szerző: beszmac | 2014 november 19. @ 19:53

iPhone 6 Plus 15.000, - Ft-ért* – az idei év legütősebb karácsonyi ajándéka!

Az idei karácsony alkalmával az iPhoneSzervizBuda.hu és az iPhoneTok.hu csapata egy rendkívüli ajándékkal kívánunk kedveskedni vásárlóinak, akik 2014. november 18-a és 2014. december 18-a között az iPhoneSzervizBuda.hu szervizében és a szerviz közvetlen…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Általános hírek

iOS tipp: melyik rendszert telepíthetem?

Az Apple úgy döntött az iPhone 3GS után, hogy megnehezíti azok életét, akik korábbi iOS-t szeretnének visszatenni iOS eszközükre.

Röviden úgy lehetne elmondani, hogy mi történik, hogy az iTunes megkérdezi az Apple-t, hogy az adott eszköz jogosult-e az adott iOS-re. Ha igen, akkor az Apple szervere küld egy speciális fájlt, amit az iTunes beépít az iOS ipsw-be és úgy telepíti az eszközre.Nyilvánvalóan az Apple szervere a kulcsfontosságú pont. iPhone 4 vagy régebbi iOS eszköz esetén ha le van mentve az Apple szervere által adott válasz (SHSH fájl), akkor bármikor vissza lehet tenni azt a rendszert külső alkalmazásokkal, mint például redsn0w.

De honnan lehet megtudni, hogy az
Tovább...    »

Itt a Gorilla Glass 4

A Corning bemutatta a következő generációs okostelefon és táblagép kijelzőket védő üvegborításukat, a Gorilla Glass 4-et.

Tavaly januárban mutatta be a Corning a Gorilla Glass 3-at, de azóta sem álltak le a fejlesztésekkel, itt a Gorilla Glass 4.

skitched

Kezdésképp kössük ki, hogy nem tudjuk, ez a kijelző bekerült-e az iPhone 6-ba, és azt sem tudjuk, hogy bekerül-e a következő iPhone-ba. Annyit tudunk, hogy a Gorilla Glass 3-at alkalmazta az Apple tavaly, az iPhone 5s-nél.

Idén az Apple csak annyit árul el az iPhone 6 és 6 Plus kijelzőjéről, hogy ion-erősített üveg védi. Hogy ez a Gorilla Glass 4-e vagy valami más, azt nem tudhatjuk.

skitched
Ennyit tudunk az új iPhone-ok kijelzőfelépítésérőlTovább...    »

Frissült az iWork for iCloud

Néhány hasznos funkcióval és új nyelvekkel is bővült az Apple online irodai szoftvercsomagja.

Mindhárom alkalmazás kapott 50 új betűtípust, egyszerűbbé vált a diagramok mozgatása, Pages esetén bekezdés törlése is visszavonható és lehetségessé vált a dokumentumok szerkesztése közbeni átnevezése:

skitched

Másik újdonság pedig a Pages esetén 8, míg a Numbers és Keynote esetén 6 új nyelv megjelenése.Az új nyelvek: arab, brazíliai portugál, francia, német, héber, japán, egyszerűsített kínai és spanyol a Pages-nél. Valamiért az Apple úgy döntött, hogy a Numbers és a Keynote esetén nincs szükség az arab és a héber nyelvre. Persze az is lehet, hogy ebben a két webalkalmazásban még reszelniük
Tovább...    »

Keleten népszerűbb a nagyobb iPhone

Arról már többször is írtunk, hogy az iPhone 6 mennyivel jobban fogy, mint az iPhone 6 Plus. Legutóbb 3:1-es arányról volt szó, azonban az az adat az Egyesült Államok vásárlási szokásairól szólt.

Az AppLovin megvizsgálta azt is, hogy a világ mely országaiban hogyan változik az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus aránya.

skitched

Arra jutottak, hogy az új iPhone-ok értékesítésének első 45 napja alatt az iPhone 6 felelt átlagosan az eladások 4/5-éért, de ez országonként nagyon változó.

Nem meglepő módon Európában és az Egyesült Államokban az emberek jobban kedvelik a kisebb modellt, míg keleten, például Kínában, Japánban, Vietnamban vagy a Fülöp-szigeteken sokkal népszerűbb az iPhone 6 Plus.
Tovább...    »

Ennyivel lett gyorsabb az iOS 8.1.1

Az Apple az iOS 8.1.1 változásai között az általános stabilitási fejlesztéseken és hibajavításokon felül megemlítette, hogy az A5-ös processzorral rendelkező eszközök esetén javítottak a teljesítményen.Az iOS 8 megjelenése után amilyen hamar csak tudtunk, írtunk róla, hogy az új rendszer régebbi eszközökön nem biztos, hogy kellemes felhasználói élményt ad majd, mert az iOS 8 sokkal lassabb, mint az iOS 7.1.2.

