iPhone 4S - újraélesztése

 
A hun
 
Avatar
 
 
A hun
Az összes posztok száma:  2180
Csatlakozva  31-12-2008
 
 
 
04 April 2017 18:13
 

Sziasztok!

Egy iPhone 4S -es halott készülék felélesztését írnám le nektek, amire mondtak mindent, hogy alaplaphibás, USB gondokkal küszködik stb. Hibajelzések alapján megjelent a 2001, 2002, 29 -es hibakód. Tehát nagyon HW hibás esetnek indult az egész.

Ami a történethez hozzátartozik, a telefon hirtelen 18-20 % -os töltötségről a teljes lemerülést produkálta, kikapcsolással egyetemben, miközben én csak azt hittem, hogy a képernyő sötétült el, így, mit sem sejtve bekapcsoltam rajta a repülő módot. Ez volt a kegyelemdöfés, a készüléknek. Innentől kezdve már tölteni sem lehetett. Áram alá téve 15-20 másodpercenként megjelent az alma logó, a töltő és a telefon is még órák elteltével is hideg maradt, ami egyértelműen jelezte nincs többé töltés.

Ha az iTunes -al szerettem volna összekapcsolni, egyszerűen, meg sem jelent, mint eszköz. Csinálhattam 50 x is. Csak az a fránya almalogó időnként felgyulladt, majd pedig kialudt, a töltés pedig nem működött továbbra sem.

A próbálkozások, hogy nyomom a bekapcsológombot és a hangerő plussz gombját is csak időlegesen hozta elő az iTunes -hoz kapcsoló ikonokat. Mire a töltőről levéve az iTunes -hoz kapcsolódtam vele minden kezdődött előről. Az sem segített, hogy a számítógéphez kötve próbáltam a fent említett gombokat cca 30 mp nyomni. Nem reagált semmire sem. A sok-sok próbálkozás nagyon elkeserítő volt, de mint mindig a türelem itt is rózsát termett. Egyszer csak megjelent az iTunes -ban a készülék és frissítést v. visszaállítást ajánlott. A frissítést választottam, mivel így tudtam, az adataim nem fognak sérülni, már ha valóban sikerül frissítenem. Szépen kicsomagolta a SW -t a gépen, majd pedig elekezdte a telepítést. Ellenőrzés közben azonban egyszercsak leállt az egész, és onnantól kezdve csak a hibakódokat dobálta (2001, 2002, 29) nem 1x, nem 2x, sokszor.

Kezdett egyre erősebben foglalkoztatni a gondolat, hogy most akkor összetörjem-e vagy neee, adjak-é e neki még egy esélyt. Kapott. Kikapcsoltam a készüléket (iPhone 4S) teljesen, kikapcsoltam a számítógépet is. Eltettem a suffniba 1 teljes napra. Áram nélkül, minden nélkül úgy hidegen, Bekapcsolni már nem lehetett, gondoltam minden gombot megnyomva rajta (bekapcsoló, főgomb, + gomb) még kisütöm belőle a maradék energiát is, ha van benne.

24 óra elteltével, mivel már vesztenivalóm nem volt, újból töltőre raktam az egészet, és csodák csodájára, már nem az almalogó jelent meg, hanem a végkimerülést jelző akkumulátor logója. Na gondoltam picit várok, úgy kb. 15 perc elteltével mondom megnézem tölt-e. A töltő meleg volt a telefon langyos. Ezek szerint helyreállt a rend. Úgy 5 óra elteltével levettem a töltőről és szépen a számítógéphez csatlakoztattam, ahogy az ikonok mutatták (iTunes alatta a kábel képe).  folyt. köv.

 
 
A hun
 
Avatar
 
 
A hun
Az összes posztok száma:  2180
Csatlakozva  31-12-2008
 
 
 
04 April 2017 18:16
 
A hun - 04 April 2017 06:13 PM

folyt.

Az iTunes elindítása után, első próbálkozásra megjelent a frissítést jelző ablakocska.
Felbátorodva jóváhagytam a felkínált lehetőséget, szépen újrakezdte a program kibontását a számítógépen, majd pedig a SW frissísétés, majd ellenőrzését, azután firmware frissítés majd firmware ellenőrzés következett, a végén pedig újrarakva a készüléket, újból, alaplapcsere nélkül, elindult.

Ha így jártál, érdemes végigcsinálnod, mert működni fog nálad is.

PS: ...remélem segít másokon is…

Az a bizonyos agyrémkép pedig így néz ki:
https://www.youtube.com/watch?v=MY8RviHTPTU

 

 
 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek