A Mac OS X Demo CD tartalma

Volt olyan idő, amikor az Apple egyik legfontosabb feladata az volt, hogy meggyőzze a Mac-es tábort, érdemes frissíteni az OS X-re.

Akkoriban a Mac-esek többsége Mac OS 8-at vagy Mac OS 9-et használt, a Mac OS X pedig egy teljesen más operációs rendszer volt. Az alkalmazások és a rendszer maga is gyökeresen eltért minden korábbitól.

Épp ezért az Apple készített egy Mac OS X Preview Demo CD-t, amin videókat helyeztek el a Mac OS X használatáról és ezt ingyen osztogatták a Mac-es felhasználók számára az Apple Store-okban.

A CD-n egy HyperCard stack alkalmazás volt, ami rövid bemutatóvideókat

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Megszívatja az Apple-t India kormánya

India törvényei kötelezővé teszik, hogy ha egy külföldi cég üzleteket akar nyitni, akkor a boltban lévő termékek 30%-ának helyi forrásokból származó árunak kell lennie. Ez alól az Apple kedvéért sem tesznek kivételt.

Az Apple szeretne Apple Store-okat nyitni Indiában, de amíg ennek a törvénynek nem felelnek meg, addig sajnos kénytelenek harmadik félen keresztül árusítani az országban.

Az Ipari irányelvek és fejlesztések minisztériuma azt javasolta az Apple-nek, hogy próbáljon meg kérvényt adni, hátha kivételt képeznek velük, de a pénzügyminisztérium visszadobta ezt a kérvényt, mert szerintük az

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Cook szerint az Apple-nek jobban el kell merülnie az egészségügyben

Tim Cook úgy véli, hogy az Apple-nek több egészségügyi értékeket megfigyelő eszközöket kell készítenie.

Az Apple tavalyelőtt kezdett bele igazán az egészségügyi fejlesztésekbe. Az Apple Watch, szoftveres fronton pedig a HealthKit, a ResearchKit és a CareKit mind azt jelzi, hogy a cégnek komoly szándékai vannak.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója interjút adott a Bloombergnek és abból kiderül, hogy a cég egészséggel kapcsolatos fejlesztései még koránt sem értek véget.

Ha vezeted az autód és felforr a hűtővíz, az autó figyelmeztet, hogy húzódj félre. Ha kell egy olajcsere, szól, hogy ellenőrizd

RÉSZLETEK | 4 hozzászólás

Firmware frissítést kaptak az Apple Airport eszközei

Az Apple 2 firmware frissítést is kiadott ma reggel, amiknek bizonyára örülni fognak az Airport Express, Airport Extreme és Time Capsule felhasználók.

A régebbi 802.11n-es eszközökre a frissített firmware verziószáma 7.6.7, az új 802.11ac-s eszközök esetén pedig 7.7.7.

A változások listája azonban mindkét firmware-nél ugyanaz:

  • Megold egy hibát, ami megakadályozhatta az egy hálózaton lévő kliensek kommunikációját
  • Javítja a teljesítményt kiterjesztett vendéghálózatok esetén
  • Megoldja azt a hibát, ami a Bonjour Sleep Proxy használata esetén elnevezési konfliktusokhoz vezetett

Sokan panaszkodtak

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Eric Schmidt is iPhone-t használ

A Google volt vezérigazgatója, az Alphabet elnöke, Eric Schmidt is iPhone felhasználó valójában.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy Schmidt egy iPhone 6s-t és egy Samsung Galaxy S7-et is visz magával mindenhova, szóval valójában mindkét világ javát próbálja így kihasználni.

A CNBC-nek adott interjújában elmondta, hogy a Samsungot kedveli jobban, bár ha az Alphabetnél dolgoznék, én is ezt mondanám.

Ami mindenképp az iPhone malmára hajtja a vizet, az az, hogy Schmidt fotózáshoz az iPhone-t használja, ahogy az a fenti fotón is látszik.

Ebből következtethetnénk arra, hogy az iPhone jobb képeket

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›