iPhone 8 Plus hangprobléma

 
Duty4All
 
Avatar
 
 
Duty4All
Az összes posztok száma:  10
Csatlakozva  17-04-2011
 
 
 
06 January 2018 15:48
 

Tanulságos esetemet írom le, amely hosszú kálvária után megoldásra került (kop-kop….)
1 hónapja vásárolt iPhone 8 Plus készülékem hangja teljesen random helyeken és időben akadozni, recsegni kezdett. Helyesebben csak a beszélgetőpartnerem számára mert a telefonbeszélgetések közben én mindent kiválóan hallottam, a vonal túlsó oldalán levő hallgató néha szinte semmit. Egy friss, csúcskategóriás készüléknél - miközben egy iPhone 5-el ugyanonnan, ugyanakkor kiválóan lehetett csevegni. Felhívtam az Apple Supportot, ajánlották a hálózati beállítások alaphelyzetbe állítását, majd ha nem oldódik meg a probléma akkor az összes beállítás resetjét, végső eszközként iTunes-os restore-t. Mondanom sem kell egyik sem hozta meg az eredményt. Neten körbenéztem, ahol cikkeztek a “crackling voice” problémáról és nem egyedi esetről beszéltek, hanem olyanról ami érinti az iPhone X-et is. Megoldási javaslat: iOS frissítés.
Nos, nekem a legfrissebb volt fent. Irány az egyik hivatalos budapesti Apple szervíz. Készülék be, 1 hét múlva üzenet: készülékcsere. Oké átveszem, otthon aktiválás, iCloudból visszaállítás - mindenki happy.
Lenne…, ha a hiba megint be nem ütne. Friss cserekészülék ugyanazt csinálja :-( Tokot leszedem a készülékről, úgy is csinálja. 
Mivel a lakás bizonyos helyein előszeretettel jön elő a “másik nem hall semmit probléma” megnézem a routereket, kihúzom-bedugom - hátha…..de semmi változás. Kihangosítva: ugyanúgy csinálja a hibát.
Mielőtt visszaindultam volna nagy dérrel-dúrral vidékről az Apple szervízbe az asztalt verni újra internet, Google a barátom….és lám máshol is téma a hiba! Megoldási javaslat jópár, melyre az egyik:......tádáááám….megszűnik a probléma!!! :D
Közreadom, hátha más is belefut: Beállítások - Mobilhálózat - Mobiladat-lehetőségek - 4G bekapcsolása - Hang és Adatról…..“Csak adatok”-ra átváltása.
Azóta megy mint az óramű!

A végére csak nagyon halk kérdések: az Apple support-nál vagy a szervízben miért nem tudnak erről a megoldásról?
Ha nem egy és nem két user ütközik ebbe a problémába akkor hogyan nem jut el az információ a hivatalos supporthoz?

https://appletoolbox.com/2017/12/call-sound-issues-with-iphone-x-or-iphone-8-how-to-fix/#comment-1249175

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

2019 első iPhone pletykái

2019. 01.11. @ 06:28
1