Lezárult a Samsung per

Tegnapelőtt véget ért az Apple és a Samsung közt az iPhone dizájnjáról szóló per.

A CNET jelentései alapján úgy tűnik, hogy az Apple nyert és a Samsungnak 539 millió dollárt kell fizetnie, hogy kárpótolja a cupertino-i vállalatot.

A pontos büntetés azért jár, mert a Samsung 2010 és 2011 között 5 olyan telefont árusított, amik hasonlítottak az iPhone-ra. Ez tételesen lebontva:

  • 533316606 dollár 3 dizájn szabadalom miatt
  • 5325050 dollár 2 egyéb szabadalom miatt

Persze a humorfaktor érdekében érdemes megjegyezni, hogy a Samsung azért perelt most újra, mert nem tetszett nekik az előző per

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Új adatvédelmi oldal az Apple-től

Az Apple tegnap este elindította “Adatok és adatvédelem” oldalát, ahonnan elérhetsz mindent, amit a GDPR megkövetel.

Az új oldalon ha bejelentkezel Apple ID-del, lementheted alkalmazásletöltési és használati előzményeid, iCloud naptárjaid, emlékeztetőid, fotóid és dokumentumaid, valamint az Apple Music, Game Center statisztikáid, továbbá a marketing előzményeid és az AppleCare támogatási előzményeid. Vagyis mindent, amit az Apple tud rólad.

Az oldal egyelőre csak olyan Apple ID-khoz érhető el, amiket az Európai Unióban, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában vagy Svájcban hoztak létre, de az

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Az FL Studio befutott Mac-re

Sokan 20 éve vártak rá, most végre megérkezett.

Az Image-Line kiadta a Digital Audio Workstation (DAW) FL (Fruity Loops) Studio új változatát, mely végre macOS-en is fut.

Az FL Studio felhasználói már 1997 óta vártak arra, hogy kedvenc zenekészítő alkalmazásuk használható legyen az Apple asztali számítógépein is.

Persze az FL Studio 20 több más újítást is hozott, de azért érthető, hogy számunkra a legnagyobb dobás a macOS támogatása, ami feldobhatja több zenekészítő napját.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem most próbálkoztak először a Mac-re ültetéssel, ugyanis már 2014-ben is ígérték, hogy

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Gyártás alatt az idei iPhone-ok processzora

Úgy néz ki, hogy a TSMC nem pihen, már az idén szeptemberben megjelenő iPhone-hoz is készítik a processzort.

A Bloomberg információi szerint a TSMC már gyártja a 7 nm-es gyártási technológiával készülő A12-es csipeket, amik az idén ősszel megjelenő iPhone-okba kerülnek majd.

A TSMC még áprilisban bejelentette, hogy 7 nm-es technológiájuk már tömeggyártásra érett, így akár igaz is lehet ez a pletyka – hiszen még ha merülnek is fel problémák a gyártáskor most, az új iPhone-ok tömeggyártásáig ki tudják javítani őket.

A jelenlegi 10 nm-es A11-es processzornál, ami az iPhone X-ben és társaiban

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Közeleghet az APFS Fusion Drive

Az Apple lehet, hogy végre ki fog tudni hozni egy funkciót, amit közel egy éve ígértek?

A MacRumors egyik olvasója, Jonathan írt egy emailt az Apple szoftverekért felelős vezetőjének, Craig Federighinek az APFS Fusion Drive támogatásával kapcsolatban. Federighi válaszolt!

Jonathan az iránt érdeklődött, hogy az Apple még mindig dolgozik-e a Fusion Drive támogatáson új fájlrendszerüknél.

Egy kis gyorstalpaló: az APFS az Apple új, modern fájlrendszere, amit a nyilvánosság az iOS 10.3-mal próbálhatott ki tavaly tavasszal, majd tavaly ősszel megérkezett az SSD-vel szerelt Mac-ekre a macOS High

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›