Fejlesztőknél a macOS 10.12.1, az iOS 10.1, a watchOS 3.1 és a tvOS 10.0.1 első bétája

Hihetetlen ütemben fejleszti az operációs rendszereket mostanában az Apple, itt aztán nincs megállás!

8 napja jelent meg az iOS 10, a watchOS 3 és a tvOS 10, a macOS 10.12 pedig tegnap futott be és az Apple máris dolgozik mindegyik operációs rendszer következő változatán.

A macOS 10.12.1, a watchOS 3.1 és a tvOS 10.0.1 egyaránt csak apróbb hibajavításokat tartalmaz, itt nincs sok látnivaló (bár az érdekes, hogy a tvOS miért csak *.0.1-es verziószámot kapott).

Az iOS 10.1 azonban már sokkal érdekesebb, mert tartalmazza az iPhone 7 Plus felhasználók számára exkluzív portré módot a Kamera

RÉSZLETEK | 5 hozzászólás

Megjelent a Google Allo

A Duo után befutott a második új Google üzenetküldő alkalmazás is.

A Google még a Google I/O-n jelentette be, hogy az iMessage és a FaceTime számára két ellenfelet készítenek. Az iMessage ellen az Allo-t küldik a ringbe, a FaceTime ellen pedig a Duo-t.

A Google Duo kicsivel több mint egy hónappal ezelőtt jelent meg, hogy letaszítsa a FaceTime-ot a trónról, de nem sok sikerrel járt.

A Google Allo már egy kicsit okosabb, mivel ha egyetlen ismerősöd sem használja is beszélgethetsz a Google-lel, sőt, még játékokat is játszhatsz vele.

Mondjuk úgy látom, hogy a zöldségekről nem egyformán vélekedünk.

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
iOS 10: szexi vörös mód

iOS 10 újdonság: színszűrők

Az iOS 10 sok újítást hozott a kisegítő lehetőségek közt is, most azok közül mutatok be egyet, a színszűrőket.

iOS 9 alatt lehetővé vált, hogy fekete fehérre változtasd a kijelzőt. Ezt az Apple az iOS 9.3-ban bővítette a Night Shifttel, mely kivonta a kék színt a kijelzőn megjelenő színekből. Ebből a tendenciából már látszott, hogy az Apple komolyan kísérletezik a színek megváltoztatásával.

Ennek eredménye lett iOS 10-ben a színszűrők, mely a Beállítások→ Általános→ Kisegítő lehetőségek→ Kijelzőbeállítások→ Színszűrők alá került elrejtésre.

A színszűrők alatt megtalálható az iOS 9-ben bevezetett

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Frissült az iWork csomag macOS-en is

Az Apple az új macOS Sierra mellett frissítette irodai szoftvercsomagját is.

A Keynote 7.0, a Pages 6.0 és a Numbers 4.0 befutott tegnap este a macOS Sierra után. A verziószámok ne tévesszenek meg, itt csak apróbb frissítésekről beszélhetünk, igazából ez a Mac-es megfelelője a múltheti iOS-es iWork frissítésnek.

A mindhárom alkalmazásba bekerült együttműködő funkciókon felül 1-2 egyéb érdekesség is került a frissítésekbe:

  • a Pages és a Keynote mostmár meg tudják nyitni a 2005-ös elődjeikben készült dokumentumokat is, valamint támogatják a macOS Sierra többfüles ablakait
  • mindhárom alkalmazás
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Mivel tud kevesebbet a macOS Sierra?

A legtöbb oldal azzal foglalkozik, hogy milyen újdonságok kerültek az új rendszerbe. Ezt azonban mi még nyáron összefoglaltuk, így tekintsük át azt, hogy mit veszítünk, ha frissítünk macOS Sierra-ra!

Frissítés után a kellemes meglepetésekkel szinte mindig jönnek kellemetlenek is, amikor észrevesszük, hogy korábbi alkalmazásaink nem működnek, megszokott kapcsolóink eltűnnek és még a céges hálózathoz sem tudunk otthonról kapcsolódni.

A MacRumors fórumán elkezdték összegyűjteni, hogy mik azok a funkciók, amik eltűntek a macOS 10.11 El Capitanról macOS 10.12 Sierra-ra való frissítéskor:

  • PPTP VPN
RÉSZLETEK | 17 hozzászólás
 < 1 2 3 4 5 >  Utolsó ›