szerző: beszmac | 2014 november 27. @ 03:30

Ismét Fekete Péntek a Styleboltban!

Mi a Styleboltban immáron harmadik éve követjük azt, a hazánkban is már elterjedőben lévő hagyományt, miszerint a hálaadást követő első pénteken -– azaz Fekete Pénteken – hatalmas árengedményekkel és hosszabb nyitvatartással várjuk a vásárlókat,…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Vírusirtó kéne iOS-re? Francokat!

Egy vírusirtó készítő szoftvercég vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy az Apple nagy hibát követ el azzal, hogy nem engedélyezi a vírusirtók telepítését iOS-re. Röhögjük körbe együtt!

Ez a vezérigazgató írt egy vendégcikket egy népszerű számítástechnikával foglalkozó külföldi oldalon arról, hogy az Apple-nek ki kéne nyitnia az iOS-t és engedélyeznie kéne, hogy antivírus szoftverek futhassanak az iPhone-okon és iPadeken.

virus

Ezt a cikket csak azért írjuk meg, hogy ha véletlen is szembe találkoznál ezzel, akkor véletlenül se vedd komolyan. Nincs szükség iOS-en vírus ellenes szoftverre, de azért nézzük meg, hogy a vezérigazgató mivel is próbálkozott.

Első példaként felhoz egy régebbi
Tovább...    »

Kis váltás: iPhone 5 előlapcsere 18990Ft azonnal! – Meghosszabbítva!

Nem rég, amikor az 5s volt soron kiderült, hogy az i5-re sokkal nagyobb igény lenne.

Mi pedig meghallgatjuk az igényeket, ezért ezen a héten is az iPhone 5 előalpokat cseréljük 18990ft-os áron. Olcsóbb nincs nem kell keresgéljetek, ha az ára miatt eddig nem cseréltettétek repedt/törött, sárga foltos, nem érzékelő, vagy csak karcos kijelzőtöket most eljött az idő, nincs értelme tovább várni a javítással.Egész héten várunk benneteket tíztől este nyolcig, ez a javítás gyorsan elkészül, 1 kávé egy kis séta a WestEnd-ben, és már vihetitek is az újjávarázsolt iPhone 5-öket.

Lassan december lesz, és itt a karácsony, érdemes átnézni a szembe lévő boltunkba, ahol mindig jó áron
Tovább...    »

Nem akadály a 4K videó sem az új iPhone-oknak

A WALTR nevű Mac-es alkalmazás készítője gondolta, hogy leteszteli az új iPhone-okat és miután pozitív eredményre jutott egy kis hírnevet is szerez alkalmazásának.

A WALTR segítségével lehet az iTunes által nem támogatott videókat vagy hangfájlokat másolni iOS eszközökre egy Mac-ről.

Ez kiválóan alkalmassá tette az alkalmazást, hogy tesztelhesse az új iPhone-ok képességeit. 2 különböző 4K fájlt másoltak fel egy iPhone 6-ra: egy 50 Mbps-es és egy 100 Mbps-est.Ahogy a videóból is látszik, az 50 Mbps-es 4K videót az iPhone 6 akadás-mentesen képes lejátszani, még a gyorsan változó jeleneteknél is folyamatosan jelenik meg a kép.

A kétszeres sávszélességű videó már apróbb gondokat
Tovább...    »

Pirosba borult a GarageBand

imageAz Apple eddigi legnagyobb támogatását mutatja a (RED) kampány felé. A GarageBand alkalmazás ikonja is piros lett, hogy reprezentálja ezt a változást.

Az Apple ma kiadott egy frissítést a GarageBand alkalmazáshoz, melynek így már verziószáma 2.0.5 lett, ami lehetővé teszi egy új hangszercsomag megvásárlását.

Ha megveszed a (GarageBand)RED Loop Pack nevű csomagot, akkor 300 gitárt, basszusgitárt, szintetizátort és dobot kapsz, mindenféle műfajban.

Mi ebben a különleges? A csomag csak 0,99 dollárba kerül és a teljes vásárlás összege a (RED) kampány támogatására megy, vagyis az AIDS, tuberkulózis és malária ellenes küzdelem támogatására.

IMG_1486
Ha még nem frissítettél, a GarageBand szól
Tovább...    »

iOS tipp: melyik rendszert telepíthetem?

Az Apple úgy döntött az iPhone 3GS után, hogy megnehezíti azok életét, akik korábbi iOS-t szeretnének visszatenni iOS eszközükre.

Röviden úgy lehetne elmondani, hogy mi történik, hogy az iTunes megkérdezi az Apple-t, hogy az adott eszköz jogosult-e az adott iOS-re. Ha igen, akkor az Apple szervere küld egy speciális fájlt, amit az iTunes beépít az iOS ipsw-be és úgy telepíti az eszközre.Nyilvánvalóan az Apple szervere a kulcsfontosságú pont. iPhone 4 vagy régebbi iOS eszköz esetén ha le van mentve az Apple szervere által adott válasz (SHSH fájl), akkor bármikor vissza lehet tenni azt a rendszert külső alkalmazásokkal, mint például redsn0w.