Akkor az Ars Technica értékeire hivatkoztunk, így a következetességért most is nézzük meg, hogy mire jutottak az iOS 8.1.1 tesztelése során.

Az értékelést három részre bontották. Először megvizsgálták az alkalmazások elindulásához szükséges időt.

skitched

Itt nem látható túl
Tovább...    »

Fejlesztőknél az OS X 10.10.2

Az Apple egyszerűen nem tud megállni. A hét szinte minden napjára érkezett valamilyen új szoftver.

Kezdtünk az iOS 8.1.1-gyel, majd jött az OS X 10.10.1, később pedig az iOS 8.2 és az Apple Watch fejlesztői eszközei. Az Apple tegnap, kicsivel éjfél előtt kiadott egy újabb szoftvert, az OS X Yosemite második hibajavításának első fejlesztői előzetesét, az OS X 10.10.2-t.

skitched

A szoftvert a regisztrált bétatesztelők és fejlesztők próbálhatják ki, és verziószáma 14C68k. Körülbelül 422 MB-os a frissítés, amennyiben 10.10.1-ről frissítünk.

Ez valószínűleg egy nagyobb frissítés lesz, mint a 10.10.1 volt, az Apple megemelte a Safari és a Mail verziószámát is. Előbbi már 8.0.2-n áll, míg
Tovább...    »

Mi lesz a natív Apple Watch alkalmazásokkal?

Az Apple a hét elején bejelentette a WatchKitet, mellyel lehetséges alkalmazásokat készíteni a jövő év elején megjelenő Apple Watch számára. Azonban a natív alkalmazásoknak semmi nyoma.Ahogy arról szerdán be is számoltunk, az Apple jelenleg csak olyan alkalmazások készítését teszi lehetővé, melyek valójában a zsebünkben futó iPhone-on futnak és csak tartalmat jelenítenek meg az Apple Watch-on.

Nézzük át kezdésképp, hogy a fejlesztőknek a jelenlegi eszközökkel mire van lehetőségük:

— Készíthetnek egy apró alkalmazást, ami a kezdőképernyőről lesz indítható és az iPhone-on fut.
— Készíthetnek egy apró infókártyát, ami a Glances nézet alatt jelenik meg. Ezen kártyák nem
Tovább...    »

Nem a Sony fogja elkészíteni a következő Jobs filmet

Steve Jobs halála után gyorsan leforgatták a jOBS című filmet Ashton Kutcherrel, de annak minősége eléggé kétes lett. A Sony ezért úgy gondolta, hogy készítenek egy jobbat is, de mostanra meggondolták magukat.

Sok probléma merült fel a filmmel kapcsolatban. Rendezőt váltott a projekt és senki sem akarta eljátszani Jobs szerepét. Most azonban talán a legnagyobb akadály hárult a film elé: a stúdió sem lát már benne fantáziát.

sony

A Deadline információi szerint a Sony inkább továbbpasszolná Aaron Sorkin filmét a Universal Studios-nak.

"Egy sokkoló fordulatként, az Apple zsenijéről, Steve Jobs-ról szóló, Aaron Sorkin által írt filmről lemondott a Sony Pictures és az Universal Pictures
Tovább...    »

OS X Yosemite tipp: rendszerbetűtípus lecserélése

Az Apple az OS X Yosemite-ben lecserélte a rendszerbetűtípust a Helvetica Neue egy módosított változatára. Ezzel sokan nem voltak elégedettek, ezért alternatív megoldást kerestek.

Az OS X Yosemite fejlesztői előzetesének megjelenése után írtunk róla, hogy az új rendszerbetűtípus milyen problémákat vethet fel olvashatóság és alkalmazáskompatibilitás szempontjából.

Az Apple egyszerre vett el és adott is ezzel a változtatással. Korábban komplikált volt a rendszerbetűtípus lecserélése, rendszerfájlokat kellett hozzá módosítani, most azonban igazán egyszerű a csere, bár minden betűtípusnál egyedi a művelet, de maximum csak 6 fájl átmásolására és 2 parancsra van hozzá szükség.

Az egyik
Tovább...    »

Eltűnt a FREE gomb az App Store-ból

Nincsenek többé ingyenes alkalmazások az App Store-ban! Így is kezdhetnénk cikkünket, de természetesen ez nem igaz.

Az egyetlen változás, amit az Apple eszközölt online alkalmazásboltjában az az, hogy eltávolították a FREE gombokat és helyükre GET gombot tettek (más nyelveken értelemszerűen hasonló váltás történt, az osztrák boltban például FREI helyett LADEN szerepel).

skitched
A Mac App Store-ban is megváltozott a felirat

Az Apple valószínűleg azért döntött így, mert túl sok panaszt kaptak már az alkalmazáson belüli vásárlások miatt és elegük volt.

iOS 7.1-ben az Apple beletett a rendszerbe még egy figyelmeztetést, ami alkalmazáson belüli vásárlás után ugrik fel, de ez sem volt elég.
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)