szerző: alfabazsi | 2014 április 22. @ 14:07

Heti iSamurai – a hét végéig iPhone 4/4s akkumulátor csere 4990 Ft-ért!

A múlt-, és a mostani hetünk is rövidebb egy kicsit a húsvét miatt, így igyekezzetek, ha részt szeretnétek venni az akkumulátor csere akciónkban: a héten mindössze 4990 Ft-ért cseréljük az iPhone 4/4s készülékekben 5 percen belül! Elképzelni sem tudjátok,…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Szoftverek

10 ismert szövegszerkesztő Mac-re

Sok szövegszerkesztő alkalmazás létezik Mac OS-re, mivel sokan használják írásra a gépüket. A beépített Szövegszerkesztő alkalmazásnak sok alternatívája van a piacon.

BywordA Byword egy minimalista szövegszerkesztő, mely jegyzeteid szinkronban tartja iOS eszközeiddel iCloud vagy Dropbox segítségével. Könnyedén exportálhatsz belőle HTML-t, PDF-et vagy RTF-et.

A Byword alapértelmezett formátuma a John Gruber által kitalált Markdown, ami egy sima szöveg formázó szintaxist rejt. Az alkalmazás teljes képernyős móddal is rendelkezik, így igazán tudsz az írásra koncentrálni.

A Byword az App Store-ból letölthető 8,99 euróért.

iA Writer

Az iA Writer is egyszerű felületet ad a
Tovább...    »

30 iPad app, ami kihasználja az A7-es processzort – 2. rész

Az iPhone 5s mellett az iPad Air és az iPad mini is megkapta az Apple első 64 bites processzorát. Folytassuk az erre optimalizált tablet appok felkutatását!

A gyűjtemény első 10 darabjáról múlt héten írtunk.

11. Labyrinth 2 HD

Kiskorunkban a buborékfújók tetején játszhattunk hasonló játékokkal, most viszont az M7-es segédprocesszorba épített giroszkópnak köszönhetően feleleveníthetjük az élményt.Az Labyrinth 2 4,49 euróért letölthető univerzális alkalmazás, így iPhone-on is játszható.

12. Photoshop ExpressAz Adobe Photoshop mindenki számára ismerősen cseng, így joggal várhatjuk el, hogy az iPadre készített fotószerkesztő alkalmazásuk sem okoz majd csalódást.

Az Apple
Tovább...    »

iOS 7- feltörve

Tavaly ilyenkor még szomorúan várták a kütyüjüket buheráló iOS tulajdonosok a karácsonyt, mert idén februárig kellett várniuk az iOS 6 feltörésére. Idén az evad3rs csapata sokkal gyorsabb volt.Az evasion 7 egy eszközfüggetlen jailbreak, vagyis minden iOS 7-es eszközön működik, még az új A7-eseken is. Nézzük, hogy miből is áll a feltörés:

1. Töltsd le az evasion 7-et

2. Indítsd el

10.8 felett, ha GateKeeper be van kapcsolva, akkor jobb egérgombbal kattits az ikonjára és úgy válaszd ki a megnyitást.

3. Ha esetleg be lenne kapcsolva az eszközödön a jelkódzár, akkor kapcsold ki

Ehhez barangolj el a Beállítások→ Általános→ Jelkódzár alá, amjd bökj a Jelkód kikapcs. gombra.

4.
Tovább...    »

Logic Pro X is frissült

A Final Cut Pro X frissítés mellé érkezett egy Logic frissítés is. A frissítés itt kisebb mértékű, mint a videóvágó szoftver esetében.

A Logic Pro X 10.0.5 hasznos újdonságokkal bővült, de nem kell semmi eget rengetőre számítani. 3 új dobos került a dobos szekcióba és 11 dobfelszerelésen javítottak. A csatorna és a lineáris fázisú EQ is frissített felületet kapott, emellett az Okos vezérlők területről is használhatóak.Ezeken felül egy rakás egyéb szép és jó újdonság került bele, amik valószínűleg mondanak valamit azoknak, akik használják a szoftvert. A változások listája az Apple támogatási honlapján olvashatóak.

Az új funkciókon felül természetesen a stabilitáson javítottak
Tovább...    »

Napi Apple frissítések

4 napja írtunk róla, hogy megjelent az OS X 10.9.1, de a fejlesztők már tesztelhetik a következő változatot. Másik frissítésünk az új Mac Pro tulajokat fogja érinteni.

