Most látom, hogy kihagytam a PM4400 gépet. Ez egy ritka elfuserált konstrukció volt. Nem is csoda, hogy igyekeztem elfelejteni:)
iMac G3- jó régen :)
Jó kis gép volt, imádtam. Az egyik még megvan, de sajna rossz már. Elöttem pc-m volt, szóval nem érdemes megjegyezni azokat :D
Egy szép este volt, mikor találkoztam életem első mac gépével. Annak idején nagyon sok pénzzel tartoztak nekem, a hapsi nem tudta visszafizetni készpénzbe, de helyette adott 4 db iMac G3-at, ami vadiúj volt. A mai napig emlékszem arra a napra. Igaz, sokáig nem használtam őket, csak késöbb jöttem rá, hogy mekkora hülyeség volt x ideig nem használni :D
ÉS amikor bekapcsoltam, lám bejött a Mac OS 9 kis videója :D
Nah, onnét kezdve csupa meglepetések tárháza tárult elém, 2004-ben meg átálltam az OS X-re. Majd nem sokkal késöbb jött az újabb apple gép, bár sajna az intelesre nem sikerült átálnom még,- anyagiak miatt, de majd egyszer.. Kár hogy elmúltak a régi idők, de asszem a macérzés örök marad..
Nekem egy kagylós Orange G3 iBook volt az első. Nagyon szerettem. Utána jöttek a Powermac-ek sorban.
Performa 5300 -> iMac G3 Blueberry -> iBook G4 -> PowerMac G5 -> Mac mini i7
iBook G4/1GHz/12” -› MacBook Intel/1,83GHz/13,3” -› MacBook Pro C2D/2,53GHz/13,3”
Powerbook G4 1.67
Első generációs inteles Mini.1,6ghz-el,jó volt az ,azóta is szeretem a miniket.
Nekem egy 2007-es MacBook 2.1 white. Már a suli alatt is nagyon akartam egy Mac-et. 2005-ben láttam egy iBook-ot élőben amit ki is próbálhattam. Nagyon megfogott a minősége és a kifinomultsága. 2005-ben kezdtem el limuxot használni és mindent olyanra akartam állítani, mint az OSX-nél, persze az mégsem olyan volt. Akkor elhatároztam, hogy ha lesz rá pénzem akkor veszek egy ilyen gépet. Az első fizetésemből ezt vettem és jó döntés volt. :)
Én ‘91-ben kezdtem sima LC-vel, … azután volt IIfx, Quadra 650, Quadra 840AV, 8100/80, 8100/100, G3 233 beige, B/W 350, G4 Quicksilver 867, most meg egy 1,25-ös MDD, …
Közben eltelt néhány év, a lista kiegészülhet: MDD dual 1,25, G5 dual 2, Mac Pro 1,1 (otthon pedig G4 mini, C2D mini).
Én ‘91-ben kezdtem sima LC-vel, … azután volt IIfx, Quadra 650, Quadra 840AV, 8100/80, 8100/100, G3 233 beige, B/W 350, G4 Quicksilver 867, most meg egy 1,25-ös MDD, …
Közben eltelt néhány év, a lista kiegészülhet: MDD dual 1,25, G5 dual 2, Mac Pro 1,1 (otthon pedig G4 mini, C2D mini).
és egynéhány dologtól sikeresen megszabadítottalak :)
Nekem 1984-ben az első munkahelyen APPLE IIe—4 floppyval és egy IEC buszos vezérlőkártyával.
Még embargó engedélyt kellett rá kérni.
:-)
Ha jól emlékszem, 2006-ban nyári gyümölcspakolásból összekuporgatott pénzemből vettem meg első Mac-emet, ami egy iBook Dual USB 500Mhz-es gép volt! Egy informatikus barátomnál láttam először egy 350MHz-es B&W-ot Tigerrel és lenyűgözött rögtön, hogy mennyire gyönyörű és stabil az egész cucc. Míg PC-s világban röpködtek már a gigahertz-ek, ezek még párszázzal beérve sokkal többre voltak képesek!
Később lecseréltem egy 1.25GHz-es G4 Mini-re, majd pár évig szégyenszemre (kellett a teljesítmény, kevés pénz) 4 magos hackintosh-t nyúztam, de lassan egy éve sikerült lecserélnem és azóta is boldog használója vagyok egy 21.5” C2D 3.06GHz-es iMac-nek! Közben az engem körülvevő emberekből úgy 25-30 embert sikerült meggyőznöm, hogy térjen át PC-ről Mac-re….érdekes módon senki nem bánta meg!:D
Nekem 1984-ben az első munkahelyen APPLE IIe—4 floppyval és egy IEC buszos vezérlőkártyával.
Még embargó engedélyt kellett rá kérni.
:-)
Mi lett vele?
PM G4 867
Performa 5260 -imac g3 - ibook g3 - g4 400 - g5 1.8 - macbook
MacIntosh SE FDHD. Az eredeti SE 2floppys volt, de hamar kiderült, hogy cumma a 2 floppy. Ekkor tervezték az FDHD modellt. Már csak 1 floppynak volt rés az előlapon. Kemény 4MB RAM, 20MB vinyó. Ja, és extraként 10BaseT Ethernet zsuga. 150ezer magyar forintokért, kéz alól.
