szerző: Nagy Konstantin | 2014 október 25. @ 10:06

Nyereményjáték: HuKey – az ékezetes iPad billentyűzet magyaroknak

Az iPad 2010-es megjelenése óta vártunk az Apple-re, hogy beépítse a rendszerbe a magyar billentyűkiosztást az iPad operációs rendszerébe. Ez azonban eddig nem történt meg. Szerencsére az Apple az iOS 8-cal elérhetővé tette a külső billentyűzetek telepítésének…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Megjelent az iOS 8.1!

Az Apple kiadta az iOS 8.1-et ma este 7 órakor.

IMG_0946

A frissítés sok hasznos újdonságot hozott, tekintsük át gyorsan, hogy mire lehet számítani:

1. Apple Pay

Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus tulajok örvendhetnek, a mai naptól az Egyesült Államokban használhatják fizetésre iPhone-jukat.

2. SMS relé

IMG_0947

A telefonodra befutó SMS-ek mostantól minden iOS 8.1-et és OS X Yosemite-t futtató eszközödön megjelenhetnek.

3. Instant hotspot

A személyes hotspot beállítása is egyszerűbbé válik, az OS X Yosemite-t futtató gépeken a WiFi hálózatok között feltűnnek majd az iOS 8.1-et futtató mobiladatforgalmas iOS eszközök is.

4. Visszatért a Filmtekercs

IMG_0949

5. Megjelent az iCloud fotókönyvtár

IMG_0951

Az
Tovább...    »

Yosemite tipp: több elem átnevezése

Az OS X 10.10 Yosemite Findere egy apró, de igazán hasznos újdonsággal bővült. Ezentúl van lehetőség több fájl átnevezésére.

Ha már valaha is kellett sok fájlt átnevezned valamilyen szempont szerint, akkor tudhatod, hogy mekkora szívás is ez.

skitched

Kijelölni a fájlt, entert nyomni, beírni a nevét, enter, majd a követezőnél ugyanez… egy igazi rémálom, főleg ha több száz fájlról van szó. Szerencsére a Yosemite felkészült az ilyen feladatok megoldására!

Csak jelöld ki a fájlokat és kattints a “x elem árnevezése” parancsra a jobb klikkes menüben, ne zavarjon meg, hogy az árnevezés szó nem jelent semmit, csak a magyar nyelvű fordítás készítőinek csúszott meg az ujja a rendszer
Tovább...    »

Adobe szoftverek és a Yosemite

Az OS X frissítés mindig egy rizikós folyamat. Sosem tudhatjuk biztosra, hogy korábban megszokott munkafolyamatunkat mennyire befolyásolja majd az új rendszer.

Persze vannak különböző oldalak, ahol az OS X-es alkalmazások kompatibilitását megfigyelhetjük, de ezek is inkább csak iránymutatóak, a mi környezetünkben előfordulhat, hogy más lesz a helyzet.

skitched

Jó hírünk van: ha az OS X Yosemite telepítésén gondolkozol, de az Adobe CS5 vagy újabb verziójú (újabban már CC) szoftvercsomagjának tagjának/tagjainak kompatibilitása miatt aggódsz, akkor megnyugtathatunk.

Az új rendszeren tökéletesen muzsikálnak az Adobe alkalmazásai. Az Adobe hivatalosan a Photoshop CC 14.2.1-et és a CS6
Tovább...    »

Él a Fotók az iCloud béta oldalán

A beta.icloud.com oldalon már megjelenik a Fotók alkalmazás, amennyiben iOS 8.1-et használsz.

skitched

A végleges iOS 8.1 csak ma este 7-kor fog megjelenni, de akik a rendszer második béta változatát használják észrevehették, hogy icloud.com-on feltűnt a Fotók nevű webalkalmazás.

Ez lesz az egyetlen lehetősége mindenkinek, aki számítógépről szeretné elérni az iCloud fotókönyvtárának tartalmát, hiszen OS X-re csak valamikor jövő év elején érkezik.

A Fotók felülete nagyon hasonlít az iOS-es Fotók alkalmazásra és valószínűleg az elkövetkezendő Fotók OS X-es alkalmazás is hasonlóan fog festeni.

A képeket lehet pillanatok és albumok szerint is rendezni és van lehetőség a képek letöltésére
Tovább...    »

Heti iSamurai – iPhone 5 bekapcsoló gomb javítás 4.990Ft-ért 1 órán belül!

A második hét kezdődik legújabb akciónkból, melynek keretében az iPhone 5 tulajdonosoknak kedvezünk. Nem működik megfelelően a bekapcsoló gombod? Gyakori probléma, mi viszont 1 órán belül tudunk rajta segíteni, mindössze 4.990Ft-ért cserébe!

Nincs mit nagyon kitárgyalni a bekapcsoló gomb javításról. Sajnos a hiba létezik, nagyon sok iPhone 5-ös készülék meghibásodik az említett problémával. Mint általában mindig, ebben a rossz dologban is van valami jó, mégpedig az, hogy a sok javítás miatt le tudjuk egy kissé akciózni az eredeti szervizelési árat.Imádjuk az akciókat, és ez a hét is erről fog szólni. Mindössze 4.990Ft-ért fogjuk az iPhone 5 készülékek bekapcsoló gombjait
Tovább...    »

Lassabb az új mini

Az Apple hosszú idő után frissítette a Mac minit, a gép változásairól részletesen beszámoltunk ebben a cikkünkben.

Akkor sokaknak feltűnt, hogy megszűnt a négymagos processzor a Mac mini felhozatalában és nincs többé 2 TB-os szerver lehetőség sem. Az Apple láthatóan nem akart a professzionális felhasználókra koncentrálni, azt azonban nem gondoltuk volna, hogy az új gépek bizonyos esetekben még lassabbak, mint elődeik.

A PrimeLabs-tól John Poole végignézte, hogy a Geekbench online adatbázisába milyen értékek kerültek be az új gépekről és összemérte őket az előző Mac minikkel.

skitched

Az egymagos teljesítménnyel nincs probléma, az új 3 és 2,8 GHz-es lehetőségek az eddigi leggyorsabb
Tovább...    »

OS X tipp: a Kuka rejtelmei

Az OS X egy egyszerűen kezelhető operációs rendszer a legtöbb esetben. Ha valamit törölni szeretnél, akkor azt a Kukára mozgatod, ha pedig üríteni szeretnéd a kukát, akkor a Kuka ürítése parancsot adod ki.

De néha nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt szeretnénk. Lássuk, hogy mi a teendő, ha nem tudsz törölni valamit vagy nem tudod üríteni a Kukát.

trash

Nem tudsz törölni valamit

Ha egy fájl nem hagyja magát és nem lehet a Kukába áthelyezni, mert például a Finder “Az xy.txt fájl nem mozgatható a Kukába, mert nem lehet törölni.” hibaüzenetet ad, akkor először ellenőrizd, hogy nincs-e véletlen zárolva a fájl.

locked

Ezt a fájlon ⌘+I-t nyomva (vagy a Fájl megnü/jobbklikkes menü Infó
Tovább...    »

Az új Mac-ek belső változásai

A Macminicolo kiderített egy fontos információt az új Mac miniről, az iFixit pedig szétszedte az új retina kijelzős iMac-et. Az alkatrészek alapján 1-2 érdekes fejleményre is fény derült, nézzük meg, hogy mit találtak!

Csütörtök este az Apple hosszú idő után frissítette a Mac minit és kiadott egy 27 colos retina iMac-et is, hihetetlen felbontással. Nézzük meg, hogy mit tudunk

Mac miniAz új Mac mininél az Apple minden eddiginél jobban jelzi, hogy egy belépő modellről van szó. Megszűnt a négy magos processzor opciója és az árát is csökkentették a modellnek.

Azt már leírtuk, hogy a Mac miniben a MacBook Air-ből megismert 1,4-es processzor van alapból. Ahogy azt már régóta
Tovább...    »

Frissült az iLife és az Aperture is

Az Apple a mai napon az iLife családot és az Aperture képszerkesztőt is frissítette. A Garageband és az iMovie esetén új funkciók is érkeztek, míg a kihalásra ítélt iPhoto és Aperture csak kompatibilitási frissítést kapott.

Mivel az Aperture és az iPhoto csak kompatibilitási frissítést kapott, funkciókkal nem bővült egyik se, így ne is fecséreljük tovább rájuk a szót, beszéljünk inkább a másik 2 alkalmazásról!

ilife_october

iMovie

— Frissített dizájn, ami jobban passzol az OS X Yosemite-hez
— Új fájlexportálási lehetőségek, többek közt egyéni H.264, ProRes és csak hang lehetőségekkel
— Képkocka megosztása képként
— HD videó küldése emailben Mail Drop segítségével, ha iCloudot használsz

Tovább...    »

Apple Store down – nemsokára indul az új iPadek előrendelése [Frissítés: kinyitott a bolt!]

Ha mostanában benéznél az Apple Store-ba, csak az alábbi kép fogad.

Pontos időt nem mondtak a tegnapi bemutató alkalmával, így bármikor elindulhat az előrendelés.

Ami biztos: október 17-én.

Frissítés:

skitched

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)