szerző: beszmac | 2014 október 20. @ 09:16

Heti iSamurai – iPhone 5 bekapcsoló gomb javítás 4.990Ft-ért 1 órán belül!

A második hét kezdődik legújabb akciónkból, melynek keretében az iPhone 5 tulajdonosoknak kedvezünk. Nem működik megfelelően a bekapcsoló gombod? Gyakori probléma, mi viszont 1 órán belül tudunk rajta segíteni, mindössze 4.990Ft-ért cserébe! Nincs mit…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Yosemite újdonságok: annotáció és Mail Drop

A Mail külsőre nem változott semmit OS X Yosemite alatt, leszámítva persze az új ikonokat. Craig Federighi azt mondta a WWDC alatt, hogy arra mentek rá, hogy az új Mail stabil legyen és emiatt nem tettek bele sok látványos újítást.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kerültek bele érdekes új funkciók. Az egyik ilyen az annotáció megjelenése a Korrektúra bővítménnyel, melynek segítségével könnyedén firkálhatod össze a Megtekintő alkalmazás által megnyitható csatolmányaidat a Mailen belül, mielőtt elküldenéd.

mail_annotation

Nem egy sorsfordító újítás, de hasznos lehet, hogy ezentúl könnyebben díszítheted ki azt a képet vagy PDF-et, amit éppen küldeni szeretnél.

Van lehetőség különböző alakzatok
Tovább...    »

iPad Air 2 és Retina iMac Geekbench eredmények

Az októberi Apple médiaesemény két legérdekesebb terméke egyértelműen az új iPad Air és a retina kijelzős iMac volt.

A gépek már elkezdtek szállingózni a tulajdonosaikhoz a tengerentúlon, így a Geekbench értékek is kiderültek. Lássuk, hogy mit tudnak!

Kezdjük az asztali Macintosh-sal. A Prime Labs által készített Geekbench 3 eredmények mindkét processzorhoz elkészültek. Az új 3,5 GHz-es iMac a középmezőnyben végez az utolsó évek iMac-jei között, míg az erősebb, 4 GHz-es Core i7 az eddigi legerősebb iMac-et eredményezi.

skitched

Ez a bestia annyira erős, hogy a Mac Pro-t is megszorongatja. Konkrétan a 4 GHz-es iMac magasabb pontszámot ért el, mint a legkisebb, 6 magos Mac Pro. Az
Tovább...    »

Miért nem cserélik le az emberek az iPad-et?

Az Apple tegnap este bejelentette a 2014 Q4-es negyedév eredményeit. Mindenhol növekedéseket lehetett látni, kivétel az iPodoknál és az iPadeknél. Előbbi nem meglepő, hisz az Apple nem törődik már a zenelejátszókkal, de az iPad eladások csökkenése nem teljesen triviális.

Nem kell megijedni, a táblagépeknek nincs vége, sőt az igazság az, hogy a táblagépek igazából örökéletűek.

iPad_air_2

Így van, gondold át. Vettél egy iPadet 2-2,5 éve, akkor nincs semmi okod, hogy frissíts egy újra. Van benne retina kijelző? Van hát. Majd lecseréled akkor, amikor véletlen beleejted a fürdőkádba, előbb felesleges.

Nem azt mondom, hogy az iPadek nem lesznek jelentősen jobbak minden évben, mert igen, az
Tovább...    »

Yosemite tipp: könyvjelzők importálása Safariba

A korábbi Safarik csak HTML fájlból engedték a könyvjelzők importálását, de az Apple most egy kicsit felhasználóbarátabb megoldást talált ki.

A Safari 8 tényleg gyorsabb, mint elődje, az új böngészővel eszeveszett tempóval böngészhető a világháló. Emiatt és persze sok más apróság miatt is sokaknak juthat eszébe a váltás (esetleg visszaváltás) az Apple böngészőjére.

safari_import

Szerencsére az Apple megkönnyítette a dolgot, már amennyiben Chrome-ról vagy Firefoxról szeretnél váltani. Mindössze egy parancs és máris az összes könyvjelződ átmásoltad.

Firefox esetén a Safari képes a könyvjelzők mellett az előzményeket és a jelszavakat is átemelni, míg Chrome esetén csak a könyvjelzőket.
Tovább...    »

Apple: Köszi, hogy tesztelted nekünk a Yosemite-t!

Az OS X Yosemite volt hosszú idő óta az első OS X, amire az Apple lehetővé tette a felhasználóknak, hogy kipróbálják a rendszert megjelenése előtt.

A nyilvános béta nagyon jól sikerült, a teljesen új felület miatt rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy az Apple min dolgozott az elmúlt egy évben.

