szerző: alfabazsi | 2014 augusztus 18. @ 13:40

Náunk csak 3.990 Ft az iPhone 4/4s Home gomb javítás! – iSamurai WestEnd

Akik rendszeresen követnek minket, és olvassák cikkeinket, azoknak nem lesz meglepetés a heti leárazásunk sem. Ugyanis folytatódik a múlt héten megkezdett, iPhone 4/4s Home gomb javítási akciónk – ne felejtsétek: 3.990 Ft, 1 órán belül, 3 hónap…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Általános hírek

Megjelent az OS X Yosemite Public Beta 2 és az iTunes 12 beta 2

Az Apple tegnap kiadta az OS X Yosemite nyilvános beta változatának első frissítését és vele együtt frissítette az iTunes 12 beta kiadását is.

Az OS X Yosemite frissítés nagyjából megegyezhet a hétfő este megjelent fejlesztői előzetessel, a két rendszer verziószáma között mindössze egy betű eltérés van (a fejlesztői változat 14A329f, míg a Public Beta 14A329r).

skitched

A verziószám közti eltérés azért szükséges, mivel a nyilvános beta kiadások ritkábban jelennek meg. Az első nyilvános beta a negyedik fejlesztői előzetes után jött ki pár nappal. Az Apple alaposabban ellenőrzi, hogy az adott frissítés biztonságos-e, hisz míg a fejlesztők többsége fel van készülve arra, hogy a frissítés
Tovább...    »

Yosemite tipp: kontrasztos felület átlátszóság megtartása mellett

Az Apple felhasználói felületei mindig is könnyen kezelhetőek és egyértelműek voltak egészen az iOS 7-ig. Ekkor jelentek meg azok a kapcsolók, amikkel a rendszer egyértelműbbé varázsolható lett.

Elég az iOS 7 félkövér szöveg, gombalakzatok, átlátszóság csökkentése, színek sötétítése, fehérpont csökkentése, mozgás csökkentése kapcsolóira gondolni, hogy lássuk: az új felület nem mindenkinek felel meg.

Idén októbertől az OS X felhasználók is megismerhetik a vékony szövegeket, a nem teljesen egyértelmű gombokat, az átlátszó felületeket, a világos színeket és a fehér ablakokat. Szerencsére az Apple elhelyezett 2 jelölőnégyzetet OS X alatt is a felület korrigálására:

skitched

A gond az, hogy
Tovább...    »

Az új Xcode beta és az iPhone 6

Az Apple tegnap háromszor is kiadta az Xcode 6 hatodik beta kiadását, mert az új code signing folyamat még nekik se megy tökéletesen. De most nem erről szeretnénk beszélni, hanem egy fájlról, mely ebbe a beta-ba került.

Az Xcode-dal együtt természetesen új iOS Simulator is érkezett, melyben feltűnt egy új fájl is. A fájl neve DefaultIconState-414w-736h~iphone.plist és egy olyan felbontással rendelkező iPhone-t ír le, mely nem létezik.

skitched

Korábban már írtunk arról, hogy az iPhone 6 960 x 1704 pixeles felbontású kijelzőt kap majd, de ez a fájl rácáfol erre. Ha feltesszük, hogy az Apple mérnökei nem csak tréfa céljából tették a szimulátorba a fájlt, akkor 828 x 1472 pixeles lesz a
Tovább...    »

Így néz ki a képernyőmegosztás OS X Yosemite alatt

Az Apple a héten megjelent OS X Yosemite DP6-ban engedélyezte a képernyőmegosztást iMessage fiókokra is, így megnézhetjük, hogy miként fog festeni a funkció.

A képernyőmegosztás már régóta az Üzenetek (iChat) része volt, de eddig csak AIM, Google Talk vagy Jabber fiókokkal működött, az Apple saját azonnali üzenetküldő szolgálásával, az iMessage-dzsel nem.

skitched

Szerencsére ezen az OS X Yosemite változtat, amire nagy szükség volt, hisz az AIM fiókok támogatása az utóbbi időben az Apple részéről jelezte, hogy hosszú távra nem érdemes tervezni velük.

Ha már implementálták a funkciót iMessage-hez is, az Apple mérnökei néhány hasznos apróságot is hozzáadtak.

skitched

Így fest az értesítés, ha
Tovább...    »

Újfajta Lightning kábelt kaphat az iPhone 6 [Frissítve]

Úgy néz ki, hogy a következő iPhone ismét változtatni fog az iPhone töltőjén. A változás azonban most nem az eszköz-felöli oldalon, hanem az USB kapunál lesz.

