szerző: beszmac | 2014 október 20. @ 09:16

Heti iSamurai – iPhone 5 bekapcsoló gomb javítás 4.990Ft-ért 1 órán belül!

A második hét kezdődik legújabb akciónkból, melynek keretében az iPhone 5 tulajdonosoknak kedvezünk. Nem működik megfelelően a bekapcsoló gombod? Gyakori probléma, mi viszont 1 órán belül tudunk rajta segíteni, mindössze 4.990Ft-ért cserébe! Nincs mit…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Maps Connect: egy lehetséges megoldás az Apple Maps problémáira

skitched
Az Apple a mai napon kiadott egy új webalkalmazást, mely Apple Maps Connect névre hallgat. Segítségével a kis vállalkozások könnyen feltehetik magukat az Apple térképére, így pontosítva azt.

Az Apple Maps egyik legnagyobb problémája az, hogy nem igazán vannak fenn rajta a kisebb vállalkozások. Például Budapesten ennél egy kicsivel több gyros árusító hely van:

gyros

A Maps Connect lehetővé teszi, hogy amennyiben van egy kis vállalkozásod, akkor azt feltehesd az Apple térképére. Az egész procedúra nagyon egyszerű, csak be kell jelentkezned az Apple ID-del és el kell fogadnod a Maps felhasználási feltételeit.

Ezek után már nyugodtan hozzáadhatod a telephelye(i)d. Fontos megjegyezni,
Tovább...    »

Előrendelhető az iPhone 6! Árak! Kinél vannak a legjobb ajánlatok?

Éjfél után az ígéreteknek megfelelően előrendelhető az iPhone 6 és iPhone 6 Plus telefon. A hivatalos forgalmazásra ugyan még egy hetet kell várni, de ma legalább a hivatalos árak kiderültek.

Újdonság, hogy ezúttal a Telenor kínálatában is megjelentek, így a szokásos online értékesítés és az APR üzletek után már mindhárom magyar mobilszolgáltatónál meg lehet rendelni.

Ezeket a weboldalakat kell figyelni: Telenor, T-Mobile, Vodafone, Apple Store.

T-Mobile

Először itt frissült az oldal, itt vannak az árak, amihez egy 19 900 Ft/hó Next XL adatcsomagot kell hozzászámolni.

Telenor
Vodafone


iPhone 6


iPhone 6 Plus


Apple Store


Végül fél egy körül frissült
Tovább...    »

14 dolog, aminél vékonyabb az iPad Air 2

Az iPad Air 2 a legvékonyabb iPad. 6,1 mm-es vastagságával pont olyan vastag, mint az ötödik generációs iPod touch.

6,1 mm nagyon kevés, de így leírva közel sem lehet elképzelni, hogy ez milyen kevés. A Mashable-nél ezért úgy döntöttek, hogy keresnek 14 dolgot, aminél vékonyabb az iPad Air 2.A lista:

— 3 szelet lapkasajt
— egy fél fánk
— egy pita
— egy magazin
— 3 egérpad
— egy Big Mac-ben lévő hús
— 3 búzakeksz
— egy pakli kártya
— 6 CD
— a kisujjad
— egy darab kréta
— egy szelet áfonyazselé
— 59 papírlap
— egy szelet new yorki pizza
— a fenti ehető összetevőkből összeállított szendvics

Az iPad Air 2 nagyon vékonyra sikeredett.
Tovább...    »

Yosemite újdonságok: annotáció és Mail Drop

A Mail külsőre nem változott semmit OS X Yosemite alatt, leszámítva persze az új ikonokat. Craig Federighi azt mondta a WWDC alatt, hogy arra mentek rá, hogy az új Mail stabil legyen és emiatt nem tettek bele sok látványos újítást.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kerültek bele érdekes új funkciók. Az egyik ilyen az annotáció megjelenése a Korrektúra bővítménnyel, melynek segítségével könnyedén firkálhatod össze a Megtekintő alkalmazás által megnyitható csatolmányaidat a Mailen belül, mielőtt elküldenéd.

mail_annotation

Nem egy sorsfordító újítás, de hasznos lehet, hogy ezentúl könnyebben díszítheted ki azt a képet vagy PDF-et, amit éppen küldeni szeretnél.

Van lehetőség különböző alakzatok
Tovább...    »

iPad Air 2 és Retina iMac Geekbench eredmények

Az októberi Apple médiaesemény két legérdekesebb terméke egyértelműen az új iPad Air és a retina kijelzős iMac volt.

A gépek már elkezdtek szállingózni a tulajdonosaikhoz a tengerentúlon, így a Geekbench értékek is kiderültek. Lássuk, hogy mit tudnak!

