szerző: Nagy Konstantin | 2014 szeptember 19. @ 13:32

Mémeket gerjesztett az ingyenes U2 album

Tim Cook biztosan azt hitte, hogy jó ötlet lesz az ingyenes U2 album, de 500 millió iTunes előfizetővel már nem tudta egyeztetni terveit. Ennek eredményeképp a netet elárasztották a dühös felhasználók, akik nem értették, hogy miként jelent meg a Zene…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Hardverek

Sokkal gyorsabb az új MacBook Pro

Amikor az Apple bejelentette az új 13”-os MacBook Pro Iris integrált grafikus meghajtóját még nem tudtuk, hogy mire számítsunk. Amint az első teszteket lefuttatták kiderült, hogy az új csip igazi előrelépés.A Macworldnél letesztelték a 2.4 és 2.6 GHz-es új 13”-os MacBook Pro-t és összemérték az eddigi 2.6 GHz-s változattal. Az újak szinte minden területen elverték az év eleji modellt.

A teszteléshez a Speedmark alkalmazás 9-es verzióját használták. A táblázatokban a legjobb érték félkövérrel van kiemelve és az utolsó kivételével minden esetben a kisebb érték a jobb.

Az első tesztsorozatban egy 6 GB-os mappát kellett másolni, majd tömöríteni és kitömöríteni. Az értékek
Tovább...    »

Új MacBook Pro Geekbench értékek

A keddi bemutató után tegnap már el is kezdték kiszállítani az új gépeket és a szerencsések már le is tesztelhették az új gépeket.A teszteléshez a népszerű Geekbench alkalmazás 3-as verzióját használták, ami ezeket az értékeket adta a különböző gépekre:

15” CPU:
2.0 GHz: Egy maggal 2844, Több maggal 10887
2.3 GHz: Egy maggal 3100, Több maggal 11771
2.6 GHz: Egy maggal 3379, Több maggal 12813

13” CPU:
2.4 GHz: Egy maggal 2613, Több maggal 5248
2.6 GHz: Egy maggal 2856, Több maggal 5954
2.8 GHz: Egy maggal 3000, Több maggal 6189

Az eredmények alapján elmondható, hogy körülbelül 4-10%-kal gyorsabbak elődjeiknél, ami nem számottevő előrelépés teljesítményben, de tudjuk, hogy
Tovább...    »

Lehet, hogy lesz billentyűzet a következő Smart Cover-ben

Az Apple levédetett egy szabadalmat, melyben egy okos tokról ír az iPadhez. A tokban lenne egy billentyűzet, hasonlóan a Microsoft Surface megoldásához.

Az Apple már korábban is próbálkozott billentyűzettel, az első generációs iPad mellé készített egy billentyűzet dokkolót, de az nem lett siker, mindössze az Apple Store-ban vásárolt iPadek 19%-a mellé vittek haza belőle.Lehet, hogy az Apple új elgondolása sikeresebb lenne, mivel a vékonyabb konstrukció miatt könnyebb lenne magunkkal vinni.

A billentyűzettel az iPad még közelebb kerülne a laptopok leváltásához, és az Apple, mint tudjuk, nem fél attól, hogy a saját terméke kannibalizálja majd esetlegesen a MacBook család
Tovább...    »

A gyorsulásmérő lehet a bűnös

Korábban írtunk arról, hogy az iPhone 5s szenzorai nem olyan pontosak, mint a korábbi iPhone-ok szenzorai. Az eltérés oka a gyorsulásmérő új gyártója lehet.

imageKorábban az STMicroelectronics gyártotta a gyorsulásmérőt az iPhone-okba, de idén az Apple lecserélte őket a Bosch-ra. Érdekes módon azonban a 3 tengelyű giroszkóp gyártója továbbra is a STMicroelectronics maradt.A Chipworks alaposan utánajárt, és ez alapján az iPhone 5s szenzora nem pontosan úgy működik, mint a korábbiak, így ugyanolyan kiolvasó algoritmussal hibás értékeket adhat. Ez jó hír, mert azt jelenti, hogy egy szoftverfrissítéssel megoldhatja a problémát az Apple.

A frissített iOS megjelenési dátuma még nem
Tovább...    »

Az Intel elhalasztotta a Broadwell csipek bemutatását

Az Intel gyártási problémák miatt eltolta a Broadwell processzorok megjelenését 2014-ig.

Az Intel vezérigazgatója Brian Krzanich jelentette be az Intel tegnap reggeli megbeszélésén, hogy a csipek gyártása 2014 első negyedévébe fog áttolódni.

A Broadwell csipek a jelenlegi Haswell csipek tovább fejleszett változatai lesznek, 14 nanométeres gyártási technológiával fognak készülni elődjeik 22 nanométeres megoldásával szemben.És miért érdekel ez minket? A Broadwell processzorok idővel az Apple számítógépeibe is el fognak érkezni, hasonlóan az idei menetrendhez az új Broadwell csippel szerelt MacBook Airek a 2014-es fejlesztői konferencián kerülhetnek majd bemutatásra.

A Haswell
Tovább...    »

Az iPhone 5s csodálatos kamerája

Már írtunk róla, hogy divatbemutatótól kezdve a National Geographic fotósáig használnak iPhone 5s-t. Most egy újabb felhasználási lehetőségéről írunk: sport.

Jim Zellmer a Madison-tól eljátszadozott egy teniszmérkőzésen az iPhone 5s-sel. Arra jutott, hogy bár nem képes leváltani a telefon a mostani kameráját, ami egy Canon DSLR 70-200 mm-es f/2.8-as lencsével, de eljátszadozni jó vele, és egy következő generáció lehet, hogy már alkalmas lesz a feladat megoldására.

Ami érdekelte, az a burst mód, ami lehetővé teszi másodpercenként 10 fénykép készítését. Gyors mozgásoknál ez igen hasznos, mert így kisebb az esélye, hogy lemarad a fényképező az eseményről.

A mód hatásosnak bizonyult,
Tovább...    »

WiFi hibák iOS 7-re frissítés után

Nincs hibamentes rendszer, könnyen kerül homok bele. Néhány iPhone 4S tulaj az iOS 7-re való frissítés után elveszítette a WiFi használatának lehetőségét.

Az új iOS feltelepítése után néhány iPhone 4S használó meglepetten tapasztalta, hogy nem tudta bekapcsolni a WiFi-t készülékén. A menüpont a Beállításokban egyszerűen kiszürkült, inaktív lett.Nem ez az első eset, hogy szoftverfrissítés után rakoncátlankodik a WiFi. Az iOS 6 több iPhone 4-ben tette használhatatlanná a WiFi-t. Az iPhone 4-ben és 4S-ben egyforma WiFi és Bluetooth kontroller van, egy Broadcom BCM4329.

A probléma oka az lehet, hogy a háttérben futó letöltések túlmelegítik a csipet, így az inaktív állapotba vált.
Tovább...    »

Az iPad érintőkijelzője sem okozott csalódást

Az Agawi korábban már letesztelte az okostelefonok kijelzőjét, és abban az összesítésben az iPhone 5 kijelzője kétszer gyorsabb lett, mint a konkurens androidos telefonok legjobbika. Most a táblagépeken a sor.

Talán nem meglepő, azoknak, akik ismerik az Apple termékek reszponzívitását, hogy az iPad most is elsöprő győzelmet aratott. Az iPad mini lett az első helyezett 75 ms-os válaszidővel, mely az iPhone 5-nél is alkalmazott kijelzőbe integrált érintőfelületnek köszönhető. Második helyezett lett a negyedik generációs iPad, mely még nem kapta meg az integrált érintőpanelt, ebből származhat hátránya, így 81 ms alatt érzékelte átlagosan az emberi ujjat.

A dobogó harmadik fokára egy
Tovább...    »

Power Nap asztali gépekhez is?

Tavaly a WWDC-n bejelentett MacBookok egy érdekes szoftver és hardver együttműködéséből fakadó funkcióval bővültek, a Power Nappel. Lehet, hogy hamarosan nem csak a notebookok kiváltsága lesz a funkció.

A Power Nap akkor is dolgoztatja a gépet, amikor az alszik. Ilyenkor letölti a szoftverfrissítéseket, frissíti az emlékeztetőket, emaileket, naptárbejegyzéseket és jegyzeteket.A nemrégiben bejelentett iMac családnak minden esélye megvan, hogy megkapja a funkciót. Az új gépek megkapták az Intel alacsony fogyasztású processzorait és van olyan változatuk, mely flash tárolóval rendelhetők, ez feltétele a Power Napnek.

Innentől már meg sem állunk a többi gépig, hisz a Mac mini is
Tovább...    »

Új kijelzők – új spekulációk

NPD DisplaySearch értesülései szerint az Apple idén és a következő évben olyan méretű kijelzőket rendel, mint még eddig soha. A kijelző jelenti manapság eszközeink legnagyobb alkotóelemét, így ha megnézzük ezeket az adatokat, akkor rájöhetünk, hogy ezekhez a méretekhez új termékek is dukálnak.A táblázat szerint az iPhone 6 nagyobb, 4,7 colos full HD kijelzőt kap, ami elég meredek elképzelés, mert így újra kéne tervezni az App Store közel 10 millió alkalmazását.

iPad fronton 3 érdekesség is található: az egyik a retina iPad mini, ezt idei utolsó negyedévre rendelték, így ha hihetünk ennek a hírnek, már idén kapunk retina iPadet. A másik érdekesség pedig egy nagyobb, 12,9 colos
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)