OS X 10.9.2A pontos verziószáma az új operációs rendszernek 13C32 és regisztrált fejlesztők számára elérhető a Fejlesztői Központból. Az Apple egyetlen újdonságot sem emelt ki, de arra kérte a fejlesztőket, hogy koncentráljanak a Mail, Üzenetek, VPN, grafikus driverek és VoiceOver funkciókra.Ennek ellenére egy újdonság is került a frissítésbe, ami javítani fogja az iOS-szel való kompatibilitást: FaceTime Audio. Az iOS 7 egyik újdonsága a 10.9.2-nek köszönhetően Mac-en is elérhető lesz, így indíthatunk majd
Tovább...    »

Frissült a Final Cut csomag

Az Apple a mai napon frissítette videóvágó professzionális alkalmazásait: a Final Cut Pro X-et, a Compressort és a Motiont is.

A frissítés oka természetesen az új Mac Pro, mely szintén ma jelent meg, hazai árairól itt írtunk bővebben. Az új gép legnagyobb újdonsága, hogy az Apple kifejezetten 4K monitorok meghajtására tervezte a gépet, így 2 db AMD grafikus kártya is helyet kapott benne.

Final Cut Pro X 10.1
image
Talán ez a Final Cut Pro X eddigi legnagyobb frissítése, a változások listája eszméletlenül hosszú, mindet le se lehetne írni. Akinek fontos, az úgyis megérti, de azért pár apróság: támogatja az új Mac Pro hardveres újdonságait, mint a 2 GPU vagy a 4K kimenet Thunderbolt 2-n
Tovább...    »

Megjelent az OS X 10.9.1

Korábban már írtunk az OS X 10.9.1-ről. Úgy néz ki, hogy három fejlesztői előzetes után érettnek tartotta a frissítést az Apple a publikus megjelenéshez.A frissítés remélhetőleg egyszer és mindenkorra megoldja a Mail összes nyűgjét, mint például az intelligens postafiókokban való keresés és a Gmail használatából adódó problémákat.

A Mail alkalmazáson felül frissül a VoiceOver és a Safari is. A VoiceOvernek többé nem jelent gondot, ha egy emoji is van a felolvasandó mondatban, a Safari pedig frissen tartja a Megosztott linkek szekciót oldalsávjában.

Az újraindítást igénylő frissítést az alma menü Szoftverfrissítés… menüpontjából telepíthetitek, amennyiben nem kapcsoltátok még
Tovább...    »

December 19-ig ingyenes az Instapaper

A népszerű “olvasd el később” szolgáltatás mobil kliense, az Instapaper for iOS ingyenes az Apple-nek köszönhetően.
image
Az Apple “App of the Week” vagyis heti alkalmazása promóció keretében tette ingyenessé az Instapapert.

Akik nem tudnák, az Instapaper egy olyan szolgáltatás, mellyel elmenthetünk egy weboldalt későbbi olvasásra. A mobilkliens emellett az oldalakról eltünteti a reklámokat is és egyéb sallangokat, hasonlóan a Safari Olvasási lista és Olvasó funkciójához.

Az Instapaper akkor lehet hasznos, ha nem csak Mac és iOS eszközök között szeretnénk szinkronban tartani az olvasatlan cikkeinket. Erre az egyik legjobb megoldás, mivel tartozik hozzá Mac-en Safari kiegészítő és
Tovább...    »

Megjelent a Twitter 3.0

A Twitter Mac-es kliense mostoha sorsa miatt csak ritkán kap frissítést, így ha valamiért frissíti a Twitter, akkor annak nyomós oka van.

A napokban jelent meg a Twitter iPhone-os verziójának új kiadása, ami már az időfolyamban megjeleníti a képeket. A Mac-es változat is megkapta ezt az újdonságot, így most még színesebb lett, mint korábban.


image
A profilok borítóképei megjelennek mostantól az alkalmazáson belül, nem kell ellátogatnunk a Twitter honlapjára, ha megnéznénk ismerősünk képét.
Az alkalmazás felülete is kapott egy kis frissítést, megkapta például az iPhone-os kliens üzenetek ikonját, ami úgy néz ki, mintha a designerek nem tudták volna eldönteni, hogy buborék vagy boríték
Tovább...    »

Rdio és Spotify Magyarországon

Tegnap óta az Rdio és a mai naptól a Spotify szolgáltatásai is használhatóak kis hazánkból – ezentúl trükközés nélkül.

Az Rdio és a Spotify is online rádiószolgáltatás és zenetár, melyek minden platformra elérhetőek. Hallgathatod kedvenc zenéid iOS-en, Androidon, Mac-en, PC-n vagy akár a böngészőn keresztül is. Mindkettő hasonló elven alapul, bár picit más irányból közelítenek a témához.A Rdio fél éven át ingyenesen, reklámok nélkül használható, azonban korlátozott a havonta hallgatható számok mennyisége.

Ezzel szemben a Spotify hirdetésekkel telített: a lejátszóban számok között teljes képernyős reklámok jelennek meg, a böngésző felületen pedig alul vannak szalaghirdetések
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)