Sziasztok!
A napokban vettem egy Imacet (2011, 21,5, i5, 16GB, 500 GB hdd) High Sierra volt telepítve. Gondoltam csinálok egy visszaállítást, hogy tiszta legyen a gép. Próbáltam cmd+r-el ill. alt+cmd+r -el, nem sikerült. Végül cmd+shift+alt+r -el sikerült visszaállítanom a gyári op rendszerre a Lion X 10.7.5-re.
App Store, El Capitan beszerzése, de az App Store-ban nincs El Capitan!
Google-Apple segítség-megtaláltam a leírást hogyan kell ezt csinálni. Ok. Elnavigál az App Store-ba, megvan az El Capitan, letöltöm, telepítem, elindul, majd kb. 40-50 perc után hibaüzenet: nem tiszta a szoftver eredete, térjek vissza az App Store-ba töltsem le újra. Visszatérek az Imacen lévő App Store-ba, nincs El Capitan! Hogyan tovább???
Kb. 5-ször csináltam ezt végig és így sem sikerült.
Légyszi segítsetek!
Köszönöm.
Az El Capitant csak akkor fogod tudni letolteni, ha az adott modellre az az utolso verzio vagy ha korabban azzal a felhasznaloval meg lett “vasarolva”. Mivel arra a gepre a High Sierra az utolso varians, ezert ezt ajanlja fel a store. Miert akarsz El Capitant?
Az a helyzet, hogy High Sierrára közvetlenül nem lehet frissíteni Lion X-ről. Először El Capitanra kellene. Azóta felajánlotta az App Store az El Capitant le is töltöttem, de telepíteni továbbra sem engedi. A hibaüzenet változatlan!