szerző: Nagy Konstantin | 2014 október 31. @ 18:34

Jony Ive: az Apple Watch nagyobb kihívás volt, mint az iPhone

Az Apple Watch-csal az Apple belép az okosórák közé jövő év elején. Ez lesz az első új termékkategória Steve Jobs halála óta, így izgatottan várja minden Apple iránt érdeklődő. Új piacokra belépni nehéz, újat alkotni még inkább. A sok Samsung per miatt…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Szoftverek

OS X tipp: Rendszerinformációk

A Rendszerinformációk alkalmazás minden Mac-en megtalálható, és hasznos információkkal lát el rendszerünk minden paraméteréről. Sokan azonban nem tudják, hogy ezeket az információkat parancssorból is elérhetjük.

A parancssoros elérés sok előnnyel jár, főleg rendszergazdáknak, hiszen így SSH-n keresztül is megnézhetjük, hogy a hálózaton melyik gép szorul szoftverfrissítésre, vagy bármi másra.

Először elevenítsük fel, hogy grafikus felületen át miként érhetjük el a Rendszerinformációk alkalmazást. A legegyszerűbb módszer, ha az ⌥ lenyomása mellett az alma menü első elemére kattintunk, ami így “A Mac névjegye” helyett “Rendszerinformációk…” névre változik:A rendszerről készült
Tovább...    »

Megjelent a OneNote Mac-re!

A Microsoft méltán híres jegyzetelő alkalmazása betette a lábát a Macintosh íróasztalára is. Ezentúl a OneDrive-ban tartott jegyzeteinket a Microsofttól megszokott módon szerkeszthetjük.Pont, ahogy megjósoltuk tegnap este befutott a Mac App Store-ba a OneNote alkalmazás és Safarihoz a OneNote Clipper könyvjelző is.

A OneNote a Microsoft saját CocoaUI keretrendszerével készült, ami miatt sajnos magyar helyesírásellenőrzés nincs benne.


Mindent aláhúz

Emellett a szalagos felülete miatt sem illik igazán a Mac OS-en megszokott világba és húzással sem lehet linkeket vagy képeket dobni a jegyzetbe, kizárólag a szalagon található Insert menüből lehet beszúrni.

Ezek ellenére a
Tovább...    »

Megjelent az iOS 7.1

Pont ahogy jósoltuk: megjelent a sokak által már bizonyára várt frissítés, mely visszahozza az iOS 6 alatt megszokott sebességet és használhatóvá teszi az iPadeket is. Emellett frissült az Apple TV szoftvere is.

A frissítést az Apple is nagy örömmel híreszteli, az Apple.com címlapján is helyett kapott a frissítés, valamint az újdonságok saját aloldalt is kaptak.


A frissítés oldala az Apple honlapján

A frissítés a nagy terhelés ellenére is gyorsan letöltődik, mindössze 3 perc alatt frissült is.A teljes lista az újdonságokról:


— CarPlay
Az iOS által nyújtott élmény az autóban való használathoz tervezve
Egyszerűen csak csatlakoztassa az iPhone-ját egy CarPlay-kompatibilis
Tovább...    »

Frissült az iTunes is

A tegnapi Mavericks frissítés után ma érkezett egy iTunes frissítés is. Újdonságokra nem kell számítani, a hibajavítás volt az elsődleges szempont az Apple mérnökeinél.

Az új kiadás verziószáma 11.1.5, lássuk mi is változott.— Javítja azt a hibát, mely miatt összeomolhatott eszköz csatlakozásakor
— Jobb kompatibilitást biztosít a Mac-es iBooks alkalmazással

A frissítés a Mac App Store-ból beszerezhető.

Biztonsági hiányosság az iOS 7-ben

A FireEye kutatói felfedeztek egy biztonsági hiányosságot, mely iOS 6.1 óta jelen van a rendszerben és még a legújabb iOS 7.1-es bétában sincs befoltozva.

Ez a hiba lehetővé teszi, hogy egy app a háttérben monitorozza az összes gombnyomásunkat az eszközön. A dolog legmeglepőbb része, hogy jailbreak sem szükséges hozzá.

A FireEye-nál készítettek egy demonstrációs célú alkalmazást, mely megjegyzi a háttérből az érintéseket és gombnyomásokat, majd egy távoli szerverre küldi az értékeket.


