szerző: beszmac | 2014 október 20. @ 09:16

Heti iSamurai – iPhone 5 bekapcsoló gomb javítás 4.990Ft-ért 1 órán belül!

A második hét kezdődik legújabb akciónkból, melynek keretében az iPhone 5 tulajdonosoknak kedvezünk. Nem működik megfelelően a bekapcsoló gombod? Gyakori probléma, mi viszont 1 órán belül tudunk rajta segíteni, mindössze 4.990Ft-ért cserébe! Nincs mit…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Általános hírek

Él a Fotók az iCloud béta oldalán

A beta.icloud.com oldalon már megjelenik a Fotók alkalmazás, amennyiben iOS 8.1-et használsz.

skitched

A végleges iOS 8.1 csak ma este 7-kor fog megjelenni, de akik a rendszer második béta változatát használják észrevehették, hogy icloud.com-on feltűnt a Fotók nevű webalkalmazás.

Ez lesz az egyetlen lehetősége mindenkinek, aki számítógépről szeretné elérni az iCloud fotókönyvtárának tartalmát, hiszen OS X-re csak valamikor jövő év elején érkezik.

A Fotók felülete nagyon hasonlít az iOS-es Fotók alkalmazásra és valószínűleg az elkövetkezendő Fotók OS X-es alkalmazás is hasonlóan fog festeni.

A képeket lehet pillanatok és albumok szerint is rendezni és van lehetőség a képek letöltésére
Tovább...    »

Lassabb az új mini

Az Apple hosszú idő után frissítette a Mac minit, a gép változásairól részletesen beszámoltunk ebben a cikkünkben.

Akkor sokaknak feltűnt, hogy megszűnt a négymagos processzor a Mac mini felhozatalában és nincs többé 2 TB-os szerver lehetőség sem. Az Apple láthatóan nem akart a professzionális felhasználókra koncentrálni, azt azonban nem gondoltuk volna, hogy az új gépek bizonyos esetekben még lassabbak, mint elődeik.

A PrimeLabs-tól John Poole végignézte, hogy a Geekbench online adatbázisába milyen értékek kerültek be az új gépekről és összemérte őket az előző Mac minikkel.

skitched

Az egymagos teljesítménnyel nincs probléma, az új 3 és 2,8 GHz-es lehetőségek az eddigi leggyorsabb
Tovább...    »

OS X tipp: a Kuka rejtelmei

Az OS X egy egyszerűen kezelhető operációs rendszer a legtöbb esetben. Ha valamit törölni szeretnél, akkor azt a Kukára mozgatod, ha pedig üríteni szeretnéd a kukát, akkor a Kuka ürítése parancsot adod ki.

De néha nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt szeretnénk. Lássuk, hogy mi a teendő, ha nem tudsz törölni valamit vagy nem tudod üríteni a Kukát.

trash

Nem tudsz törölni valamit

Ha egy fájl nem hagyja magát és nem lehet a Kukába áthelyezni, mert például a Finder “Az xy.txt fájl nem mozgatható a Kukába, mert nem lehet törölni.” hibaüzenetet ad, akkor először ellenőrizd, hogy nincs-e véletlen zárolva a fájl.

locked

Ezt a fájlon ⌘+I-t nyomva (vagy a Fájl megnü/jobbklikkes menü Infó
Tovább...    »

Az új Mac-ek belső változásai

A Macminicolo kiderített egy fontos információt az új Mac miniről, az iFixit pedig szétszedte az új retina kijelzős iMac-et. Az alkatrészek alapján 1-2 érdekes fejleményre is fény derült, nézzük meg, hogy mit találtak!

Csütörtök este az Apple hosszú idő után frissítette a Mac minit és kiadott egy 27 colos retina iMac-et is, hihetetlen felbontással. Nézzük meg, hogy mit tudunk

Mac miniAz új Mac mininél az Apple minden eddiginél jobban jelzi, hogy egy belépő modellről van szó. Megszűnt a négy magos processzor opciója és az árát is csökkentették a modellnek.

Azt már leírtuk, hogy a Mac miniben a MacBook Air-ből megismert 1,4-es processzor van alapból. Ahogy azt már régóta
Tovább...    »

Frissült az iLife és az Aperture is

Az Apple a mai napon az iLife családot és az Aperture képszerkesztőt is frissítette. A Garageband és az iMovie esetén új funkciók is érkeztek, míg a kihalásra ítélt iPhoto és Aperture csak kompatibilitási frissítést kapott.

