Snow Leopard megosztott mappái nem látszódnak a hálózaton

 
Herter
 
Avatar
 
 
Herter
Az összes posztok száma:  2
Csatlakozva  18-04-2017
 
 
 
24 April 2017 13:42
 

Sziasztok! Történt nálam egy furcsa dolog, amire azóta se találom a választ. Itthon több gépem van, mindegyiken különböző oprendszer, OS X, Windows, Linux vegyesen. Mindegyiken van egy-két megosztott mappa, hogy tudjam egymás között másolgatni a fájlokat. Kezdetben nem is volt semmi gond, mindegyik gép látta egymást szépen, de aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy a Macen (OS X 10.6.8) eltűntek a megosztott mappák. Vagyis nem tűntek el, de a többi gép nem látja egyszerűen, csak azt, hogy a Mac rajta van a hálózaton, belelépve viszont nem látnak egy mappát sem. Tudna valaki segíteni esetleg, hogy ez miért történhetett és hogyan tudnám kijavítani? Köszönöm!

 
Flatline
 
Avatar
 
 
Flatline
Az összes posztok száma:  257
Csatlakozva  16-11-2006
 
 
 
24 April 2017 14:24
 

System Preferences, Sharing, File Sharing.
File Sharing ki van pipálva? Userek akik hozzáférhetnek hozzá vannak adva (read és write)?
Shared Folders rendesen hozzá van adva?
Optionsben milyen protokollra van beállítva a megosztás? Lehetőleg SMB legyen, mert azt megeszi a windows és a linux is.

 
 
Herter
 
Avatar
 
 
Herter
Az összes posztok száma:  2
Csatlakozva  18-04-2017
 
 
 
24 April 2017 19:34
 

Igen, minden említett dolog be van kapcsolva és be is volt régebben is. Mert ugye az a szitu, hogy régebben minden működött rendesen, csak egy nap-anélkül, hogy bármilyen változtatást hajtottam volna végre a beállításokban-nem voltak többé láthatóak a megosztott mappák a hálózaton. (A gép maga igen) Pedig meg vannak osztva továbbra is.
Egy külföldi fórumon találtam egy hasonló problémát, ott azt írták, hogy a megosztott mappáknak megváltozott egy attribútuma, amit a grafikus felületen nem is lehet átállítani, így megadtak egy scriptet, amit a kérdezőnek be kellett másolnia az Automatorbe. Habár neki más verziójú oprendszere volt, gondoltam kipróbálom én is, de nálam persze nem működött. Azt remélem hátha van itt valaki, aki tudja pontosan, hogy mi lehet a gond és tud rá valami megoldást legalább Terminálban.

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

Megjelent a Google News alkalmazás

2018. 05.16. @ 10:34
0

Tovább folytatódik a Samsung per

2018. 05.16. @ 07:31
0