aladlo elppA za ótahsavlo si arlab lórbboJ

Az Apple arab támogatással bővítette oldalát. Az arab pedig jobbról balra olvasható, így utólag is elnézést a cikk címéért.

Például az Egyesült Arab Emirátusok Apple oldalán látható a változás:

Korábban az arab országokban simán angol volt az Apple oldala, mostantól azonban az Apple ott is le fogja fordítani az oldalakat.

A fordítás jelenleg még közel sem teljes, a legtöbb aloldal továbbra is angol, de jó látni, hogy az Apple azokkal az országokkal is törődik, ahol teljesen más az írás.

Amiatt, hogy az arab nyelv jobbról balra ír, természetesen az oldalakat át is kell strukturálni, erre jó példa

RÉSZLETEK | 4 hozzászólás

Tartalomérzékeny vágással bővül a Photoshop

Az Adobe tegnap bejelentette, hogy az Adobe Photoshop CC következő változatában egy tartalomérzékeny vágás funkció is megjelenik majd.

A tartalomérzékeny vágás lehetővé teszi, hogy kiegyenesített képeknél a fehér sarkokat kiegészítse a Phtoshop egy generált mintával. Videón könnyebb elképzelni:

Korábban is volt tartalomérzékeny törlés a Photoshopban, ami törléskor megpróbálta kitalálni, hogy mivel töltse ki a hátteret, ez a funkció annak a továbbgondolása.

A videóban elhangzik az is, hogy ez csak egy újdonság a Photoshop CC új változatának tárházából, szóval további izgalmas funkciókra is

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Az ötödik generációs Apple TV lehet az Apple következő nagy dobása?

Az Amazon és a Google is megpróbál betörni az otthoni asszisztensek piacára. Elképzelhető, hogy az Apple az Apple TV-t felhasználva tenné ezt meg?

Az Amazon Echo és a Google Home is hasonló elveken alapul: egy hangszóró és egy mikrofon egy Wi-Fi csatlakozásra képes apró házban figyeli a felhasználó parancsait és válaszol.

A VentureBeat információi szerint az Apple is fog csinálni egy Echo/Home-szerű eszközt, de ez nem egy új eszköz lesz, hanem az Apple TV következő generációja lesz okosabb.

Ehhez nem is kéne sok, az Apple-nek igazából 4 dolgot kéne módosítania az Apple TV-n:

  • hangszóró
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Esti iPhone 7 pletykák: gyorsabb LTE és új sémarajzok

A Qualcomm X12 csipjeitől szárnyalhat az új iPhone 7 mobil adatforgalom használata esetén is, valamint kikerült pár friss sémarajz, amik megerősítik a korábbi pletykákat.

Korábban arról szóltak a pletykák, hogy az Apple lecseréli a Qualcommot és Intel baseband csipre váltanak, de ha ezt nem teszik meg, akkor a Qualcomm idei új csipjei sokat dobhatnak az iPhone 7 4G/LTE böngészési sebességein.

A 2015 szeptemberében bemutatott Qualcomm X12 csipek támogatják a 12-es kategóriájú LTE-t, ami 600 Mbps-os letöltést jelent, valamint a 13-as kategóriát is, ami 150 Mbps-os feltöltést tesz lehetővé.

Az

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

A Mac OS X Demo CD tartalma

Volt olyan idő, amikor az Apple egyik legfontosabb feladata az volt, hogy meggyőzze a Mac-es tábort, érdemes frissíteni az OS X-re.

Akkoriban a Mac-esek többsége Mac OS 8-at vagy Mac OS 9-et használt, a Mac OS X pedig egy teljesen más operációs rendszer volt. Az alkalmazások és a rendszer maga is gyökeresen eltért minden korábbitól.

Épp ezért az Apple készített egy Mac OS X Preview Demo CD-t, amin videókat helyeztek el a Mac OS X használatáról és ezt ingyen osztogatták a Mac-es felhasználók számára az Apple Store-okban.

A CD-n egy HyperCard stack alkalmazás volt, ami rövid bemutatóvideókat

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›