szerző: beszmac | 2014 szeptember 29. @ 20:22

Heti iSamurai – iPhone 4/4s bekapcsoló gomb javítás 3.990Ft-ért 1 órán belül!

Nagy sikert aratott múlt heti akciónk, így nem meglepő módon ráhúzunk még egy hetet. Tehát továbbra is várjuk a hibás, nem megfelelően működő bekapcsoló gombos iPhone 4/4s-sel rendelkező tulajdonosokat egy rövid, 1 órás javításra 3.990Ft-ért! Az egyik…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Általános hírek

Októberben érkezhet a retina iMac

Október még egy nagy hónap lesz az Apple számára, és most nem csak a hazai iPhone 6 árusítás megkezdésére gondolok, hanem arra, hogy még frissülnek a hardverek is ilyenkor.

Idén az iPad család frissítésére számítunk, de mivel érkezik az OS X Yosemite is, így sok Mac-es pletyka is felrepült. Egyesek várják az új Mac minit, mások a 12 colos MacBook Airt, megint mások pedig a retina kijelzős iMac-eket. Ez a cikkünk nekik szól.Szeptember idusán már írtunk arról, hogy idén érkezik a retina kijelzős iMac, most viszont több forrás is megerősítette, hogy az idén egészen pontosan októbert jelent. Jack March, a 9to5Mac és a Re/code-tól John Paczkowski is számít a retina kijelzős iMac
Tovább...    »

Felkerült az iPhone 6 az Apple magyar honlapjára is

Az Apple magyar oldalára tegnap felkerült az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus oldala is. Így 20 nappal a bemutató után nem ártott.

Azt továbbra sem tudjuk, hogy mikor lesz elérhető itthon is a két telefon, de a magyar oldal megjelenése jó jelnek tűnik.

applehu

Az is pozitívum, hogy mostantól magyarul is olvashatunk hivatalos forrásból az új iPhone-okról, nem kell fordítóhoz fordulni.Te várod már az iPhone 6 és 6 Plus hazai rajtját?

Fejlesztőknél az iOS 8.1! [Frissítve]

A fejlesztők ma hajnali fél egykor megkapták az Apple-től az iOS 8.1 első fejlesztői előzetesét.

Ennek a cikknek célja, hogy összefoglalja az új rendszerbe került változásokat, így ne is fecséreljük tovább a szót, lássuk az újdonságokat!

1. Nagyobb ikonok az Értesítési központban

skitched

A widgetek rendszerezésénél nagyobbak az ikonok listanézetben, így könnyebb beazonosítani, hogy melyik widget melyik alkalmazáshoz tartozik. Mivel egyre több alkalmazás fog widgetet elhelyezni itt, így ez egy logikus döntés volt az Apple részéről, hiszen a nagyobb ikonokkal könnyebb lesz megkülönböztetni őket.

2. Új iBooks ikon

skitched

Az iPhone 6 és 6 Plus promóciós képein már láthattuk az új iBooks
Tovább...    »

Súlyos iOS 8 hiba: minden iCloud Drive adat elveszhet!

Az első iOS-ek óta található egy gomb a Beállítások alkalmazásban, mely gyári állapotra állítja vissza az alkalmazások beállításait.

Ez nagyon praktikus, mivel így ha nincs a közelünkben egy iTunes-t futtató gép, akkor is megoldhatunk furcsa szoftveres hibákat, anélkül, hogy visszaállítanánk a gyári beállításokra az eszközt.

IMG_0820
Ha iCloud Drive-ot használsz, akkor ne nyomd meg!

A gomb a Beállítások→ Általános→ Visszaállítás alatt található és “Összes beállítás törlése” névre hallgat. Ha ezt korábbi rendszereken megnyomtad, akkor visszaállított minden beállítást, de meghagyta az adataidat és a médiafájljaidat az iOS eszközödön.

A gomb most is ezt tenné, de úgy néz ki, hogy az iOS
Tovább...    »

iOS tipp: több megállós útvonal tervezése

A brit MacWorld egyik olvasója egy szomorú hiányosságra bukkant az Apple és a Google térkép alkalmazásaiban.Len Daniels így írt frusztrációjáról:

"Amennyire szeretek navigálni az Apple térképével és Google Maps-szel vezetés közben, annyira szeretnék egy opciót, amivel tudnék több célállomást is megadni. Gyakran megyek ügyfélről ügyfélre és nagyon kényelmes lenne, ha egy útvonallal meg tudnám ezt tenni. Van rá valamilyen mód, hogy ezt megtehessem valamelyikükkel?"

A MacWorldtől Christopher Breen készségesen válaszolt is és kifejtette neki az elérhető lehetőségeket iPhone-os navigációra, több célállomással:

"Sajnálatos módon nem. Az Apple térképénél ez egyáltalán nem meglepő,
Tovább...    »

Az Apple már fél éve tudott a biztonsági hiányosságról

Az Apple már fél éve tudott az iCloudot érintő biztonsági hiányosságról egy brit szoftverfejlesztő szerint.

