Így nézne ki az iOS 11 az iPhone 8-on?

Az iOS 11 több felületi változást hozott, melyekből sokan arra gondolnak, hogy az iPhone 8 tényleg széltől szélig érő OLED kijelzőt kap.

Egyrészt a fejlesztők kaptak egy új változót, ami az alkalmazás által felhasználható felület biztonságos részét adja meg. Ez hasznos lehet kijelzőre lógó TV kereteknél tvOS-en és iPaden is a lebegő alkalmazásoknál, de leghasznosabb egy széltől szélig érő kijelzővel rendelkező iPhone-nál lenne.

A második ilyen újítás az új Számológép alkalmazás, mely sokkal szebben mutatna egy OLED kijelzőn, mint a korábbi felülettel. Az Apple Watch felhasználók tudhatják, hogy

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Automatikus párosítással bővül a tvOS

Az AirPods fülesek ősztől az Apple TV-kkel is automatikusan párosulnak majd.

A tvOS 11 egyik újdonsága lesz, hogy az eszköz iCloud fiókjához rendelt AirPods füles(ek)hez automatikusan tud majd csatlakozni, mint az iOS, macOS és watchOS eszközök.

A 9to5Mac-nek köszönhetően tudjuk, hogy az Apple nem vitte túlzásba a funkció optimalizálását, az AirPods-ok külső hangszóróként jelennek meg tvOS-en.

Jelenleg az Apple TV tulajoknak kézzel kell párosítaniuk AirPods fülesüket, ami macerás, főleg a más Apple platformokkal történő párosításhoz képest.

Ahhoz képest, hogy az Apple milyen keveset beszélt az

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Üzleti chat funkciót kap az Üzenetek alkalmazás iOS 11-ben

A WWDC megnyitón ugyan nem esett szó róla, de az Apple fejlesztői oldalán már fellelhető az iOS 11 egyik új funkciója, a Business Chat.

A funkció az Üzenetek alkalmazásból lesz elérhető, és arra szolgál, hogy az emberek könnyebben fel tudják venni a kapcsolatot különböző cégekkel. Segítségével gyorsan és könnyen kaphatunk választ kérdéseinkre, megoldást a problémáinkra, és még tranzakciókat is lebonyolíthatunk iPhone készülékünkkel.

A képen látható beszélgetés egy apuka és az Apple ügyfélszolgálata közt zajlik a Business Chat használatával: a férfi tanácsot kér, hogy milyen iPad-et vegyen

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

FLAC fájlokat is lejátszik az iOS 11

Az Apple végre FLAC lejátszási tudással is bővítette az iOS-t, de nem pont úgy, ahogy azt gondoltad volna.

A vájt fülűek régóta esküsznek a veszteségmentes fájlformátumokra, mivel azok teljes valójukban visszaadják a zenéket. Az egyik legnépszerűbb ilyen formátum a FLAC, melyet eddig az Apple nem igazán támogatott.

A GIF az iOS 11 beépített képernyőfelvétel funkciójával készült

Emiatt nagy volt a meglepetés, amikor az egyik iOS 11 tesztelő észrevette, hogy az iOS 11 Fájlok alkalmazása képes a FLAC fájlok lejátszására.

Ez persze egyáltalán nem kényelmes módja a zenehallgatásnak, de pusztán a

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

A tvOS is bekerül a nyilvános béta-programba

Végre a tvOS következő változatát is tesztelheted, ha kíváncsi természet vagy.

Az utóbbi két évben nem kellett fejlesztőnek lenned, ha ki akartad próbálni, hogy milyen lesz az Apple következő mobil vagy asztali operációs rendszere. Az iOS és a macOS ugyanis az Apple nyilvános béta-programján keresztül bárkinek elérhető lett.

Az Apple ezt a programot most kiterjesztette a tvOS-re, így mostantól az Apple TV jövőjébe is betekintést nyerhetsz.

Ha szeretnél feliratkozni az Apple tvOS béta-programjára, kattints ide. A tvOS ( + az iOS és macOS) új változatait valamikor a hó végén osztja majd meg az

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3 4 5 6 7 >  Utolsó ›