szerző: alfabazsi | 2014 szeptember 22. @ 14:25

iPhone 4/4s bekapcsoló gomb javítás 3.990 Ft-ért 1 órán belül – iSamurai WestEnd

Szeptember 22 és 28 között visszatér az egyik legkedveltebb akciónk: az iPhone 4 és iPhone 4s bekapcsoló gombjait fogjuk javítani az eredeti ár töredékéért, mindössze 3.990 Ft-ért – természetesen a megszokott 1 órán belül. Vannak irtó gyakori, és…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

3… 2… 1… görbülj! [!!Videókkal frissítve!!]

skitched
Pár iPhone 6 Plus tulajdonos meglepve tapasztalta, hogy vadonatúj telefonja elgörbült.

A probléma oka a telefon méretéből adódik. Eddig minden iPhone könnyedén zsebre vágható volt és az esetek többségében ez nem is okozott gondot. Úgy fest viszont, hogy az iPhone 6 Plus méretei már túl nagyok.

skitched

Több fórumon jelezték a szomorú felhasználók, hogy új telefonjuk, miután a zsebükben hordták, elgörbült. Mert bár az eszköz elfért a zsebükben, amikor például leültek, akkor nagyobb erők hatottak rá.

Az iPhone-ok évről évre vékonyabbak, így egyre nehezebb a szilárdságukat megtartani. Az iPhone 6 Plus vékony alumínium háza úgy tűnik, hogy nem jól bírja a strapát és könnyedén elhajlik.

skitched
Tovább...    »

Tony Fadell az iPod haláláról

A szeptemberi iPhone médiaesemény egyik mellékhatásaként búcsút kellett vennünk az eredeti iPod egyeneságú leszármazottjától, az iPod classic-tól.

Az iPod (az iTunes-szal kombinálva) volt az Apple betöréséhez a kulcs, persze ezt akkoriban senki se tudta. Az iPod nélkül nem lenne valószínűleg iPhone sem, hisz a telefon bemutatásakor az Apple egy szélesvásznú iPod, egy telefon és egy internetes eszközként aposztrofálta az eszközt.De ha ezektől el is tekintünk, az iPod család önmagában is nagyszerű volt. Eddig egyetlen elhullott tagja az iPod mini volt, de azt azonnal követte a még kisebb nano, így nem történt fennakadás. Most azonban utód nélkül ért véget az iPod classic.

A Fast
Tovább...    »

Gyorsabban is feltöltődhet az iPhone 6

Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus is nagyobb akkumulátorral rendelkezik, mint az iPhone 5s, ezért lassabban is töltődik fel. Vagy mégsem?

Az eddigi iPhone-ok 1A áram erősségű töltést bírtak el, de az új iPhone-ok már felkészültek a gyorsabb töltésre, mindkét telefon támogatja a 2,1A-t.

Az Apple már régóta használta a 2,1A-t az iPadeknél a gyorsabb töltés elérésére, most úgy fest, hogy az iPhone-okba is beépítették a megfelelő technológiát hozzá.

Ezzel csak egy a bökkenő: az új iPhone-ok mellé az Apple 1A-s adaptert mellékel.

skitched
Bal oldalt az iPhone 5s, jobbra pedig az iPhone 6 látható

Az iLounge észrevette, hogy Mac-re kötve 1600mA-s áram erősséggel történik a töltés, ami jóval
Tovább...    »

OS X Yosemite Mail frissítés

Az Apple kiadott egy szoftverfrissítést az OS X DP8 és OS X Public Beta 3 használóknak.

Ez a szoftverfrissítés a Mail egyik hibáját hivatott megoldani. Érdemes megemlíteni, hogy mivel ez a frissítés a nyilvános béta használók számára is megérkezett, ezért magyar nyelvű a leírása:

osxyosemitemail

Ez a frissítés megold egy problémát, amely megakadályozhatja az üzenetek írását, és javasolt minden felhasználó számára.

A magyarsága azért nem tökéletes a frissítésnek, az “A OS X Yosemite Mail frissítése” cím egy kicsit rontja a képet a névelő hiányzó z betűje miatt.

Az OS X Yosemite valószínűleg jövő hónapban érkezik, ezért az Apple már csak kisebb módosításokat végez a rendszeren, ez a mostani
Tovább...    »

Újabb iPhone 6 reklámok

Az Apple ma reggele új iPhone reklámokkal lepett meg minket.Az első reklámból megtudhatjuk, hogy milyen funkciókkal bővült az iPhone 6 kamerája. Megemlítésre kerül a 240 fps-es lassított felvétel, a time-lapse videó és a képstabilizátor is.A második reklámból megtudjuk, hogy az új iPhone-ok óriásiak. Az új iPhone-ok segítenek máshogy látni a világot, de ezen kívül hatalmasak. Persze nem csak ez az egyetlen előnye, emellett még hatalmas is! Érdemes megemlíteni, hogy az új iPhone-ok hatalmasak! Hatalmas!

