szerző: Nagy Konstantin | 2015 március 27. @ 09:14

4 colos lesz az iPhone 6C?

Felmerütl egy pletyka, miszerint az Apple egy 4 colos iPhone-on dolgozik. Lehet benne igazság? Még tavaly decemberben írtunk arról, hogy az Apple-nél kacérkodnak a 4 colos iPhone ötletével, azóta azonban valamivel konkrétabb lett a pletyka. A DigiTimes…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Kategória: Fejlesztés

iOS 7- feltörve

Tavaly ilyenkor még szomorúan várták a kütyüjüket buheráló iOS tulajdonosok a karácsonyt, mert idén februárig kellett várniuk az iOS 6 feltörésére. Idén az evad3rs csapata sokkal gyorsabb volt.Az evasion 7 egy eszközfüggetlen jailbreak, vagyis minden iOS 7-es eszközön működik, még az új A7-eseken is. Nézzük, hogy miből is áll a feltörés:

1. Töltsd le az evasion 7-et

2. Indítsd el

10.8 felett, ha GateKeeper be van kapcsolva, akkor jobb egérgombbal kattits az ikonjára és úgy válaszd ki a megnyitást.

3. Ha esetleg be lenne kapcsolva az eszközödön a jelkódzár, akkor kapcsold ki

Ehhez barangolj el a Beállítások→ Általános→ Jelkódzár alá, amjd bökj a Jelkód kikapcs. gombra.

4.
Tovább...    »

Február 1-től minden új app készen áll az iOS 7-re

Az Apple arra kéri a fejlesztőket, hogy február 1-től csak a legújabb Xcode-dal és a legújabb SDK-val készített alkalmazásokat küldjék be jóváhagyásra.

A kérést azzal nyomatékosítják, hogy amennyiben nem a legújabb iOS-hez készül az adott alkalmazás, vissza fogják azt utasítani. Ez azt jelenti, hogy Xcode 5 és iOS 7 SDK-t most már minden fejlesztőnek gyorsan meg kell tanulnia, ha korábban még nem tette meg.Az Apple részéről teljesen érthető a döntés, mert az iOS 6-os felület támogatása sok helyet foglal el az iOS 7-ben, amit értelemszerűen szívesen elhagynának. Arról nincs statisztika, hogy milyen arányban frissültek már az alkalmazások, de az biztos, hogy az 1 millió
Tovább...    »

Appok az iOS 7 után: ikonok, felhasználói felület

Az iOS 7 radikálisan új megjelenése az összes fejlesztőt továbblépésre kényszerítette, mert egyértelmű, hogy a korábbi ikonok nem mutatnak jól a rendszer kezdőképernyőjén. Sokan sokféleképp oldották meg az ikonok kilapítását.

Ez feltűnt másnak is, így összehozott egy Tumblr oldalt, ahol összegyűjtötte az ikonokat az iOS 7-re való frissítés előtt és után.Nagy általánosságban elmondható, hogy a legtöbb fejlesztő követte az Apple elgondolásait. Sokan fehér hátteret adtak az ikonoknak, majd arra helyezték logójukat, hasonlóan a Safari ikonjához.Mások inkább a Mail ikonjának mintáján indultak el és a fordított színátmenetet alkalmazták ikonjukon a jobb illeszkedés érdekében.


Tovább...    »

PixelDesigners Magazin – minden pixelében kreatív

Ha grafikus, webdesigner, fotós, DTP-s, audió/videós vagy fejlesztő vagy, de legalábbis érdeklődsz valamelyik terület iránt akkor van egy jó hírünk: megjelent a legújabb, a kreatív szakmában dolgozóknak készült digitális magazin.

ipads_184AA8D5.png

A magazin egy-másfél havonta jelenik meg, amit bármelyik típusú iPad-en elolvashatsz. Ráadásul teljesen ingyenes. A lap alapját az úgynevezett tutorial (oktatóanyag) alapú cikkek alkotják, de emellett lesznek aktualitások, hírek, interjúk, érdekes információk, hasznos segédletek a munkához. De bemutatunk alkalmazásokat és technológiai újdonságokat is: vagyis mindent, ami kreatív vagy hasznos a mindennapi munkavégzéshez.

Hogy mindenki – a kezdőtől a
Tovább...    »

Az Apple frissítésre kéri a fejlesztőket a Mavericks megjelenése előtt

Október 4-én kiadta az Apple az OS X Mavericks kiadásra szánt változatát a fejlesztőknek. Ha ez nem lett volna elég jelzés nekik, ma küldtek nekik egy levelet, hogy frissítsék alkalmazásaikat az új rendszerre."Légy benne biztos, hogy az alkalmazásod kihasználja a csodás új funkcióit az OS X Mavericks-nek, a világ legfejlettebb asztali operációs rendszerének, mely felhasználók milliói számára lesz elérhető idén ősszel. Már elérhető a fejlesztői portálről az OS X Mavericks GM változata és az Xcode 5.0.1 GM változata, töltsd le mihamarabb. Fordítsd le alkalmazásaid a legutolsó kiadásokkal, teszteld és küldd be őket a Mac App Store-ba."

- írta az Apple a fejlesztőknek a levélben.
Tovább...    »

Nem mindig jobb a kétszer több

Az iPhone 5s kétszer gyorsabb, mint elődje, az új 64 bites processzorának köszönhetően. Azonban egy ekkora váltás problémákat is okozhat.

Az AllThingsD felmérése alapján az iPhone 5s kétszer annyiszor omlik össze, mint elődje vagy az iPhone 5c. A probléma oka az, hogy a külső fejlesztők alkalmazásai még nem készültek el a váltásra.Korábban is voltak problémák, de idén rengeteg dolog változott az iPhone 5s-szel programozói szempontból, ami fejtörést okozhat a fejlesztőknek. Az iPhone 5s-en ugyanis 64 bites processzora miatt néhány korábbi kódolási trükk nem működik.

iOS-re Objective-C-ben lehet alkalmazásokat írni, melynek alapja a C nyelv. Ez hardver közeli programozást is
Tovább...    »

Hogyan ellenőrzi az Apple, hogy a benyújtott app biztonságos?

Nagy publicitást kapott még augusztusban, hogy a Georgia Tech szakemberei egy olyan appot készítettek és küldtek be az Apple-nek jóváhagyásra, amiben volt egy rejtett malware (rosszindulatú kód). Az app sikeresen átment minden vizsgálaton aminek az Apple biztonság szempontjából kitette, így aztán meg is jelent az App Store-ban de csak pillanatokra.

Ez nem kis eredmény, az Apple ugyanis a végletekig elmegy, hogy biztosítsa a felhasználók és rendszereik biztonságát.

Eddig tulajdonképpen sikeresen tette, komolyabb biztonsági támadás még nem történt, és a pár kis botlás, ami eddig előfordult is nagyon ritka.

Pasted_Image_2013.10.13._16_32_180AE69E.png
Az iOS rendszert ért támadások listája


Annyi biztos, hogy az Apple nem ül
Tovább...    »

Kész az OS X 10.9

Magyar idő szerint ma hajnaltól a bejegyzett Apple fejlesztők már letölthetik és kipróbálhatják az új, Mavericks névre keresztelt operációs rendszer GM (végleges) verzióját.

skitched

Korábban a cég októberre ígérte a megjelenését, amit ezek után már kényelmesen teljesíthet, egy-két héten belül majdnem biztosan megkapja a nagyközönség is a szoftvert.

A Qualcomm szerint csak marketing duma a 64 bites A7

A Qualcomm-nak nem tetszik, hogy az Apple A7-es processzora 64 bites. Szerintük felesleges ennyi bit megcímzése, amíg nincs 4-nél több GB RAM az eszközben. Igazuk lehet, vagy csak savanyú a szőlő?Az ARM-től licenszeli a Qualcomm is a processzorainak az utasításkészletét, hasonlóan az Apple-höz, azonban a Qualcomm processzorgyártáshoz szükséges technológiai licenceket nem kért az ARM-től, a saját utukat járják ezen a téren.

A Qualcomm vezetője, Anand Chandrasekher, aki korábban az Intel mobil csipjeiért felelős részleget futtatta, szerint nincs szükség 64 bitre manapság egy mobiltelefonban. Feleslegesnek tartja a megnövelt bitszámot, mivel az iPhone 5s-be még mindig csak 1 GB
Tovább...    »

Újabb biztonsági rés iOS 7-ben

Egy hibát már találtak a rendszerben, aminek a következtében meg lehet nézni egy jelszóval védett eszköz fotóit. Az új sebezhetőség azonban még ennél is veszélyesebb: telefonálni lehet a lezárt telefonról.

A hibát kipróbálhatod te is. Kapcsold be a jelkódzárat, de ahelyett, hogy feloldanád a telefont válaszd ki a vészhívást, írd be a felhívni kívánt számot, majd nyomkodd gyorsan a Hívás gombot.

Ennek következtében a Springboard, az iOS lelke össze fog omlani, a hívás mégis kimegy, és miután újra betöltött a lezárt képernyő már láthatod is, hogy kicseng.

Talán egy videóval könnyebb megérteni:Az iOS 7.0.1 már megjelent iPhone 5s-re és 5c-re, valószínűleg egy későbbi iOS
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)