szerző: Nagy Konstantin | 2015 március 28. @ 12:24

iPadet kapnak az angol honatyák

Az Egyesült Királyság kormánya úgy döntött, hogy a parlament minden tagjának adnak egy-egy iPad Air 2-t. Az Egyesült királyság kormánya a parlament mind a 650 tagját meglepte egy iPad Air 2-vel, közölte a The Telegraph. Néhányan kritizálják a döntést,…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Vélemény

Windows kontra Mac – 2013

A Mac és Windows felhasználók közötti ellentét már több évtizedes.

skitched

Múlt héten a Lifehacker arra kérte az olvasóit, döntsenek, érveljenek, essenek egymásnak a témában, majd a legjobb hozzászólásokat összegyűjtve 2013-ban is megpróbálták eldönteni, hogy melyik jobb: a Mac vagy a Windows PC?


Nem ér annyit a Mac, amennyibe kerül

imageSokan gondolták úgy, hogy a Mac gépek egyszerűen túl drágák, és ennyivel nem nyújtanak többet. Persze a Mac rajongók rögtön válaszoltak a szokásos érvekkel: a magasabb ár megéri az elsőrangú támogatás, a minőségi hardver és az Apple ökoszisztéma előnyei miatt.

Mások szerint a probléma a Mac korlátaival van, ugyanis ha olyan Mac gépet akarsz, amit később
Tovább...    »

Bill Gates szerint az iPad

Te is elégedetlen vagy az iPadeddel? Szerinted is használhatatlan fizikai billentyűzet és Office nélkül? Gondolom a válaszod: nem.

skitched

Bill Gates szerint azonban a fentiek hiánya visszafogja az iPadet. A Microsoft alapítója a CNBC-nek nyilatkozott.

Gates szerint ahogy haladunk a post-PC kor felé, a felhasználókat egyre jobban zavarják az iPad szoftveres és hardveres hiányosságai.

A Microsoft elnöke szerint a jövőben egyre nehezebb és nehezebb lesz elkülöníteni egymástól a táblagépeket is a PC-ket, éppen ezért a Surface jelenti a táblagépek és a PC-k jövőjét.

Az egyetlen probléma ezzel csak az, hogy a Microsoft Surface táblagépének piaci részesedése alig mérhető, miközben az iPad
Tovább...    »

Pulitzer-díjat ért az Apple-ről szóló cikksorozat

Újabb Pulitzer-díjat nyert a New York Times, ezúttal az iEconomy című cikksorozatáért.

skitched

A sorozat kellemetlen információkat tárt fel jó pár nagy vállalatról, de elsősorban az Apple-t célozta.

A lapnál pontosan tudják, mivel lehet Pulitzer-díjat nyerni, rekorderek az eddigi 112 díjjal.

Az újság olyan szerkesztőket foglalkoztat, akik pontosan tudják, milyen témákkal lehet Pulitzer-díjat elnyerni, és olyan riportereket, akik segítenek ezt elérni.

A Fortune szerint a cikkek már eleve a díj elnyerését célozták. Nem véletlen tehát, hogy a technológiai ipar legnagyobb célpontját szemelte ki a New York Times.

„Nem számít, hogy a legtöbb amerikai cég ugyanolyan vagy rosszabb
Tovább...    »

Az Apple régi tanácsadója szerint nem szerencsés az iPhone nevében az S betű

Az Apple-re a múltban mindig is jellemző volt, hogy a cég lehetőség szerint az egyszerűséget kereste szinte mindenben. Az Apple korábbi tanácsadója, Ken Segall szerint az iPhone modellek elnevezésénél a cég rossz úton jár.

skitched

Az Apple az iPhone 3GS kiadása óta minden második évben mutatja be az S iPhone-okat. A pletykák szerint várhatóan a mintát továbbra is követi a cég, és idén fog megjelenni az iPhone 5S. Segall szerint azonban ez az elnevezés feleslegesen bonyolult, ráadásul rossz üzenetet közvetít:

– Ha odacsapunk egy S betűt az aktuális termék modellszáma mögé, az gyenge üzenetet hordoz. Azt közvetíti, hogy ez a „pihenőévünk” terméke, csupán kisebb fejlesztésekkel.

Segall
Tovább...    »

Váltottam: Egyszerűen „csak” működik

40-es éveim közepén járó, informatikában dolgozó (nem programozó) férfi vagyok, aki – vélhetően másokhoz hasonlóan – Windows-on nevelkedtem.

A munkám és a személyes érdeklődésem (kissé kütyübolond…) miatt is elmondhatom, hogy az átlagos Windows felhasználónál jobban, mélyebben ismerem a PC-k „lelkivilágát”, amit így-úgy – leginkább a használat kényelmének növelése miatt – igyekeztem kihasználni. Ezzel nem is volt baj, minden működött, de folyamatosan javítgattam rajta és valahogy mindig maradt némi hiányérzetem.

