szerző: Nagy Konstantin | 2014 július 30. @ 13:51

Ezt tudják a frissített Retina MacBook Pro gépek

Amikor az Apple frissíti valamelyik Mac-et, másnap mindig a Geekbench eredményekre ugrunk és persze az egyéb eredményekre, mint például az SSD sebességére. Tegnap megjelent az új 13 és 15 colos retina kijelzős MacBook Pro, és a szerencsések már ki is…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Általános hírek

Elszólta magát az Apple honlapja az új Mac miniről? [Frissítés: és az új iMac-ről is?]

Az Apple 2012 októbere óta nem frissítette a Mac mini hardverét, ezért sokan már temetik a legolcsóbb asztali Macintosh-t. Az Apple BootCamp támogatási oldala reményt adhat a gép kedvelőinek.

Az új Mac miniről semmit se tudunk, de a tegnapi napon retina kijelzős MacBook Pro-k miatt frissítették a BootCamp támogatási oldalát.

skitched

A frissítés alkalmával azonban nem csak a MacBook Pro táblázata bővült, hanem a Mac minié is, méghozzá egy “Mac mini (Mid 2014)” névre hallgató termékkel.

Csak hogy a Mac mini nem frissült tegnap, így a táblázatbejegyzés láttán csak vakarhatjuk a fejünket. Ha valóban lesz Mid 2014-es Mac mini, akkor annak még ebben a negyedévben meg kell jelennie, hiszen az
Tovább...    »

7 dolog amit az iWatch-nak tudnia kell

Az iWatch még nem is létezik, így nehéz róla beszélni, de annál könnyebb róla spekulálni.

Sokan készítettek már okosórát. A Pebble volt az első sikeres próbálkozás, aztán a Samsung is próbálkozott saját termékével, legutóbb pedig a Google készített egy egységes okosóra platformot Android Wear néven.

skitched

Zsúfolt piacra lép be az Apple, így felmerül a kérdés, hogy miket kell tudnia az iWatch-nak, hogy jobb lehessen a konkurenciánál?


  1. Órának kell lennie

  2. Egy okostelefon legfontosabb funkciója is a hívásindítás- és fogadás, így nem nehéz kitalálni, hogy mi az, amit egy okosórának tökéletesen kell tudnia: mutatnia kell az időt. A Pebble okosórái redukált tudásuk ellenére nagyon kelendőek,

Tovább...    »

Bear Grylls Explorer One teszt

Még májusban írtam az Explorer One vezeték nélküli hangszóróról és azonnal megtetszett a koncepció. Ha a termék hardveres specifikációi érdekelnek, akkor azt a cikkemet ajánlom, most kizárólag a tapasztalataimé lesz a szó.

A hangszóró Bluetooth segítségével vezeték nélkül működik, de ami különlegessé teszi az az, hogy víz- és ütésálló is.Lassan egy hónapnyi használat után rengeteg élménnyel gazdagodtam a hangszóróval kapcsolatban. Ez a második Bluetooth hangszóró, amivel eddig találkoztam, előző a Beacon Audio The Blazar volt, melyről készült tesztem itt olvashatjátok, ezért 1-2 helyen elkerülhetetlen, hogy összehasonlítsam a két terméket, annak ellenére, hogy egészen más
Tovább...    »

Apple eszközök a kórházakban

Itthon a rendes betegellátásról álmodozunk a legtöbb kórházban, de kicsit nyugatra, a middlesbrough-i James Cook egyetemi kórházban már iPadeket és iPod touch-okat használnak, hogy csökkentsék a papírhasználatot.

Az iWatch monitorozni fogja szívverésünk és vércukrunk is egyes pletykák szerint, de az Apple nem a feltételezett okosórájával költözött be a kórházakba. Az iPadnek és az iPod touch-nak köszönhetően sok helyen már elkezdték használni ezeket az eszközöket.

skitched

Egy alkalmazás segítségével a nővérek egy iPod touch-csal beviszik a központi rendszerbe a beteg aktuális adatait. Ezt a szoftver kielemzi, diagramot készít belőle és ennek segítségével hamarabb észre lehet venni a
Tovább...    »

Heti iSamurai – iPhone 5 bekapcsoló gomb javítás 4990Ft-ért!

Néhány hétig az iPhone 4/4s tulajdonosok élvezhettek az akcióink nyújtotta előnyöket, most viszont áttérünk az iPhone 5-ösökre. A legkeresettebb szervizelési eljárásunk a bekapcsoló gomb javítás, így a héten ennek árát csökkentettük - egészen 4990Ft-ig.iPhone 4/4s, iPhone 5 -- mindegy, melyikről van szó, melyiket említjük, közös pont lesz a bekapcsoló gomb hibája. Mert bizony az tönkremehet mindegyik modellben. Sokat is szervizelünk belőlük, és hogy rajtunk kívül egy kicsit ti is élvezzétek ezt a helyzetet, a héten az iPhone 5 bekapcsoló gombokat fogjuk javítani eddig nem látott akciós áron, pontosan 4990Ft-ért!

