3D XPoint: a következő memória

Az Intel és a Micron közös bejelentése teljesen átalakíthatja az elképzeléseinket a gyors háttértárakról.

Az Intel tegnap jelentette be, hogy a Micronnal közös fejlesztésük a 3D XPoint a jelenlegi NAND flash tárolóknál 1000x (igen, jól olvastad, ezerszer) gyorsabb lehet.

Az utolsó új mozgóalkatrész-nélküli tárolási technológiát 1989-ben találták ki, így a 3D Xpoint tényleg egy elég nagy ugrás.

A ’89-ben felfedezett NAND flash tárolókhoz képest a 3D XPoint ezerszer gyorsabb lesz és ezerszer több írási műveletet is fog kibírni. Ez tényleg áttörés lehet az informatika világában.

Most biztos azt

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Megjelent az OS X El Capitan harmadik nyilvános bétája

Az Apple egy nappal az OS X El Capitan ötödik fejlesztői bétája után kiadta a harmadik nyilvános bétát a tesztelőknek is.

Az OS X El Capitan harmadik nyilvános bétája nagyjából megegyezik az ötödik fejlesztői bétával, az Apple csupán a kritikus hibák elkerülése miatt várt egy napot a kiadással.

A nyilvános béta tesztelők a Mac App Store Frissítések füléről telepíthetik a frissítést.

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Régi Time Machine biztonsági mentések törlése

Az igaz, hogy a legrégbbi biztonsági mentéseink automatikusan törlődnek a céllemezről egy idővel, de mi van akkor, ha épp nincs elég helyünk a lemezen amin a biztonsági mentéseinket tároljuk. Ekkor akár manuálisan eltávolíthatjuk ezeket az adattárolóról.

Először is csatlakoztassuk a Time Machine-hoz használt adattárolónkat a Mac-ünkhöz, ha még nem tettük volna meg.
Keressük meg a menüsorban a kis Time Machine ikont, kattintsunk rá, majd válasszuk a Belépés a Time Machine-ba menüpontot. ( Ha nem találjuk az ikont, indítsuk el a Rendszerbeállítások alkalmazást,  majd ott válasszuk a Time Machine

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Egészségesebbé tesz az Apple Watch

Az Apple Watch egészségügyi és fitnesz funkciói sok felhasználó számára pozitív hatással voltak egy kimutatás szerint.

A Wristly piackutató cég szerint az Apple Watch már árusításának első 4 hónapjában milliók életét változtatta meg. Arra jutottak, hogy az óra pozitív és motivációs hatással van viselőjére.

Felmérésükben közel 1000 embert kérdeztek meg, hogy szerintük milyen hatással volt életvitelükre az Apple Watch. A válaszadók 75%-a egyetértett abban, hogy az Apple Watch-nak köszönhetően többet álltak. Hasonlóan a megkérdezettek 67%-a azt válaszolta, hogy többet sétál, amióta Apple Watch-csal a

RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

iOS tipp: offline tárolt zene törlése

Főleg kisebb tárhelyű iOS eszközöknél előfordulhat, hogy elfogy a háttértár és sürgősen fel kell szabadítanod helyet. Ekkor jól jöhet a letöltött zenék törlése.

Ha fogyóban vannak a szabad blokkok az iPhone, iPad vagy iPod touch eszközöd flash tárolóján, akkor itt az ideje, hogy takaríts.

Sokunknak van nagyméretű zenekönyvtára, melynek törlésével könnyedén és gyorsan szabadíthatunk fel tárhelyet. Ez természetesen rengeteg esetben nem segít, de néha azért jól jöhet, ha tudsz róla, merre kell keresned.

– Nyisd meg a Beállítások alkalmazást

– Navigálj el az Általános→ Használat→ Tárhely kezelése

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
 < 1 2 3 4 5 >  Utolsó ›