iPhone migrálás (tel szám u.a., viszont új SIM)

 
pogacsa
 
Avatar
 
 
pogacsa
Az összes posztok száma:  62
Csatlakozva  19-06-2008
 
 
 
20 December 2017 11:47
 

Sziasztok,

elég bizonytalan, vagyok, hogy álljak neki a következő feladatnak. Adott iPhone 5C benne egy működő SIM, a vodafone megküldte az újat amit kinéztünk, kaptunk hozzá új SIM-et, de a telefon szám ugyan az marad. Azért küldték a SIM-et, mert a másik más méretű és/vagy már régi (ez is relatív, az enyém egyidős a sima 4, megjelenésével, azóta is az van benne).

(a)
Nos a kérdés az, hogy új telóba új SIM, régi telo bekapcsol régi SIM-el. Így át tudom húzni a tartalmát, az újra (háttértár értelem szerűen nagyobb, mindkettő iOS v11).

(b) vagy régi telo SIM nélkül bekapcs, SIM berak új telefonban és bekapcs. Migrálás. Majd mikor már minden jó, akkor új teló régi SIM ki, új SIM-be. Vodafone-al beszélget és kész.

ezer hála,
Zoli

 
faczan
 
Avatar
 
 
faczan
Az összes posztok száma:  203
Csatlakozva  07-05-2012
 
 
 
20 December 2017 21:00
 

Egyszerűbb lenne, ha bekapcsolnád az iCloud mentést. Akkor mindent feltölt a felhőbe, az új telefonra megletölt mindent és minden beállítást. A SIM lényegtelen.
Ha nem akarod a felhős mentést, még mindig járható az iTunes-os mentés is.

 
pogacsa
 
Avatar
 
 
pogacsa
Az összes posztok száma:  62
Csatlakozva  19-06-2008
 
 
 
21 December 2017 14:20
 

köszi a tippet. Elvileg le is van mentve iCloud-ba, van önálló account hozzá. Ha jól veszem ki akkor új gép új sim, beindítom, icloud feljelentkezek, és lehúzza? Van előre rendezzem a voda-val az új sim-et, és után felhő?

köszi

 
faczan
 
Avatar
 
 
faczan
Az összes posztok száma:  203
Csatlakozva  07-05-2012
 
 
 
21 December 2017 14:31
 

Szerintem szerezz egy SIM kártyát kölcsön (csak addig kell, míg a telefont aktíválod) és nézzed meg, hogy minden adatod átjön-e.
Ha igen, mehetsz a Vodához SIM-et cserélni.

 
pogacsa
 
Avatar
 
 
pogacsa
Az összes posztok száma:  62
Csatlakozva  19-06-2008
 
 
 
21 December 2017 15:18
 

kaptam egy új SIM-et a voda-tól, de az még elvileg nem aktív - mert hogy a szám a régivel fut… Szóval vágjak bele, és fog ez menni, ahogy írjátok. Mac-ek szépen tudnak OS-t fejeszteni (mert még gépet se cseréltem, max mellé raktam mégegyet), de az gördülékeny szokot lenni. Ez a fosás, olyan egyéb beidegződés… :)

 
pogacsa
 
Avatar
 
 
pogacsa
Az összes posztok száma:  62
Csatlakozva  19-06-2008
 
 
 
22 December 2017 10:53
 

sziasztok

leírom a tapasztalataimat, és hogy mire jutottam, hogyan működött, és mi lett volna a korrekt migrációs sorrend. (a voda red ügyfélszolgálat nem sokat ér, vagyis annyit sem)

Két feladat van, és semmi lkközük egymáshoz.

(1) SIM csere: ez valamiért újabban a vodafone mániája amikor nem tudják a hiba okát, gondolom most is ezért erőltették a dolgot. Jelen esetben ugyan az a pic SIM van az 5c-ben, mint a 8-ban. Így teljesen mindegy, mikor melyik van benne, annyira kell ügyelni, hogy “aktiválva” legyen, mert amit kiküldenek, az nem az eredeti fizikai cseréje, hanem egy új kártya, minden azonosító eltér, minden beállítást újra kell kezdeni, kb. 5 hívásból a 1270-re kapsz olyat akit utdja mit csinál, a többi próbálkozik és próbálja lezárni az ügyet. Szóval az új telóhoz kell egy aktív SIM

(2) régi telefont lementeni, és feltoltam eddig is a tartalmát felhőbe, és rittkán lementettem a gépre (mpb, itunes). Most lementettem utioljára kézzel, és ezt tudtam helyreállítani az új telefonon. Szóval régi telefon lementéses (manuális, vagy wifi és tápkábel). Reégi teló kikapcsolása. SIM ki, új teló megkapja a SIM-et, és bekapcsol, telepítésen átesik, iCloud azonosító után migrál. WIFI és táp csatlakoztatás után a fényképek is szépen megérkeznek, és lehet ott folytatni ahol abba marasdt. (Nálam még google apps is van, az is simán felment jelszó pötyögés után).

Összegzésként, amit én elrontottam, hogy két független dolgot gondoltam egyszerre megtenni. Tehát vagy telefon migrálás, vagy SIM csere. (Az iOS rakd egymás mellé és áthuzza funkció nálam nem működött - bt wifi on, felhő a normális menet manapság.)

Minden segítséget köszönök, végül azért csak sikerült.

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

Új ajándékötletek az Apple-től

2018. 12.06. @ 02:23
0

70%-on az iOS 12

2018. 12.05. @ 12:00
0