szerző: alfabazsi | 2015 február 23. @ 13:10

HETI AKCIÓ az iSamurai WestEnd-ben – iPhone 5 bekapcsoló gomb csere 4990 Ft 1órán belül

Ha hétfő akkor heti akció, ezen a héten egy egyre inkább aktuális hibajelenség szervizelésére lesz akciónk, ami nem más, mint az iPhone 5 bekapcsoló gomb csere, vagy más néven power gomb csere. Akciós ára vasárnapig 4990 Ft és egy röpke óra alatt helyre…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Hardverek

Sokkal gyorsabb az új MacBook Pro

Amikor az Apple bejelentette az új 13”-os MacBook Pro Iris integrált grafikus meghajtóját még nem tudtuk, hogy mire számítsunk. Amint az első teszteket lefuttatták kiderült, hogy az új csip igazi előrelépés.A Macworldnél letesztelték a 2.4 és 2.6 GHz-es új 13”-os MacBook Pro-t és összemérték az eddigi 2.6 GHz-s változattal. Az újak szinte minden területen elverték az év eleji modellt.

A teszteléshez a Speedmark alkalmazás 9-es verzióját használták. A táblázatokban a legjobb érték félkövérrel van kiemelve és az utolsó kivételével minden esetben a kisebb érték a jobb.

Az első tesztsorozatban egy 6 GB-os mappát kellett másolni, majd tömöríteni és kitömöríteni. Az értékek
Tovább...    »

Új MacBook Pro Geekbench értékek

A keddi bemutató után tegnap már el is kezdték kiszállítani az új gépeket és a szerencsések már le is tesztelhették az új gépeket.A teszteléshez a népszerű Geekbench alkalmazás 3-as verzióját használták, ami ezeket az értékeket adta a különböző gépekre:

15” CPU:
2.0 GHz: Egy maggal 2844, Több maggal 10887
2.3 GHz: Egy maggal 3100, Több maggal 11771
2.6 GHz: Egy maggal 3379, Több maggal 12813

13” CPU:
2.4 GHz: Egy maggal 2613, Több maggal 5248
2.6 GHz: Egy maggal 2856, Több maggal 5954
2.8 GHz: Egy maggal 3000, Több maggal 6189

Az eredmények alapján elmondható, hogy körülbelül 4-10%-kal gyorsabbak elődjeiknél, ami nem számottevő előrelépés teljesítményben, de tudjuk, hogy
Tovább...    »

Lehet, hogy lesz billentyűzet a következő Smart Cover-ben

Az Apple levédetett egy szabadalmat, melyben egy okos tokról ír az iPadhez. A tokban lenne egy billentyűzet, hasonlóan a Microsoft Surface megoldásához.

Az Apple már korábban is próbálkozott billentyűzettel, az első generációs iPad mellé készített egy billentyűzet dokkolót, de az nem lett siker, mindössze az Apple Store-ban vásárolt iPadek 19%-a mellé vittek haza belőle.Lehet, hogy az Apple új elgondolása sikeresebb lenne, mivel a vékonyabb konstrukció miatt könnyebb lenne magunkkal vinni.

A billentyűzettel az iPad még közelebb kerülne a laptopok leváltásához, és az Apple, mint tudjuk, nem fél attól, hogy a saját terméke kannibalizálja majd esetlegesen a MacBook család
Tovább...    »

A gyorsulásmérő lehet a bűnös

Korábban írtunk arról, hogy az iPhone 5s szenzorai nem olyan pontosak, mint a korábbi iPhone-ok szenzorai. Az eltérés oka a gyorsulásmérő új gyártója lehet.

imageKorábban az STMicroelectronics gyártotta a gyorsulásmérőt az iPhone-okba, de idén az Apple lecserélte őket a Bosch-ra. Érdekes módon azonban a 3 tengelyű giroszkóp gyártója továbbra is a STMicroelectronics maradt.A Chipworks alaposan utánajárt, és ez alapján az iPhone 5s szenzora nem pontosan úgy működik, mint a korábbiak, így ugyanolyan kiolvasó algoritmussal hibás értékeket adhat. Ez jó hír, mert azt jelenti, hogy egy szoftverfrissítéssel megoldhatja a problémát az Apple.

A frissített iOS megjelenési dátuma még nem
Tovább...    »

Az Intel elhalasztotta a Broadwell csipek bemutatását

Az Intel gyártási problémák miatt eltolta a Broadwell processzorok megjelenését 2014-ig.

Az Intel vezérigazgatója Brian Krzanich jelentette be az Intel tegnap reggeli megbeszélésén, hogy a csipek gyártása 2014 első negyedévébe fog áttolódni.

