Forgalmi adatokkal bővült Magyarországon az Apple Maps

Az Apple térképszolgáltatása végre itthon is megjeleníti a forgalmi adatokat.

Tegnapi nap során néhány olvasónk jelezte emailben, hogy vajon feltűnt-e nekünk is, hogy az Apple Maps alkalmazásban most már itthon is figyeli a forgalmat.

Ha szeretnéd bekapcsolni, akkor Mac-en az ablak bal alján lévő gombot használhatod, ahogy az a képernyőfotón is látszik.

iOS-en a jobb alsó sarokban lévő i gombra kell bökni, majd a “Forg. megjel.” gombra.

A forgalmi adatok különböző színes, szaggatott vonalakat helyeznek el a térképen és minél közelebb áll egy szín a piroshoz, annál nagyobb ott a forgalom. Pont

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Panaszkodik a Spotify az Apple miatt

A Spotify szerint az Apple meg akarja gátolni a fejlődésüket, mivel a cég visszadobta kliensük új változatát az App Store-ból. Könnyű észrevenni, hogy valójában csak fáj a Spotify-nak, hogy az Apple Music sikeres.

A Spotify korábban is csinált “érdekes” dolgokat és ez most sincs másként. A cég mindent megpróbál, hogy a hírekbe kerüljön, még akkor is, ha semmi alapja sincs.

A Spotify azzal vádolja az Apple-t, hogy a Spotify iOS alkalmazás legújabb frissítését azért dobta vissza az Apple, mert a saját Apple Music szolgáltatásuk felé akarják terelni a felhasználókat.

Fel kell ismerni azonban, hogy

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Egy éves az Apple Music

Az Apple zenei streaming szolgáltatása tegnap volt egy éves. Mi történt ezen 365 nap alatt?

2015 június 30-án 110 országban, köztük Magyarországon is elrajtolt az Apple Music zenei streaming szolgáltatás.

Az iOS eszközöket iOS 8.4-re kellett frissíteni, a Mac-eken pedig az iTunes 12.2-t kellett telepíteni hozzá.

Azóta sok idő eltelt, a szolgáltatás pedig sokat fejlődött és több mint 15 millió fizető felhasználóra tett szert, ezzel egy biztos bevételi forrást adva az Apple-nek.

Jelenleg még mindig a Spotify a legnépszerűbb ebben a ligában, de ez nem jelenti azt, hogy az Apple Music-tól nem kell

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

iOS tipp: Naptár widget nézetének változtatása

Az Értesítési Központban található Naptár widget egy egyszerű trükkel listanézetre váltható.

Sokan nem tudják, hogy a Naptár widget az Értesítési központban követi a Naptár alkalmazás elrendezését.

Így ha egész napos nézetben hagyod a Naptár alkalmazást, akkor a Naptár widget is úgy fog kinézni, ha pedig lista nézetben tekintetted át eseményeid, akkor a widget is egy lista lesz.

Ez egy érdekes megoldás az Apple részéről, de érthető, hiszen aki az egyik nézetet szereti, az mindenhol azt a nézetet szeretné látni.

Ahogy a gifemen látszik, a lista nézet további előnye, hogy kevesebb helyet is

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Ezzel a készlettel te is készíthetsz Lightning fülhallgatót

Az Apple egyik beszállítója kiadott egy MFi Headset Development Kit készletet, ami Lightning fülhallgatók készítésénél jöhet jól.

Az Apple egyik beszállítója, a Cirrus Logic bejelentette, hogy mostantól forgalmaznak egy MFi Headset Development Kit nevű készletet, ami segíthet a kisebb gyártóknak Lightning fülhallgatók készítésében.

Ezt a fejlesztési készletet az Apple MFi programján keresztül lehet beszerezni. Ha nem tudnád, az MFi a Made for iPod/iPhone/iPad rövidítése és gyakorlatban azt jelenti, hogy a külső kiegészítőgyártó tehet ilyen matricát a termékeire és az Apple emellett útmutatást is

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›