szerző: beszmac | 2014 november 27. @ 03:30

Ismét Fekete Péntek a Styleboltban!

Mi a Styleboltban immáron harmadik éve követjük azt, a hazánkban is már elterjedőben lévő hagyományt, miszerint a hálaadást követő első pénteken -– azaz Fekete Pénteken – hatalmas árengedményekkel és hosszabb nyitvatartással várjuk a vásárlókat,…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Általános hírek

Lecserélheti az Apple a Google-t

Az Apple és a Google az elmúlt években nem voltak igazán jóban. Steve Jobs igazán rossz néven vette, hogy a keresőóriás lemásolta az iPhone-t és Android néven kiadtak egy operációs rendszert, ezért termonukleáris háborút is hirdetett ellenük.

Tim Cook sem kedveli jobban a Google-t, az ő vezetése alatt cserélte le az Apple a Google térképszolgáltatását egy házon belüli megoldásra, pusztán a két vállalat közötti gyűlölködés miatt (amíg minden rendben volt, még YouTube alkalmazás is volt gyárilag, ha emlékszel).

skitched
A Google állítólag évi 1 milliárdot fizet az Apple-nek ezért

De hol cserélhetné még le az Apple a Google-t? Egy helyen még mindig a keresőóriás az első az Apple-nél,
Tovább...    »

Szebb lehet az iPhone hátlapja

Minden iPhone, iPad és iPod hátulján megtalálhatóak az FCC és CE logók és modell számok. Ezek igen zavaróak és elrontják a minimalista Apple dizájnt.

Szerencsére a változás szele már a levegőben van, legalább is a tengeren túlon.

skitched
A Verizon által forgalmazott iPhone 4-en sem voltak jelen ezek a logók

Obama elnök ugyanis szerdán aláírta az E-label törvényt (E-címke), ami lehetővé teszi a gyártók számára, hogy az eszközön szoftveresen ellenőrizhetőek legyenek ezek az információk és ne kelljen őket a hátlapra nyomatni.

A törvényjavaslatra azonnal felkapták a számítástechnikai cégek a fejüket, igen nagy érdeklődést váltott ki többek között az Apple-ből is az ötlet.

Az, hogy ezentúl
Tovább...    »

Natalie Portman is játszhat a Jobs filmben

Tegnap írtunk arról, hogy a Universal Studios kezébe került a Steve Jobs életéről szóló film, de a pletykák csak úgy özönlenek a filmről.

A Deadline információi szerint Natalie Portman is tervbe van véve, mint lehetséges színésznő a Jobs filmmel kapcsolatban. Még semmi sem biztos, de minden bizonytalan.

skitched
Lisa Brennan-Jobs egészen hasonlít Natalie Portmanre

Elképzelhető, hogy Jobs lányát, Lisát fogja alakítani a színésznő, aki állítólag nagyobb szerepet kaphat a filmben.

A nagyobb szerephez Portman jó választás lehet, hiszen több hollywood-i produkcióban helytállt már, mint például a V, mint vérbosszú, a Fekete hattyú vagy épp az elmúlt évek Thor filmjei.

A filmmel kapcsolatban
Tovább...    »

2015 lehet az iPhone 5c utolsó éve

Az iPhone 5c közel sem lett akkora siker, mint ahogy azt az Apple-nél eltervezték. A telefont tavaly, az iPhone 5s-sel együtt mutatták be és gyakorlatilag csak egy műanyag hátlapos iPhone 5 volt.

Az emberek pedig nem hülyék, rájöttek, hogy az iPhone 5c egy 2012-es telefon, csak át lett csomagolva. Emellett az iPhone 5c vastagabb és nehezebb is, mint az iPhone 5s, így az árán kívül tényleg nem tud sokat felmutatni.

iphones
Még az alma se csillog az iPhone 5c-n

A másik faktor, ami az iPhone 5c sikertelenségét okozta az volt, hogy az emberek többsége olcsó iPhone-t várt. Az összes pletyka arról szólt, hogy Tim Cook elhozza azt az iPhone-t, ami nem egy átlagember 2 havi fizetésébe kerül, de
Tovább...    »

iOS 8: Megvan a 60%!

Tegnapi buzdító cikkünk hatása még nem érződik az Apple által kiadott statisztikán, de az iOS 8 részesedése továbbra is halad előre.

Az Apple tegnap este frissítette fejlesztői oldalán az iOS 8 részesedését. Legutóbbi állásakkor a körcikken 56% állt, de azóta további 5% iOS 7-et használó nyomta meg a frissítés gombot.

skitched
A november 24-gyel záruló hét alatt az App Store-t látogató eszközök alapján

Az iOS 8 részesedése továbbra is lassabban tör fel, mint tavaly a 7-esé, a rendszerre toborzó cikkünkben össze is foglaltuk, hogy miért félnek az emberek az új rendszertől.