Az Apple eddigi iPhone 6 reklámjaiban Jimmy Fallon és Justin Timberlake a narrátor, ez már garantálja a jó hangulatot.

Neked hogy tetszenek az Apple új, mókás iPhone
Tovább...    »

Így (ne) oldd meg az iPhone 6 kiemelkedő hátlapi kameráját!

Íme érdekes hazai videó, ahol a parlament előtt megoldják az iPhone 6 egyik legnagyobb problémáját: a kiemelkedő hátlapi kamerát, de inkább nem járatom a szám, nézzétek meg a videót!Azt ugye gondolom mondanom se kell, hogy ez nem ajánlott módszer, egy tokkal legtöbben jobban járunk.

Ha ismered X-et, aki a videóban végrehajtja a meghökkentő tettet, akkor írj kommentet, hogy további részleteket is megtudhassunk a videó mikéntjéről és miértjéről!

iOS 8 alkalmazások: Skype és Chrome

imageA Microsoft és a Google is tisztában van azzal, hogy az iOS egy megkerülhetetlen mobilplatform, ezért az iOS 8 megérkezésével az új rendszer funkcióit kihasználó frissítésekkel készültek.

Kezdjük a Microsofttal, nézzük meg, hogy milyen változások kerültek a Skype 5.5-ös változatába!

Az első, unalmas változás az új rendszer támogatása. Természetesen a fejlesztőknek ez is sok munka volt, hiszen rengeteg alkalmazás esik szét az újabb iOS-ektől, de sok érdekességet nem tartalmaz a kompatibilitás megteremtése.

IMG_0729

Második újdonság már sokkal izgalmasabb. A Skype az első nagy alkalmazás, mely kihasználja az interaktív értesítéseket.

Mostantól a lezárt képernyőn, az értesítési központban
Tovább...    »

iOS 8 tipp: hova lett a Filmtekercs?

Az iOS 8-cal már láthatjuk, hogy az Apple miként tervezi majd az iCloudban tárolt fényképeket. Jövő év elejétől egy iOS-es Fotók alkalmazáshoz hasonló funkcionalitással rendelkező alkalmazást kapunk majd Mac-en is.

A Fotók alkalmazás iOS 8-on természetesen a korábbi Fotók alkalmazás leszármazottja, így megmaradt a három füles felépítés és az alkalmazás alapvető felépítése sem változott első ránézésre, de a mögöttes filozófia teljesen más.

IMG_0703
Ha a Legutóbb hozzáadott albumból törlünk, akkor mindenhol törlődik a kép

Többé nincs külön Fotostream és Filmtekercs, az összes fényképünk felkerül a Fotostreambe, így nincs szükség a Filmtekercsre.

A Filmtekercs helyére azonban egy új album
Tovább...    »

Több iPhone 6 fogy, mint iPhone 6 Plus

Úgy néz ki, hogy az iPhone felhasználók többsége továbbra sem a nagyobb kijelzőt szeretik az iPhone-okban, legalábbis a MixPanel legújabb felméréséből erre következtethetünk.

Ha eltekintünk attól, hogy az iPhone 6 Plus kijelzőjének gyártási problémái miatt az Apple nem tud eleget gyártani az eszközből, akkor is láthatjuk, hogy az iPhone 6-ra nagyságrendekkel nagyobb a kereslet:

skitched

A MixPanel új felmérése alapján az iPhone 6 2,46%-os részesedésre tett szert, míg az iPhone 6 Plus kevesebb, mint 1%-ot, egészen pontosan 0,3%-ot zsebelt be.

Persze ez csak a használatban lévő telefonokat rejti, közel sem biztos, hogy ha minden előrendelést kiszolgál az Apple is ilyen arányú lesz az
Tovább...    »

iOS 8 tipp: Hé Siri, mit hallgatok?

Az Apple egy új tartalomszolgáltatót is tett az iOS 8-ban található Siri mögé, méghozzá a méltán népszerű Shazamot.

A Shazam segítségével Siri képes megmondani azt, hogy milyen számot hallgatunk épp.

IMG_0709

Nyáron a Shazam OS X-es változatának megérkezésekor írtunk erről a funkcióról, most viszont a végleges iOS 8 megjelenése után úgy döntöttünk, hogy ismét megemlítjük, hiszen most már több ember használja az Apple új mobil operációs rendszerét, mint akkor.

Ahhoz, hogy megtudd milyen dal szól épp a melletted található hangfalból nem kell mást tenned, mint megkérdezni Sirit, hogy épp mi szól melletted.

Ezt sok különféle módon megteheted, Siri a legtöbb esetben felismeri, hogy mit
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)