Tehetséges fejlesztőt vett fel az Apple

Az Apple az OS X Yosemite-ben egy teljesen megújult Spotlight felületet mutatott be. Volt azonban valaki, akinek ez nem volt elég.

Nate Parrot volt ez az ember és úgy döntött, hogy pluginekkel bővíthetővé teszi a Spotlightot. Alkalmazását Flashlightnak keresztelte el.

A Flashlight béta változatban már egy jó ideje elérhető volt, de most megjelent a végleges is. Csak hogy nem valószínű, hogy több változatot fog kapni az alkalmazás, mert Parrot mostantól az Apple-nél dolgozik a Spotlighton.

A Flashlight segítségével bárki tudott írni a Spotlighthoz plugineket, mostanra már több, mint 160 különbözőt

RÉSZLETEK | 4 hozzászólás

Újabb felvásárlás: LinX

Az Apple a napokban egy újabb céget vásárolt fel. Ezekben az esetekben mindig elgondolkozunk azon, hogy vajon mi szüksége lehet a cupertino-i vállalatnak az adott cégre.

Az izraeli központú LinX esetében ez nem is kérdés. A cég ugyanis fejlett kamerákat készít, így egyértelmű, hogy az iPhone-ok kamerájával kapcsolatban lehet az Apple-nek szüksége rájuk.

A The Wall Street Journal információi szerint a LinX-et az Apple 20 millió dollárért kaparintotta meg, ami egész jó summának tűnik.

A MacRumors oldalán összegyűjtötték, hogy a LinX közelmúltbeli fejlesztései közül melyek lehetnek a legértékesebbek

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
Június 8-án érkezik az iOS 9 és az OS X 10.11

Kiküldte az Apple a WWDC meghívóját

Az Apple kiküldte a fejlesztőknek az idei fejlesztői konferencia meghívóját. A borító alapján nagy bejelentésekre számíthatunk.

Az idei meghívó nagyon szép lett, vannak rajta lekerekített sarkú téglalapok és körök is, szóval az Apple dizájnerei igazán kitettek magukért.

Egyértelmű, hogy a kerek objektumok az Apple Watch alkalmazásokra, míg a lekerekített sarkú négyzetek az iOS alkalmazásokra utalnak. Nyilvánvaló, hogy nagy változásokra számíthatnak a fejlesztők.

A meghívó címe is ezt sugallja: “The epicenter of change” vagyis “A változás

RÉSZLETEK | 11 hozzászólás
Frissült a Final Cut csomag

Új Final Cut Pro, Motion és Compressor

Az Apple a tegnapi nap során frissítette professzionális videoszerkesztőinek szánt alkalmazásait.

A Final Cut Pro X verziószáma ezennel 10.2-re emelkedett, két jóbarátjának, a Motion-nek pedig 5.2-re, a Compressornak meg 4.2-re. Lássuk mi változott!

Az Apple egy sajtóközleményt is kiadott a frissített alkalmazások mellé, tehát tényleg egy nagy frissítésről van szó.

Kezdjük a Final Cut Pro 10.2-vel.

Az alkalmazás felülete frissült az OS X Yosemite-hez. Ez leginkább azon érhető tetten, hogy új ikont és betöltő képernyőt kapott az alkalmazás:

Pretty new splash screen for FCP X.

RÉSZLETEK | 8 hozzászólás
Egy kellemetlen újdonság az iOS 8.3-ban

Egy kellemetlen iOS 8.3 újdonság

Az iOS 8.3 sok hasznos újítást hozott, mint például a megújult Emoji palettát, de sajnos néhány ponton nehezebbé is tette az életünket.

Az iOS 8.3 előtt USB kapcsolaton keresztül harmadik féltől származó alkalmazások is hozzáfértek az alkalmazások mappáihoz.

Így például az iTunes elindítása nélkül is tudtunk a GoodReaderbe pdf-et másolni vagy a ComicFlow-ba egy cbr fájlt.

Az Apple azonban úgy döntött, hogy ezt elveszi tőlünk és az iTunes használatára kötelez. Ezzel rengeteg alkalmazás funkcionalitásában korlátozottá vált, hiszen az évek során sok fejlesztő készített aprócska alkalmazásokat, amikkel

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás
‹ Első  < 3 4 5 6 7 >  Utolsó ›