Kezdjük az asztali Macintosh-sal. A Prime Labs által készített Geekbench 3 eredmények mindkét processzorhoz elkészültek. Az új 3,5 GHz-es iMac a középmezőnyben végez az utolsó évek iMac-jei között, míg az erősebb, 4 GHz-es Core i7 az eddigi legerősebb iMac-et eredményezi.

skitched

Ez a bestia annyira erős, hogy a Mac Pro-t is megszorongatja. Konkrétan a 4 GHz-es iMac magasabb pontszámot ért el, mint a legkisebb, 6 magos Mac Pro. Az
Tovább...    »

Miért nem cserélik le az emberek az iPad-et?

Az Apple tegnap este bejelentette a 2014 Q4-es negyedév eredményeit. Mindenhol növekedéseket lehetett látni, kivétel az iPodoknál és az iPadeknél. Előbbi nem meglepő, hisz az Apple nem törődik már a zenelejátszókkal, de az iPad eladások csökkenése nem teljesen triviális.

Nem kell megijedni, a táblagépeknek nincs vége, sőt az igazság az, hogy a táblagépek igazából örökéletűek.

iPad_air_2

Így van, gondold át. Vettél egy iPadet 2-2,5 éve, akkor nincs semmi okod, hogy frissíts egy újra. Van benne retina kijelző? Van hát. Majd lecseréled akkor, amikor véletlen beleejted a fürdőkádba, előbb felesleges.

Nem azt mondom, hogy az iPadek nem lesznek jelentősen jobbak minden évben, mert igen, az
Tovább...    »

Yosemite tipp: könyvjelzők importálása Safariba

A korábbi Safarik csak HTML fájlból engedték a könyvjelzők importálását, de az Apple most egy kicsit felhasználóbarátabb megoldást talált ki.

A Safari 8 tényleg gyorsabb, mint elődje, az új böngészővel eszeveszett tempóval böngészhető a világháló. Emiatt és persze sok más apróság miatt is sokaknak juthat eszébe a váltás (esetleg visszaváltás) az Apple böngészőjére.

safari_import

Szerencsére az Apple megkönnyítette a dolgot, már amennyiben Chrome-ról vagy Firefoxról szeretnél váltani. Mindössze egy parancs és máris az összes könyvjelződ átmásoltad.

Firefox esetén a Safari képes a könyvjelzők mellett az előzményeket és a jelszavakat is átemelni, míg Chrome esetén csak a könyvjelzőket.
Tovább...    »

Apple: Köszi, hogy tesztelted nekünk a Yosemite-t!

Az OS X Yosemite volt hosszú idő óta az első OS X, amire az Apple lehetővé tette a felhasználóknak, hogy kipróbálják a rendszert megjelenése előtt.

A nyilvános béta nagyon jól sikerült, a teljesen új felület miatt rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy az Apple min dolgozott az elmúlt egy évben.

Az Apple kiküldött egy levelet azoknak, akik részt vettek a programban, hogy ők továbbra is folytathatják a tesztelést ha akarják. Ez azt jelenti, hogy az Apple a jövőben is folytatni fogja a nyílt tesztelést.Ez jó a felhasználóknak és az Apple-nek is, hiszen így sokkal hamarabb értesülnek a problémákról, hiszen minden tesztelő más és más alkalmazásokat futtat. Az Apple ezután ki
Tovább...    »

Hatszor annyi iPhone 6 fogy, mint 6 Plus

A Localytics adatai szerint az Apple idei új okostelefonjainak részesedése között hatszoros eltérés van. Az adatokat 1,5 milliárd eszköz megvizsgálásával készítették az alkalmazás elemző cégnél, tehát egészen pontosak lehetnek.

Az Apple történelmében még sosem adott ki egyszerre két teljesen új iPhone-t, ráadásul két új méretben. Így nem igazán tudtuk előre, hogy mi fog történni az eladásokkal és hogy vajon melyik lesz a kelendőbb.

skitched

Mostanra már tudjuk, hogy a kisebb és olcsóbb iPhone 6-ra jelentősen nagyobb az igény, mint behemót nagy testvérére. Ahogy látható, az iPhone 6-ból hatszor annyi fogy, mint az iPhone 6 Plus-ból.

Ez természetesen még csak korai adat, majd pár hónap
Tovább...    »

Apple biznisz: itt az idei negyedik negyedév eredménye

Az üzleti negyedévek máshogy mennek, mint a naptári negyedévek, így az Apple már be is fejezte 2014-et. Jövőre a 2015-ös Q1 nagyon szépen nyit majd a karácsonyi adatokkal, de addig is nézzük meg, hogy miként teljesítettek ebben, hiszen az elmúlt 3 hónapban (június 28 és szeptember 27 között) is voltak érdekes termékbemutatók az Apple háza táján, amik megdobhatták a bevételeket.

skitched

Legtöbben persze az iPhone-ra gondolunk, hisz alig több, mint egy hónappal ezelőtt mutatta be az Apple az iPhone 6-ot és az iPhone 6 Plus-t. Ezen új termékek segítségével az Apple 39,3 millió darab iPhone-t tudott eladni. Ez jelentősen több, mint tavaly ilyenkor, akkor 33,8 millió fogyott. Ez 16%-os
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)