Fogyatékkal élőket ábrázoló Emojik érkezhetnek jövőre

Az Emojipedia bejegyzése szerint az Apple új Emoji javaslatokkal állt elő az Unicode Consortium számára.

A 13 új hangulatjel a fogyatékkal élőket képviseli, akad köztük segítő kutya, fehér botos ember, hallókészülékes fül, jelbeszéddel ‘hallássérültet’ mutató ember, elektromos és kézi hajtású kerekesszék és végtagprotézisek.

Az Apple azzal nyitja a kérelmét, hogy habár a világon hétből egy ember él valamilyen fogyatékkal, az Emojik színes tárházából hiányoznak az ezeket ábrázoló ikonok. A cég mindig is harsányan advokálta az egyenlő esélyek és az inklúzió fontosságát, így érthető, miért érezték

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

A frissített iPad család lesz a keddi esemény középpontja

Friss jelentések alapján az Apple leginkább az iPadekre fog koncentrálni kedden, más új hardverre nem érdemes számítani.

Mark Gurman a Bloomberg oldalán kiadott új bejegyzése szerint a keddi oktatási esemény középpontja az új iPad család és az iOS 11.3 ClassKit API-ja lesz.

Gurman szerint az Apple egy iPadet fog bemutatni, ellenben a korábban felmerült 1000 dollár alatti új MacBook Air késik és ezért valószínűleg nem fedi fel az Apple.

Az új iPad kapcsán sokan pletykálnak egy 329 dollárnál (132990 Ft-nál) alacsonyabb árról és Apple Pencil támogatásról, melyekkel tökéletes oktatási gép lehetne a

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Nézz rá és magadévá teheted

Az Apple múlt heti és eheti reklámja is a Face ID-ra koncentrál.

Egy hete megjelent egy mókás iPhone reklám, amiben főszereplőnk tekintetével képes volt kinyitni mindent.

A reklám elég ötletes és a legtöbben kedvelték is volna, ha nem látszódik benne egy iOS 11 bug.

Ebből

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Újabb kínos hiba az iOS 11-ben

Az Apple igazán elbaltázta ezt a kiadást, mivel szinte nem telik el hónap súlyos hiba felfedése nélkül.

A legújabb hiba lehetővé teszi, hogy a lezárt képernyőn lévő üzeneteidet felolvassa Siri akkor is, ha az eszközöd nincs feloldva és az értesítések előnézete ki van kapcsolva.

Ez lenne az elvárt viselkedés harmadik féltől származó alkalmazások értesítéseinél is

Tesztelheted ezt a sebezhetőséget, ha van egy olvasatlan értesítésed, aminek tartalma rejtett, csak kérd meg Sirit, hogy olvassa fel a “Read my notifications” paranccsal. Siri készségesen fel fogja olvasni a harmadik féltől származó

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Pitvarfibrilláció és abnormális szívritmus felismerésére is alkalmas az Apple Watch

Egy friss tanulmány megvizsgálta a legnépszerűbb okosórákat, hogy melyik mennyire képes szívproblémák megállapítására. Az Apple Watch meglepően jól teljesített.

A Cardiogram alkalmazás készítői és a San Francisco-ban található University of California kutatói összefogtak, hogy megtudják, a népszerű okosórák közül melyik alkalmasabb leginább pitvarfibrilláció megállapítására. A teljes kutatás ide kattintva elolvasható.

A tanulmány meglehetősen méretes tudáshalmaz alapján vont le következtetéseket. 139 millió szívritmus értéket elemeztek ki, ami 9750 felhasználótól érkezett. Ezek a felhasználók a

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›