iPad tipp: képben kép funkció kikapcsolása

Az iOS 9 egyik újdonsága volt a képben kép funkció, amivel egy FaceTime hívás vagy egy videó azután is folytatódik, hogy kilépsz az alkalmazásból.

Alkalmazásból kilépéskor iOS 9 óta a videók és a FaceTime hívások támogatott iPadeken egy apró ablakká mennek össze:

Ha ezt a működést ki szeretnéd kapcsolni, mert mondjuk jobban tetszett az, hogy ha megnyomod a home gombot szünetel a videó vagy ilyesmi, akkor látogass el a Beállítások alkalmazásba.

A Beállítások alkalmazás Általános szekciójának Multitasking lehetősége alatt kapcsolható az “Állandó videoátfedés” névre hallgató kapcsoló, ami pont ezt

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Javulhat és szemeket is kaphat Siri

2 pletyka is érkezett a hétvégén Sirivel kapcsolatban, nézzük meg őket!

A Business Insider szerint Siri végre egy igazi frissítést fog kapni, aminek eredményeképp sokkal jobb beszélgetőpartner lesz.

Nem új hír ez, tavaly októberben is írtunk róla, hogy a VocalIQ felvásárlása nem volt véletlen az Apple részéről, a cég fel fogja használni a VocalIQ technológiáit Siri jobbá tételéhez.

Ami új, hogy a lap szerint az Apple idén már kamatoztatni is fogja a frissen megszerzett tudást és Siri így a következő szintre emelkedhet.

A másik pletyka az ötödik generációs Apple TV-hez kapcsolódik.

Múlt héten

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Megszűnhetnek az AirPort eszközök

Az Egyesült Államok Apple Store-jaiban már nem lehet megvásárolni az Apple AirPort eszközeit.

Az Apple beszüntette az AirPort Express, AirPort Extreme és Time Capsule árusítását az Apple Store-okban. A termékek továbbra is elérhetőek az Apple online áruházában.

Ami furcsa, hogy a döntés csak az Egyesült Államokban lépett érvénybe, a világ többi Apple Store-jaiban továbbra is kaphatóak az AirPort eszközök.

Egy jó magyarázat lehet az FCC június 2-ai határideje, ami a routerek szabályozását érinti. Az FCC ezt a dátumot jelölte ki arra, hogy utána nem lehet majd értékesíteni azokat a routereket, amik

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

aladlo elppA za ótahsavlo si arlab lórbboJ

Az Apple arab támogatással bővítette oldalát. Az arab pedig jobbról balra olvasható, így utólag is elnézést a cikk címéért.

Például az Egyesült Arab Emirátusok Apple oldalán látható a változás:

Korábban az arab országokban simán angol volt az Apple oldala, mostantól azonban az Apple ott is le fogja fordítani az oldalakat.

A fordítás jelenleg még közel sem teljes, a legtöbb aloldal továbbra is angol, de jó látni, hogy az Apple azokkal az országokkal is törődik, ahol teljesen más az írás.

Amiatt, hogy az arab nyelv jobbról balra ír, természetesen az oldalakat át is kell strukturálni, erre jó példa

RÉSZLETEK | 4 hozzászólás

Tartalomérzékeny vágással bővül a Photoshop

Az Adobe tegnap bejelentette, hogy az Adobe Photoshop CC következő változatában egy tartalomérzékeny vágás funkció is megjelenik majd.

A tartalomérzékeny vágás lehetővé teszi, hogy kiegyenesített képeknél a fehér sarkokat kiegészítse a Phtoshop egy generált mintával. Videón könnyebb elképzelni:

Korábban is volt tartalomérzékeny törlés a Photoshopban, ami törléskor megpróbálta kitalálni, hogy mivel töltse ki a hátteret, ez a funkció annak a továbbgondolása.

A videóban elhangzik az is, hogy ez csak egy újdonság a Photoshop CC új változatának tárházából, szóval további izgalmas funkciókra is

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›