Üveg hátlapos lesz az egyik 2017-es iPhone

Az Apple állítólag azon dolgozik, hogy visszahozza az iPhone 4/S-nél megismert üveg hátlapos dizájnt.

A Nikkei értesülései szerint legalább az egyik 2017-ben bemutatásra kerülő iPhone hátlapja üvegből készül majd. Az üveg azonban nem ér majd a hátlap széléig, megmarad a fém keret, valahogy így:

A lap állítását a Catcher Technology vezérigazgatója, Allen Horng kijelentésére alapozza.

Amennyire én tudom, csak egy model fog átállni üveg borításra a következő év során”, árulta el Horng az újságíróknak az éves részvényeseknek tartott gyűlésen csütörtökön. “Nem hiszem, hogy ez a döntés hatással lenne

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Gyakrabban kell beírnod a jelkódod, mint 1 éve

Az Apple módosította a Touch ID és a jelkód működését az iOS 9-cel, de idáig hallgattak róla.

Az iOS 9 máskor kéri a jelszót, mint a korábbi rendszerek Touch ID-s eszközökön. Ezt eddig páran már megtapasztalták, mások azonban tagadták, mert az Apple hallgatott róla.

A cég azoban május 12-én frissítette az iOS biztonságáról szóló dokumentumát és ebben közzétették, hogy a korábbi szabályozást miként bővítették.

Eddig 5 esetben kellett beírnod a jelkódod egy Touch ID-s eszközön:

  • az eszközt újraindították/bekapcsolták
  • az eszközt nem oldották fel az elmúlt 48 órában
  • az eszköz kapott egy zárolási
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Ezért lekerekített sarkú négyzetek az ikonok iOS-en

Az iOS (korábban iPhone OS) ikonjai a kezdetek óta lekerekített sarkú négyzetek. Miért pont ezt az alakzatot választotta az Apple?

Az Apple-nek mindig is jó érzéke volt a dizájnhoz. Néhány mellélépéstől eltekintve (iOS 7 és Apple Music) az Apple dizájnjai átgondoltak és funkcionálisan szépek is.

Az iPhone tervezésekor az Apple különlegesen figyelmes volt arra, hogy minden részlet tökéletes legyen. Steve Jobs gyakran felügyelte az iPhone-t fejlesztő csapatot, Scott Forstall úgy emlékezett vissza erre az időszakra, hogy az asztalán a végén már egy ékszerész nagyító volt, hogy ellenőrizhesse, minden

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Videó az ebéd mellé

Az új GarageBand kínai hangszereivel egyedi hangzást lehet elérni.

A héten írtunk arról, hogy a GarageBand kínai hangszerekkel bővült. Ezen felbőszülve iPhonedo készített egy videót, ahol bemutatja, hogy hogyan lehet ezekkel a hangszerekkel elkészíteni a Trónok Harca főcímdalát:

A videóban egy komplikált metódust is bemutat, amivel be lehet kapcsolni a kínai hangszereket, de valójában nem kell nyelvet változtatni hozzá, elég a GarageBand beállításaiban a Dal → Speciális→ Kínai hangszerek mellett bebillenteni a kapcsolót.

Érdekes módon az OS X-es GarageBandben a kínai hangszerek alapértelmezésben

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
Google I/O 2016 újdonságai

Google I/O 2016

A Google tegnap tartotta éves fejlesztői konferenciáját, ahol sok érdekességet bemutatott. Nézzük meg, hogy mik azok az újdonságok, amik a legérdekesebbek lehetnek nekünk, Apple felhasználóknak!

A Google I/O leginkább az Apple WWDC eseményéhez hasonlítható. A konferencia elsősorban a fejlesztőkhöz szól, így az itt bemutatott újdonságok többsége csak később kerül az átlagfelhasználók kezeibe.

Első a Google Asszisztens. A Google alkalmazás iOS-en régóta képes felelni a kérdéseinkre, akár magyar nyelven is. A “Milyen magas az Eiffel torony?” kérdésre megmondja, hogy 300 méter, pont ahogy Siri is.

A

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3 4 5 6 7 >  Utolsó ›