Új iPodok érkezhetnek?

Az iTunes 12.2-ben új iPod csatlakoztatásakor egy olyan kép jelenik meg, ahol 3 nem létező iPod áll egymás mellett. Photoshop hiba lenne vagy termékfrissítés előszele?

A képen látható egy sötétkék iPod touch, egy arany iPod nano és egy sötét-rózsaszín iPod shuffle. Jelenleg egyik iPod sem érhető el ezekben a színekben.

Ez a kép akkor jelenik meg, amikor egy felhasználó új iPodot csatlakoztat. Összehasonlításképp itt van az, ami az iTunes 12.1-ben és korábbi változatokban szerepelt:

További érdekesség, hogy az iPod touch hátlapján nincs csuklópánt-rögzítő, lehet, hogy az Apple eltávolítja a

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

OS X El Capitan újdonság: újraindítás nélküli újraindítás

Az Apple az OS X El Capitan esetében nem a látványos végfelhasználói funkciókra ment rá, hanem az olyan apróságokra, amik a professzionális felhasználóknak segíthetnek.

Így került a rendszerbe fejlettebb ablakmenedzsment, újratervezett Lemezkezelő és még sok más, aminek a profik örülhetnek.

Az egyik ilyen újítás, amiről eddig egyáltalán nem esett szó a launchctl program felruházása néhány érdekességgel.

Az Apple mérnökei több, elsőre furcsának tűnő funkciót tettek ebbe a programba. Az első az újraindítás nélküli újraindítás.

launchctl reboot userspace

Ha ezt a parancsot lefuttatod OS X El

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

TRIM támogatást hozott magával az OS X 10.10.4

Az Apple végre lehetővé tette, hogy az otthon beszerelt SSD-ken is bekapcsoljuk a rendszer TRIM védelmét.

Júniusban írtunk róla, hogy az Apple az OS X El Capitanban lehetővé fogja tenni a TRIM bekapcsolását bármilyen SSD-re. Már akkor is megemlítettük, hogy a szükséges parancs leírása szerint 10.10.4-től lesz elérhető a funkció, de az akkori 10.10.4 béta még nem tartalmazta akkor.

A végleges 10.10.4 azonban már tartalmazza a trimforce parancsot, ami lehetővé teszi, hogy utólagosan beszerelt SSD-n is élvezhesd a TRIM támogatást.

Ahogy azt már előző cikkünkben is megírtuk, ez egyáltalán nem

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Több mint 90 országból működik az Apple SIM

Emlékeztek, amikor arról írtunk tavaly, hogy az Apple SIM csak 2 országban elérhető és csak lassan tudja majd az Apple elterjeszteni a szolgáltatást? Tévedtünk.

Az Apple szerződést kötött a GigSky nevű mobilszolgáltatóval és ennek segítségével az Apple SIM máris több mint 90 országból elérhetővé vált. Ez egy jó lépés volt a cég részéről a szolgáltatásának gyors elterjesztésére.

Az Apple SIM-et azonban nem az összes országban vehetjük meg, csak néhányban:

– Ausztrália

– Kanada

– Franciaország

– Németország

– Olaszország

– Hollandia

– Spanyolország

– Svédország

– Svájc

– Törökország

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás
iPhone 6S hátlap

Itt az iPhone 6S hátlapja

Az Apple feltehetően idén szeptemberben mutatja be az iPhone 6S-t, a következő iPhone-t.

Ahogy azt már a 3G→ 3GS, a 4→ 4S és az 5→ 5s átállásnál is megszoktuk, az S generációk nem hoznak nagy változást a dizájn tekintetében.

A 9to5Mac megerősítette a kiszivárgott iPhone 6S hátlapok alapján, hogy az Apple következő telefonja pontosan ugyanúgy fog kinézni kívülről, mint egy iPhone 6. Ugyanolyan vastag és ugyanolyan széles is, bár a kijelző lehet, hogy vastagabb lesz majd.

Belülről persze lesznek változások, az oldal felfedte, hogy a hátlap belső rögzítőelemeinek elhelyezkedése teljesen más lesz,

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›