szerző: alfabazsi | 2015 február 23. @ 13:10

HETI AKCIÓ az iSamurai WestEnd-ben – iPhone 5 bekapcsoló gomb csere 4990 Ft 1órán belül

Ha hétfő akkor heti akció, ezen a héten egy egyre inkább aktuális hibajelenség szervizelésére lesz akciónk, ami nem más, mint az iPhone 5 bekapcsoló gomb csere, vagy más néven power gomb csere. Akciós ára vasárnapig 4990 Ft és egy röpke óra alatt helyre…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Frissült a Google Play Music, sehol nincs az iTunes Match

A Google Play Music mostantól nagyon jó konkurenciája lehet az iTunes Match-nek, mely 2012-es bemutatása óta egyáltalán nem fejlődött.

A Google Play Music ingyenes. A Google teljesen ingyenesen tárolja a felhőben 50 ezer dalodat, amiket utána elérhetsz bármely eszközödről.

skitched

Ezzel szemben az iTunes Match évi 24,99 dollárba kerül és csak 25 ezer dal tárolására alkalmas.

Ez bizony eléggé nagy lemaradás az Apple részéről. A Google szolgáltatása egyértelműen jobb ajánlat, ráadásul az Apple felhasználók sincsenek kizárva a buliból, a Google Play Music rendelkezik egy iOS klienssel, ahonnan a teljes zenei könyvtárad elérheted.

A Google Play Music hasonlóan működik, mint az iTunes
Tovább...    »

Kicsit valós idejű lett az Apple Maps Londonban

Az Apple Maps már olyan jó, hogy az Apple mérnökei már olyan apróságokra is fordíthatják az erejüket, hogy a Big Ben óramutatóit irányba állítsák.Az Egyesült Királyságban az Apple Maps ezentúl igazán él. A Big Ben mutatói a valós időt mutatják, a Temze túlpartján pedig forog a London Eye.

Apróságnak tűnhet ez, vagy felesleges erőforrás pazarlásnak, de valójában azt mutatja, hogy az Apple-nél vannak még olyan dolgozók, akik törődnek a részletekkel.

Jó lenne látni, ha ez nem csak a Big Benre és a London Eye-ra terjedne ki, hanem a világ több nagyvárosában lennének mozgó tárgyak. Mindenféleképp feldobja a Flyovert ez az újdonság.

skitched

Persze ilyenekkel csak akkor szabad
Tovább...    »

Március 9: vésd be a naptáradba!

Régóta tudtuk már, hogy az Apple Watch idén tavasszal érkezik. És valahogy azt is sejtettük, hogy az Apple nem fogja csak úgy berakni a boltok polcaira az okosórát.

Március 9-én Tim Cook újra kiáll a színpadra és elárulja, hogy mikor vehetjük meg végre az Apple Watch-ot.

skitched

Az Apple élőben fogja közvetíteni az eseményt, ahogy azt már a korábbi években megszokhattuk, ráadásul most is megmaradnak a szöveges és képes kommentárnál, amit az iPhone 6 bemutatójakor láthattunk.

Ha tényleg be szeretnéd vésni a naptáradba az eseményt, akkor az Apple honlapján található egy link, ami létrehozza az eseményt a Naptár alkalmazásban.

Az Apple Watch mellett valószínűleg demonstrációt kapunk majd
Tovább...    »

OS X tipp: beállítási altáblák gyorsabb elérése

Az OS X sokat fejlődött az évek során és rengeteg apró, rejtett funkció került bele. Ezeket mind felfedezni szinte lehetetlen, ezért most ismét mutatunk nektek néhány nem annyira közismert funkciót!

Az Apple kezdetben még nem tudta, hogy milyen funkcionalitást adjon a Docknak, az évek során folyamatosan alakult át a funkcionalitása a kijelző valamely szélén található alkalmazásindítónak.

docklet
Az OS X 10.0-ban például még a Dockról is lehetett állítani a kijelző felbontását és színmélységét a Kijelzők docklettel

Kezdetben az Apple úgynevezett dockleteket is támogatott, ezek olyan alkalmazások voltak, amik a Dockban éltek. Az Apple is sok ilyesmit készített, a korai OS X-ekben az
Tovább...    »

Apple Watch hírek a nagyvilágból

Egyre forróbb a talaj az Apple Watch környékén, így szinte minden nap tudunk érdekességeket mutatni róla.

Fürödni is tudsz majd vele!

skitched

Egy francia oldal, az iGen számolt be róla, hogy az Apple Watch-ot akkor se kell levenned, ha fürdeni mész. Tim Cook egy berlini Apple Store alkalmazottnak elmondta, hogy ő még a fürdéshez sem veszi le az Apple Watch-ot, annyira az élete részévé vált.