Az iPhone 6 Lightning kábele egyes források szerint fordítva is bedugható lesz az A típusú USB portba, így teljesen megfordíthatóvá téve a kábelt.

skitched

A fémház közepére kerültek a tűk, így minden jel szerint ez egy fordítva is bedugható USB kábel lesz. Ez megoldaná a régóta sokunkat bántó 3 állapotú USB problémáját.Az iPhone 5-tel az Apple bemutatta a Lightning csatlakozót, melynek egyik újdonsága az volt a 30 tűs kábelhez képest, hogy fordítva is bedughattuk (a másik a jelentősen kisebb felépítés volt, mely lehetővé tette
Tovább...    »

210 milliárd dollár

Az Apple egy sikeres cég. Az iPhone-ok és iPadeknek köszönhetően meglehetően megnövekedtek, annyira, hogy az iPhone üzletág már önmagában is egy világcég lenne.

Tim Cook máshogy vezeti a céget, mint ahogy Steve Jobs tette. Jobs sosem adakozott a cég pénzéből, sosem fizetett a részvényeseknek és részvény-visszavásárlásokat is csak alkalomadtán tett. De vajon jól döntött Cook?

skitched

Felesleges olyan kérdést feltenni magunkban, hogy “mi lenne ha…?”, de Horace Dediu, az Asymco elemzője, pont így tett. Megvizsgálta, hogy mennyi tőkéje lenne az Apple-nek, ha Tim Cook nem csinál semmit.

Arra jutott, hogy mostanra az Apple már 210 milliárd dolláron csücsülne. Ennyi pénzzel a világon csak egy
Tovább...    »

Megjelent az OS X Yosemite DP6

Az Apple tegnap este meglepte a fejlesztőket egy új OS X Yosemite fejlesztői előzetessel. Érdekes módon most nem érkezett iOS 8 beta, így csak a Yosemite tesztelői örülhetnek.

Ez a frissítés főként az egységesebb felület jegyében történt, így a változások többsége is a rendszer kinézetét érinti, de azért funkcionalitásban is történtek változások. Vágjunk is bele!


 • Rendszerbeállítások

 • skitched

  A Rendszerbeállítások alkalmazás új ikonokat kapott. Az új ikonok jobban illeszkednek a Yosemite felületébe, miközben emlékeztetnek a régiekre is.

  Ha már a Rendszerbeállítások alkalmazásnál tartunk érdemes megemlíteni, hogy érkezett…

 • 4 új háttérkép

 • skitched

  A háttérképek letölthetőek a 9to5Mac oldaláról.

Tovább...    »

Íme az 5,5 colos iPhone 6L és egyéb iPhone 6 pletykák

Eddig úgy hivatkoztunk a következő iPhone-ra, hogy iPhone 6, mely a pletykák szerint két méretben érkezik. Úgy fest, hogy az Apple névben is meg fogja különböztetni a két modellt.

Tavaly megjelent az iPhone 5s és az iPhone 5c, így nem meglepő, hogy az Apple idén is szám mögé helyezett betűvel fogja megjelölni a különböző modellt. Az iPhone 5s esetében az s a sebességre (speed) utal, míg az 5c esetében a c a színre (color). Az iPhone 6L esetében valószínűleg a nagyobb méretre (large) utal majd az L betű.Személy szerint örülök a pletykának, mert így könnyebb lesz hivatkozni a két képzeletbeli telefonra a szeptemberi bemutatóig.

Eddig sokan kételkedtek a nagyobb telefon
Tovább...    »

OS X tipp: Tevékenységfigyelő Dock ikonja

imageNéhányan szeretik folyamatosan figyelemmel tartani rendszerük működésének valamely paramétereit. Van, akinek a processzorhasználat, másnak a hálózati mozgás egyeseknek pedig a merevlemez forgalma lehet érdekes.

Szerencsére ehhez nem kell külső alkalmazást telepíteni, annak ellenére, hogy vannak kiválóak erre a célra, mint például az elmúlt napokban Yosemite-hez frissült iStat Menus 5 vagy a Mac App Store-ból is elérhető StatsBar.

Az OS X beépített Tevékenységfigyelője rengeteg hasznos apróságot rejt, az Apple alaposan átdolgozta az alkalmazás működését és felületét tavaly az OS X Mavericks-szel, erről bővebben itt olvashattok.

Az alkalmazás már régóta szolgál egy hasznos
Tovább...    »

iOS tipp: email címek eltávolítása a Mail alkalmazásból

IMG_0240
Amikor írunk valakinek egy emailt az iOS eszközünkön, a Mail alkalmazás megjegyzi azt. Még akkor is, ha ezt nem akarjuk.

Utána az email cím bekerül a gyakori email címek közé és még Mac-ünkön is megjelenik az iCloudnak hála. Felmerül hát a kérdés: miként lehet megszabadulni egy korábban beírt email címtől, hogy ne jelenjen meg az ajánlások között új email írásakor?

Sajnos nincs módszer arra, hogy miként lehetne a gyakori email címeket egyszerre törölni, kénytelenek vagyunk egyesével eltávolítani a nem kívánatos címeket.

Lássuk is a lépéseket!


 1. Indítsd el a Mail alkalmazást az eszközödön

 2. Kezdj egy új emailt

 3. A Címzett mezőbe kezdd el képelni a törölni kívánt email címet

 4. Az

Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)