Az Apple kiküldött egy levelet azoknak, akik részt vettek a programban, hogy ők továbbra is folytathatják a tesztelést ha akarják. Ez azt jelenti, hogy az Apple a jövőben is folytatni fogja a nyílt tesztelést.Ez jó a felhasználóknak és az Apple-nek is, hiszen így sokkal hamarabb értesülnek a problémákról, hiszen minden tesztelő más és más alkalmazásokat futtat. Az Apple ezután ki
Tovább...    »

Hatszor annyi iPhone 6 fogy, mint 6 Plus

A Localytics adatai szerint az Apple idei új okostelefonjainak részesedése között hatszoros eltérés van. Az adatokat 1,5 milliárd eszköz megvizsgálásával készítették az alkalmazás elemző cégnél, tehát egészen pontosak lehetnek.

Az Apple történelmében még sosem adott ki egyszerre két teljesen új iPhone-t, ráadásul két új méretben. Így nem igazán tudtuk előre, hogy mi fog történni az eladásokkal és hogy vajon melyik lesz a kelendőbb.

skitched

Mostanra már tudjuk, hogy a kisebb és olcsóbb iPhone 6-ra jelentősen nagyobb az igény, mint behemót nagy testvérére. Ahogy látható, az iPhone 6-ból hatszor annyi fogy, mint az iPhone 6 Plus-ból.

Ez természetesen még csak korai adat, majd pár hónap
Tovább...    »

Apple biznisz: itt az idei negyedik negyedév eredménye

Az üzleti negyedévek máshogy mennek, mint a naptári negyedévek, így az Apple már be is fejezte 2014-et. Jövőre a 2015-ös Q1 nagyon szépen nyit majd a karácsonyi adatokkal, de addig is nézzük meg, hogy miként teljesítettek ebben, hiszen az elmúlt 3 hónapban (június 28 és szeptember 27 között) is voltak érdekes termékbemutatók az Apple háza táján, amik megdobhatták a bevételeket.

skitched

Legtöbben persze az iPhone-ra gondolunk, hisz alig több, mint egy hónappal ezelőtt mutatta be az Apple az iPhone 6-ot és az iPhone 6 Plus-t. Ezen új termékek segítségével az Apple 39,3 millió darab iPhone-t tudott eladni. Ez jelentősen több, mint tavaly ilyenkor, akkor 33,8 millió fogyott. Ez 16%-os
Tovább...    »

Megjelent az iOS 8.1!

Az Apple kiadta az iOS 8.1-et ma este 7 órakor.

IMG_0946

A frissítés sok hasznos újdonságot hozott, tekintsük át gyorsan, hogy mire lehet számítani:

1. Apple Pay

Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus tulajok örvendhetnek, a mai naptól az Egyesült Államokban használhatják fizetésre iPhone-jukat.

2. SMS relé

IMG_0947

A telefonodra befutó SMS-ek mostantól minden iOS 8.1-et és OS X Yosemite-t futtató eszközödön megjelenhetnek.

3. Instant hotspot

A személyes hotspot beállítása is egyszerűbbé válik, az OS X Yosemite-t futtató gépeken a WiFi hálózatok között feltűnnek majd az iOS 8.1-et futtató mobiladatforgalmas iOS eszközök is.

4. Visszatért a Filmtekercs

IMG_0949

5. Megjelent az iCloud fotókönyvtár

IMG_0951

Az
Tovább...    »

Yosemite tipp: több elem átnevezése

Az OS X 10.10 Yosemite Findere egy apró, de igazán hasznos újdonsággal bővült. Ezentúl van lehetőség több fájl átnevezésére.

Ha már valaha is kellett sok fájlt átnevezned valamilyen szempont szerint, akkor tudhatod, hogy mekkora szívás is ez.

skitched

Kijelölni a fájlt, entert nyomni, beírni a nevét, enter, majd a követezőnél ugyanez… egy igazi rémálom, főleg ha több száz fájlról van szó. Szerencsére a Yosemite felkészült az ilyen feladatok megoldására!

Csak jelöld ki a fájlokat és kattints a “x elem árnevezése” parancsra a jobb klikkes menüben, ne zavarjon meg, hogy az árnevezés szó nem jelent semmit, csak a magyar nyelvű fordítás készítőinek csúszott meg az ujja a rendszer
Tovább...    »

Adobe szoftverek és a Yosemite

Az OS X frissítés mindig egy rizikós folyamat. Sosem tudhatjuk biztosra, hogy korábban megszokott munkafolyamatunkat mennyire befolyásolja majd az új rendszer.

Persze vannak különböző oldalak, ahol az OS X-es alkalmazások kompatibilitását megfigyelhetjük, de ezek is inkább csak iránymutatóak, a mi környezetünkben előfordulhat, hogy más lesz a helyzet.

skitched

Jó hírünk van: ha az OS X Yosemite telepítésén gondolkozol, de az Adobe CS5 vagy újabb verziójú (újabban már CC) szoftvercsomagjának tagjának/tagjainak kompatibilitása miatt aggódsz, akkor megnyugtathatunk.

Az új rendszeren tökéletesen muzsikálnak az Adobe alkalmazásai. Az Adobe hivatalosan a Photoshop CC 14.2.1-et és a CS6
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)