Idén ne várj látványos MacBook Pro frissítésre

Azt csiripelik, hogy az Apple idén nem fog jelentősen hozzányúlni a MacBook Pro család dizájnjához.

A DigiTimes információi szerint az Apple 2018-ban nem fogja frissíteni a MacBook Pro családot. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz új processzor vagy frissített GPU a gépekben, csupán azt, hogy forma és működés tekintetében nem érdemes változásokra számítani.

A lap egyik forrása az Apple gyártósori infóira hivatkozik:

A Foxconn az elmúlt pár évben agresszívan dolgozik azon, hogy több MacBook rendelést szerezzen az Apple-től, ezt szimpatikus kvóták ajánlásával teszik meg forrásaink szerint. Miután

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Egy MacBook Airen íródott a legújabb Star Wars

Rian Johnson elárulta, hogy egy MacBook Airen pötyögte be a Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik forgatókönyvét.

Az új Star Wars film írója és rendezője, Rian Johnson a The Wall Street Journalnak adott interjút múlt héten, amiből kiderült, hogy az egész forgatókönyvet egy internettől elzárt MacBook Air billentyűin pötyögte be.

Azért nem csatlakoztatta a világhálóhoz a gépet, hogy a gépen lévő adatok biztonságban legyenek.

A 8. epizódot egy MacBook Airen írtam meg. Biztonsági okokból sosem csatlakoztattam az internetre. Ha magammal vittem sem használtam a forgatókönyv írásán kívül semmi

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Friss hétvégi reklámok: iPhone X és iPad

Az Apple a hétvégén 3 új reklámvideót osztott meg. Az első az iPhone X-szel, a másik kettő pedig az iPad Pro-val.

Az első az iPhone X portré megvilágítás funkciójára koncentrál, ami lehetővé teszi, hogy egyedi effektekkel használd ki a kamara mélységérzékelési képességét.

Ez a funkció egyébként a hátlapi kamera esetén az iPhone 8 Plus-nál is elérhető.

A második a kiterjesztett valóság iPaden történő felhasználását mutatja be.

Az iPades reklámok alatt a Louis The Child-től hallható a “Go” című szám.

A harmadik reklám az iPad Pro jegyzetelési képességeire hívja fel a figyelmet.

Ezekben az

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

10 éve kezdődött az Emoji sikertörténet

2008-ban Angela Guzman, az RISD (Rhode Island School of Design) hallgatója gyakorlati pozíciót kapott az Apple-nél. A cégnél az iPhone csapathoz csatlakozott és más Apple dizájnerekkel együtt nekiláttak az iOS-ben lévő Emojik első változatához.

Guzman és felettese, Raymund készítették el az első ~500 emojit, amik bekerültek az iPhone operációs rendszerébe 2008 novemberében.

Guzman a gyakornoki pozíciójának tizedik évfordulója kapcsán egy blogbejegyzésben írta össze a legnagyobb érdekességeket, amikkel találkozott az Emojik elkészítése során.

2008-ban az Emoji még abszolút nem volt népszerű az

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Egyre többet várunk az Apple termékekre

Amióta Tim Cook a vezérigazgató, több mint kétszer annyi idő telik el az Apple termékek bemutatása és megjelenése között, mint hat évvel ezelőtt a WSJ elemzője szerint.

A több mint 70, Mr Cook keze alatt megjelent új termék és termékfrissítés közül öt 3 hónapot vagy többet, 9 pedig több mint egy hónapot csúszott. Körülbelül ennyi termék jelent meg Jobs korában is, de azok közül csak egy késett több mint 3 hónapot.

A statisztikák valóban azt mutatják, hogy most átlagosan 23, míg Jobs idejében csak 11 nap telt el az új termékek bemutatásától megjelenésükig.

A Cook alatt megjelent 3 legnagyobb

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›