2013 imac 27 nem kapcsol be

 
IndYghO
 
Avatar
 
 
IndYghO
Az összes posztok száma:  80
Csatlakozva  29-05-2009
 
 
 
17 July 2017 20:52
 

Sziasztok kedves Mindenki!

Pár napja vettem használtan egy 2013-as 27-es iMacet i7-es procival, 32 Gb RAMmal és Geforce 780M 4Gb GPU-val. Ma telepíteni szerettem volna rá egy Windows 10-et a mac os mellé. A telepítés közben a fájlok másolása után a szokásos módon újraindult a gép, viszont azóta nem bootol, tehát a bekapcsoló gomb megnyomására reagál, érzem a ventillátor fuvallatát, viszont se kép se hang szó szerint, de annyira, hogy háttérvilágítás sincs.
Billentyűzetre nem reagál, PRAM reset emiatt lehetetlen. Nem reagál a Caps Lock jelzésére használt LED sem, viszont másik gépen próbálva a klaviatúra működik. USBre ad áramot, ezt egy külső winyó LEDjén keresztül konstatáltam.
Érdekesség, hogy amint áram alá helyezem, egy-két másodperc múlva bekapcsol magától, nem kell hozzá megnyomni a bekapcsoló gombot, de persze ugyanúgy se kép se hang.
Próbáltam úgy bekapcsolni, hogy a bekapcsoló gombot nyomva tartva helyezem áram alá, ilyenkor ca. 5 másodperc múlva maxon kezd el pörögni a venti, de ennyi, nem indul.
Azóta állt 6-7 órát kihúzva a konnektorból, most próbálva is ugyanaz a helyzet.
Az előző tulaj kizáróla videóvágásra használta, elmondása szerint semmi melegedési vagy indulási probléma nem volt vele. Szakszervízben kivetették a HDD-t és beleraktak egy PCI SSD-t. Eddig semmi problémája nem volt, szépen muzsikált. Külföldi fórumok alapján én a tápra tippelnék, de eddig nem volt probléma az elektromos hálózattal, vihar ellen meg védve vagyunk.
Ha valakinek volt hasonló tapasztalata kérem, segítsen, munkagépnek szerettem volna használni, de így csak egy szép asztali dísz.

Köszönöm a válaszokat előre is!

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

Jövőre érkezik a Photoshop iPadre

2018. 07.13. @ 04:51
0

Ezeknek mondhattunk búcsút tegnap

2018. 07.13. @ 10:35
0