szerző: Nagy Konstantin | 2014 szeptember 20. @ 19:29

iFixit: szétszedtük az új iPhone-okat

Minden évben, amikor kijönnek az új iPhone-ok az iFixit csapata rájuk vetik magukat és megnézik, hogy miként is épülnek fel az eszközök. Idén sem volt ez másképp, és a szétszerelésüknek köszönhetően sok újdonságot megtudtunk a telefonokról és sok korábbi…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

A tegnapi iPhone 6 start vicces pillanatai

Tegnap elkezdődött az iPhone 6 és iPhone 6 Plus árustítása az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Franciaországban, Németországban, Hong Kongban, Japánban, Puerto Rico-ban, Szingapúrban és az Egyesült Királyságban.

Egy ilyen start nem lehet problémamentes, most azonban nem a kígyózó sorokról szeretnénk írni, hanem 2 komikus történésről, mely az árusítás megkezdéséhez köthető.

Elejtették az első iPhone-t AusztráliábanAz első emberrel, aki Ausztráliában iPhone 6-ot kapott készített a helyi TV interjút, miközben csomagolta ki a telefonját, és a készülék véletlen kiesett a földre.

Szerencsére az iPhone 6 nem tört el, így mondhatni, hogy túlélte az első töréstesztjét.
Tovább...    »

Több Samsung telefont lopnak. Nem azért mert jobb…

Mióta az Apple bevezette az Activation Lockot egyre kevesebb tolvaj gondolja úgy, hogy megéri iPhone-t lopni.

Az Activation Lock-kal lezárt telefonok ugyanis csak alaplapcsere után használhatóak, ami egy drága beruházás, ráadásul rizikós is, ezért a legtöbb zsebes átállt más gyártók telefonjaira.A New York-i főállamügyészi hivatal készített egy tanulmányt a londoni, a San Francisco-i és a New York-i betörésekről és rablásokról. Ezúttal az okostelefonokat figyelték meg.

A tanulmány célja az volt, hogy kiderüljön: érdemes volt-e az Apple-nek hozzáadnia az Activation Lock-ot az iOS 7-et futtató telefonokhoz.

A válasz: igen. A betöréses rablásoknál 19 százalékkal csökkent az
Tovább...    »

Mémeket gerjesztett az ingyenes U2 album

Tim Cook biztosan azt hitte, hogy jó ötlet lesz az ingyenes U2 album, de 500 millió iTunes előfizetővel már nem tudta egyeztetni terveit.

Ennek eredményeképp a netet elárasztották a dühös felhasználók, akik nem értették, hogy miként jelent meg a Zene alkalmazásukban egy új U2 album. Ezeket a whoisu2.com tumblr oldalon gyűjtik.

IMG_0660

Az Apple lépett és kiadott egy U2 Songs of Innocence album eltávolító eszközt, melyről tegnap írtunk korábban.

Persze ahogy lehetett gondolni, egy ilyen jelenségből könnyen lesz mém (meme), így ilyen vicces képek is készültek:

skitched

Természetesen sosem járt U2 kazetta a SANYO kazettalejátszókhoz, akkoriban nem volt divat az ilyesmi. A képet @JamieDMJ
Tovább...    »

Lassan indult az iOS 8, de megmozgatta a világhálót

Ma három kimutatással fogunk téged szembesíteni az iOS 8-cal kapcsolatban. Mindhárom más szemszögből világítja meg az Apple legújabb mobil operációs rendszerét.


  • Nagy volt az érdeklődés

  • A The Guardian megvizsgálta az Egyesült Királyság internetforgalmát az szeptember 16-án és 17-én is a LONAP információnak felhasználásával. A diagramon piros színnel került bejelölésre a bemutatás előtti és kék színnel a bemutatás napja.

    skitched

    Idehaza este 7 órakor vált elérhetővé a rendszer, így könnyen rájöhetünk, hogy a britek 18 órakor férhettek hozzá a rendszerhez. A diagramon egyértelműen látszik, hogy az előző napi terheléshez képest jelentősen, 60%-kal nagyobb volt az internetes forgalom este 6

Tovább...    »

iOS 8 kiegészítők: mik lehetnek és mire jók?

Az iOS 8 talán nem hoz annyi új funkciót, mint az iOS 4 vagy 5 és nem hoz olyan vad változást a felületbe, mint az iOS 7, de óriási változást hozhat az iOS életébe.

Mik azok a kiegészítők?

add_new_target_2x
Ilyen lehetőségekkel rendelkeznek a fejlesztők

Az Apple idén először úgy döntött, hogy kiadja kezéből a rendszer felokosításának lehetőségét és ezentúl a fejlesztők is itt-ott belenyúlhatnak az iOS lelkivilágába. Jelenleg ezek a lehetőségek a fejleszők számára:

Akciók

Az akciók valamilyen tartalmon, mint például szövegen, képen vagy videón hajt végre változtatást. A Bing Translate akció lefordíthat egy weboldalt például Safariban.

