együtt mutatják be.

skitched

Emlékeztek, amikor júniusban azt mondtam, hogy az Apple egy speciális eseményt fog tartani októberben, hogy egy új viselhető eszközt adjon ki? És arra is emlékeztek, hogy azt mondtam: »Őszig még változhatnak a dolgok? Ez bizony lehetséges.«. Úgy néz ki, hogy ez történt, mert a
Tovább...    »

Mire érdemes figyelni, amikor használt iPhone-t veszünk?

Az alábbiakban megpróbáltam összefoglalni, hogy használt iPhone vásárlásakor – a működőképesség ellenőrzésén kívül – mire érdemes odafigyelni. Teszem ezt két okból: egyrészt nagyon sok az átverés, másrészt pedig gyakran az vesz használt iPhone-t, akinek nem telik új készülékre, és a rávalót hónapok alatt kuporgatja össze. Ha ilyenkor csalás áldozataivá válunk, akkor óriási a veszteség és a csalódás.


  • Alapok (nemcsak iPhone esetén)  • — Ha a hirdetésben szereplő ár a többi hirdetéshez képest kirívóan alacsony, akkor légy körültekintő, vagy akár gyanakvó. Lehet, hogy az eladó valóban csak gyorsan túl akar adni a telón, de az is lehet, hogy a készüléknek valami hendikepje van (például,

Tovább...    »

Hyperlapse: az Instagram készítőinek újdonsága

Az Instagram főleg a négyzet alakú effektezet képekről (újabban videókról) vagy pedig a Facebook felvásárlásról híres, de most egy egészen meglepő új alkalmazást köszönhetünk a fejlesztőiknek.

imageAz új alkalmazás meglepő módon nem az Instagram egyik korábbi funkcionalitását helyezi egy külön alkalmazásba, hanem egy teljesen új funkciót ad, méghozzá a gyorsított (timelapse) videók készítésének lehetőségét.

Az utóbbi időben a timelapse videók igazán felkapottak lettek, hiszen most már legtöbbünk zsebében lapul megfelelő eszköz ilyen videók készítéséhez. Ezért is döntött úgy az Apple, hogy az iOS 8 Kamera alkalmazása gyárilag tartalmazni fogja a timelapse készítés lehetőségét.
Tovább...    »

Az Android világa még mindig rettenetesen fragmentált

Az Apple lenyomja változtatásait a felhasználók torkán, így lehet az, hogy az iOS 7, a legfrissebb iOS, már az eszközök 91%-án fut. Ezzel szemben az Android 5 különböző változata rendelkezik 10% feletti részesedéssel.

Múlt héten adta ki az OpenSignal legújabb kimutatását a két legnagyobb mobil platformról, az iOS-ről és az Androidról. A hangsúly az Android töredezettségén van, mindössze egy bekezdésben kerül összehasonlításra az Apple mobil operációs rendszerével, de mi erre fogunk elsősorban koncentrálni.

Az iOS-t egyik szolgáltató sem szabhatja testre és csak az Apple eszközein fut, így az Apple-nek sokkal egyszerűbb dolga van, mint a Google-nek. Az Androidra minden gyártó és
Tovább...    »

2015 elején érkezhet egy nagyobb iPad

2012-ben az iPad mini megjelenése előtt mindenki azt mondta, hogy az iPad egy és sérthetetlen, nincs szükség több méretre. Aztán változtak az idők.

Most már teljességgel elképzelhető, hogy az Apple ki fog adni egy nagyobb táblagépet, teszem azt iPad Maxi néven.Korábban már többször írtunk a nagyobb iPadről. Először tavaly júliusban merült fel a hír, utána a kiszivárgott Apple által tesztelt kijelzők alapján írtunk róla, legutóbb pedig az iPad Air megjelenése előtt.

A Bloomberg információi szerint a 12,9 colos iPad már látható a horizonton és 2015 elején be is fut. Forrásaik iPad Pro néven hivatkoznak a termékre, de mivel 2015 első negyedéve még messze van igazából mindegy is,
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)