OS X tipp: boríték nyomtatása

Az Apple beépített egy apró hasznos funkciót a Kontaktok alkalmazásba: a nyomtatás lehetőségét.

Mi történik, ha kinyomtatsz egy kontaktot?

A választ láthatod a képen: egy borítékot nyomtat a rendszer, ahol a feladóhoz beteszi a te saját kártyád adatait, címzettnek pedig a kijelölt kontaktot.

Érdemes megemlíteni, hogy ha több kontaktot jelölsz ki, akkor egyszerre több különböző címzettel is tudsz nyomtatni.

A nyomtatási felületen a Részletek megjelenítése gombra kattintva testre szabhatod a boríték méretét, a gyári beállítás a sztenderd borítékméret az Egyesült Államokban (220x110 mm).

RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

Az idei androidos telefonoknál is gyorsabb lesz az iPhone 6s

A Qualcomm új processzora továbbra is lassabbnak tűnik az A9-nél, vagyis az Apple előnye továbbra is megmarad az okostelefonok teljesítményét illetően.

A legtöbb androidos okostelefonban a Qualcomm csipjei találhatóak, 2015-ben a legnépszerűbb a Snapdragon 810 volt.

Idén érkezett a Snapdragon 820, ami feltehetően a következő népszerű mobilprocesszor lesz majd. Épp ezért érdemes lehet a Qualcomm új processzorát összehasonlítani az iPhone 6s-ben megtalálható A9-cel.

A Snapdragon 820 egy óriási előrelépés a tavalyi 810-hez képest. A 14 nm-es gyártási technológiának köszönhetően gyorsabb, kevesebbet

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Error 53: miért csak most lett ebből botrány?

Az Error 53 egy iTunes által adott hibaüzenet, ami iOS eszközök frissítésekor ugrik fel. Ha felugrik, az azt jelenti, hogy az eszköz használhatatlanná vált, ezért elég kellemetlen dologról van szó.

Nézzük meg, hogy mik azok a kérdések, amik a legtöbbekben felmerültek az Error 53-mal kapcsolatban.

Mikor jelentkezik az Error 53?

Az Error 53 akkor jelentkezik, ha nem hivatalos szervizben cseréltél ki valamilyen alkatrészt az iOS eszközödön és közben a Touch ID valamely része megsérül. Leggyakrabban maga a Touch ID szenzor cseréje a bűnös.

Az iOS első betöltéskor ellenőrzi, hogy minden

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Frissítéskor fertőzötté válhatnak bizonyos OS X-es alkalmazások

A Sparkle frissítési keretrendszerben található sebezhetőséget kihasználva fertőzött alkalmazások kerülhetnek a gépedre. Hogy védekezhetsz ellene?

A Sparkle keretrendszert sok harmadik féltől származó alkalmazás használja. Csak hogy pár nevet említsek: µTorrent, Skype, BetterTouchTool, Sketch, DuetDisplay, Camtasia 2… a lista baromi hosszú.

A Sparkle keretrendszer intézi az alkalmazások frissítését. Akárhányszor a “Check for updates”-re kattintasz egy alkalmazás menüjében, akkor a Sparkle-re bízod a munkát.

A veszélyeztetett alkalmazások listáját itt gyűjtik egyébként, érdemes megnézni, bár

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

OS X tipp: ugráló Dock ikon megnyugtatása

Nem feltétlen kell átváltanod arra az alkalmazásra, amelyiknek pattog az ikonja, hogy megnyugtasd. Most mutatok egy egyszerűbb lehetőséget!

“Nem sikerült csatlakozni a(z) » iPhone« készülékhez” - zaklat épp az iTunes és közben pattog az ikonja.

Mi a megoldás? Nos, én eddig úgy csináltam, hogy rákattintottam a Dockon az ikonjára, leokéztam a hibaüzenetet, majd folytattam a cikkírást.

Persze nem csak az iTunes pattog, ha baja van, ott van az Üzenetek is, ha valamiért nem tudja elküldeni az egyik iMessage-et vagy a Mail, ami azt állítja, hogy a gmail szervere nem válaszol. Az alkalmazásoknak

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›