A váltottam sztori itt folytatódik...

Miért nem kell az Apple-nek a konkurenciával foglalkozni?

A világ kétfajta emberre osztható. Az egyik részük vállalatként, a másik márkaként tekint az Apple-re. Az első csoportba tartoznak a tőzsdei elemzők, illetve az újságírók és bloggerek. A második csoportba viszont az Apple termékek vásárlóinak a legnagyobb része. – írja a Reuters vélemény rovatában Felix Salmon.

A két csoport látásmódja között pedig hatalmas a különbség, ami az iPad mini bemutatását követően erősen ki is ütközött.

A Wall Street Journal például azt állítja, hogy az Apple „a versenytársak előnyét szeretné behozni” a kategóriában, ezért dobták piacra az iPad minit.

A lap a táblagép-piac harcáról beszél, és úgy tekint a fogyasztókra, mint racionális választókra, akik
Tovább...    »

Minden kijelző Retina Display

Több mint két év telt már el azóta, hogy az Apple az iPhone 4 megjelenésével bemutatta a Retina Displayt, ezzel újabb hullámot indítva el a mobil piacon. Azóta a többi felsőkategóriás okostelefon is hasonló kijelzőt kapott, sőt egyes gyártók még túl is szárnyalták a 326 ppi pixelsűrűséget. Ezután a Retina-hullám tovább terjedt és a nagyobb eszközöket is elérte, mint az iPadet és a Macbook Pro-t.De mi a helyzet a többi kijelzővel és tv-vel? Vajon tényleg azok is tekinthetők Retina Display-nek, vagy a cikk címe csak egy hamis állítás? Ahhoz hogy ezt eldöntsük, mélyebben kell megvizsgálnunk azt, hogy mitől is nevezhető Retina Display-nek egy kijelző.

Steve Jobs az iPhone 4
Tovább...    »

Steve Wozniak szerint nem kell félteni az Apple-t

Steve Jobs tavaly augusztusban adta át végleg az Apple vezérigazgatói székét kollégájának, Tim Cooknak. Azóta válaszra vár a kérdés: vajon az Apple sikeres lehet-e Steve Jobs nélkül?

Amint valami rosszul sül el a cég háza táján, legyen ez egy elhibázott reklámkampány, vagy a sok negatív kritikát kapott új Apple térkép, ez a kérdés újra és újra előkerül.

Steve Wozniak, az Apple társalapítója azonban megnyugtat mindenkit, aki attól retteg, hogy az Apple hasonló sorsa jut, mint a 80-as években Steve Jobs távozása után: a cég egészen más helyzetben van ma.

skitched

Az Apple-nek akkoriban gyakorlatilag egy terméke volt. Mostanra azonban a tevékenységünk szerteágazó, és erősebbek vagyunk.
Tovább...    »

Az ASUS-t is pereli az Apple?

Mint az nemrég kiderült, Cupertinoban nagyon is komolyan veszik a formatervek és a szoftveres megodások eredetiségének kérdését. A közelmúltban épp egy ilyen típusú pertől volt hangos a világsajtó, amikor is az Apple több mint 1 milliárd dollárt zsebelt be a Samsungtól szabadalomsértés jogcímen. Vajon lesz folytatás?

A minap éppen kedvesemmel sétálgattunk egy budapesti bevásárlóközpontnál, ahol szembejött egy számomra igen meglepő plakát.

skitched

Megálltam egy pillanatra, hogy jobban szemügyre vegyem. Az első furcsa megjegyzés azonban mégis barátnőmtől érkezett: “Ez tisztára olyan, mint egy MacBook!” (Hozzáteszem volt alkalma szemügyre venni, hogyan is néz ki egy MacBook, mivel egy
Tovább...    »

iMac – HP módra

Emlékszel még a HP Invent szlogenre, ami a HP újdonságokat létrehozó, feltaláló jellegét hangoztatta? Felejtsd el...

A lenti képen látható a cég új Spectre One asztali gépe, ami már az új Windows 8-as rendszert futtatja. Ismerős?

skitched

A HP az iMac lemásolása mellett odafigyelt arra is, hogy az Apple Bluetooth billentyűzetének, és a Magic Trackpadnek a formatervét is kiaknázza.

Persze, hogy néhány apró különbség észrevehető, mint például a szögletes állvány, ami az iMacen kerekebb formájú, de ettől még a hasonlóság egyértelműen látható. Más kérdés, hogy szerintem ráadásul rondább, de ez szubjektív.

Azt értem, amikor egy kis kínai garázscég lemásol valamit egy az egyben, mert nem a
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)