- …keresés a hirdetésekben
- Asztali Macek
- Hordozható Macek
- Kiegészítő Maces hardver
- Macintosh szoftver
- iPhone
- iPad
- iPod
- iPhone / iPod kiegészítők
- Csere
- Egyéb
- Apple Mac mini Unibody 2. ...
- iTunes Gift Card - USA - ...
- QNAP TS-219P II - 2bay NA ...
- iPod Nano 8GB 6th (új!)
- Mac mini
- Macbook Pro 17 i7 2.2/4GB ...
- iPad 2 wifi+3G, Black, 16 ...
- MacBook Pro 3.1 magyar bi ...
- MacBook white 6.1
- iPad 2 64GB 3G+Wifi, 10hó ...
- Venék Apple Mini 2,7 i7, ...
- I mac 21"
- VENNÉK iPad 1 wifi 16GB
- PowerMac G5 DP
- Keresek Apple iPad 2-t
RSS
Új fórum témák
- iMac grafikai feladatokra ...
- iPhone 4 memória probléma ...
- Numpadon vessző helyett p ...
- Airport express bridge mó ...
- Beépített hangkártya
- Access, FrontPage
- iBook G3 életre keltése
- OSX általános kérdések
- Final Cut pro X file dupl ...
- Leopardról - Lionra
- Banki belépés
- Kijelzővédő fólia
- Mac OS X SONY VAIO laptop ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Tapasztaltatok már hasonlót?
próbléma halom távirati stílusban:
1. csütörtökön ellopták az 1 hónapos iphone4 em.
2. pénteken németországi forrásból megérkezett az új 4S em - bontatlan, meg minden..
3. A Telenortól új nagy SIMet kaptam, még péntek reggel, a lopott helyett.
4. Beletettem a SIMet az új telóba, behelyezéskor kérte a PIN kódot, majd azt mondta, h keresés, de nem ment tovább, mintha kifagyott volna.
5. Egy másik telóval levettem a PINt a kártyáról és újra betettem az új telóba, bekapcs és halleluja, működött.
6. az első beszélgetés közben eldobta a hívást és azt mondta: SIM failure, majd eltűnt a szolgáltató a bal felső sarokbó és no service felirat.
7. azóta már kicseréltettem a szolgáltatóval a SIMet, mert egy T mobilossal pl. nem produkálta a problémát, így jogosan gyanakodhattam arra, hogy a kártya a hibás.
8. ...de nem!!!!! az új kártyával is egyből elszállt - van, hogy nem rögtön omlik össze, hanem mondjuk 2 percig tudok róla beszélni.
9. azóta kb mindent kipróbáltam: kb 4 x restore régi és új telefonként is, és kb. 25 újra indítás is volt már.
10. azt gondolom, hogy abszolút hardver probléma, így azt tervezem, hogy holnap kérek egy garanciális cserét, hacsak addig valakitől nem kapok használható tanácsot…
pls segítsetek, mert a f…om kivan…
Valami nagyon nincs rendben ezekkel a telókkal.
Egyre több helyröl olvasni.
Pearl_: azok a telok tmobilosok, es a pin kod kikapcsolasa tobbnyire megoldja a problemat. Ez meg fuggetlen 4s+ telenor es es mar a pin kodot se fogadja el a telo, masik teloban kell kikapcsolni, aztan meg egyszeruen hasznalhatatlan..
Nem tudom mi tevo legyek, a csere latszik nem oldana meg semmit.
Mivel azt mondtak az istyleban, hogy a szerviz tmobilos es vodas kartyaval tudna csak tesztelni, ezert nem is cserelnek, mert nem tudnak reprodukalni a hibat.. Szoval max osszekarmolnak az uj ajfont es kapnam vissza..
Talan az egy megoldas, hogy visszakuldjuk a telefont az applenek visszakerjuk a penzunket.
Szia !
1 hete vetten egy 4s-t ,szintén németországból,telenor-ral végigcsináltam ugyanezeket .
Probléma nem oldódott meg .
Megoldás : felmodtam a telenornál, majd irány vodafone .
Vodafone-nál hibátlanul működik !
Üdv !
én is végigcsináltam az egészet
pénteken megjött a független 4s
mivel telenoros flottában vagyok, azóta 4 telenoros sim kártyát próbáltam,
semelyikkel se megy
átmenetileg vettem egy T-Mobilos dominó kártyát
azzal simán jó
szerintem nem készülék hiba, inkább inkompabilitás a telenoros simen lévő szoftverrel
a telenorból kell kiverni az upgradet
ok benne vagyok. hogyan csinaljuk? :) mar kb 10 telenor alkalmazottal vitaztam vegig a hetveget, de tehetetlenek ezek..
az istyleban a gyerek említett valami sim hack akármit, ami elvileg a fuggő telefonhoz lenne, hogy lehessen használni telenoros kartyaval, esetleg ha valakinek van ra modja, vagy tudja mi is az pontosan, akkor megprobalhatna.
x akták az egész… beszéltem több ismerőssel, nekik működik Telenoros kártyával is. létezik, hogy van különbség azonos szolgáltatónál új és régebbi kártya között? olyanról is hallottam már, hogy a telefoncsere megoldotta a problémát.
