Macbook Air SDXC hiba

 
stegeradam
 
Avatar
 
 
stegeradam
Az összes posztok száma:  2
Csatlakozva  06-02-2018
 
 
 
06 February 2018 09:58
 

Sziasztok!
Néhány hete vásároltam egy Macbook Airt. Vettem hozzá egy iStyle-ban kifejezetten ehhez ajánlott kártyaolvasót (nem lóg ki az laptopból), ami SDXC kártyát fogad. Az eladó azt mondta, hogy a testvére is így használja a 128Gb-os Macbook Air-jét: 128Gb-os SDXC kártyával egészíti ki a tárhelyet, így összesen 256Gb-nyi tárhelye van. Ez olcsóbb megoldás, mint egy alapból 256 Gb-os Macbook Air. Így megvettem én is az átalakítót és a Media Marktban a leggyorsabb 64Gb-os SanDisc SDXC kártyát.
Sajnos nem működik nálam. Leformáztam Mac OS-re és exFat-ra is. Egyiket sem látja a Finder.  Igazából a Mac kártyaolvasóján keresztül egyetlen esetben sem sikerült a formázás! Azt írja hibaüzenetnek, hogy a “A törlési folyamat nem sikerült”, részletek: “Unmounting disc”, “Couldn’t open device”.
Amikor sikerült Mac OS-re formáznom, akkor külső kártyaolvasót használtam, amit USB-vel kötöttem össze a Mac-el. Így ment a formázás, látta is utána a kártyát a Finder, de ahogy betettem a gépbe, már nem látta azt és formázni sem tudtam.
lambertp felhasználónak tavaly júniusban volt hasonló problémája, írt is ide a fórumba, de nem tudom, hogy megoldódott-e és ha igen, akkor hogyan.
A leírás szerint 2Tb-ig kellene írnia-olvasnia SDXC kártyát a Macbook Air kártyaolvasójának.
Lehet, hogy a vadiúj gép hibás és vigyem vissza garanciás javításra/cserére? Vagy az adapter? Nektek volt hasonló gondotok? Ha igen, hogyan oldottátok meg?
Minden válasznak és javaslatnak örülök és köszönöm előre is!

 
feketekave
 
Avatar
 
 
feketekave
Az összes posztok száma:  2101
Csatlakozva  19-02-2009
 
 
 
07 February 2018 12:57
 

szia mindenképp nyomj egy pram-reset-et. alma+alt+P+R, de szerintem, nem jól akarod formázni. a felső lemezre kattints a disk utility-ben. így tulajdonképp két részre bontja a lemezt, 1 fizikai és az az alá tartozó logikai partícióra.

milyen rendszer? high sierra? akkor inkább egy másik gépen formázd a kártyát HFS+. sierra, vagy el capitan alól. Vagy vidd be az almás boltba a komplett szettet és kérd meg őket, hogy oldják meg. Így legalább az is kiderül, ha valami más gond van…hardware összeférhetetlenség pl.

 
 
stegeradam
 
Avatar
 
 
stegeradam
Az összes posztok száma:  2
Csatlakozva  06-02-2018
 
 
 
07 February 2018 13:04
 

Kedves feketekave,
köszönöm szépen a javaslatot és hogy írtál!:) Azóta annyi történt, hogy kipróbáltam egy másik adapterrel és tökéletesen működik, látja a gép a kártyát és meg is tudom formázni. Tehát szinte biztos, hogy a megvásárolt kártyaadapter a hibás, ma vissza is viszem a boltba, hogy cseréljék ki.

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek