szerző: beszmac | 2014 december 16. @ 13:44

Heti iSamurai MEGHOSSZABBÍTVA! iPhone 4/4s bekapcsológomb csere 3.990 Ft-ért!

A múlt héten megkezdett akciónkat közkívánatra és a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottuk december 21.-ig:) Természetesen továbbra is 1 órán belül, 3 hónap garanciával. Ez a javítás is, mint minden egyéb, nagy odafigyelést igényel, de…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Fejlesztőknél az iOS 8.2 béta 3 [Frissítve]

Az Apple kiadta ma este a fejlesztői csatornájára az iOS 8.2 harmadik béta változatát.

A második béta 8 nappal ezelőtt jelent meg és csak apró változásokat hozott.

skitched

Valószínűleg a harmadik béta kiadás sem tartalmaz semmi eget rengető változtatást, az Apple azon dolgozik főleg, hogy az Apple Watch rendszerével teljesen kompatibilis legyen az iOS 8.2.

A rendszer végleges változata valamikor jövőre fog megjelenni, feltehetően az Apple Watch-csal egyszerre, addig az Apple rendszeresen adja majd ki továbbra is a fejlesztői bétákat, hogy a fejlesztők pontosan tudják, hogy milyen változások történnek az Apple Watch SDK-ban, ahogy az Apple dolgozik rajta.

A béta verziószáma 12D5452a és
Tovább...    »

Duet Display: iOS eszköz külső monitorként USB csatlakozáson [Frissítve: megjelent]

Most egy alkalmazásajánló következik. Ritkán számolunk be új alkalmazásokról, de a Duet Display egy érdekes próbálkozásnak tűnik, ráadásul ex-Apple mérnökök dolgoznak rajta.

Korábban is volt már több próbálkozás arra, hogy iOS eszközünket külső monitorként használhassuk Mac-ünkhöz, de eddig mindegyik WiFi-n keresztül működött. A Duet Display USB-n keresztül fog működni.

skitched

Ennek eredményeképp azt ígérik, hogy a Duet Display gyors lesz és akadásmentes. Honlapjuk szerint retina felbontást 60 fps-sel tud majd hozni az alkalmazás.

Az USB csatlakozás másik előnye az lesz, hogy az érintések is működni fognak az iOS eszközökön. Gyakorlatilag kipróbálhatjuk majd egy iPaden, miként működne
Tovább...    »

Júniustól minden új alkalmazás 64 bites lesz

Az Apple egy levélben ismételten figyelmeztette a fejlesztőket kötelességükre, vagyis hogy frissítsék alkalmazásukat a legújabb hardverekhez.

Az Apple tavaly bemutatta az iPhone 5s-t, melyben debütált a cég első 64 bites mobil ARM processzora, az A7. Az Apple már akkor szólt a fejlesztőknek, hogy a 64 bit támogatását lassan el kéne kezdeni, de egészen idáig türelmesek voltak.

skitched

2015 februárjától csak 64 bites binárist is tartalmazó alkalmazásokat lehet majd az App Store-ba tölteni, melyeket a legújabb, iOS 8-as SDK-val készítettek. Az alkalmazásfrissítések esetén némileg engedékenyebb volt a vállalat, ott június 1 a dátum, ami után már csak 64 bites futtatásra felkészített
Tovább...    »

Fejlesztőknél a Safari 8.0.3

Kevesebb, mint egy hete jelent meg a Safari 8.0.2, de az Apple mérnökei folytatják a munkát.

Ennek a szorgos munkának eredményeképp a fejlesztők tegnap este már kézhez kapták a Safari 8.0.3-as változatát.

skitched

Természetesen az Apple támogatja a régebbi OS X-eket is, így a frissítés tartalmával körülbelül azonos frissítéseket készít a Safari korábbi változataihoz is. OS X Mountain Lionra Safari 6.2.3, Mavericks-re pedig 7.1.3 verziószámmal érkezik majd a frissítés.

Mivel egy béta változatról van szó, az Apple megkérte a tesztelőket, hogy figyeljenek oda néhány dologra:

— általános webhely kompatibilitás
— kiegészítő kompatibilitás
— jelszavak automatikus kitöltése
— HTML5
Tovább...    »

Itt vannak a 2014-es Google trendek

A Google minden év végén megnézi, hogy a felhasználók mire kerestek rá a legtöbbször. Az Apple termékei felkerültek a Google és a YouTube globális listájára is.

A Google egy hangulatos videót is készített, hangulatunk megalapozásához kezdjük ennek megnézésével:A keresőóriás összegyűjtötte a legnépszerűbb kereséseket a főbb kategóriákban. Volt itt minden, egészen a keresésektől embereken át az elektronikai eszközökig. Ebben a kategóriában az iPhone 6 lett az első keresés, de a listára felkerült még az Apple Watch és az iPad Air is.

skitched

Ez igazán elismerő, de sajnos nem csak erre a listára került fel az Apple idei okostelefonja, hanem a YouTube videók keresési listájára is, az 5.
Tovább...    »

Új király a másolatok között?

