Tuplejump: újabb céget vásárolt fel az Apple

Az Apple ismét vásárolt. Vajon milyen céljaik vannak?

Tuplejump. Ez már az Apple harmadik gépi tanulással foglalkozó cége, amit 2015 óta felvásároltak, szóval egyértelmű, hogy az Apple-nek komoly céljai vannak.

A TechCrunch számolt be először arról, hogy a Tuplejump új gazdára talált.

A Tuplejump egy indai géi tanulással foglalkozó cég. Fő célkitűzéseik között az adatkezelés egyszerűsítése és a nagy mennyiségű adatok kezelésének egyszerűsítése szerepelt. Oldalukon így írtak a felvásárlás előtt magukról:

Pár éve az emberek rájöttek, hogy a bizniszek által generált adatok mennyisége gyorsan

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Varázslat a Lighting ↔︎ 3,5 mm átalakító belsejében

Minden új Apple hardver idővel szét lesz szedve. Még a Lightning ↔︎ 3,5 mm-es jack adapter is.

A vietnami Tinhte szétszedte az Apple új Lightning fülhallgatóját és a 3,5 mm-es jack átalakítót is és megállapította, hogy mindkettő belsejében egy DAC (digitális analóg átalakító) található.

A kis átalakítót 2 réteg műanyag és egy fémborítás is védi a sérülésektől.

A vietnamiak szerint maga a DAC nagyon jó minőségű, kár, hogy a szoftveres hibák most árnyékot vetnek az Apple mérnökeinek munkájára.

RÉSZLETEK | 6 hozzászólás

macOS Sierra tipp: helyi videó kép a képben módba dobása

A macOS Sierra egyik nagy újítása a kép a képben, mely lehetővé teszi, hogy a weblapokon található videókat kiszakítsd a weblapból és így az asztalaid felett lebegtesd.

Ez a funkció azonban sajnos a Safarira és az iTunes-ra van korlátozva, az Apple nem frissítette a QuickTime alkalmazást. Ez egyrészt elég ciki, másrészt viszont szerencsére egészen könnyedén áthidalható.

Nyiss egy új Safari ablakot/fület és dobd be a QuickTime által lejátszható videót Finderből a Safari címsorára. Így a videó a Safari beépített QuickTime beépülő modulját fogja használni és elérhetővé válik a kép a képben lehetőség

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Fejlesztőknél a macOS 10.12.1, az iOS 10.1, a watchOS 3.1 és a tvOS 10.0.1 első bétája

Hihetetlen ütemben fejleszti az operációs rendszereket mostanában az Apple, itt aztán nincs megállás!

8 napja jelent meg az iOS 10, a watchOS 3 és a tvOS 10, a macOS 10.12 pedig tegnap futott be és az Apple máris dolgozik mindegyik operációs rendszer következő változatán.

A macOS 10.12.1, a watchOS 3.1 és a tvOS 10.0.1 egyaránt csak apróbb hibajavításokat tartalmaz, itt nincs sok látnivaló (bár az érdekes, hogy a tvOS miért csak *.0.1-es verziószámot kapott).

Az iOS 10.1 azonban már sokkal érdekesebb, mert tartalmazza az iPhone 7 Plus felhasználók számára exkluzív portré módot a Kamera

RÉSZLETEK | 5 hozzászólás

Megjelent a Google Allo

A Duo után befutott a második új Google üzenetküldő alkalmazás is.

A Google még a Google I/O-n jelentette be, hogy az iMessage és a FaceTime számára két ellenfelet készítenek. Az iMessage ellen az Allo-t küldik a ringbe, a FaceTime ellen pedig a Duo-t.

A Google Duo kicsivel több mint egy hónappal ezelőtt jelent meg, hogy letaszítsa a FaceTime-ot a trónról, de nem sok sikerrel járt.

A Google Allo már egy kicsit okosabb, mivel ha egyetlen ismerősöd sem használja is beszélgethetsz a Google-lel, sőt, még játékokat is játszhatsz vele.

Mondjuk úgy látom, hogy a zöldségekről nem egyformán vélekedünk.

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
 < 1 2 3 4 5 >  Utolsó ›