iPhone 5s rebuild

 
Max Damage
 
Avatar
 
 
Max Damage
Az összes posztok száma:  75
Csatlakozva  18-07-2006
 
 
 
27 February 2017 17:57
 

Üdv Mindenkinek !

Előre is szólok, hogy sosem szoktam dágmányolni, de egy kedves cimborám megkért eme műveletre és a kedvéért megcsináltam. A sztori a következő. Volt neki egy iPhone 5s-e amiben meghalt az alaplap. Vett egy másik iPhone 5s-t ami meg rommá volt törve, és mivel a cimborám nem túl finom kezű ember és még tapasztalata sincs mikroelektronikában megkért, hogy házasítsak neki egy működő telefont. Meg is csináltam minden jónak tűnt, kihagytam azt az 1 bizonyos csavart a csatlakozóknál nehogy az alaplapot megbántsam. Bekapcsoltuk és el is indult. Beleraktuk a SIM kártyát ment minden rendben. Azonban a következő 3 problémával találtuk magunkat szemben.
- Az előlapi kamera az istennek nem akar menni egyik flexel sem.
- A vaku nem világít. Na még ezzel a kettővel talán együtt is lehetne talán élni (ha lehet azért erre is várok ötleteket), de most jön a legidegesítőbb amire minden képen kellene neki megoldás.
- A hálózatnál azt jelzi, hogy full térereje van. A 3G is megy csak amikor hívják 10-ből 8x azt jelzi, hogy ki van kapcsolva, és jön értesítés, hogy nem fogadott hívás volt. Amikor meg valakit hívni akar akkor pittyen hármat és azt írja, hogy sikertelen hívás. Amit megfigyeltem, hogy a lighning flx cseréjével se térerő nincs sem a home-gomb nem megy, csak a gyárijával ami a törött telóban volt. Ha valaki találkozott már ehhez hasonló problémákkal írja meg nekem, hogy mi segített akár hardveresen akár szoftveresen.

Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Üdv István.

 
 
faczan
 
Avatar
 
 
faczan
Az összes posztok száma:  197
Csatlakozva  07-05-2012
 
 
 
27 February 2017 18:23
 

Csak erre reagálnék: “sem a home-gomb nem megy, csak a gyárijával ami a törött telóban”—> Ez így természetes. A home gomb az alaplaphoz van társítva, nem cserélhető össze.

 
bolinas
 
Avatar
 
 
bolinas
Az összes posztok száma:  998
Csatlakozva  14-09-2004
 
 
 
28 February 2017 11:23
 

Jaja, a Touch-ID alaplaphoz (illetve processzorhoz) kötött. Szerintem ameddig eljutottatok, az már nem semmi. Komolyan nem gondoltam volna, hogy 2db 5s-ből összejön egy működő...

 
 
Max Damage
 
Avatar
 
 
Max Damage
Az összes posztok száma:  75
Csatlakozva  18-07-2006
 
 
 
01 March 2017 21:21
 

Üdv !

A home gamb tudom, hogy alaplaphoz van közve ezért a töröttét használtam nem az alaplaphibásét.Ez megy is, ha a másik felxet használom akkor viszont sem a hozzá való home, sem a hangszóró, sem a lighning nem megy. Csak az alsó flexet cserélgettem. Sajna szerintem az alaplappal lesz valami gebasz. Arra gondoltam, hogy ha valaki már telálkozott ilyen poroblémával az lehet segítene. Nem tudom valamelyk főbb alkatrésszel, vagy kisebbel, vagy esetleg valamelyk csatlakozóval lehet-e a probléma. Sajnos ötletem sincs hogyan is teszteljem és lépjek tovább.

Ha valakinek van ötlete azt szivesen várom.

Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat és előre is köszönöm a továbbai segítséget.

 
 
qwertzui11
 
Avatar
 
 
qwertzui11
Az összes posztok száma:  9
Csatlakozva  08-03-2017
 
 
 
08 March 2017 11:09
 

Vigyázz, mert az elsó flexet könnyű rosszul bedugni, mialatt a telefon félg nyitva van. Nem feltétlenül romilik el tőle, csak próbáld meg újra bedugni.

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

Közeleghet az APFS Fusion Drive

2018. 05.23. @ 07:00
0