macOS alkalmazásajánló: Itsycal

Az Itsycal egy egyszerű, de nagyszerű mininaptár, ami a menüsávon helyezkedik el.

Windows-ról ritkán írunk és még ritkábban jót. Azt azonban meg kell hagyni, hogy a tálcán az órára kattintva gyorsan elérhető havi naptár hasznos lehet sok esetben.

A legtöbb dologra, amit a Windows-ról váltott felhasználók hiányolnak, van valamilyen alkalmazás és ez nincs másképp a tálcáról elérhető mininaptárral sem.

Az Itsycal egy ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazás, mely egy mininaptárat helyez el a menüsávon.

Alapból a dátumot mutatja egy testreszabható formátumban, rákattintás után pedig a havi naptárat

RÉSZLETEK | 8 hozzászólás

Itthon is beindult a buli

Végre Magyarországon is elérhetővé vált az Apple online rádiója, a Beats 1.

A Beats 1 még 2015-ben indult el az Apple Music zenestreaming szolgáltatás mellett, szóval elég rég vártunk rá, de a lényeg, hogy az Apple végre átbillentette a kapcsolót és kicsi hazánkban is elérhetővé tette a szolgáltatást.

Korábban ha hallgatni akartad a Beats 1 rádiót, készítened kellett egy olyan iTunes kontót, ami az Egyesült Államokban vagy más támogatott országban érvényes, szóval nagy könnyebbség, hogy végre hazai fiókkal is megy.

Az élő adás hallgatásához csak egy iTunes kontó kell, de ha vissza szeretnéd

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

KGI: nagyobb akkumulátor kerülhet az iPhone 8-ba

Az iPhone 8 váratlan dobása egy nagyobb akkumulátor lenne?

A KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo szerint az Apple megoldotta azt, hogy a 4,7 colos iPhone-ba akkora kapacitású akkumulátor kerülhessen, mint ami jelenleg a Plus modellekben található.

Kuo így ír:

Mivel az akkumulátor-anyag technológiák területén a következő 3-5 évben nem lesz áttörés, az alaplap által elfoglalt terület rétegelt SLP-vel történő csökkentése a jó megoldás, ami nagyobb helyet ad az akkumulátornak, így jobb üzemidőt biztosítva.

A rétegelt SLP-nek köszönhetően az OLED iPhone, melynek mérete a jelenlegi 4,7 colos

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Planet of the Apps és Carpool Karaoke

Az Apple 2 újabb videót osztott meg.

A hétvégén befutott reklámok mellé érkezett 2 új videó is.

Egyrészt itt van egy új Carpool Karaoke reklám, mely kicsit hosszabb és több vicces pillanat van benne, de a másik videóhoz képest eltörpül.

A másik ugyanis betekintést ad az Apple első tényleg saját műsorába, a Planet of the Apps-be, ami úgy néz ki, hogy egy vetélkedő TV-műsor lesz.

A Code Media konferencián az Apple internetes szolgáltatásokért felelős vezetője, Eddy Cue interjút adott, amiből sok érdekesség kiderült, többek közt a Planet of the Apps-szel kapcsolatban is.

Cue elárulta, hogy az

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Karcolódnak a matt fekete iPhone-ok is

Az Apple tavaly 2 új színt is kiadott az iPhone-ból. Megjelent a matt fekete és a kozmoszfekete a palettán, melyek elfedték, hogy az iPhone 7 kívülről majdhogynem ugyanúgy fest, mint az iPhone 6s.

Az Apple már az árusítás megkezdése előtt felhívta a figyelmet arra, hogy a kozmoszfekete karcolódásra hajlamos. Az iPhone 7 technikai specifikációs oldalán olvasható is a szöveg:

A kozmoszfekete borítást egy új mérnöki eljárással készítjük el – precíziós, kilenclépéses anodizálási és polírozási folyamattal. A felület keménysége pontosan olyan, mint a többi anodizálási eljárással készülő Apple-terméké,

RÉSZLETEK | 5 hozzászólás
‹ Első  < 3 4 5 6 7 >  Utolsó ›