Az akció előreláthatólag július 28-tól augusztus 3-ig fog tartani.
Tovább...    »

Frissült a MacBook Pro felhozatal

Az Apple ma frissítette a 13-as és a 15-ös retina kijelzős MacBook Pro-kat. Nagy változások nem történtek a processzorok területén, de az alapmodellek több RAM-ot kapnak.

Egy kínai portálnak köszönhetően már tegnap megjósoltuk, hogy a 15-ös gépek milyen konfigurációban fognak érkezni, de a 13 colos képekről nem szivárgott ki semmi.

A 13-as gépek:

Ke%CC%81pernyo%CC%8Bfoto%CC%81%202014-07-29%20-%2012.47.31

— 2,6 GHz Intel Core i5, 8 GB RAM, 128 GB SSD, Intel Iris grafikus gyorsító: 419 990 Ft
— 2,6 GHz Intel Core i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD, Intel Iris grafikus gyorsító: 479 990 Ft
— 2,8 GHz Intel Core i5, 8 GB RAM, 512 GB SSD, Intel Iris grafikus gyorsító: 579 990 Ft

Ahogy látható, változatlanul az Intel 2 magos Core i5 processzorai
Tovább...    »

Hírek a közeli jövőből: szállodai szobakulcs, erősebb akksi és zafírkristály

A mai napon a jövő híreivel fogunk nektek szolgálni. Ez is hasonló, mint a pletykarovat, csak most kizárólag tények lesznek.

Háromszor hosszabb akkumulátor-üzemidőt ígérnek a kutatókA stanfordi egyetemen olyan lítium-ionos akkumulátorokon dolgoznak, ami a mai okostelefonoknak és táblagépeknek jelentősen hosszabb akkumulátor-üzemidőt adhatna.

A Nature Nanotechnology tudományos magazinban jelent meg a tanulmány, mely leírja, hogy egy egyetemi csapat miként fektette le a technológia elméleti alapjait. A lítiumot inkább az akkumulátor elektrolit egységéhez használnák fel szemben a ma használatos anód szerepével.

Így az akkumulátorok akár háromszor annyi áramot is képesek lennének
Tovább...    »

A Microsoft reklám a Sirit támadja

Még áprilisban derült ki, hogy a Microsoft is személyi asszisztensen dolgozik, melynek neve Cortana lesz. Cortana hasonló Sirihez és az androidos telefonokon megtalálható Google Now-hoz, csak ő éppen a Windows Phone telefonokon található meg.

A Microsoft már korábban is készített csipkelődő reklámokat az iPad ellen, most éppen Siri a soros.A reklám felhívja a figyelmet 3 olyan funkcióra, mellyel Siri nem rendelkezik. Természetesen arra nem tér ki, hogy mi az, amit Siri tud és Cortana nem, hiszen ez egy Microsoft reklám.

Az első demonstrált funkció, a hívás alatti emlékeztető. Windows Phone 8.1-en beállíthatunk egy emlékeztetőt, hogy akkor ugorjon fel, amikor valakivel
Tovább...    »

Bose-Beats per lehet

Május végén az Apple kezére került a Beats és azóta meg sem állnak a peres ügyek.

Hó közepén írtunk arról, hogy a Beats perli a kínai hamisítókat, most viszont ők vannak alul és a Bose pereli őket.

skitched

A Bose-nak valószínűleg feltűnt, most, hogy az Apple kezében van a Beats, így már lehet tőke is a fejhallgatók mögött és pert indított a Beats által alkalmazott zajszűrő megoldásra. A Bose szerint ugyanis a Beats zajszűrő fejhallgatói megsértik az ő szabadalmaikat.

A per a Beats Studio vonalára érvényes, tehát nem az összes fejhallgató bűnös, de mivel ezek felelnek a Beats eladások egy nagy részéért, elképzelhető, hogy a Bose nagy összeget kér majd kompenzációként.

Egyelőre azonban
Tovább...    »

Érkezhet a frissített retina MacBook Pro

Az Apple kezei jelenleg meg vannak kötve, mert az Intel nem adja ki 2015 elejéig azokat a Broadwell processzorokat, melyeket felhasználhatnának a Mac-ekhez.

Ezért nincs más választásuk, mint ha frissíteni szeretnék a gépeiket idén is, a kicsit gyorsabb Haswell processzorokat kénytelenek a gépekbe tenni. Ezt láthattuk már idén megtörténni a MacBook Air családnál is, és állítólag ez vár a 15-ös retina MacBook Pro-kra is.

skitched

Egy kínai bolthálózat,a a Chongqing állítása szerint tudni véli, hogy miként fog festeni az Apple retina kijelzős MacBook Pro felhozatala. A képen láthatjátok, hogy a mostani 2 alapkonfiguráció helyett 3 lenne és mindegyik modellbe alapból 16 GB RAM kerülne.

Ez
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)