Mivel az Aperture és az iPhoto csak kompatibilitási frissítést kapott, funkciókkal nem bővült egyik se, így ne is fecséreljük tovább rájuk a szót, beszéljünk inkább a másik 2 alkalmazásról!

ilife_october

iMovie

— Frissített dizájn, ami jobban passzol az OS X Yosemite-hez
— Új fájlexportálási lehetőségek, többek közt egyéni H.264, ProRes és csak hang lehetőségekkel
— Képkocka megosztása képként
— HD videó küldése emailben Mail Drop segítségével, ha iCloudot használsz

Tovább...    »

Apple Store down – nemsokára indul az új iPadek előrendelése [Frissítés: kinyitott a bolt!]

Ha mostanában benéznél az Apple Store-ba, csak az alábbi kép fogad.

Pontos időt nem mondtak a tegnapi bemutató alkalmával, így bármikor elindulhat az előrendelés.

Ami biztos: október 17-én.

Frissítés:

skitched

Apple SIM: az iPad Air 2 legnagyobb dobása?

Az Apple a második generációs iPad Airrel együtt egy új SIM megoldást is bemutatott, mely az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban működik jelenleg.

Furcsa, hogy egy ilyen újdonságot az Apple nem az iPhone-okkal mutat be, de igazából érthető, hogy először kevesebb felhasználón szeretnék tesztelni.

applesim

Az Apple SIM lehetővé teszi, hogy amennyiben mobiladatforgalommal is rendelkezik az iPad Air 2-esed, akkor változtathass kedvedre az elérhető szolgáltatók között. Korábban az iPaded vásárlásánál el kellett döntened, hogy milyen szolgáltatófüggő iPadet kértél-e.

Az Egyesült Államokban az Apple SIM lehetővé teszi, hogy bármikor válts az AT&T, a Sprint és a T-mobile
Tovább...    »

Miért átverés az iPad mini 3?

Az Apple tegnap frissítette az iPad családot. Ennek részeként bemutatásra került az iPad Air 2, ami minden kétséget kizáróan a legjobb iPad eddig, és ott van még az iPad mini 3 is.

Azt sejtettük, hogy az Apple idén jobban eltávolítja majd egymástól az iPadeket, hiszen tavaly túl ideális volt a helyzet azzal, hogy a 2 iPad között tényleg csak a méret volt a különbség. Most sokkal nagyobb lett az eltérés.

skitched
Nem túl átlátható a felhozatal. Emlékeztető: az eredeti iPad mini hardvere megegyezik az iPad 2-ével, ami 2011 márciusában került bemutatásra

Az iPad Air 2 újdonságainak listája egész hosszú, ezzel szemben az iPad mini 3 csak 2 újdonsággal kecsegtet:

— arany színben is elérhetőTovább...    »

Frissült az iWork csomag is

Ahogy ígértük szoftveres összefoglaló cikkünkben, megérkezett az iWork iOS-es és OS X-es frissítése is.Hála a közös kódbázisnak, az iOS-es és az OS X-es változatok is ugyanazokkal a funkciókkal bővültek.

A frissítések a megfelelő App Store-ok Frissítés fülén megtalálhatóak.

Mac-es szoftverfrissítések első hulláma az Apple-től

Az Apple tegnap este elérhetővé tette az OS X Yosemite-t és mellé a Mavericks felhasználók is kaptak pár frissítést.

yosemite

Az OS X Yosemite érkezéséről már írtunk ma, így most részletesebben nem számolnék be róla.

skitched

Az OS X Yosemite mellé megjelent az iTunes 12.0.1 is, ami OS X Mavericks-re és OS X Yosemite-re is elérhető. A mindenes zenelejátszó szoftver új kiadása jobb kompatibilitást biztosít az új rendszerrel és felületében is illeszkedik hozzá.

Ke%CC%81pernyo%CC%8Bfoto%CC%81%202014-10-17%20-%200.06.17

Az Apple-nél tisztában vannak vele, hogy az OS X Yosemite nem fog minden Mavericks (vagy Mountain Lion) felhasználónak tetszeni, ezért kiadtak egy biztonsági frissítést, ami a korábbi rendszerekre elhozza az OS X Yosemite biztonsági
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)