szerző: Nagy Konstantin | 2014 október 31. @ 18:34

Jony Ive: az Apple Watch nagyobb kihívás volt, mint az iPhone

Az Apple Watch-csal az Apple belép az okosórák közé jövő év elején. Ez lesz az első új termékkategória Steve Jobs halála óta, így izgatottan várja minden Apple iránt érdeklődő. Új piacokra belépni nehéz, újat alkotni még inkább. A sok Samsung per miatt…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Vélemény

Windows kontra Mac – 2013

A Mac és Windows felhasználók közötti ellentét már több évtizedes.

skitched

Múlt héten a Lifehacker arra kérte az olvasóit, döntsenek, érveljenek, essenek egymásnak a témában, majd a legjobb hozzászólásokat összegyűjtve 2013-ban is megpróbálták eldönteni, hogy melyik jobb: a Mac vagy a Windows PC?


Nem ér annyit a Mac, amennyibe kerül

imageSokan gondolták úgy, hogy a Mac gépek egyszerűen túl drágák, és ennyivel nem nyújtanak többet. Persze a Mac rajongók rögtön válaszoltak a szokásos érvekkel: a magasabb ár megéri az elsőrangú támogatás, a minőségi hardver és az Apple ökoszisztéma előnyei miatt.

Mások szerint a probléma a Mac korlátaival van, ugyanis ha olyan Mac gépet akarsz, amit később
Tovább...    »

Bill Gates szerint az iPad

Te is elégedetlen vagy az iPadeddel? Szerinted is használhatatlan fizikai billentyűzet és Office nélkül? Gondolom a válaszod: nem.

skitched

Bill Gates szerint azonban a fentiek hiánya visszafogja az iPadet. A Microsoft alapítója a CNBC-nek nyilatkozott.

Gates szerint ahogy haladunk a post-PC kor felé, a felhasználókat egyre jobban zavarják az iPad szoftveres és hardveres hiányosságai.

A Microsoft elnöke szerint a jövőben egyre nehezebb és nehezebb lesz elkülöníteni egymástól a táblagépeket is a PC-ket, éppen ezért a Surface jelenti a táblagépek és a PC-k jövőjét.

Az egyetlen probléma ezzel csak az, hogy a Microsoft Surface táblagépének piaci részesedése alig mérhető, miközben az iPad
Tovább...    »

Pulitzer-díjat ért az Apple-ről szóló cikksorozat

Újabb Pulitzer-díjat nyert a New York Times, ezúttal az iEconomy című cikksorozatáért.

skitched

A sorozat kellemetlen információkat tárt fel jó pár nagy vállalatról, de elsősorban az Apple-t célozta.

A lapnál pontosan tudják, mivel lehet Pulitzer-díjat nyerni, rekorderek az eddigi 112 díjjal.

Az újság olyan szerkesztőket foglalkoztat, akik pontosan tudják, milyen témákkal lehet Pulitzer-díjat elnyerni, és olyan riportereket, akik segítenek ezt elérni.

A Fortune szerint a cikkek már eleve a díj elnyerését célozták. Nem véletlen tehát, hogy a technológiai ipar legnagyobb célpontját szemelte ki a New York Times.

„Nem számít, hogy a legtöbb amerikai cég ugyanolyan vagy rosszabb
Tovább...    »

Az Apple régi tanácsadója szerint nem szerencsés az iPhone nevében az S betű

Az Apple-re a múltban mindig is jellemző volt, hogy a cég lehetőség szerint az egyszerűséget kereste szinte mindenben. Az Apple korábbi tanácsadója, Ken Segall szerint az iPhone modellek elnevezésénél a cég rossz úton jár.

skitched

Az Apple az iPhone 3GS kiadása óta minden második évben mutatja be az S iPhone-okat. A pletykák szerint várhatóan a mintát továbbra is követi a cég, és idén fog megjelenni az iPhone 5S. Segall szerint azonban ez az elnevezés feleslegesen bonyolult, ráadásul rossz üzenetet közvetít:

– Ha odacsapunk egy S betűt az aktuális termék modellszáma mögé, az gyenge üzenetet hordoz. Azt közvetíti, hogy ez a „pihenőévünk” terméke, csupán kisebb fejlesztésekkel.

Segall
Tovább...    »

Váltottam: Egyszerűen „csak” működik

40-es éveim közepén járó, informatikában dolgozó (nem programozó) férfi vagyok, aki – vélhetően másokhoz hasonlóan – Windows-on nevelkedtem.

A munkám és a személyes érdeklődésem (kissé kütyübolond…) miatt is elmondhatom, hogy az átlagos Windows felhasználónál jobban, mélyebben ismerem a PC-k „lelkivilágát”, amit így-úgy – leginkább a használat kényelmének növelése miatt – igyekeztem kihasználni. Ezzel nem is volt baj, minden működött, de folyamatosan javítgattam rajta és valahogy mindig maradt némi hiányérzetem.

