OS X install elrontott két bootolható rendszerem

 
Logar
 
Avatar
 
 
Logar
Az összes posztok száma:  121
Csatlakozva  09-12-2007
 
 
 
22 December 2019 01:55
 

Van egy iMac7.1 gép Core 2 Duo, 4 GB RAM, 500GB hd. Ezen 10.6.8 futott amikor hozzám került. Szerettem volna a lehető legutolsó rendszert feltenni rá, amit elbír. Lépésenként haladtam 10.7.5 később 10.9.5 (Maverick) is futott rajta, igaz ez egy külső usb-s lemezről. Erre a külső hd-ra letöltöttem az App Store-ból az El Capitan-t.

Közben, hogy ne szúrjam el a beépített lemezemet, ezt a rendszert egy 64GB-s usb pendrive-ra akartam telepíteni, amít előtte felkészítettem rá (formattálás). El is indult szépen a telepítés és a második újraindításnál megállt azzal, hogy ez a gép nem tartalmaz egyetlen olyan applikációt sem ami ezen rendszeren menne. Hívjam fel a gyártót…. stb. Hát jó, gondoltam akkor majd egy számmal alacsonyabb rendszert teszek fel rá. Utolólag visszagondolva talán a 35 GB partició kevés volt neki??? (nem hinném!)

Itt jött a meglepetés a következő indításnál (option lenyomva) azt látom, hogy a bootolható usb lemezen OS X install áll, a megszokott rendszernév helyett. Bootolni tud, de nem hozza vissza a rajta lévő Maverick-et. Csak erőlködik, hogy feltegye a rendszert, persze nem megy neki.

Ok, akkor a usb pendrive-on a már működő Maverick-et indítottam el, és arra töltöttem le a Yosemite-t ami az El Capitan előtti rendszer. Onnan elindítva most már a beépített lemezre telepítettem fel a Yosemite-t, Ok az fel is ment szépen, nincs gond vele. Viszont a usb pendrive-ról is eltünt a működő rendszer (boot része), mert azon is azt irja, OS X install.
Nem akarom újra telepíteni a Yosemite-t, csak jó lenne visszaállítani MINDKÉT Maverick rendszert. Mármint a usb merevlemezen azelőtt működött Maverick-et (sok egyéb alkalmazás van rajta) és a usb pendrive-on lévő rendszert.
Ez utóbbi majdnem üres, szóval azt tudom nélkülözni, és újrafomattálom, ha kell.

Disk utility-vel ellenőriztettem mindkét lemezt és nem talált hibát rajta. Egyébként, látni mindkét lemezt ha becsatolom egy futó rendszer alá. Ott nem azt irja, hogy ezek OS X install lemezek, hanem ahogy azelőtt hívtam őket.

Elég fura helyzet, hogy két különböző lemezen egyiken befejezett másikon megakadt telepítés nem akarja visszaadni az eredeti rendszert. Annyi a közös bennük, hogy mindkét lemezről egy harmadik lemezre történt (és történt volna) a telepítés.
Apropó azért nem tudom helyreállítani az usb lemezre a Maverick-et, mert azon nincs Recovery partició. Azt még egy Carbon Copy Clone-al csináltam a Macbook Pro gépemről. Most sem tudom, hogy lehet clone-t készíteni CCC-vel, hogy a Recovery particíót is átvigye!! Ha tudod, légyszi áruld el. Köszi szépen.
Hogy lehetne feltámasztani azt a Mavericket?
Találkozott már valaki ilyesmivel??

 
Logar
 
Avatar
 
 
Logar
Az összes posztok száma:  121
Csatlakozva  09-12-2007
 
 
 
22 December 2019 21:34
 

Elég régen küldtem már ide cikket. Most azt látom, hogy 1 válasz van a témára. Sajnos amikor rákattintok a téma címére csak az általam beküldött eredeti cikk jelenik meg. Valami átszervezés folyt itt és azért nem látom, vagy más sem láthatja. Apropó email sem jött arról, hogy választ tett volna ki valaki. Hogy van ez? Be van jelölve a “Küldj emailt, ha valaki posztol a témában”
Közben azért én is dolgoztam még a kérdésen, és van is eredmény, majd a következő hozzászólásomban leírom azt is.

 
Logar
 
Avatar
 
 
Logar
Az összes posztok száma:  121
Csatlakozva  09-12-2007
 
 
 
22 December 2019 22:17
 

Megjegyzem, hogy az általam írt “válasz” azért megjelent, és más témák alatt is látom a válaszokat. Szóval ez egy kicsit rejtélyes. Ha valaki látja az első választ kérem küldje már el nekem is, vagy másolja ide, hátha úgy már látható lesz.
Köszi.

 
Titi
 
Avatar
 
 
Titi
Az összes posztok száma:  13460
Csatlakozva  27-02-2004
 
 
 
23 December 2019 11:07
 

Nincs több “válasz”, helyes fordítás a “bejegyzés” lenne.

 
 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

88%-on áll az iOS 12

2019. 08.12. @ 12:18
0