szerző: Nagy Konstantin | 2015 január 25. @ 11:11

Már használható a WhatsApp Mac-ről is

A WhatsApp egy kiváló iMessage alternatíva, leszámítva, hogy nem használható számítógépről. Így ha egy hosszabb üzenetet szeretnél gépelni, akkor azt kénytelen vagy az érintőkijelző üvegén begépelni azt. Ez azonban már a múlt, mert a WhatsApp most már…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Mi az a MacKeeper?

Néha előfordul, hogy tanácsot kérnek tőlem, mert lelassult a Macintosh-uk. Ekkor megnézem a gépeket és általában megtalálom a MacKeeper nevű alkalmazást. De mi az a MacKeeper és mire jó? És mire nem?

Eddig 2 konkrét esetben találkoztam a szoftverrel, egyszer feltelepítette magát egy PowerBookra, ahol el se indult, miután nem univerzális bináris, máskor pedig egy fehér MacBookon láttam. Előbbi esetben természetesen nem a MacKeeper volt a ludas, de az utóbbi Mac bizony a MacKeeper miatt volt használhatatlanul lassú.

skitched

Az iMore-on írtak egy cikket a szoftverről, és miután még mindig jelen van a piacon és még mindig sokan beugranak neki, úgy gondoltuk, hogy itt az ideje, hogy
Tovább...    »

A Sirivel felkutatott dalok listája

Az iOS 8 egyik újdonsága volt a Shazam integráció, amiről még tavaly nyáron beszámoltunk.

Nagyon hasznos funkció, hogy a rendszer képes felismerni a dalokat, de mi van, ha később szeretnénk felidézni, hogy pontosan mi volt az a dal, amit felismertettünk kedvenc személyi asszisztensünkkel?Egyik megoldás lehet, hogy Siri ablakáról készítünk egy képernyőfotót. Ez nem elegáns megoldás, biztos van ennél jobb is, ugye?

Ha te is hittél egy szebb megoldásban, akkor igazad volt, mert az iOS gyűjti a Sirivel felismertetett dalokat, mégpedig az iTunes alkalmazásban a Kívánságlista mellett.

Ehhez nem kell mást tenned, mint elindítani az iTunes alkalmazást, majd a Zene fülön a jobb felső
Tovább...    »

iMessage-et kér a BlackBerry vezérigazgatója

A BlackBerry vezérigazgatója szerint a semleges internetbe beletartozik az is, hogy BlackBerry-ről is lehet iMessage-et küldeni. Megőrült volna, hogy ilyesmit kér?

A Blackberry vezérigazgatója, John Chan írd egy nyílt levelet az Egyesült Államok szenátusának, mindenki félti a BlackBerry álláspontját a semleges internetről.

skitched

A levél maga egészen jól kezdődik, kifejti hogy az internetszolgáltatóknak nem szabadna diszkriminációt engedélyeznie és minden internetes forgalomnak ugyanolyan bánásmódban kellene részesülnie. Ez eddig egészen megszokott, de szerinte a diszkriminációnak nem csak az adatok küldésénél kellene eltűnnie, hanem azokban az alkalmazásokban és szolgáltatásokban is,
Tovább...    »

Kiszivárgott az Apple Watch akkumulátorának az üzemideje

Az Apple Watch kapcsán rengeteg pletyka cikázott a neten azokról a részletekről, amiket az Apple nem árult el. Az egyik ilyen aspektusa az okosórának az üzemidő volt, de most lehet, hogy lehull a lepel.

A 9to5Mac belső információkra hivatkozva ismerni véli az Apple Watch akkumulátor-üzemidejét.Korábban beszámoltunk róla, hogy az Apple Watch feltehetően egy napot bír majd ki egy feltöltéssel. Mostanra már pontosabbat tudunk mondani.

2014 végén az Apple Watch 2,5-4 órát bírt aktív használat mellett és 19 órát aktív/passzív használat mellett. Takarékos üzemmódban 3 napig bírja, alvó állapotban pedig 4 napot is kibír.

Elképzelhető, hogy a 19 órás akkumulátor-üzemidőt az első
Tovább...    »

Yosemite tipp: sötét mód kapcsolása JavaScripttel

Az Apple az OS X Yosemite-be elhelyezett egy érdekes újdonságot, mely sokaknak elkerülte a figyelmét.

Ez volt a JavaScript támogatásának megjelenése az AppleScript mellett. A régi AppleScript szerkesztő alkalmazást ezért az Apple átnevezte Szkriptszerkesztőre és mostantól AppleScript és JavaScript kódot is írhatsz benne.

SEScriptEditorX

A JavaScript szkriptekben elérhető a teljes Cocoa könyvtár és az AppleScripthez hasonlóan az alkalmazások és a rendszer funkcióihoz is hozzáférhetsz.

