iPhone 4S - újraélesztése

 
A hun
 
Avatar
 
 
A hun
Az összes posztok száma:  2657
Csatlakozva  31-12-2008
 
 
 
04 April 2017 18:13
 

Sziasztok!

Egy iPhone 4S -es halott készülék felélesztését írnám le nektek, amire mondtak mindent, hogy alaplaphibás, USB gondokkal küszködik stb. Hibajelzések alapján megjelent a 2001, 2002, 29 -es hibakód. Tehát nagyon HW hibás esetnek indult az egész.

Ami a történethez hozzátartozik, a telefon hirtelen 18-20 % -os töltötségről a teljes lemerülést produkálta, kikapcsolással egyetemben, miközben én csak azt hittem, hogy a képernyő sötétült el, így, mit sem sejtve bekapcsoltam rajta a repülő módot. Ez volt a kegyelemdöfés, a készüléknek. Innentől kezdve már tölteni sem lehetett. Áram alá téve 15-20 másodpercenként megjelent az alma logó, a töltő és a telefon is még órák elteltével is hideg maradt, ami egyértelműen jelezte nincs többé töltés.

Ha az iTunes -al szerettem volna összekapcsolni, egyszerűen, meg sem jelent, mint eszköz. Csinálhattam 50 x is. Csak az a fránya almalogó időnként felgyulladt, majd pedig kialudt, a töltés pedig nem működött továbbra sem.

A próbálkozások, hogy nyomom a bekapcsológombot és a hangerő plussz gombját is csak időlegesen hozta elő az iTunes -hoz kapcsoló ikonokat. Mire a töltőről levéve az iTunes -hoz kapcsolódtam vele minden kezdődött előről. Az sem segített, hogy a számítógéphez kötve próbáltam a fent említett gombokat cca 30 mp nyomni. Nem reagált semmire sem. A sok-sok próbálkozás nagyon elkeserítő volt, de mint mindig a türelem itt is rózsát termett. Egyszer csak megjelent az iTunes -ban a készülék és frissítést v. visszaállítást ajánlott. A frissítést választottam, mivel így tudtam, az adataim nem fognak sérülni, már ha valóban sikerül frissítenem. Szépen kicsomagolta a SW -t a gépen, majd pedig elekezdte a telepítést. Ellenőrzés közben azonban egyszercsak leállt az egész, és onnantól kezdve csak a hibakódokat dobálta (2001, 2002, 29) nem 1x, nem 2x, sokszor.

Kezdett egyre erősebben foglalkoztatni a gondolat, hogy most akkor összetörjem-e vagy neee, adjak-é e neki még egy esélyt. Kapott. Kikapcsoltam a készüléket (iPhone 4S) teljesen, kikapcsoltam a számítógépet is. Eltettem a suffniba 1 teljes napra. Áram nélkül, minden nélkül úgy hidegen, Bekapcsolni már nem lehetett, gondoltam minden gombot megnyomva rajta (bekapcsoló, főgomb, + gomb) még kisütöm belőle a maradék energiát is, ha van benne.

24 óra elteltével, mivel már vesztenivalóm nem volt, újból töltőre raktam az egészet, és csodák csodájára, már nem az almalogó jelent meg, hanem a végkimerülést jelző akkumulátor logója. Na gondoltam picit várok, úgy kb. 15 perc elteltével mondom megnézem tölt-e. A töltő meleg volt a telefon langyos. Ezek szerint helyreállt a rend. Úgy 5 óra elteltével levettem a töltőről és szépen a számítógéphez csatlakoztattam, ahogy az ikonok mutatták (iTunes alatta a kábel képe).  folyt. köv.

 
 
A hun
 
Avatar
 
 
A hun
Az összes posztok száma:  2657
Csatlakozva  31-12-2008
 
 
 
04 April 2017 18:16
 
A hun - 04 April 2017 06:13 PM

folyt.

Az iTunes elindítása után, első próbálkozásra megjelent a frissítést jelző ablakocska.
Felbátorodva jóváhagytam a felkínált lehetőséget, szépen újrakezdte a program kibontását a számítógépen, majd pedig a SW frissísétés, majd ellenőrzését, azután firmware frissítés majd firmware ellenőrzés következett, a végén pedig újrarakva a készüléket, újból, alaplapcsere nélkül, elindult.

Ha így jártál, érdemes végigcsinálnod, mert működni fog nálad is.

PS: ...remélem segít másokon is…

Az a bizonyos agyrémkép pedig így néz ki:
https://www.youtube.com/watch?v=MY8RviHTPTU

 

 
 
kukac
 
Avatar
 
 
kukac
Az összes posztok száma:  73
Csatlakozva  15-08-2009
 
 
 
07 June 2017 20:54
 

Há köszönöm, ha nem is fog működni legalább egy kis reményt adtál. Egyelőre nem több, de amúgy én is azt gondolom, hogy nem omolhatott meg ennyire az enyém sem. Rég volt és már megmondani sem tudom, hogy mi volt a rendszer verzió száma, de a frissítés után “esett szét”.

iTunes segítségével csak addig jutottam el, hogy a készülékemre várakozott, miközben csatlakoztatva volt, természetesen ismeretlen azonosítóval és rövid idő után levált a notebook-ról és átkapcsolt gyors töltésre az USB port.

Nem jutottam el odáig, hogy valamennyire is be tudjam kapcsolni a telefont és úgy csatlakoztassam az iTunes-al, de remélem még van rá esély.

Úgy látom még fogunk egy-két sort váltani mi itt. Valahogy vissza kellene állítsam a telefont, mert oda ígértem egy jó cimborámnak és már most azt hiszi, hogy hülyítem.

 
 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

Új adatvédelmi oldal az Apple-től

2018. 05.24. @ 11:47
0

Az FL Studio befutott Mac-re

2018. 05.24. @ 10:10
0

Közeleghet az APFS Fusion Drive

2018. 05.23. @ 07:00
0