Ntfs probléma MacBook Pro-n

 
DoKkAaB
 
Avatar
 
 
DoKkAaB
Az összes posztok száma:  5
Csatlakozva  28-11-2006
 
 
 
12 February 2018 11:57
 

Sziasztok!

Kezdő Mac felhasználó vagyok, és egy olyan problémával találkoztam ami gondolom minden kezdőnél rögtön előjön Windowsról váltás után. Adott két külső meghajtóm, egy 1 Tb WD és egy 4 Tb Maxtor meghajtók. Mindkettő tele filmekkel, és NTFS-re formázva. Feltelepítettem első körben a Tuxerát, majd a Paragont hogy tudjam használni a meghajtókat. Sajnos OSX preferált formátumra nem tudom őket formázni, ugyanis mindkettő tele van filmekkel, és nem is szeretném, mert úgy viszont a Samsung Tv-m nem (6500 Széria belső lejátszóval) tudja kezelni. A WD meghajtóval minden rendben, a filmeket onnan lejátszva a MacBook Pro tökéletesen viszi, viszont a Maxtoron nézhetetlenek, minden mp-ben megakad a film. Mi lehet a probléma? Futtattam ellenőrzéseket, viszont semmi hiba nem tapasztalható. Rengeteg lejásztót is kipróbáltam, de mindegyiken ugyanaz tapasztalható (VLC, Mac Media Player, Elmedia Player, IINA). Tapasztalatok szerint még IINA-val volt a legkevesebb probléma, de az is állandóan akad, VLC-n állandóan bekockásodik a kép. Tudtok nekem ebben segíteni, vagy másik fórumon kellene kérdeznem?

Köszi

 
Flatline
 
Avatar
 
 
Flatline
Az összes posztok száma:  257
Csatlakozva  16-11-2006
 
 
 
12 February 2018 13:05
 

Vagy Tuxerát használj, vagy Paragont, de egyszerre a kettőtz ne, mert összeakadhatnak. Ez lehet egy lehetséges ok.
Meghajtókat hogyan éred el? USB + külső ház? Nem próbálatd megcserélni a két külső házat?

 
 
DoKkAaB
 
Avatar
 
 
DoKkAaB
Az összes posztok száma:  5
Csatlakozva  28-11-2006
 
 
 
12 February 2018 14:38
 

Nem, mind2 2,5” -ös USB-s. Tuxera és Paragon nélkül is akadt a lejátszás, de akkor mindkettőn. Mióta van paragon/tuxera a gépen, csak a 4 teráson akad, az 1 TB-ost simán viszi akadásmentesen. Paragon/Tuxerából természetesen csak egyiket használom egy időben. Először a Tuxerát próbáltam ki, de nem tudtam aktíválni, ezért eltávolítottam és utánna tettem Paragont. Van Forklift 3 is gépen, az nem lehet a probléma forrása? Valamint amit kiszúrtam, ha rádugom a külső merevlemezeket a paragon program azt írja fájlrendszernek, hogy tuxera Ntfs.

 
Flatline
 
Avatar
 
 
Flatline
Az összes posztok száma:  257
Csatlakozva  16-11-2006
 
 
 
12 February 2018 16:21
 

Akkor nem igazán sikerült a Tuxera eltávolítása.
Fura ez az akadozás, mert NTFS partíciót olvasni alapból tud a rendszer mindenféle third party tool nélkül. Íráshoz már kellenek a Tuxera és egyéb alternatívák.
Így viszont a lassú adatátvitel lehet a ludas, legalábbis bufferelési probléma, ha kockásodik a film vagy akadozik.
Spotlighth nem indexeli véletlenül a meghatót? Activity monitorban tudod megnézni mdworker, mds, media-indexer a processek nevei.
De ha nem nagyon használod a Spotlightot a külső vinyókon keresésre, akkor a System Preferences-en belül Spotlight, Privacy és add hozzá a két külső HDD-t. Ha így sem javul, akkor megyünk tovább.

 
 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek