szerző: Nagy Konstantin | 2014 szeptember 20. @ 11:50

A tegnapi iPhone 6 start vicces pillanatai

Tegnap elkezdődött az iPhone 6 és iPhone 6 Plus árustítása az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Franciaországban, Németországban, Hong Kongban, Japánban, Puerto Rico-ban, Szingapúrban és az Egyesült Királyságban. Egy ilyen start nem lehet…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Megjelent az OS X 10.9.5 [Frissítve: Safari 7.1]

Az Apple ma hajnalban meglepett minket egy OS X frissítéssel is a tegnap esti iOS 8 után.

Az OS X 10.9.5 lesz valószínűleg az utolsó Mavericks kiadás az OS X Yosemite érkezése előtt, így érdemes nagy figyelmet szentelni neki.

skitched

A frissítés nem egy apróság, több korábbi hibát javít a rendszerben, mint például megbízhatóbb VPN kapcsolatokat tesz lehetővé, ha USB smart card is használatban van, valamint az SMB szervereket is jobban támogatja.

A frissítés tartalmazza az egy hónapja megjelent Safari 7.0.6-ot, így ha valaki még nem telepítette azt, most megkaphatja a kettőt egy csapással frissítéssel.

magyar

Az OS X 10.9.5 telepítése után azonnal feltűnt egy újabb szoftverfrissítés, mert
Tovább...    »

iCloud Drive: bekapcsoljam vagy ne?

Az iOS 8 telepítése után valószínűleg szembetalálod magad ezzel a kérdéssel:

IMG_0665
Az iPhone 4S kijelzőjén a "Ne most" gomb görgetés nélkül nem is látszik

Az iCloud Drive-ról azt érdemes tudni, hogy csak iOS 8, Windows 7 és OS X Yosemite vagy újabb rendszerekkel működik együtt. Így ha van olyan eszközöd, amit használsz az iCloud fiókodhoz, amire nem tudsz majd iOS 8-at vagy OS X Yosemite-ot telepíteni, akkor ne kapcsold be!

Az OS X Yosemite októberi megérkezéséig többségünknek nem ajánlott az iCloud Drive bekapcsolása, mivel utána nem fog működni a dokumentumok szinkronizációja OS X Mavericks-szel.

Kicsit furcsa megoldás volt az Apple részéről, hogy az iCloud Drive-ot elérhetővé
Tovább...    »

Elérhető az iOS 8!

Az Apple ma este 7-kor elérhetővé tette az iOS 8-at.

A frissítés természetesen ingyenes és minden iPhone 4S-re vagy újabb iPhone-ra, az 5. generációs iPod touch-ra és az iPad 2-re vagy újabb iPadre tölthető le.
Telepítheted OTA módon a Beállítások→ Általános→ Szoftverfrissítés menüpont alól vagy iTunes segítségével is.

A korábbi fejlesztői változatok változásait és az első változatról írt beszámolónkat visszanézve lehet egy elképzelésed a rendszerről, de természetesen bővebb összefoglalóval és tippekkel is jelentkezünk majd:

iOS 8: amit az Apple nem árult el
iOS 8 beta 2
Tovább...    »

Csak Apple Pay-re lesz jó az NFC

A múlt keddi Apple eseményen Eddy Cue kiemelte az Apple Pay bemutatásánál, hogy az iPhone 6-ba és az iPhone 6 Plus-ba NFC csip is került.

Azonban úgy tűnik, hogy az Apple hasonlóan fog eljárni az új érzékelővel, mint a Touch ID-vel tavaly.

Apple%20Pay

Az iPhone 5s ujjlenyomat-olvasóját csak a telefon feloldására és App Store-on belüli vásárlásra lehet használni. Ez ma este az iOS 8-cal meg fog változni, amikor is már bármilyen kulcskarikán található elem feloldására képes lesz a Touch ID, de egy teljes éven át “csak” ennyit tudott a szenzor.

A Cult of Mac szerint ez vár az Apple Pay által használt NFC érzékelőre is. Természetesen semmi garancia nincs arra, hogy az Apple az iOS 9-cel
Tovább...    »

Szégyelli az Apple az iPhone 6 kameráját?

Valószínűleg az Apple-nél senkinek sincs semmi szégyellnivalója az iPhone 6 kameráját illetően, azt leszámítva, hogy miként illeszkedik a telefonhoz.

iPhone_6

Mert bizony, mint azt jól tudjátok, a telefon kiemelkedő kameralencsével rendelkezik.

Az összes korábbi iPhone-nál az Apple meg tudta oldani, hogy a telefon hátlapjába beleférjen a lencse, most emelkedik ki először a házból. Ennek eredményeképpen billeg is a telefon.

