Az iFixit szétszedte az új MacBookot

Spoiler veszély: szétszedték darabjaira a gépet.

Amikor az Apple bemutat egy új gépet, akkor mindig tudjuk, hogy az iFixit csapatának lesz néhány szava hozzá. Idén sem történt ez másképp, alig 5 nappal az új MacBook árusításának hivatalos megkezdése után itt is van az iFixit részletes levezetése a pici, 12 colos masináról.

A 12 colos MacBookot az Apple még márciusban mutatta be az Apple Watch eseményen. A gép jóval gyengébb, mint a MacBook Air vagy a MacBok Pro, mivel egy Intel Core M processzort kapott. Ha ez még nem lenne elég, akkor azt is érdemes tudni, hogy a felhasználók portok tekintetében

RÉSZLETEK | 6 hozzászólás

Bevételben az App Store a nyerő

2015 első negyedévében az App Store megelőzte a Google Play Store-ját bevételben a The Wall Street Journal felmérése szerint. Mi változhatott?

Alkalmazásletöltésekben a Google Play a nyerő, a Google Play Áruházban 70%-kal több letöltés történt, de ami érdekes, hogy az Apple pont ennyivel keresett többet az alkalmazásokon.

Az App Store növekedésének köszönhetően most újra az Apple az első a bevétel tekintetében, és mivel a letöltésekben valószínűleg soha nem lesz már az, így ennek kell örülnünk.

2014 utolsó negyedévében az Apple előnye még csak 60%

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Tehetséges fejlesztőt vett fel az Apple

Az Apple az OS X Yosemite-ben egy teljesen megújult Spotlight felületet mutatott be. Volt azonban valaki, akinek ez nem volt elég.

Nate Parrot volt ez az ember és úgy döntött, hogy pluginekkel bővíthetővé teszi a Spotlightot. Alkalmazását Flashlightnak keresztelte el.

A Flashlight béta változatban már egy jó ideje elérhető volt, de most megjelent a végleges is. Csak hogy nem valószínű, hogy több változatot fog kapni az alkalmazás, mert Parrot mostantól az Apple-nél dolgozik a Spotlighton.

A Flashlight segítségével bárki tudott írni a Spotlighthoz plugineket, mostanra már több, mint 160 különbözőt

RÉSZLETEK | 4 hozzászólás

Újabb felvásárlás: LinX

Az Apple a napokban egy újabb céget vásárolt fel. Ezekben az esetekben mindig elgondolkozunk azon, hogy vajon mi szüksége lehet a cupertino-i vállalatnak az adott cégre.

Az izraeli központú LinX esetében ez nem is kérdés. A cég ugyanis fejlett kamerákat készít, így egyértelmű, hogy az iPhone-ok kamerájával kapcsolatban lehet az Apple-nek szüksége rájuk.

A The Wall Street Journal információi szerint a LinX-et az Apple 20 millió dollárért kaparintotta meg, ami egész jó summának tűnik.

A MacRumors oldalán összegyűjtötték, hogy a LinX közelmúltbeli fejlesztései közül melyek lehetnek a legértékesebbek

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
Június 8-án érkezik az iOS 9 és az OS X 10.11

Kiküldte az Apple a WWDC meghívóját

Az Apple kiküldte a fejlesztőknek az idei fejlesztői konferencia meghívóját. A borító alapján nagy bejelentésekre számíthatunk.

Az idei meghívó nagyon szép lett, vannak rajta lekerekített sarkú téglalapok és körök is, szóval az Apple dizájnerei igazán kitettek magukért.

Egyértelmű, hogy a kerek objektumok az Apple Watch alkalmazásokra, míg a lekerekített sarkú négyzetek az iOS alkalmazásokra utalnak. Nyilvánvaló, hogy nagy változásokra számíthatnak a fejlesztők.

A meghívó címe is ezt sugallja: “The epicenter of change” vagyis “A változás

RÉSZLETEK | 11 hozzászólás
 < 1 2 3 4 5 >  Utolsó ›