A Huawei sokat gondolkodott azon, hogy miként keresztelje el új, 5,5 colos kijelzővel ellátott telefonját. Teljesen egyedi módon a Honor 6 Plus nevet kapta az eszköz.

Semmi áthallás nem fedezhető fel a Huawei Honor 6 Plus és az Apple által idén bemutatott iPhone 6 Plus között. Á, egyáltalán semmi.

skitched

A Huawei mentségére szóljon, hogy a Plus náluk mást jelent, mint az Apple esetében. Ők tavaly mutatták be a Honor 6-ot és idén a Honor 6 Plus-t. Mondhatni, hogy ők úgy használják a Plus jelzőt, mint az Apple az S betűt.

Ennek ellenére a “6 Plus” megjelenése a néven már önmagában is gyanús, ráadásul a kijelzőméret és -felbontás (5,5 col és 1080p), a színválaszték (ezüst, arany, fekete)
Tovább...    »

Bezavarhatnak a mágnesek

A fémet vagy mágnest tartalmazó kiegészítők megzavarhatják az iPhone 6-okban az NFC csipet, az iPhone 6 Plus-ok esetén pedig ezen felül még az optikai képstabilizátort is.

Néhány felhasználó azt tapasztalta, hogy az iPhone 6 Plus kamerájánál és az új iPhone-ok NFC csipjénél interferenciát okoznak a mágnesek és egyéb fém alkatrészek a különböző kiegészítőkben. A probléma az, hogy erről nem igazán adott az Apple dokumentációt.

skitched

Az Apple egy rövid támogatási dokumentumban megemlíti, hogy a fémet vagy mágnest tartalmazó kiegészítőket nem javasolják, de közel sem annyira hangsúlyos a figyelmeztetés, mint amekkorára szükség volna.

Az Apple a Made for iPhone együttműködésben résztvevő
Tovább...    »

Esettanulmány: keresés az App Store-ban

Az App Store-ban már több, mint 1,2 millió alkalmazás található. Ezek között a keresés nem igazán egyszerű feladat és ezt az Apple is tudja.

1,2 millió alkalmazás mellett igazán fontos az, hogy az ember könnyedén meg tudja találni azt, amit keres, hiszen ennyi alkalmazás között már szinte mindenre van egy alkalmazás. A fejlesztők már régóta tudták, hogy a kereső egyáltalán nem tökéletes, de bizonyos esetekben egészen félelmetesen rossz.Vegyük egy példának a Twitterific alkalmazást, ami egy harmadik féltől származó Twitter kliens. Az egyik első volt a piacon, az App Store 2008-as elindulásakor már az áruházban volt az alkalmazás és azóta is folyamatos és aktív fejlesztés alatt
Tovább...    »

Az iPhone felhasználók többsége a legkisebb tárhelyet választja

Az iPhone felhasználók megdöbbentően nagy többsége a legkisebb elérhető tárhellyel vásárolja meg telefonját. Ez a későbbiekben mindenkinek problémát jelent.

Az IceCream kamera alkalmazás készítői készítettek egy felmérést, hogy megmutassák mekkora is ez a tárhely probléma. Megkérdezték az Egyesült Királyságban a szolgáltatókat, egészen pontosan a Telefonica-t és az O2-t arról, hogy melyik tárhellyel ellátott készülékekből fogy a legtöbb.Megdöbbentő választ kaptak. Az eladott iPhone-ok 91%-a 16 GB-tal vagy kisebb tárhellyel rendelkezik.

Ebből arra a következtetésre juthatunk, hogy az Apple árazási stratégiája, mely szerint a drágább modellek nagyobb tárhellyel rendelkeznek, nem
Tovább...    »

Díjat nyert az új török Apple Store

Az Apple Store-ok mindig is különleges üzletek voltak. A cég figyelt arra, hogy a betérő vásárló már az üzlet megközelítésekor is érezze, hogy egy nem mindennapi helyre tart.

skitched

Íme az új, Zorlu Centerben, Isztambulban található Apple Store.

Természetesen nem nyert volna díjat az üzlet, ha nem alkalmazott volna egy újszerű, egyedi megoldást. Az üzlet nagyobb része a föld alatt található meg, hasonlóan az 5. sugárúton található ikonikus kocka Apple Store-hoz, de itt az Apple az oldalsó borítóüvegeknél láthatatlan illesztéseket alkalmazott.

Az üzlet minden oldala egyetlen, 3x10 méteres üveg, a széleken pedig szilikonragasztót alkalmaztak. Gondolom felmerül benned, hogy akkor a tető
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)