De honnan lehet megtudni, hogy az
Tovább...    »

Itt a Gorilla Glass 4

A Corning bemutatta a következő generációs okostelefon és táblagép kijelzőket védő üvegborításukat, a Gorilla Glass 4-et.

Tavaly januárban mutatta be a Corning a Gorilla Glass 3-at, de azóta sem álltak le a fejlesztésekkel, itt a Gorilla Glass 4.

skitched

Kezdésképp kössük ki, hogy nem tudjuk, ez a kijelző bekerült-e az iPhone 6-ba, és azt sem tudjuk, hogy bekerül-e a következő iPhone-ba. Annyit tudunk, hogy a Gorilla Glass 3-at alkalmazta az Apple tavaly, az iPhone 5s-nél.

Idén az Apple csak annyit árul el az iPhone 6 és 6 Plus kijelzőjéről, hogy ion-erősített üveg védi. Hogy ez a Gorilla Glass 4-e vagy valami más, azt nem tudhatjuk.

skitched
Ennyit tudunk az új iPhone-ok kijelzőfelépítésérőlTovább...    »

Frissült az iWork for iCloud

Néhány hasznos funkcióval és új nyelvekkel is bővült az Apple online irodai szoftvercsomagja.

Mindhárom alkalmazás kapott 50 új betűtípust, egyszerűbbé vált a diagramok mozgatása, Pages esetén bekezdés törlése is visszavonható és lehetségessé vált a dokumentumok szerkesztése közbeni átnevezése:

skitched

Másik újdonság pedig a Pages esetén 8, míg a Numbers és Keynote esetén 6 új nyelv megjelenése.Az új nyelvek: arab, brazíliai portugál, francia, német, héber, japán, egyszerűsített kínai és spanyol a Pages-nél. Valamiért az Apple úgy döntött, hogy a Numbers és a Keynote esetén nincs szükség az arab és a héber nyelvre. Persze az is lehet, hogy ebben a két webalkalmazásban még reszelniük
Tovább...    »

Keleten népszerűbb a nagyobb iPhone

Arról már többször is írtunk, hogy az iPhone 6 mennyivel jobban fogy, mint az iPhone 6 Plus. Legutóbb 3:1-es arányról volt szó, azonban az az adat az Egyesült Államok vásárlási szokásairól szólt.

Az AppLovin megvizsgálta azt is, hogy a világ mely országaiban hogyan változik az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus aránya.

skitched

Arra jutottak, hogy az új iPhone-ok értékesítésének első 45 napja alatt az iPhone 6 felelt átlagosan az eladások 4/5-éért, de ez országonként nagyon változó.

Nem meglepő módon Európában és az Egyesült Államokban az emberek jobban kedvelik a kisebb modellt, míg keleten, például Kínában, Japánban, Vietnamban vagy a Fülöp-szigeteken sokkal népszerűbb az iPhone 6 Plus.
Tovább...    »

Ennyivel lett gyorsabb az iOS 8.1.1

Az Apple az iOS 8.1.1 változásai között az általános stabilitási fejlesztéseken és hibajavításokon felül megemlítette, hogy az A5-ös processzorral rendelkező eszközök esetén javítottak a teljesítményen.Az iOS 8 megjelenése után amilyen hamar csak tudtunk, írtunk róla, hogy az új rendszer régebbi eszközökön nem biztos, hogy kellemes felhasználói élményt ad majd, mert az iOS 8 sokkal lassabb, mint az iOS 7.1.2.

Akkor az Ars Technica értékeire hivatkoztunk, így a következetességért most is nézzük meg, hogy mire jutottak az iOS 8.1.1 tesztelése során.

Az értékelést három részre bontották. Először megvizsgálták az alkalmazások elindulásához szükséges időt.

skitched

Itt nem látható túl
Tovább...    »

Fejlesztőknél az OS X 10.10.2

Az Apple egyszerűen nem tud megállni. A hét szinte minden napjára érkezett valamilyen új szoftver.

Kezdtünk az iOS 8.1.1-gyel, majd jött az OS X 10.10.1, később pedig az iOS 8.2 és az Apple Watch fejlesztői eszközei. Az Apple tegnap, kicsivel éjfél előtt kiadott egy újabb szoftvert, az OS X Yosemite második hibajavításának első fejlesztői előzetesét, az OS X 10.10.2-t.

skitched

A szoftvert a regisztrált bétatesztelők és fejlesztők próbálhatják ki, és verziószáma 14C68k. Körülbelül 422 MB-os a frissítés, amennyiben 10.10.1-ről frissítünk.

Ez valószínűleg egy nagyobb frissítés lesz, mint a 10.10.1 volt, az Apple megemelte a Safari és a Mail verziószámát is. Előbbi már 8.0.2-n áll, míg
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)