Október 24-én érkezhet az új MacBook Pro

Vajon az Apple végre tényleg frissíteni fogja gépeit?

Már kezd lecsengeni az iPhone 7 láz, így az Apple tud a következő eseményre koncentrálni, mely minden évben októberben szokott lenni.

A The Apple Post információi szerint az Apple idén október 24-ét tűzte ki a Mac-es médiaeseményre, ahol bemutatásra kerülne az új MacBook Pro.

Október 24 egy érdekes választás, az Apple általában nem szokott hétfő reggelre eseményt időzíteni, igaz olyat sem szoktak, hogy több mint 1000 napig nem frissítenek egy számítógépet és ha azt megcsinálták, akkor ezt miért ne?

A pletykák szerint az új MacBook Pro OLED

RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

iOS 10 tipp: widget képernyő letiltása a lezárt képernyőn

Az iOS 10 egyik újítása, hogy a lezárt képernyőn könnyedén elérhetőek a widgetek. Ha akarod, ezt kikapcsolhatod.

Fontos felismerni, hogy a widgetek eddig is elérhetőek voltak a lezárt képernyőről az értesítési központ “Ma” nézetéről, az Apple mindössze egyszerűbbé tette ennek a funkciónak az elérését az iOS 10-ben.

Ha azonban mégis le szeretnéd tiltani a funkciót, akkor most megmutatom, hogy hogy kell.

Sajnos a letiltáshoz az kell, hogy legyen jelkód beállítva az eszközön. Látogass el a Beállítások→ Jelkód alá és itt kapcsold ki a “Mai napi nézet” lehetőséget.

Ha akarod, még az értesítéseket,

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Könnyebben törhetőek az iOS 10 biztonsági mentései

Az Apple bakizott egyet az új iTunes-ban, melynek eredményeképp a helyi biztonsági mentések könnyebben feltörhetőek.

Az iCloud előtt az emberek számítógéphez csatlakoztatták iOS eszközeiket és az iTunes-t használták tartalmak átvitelére. Az iTunes átmásolta a szükséges adatokat, ezt a folyamatot neveztük szinkronizációnak és közben biztonsági mentést is készített az iOS eszközön található tartalmakról és beállításokról.

Legalábbis az Apple szeretné, ha ez már tényleg történelem lenne, de sok felhasználó még mindig használja az iTunes-t szinkronizációra és biztonsági mentések készítésére, ami

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Megjelent az iOS 10.0.2

Kedden érkezett a macOS Sierra, szerdán az iOS 10.1 béta és társai, most pedig befutott az iOS 10.0.2. Úgy néz ki, hogy csak csütörtökön nem kaptunk új szoftvert az Apple-től.

Az iOS 10.0.2 nevével ellentétben az iOS 10 első frissítése, mivel a végleges változat verziószáma 10.0.1 volt.

A frissítés 2 fontos hibát javít:

  • Lightning csatlakozós Earpods és Lightning ↔︎ 3,5 mm-es csatlakozó inaktivitásánál jelentkező hiba (bővebben itt írtunk róla)
  • Fotók hiba, ami az alkalmazás összeomlását okozhatta iCloud fotókönyvtár bekapcsolásakor

Az első hibajavítás miatt minden iPhone 7 tulajnak ajánlott a

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

PiPifier: kép a képben kiegészítő

Tegnap is írtunk a macOS új kép a képben funkciójáról és ma bemutatunk egy Safari 10 kiegészítőt, amivel minden HTML5 videó átdobható képben kép módba.

A PiPifier lehetővé teszi, hogy bármilyen HTML5 videót kidobhatsz kép a képben módba egyetlen kattintással.

Ez a kiegészítő elhelyez egy extra gombot a Safari eszközsorába, amire ha ráböksz a videóval történő interakció (lejátszás, szüneteltetés, stb.) után, akkor ki fogja dobni a kép a képben lebegő ablakába.

Ha csak YouTube miatt használnád, akkor teljesen felesleges a kiegészítő, elég dupla jobbklikket nyomni a videóra és máris feljön a

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›