iCloud Tárhely részletes kérdések

 
Gabor M Nagy
 
Avatar
 
 
Gabor M Nagy
Az összes posztok száma:  8
Csatlakozva  14-05-2012
 
 
 
18 May 2016 10:57
 

Hi, ki tudna nekem ö következökre választ adni (akkár email,Tel vagy személyesen Budapesten):
iCloud tárhely pontosan hogy müködik részletesen illetve mit tárol el.

(Nem látom át az összefügéseket hogy mikor hol mit tárol el. Maga az icloud illetve a biztonsági backup, mert az megint más. Mikor mit vesz le a biztonsági rendszer pl. egy ujrainditásshoz és honan - MAC , iphone, ipad… )
kösz
Gabe

 
fpetterr
 
Avatar
 
 
fpetterr
Az összes posztok száma:  522
Csatlakozva  17-03-2011
 
 
 
19 May 2016 14:59
 

Írj le itt mindent, és amire tudunk válaszolunk.
Ha a biztonsági mentéssel kapcsolatban van kérdésed (mit és miket ment le) szívesen leírom egyben, vagy az iCloud milyen adatokat tárol?

 
 
Gabor M Nagy
 
Avatar
 
 
Gabor M Nagy
Az összes posztok száma:  8
Csatlakozva  14-05-2012
 
 
 
21 May 2016 08:20
 

Hi, kösz.
Alapvetően a problémám az hogy nem tudom értelmezni ha a iphone ban (ipad, mindegy) az icloud alatt azt írja hogy a 5GB tárhelyből még 1,6 GB szabad, akkor miért írja nekem ki a következő mentésnél hogy nincs elég tárhely a biztonsági rendszerhez.
A Tárhely kezelés ben a biztonsági mérete 3,4 GB és még is kiírja.

A másik hogy ha jól értelmezzem ha több eszköz – egy iphone 6, egy ipad, sőt még egy régi iphone amiben nem töröltem a backup egy email hez pl. .(JavaScript must be enabled to view this email address) vannak, akkor ez mind ugyanahhoz a email fiókhoz a tárhelyet kéri.
…ugye?
De van pl. egy másik ahol szintén van egy ipad és egy iphone egy email hez kötve pl. .(JavaScript must be enabled to view this email address) , de mégis az iphone nál csak az iphone backup látom és az ipad backup pl. nem látom a tárhely kezelés menüpont alatt. Pedig van.

Nem értem hogy ha mindenhol ugyanaz az adat van, mivel ez a lényeg. Akkor miért van külön minden egységben egy másik backup.
Szóval ha nekem az összes adat (contacts, photo,email,stb. 4GB) akkor az icloudban is kellene 4 GB lenni.
De ehelyett nekem a tárhelykezelöben feltünteti külön iphone old 3 GB, iphone new 4 GB, ipad 1,6GB és ez összesen 8,6 GB ami a icloud rendszerben már túllépi a 5GB. Pedig elvileg ugyanaz….?
Ezt sem értem.

Régen ha kikapcsoltam a iphone ban pl. a photokat, mert azokat egyszerűen idővel lementettem a MAC re simán tudtam a 5GB belül maradni.
Ma már ezt nem tudom elérni. Mintha minden úgy van irányítva hogy biztos meg kell vennem pl. a havi 1 USD ért a plusz 50GB…

Kösz
Gabe

 
Lukather
 
Avatar
 
 
Lukather
Az összes posztok száma:  1024
Csatlakozva  18-10-2008
 
 
 
22 May 2016 05:54
 

Mert az egész iCloud egy hihetetlenül átgondolatlan nagy rakás… katyvasz.

 
iLeica
 
Avatar
 
 
iLeica
Az összes posztok száma:  331
Csatlakozva  03-11-2005
 
 
 
16 June 2016 10:48
 

Sziasztok!
A napokban bejelentették az iCloud ingyenes tárhely bővítését. Most nem találom ennek nyomát a hivatalos honlapon. Lesz változás ennek megfelelően a fizetős csomagokban is?

 
 
sskgbr
 
Avatar
 
 
sskgbr
Az összes posztok száma:  42
Csatlakozva  23-09-2007
 
 
 
09 April 2017 14:50
 

Ha beakarok lépni az iCloud felületemre, kér egy iCloud biztonsági kódot (négy karakter). Nekem fogalmam nincs mi ez. Ha az “Elfelejtette a kódot?” linkre klikkelek feldob egy olyan ablakot, ahol egy másik eszköz használatával/segítségével tudom, tudnám megoldani a problémát.
Igen ám, de ott az egész kezdődik az elejéről. Ez egy ördögi kör.
E kódot törölni vagy megváltoztatni szeretném.
Mi ennek a módja? Amit az Apple support ír, azok az opciók nálam nem jelennek meg. https://support.apple.com/hu-hu/HT202755
“OS X Yosemite vagy újabb rendszerű Mac számítógépen:
Válassza ki az Apple menü > Rendszerbeállítások menüpontot.
Kattintson az iCloud ikonra, majd jelölje be a Kulcskarika jelölőnégyzetet. Ekkor felszólítást kaphat Apple ID-jelszavának megadására.
Kattintson a Kód használata elemre, majd válassza ki az Elfelejtette a kódot? elemet, amikor felszólítást kap az iCloud biztonsági kód megadására.
A Kulcskarika visszaállítása elemre kattintva cserélje le az iCloudban tárolt kulcskarikát a készülékén lévő iCloud-kulcskarikára.”

A Kulcskarika elemig el sem jutok….. Sierra-t használok. Már előtte kéri a kódot.

Nekem az is nagy segítség lenne, ha valaki abban tudna segíteni, hogyan lehet teljesen töröli az iCloud felületemet, hogy nulláról kezdhessem a beállításokat. (A “szokásos” módon ezt megtettem, de a leírt probléma ugyanúgy fenn áll. Ez a kód valahol beégett a rendszerbe. Bár arra sem emlékszem, hogy ilyet valaha is megadtam volna.)
Minden segítséget előre is köszönök.
sskgbr

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

Megjelent a Google News alkalmazás

2018. 05.16. @ 10:34
0

Tovább folytatódik a Samsung per

2018. 05.16. @ 07:31
0