Egyedi billentyűzet

IMG_0701

Ennek segítségével kicserélhetjük az
Tovább...    »

Hogyan szabadulj meg a U2 albumától?

Az Apple múlthét kedden ingyenesen elérhetővé tette minden iTunes felhasználó számára a U2 új albumát a Songs of Innocence-t.

IMG_0660

Az ingyenes album feltűnése a felhasználók könyvtárában azonban fordítva sült el: sokakat zavart az, hogy az Apple csak úgy az engedélyük nélkül elhelyezett egy elemet a vásárlásaik között.

Ezért az Apple úgy döntött, hogy kiad egy kis webalkalmazást, amivel eltávolítható az album a megvásárolt elemek közül.

Lássuk az album eltávolításához szükséges lépéseket!

1. Látogass el a http://itunes.com/soi-remove weboldalra
2. Kattints a Remove Album gombra

soi_remover

3. Jelentkezz be az Apple ID-ddel
4. Ha mindent jól csináltál megerősítő üzenetet fogsz kapni arról,
Tovább...    »

Így gépelj  karaktert iOS-en és OS X-en!

Az Apple karakter () begépelése egyszerűbb mindkét platformon, mint azt elsőre gondolnád.

iOS-en nem része sajnos az Apple karakter a billentyűzetnek, de szerencsére billentyűparanccsal kiküszöbölhető ez a hiányosság. Ez a megoldás OS X-re is érvényes, de ott egyszerűbb megoldás is van.

Ha szeretnél létrehozni egy új billentyűparancsot, akkor a Beállítások→ Általános→ Billentyűzet→ Billentyűparancsok alá navigálj el.

IMG_0657
Ezen a képen épp az is látszik, hogy az iOS 7 nincs felkészítve a dzs betűre

Itt aztán már könnyedén hozzáadhatsz egy rövidítést, amit kicserélhetsz az Apple karakterre. Én ezt már régóta használom és az applelogo kifejezést találtam ki rá, de állíthatsz be valami
Tovább...    »

iOS 8 tipp: extra billentyűzetek telepítése

Harmadik féltől származó billentyűzet telepítése és beállítása nem egyszerű folyamat, így lehet, hogy sokan elvesznek közben.

Erre az billentyűzetkészítők is rájöttek, ezért is kezdte mindhárom általam eddig kipróbált billentyűzet egy útmutatóval az első indítást:

IMG_0667

Nézzük is végig, hogy mit kell tenni egy billentyűzet beállításához!

Lépj be a Beállításokba, majd navigálj el a Beállítások→ Általános→ Billentyűzet→ Billentyűzetek alá

IMG_0668

IMG_0670

Itt bökj az Új billentyűzet hozzáadása… gombra, majd válaszd ki a kívánt billentyűzetet a “Más gyártók billentyűzetei” alatt

IMG_0672

Miután az új billentyűzet megjelent a listában, bökj rá és adj neki teljes hozzáférést

IMG_0691

A hosszas navigáció miatt
Tovább...    »

iOS 8: 9 újdonság a Fotók és Kamera alkalmazásban

Az Apple idén nagyon ráfeküdt a fényképek menedzselésére, hiszen teljesen új fotós megoldást készítenek. A Fotók alkalmazás lecseréli az iPhoto-t iOS-en és jövő év elejétől OS X-en is, így egyáltalán nem mindegy, hogy mit tud az alkalmazás.Persze a jobb Fotók alkalmazás mellé egy funkciókkal teli Kamera alkalmazás is dukál, ezért az Apple a Kamera alkalmazást is feltuningolta egy picit. iTw4kz YouTube csatornáján találhatunk egy videót, ami összefoglalja ennek a két alkalmazásnak az újdonságait.

Az angolul nem tudók kedvéért ki is gyűjtöttük az újdonságokat:

Fókusz és expozíció

IMG_0675

A Kamera alkalmazásban eddig a fókuszálás csak két dologra volt alkalmas. Ha röviden érintetted
Tovább...    »

Napi 540 ezer iPhone 6

A Foxconn napi 540 ezer iPhone 6-ot szerel össze, derítette ki a The Wall Street Journal.A Foxconn minden erejével azon van, hogy kielégítse a hihetetlen mennyiségű előrendelést, ami az iPhone 6-ra érkezett. A vállalat 100 gyártósort üzemeltet a nap 24 órájában és ezen gyártósorok mellett 200 ezer munkást foglalkoztat, hogy az Apple új okostelefonjai, az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus, mihamarabb a tulajdonosaikhoz kerülhessenek.

"Jelenleg napi 140 ezer iPhone 6 Plus-t és 400 ezer iPhone 6-ot tolunk ki, ami az eddigi legmagasabb napi termelésünk, de ez a mennyiség sem elég, hogy kielégítsük az előrendeléseket.- mondta egy tűzhöz közeli informátor."

A két eszköz közötti
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)