Fejlesztőknél az OS X El Capitan hetedik bétája

Az Apple kiadta az OS X 10.11 hetedik fejlesztői és ötödik nyilvános bétáját.

Az Apple tegnapelőtt véletlen kiadta az ötödik nyilvános bétát, majd gyorsan visszavonta és tegnap újra kiadta a hetedik fejlesztői bétával együtt.

A kalandos kiadás már sejteti, hogy ez egy veszélyes frissítés, az én tesztrendszerem kernel pánikot adott a telepítése közben és azóta el sem indul, így aki elsődleges rendszerén használja az El Capitan bétát, az legyen óvatos a frissítéskor.

Az új fejlesztői béta verziószáma 15A263e, a nyilvános bétáé pedig 15A262e, összehasonlításképp az előző fejlesztői béta 15A244d

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Már folyamatban az iOS 9.1 tesztelése

Nyilvánvaló, hogy az Apple az iOS 9 mellett már az iOS 9.1-en és az iOS 10-en is dolgozik, de úgy fest az iOS 9.1 egészen előrehaladott állapotban van.

Júliusban a MacRumors.com oldalát többször is meglátogatták iOS 9.1-et futtató iOS eszközökről az Apple belső hálózatáról:

Július 28-án már egy tucat oldallátogatás történt iOS 9.1-et futtató eszközökről.

Azóta visszaestek a látogatottságok, amiből arra lehet következtetni, hogy az Apple-nél átcsoportosították a fejlesztői csapatokat, hogy az iOS 9.0 elkészülhessen a szeptemberi bemutatóra.

Egyelőre még semmilyen információ nem szivárgott ki az

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Egyéni óraképet tettek egy Apple Watch-ra

Egy iOS fejlesztő megoldotta, hogy az Apple Watch az ő általa fejlesztett óraképet mutassa. Megoldása természetesen nem kerül az App Store-ba.

Hamza Sood neve sokaknak ismerős lehet, ő az egyik iOS fejlesztő, aki minden iOS vagy OS X frissítés után darabjaira szedi a friss rendszert, hátha talál benne valami érdekességet.

Ezúttal az Apple Watch jövő hónapban érkező operációs rendszerét, a watchOS 2-t túrta át

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Mennyire népszerű az Apple Music?

Az Apple Music lassan már 2 hónapja elérhető szolgáltatás, így van értelme a felhasználói visszajelzésekből kimutatásokat készíteni.

A MusicWatch készített egy kimutatást arról, hogy az Apple Music felhasználói mennyire kedvelik a szolgáltatást, de miután a szerzett válaszaikból készített statisztikáik nem voltak eléggé kedvezőek, az Apple kiadott 1 hivatalos számot is.

A MusicWatch szerint az Apple Music felhasználók 48%-a már nem is hallgatja a szolgáltatást, mert annyira nem tetszik neki.

Továbbá 61%-uk a megkérdezetteknek kikapcsolta az Apple Music előfizetés automatikus megújítását, hogy

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

iOS tipp: hangeffektek Sirivel

Ha iOS 8.4-et vagy újabbat használsz és bekapcsoltad az Apple Music szolgáltatást, akkor Siri tud néhány érdekes hangeffektet.

Ha szépen megkéred iOS eszközöd beépített hangalapú asszisztensét, akkor különböző hangok utánzására is képessé válik.

Siri és az Apple Music együttműködésének köszönhetően telefonod az alábbi hangokat képes utánozni:

– folyó (“Play the sounds of a running river”)

– tábortűz (“Play the sounds of a crackling fire”)

– tücskök (“Play the sound of crickets”)

– béka (“Play frog sounds”)

– duda (“Play horn sounds”)

– kutyaugatás (“Play the sound of dogs barking”)

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
‹ Első  < 3 4 5 6 7 >  Utolsó ›