..remélem hamarosan kiderül.
Sziasztok!
Az egyik ismerősöm ma megy fel a starkingbe,ügyintézni a telefonját ilyen hibával. Kíváncsian várom mi lesz vele.
Majd ide megírom mit intézett.
Nekem volt sima 4-esem és az ahhoz kapott microsimmel megy a független 4S-em.
Ha az iphonehoz kaptad, akkor gondolom az nem telenoros kartya!?
Teszteltem.
Átváltottam kézire, amíg kikapcsolt a kijelző sem sikerült neki befejezni, miután újra kioldottam már ismét automatán volt.
Ezután próbáltam újra, és nem hagytam, hogy kikapcsoljon a kijelző, ekkor a művelet közben fel is dobta a sim hibát. :/
Az en gondom (is) ugyanaz (SIM Failure), es tapasztalatom:
- telenoros vagyok, es a ceges-flotta miatt nem valthatok masra
- SIM kartyat is kicsereltettem a Telenornal - nem itt volt a hiba
- Vodafonos es T-com SIMkartyaval a telefonom mukodik tokeletesen, de Telenor-ral nem
-Starkingban voltam szemelyesen, azt mondjak csak akkor fogadjak el reklamacionak (es cserelik a telot) ha valamelyikben a tamogatott halozatok kozul (Voda, T) nem mukodik. Igy ha “csak” a Telenornal nem mukodik a telefon akkor nem segithetnek.
Nos igy van egy uj 4s-em, hasznalni mindenre tudom csak telefonalasra nem. Vicces.
En is varnam a csodat - vagy hogy a 5.0.1-es megoldja, vagy hogy a Telenor megoldja.
(Vagy veszek egy rakas postagalambot.)
Udv.
Nnna hali,
bevuittem a telót a Starkingbe és már majdnem lepattintott az arc, mondván, hogy ‘jaaaa, ha Telenorral használom, akkor soha nem fog működni - és itt jön, amit k…ára nem értek - mert a Telenor nem szerződött Apple partner és tök nem számít, hogy hálózatfüggetlen telefont vásároltam, mert a rendszerük így is érzékeli, hogy milyen hálózaton akarom használni és letílt’ Szerinte az sem igazolja ennek az ellenkezőjét, hogy picit működött a telefon és beszéltem is róla, mielőtt elszállt volna a hálózat..
..aztán ugyanez az arc mondta azt is, hogy a Telenor végzett valami módosítást néhány hete és ezért nem működik. aztán végre megkérdezte egy kollégáját, aki az eddigi leglogikusabb választ adta: a 4S eket két különböző chip set-tel gyártják, az egyikkel simán működik minden, a másikkal meg nem…
..így átvették a telefonomat, mondván, h megkérdezik a nemzetközi supportot és ha van rá mód, akkor kicserélik. Habár szerintük ez még nem lesz garancia arra, h működni fog, mert előfordulhat, h ugyanúgy a hibás chip set-tel szerelt telkót kapok, ugyanis a dobozba nem látnak bele. Holnapra kiderül.
Közben beszéltem egy Telenoros ismerőssel, akinek az elsők között volt 4S-e és gond nélkül használja a Telenor os kártyájával, illetve azt is meg sikerült tudnom, hogy már cserélt ki ilyen problémával a Starking telefonokat a múlt héten.
...tanulság: ne hagyd magad elküldeni, mert valszeg náluk van a hiba… aztán persze most nagy a pofám, de fingom sincs, h mihez kezdek, ha holnap az jön vissza, hogy az APPLE elutasítja a cserét, vagy kicserélik és ugyanúgy nem működik…
Az en gondom (is) ugyanaz (SIM Failure), es tapasztalatom:
-Starkingban voltam szemelyesen, azt mondjak csak akkor fogadjak el reklamacionak (es cserelik a telot) ha valamelyikben a tamogatott halozatok kozul (Voda, T) nem mukodik. Igy ha “csak” a Telenornal nem mukodik a telefon akkor nem segithetnek.
szerencsere nekem ilyet nem mondtak, mert ott kezdtem volna el anyazni. ez egy KÁRTYAFÜGGETLEN telefon, tehát NINCS olyan hogy támogatott hálózat, mert mindegyiket tamogatnia kell…
És én még úgy gondoltam, hogy ez nem egy teljesen új modell, ezért valószínűleg még kiforrottabb, mint a sima 4
...engem pont azért nem pattintott le, mert ugyanezt kérdeztem. erre ugyan bevették a telefont, de azt még hozzátette nagy okosan, hogy ‘ez már nem telefon, hanem számítógép, ezért bármi előfordulhat, még megmagyarázhatatlan dolgok és történések is’
...anyád, egyelőre nem a ku..a terminátorban vagyunk, hogy a gép átvegye a hatalmat és önállósítsa magát.. főleg nem ennyi pénzért!!!!!
