szerző: Nagy Konstantin | 2014 április 15. @ 08:59

BeszeljukMacBolt termékek: LUNATIK FLAK tok

iPhone tokokkal Dunát lehetne rekeszteni. Minden tokgyártónak megvan a saját elmélete, hogy milyen konstrukció nyújtja majd a legjobb védelmet telefonodnak. A LUNATIK egy érdekes megoldást választott, mely egy két komponensű tokban testesült meg, ez a…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Szoftverek

Megjelent az iOS 7.1

Pont ahogy jósoltuk: megjelent a sokak által már bizonyára várt frissítés, mely visszahozza az iOS 6 alatt megszokott sebességet és használhatóvá teszi az iPadeket is. Emellett frissült az Apple TV szoftvere is.

A frissítést az Apple is nagy örömmel híreszteli, az Apple.com címlapján is helyett kapott a frissítés, valamint az újdonságok saját aloldalt is kaptak.


A frissítés oldala az Apple honlapján

A frissítés a nagy terhelés ellenére is gyorsan letöltődik, mindössze 3 perc alatt frissült is.A teljes lista az újdonságokról:


— CarPlay
Az iOS által nyújtott élmény az autóban való használathoz tervezve
Egyszerűen csak csatlakoztassa az iPhone-ját egy CarPlay-kompatibilis
Tovább...    »

Frissült az iTunes is

A tegnapi Mavericks frissítés után ma érkezett egy iTunes frissítés is. Újdonságokra nem kell számítani, a hibajavítás volt az elsődleges szempont az Apple mérnökeinél.

Az új kiadás verziószáma 11.1.5, lássuk mi is változott.— Javítja azt a hibát, mely miatt összeomolhatott eszköz csatlakozásakor
— Jobb kompatibilitást biztosít a Mac-es iBooks alkalmazással

A frissítés a Mac App Store-ból beszerezhető.

Biztonsági hiányosság az iOS 7-ben

A FireEye kutatói felfedeztek egy biztonsági hiányosságot, mely iOS 6.1 óta jelen van a rendszerben és még a legújabb iOS 7.1-es bétában sincs befoltozva.

Ez a hiba lehetővé teszi, hogy egy app a háttérben monitorozza az összes gombnyomásunkat az eszközön. A dolog legmeglepőbb része, hogy jailbreak sem szükséges hozzá.

A FireEye-nál készítettek egy demonstrációs célú alkalmazást, mely megjegyzi a háttérből az érintéseket és gombnyomásokat, majd egy távoli szerverre küldi az értékeket.


Pontos információk arról, hogy mikor mi történt az eszközzel

Az eredmények tartalmazzák az érintések pontos koordinátáit, a hangerő gombokat, lezáró gombot, home gombot, de még a Touch ID
Tovább...    »

Megjelent az OS X 10.9.2

Ahogy megjósoltuk reggel az eheti frissítést, nem is kellett sokat várni, ma meg is jelent.

osx1092_18BD134E_png

Ezzel be lett foltozva OS X-en is az SSL-bug néven elhíresült biztonsági rés is, ami az iOS-ben a múlt hétvégi frissítéssel kapcsolatban bukkant fel.

A héten várható az OS X 10.9.2

Az OS X Mavericks következő frissítéséről már többször is írtunk, és sejthető, hogy közeleg a megjelenése. Ha tippelni kéne, akkor a mai napot, vagy csütörtököt jelölnénk meg.

Az AppleInsider szerint az Apple belső körökben már teszteli a frissítés végleges változatát, melyben a változtatások listája egész hosszú lett.Újdonságok:

— általános dolgok, mint például stabilitás, kompatibilitás és biztonság fejlesztése
— FaceTime hanghívások
— iMessage üzenetküldők blokkolása
— Mail olvasatlan üzenetek kijelzésének javítása
— Javítja a Mail új üzenetfogadását
— Jobb lesz a Safari AutoFill funkciója, mint valaha
— Javítja a bizonyos Mac-eknél előforduló hangtorzulásos hibát
— Jobb
Tovább...    »

Frissült az iOS 6 és a 7 is

Lehet, hogy az Apple-nél valaki még mindig iPhone 3GS-t vagy negyedik generációs iPod touch-ot használ, mert a mai napon megjelent az iOS 6.1.6 és frissült az aktuális rendszer is 7.0.6-ra.