Természetesen este kénytelen levenni az órát, mert naponta kell tölteni az eszközt, de legalább a fürdés ideje alatt is figyelheti szívritmusát az Apple vezérigazgatója.

A víztűrő kialakítást az új S1 csipnek köszönheti az Apple Watch, de azt még pontosan nem tudjuk, hogy mennyire lesz jó
Tovább...    »

A látszat csal: az első FCPX segítségével készült film

A mai naptól látható a mozikban a Focus: A látszat csal című film, Will Smith és Margot Robbie főszereplésével. Hogy miért érdekes ez számunkra? Nos, azért, mert ez az első film, amit a Final Cut Pro X segítségével készítettek.A Final Cut Pro X nem infult zökkenőmentesen. A szoftvert, 2011-es bemutatója után, a sajtó és a profi felhasználók is inkább csak egy “iMovie Pro” címmel illették, mert az alkalmazásból sok minden hiányzott, ami a Final Cut Pro 7-ben megvolt.

Azóta már ismerjük az Apple stratégiáját, hiszen ugyanezt megtették az iWork csomaggal is. Az alapoktól újraírják az alkalmazást, kevesebb funkcióval, majd visszateszik azokat a funkciókat, amikért nagy tömeg sír a
Tovább...    »

5+5 Safari kiegészítő a jobb böngészési élményért

imageA Safari már régóta az OS X beépített böngészője, de kevesen tudják, hogy a böngésző bővíthető kiegészítőkkel is.

A Google Chrome esetén a Google Chrome Store-ban könnyedén megtalálhatjuk a legújabb kiegészítőket, a Safari esetén sajnos picivel nehezebb dolgunk van, mert bár az Apple honlapján van egy gyűjteményük, az közel sem teljes legfőképpen azért, mert már több, mint 2 éve egyáltalán nem frissült.

Ezért úgy gondoltuk, hogy a MacWorld gyűjtése alapján bemutatjuk nektek a leghasznosabb Safari kiegészítőket.

1. ClickToPlugin

skitched

Az Internet egyik legrosszabb dolga a Flash tartalom, főleg ha akkumulátorról használjuk Mac-ünket. A Flash tartalmak lelassítják a böngészési élményt
Tovább...    »

Megtanult magyarul a Skype!

A Skype Mac-es kliensének legújabb frissítése megtanította magyarul is az alkalmazást.

A Skype 7.5-ös verziója 14 új nyelvet támogat: hindi, török, cseh, ukrán, görög, magyar, román, indonéz, katalán, horvát, szlovák, vietnámi, thai és maláj.

skitched

Természetesen egy ilyen nagy verziószám váltásba nem csak a sok új nyelvi fájl fért, a Microsoft mérnökei az alkalmazás egyéb részein is reszeltek. A vállalat ígéretei szerint az alkalmazásnak jelentősen csökkent a processzorigénye, amikor animált arcocskákat használunk beszélgetések közben.

Újdonság még az is, hogy jobban együttműködik a Skype az OS X App Nap funkciójával, ezentúl nem lesz gond a bejelentkezéssel, ha valamiért elaltatta
Tovább...    »

Nem lesz szilícium a jövő Mac processzoraiban

Minden processzor szilíciummal készül, innen is ered a Szilícium völgy kifejezés. Az Intel azonban azon dolgozik, hogy ez a közel 50 éves tradíció megdőljön.

Az Intel Broadwell csipek késnek. A 14 nanométeres gyártási technológiával készülő lapkák, amik állítólag a retina kijelzős MacBook Airbe kerülnek majd, hamarosan megérkeznek, de még jelenleg nem beszerezhetőek.De az Intel már előre tekint. Az idei International Solid-State Circuits Conference-en (Nemzetközi Szilárdtestű Áramkörök Konferencián) a processzorgyártó bejelentette, hogy 2017 elejére 10 nanométeres technológiára állnak át és utána nem sokkal várhatóan már 7 nanométeres gyártási technológiával készítik majd
Tovább...    »

Tim Cook Németországban

Tim Cook nem csak azért ment Németországba, hogy a BILD magazinnak adjon interjút, az Skype-on FaceTime-on keresztül is sikerült volna.

Tim Cook feltérképezte magának a helyi helyzetet. Meglátogatta az egyik Apple Store-t és még Angela Merkel kancellárral is találkozott.

skitched

A BILD-nek elmondta Tim Cook, hogy főként a biztonságról, a semleges internetről, környezetünk védelméről és az oktatásról beszélgettek a kancellárral. Fő témájuk azonban az adatok védelme volt.

Cook elmondta, hogy egyetért Németország nézeteivel, kijelentette, hogy “az adatbiztonságról ugyanolyan nézetekkel rendelkeznek, mint én”.

Az Apple vezérigazgatója már többször is felszólalt a felhasználók adatainak
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)