OS X alkalmazásteszt: Chatty

A Chatty fejlesztői felkerestek a hét során, hogy lenne-e kedvem írni alkalmazásukról. Miután sokat csevegek Facebookon, nem tudtam nemet mondani.

A Chatty egy Facebook Messenger kliens, ami a menüsávon képes még mutatni az ismerősnek jelöléseket és az értesítéseket is.

A fejlesztők így írtak alkalmazásukról:

”Felmerülhet a kérdés: miért van szükség egy újabb chat kliensre, amikor az App Store-ban már számos hasonló app megtalálható? A válasz egyszerű: ezek az alkalmazások általában a chat funkcióval kimerülnek, hiányoznak belőlük a beépített

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Szétkapta az iFixit az Apple Watch-ot is [Frissítve]

Az iFixit csapata minden Apple terméket darabjaira bont. Az Apple Watch sem menekülhetett.

Az Apple idén, az Apple Watch eseményén bemutatott egy új MacBookot és egy 13 colos MacBook Pro-t is. Ezeket már szétszedte az iFixit, így sejtettük, hogy az okosóra sem fogja megúszni. Lássuk, mit találtak benne!

Az Apple Watch mellett egy 1890-ben gyártott mechanikus óra található, szintén szétbontva

A kijelző mögött az Apple Watch 2 legnagyobb funkciója könnyedén észrevehető. A Taptic Engine és a digitális korona sok helyet foglal el és így még egy laikus is felismerheti őket.

A Taptic Engine alatt

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

OS X alkalmazásajánló: polyglott

Az OS X rendelkezik egy fejlett szövegfelolvasóval, mely még magyarul is tud. De a nyelvek közti váltás kényelmetlen. Erre kínál megoldást a polyglott.

Ahhoz, hogy lecseréld a géped hangját, ahhoz el kell látogatnod a Rendszerbeállítások alkalmazásba, majd ki kell választanod a Diktálás és beszéd beállítási altáblát, utána pedig a Szövegfelolvasó fül alatt a Rendszerbeszédhang mellett állhatsz át egy másik nyelvre.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha mindezt a menüsávból is elérnéd, nem?

Nos, a polyglott pont ezt teszi. Az alkalmazást 100%-ban Swiftben írták és támogatja a legújabb OS X-et.

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
Otthagyta az Apple-t a Final Cut fejlesztője

Randi Ubillos otthagyta az Apple-t

Randi Ubillos már 20 éve dolgozott az Apple-nél. Legutóbbi projektje a Final Cut Pro X volt és előtte is a videofeldolgozással foglalatoskodott a cégnél.

Ubillos Twitteren fedte fel, hogy otthagyja a céget:

Azt írta később, hogy nem egy másik állás miatt hagyja ott az Apple-t, hanem azért, hogy egy kicsit nyugodtabb élete lehessen. Visszavonul és más kalandokat keres.

Az Apple-nél eddigi címe fotó- és videoalkalmazások

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Új Apple szabadalom: Force Touch

Az Apple még tavaly mutatta be a Force Touch technológiát az Apple Watch kapcsán, de azóta már beszivárgott az új MacBookba és a 13 colos retina MacBook Pro-ba is. A legújabb Apple szabadalom szerint azonban a cégnek sokkal nagyobb tervei vannak a Force Touch-csal.

A szabadalom szerint a Force Touch segítségével az emberi ujj átverhető lenne, hogy azt higgye másmilyen felületet érint, mint például fát vagy fémet.

”Például az üvegfelület hőmérséklete állítható lenne, hogy hidegebb, fémes felületet vagy melegebb fa felületet imitáljon…

Bizonyos esetekben a hőmérséklet az idő teltével változhatna,

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›