Az Apple marketingesei úgy döntöttek, hogy ez a részlet nem szép, ezért a legtöbb iPhone 6 promó képen egyszerűen nem látszik. Nem hiszed? Nézd meg:

skitched

skitched

skitched

Szerintetek is szégyellnivaló az iPhone 6 és iPhone 6 Plus kiemelkedő kamerája vagy nem akkora gond?

Kézben az iPhone 6

Elméletben csak pénteken kapják meg a megrendelők az iPhone 6-osukat, de páran már előbb kézhez kapták, így most már videón is megnézhetjük a telefonokat.

A telefonok mellett a tokok is megérkeztek már, de azt hiszem, hogy az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus érdekesebb, így kezdjük a telefonokkal!Az első videóban az iPhone 6-ot láthatjuk. Egy korrekt áttekintés, ahol a telefon minden funkciója bemutatásra kerül. Ne tévesszen meg téged, hogy minden ikon nagy a kijelzőn, a teljes videó alatt bekapcsolva hagyta a Display Zoom nevű skálázási funkciót.

Ha korábbi tippünk nem segített abban, hogy elképzeld az iPhone 6 méretét, akkor ebben a videóban népszerű telefonokkal került
Tovább...    »

Androidról váltanál iPhone-ra? Az Apple segít!

Tim Cook bejelentette, hogy óriási érdeklődésre számít az iPhone 6-ra és szerinte sok vásárló valamilyen androidos telefonról fog váltani.

Ezért úgy döntöttek a cupertino-i cég dolgozói, hogy kiraknak egy költöztető segédletet az Apple honlapjára, ahol minden fontos adat költöztetéséről részletesen beszámolnak.

skitched

Tavaly novemberben a Google volt vezérigazgatója megosztotta Google +-on az iPhone→ Android váltás szükséges lépéseit, úgy tűnik, hogy az Apple-nek kicsit tovább tartott a visszafele nyíl elkészítése.

Ennek persze valószínűleg az volt az oka, hogy a legtöbben eddig a nagyobb kijelző miatt választották az androidos telefonokat vagy azért, mert nem kedvelték az Apple-t.
Tovább...    »

Balhé lesz a kiszivárgott hátlapból!

Az iPhone 6 bemutatása előtt már működőképes telefonról is láttunk videót, de ha visszaemlékszünk, az egész egy hátlappal kezdődött.

A Foxconn a kínai rendőrséggel nyomozást indított és úgy tűnik, hogy találtak egy szivárogtatót a The Wall Street Journal információi szerint (akik a kínai Taihang Daily napilapot jelölték meg forrásként), aki iPhone 6 alkatrészeket szállított Shenzhen városába.Jelenleg csak a vádlott vezetékneve ismert: Qiao. Qiao látott egy hirdetést, ami “Apple Inc. alkatrészek felvásárlása magas áron” névre hallgatott. Qiao az első hátlapot még július 24-én csempészte ki egy shenzheni címre.

"Július 24-én, a cikk szerint, Qiao elrejtett egy hátlapot a
Tovább...    »

Több előtelepített alkalmazás lesz a nagyobb tárhelyű iPhone 6-osokon

Az Apple úgy döntött, hogy több előretelepített alkalmazást fog elhelyezni a 64 és 128 gigás iPhone 6-okon.Amikor kicsomagolod vadiúj 64 vagy 128 GB-os iPhone 6-od vagy iPhone 6 Plus-od, akkor meglepődve tapasztalhatod majd, hogy kevesebb tárhelyed és több előre feltelepített alkalmazásod van.

Úgy fest, hogy az Apple a nagyobb tárhellyel rendelkező telefonok esetén úgy döntött, hogy az iMovie, GarageBand, Keynote, Pages, Numbers és iTunes U alkalmazásokat előre feltelepíti az eszközökre. Ezt egy belső Apple Store eladók számára készített oktatóanyagból láthatjuk:

skitched

Ezek az alkalmazások eddig is ingyenesek voltak minden iPhone-nal, a változás az, hogy most már első indításkor
Tovább...    »

OS X Yosemite DP8 és Public Beta 3

Az Apple kiadta a fejlesztők számára az OS X Yosemite nyolcadik fejlesztői előzetesét, a tesztelők pedig a harmadik nyilvános beta kiadáson játszhatnak mostantól.

Közeledik az OS X Yosemite októberi megjelenése, ezért egyre kevesebb változás történt a rendszerben, de azért haladjunk végig a változásokon szépen sorban.


  • Helyi időjárás

  • skitched

    Az Értesítési központban található Időjárás widget eddig csak előre beállított helyekről tudott nyilatkozni, mostantól azonban az aktuális helyzetünkre is képes kiírni a megfelelő időjárást.

    Újdonság maga az engedélyt kérő ablak is, eddig ilyet csak iOS-en láttunk.

  • Rendszerbeállítások

  • yosemitedp8

    Az Apple már sokadszorra variálja át a Rendszerbeállítások

Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)