Pontos információk arról, hogy mikor mi történt az eszközzel

Az eredmények tartalmazzák az érintések pontos koordinátáit, a hangerő gombokat, lezáró gombot, home gombot, de még a Touch ID
Tovább...    »

Megjelent az OS X 10.9.2

Ahogy megjósoltuk reggel az eheti frissítést, nem is kellett sokat várni, ma meg is jelent.

osx1092_18BD134E_png

Ezzel be lett foltozva OS X-en is az SSL-bug néven elhíresült biztonsági rés is, ami az iOS-ben a múlt hétvégi frissítéssel kapcsolatban bukkant fel.

A héten várható az OS X 10.9.2

Az OS X Mavericks következő frissítéséről már többször is írtunk, és sejthető, hogy közeleg a megjelenése. Ha tippelni kéne, akkor a mai napot, vagy csütörtököt jelölnénk meg.

Az AppleInsider szerint az Apple belső körökben már teszteli a frissítés végleges változatát, melyben a változtatások listája egész hosszú lett.Újdonságok:

— általános dolgok, mint például stabilitás, kompatibilitás és biztonság fejlesztése
— FaceTime hanghívások
— iMessage üzenetküldők blokkolása
— Mail olvasatlan üzenetek kijelzésének javítása
— Javítja a Mail új üzenetfogadását
— Jobb lesz a Safari AutoFill funkciója, mint valaha
— Javítja a bizonyos Mac-eknél előforduló hangtorzulásos hibát
— Jobb
Tovább...    »

Frissült az iOS 6 és a 7 is

Lehet, hogy az Apple-nél valaki még mindig iPhone 3GS-t vagy negyedik generációs iPod touch-ot használ, mert a mai napon megjelent az iOS 6.1.6 és frissült az aktuális rendszer is 7.0.6-ra.

Kevesebb, mint egy hónappal az iOS 7.0.5-ös frissítése után itt az új verzió.Mindkét frissítés ugyanazt a hibát javítja: az iOS egy sebezhetőségét, amivel egy biztonságos SSL/TLS kapcsolat közbeni adatátvitelt egy megfelelő hálózati pozícióban lévő külső fél is tudna módosítani.

A frissítések a Beállítások→ Általános→ Szoftverfrissítés menüpontból beszerezhetőek.

Az Apple támogatási oldala a hibáról.

Ingyenes alkalmazások

2 korábban fizetős alkalmazásról is úgy döntött fejlesztője, hogy valamilyen formában ingyenessé teszi, igaz különböző okoknál fogva.

imagePhlo

A nevének kiejtésében nem vagyunk biztosak, de az ára mostantól igen kedvező. Korábban 2,99 dollárba került, mostantól azonban ingyen letölthető az App Store-ból.

De mire jó a Phlo? Az alkalmazás egy Mac-re és iOS-re elérhető többfunkciós kereső. A beírt kifejezésre egyszerre kereshetünk rá Google-ön, Bingen, Amazonon, Diggen, Redditen, Twitteren, Tumblr-ön, Wikipedián, YouTube-on, Ebay-en, Dribbble-n, Facebookon, Flickr-en, Quora-n, Wolfram Alpha-n, Stack Overflow-n, Dailymotionön, Foursquare-en, Pinteresten, Vimeo-n, IMDb-n, Yahoo-n,
Tovább...    »

Valamiben egyet ért az Apple és a Google

A két cég ugyanarra jutott a Flappy Bird klónokkal: menniük kell a boltból! Korábban írtunk a hirtelen népszerűségre szert tevő jétékról, ami a csúcson hagyta abba.

Azóta azonban ellepték mind a Google Play Store-t, mind az App Store-t a különböző Flappy alkalmazások. Mindenféle variációban belekerültek az alkalmazásnevekbe a Flappy szó, hogy kereséskor előre juthassanak.Ezt aztán megelégelte az Apple és a Google is és most elkezdték elutasítani az ilyen nevű alkalmazásokat. Ez természetesen több fejlesztőt is feldühített, mivel a visszautasításkor az Apple arra hivatkozik, hogy az alkalmazás neve egy másik népszerű alkalmazáséra emlékeztet. A Flappy Bird pedig már nem szerepel
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)