Ezt írták konkrétan:
Kiderült, hogy a probléma nem az ön készülékében van, hanem a Telenor hálózatában. Számos ügyfelünk jelezte ugyan ezt a hibát azóta, a Telenornál is tudnak róla, és igyekeznek mielőbb elhárítani a problémát.
A készülék addig is átvehető a mai naptól.
Teljes a fejetlenség és tudatlanság ott ez ügyben. Én holnap írok egy hivatalos levelet nekik mivel mi is flottások vagyunk egy több készüléket nem tudunk használni, hogy legyen megoldás és hivatalos válasz mert ez így vicc nem szolgáltatás.
Amúgy csak érdekesség képp leírom, az egyik telenor üzletben a srac azzal jött nekem, mikor cserélni akartam a simet (miutan a 1220 vegre kinyogte, hogy lehet, hogy naluk van a gond, es lehet, hogy a sim kartyaval), hogy ez a sim kartya nem is az enyém, és 2007 óta ez a telefonszám nem is aktív.
AZSZÉP, mondom, barátnőmmel csak néztünk egymásra és nevettünk, a srác meg tök komolyan vette magát, a végén kiderült, hogy elírta anyám nevét, ezért nem dobta ki neki a helyes infokat a gép.. :D
de amiért írom ezt, hogy a végén meg felajánlotta, hogy nem-e akarok venni egy telefont, és adott egy listát:)
Ezt most találtam az apple support oldalán:
To correct some misunderstanding, if the SIM card was being shorted by the metal SIM tray, the SIM card would not work at all. Secondly, I completed a simple test while in the office today and found that the metal band around the phone is not electrically conductive. Something which is rather apparent as this would cause the various aerials within the phone to short too.
I would strongly advise against adding scotch tape the the SIM tray as this will eventually damage your phone as the SIM tray is designed to be fitted into the slot exactly, I highly doubt scotch tape was in Apple’s mechanical design.
Finally, if the SIM was being shorted on the SIM tray, this could not be fixed by a software update.
I had my iPhone 4S replaced after encountering this problem every 2 hours, my replacement handset has not shown the problem and has been running for 96 hours.
érdekes :)
nnnna, vajon milyen választ kaptam a Starkingtől?
- üdvözlöm uram, gipsz jakab vagyok és én hagytam ott önöknél tegnap azt a fehér iphone 4s-t azzal, hogy mára választ kapok a külföldi apple support tól, hogy mi a csöcs van.
- ááá igen, sajnos az a helyzet, hogy a külföldi partner 5 nap haladékot kért a válaszadásra, mert nagyon el vannak havazva…. kérem, érdeklődjön a jövő héten.
nnnna, ez mi a szart jelenthet? tippeket kérnék
Szerintem ket lehetseges oka lehet ennek a SIM problemanak:
1.) Az APPLE elcseszte, mert megcsinalt egy univerzalis telefont, ami minden vilagreszben mukodik - csak epp nem ellenorizte le rendesen. Avagy ami “univerzalis”, az olyan is…
2.) Telenor-nal gagyik a szakik, de meg kedvuk sincs azzal foglalkozni hogy megnezzek a beallitasaikat hogy szinkronban legyen az APPLe altal hasznalt telefonokkal.
Ugyhogy mi, akik megvettuk a vilag egyik legdragabb telefonjat, valszeg soha nem tudjuk meg miert nem mukodik.
Csak remenykedjunk hogy valaki a felulirt ketto kozul valamit csinal, es egyszercsak “jeeeee”, mukodik! Es ez ugye ne honapok mulva legyen persze…
Sziasztok!
Basszus, azért ez elég durva, hogy ennyi gond van az új iphone-l.
Amikor kijött az iPhone 4, részben az antenna próbléma miatt nem vettem…
Gondoltam várok egy generációt, ahol az apróbb hibákat kijavítják, s veszek egyet…
Komolyan ezek után, nagyon elbizonytalanodtam…
Nagyon drága a telefon, s ha veszek egyet, kb. tele van gondal…
Szerintetek, ha veszek az appstore-ba függetlent, az viszonylag normálisan menne vodafone-s kártyával?
most vettem csak észre,(eddig mergemben nem is nagyon probalgattam a cuccot) hogy az alsó hangszórók közül csak a jobb oldali szól. ez gondolom nem normális, vagy van valami beállítási lehetőség erre? én nem találtam. ha tényleg rossz ez is, holnap el is indítom a visszakuldesi procedurat. eleg volt ebbol a szarsagbol, ennyi penzert ez nagyon gyenge eresztes