1 dollárt költünk naponta

Az Apple-höz több különböző forrásból érkeznek bevételek. A cég utolsó negyedéves jelentéséből is látszik, hogy például a szolgáltatások egy nagy részét veszik ki a tortának, szóval nem csak az iPhone-ok eladásából élnek.

A szolgáltatások azok azonban, amik lehetővé teszik, hogy az Apple a már megvásárolt eszközökön is hasznot tudjon termelni. Az Asymco elemzője, Horace Dediu, pont ezt vette figyelembe, amikor interjút adott a The Financial Times-nak az Apple-ről.

Dediu szerint a már meglévő Apple felhasználók átlagosan 1 dollárt adnak az Apple-nek naponta.

Az interjú középpontjában Tim Cook 5

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

USB 3.1-re utal a macOS 10.12 Sierra

A macOS Sierra bétájában USB 3.1-re utaló jeleket találtak. Lehet, hogy frissülni fognak idén a Mac-ek?

Egy lokalizációs fájlban a “Super Speed Plus” elnevezést találta meg a 9to5Mac, ami az USB 3.1 Gen 2 másik elnevezése.

A jelenlegi Mac-ek csak az USB 3.1 első generációját támogatják, mely 5 Gb/s átviteli sebesség elérésére képes, ezzel szemben a második generáció már tudni fogja az első Thunderbolt által nyújtott 10 Gb/s-t is.

Nem meglepő, hogy az Apple a leggyorsabb USB-t is támogatni fogja az idén megjelenő macOS-ben, így már csak azt kell remélnünk, hogy hamar érkeznek az új szabványt

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Pokémon Go: csökken a népszerűség, frissült az alkalmazás

A Pokemon Go láz lecsengeni látszik, de a Niantic friss funkciókkal próbálja fenntartani az érdeklődést.

A Bloomberg számolt be először a Axiom Capital Management felméréséről, mely a Pokemon Go használati statisztikáit elemezte.

Ahogy a diagramon is látszik, a Pokemon Go már túl van a csúcson és elindult a lassú csökkenés is. Most már közel sem olyan trendi a vadonban pokémonokra vadászni, mint eddig volt.

Ezt a Niantic is tudja, épp ezért adták ki iOS-re a Pokemon Go 1.5-öt, mely már leírásában is azt ígéri, hogy hamarosan izgalmas újításokkal bővül az alkalmazás:

  • Pokémon értékelés: a
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Az Apple Music hatással van a piacra

Talán nem meglepő, hogy az Apple zenei streaming szolgáltatása hatással van a konkurenciára, még akkor is, ha nem az Apple megoldása a legjobb vagy legelterjedtebb.

A Samsung zenei streaming szolgáltatása és a Spotify is megjárhatja az Apple-nek köszönhetően. Előbbi már a roló lehúzásához közel áll, de utóbbi is problémás helyzetbe került.

A Spotify szerződése több kiadóval is lejárt és amikor ezeket meg akarták újítani derült ki, hogy az Apple jóval többet fizet nekik és most már a Spotify-tól is ezt várnák el, derült ki a MusicBusinessWorldwide cikkéből.

A főbb kiadók elégedetlenek a Spofity

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Furcsa problémától szenvednek az iPhone 6-osok

Kijelzőgyártási probléma miatt szürke sáv jelenhet meg az iPhone 6-ok és 6 Plus-ok kijelzőjén.

Az iFixit publikálta, hogy miért rosszalkodnak az iPhone 6-ok mostanság.

Profi javítóink szerint a probléma nem a képernyővel van. A 2 érintőkijelző vezérlőcsip, az érintő integrált áramkör vagy az alaplap a ludas. »Olyan elterjedt ez a hiba, hogy szinte minden iPhone 6/6 Plus érintett (a szóvicc nem szándékos) és csak idő kérdése, hogy mikor jelentkezik a probléma«, árulta el Jason Villmer, az STS Telecom tulajdonosa.

Ahogy a képen is látható, a hibajelenség egy kijelző tetején megjelenő villogó

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›