Várható-e árzuhanás az IPhone SE-nél az SE2 megjelenésével?

 
LLLLL
 
Avatar
 
 
LLLLL
Az összes posztok száma:  2
Csatlakozva  12-05-2018
 
 
 
12 May 2018 09:55
 

Sziasztok,

egy kifejezetten kicsi okostelefont szeretnék venni. Olvastam összehasonlításokat, teszteket, és az IPhone SE tűnik számomra ideálisnak. Olvastam azt is, hogy nemsokára (még májusban) megjelenik az IPhone SE 2. Ami a 2-essel kapcsolatban eddig kijött specként, az úgy tűnik, hogy engem nem fog érdekelni, mármint hogy azok a várható fejlesztések, újítások, amikről írnak a 2-esnél, az engem nem hoz lázba. Maradnék a “mostaninál”.

Na most, nem ismerem a mobilpiacot, de egyáltalán nem. Ne nézzetek hülyének, egyszerűen nem érdekel. Ezért kérdezem a mobilpiacot ismerőktől, hogy hogy szokott ez ilyenkor történni: lemegy a korábbi verzió ára? Ha igen, kb. mennyivel számoljak, mennyivel lesz olcsóbb, és mennyi időn belül? Újonnan most kb. 95-100eFt az SE. Mind a boltokban, mind a mobilszolgáltatóknál ugyanaz lesz a trend? (Még nem tudom, melyiknél venném - mindkettőnek van előnye-hátránya is nálam.) Vagy egyszerűen csak eltűnik a piacról a régebbi, és egyszer csak majd nem lehet kapni? Ha ez utóbbi, akkor ez kb. mikor szokott megtörténni? (Ez is mind a boltokra, mind a mobilszolgáltatókra kérdés - nem tudom, hogy van-e különbség.)

Azért érdekelne a mobilpiacnak ez a jellegzetessége, mert annyira azért nem sürgős számomra ez a dolog, tehát szívesen spórolnék minél többet azzal, hogy később veszem meg. Már ha ez valóban így működik.

Minden segítő tanácsot, meglátást előre is köszi!

 
A hun
 
Avatar
 
 
A hun
Az összes posztok száma:  4056
Csatlakozva  31-12-2008
 
 
 
12 May 2018 10:17
 
LLLLL - 12 May 2018 09:55 AM

Szia!

...várható-e árzuhanás?...

- ez olyan, mintha 1 fizet kettőt kap akcióra számítanál. Igen, volt ilyen az iPhone X esetében a tengerentúlon, de befuccsolt és időnap előtt végett vetettek az akciónak a szervezői.

A mi helyzetünkben viszont cca 50 € árendegményt tartok életszerűnek, tudva azt, hogy már manapság is beszerezhető a kisebbik típus 299 € -ért, egy normális boltból, ami nem “újrahangolt”, és Te leszel az első, aki a csomagolásnál bezárt levegőt először letüdőzheti.

De, ezek az almatermesztők nagyon rafináltak, nem ritkán, amennyiben még a piacon kívánják tartani a rébebbi típust is, elkaszálják a tárhelyet. Így simán belefér az is, hogy 16 GB -ra csökken az ami most 32 GB, és neked csak ezt lesz módod azért a 250 € megvenni.

PS: ...szerintem, nem életszerű a régi típus gyártásban tartása, max. csak India vonatkozásában, mert ez már egy nagyon régi és elavult modell, de a választ, csak az Apple tudja…

- ha tanácsolhatom, inkább az újabbat kisebb tárhellyel, mert az min. 5 évig jó lesz minden téren, a régiek nagyon belassulnak, bár tagadják, hogy ők csinálnák
- mindenképpen várd meg az új megjelenését, legalább lesz összehasonlítási alapod is és még akkor sincs késő beszerezni a régebbi típust, amire viszont felhívnám a figyelmed az az, hogy az SE szélén körbefutó alumínium csík, nagyon sérülékeny! A 4S -en annak idején még acélcsíkot használtak, nekem is az van és még mindig pöpec, szemben ezzel az SE -s megoldással

 
 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

Ezek nem iPhone 11 pletykák

2019. 07.15. @ 01:23
0

Frissült a MacBook család

2019. 07.10. @ 12:11
0