Jó hogy láttlak Don :D
iMac G3-eMac G4- iBook G3-iMac G5
MacIntosh SE FDHD. Az eredeti SE 2floppys volt, de hamar kiderült, hogy cumma a 2 floppy. Ekkor tervezték az FDHD modellt. Már csak 1 floppynak volt rés az előlapon. Kemény 4MB RAM, 20MB vinyó. Ja, és extraként 10BaseT Ethernet zsuga. 150ezer magyar forintokért, kéz alól.
Na jó, de mikor? Mert pl. az első autóm 20.000 magyar forintba került…
Na jó, de mikor? Mert pl. az első autóm 20.000 magyar forintba került…
1992 nyara.
Fiat 500, 1993. Idősebb volt nálam valamivel : )
Első Mac-em egy G3-as iMac volt, aminek a feltelepítése nem sikerült volna a fórum nélkül! :)
Első Mac típusú találkozásom egy iMac G3-al esett meg, de első igazi Mac-em egy iBook G3 volt.
powerbook g3 lombard. elhatároztam, hogy ha lesz egyszer feles kis pénzem akkor veszek egy működőt, mert ekkor szerettem bele az apple életérzésbe…
Mac Mini G4 1.25GHz.
Régóta szemeztem már a mac-el, de valahogy csak most jutottam el odáig, hogy beruházzak. Egyenlőre megtartottam a régi laptopomat, bár eléggé új az is.
1 hete vettem egy ProBook 15-öst
Sajnos nagyon hozzászoktam már a pc-hez, vannak dolgok, amiket inkább ott oldok meg, mert itt még nem tudom, hogyan kell.
Imac g3 233 mhz….....
iMac 2011-es kiadás, azóta is ezt nyúzom, és imádom. Semmilyen PC nem érdekelne ehelyett. Soha többé nem fogok Wint vagy PC-t venni.
iMac 2011-es kiadás, azóta is ezt nyúzom, és imádom. Semmilyen PC nem érdekelne ehelyett. Soha többé nem fogok Wint vagy PC-t venni.
never say never
never say never
Igazad van, soha ne mondd, hogy soha, de ezt az egyet abszolút megbiztosan ki merem jelenteni. Persze sosem lehet tudni, anyagilag mit hoz az élet, ez igaz. Akkor inkább úgy teszem hozzá, hogy ha nem megyek anyagilag csődbe, vagy tönkre, akkor tuti, hogy nem fogok visszaváltani több sebességfokozattal egy Windowsra.
...
Igazad van, soha ne mondd, hogy soha, de ezt az egyet abszolút megbiztosan ki merem jelenteni. Persze sosem lehet tudni, anyagilag mit hoz az élet, ez igaz. Akkor inkább úgy teszem hozzá, hogy ha nem megyek anyagilag csődbe, vagy tönkre, akkor tuti, hogy nem fogok visszaváltani több sebességfokozattal egy Windowsra.
:)....
Nalam pont forditva…:) Ha nyar vegeig nem lesz uj MacPro, addigra osszejon annyi szabad penzem hogy elbucsuzzak vegre a prosumer Apple gepektol es vegyek magamnak egy HP-t privat Smoke Advanced-al.
Biztosan frissulni fog addigra a Mac család, úgyhogy ne szord el másra a pénzed. Június közepén fogjak az új Mac-eket bemutatni.
2005-től egy iMac 17” volt nagyon sokáig, most egy 2008-as iMac 24” van. Gondolom nem kell mondani, hogy imádom. :)
iBook G3 Clamshell Blueberry.Hu de regen volt ...:)
Classic II volt az első gépem…Nem most volt…:-)) 2 MB RAM, 40 MB HDD…!
A legeslegelső bemutatott, igaz, nem az enyém:
http://techland.time.com/2014/01/25/steve-jobs-mac
Talán már láttátok.
Megszűnt a cég, rendszerváltás kezdetén, sok apró cég lett belőle és széthordták a dolgokat.
Az egyik vezérelt műszert nem tudták hitelesíteni, mert nem volt elég pontos műszere a hitelesítő állami cégnek
Ma már biztosan múzeális darab lenne
LC630
A legeslegelső bemutatott, igaz, nem az enyém:
http://techland.time.com/2014/01/25/steve-jobs-mac
Talán már láttátok.
Ja, elfelejetettem megjegyezni, hogy az enyém is épp ilyen volt.
Egy Mini, 1.6 CoreDuo, 1GB RAM. Elég óvatos kezdés volt, sok-sok év sajátkezűleg épített, többnyire PC jellegű gépei után. Azóta is megvan, csak kapott márkatársakat, és minden szempontból fel van turbózva. :D
PC most is van pár, de… tudjátok. ;)
Power Macintosh G4 (Quicksilver) 867MHz + a hozzá való ADC-s Cinema Display :)
és kb. egyszerre vele egy Powerbook G3 FireWire
Az egy szép monitor, nekem is volt egy 20”-os.
Épp most néztem az origon egy cikket róla,reméltem hogy itt is feltűnik majd vkinek:)
Nálam egyértelműen igen a válasz.:) (bár ott rendesen ekézték..de áááh;) .
Eltudnám képzelni nagyobb méretben,más képernyő aránnyal egy jövőbeli Imac dizájnjaként:)
Jaaa így hirtelen a webkamerát hiányolom róla.. ;)
Mac mini 1.25, 2005