Kevesebb, mint egy hónappal az iOS 7.0.5-ös frissítése után itt az új verzió.Mindkét frissítés ugyanazt a hibát javítja: az iOS egy sebezhetőségét, amivel egy biztonságos SSL/TLS kapcsolat közbeni adatátvitelt egy megfelelő hálózati pozícióban lévő külső fél is tudna módosítani.

A frissítések a Beállítások→ Általános→ Szoftverfrissítés menüpontból beszerezhetőek.

Az Apple támogatási oldala a hibáról.

Ingyenes alkalmazások

2 korábban fizetős alkalmazásról is úgy döntött fejlesztője, hogy valamilyen formában ingyenessé teszi, igaz különböző okoknál fogva.

imagePhlo

A nevének kiejtésében nem vagyunk biztosak, de az ára mostantól igen kedvező. Korábban 2,99 dollárba került, mostantól azonban ingyen letölthető az App Store-ból.

De mire jó a Phlo? Az alkalmazás egy Mac-re és iOS-re elérhető többfunkciós kereső. A beírt kifejezésre egyszerre kereshetünk rá Google-ön, Bingen, Amazonon, Diggen, Redditen, Twitteren, Tumblr-ön, Wikipedián, YouTube-on, Ebay-en, Dribbble-n, Facebookon, Flickr-en, Quora-n, Wolfram Alpha-n, Stack Overflow-n, Dailymotionön, Foursquare-en, Pinteresten, Vimeo-n, IMDb-n, Yahoo-n,
Tovább...    »

Valamiben egyet ért az Apple és a Google

A két cég ugyanarra jutott a Flappy Bird klónokkal: menniük kell a boltból! Korábban írtunk a hirtelen népszerűségre szert tevő jétékról, ami a csúcson hagyta abba.

Azóta azonban ellepték mind a Google Play Store-t, mind az App Store-t a különböző Flappy alkalmazások. Mindenféle variációban belekerültek az alkalmazásnevekbe a Flappy szó, hogy kereséskor előre juthassanak.Ezt aztán megelégelte az Apple és a Google is és most elkezdték elutasítani az ilyen nevű alkalmazásokat. Ez természetesen több fejlesztőt is feldühített, mivel a visszautasításkor az Apple arra hivatkozik, hogy az alkalmazás neve egy másik népszerű alkalmazáséra emlékeztet. A Flappy Bird pedig már nem szerepel
Tovább...    »

Kritikus hibajavítás érkezett a Flash pluginhez

Kritikus hibát javít a kedd este befutott Flash böngésző-plugin frissítése. Amennyiben a Mac-eden használsz Flash-t frissítsd amilyen hamar csak tudod.
image
Az Adobe-nál rekord gyorsasággal reagáltak egy nem rég felfedezett hibára, mely lehetővé tette, hogy távolról irányítsák a támadók a gépeink.

A feltelepített Flash plugin frissítése egyszerű:

1. Nyisd meg a Rendszerbeállításokat!

2. Kattints a Flash Player ikonra, hogy betöltsd beállításait!4. Válts az utolsó (Advanced) fülre!

5. Kattints a Check Now gombra, majd a felugró párbeszédablakban a Yes gombra!Adminisztrátori jelszavad megadása után máris települ a frissítés. Amennyiben valamiért nem érzékelné a frissítést,
Tovább...    »

80 százalékon az iOS 7

Több cikket is írtunk már arról, hogy milyen gyorsan menetel előre az iOS 7, annak ellenére, hogy a felhasználókat mennyire megosztotta felülete tavaly nyári bemutatásakor.

Ennek oka az Apple erőszakos frissítési stratégiája is lehet. Mindenesetre a január 26-án lezárult hét adatai alapján az iOS 7 az App Store-t használó eszközök 80%-án fut.Scott Forstall utolsó iOS-e, a 6-os verziószámú jelenleg a második helyen áll 17%-kal, míg a korábbi rendszerek összesen 3%-ot tesznek ki.

Ti már frissítettek iOS 7-re vagy maradtatok korábbi rendszeren?

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)