És ahogy az AppleScript is elérhető az Automator alkalmazásból, úgy a JavaScript is. Így akár készíthetsz diktálási parancsot is, ami JavaScript kódot fog lefuttatni.

skitched

Korábbi tippünkben megmutattuk, hogy hogyan
Tovább...    »

Dél Koreában minden 3. eladott okostelefon iPhone

Mind tudtuk, hogy az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus meg fogja dobni a keleti eladásokat, mivel a nagyobb kijelző főként arrafelé divatos. Azt azonban nem gondoltuk, hogy a Samsung hazájában ekkora sikereket ér majd el az Apple.

A Counterpoint legfrissebb adatai szerint az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus iránti érdeklődés igen jelentősen megemelte az iPhone-ok részesedését az okostelefon eladásokban.Az előző negyedévben még csak 15% volt az Apple okostelefonjának részesedése, de mostanra ez már 33%-ra emelkedett, vagyis közel minden harmadik eladott okostelefon egy iPhone.

A hazai termékeket mindig nagyobb lelkesedéssel fogyasztják a vásárlók és az elektronikai eszközöknél is
Tovább...    »

Nagy frissítés érkezett a Logic Pro X-hez

Az Apple tegnap késő este meglepte a zenészeket egy nagy frissítéssel a Logic Pro X-hez.

A Logic Pro X előző frissítése még tavaly májusban érkezett, így a felhasználók már türelmetlenül várták az újdonságokat.

skitched

A Logic Pro X 10.1 pótolja a hiányosságokat és tartalmaz egy-két apróságot, ami miatt el lehet nézni neki, hogy picit lassan érkezett meg.

A változások listája igen hosszú, így csak néhány érdekesebb részletet emelnénk ki belőle.

Egyik ilyen újdonság a 10 új dobos megjelenése, amik segítségével többféle elektronikus és hip hop műfajban is készíthetsz aláfestést, beleértve a techno-t, house-t, trapet, dubstepet és még sok mást. Ezek a dobosok teljesen egyediek minden
Tovább...    »

Ingyenes lesz a Windows 10. Köszi Apple!

A Microsoft tegnap tartotta a Windows 10 eseményét, ahol bemutatták a redmondi cég következő asztali és mobil operációs rendszerét.

A Windows 10 egészen az okostelefonoktól, a tableteken át az asztali gépekig és a 84 colos érintőkijelzős asztalokig mindenen futni fog.

skitched

A Microsoft biztosra akart menni, hogy mindenki frissíteni fog az új rendszerre, ezért ingyenessé tették a Windows 7, Windows 8.1 és Windows Phone 8.1 felhasználók számára.

Hol a csapda? A frissítés csak a Windows 10 megjelenése utáni évben lesz ingyenes, utána fizetned kell majd a Microsoft legújabb operációs rendszeréért.

A Microsoft azt szeretné, ha mindenki átállna a Windows 10-re, mert mostantól a Windows-ra
Tovább...    »

Fejlesztőknél az OS X 10.10.2 hatodik bétája

6 napja jelent meg az előző béta változat, de az Apple-nél nem pihennek a mérnökök, itt a következő változata az OS X Yosemite-nek.

A legújabb béta szokásos módon nem tartalmaz semmilyen újdonságot első ránézésre, mivel az Apple-nél továbbra is azon munkálkodnak, hogy hibamentes legyen a frissítés.

skitched

Ha megjelenik a frissítés, akkor a WiFi, a Mail alkalmazás és a VoiceOver hibáit fogja orvosolni.

Az előző változat verziószáma 14C106a, összehasonlításképp az előzőé 14C99d volt.

A fejlesztők és az AppleSeed felhasználók a Mac App Store frissítések füléről telepíthetik. A nap során az Apple fejlesztői portáljára is fel fog kerülni az 564 MB-os frissítés.

Nincs többé Dropbox Tigerre és Leopardra

A Dropbox csapata eddig is kiváló munkát végzett és lenyűgöző volt, hogy az alkalmazás még mindig támogatta a 2005-ben bemutatott Mac OS X Tigert.

Ennek azonban vége szakadt, a Dropbox úgy döntött, hogy a jövőben nem támogatják, csak a 2009-ben bemutatott Mac OS X 10.6 Snow Leopard vagy újabb operációs rendszereket.

skitched

A korábbi rendszereken a jelenlegi Dropbox alkalmazás május 18-án fog megszűnni működni, addig még működni fog a szinkronizáció a felhőszolgáltatással.

A Dropboxnál is nehéz szívvel hozták meg ezt a döntést, ezért levelet is írtak minden olyan felhasználójuknak, akiknél észlelték, hogy Mac OS X Tigert vagy Mac OS X Leopardot használnak.

Ebben az emailben azt is
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)