Egy londoni szoftverfejlesztő, Ibrahim Balic, már márciusban több emailt is írt az Apple-nek arról, hogy brute force mechanizmus ellen nem védett az iCloud (azon belül egészen pontosan a Find My iPhone).

skitched

Balic azt is demonstrálta, hogy a szkript segítségével 20 ezer próbálkozást tudott meglepően rövid idő alatt végrehajtani, mivel a felhőszolgáltatás nem blokkolt le néhány hibás próbálkozás után, ahogy azt kellett volna neki. Az emailjeiből egyértelműen látszik, hogy megpróbálta a hibára felhívni az Apple figyelmét, több emailt is küldött róla.

Az emailjeire válasz is
Tovább...    »

iPhone 4S sebességteszt iOS 8.0.2-vel

Sokan félnek attól, hogy a szoftverfrissítések használhatatlanná teszik eszközeiket. Az Apple legújabb mobil operációs rendszere is előhozta ezt a félelmet sok iPhone tulajban.

Az iOS 8 megjelenése után nem sokkal írtunk arról, hogy az új szoftver megterhelő az iPhone 4S-ek számára.Akkor az Ars Technica kiváló és pontos méréseit nézhettük meg az iOS 7.1.2 és az iOS 8.0 között.

Azonban azóta már kijött az iOS 8.0.2 (és az iOS 8.0.1 is, de azt inkább szeretnénk elfelejteni), így érdemes lehet elgondolkodni rajta, hogy az Apple javított-e bármit is a régi eszközök teljesítményén. A rövid válasz? Eddig nem, de remélhetőleg később még fognak.

Az előző cikkben lévő táblázat nagyon
Tovább...    »

Két gyorsulásmérő van az új iPhone-okban

Kétszer olyan nagyszerű!- mondta volna Steve Jobs, ha ki akarta volna emelni, hogy az új iPhone-okba, az iPhone 6-ba és iPhone 6 Plus-ba két gyorsulásmérő is került.

A Chipworks alaposan kielemezte az új iPhone-ok alaplapját és két helyen is találtak gyorsulásmérőt, ami nagyon meglepte őket.

skitched

Az egyik egy három tengely körüli mozgást érzékelő Bosch BMA280, míg a másik egy InvenSense MPU-6700, ami 6 tengellyel rendelkezik.

A Chipworks szerint a kétszer annyi gyorsulásmérő két fontos területen lehet előnyös az iPhone tulajok számára. Az egyik szempont az energiafelhasználás, a másik pedig a felhasználói élmény.

"Az InvenSence csip 3 módban tud üzemelni: lehet egy 6 tengelyű
Tovább...    »

Az Apple cserélni fogja az elgörbült iPhone 6-okat. Mind a kilencet.

Szerda hajnalban írtunk nektek arról, hogy az új iPhone-ok meghajlanak. A probléma főleg az iPhone 6 Plus-t érintette, de az iPhone 6-on is láthatóak voltak a hajlítás nyomai.

Az Apple lépett és most végre azt is megtudhatjuk, hogy a cég hogyan vélekedik a meghajló telefonokról.Az AppleCare egyik képviselője nyilatkozott a TNW-nek arról, hogy az iPhone 6-ok elhajlásával mit terveznek tenni. A válasz viszonylag egyszerű: be kell vinni a telefont hozzájuk egy Apple Store-ba és utána kiderül.

"Ez 100%-ban attól a zsenitől függ, akivel beszélsz a boltban. Van egy tesztünk, melynek neve Visual Mechanical Inspection (Látható mechanikai ellenőrzés), amin a készüléknek át kell mennie.
Tovább...    »

Napi pletykarovat: Mac mini, iPad maxi

Frissülhet végre a rég elfelejtett Mac mini és jöhet a 12,9 colos iPad Pro. Vágjunk is bele!


  • Új Mac mini  • 702 nap telt el a Mac mini legutolsó frissítése óta. Ez baromi hosszú idő. Gondoljunk egy kicsit másképp a helyzetre: amikor az Apple utoljára nyúlt a Mac minihez, még az iPhone 5 volt a legújabb iPhone.

    A Mac minit illetően meglepően kevés információ szivárgott ki mostanában, ezért sokan már elkezdték temetni az Apple belépő Macintosh-át. Utoljára júliusban írtunk róla, amikor az Apple oldalán egy kiszivárgott táblázatban megjelent a Mid 2014-es Mac mini bejegyzés.

    Ez a modell azóta sem létezik, és ha az Apple most mutatja be, az már Late 2014 lesz, szóval az vagy elírás

Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)