A Mixpanel statisztikáin látszik is, hogy az iOS 8 az elmúlt kicsivel kevesebb, mint egy hónap alatt nem igazán
Tovább...    »

Fontos vezetőt veszített az Apple Maps csapata

Az Apple Maps csapata komoly problémákkal küzd. Sok dolgozót csábítottak el rivális cégek, leggyakrabban az Uber.

Legutóbb egy hónapja hagyta ott egy ember az Apple térképekkel foglalkozó részlegét, méghozzá Brad Moore, aki vezető műszaki menedzser volt az Apple Maps alkalmazásainak fejlesztésénél. Részt vett az Apple Watch térképének készítésében, valamint az iOS-es és OS X-es változatnál is, de a CarPlay navigáció is a nevéhez köthető.Mivel ekkora szerepe volt az Apple-nél, így a cég számára egy hihetetlenül nagy vesztesé, viszont az Uber számára igen jó zsákmány volt Moore személye.

Az Apple Maps idén nem kapott egyik platformon se igazán fontos újdonságot, annak ellenére,
Tovább...    »

Az Universal kezébe került a Jobs film sorsa

6 napja írtunk róla, hogy a Sony lemond a Steve Jobs életét bemutató filmről és átadja inkább a projectet az Universalnak.

Úgy fest, hogy az Universal Studios-nak kellett az, ami a Sony Pictures-nek nem és 30 millió dollárért megvásárolta a Jobs filmet a The Hollywood Reporter információi szerint.Ahogy azt már akkor is megírtuk, az eddigi információk alapján a filmet Danny Boyle rendezi, Steve Jobs-ot pedig az X-men: Az elsők című filmből is ismert Michael Fassbender alakítja majd.

A történetről a film forgatókönyvírója, Aaron Sorkin annyit árult el előző hónapban, hogy nem egy életrajzi történet lesz, sokkal inkább az emberekkel és munkatársaival kiépített kapcsolatain
Tovább...    »

Nem frissítettél még iOS 8-ra? Itt az idő!

Már több, mint 2 hónapja elérhető az Apple legújabb mobil operációs rendszere, mégsem frissített még rá mindenki, aki megtehetné.

Az okok változóak, de a legtöbbünknek, akiknek újabb eszköze van, nyugodtan frissíthet az Apple legújabb mobil operációs rendszerére, anélkül, hogy komolyabb problémába futna. Az iMore összegyűjtötte, hogy miket érdemes átgondolni a frissítéssel kapcsolatban.  • Ha nincs elég szabad helyed a frissítéshez

  • Sokan azért nem frissítettek az új rendszerre, mert annak körülbelül 5 gigabájt szabad hely szükséges. Ez egyrészt egy abszurd döntés az Apple részéről, hiszen még mindig árulnak 8 GB-os iOS eszközöket is, másrészt viszont nem egy elháríthatatlan

Tovább...    »

Macintosh: 30 éve és ma

Sokszor, amikor kijön valamilyen új termék, akkor fanyalgunk, hogy csak 25%-kal lett gyorsabb, hogy csak 0,7 collal lett nagyobb a kijelzője és a többi. Néha érdemes visszatekinteni, hogy honnan jöttünk.

Az Apple idén ünnepelte a Macintosh 30. születésnapját. Januárban nagy megemlékezés volt Cupertino-ban, sok fontos személy volt jelen. A Macintosh egyenes ágú leszármazottja az iMac, melynek legújabb, retina kijelzős változata idén októberben jelent meg.

Az első Macintosh egy fekete fehér, 512 x 342 pixeles kijelzővel rendelkezett. A retina 5K iMac pedig 5120 x 2880 pixelt jelenít meg kijelzőjén. Hasonlítsuk össze a kettőt:

skitched

A képet Kent Akgungor készítette és tökéletesen
Tovább...    »

Világszerte lassul a táblagép eladások növekedése

Az iPad eladások már több negyedév óta csökkenőben vannak, ami miatt néhányan temetik az Apple táblagépét, de ilyenkor érdemes megnézni, hogy mi is történik a nagyvilágban.

Amikor Steve Jobs bemutatta az első iPadet, akkor feltette azt a kérdést, hogy van-e hely egy eszköznek az okostelefon és a laptop között? Ha van, akkor az iPad a válasz, legalább is szerinte. De abban megegyezhetünk, hogy egy táblagép.

skitched

Úgy fest azonban, hogy sokan nem igazán jöttek rá, hogy mire is jó a táblagép, vagy csak elégedettek a jelenlegi táblagépükkel.

Az IDC piackutató cég utánanézett a trendeknek. Arra jutottak, hogy a táblagép eladások növekedése drasztikusan csökkent idén. 2013-ban 52,5%-os
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)