A Broadwell csipek a jelenlegi Haswell csipek tovább fejleszett változatai lesznek, 14 nanométeres gyártási technológiával fognak készülni elődjeik 22 nanométeres megoldásával szemben.És miért érdekel ez minket? A Broadwell processzorok idővel az Apple számítógépeibe is el fognak érkezni, hasonlóan az idei menetrendhez az új Broadwell csippel szerelt MacBook Airek a 2014-es fejlesztői konferencián kerülhetnek majd bemutatásra.

A Haswell
Tovább...    »

Az iPhone 5s csodálatos kamerája

Már írtunk róla, hogy divatbemutatótól kezdve a National Geographic fotósáig használnak iPhone 5s-t. Most egy újabb felhasználási lehetőségéről írunk: sport.

Jim Zellmer a Madison-tól eljátszadozott egy teniszmérkőzésen az iPhone 5s-sel. Arra jutott, hogy bár nem képes leváltani a telefon a mostani kameráját, ami egy Canon DSLR 70-200 mm-es f/2.8-as lencsével, de eljátszadozni jó vele, és egy következő generáció lehet, hogy már alkalmas lesz a feladat megoldására.

Ami érdekelte, az a burst mód, ami lehetővé teszi másodpercenként 10 fénykép készítését. Gyors mozgásoknál ez igen hasznos, mert így kisebb az esélye, hogy lemarad a fényképező az eseményről.

A mód hatásosnak bizonyult,
Tovább...    »

WiFi hibák iOS 7-re frissítés után

Nincs hibamentes rendszer, könnyen kerül homok bele. Néhány iPhone 4S tulaj az iOS 7-re való frissítés után elveszítette a WiFi használatának lehetőségét.

Az új iOS feltelepítése után néhány iPhone 4S használó meglepetten tapasztalta, hogy nem tudta bekapcsolni a WiFi-t készülékén. A menüpont a Beállításokban egyszerűen kiszürkült, inaktív lett.Nem ez az első eset, hogy szoftverfrissítés után rakoncátlankodik a WiFi. Az iOS 6 több iPhone 4-ben tette használhatatlanná a WiFi-t. Az iPhone 4-ben és 4S-ben egyforma WiFi és Bluetooth kontroller van, egy Broadcom BCM4329.

A probléma oka az lehet, hogy a háttérben futó letöltések túlmelegítik a csipet, így az inaktív állapotba vált.
Tovább...    »

Az iPad érintőkijelzője sem okozott csalódást

Az Agawi korábban már letesztelte az okostelefonok kijelzőjét, és abban az összesítésben az iPhone 5 kijelzője kétszer gyorsabb lett, mint a konkurens androidos telefonok legjobbika. Most a táblagépeken a sor.

Talán nem meglepő, azoknak, akik ismerik az Apple termékek reszponzívitását, hogy az iPad most is elsöprő győzelmet aratott. Az iPad mini lett az első helyezett 75 ms-os válaszidővel, mely az iPhone 5-nél is alkalmazott kijelzőbe integrált érintőfelületnek köszönhető. Második helyezett lett a negyedik generációs iPad, mely még nem kapta meg az integrált érintőpanelt, ebből származhat hátránya, így 81 ms alatt érzékelte átlagosan az emberi ujjat.

A dobogó harmadik fokára egy
Tovább...    »

Power Nap asztali gépekhez is?

Tavaly a WWDC-n bejelentett MacBookok egy érdekes szoftver és hardver együttműködéséből fakadó funkcióval bővültek, a Power Nappel. Lehet, hogy hamarosan nem csak a notebookok kiváltsága lesz a funkció.

A Power Nap akkor is dolgoztatja a gépet, amikor az alszik. Ilyenkor letölti a szoftverfrissítéseket, frissíti az emlékeztetőket, emaileket, naptárbejegyzéseket és jegyzeteket.A nemrégiben bejelentett iMac családnak minden esélye megvan, hogy megkapja a funkciót. Az új gépek megkapták az Intel alacsony fogyasztású processzorait és van olyan változatuk, mely flash tárolóval rendelhetők, ez feltétele a Power Napnek.

Innentől már meg sem állunk a többi gépig, hisz a Mac mini is
Tovább...    »

Új kijelzők – új spekulációk

NPD DisplaySearch értesülései szerint az Apple idén és a következő évben olyan méretű kijelzőket rendel, mint még eddig soha. A kijelző jelenti manapság eszközeink legnagyobb alkotóelemét, így ha megnézzük ezeket az adatokat, akkor rájöhetünk, hogy ezekhez a méretekhez új termékek is dukálnak.A táblázat szerint az iPhone 6 nagyobb, 4,7 colos full HD kijelzőt kap, ami elég meredek elképzelés, mert így újra kéne tervezni az App Store közel 10 millió alkalmazását.

iPad fronton 3 érdekesség is található: az egyik a retina iPad mini, ezt idei utolsó negyedévre rendelték, így ha hihetünk ennek a hírnek, már idén kapunk retina iPadet. A másik érdekesség pedig egy nagyobb, 12,9 colos
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)