Megjelent az OS X El Capitan harmadik nyilvános bétája

Az Apple egy nappal az OS X El Capitan ötödik fejlesztői bétája után kiadta a harmadik nyilvános bétát a tesztelőknek is.

Az OS X El Capitan harmadik nyilvános bétája nagyjából megegyezik az ötödik fejlesztői bétával, az Apple csupán a kritikus hibák elkerülése miatt várt egy napot a kiadással.

A nyilvános béta tesztelők a Mac App Store Frissítések füléről telepíthetik a frissítést.

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Régi Time Machine biztonsági mentések törlése

Az igaz, hogy a legrégbbi biztonsági mentéseink automatikusan törlődnek a céllemezről egy idővel, de mi van akkor, ha épp nincs elég helyünk a lemezen amin a biztonsági mentéseinket tároljuk. Ekkor akár manuálisan eltávolíthatjuk ezeket az adattárolóról.

Először is csatlakoztassuk a Time Machine-hoz használt adattárolónkat a Mac-ünkhöz, ha még nem tettük volna meg.
Keressük meg a menüsorban a kis Time Machine ikont, kattintsunk rá, majd válasszuk a Belépés a Time Machine-ba menüpontot. ( Ha nem találjuk az ikont, indítsuk el a Rendszerbeállítások alkalmazást,  majd ott válasszuk a Time Machine

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Egészségesebbé tesz az Apple Watch

Az Apple Watch egészségügyi és fitnesz funkciói sok felhasználó számára pozitív hatással voltak egy kimutatás szerint.

A Wristly piackutató cég szerint az Apple Watch már árusításának első 4 hónapjában milliók életét változtatta meg. Arra jutottak, hogy az óra pozitív és motivációs hatással van viselőjére.

Felmérésükben közel 1000 embert kérdeztek meg, hogy szerintük milyen hatással volt életvitelükre az Apple Watch. A válaszadók 75%-a egyetértett abban, hogy az Apple Watch-nak köszönhetően többet álltak. Hasonlóan a megkérdezettek 67%-a azt válaszolta, hogy többet sétál, amióta Apple Watch-csal a

RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

iOS tipp: offline tárolt zene törlése

Főleg kisebb tárhelyű iOS eszközöknél előfordulhat, hogy elfogy a háttértár és sürgősen fel kell szabadítanod helyet. Ekkor jól jöhet a letöltött zenék törlése.

Ha fogyóban vannak a szabad blokkok az iPhone, iPad vagy iPod touch eszközöd flash tárolóján, akkor itt az ideje, hogy takaríts.

Sokunknak van nagyméretű zenekönyvtára, melynek törlésével könnyedén és gyorsan szabadíthatunk fel tárhelyet. Ez természetesen rengeteg esetben nem segít, de néha azért jól jöhet, ha tudsz róla, merre kell keresned.

– Nyisd meg a Beállítások alkalmazást

– Navigálj el az Általános→ Használat→ Tárhely kezelése

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Az Apple Music már fél Spotify

Az Apple Music még egy hónapja sem érhető el, de már most feleannyi felhasználóval büszkélkedhet, mint a Spotify.

A Spotify-t jelenleg 20 millióan használják fizetős fiókkal és a Hits Daily Double szerint az Apple Music máris 10 millió felhasználóval rendelkezik. A lap információit állítólag néhány nagyobb kiadó belső forrásaitól szerezte.

Persze ez az összehasonlítás nem teljesen fair, hiszen az Apple Music felhasználók többsége még a 3 hónapos próbaidőszakában van, de ha többségük megmarad utána is előfizetőnek, akkor az Apple Music tényleg megszorongathatja a Spotify-t.

A 10 milliós

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
 < 1 2 3 4 5 >  Utolsó ›