A váltottam sztori itt folytatódik...

Miért nem kell az Apple-nek a konkurenciával foglalkozni?

A világ kétfajta emberre osztható. Az egyik részük vállalatként, a másik márkaként tekint az Apple-re. Az első csoportba tartoznak a tőzsdei elemzők, illetve az újságírók és bloggerek. A második csoportba viszont az Apple termékek vásárlóinak a legnagyobb része. – írja a Reuters vélemény rovatában Felix Salmon.

A két csoport látásmódja között pedig hatalmas a különbség, ami az iPad mini bemutatását követően erősen ki is ütközött.

A Wall Street Journal például azt állítja, hogy az Apple „a versenytársak előnyét szeretné behozni” a kategóriában, ezért dobták piacra az iPad minit.

A lap a táblagép-piac harcáról beszél, és úgy tekint a fogyasztókra, mint racionális választókra, akik
Tovább...    »

Minden kijelző Retina Display

Több mint két év telt már el azóta, hogy az Apple az iPhone 4 megjelenésével bemutatta a Retina Displayt, ezzel újabb hullámot indítva el a mobil piacon. Azóta a többi felsőkategóriás okostelefon is hasonló kijelzőt kapott, sőt egyes gyártók még túl is szárnyalták a 326 ppi pixelsűrűséget. Ezután a Retina-hullám tovább terjedt és a nagyobb eszközöket is elérte, mint az iPadet és a Macbook Pro-t.De mi a helyzet a többi kijelzővel és tv-vel? Vajon tényleg azok is tekinthetők Retina Display-nek, vagy a cikk címe csak egy hamis állítás? Ahhoz hogy ezt eldöntsük, mélyebben kell megvizsgálnunk azt, hogy mitől is nevezhető Retina Display-nek egy kijelző.

Steve Jobs az iPhone 4
Tovább...    »

Steve Wozniak szerint nem kell félteni az Apple-t

Steve Jobs tavaly augusztusban adta át végleg az Apple vezérigazgatói székét kollégájának, Tim Cooknak. Azóta válaszra vár a kérdés: vajon az Apple sikeres lehet-e Steve Jobs nélkül?

Amint valami rosszul sül el a cég háza táján, legyen ez egy elhibázott reklámkampány, vagy a sok negatív kritikát kapott új Apple térkép, ez a kérdés újra és újra előkerül.

Steve Wozniak, az Apple társalapítója azonban megnyugtat mindenkit, aki attól retteg, hogy az Apple hasonló sorsa jut, mint a 80-as években Steve Jobs távozása után: a cég egészen más helyzetben van ma.

skitched

Az Apple-nek akkoriban gyakorlatilag egy terméke volt. Mostanra azonban a tevékenységünk szerteágazó, és erősebbek vagyunk.
Tovább...    »

Az ASUS-t is pereli az Apple?

Mint az nemrég kiderült, Cupertinoban nagyon is komolyan veszik a formatervek és a szoftveres megodások eredetiségének kérdését. A közelmúltban épp egy ilyen típusú pertől volt hangos a világsajtó, amikor is az Apple több mint 1 milliárd dollárt zsebelt be a Samsungtól szabadalomsértés jogcímen. Vajon lesz folytatás?

A minap éppen kedvesemmel sétálgattunk egy budapesti bevásárlóközpontnál, ahol szembejött egy számomra igen meglepő plakát.

skitched

Megálltam egy pillanatra, hogy jobban szemügyre vegyem. Az első furcsa megjegyzés azonban mégis barátnőmtől érkezett: “Ez tisztára olyan, mint egy MacBook!” (Hozzáteszem volt alkalma szemügyre venni, hogyan is néz ki egy MacBook, mivel egy
Tovább...    »

iMac – HP módra

Emlékszel még a HP Invent szlogenre, ami a HP újdonságokat létrehozó, feltaláló jellegét hangoztatta? Felejtsd el...

A lenti képen látható a cég új Spectre One asztali gépe, ami már az új Windows 8-as rendszert futtatja. Ismerős?

skitched

A HP az iMac lemásolása mellett odafigyelt arra is, hogy az Apple Bluetooth billentyűzetének, és a Magic Trackpadnek a formatervét is kiaknázza.

Persze, hogy néhány apró különbség észrevehető, mint például a szögletes állvány, ami az iMacen kerekebb formájú, de ettől még a hasonlóság egyértelműen látható. Más kérdés, hogy szerintem ráadásul rondább, de ez szubjektív.

Azt értem, amikor egy kis kínai garázscég lemásol valamit egy az egyben, mert nem a
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)