Hatodik kapcsolót kaphat a Vezérlőközpont

Az iOS 10 első bétájában Mobil adatforgalom kapcsolóra utaló jeleket találtak.

Andrew Wiik programozó a ControlCenterUI nevű osztályban talált egy CCUICellularDataSetting nevű tagváltozót, amit aktiválva egy hatodik kapcsolót csalt elő a Vezérlőközpontban:

A kapcsolónak jelenleg még nincs ikonja, de azt teszi, amit kéne neki: kikapcsolja a Mobil adatforgalom kapcsolót a Beállítások→ Mobiltelefon alatt.

Érdemes megemlíteni azt is,

RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

Minden alkalmazás gyorsabbnak fog tűnni iOS 10 alatt

Az Apple egy kis varázslattal elérte, hogy minden alkalmazás gyorsabbnak tűnjön, anélkül, hogy a fejlesztőknek bármit kéne tennie.

Tegyük fel, hogy görgetsz egy alkalmazásban lefelé. Ahogy görgetsz, mindig új tartalom töltődik be a táblázatba és emiatt néha meg-meg akad a görgetés.

Minden alkalmazás gyorsabbnak fog tűnni

Ezt a legtöbben elfogadtuk, hisz azért akad meg a táblázat, mert az alja még töltődik. De ez régen nem volt így és nem is kéne így lennie.

Épp ezért döntött az Apple úgy, hogy megváltoztatja a táblázatnézetek API-ját, hogy a görgetés megkezdése előtt egy kicsivel töltse be a

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Ezért nem lesz androidos iMessage

A pletykák ellenére az Apple nem mutatott be egy androidos iMessage-et a WWDC-n. Jelenleg úgy néz ki, hogy ilyesmi nem is áll a közeljövőben szándékukban.

Walt Mossberg megkérdezett néhány Apple felső-vezetőt és az egyikük elárulta, hogy miért nem lesz iMessage Androidon:

Amikor megkérdeztem egy Apple felső-vezetőt arról, hogy miért nem terjesztik ki az iMessage-et új platformokra, 2 választ kaptam. Először is, az Apple úgy gondolja, hogy a saját 1 milliárdos aktív felhasználói bázisa elég nagy adathalmaz bármilyen MI [szerk.: mesterséges intelligencia] tanulása számára. Második indok pedig az,

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Sötét módot hozhat az iOS 10?

Az iOS 10 kódjában sötét módra való utalásokat találtak.

A tvOS 10 egyik nagy újdonsága lesz ősszel a sötét mód, mely ezt:

átváltoztatja ezzé:

Miután a WWDC nyitóprezentációján bemutatták a tvOS sötét módját, mindenki felkapta a fejét, hisz elkezdtünk reménykedni, hogy talán a funkció iOS-re is megérkezik majd.

Az Apple aztán nem mutatta be a sötét módot az iOS 10-zel, de helyette kaptunk ugráló üzenetbuborékokat.

Nem véletlen említettem meg az Üzenetek alkalmazást, ugyanis Andrew Wiik fejlesztő pont abban talált sötét módra utaló kódot, amit a szimulátorban be is tudott kapcsolni:

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

RAW támogatást is hoz az iOS 10

Az Apple végre lehetővé teszi a fejlesztő számára, hogy hozzáférjenek az iOS eszközök kamerája által készített képhez.

Az iOS API-k korábban csak tömörített kép készítését tették lehetővé, ahol az Apple végezte el a kép finomhangolását, mielőtt továbbadta volna az alkalmazásnak.

Mostantól ennek opcionálisan vége, az AVFoundation-t úgy módosította az Apple, hogy ha egy fejlesztő olyan alkalmazást akar írni, ami a nyers fotóra alapoz, iOS 10 alatt megteheti.

A fejlesztők az elkészített RAW fotó exportálásakor készíthetnek egy páros fotó-csomagot, ami egy JPG és egy RAW (DNG) fájlból áll.

Ez azért

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3 4 5 6 7 >  Utolsó ›