Apple szabadalom egy univerzális csatlakozóról

Az Apple 2014 októberében beadott egy szabadalmat, ahol egy univerzális csatlakozóról írnak, ami megreformálhatná a csatlakozókat mobil eszközeinkben. Lehet, hogy az USB-C-ről írtak?

Még márciusban írtunk arról, hogy az Apple-nek nagyobb szerepe lehetett az USB-C szabvány létrehozásában, mint azt bevallották és lehet, hogy ez a szabadalom is ezt erősíti meg.

A szabadalom címe “Egyesített csatlakozó többféle interfészhez”, a rövid leírása pedig “egy egyesített, többcélú csatlakozó és áramkör, ami csökkenthetné a szükséges csatlakozók számát az

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Szívritmus-küldés egyéni módon

Amikor az Apple bemutatta az Apple Watch szívritmus-küldő funkcióját, akkor azzal főleg a szerelmeseket célozta meg az Apple. Egy amerikai házaspár azonban más felhasználást szánt az órának.

”Amikor megszületett az első gyerekünk, akkor egy Apple Watch Sportot használtunk arra, hogy szívritmusát elküldjük a távoli rokonainknak. Ez egy nagyon menő élmény volt, amit nem tudtunk volna megtenni az Apple Watch nélkül.”

Ez valószínűleg egy olyan felhasználási mód, amire az Apple-nél nem is gondoltak. Egy csecsemő szívverésének továbbítása villámgyorsan tudatja a rokonokkal, hogy a baba jól van és

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
Ismerős stílusú Samsung reklám

Samsung reklám ismerős stílusban

Gondolom megvan az Apple Watch által használt anyagokat bemutató videosorozat, amit Jony Ive narrált. Amennyiben nincs, akkor itt nézd meg őket (alsó 3 videó). A Samsungnak is megtetszett ez a stílus, ezért ők is készítettek egy hasonló stílusú videót a Galaxy S6 Edge-hez.

A Samsung Galaxy S6 Edge-ről már korábban beszámoltunk, a Samsung egy érdekes, hajlított kijelzős telefont készített.

És akkor most nézzük a reklámot:

Ha lecsukod a szemed és csak a hangokat figyeled, akkor szinte biztos, hogy azt fogod hinni, egy Apple reklámot hallgattál. Drámai zenei aláfestés és egy brit akcentusú férfi,

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Friss iPad Pro pletykák

Már régóta repkednek a hírek egy nagyobb, 12 colos iPadről. Most végre videón is megnézhetjük, hogy mekkora a kicsike.

Vannak Apple termékek, amikről évekig írunk, és végül sosem lesz belőlük semmi. Több évig folytak a pletykák egy iPhone nano-ról, de sosem láttunk kisebb iPhone-t. Nagyobbat meg igen.

Persze ott vannak azok a termékek is, amikről szintén éveken át írunk és meg is érkeznek. Ilyen volt például a 12 colos MacBook. Azt sajnos nem lehet tudni, hogy az iPad Pro melyik kategóriába esik, de az újabb médiaanyagok alapján úgy tűnik, hogy utóbbi kategória felé tart az eszköz.

Kiszivárgott egy

RÉSZLETEK | 3 hozzászólás
Az Apple Watch lelke

Itt az S1 csip belseje

Amikor az iFixit szétszedte az Apple Watch-ot, akkor megígérték, hogy folytatják a szerelést és az S1-et is szétszedik. Aztán a Chipworks is nekiesett a csipnek, ők röntgennel néztek bele.

Végül azonban az ABI Research járt sikerrel, nekik jött össze az Apple Watch lelkének darabokra cincálása.

Lássuk milyen alkatrészekből áll össze az Apple S1!

Az S1 legnagyobb alkotóeleme a főprocesszor, melyen az APL 0778 modellszám látható. Ehhez csatlakozik 512 MB Elpida SRAM. A főprocesszor szétbontása jelenleg még várat magára, de az biztos, hogy az Apple saját tervezésű csipjéről van szó.

Az S1-ben

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›