Üdvözlünk a magyar Macintosh fórumon!   ·   Belépés   ·   Regisztráció   ·   Fórum / oldal szabályzat
Fórum kezdőlap » Hardveres témák » iPad, iPod, iPhone » Mire jó az iPad?
Oldalak száma: 2
Mire jó az iPad?

Switcher

Bejegyzések: 11
atibor avatar

2011. aug. 02. @ 19:33

Sziasztok!

Már az iPad 3. generációját várja mindenki, és még a mai napig nem tudtam rájönni, hogy mire is jó az iPad, mint olyan.
Már több, mint 10 éve Mac-et használok, az iPhone-t is igen kedvelem. Mióta megjelent az iPad, azóta elbizonytalanodtam. Miért ilyen sikeres? Mit is tud nyújtani?
Hónapok óta tétovázok, hogy kell-e ez nekem, hol totál belelkesülök, azután megint előveszem a józan eszem és elvetem. Úgy érzem, hogy ez egy gigantikus átverés, és valamikor előjönnek a kamerával: “He, he, jól beszívtátok, és felpumpáltátok a bankszámlánkat, és csomó hasznos időtöltéstől fosztottunk meg Titeket.”
Segítsetek, tudtok-e bármilyen értelmes célt rendelni az iPad-hez?
Mert:
- alapvetően egy nagy iPhone, de telefonálni nem lehet vele (már csak a mérete miatt sem lehetne)
- dolgozni nem lehet vele, hiába az iWorks nincs rendes billentyűzet, a virtuálisat, ha használod alig marad képernyő, ja, és hogyan fogd vagy hova tedd le, ha gépelni akarsz?
- az iWorks nem kezeli az OSX-es iWorks fájlformátumát: oda-vissza konvertálgatni kell.
- nem lehet szabadon bármilyen fájlt használni rajta, még csak másolni sem lehet rá szabadon.
- egyéb munkára alkalmas szoftverről ne is beszéljünk. Ilyenek nincsenek. Nem, nincsenek.
- Eléggé szép. És?
Nyilván való, hogy
- normális ember nem ezen néz filmeket - ahhoz kicsi,
- nem ezen hallgat zenét - ahhoz túl nagy
- nem ezzel fényképez - ahhoz esetlen és nagy
- a maii-jeimet, ha nem az MacBook-on vagy az iMac-en olvasom és válaszolom meg, akkor ott a zsebbe való iPhone
- ahhoz meg, hogy a lakásban bárhol netezzek? Hát ahhoz meg luxus, és rohadtul nem vagyok ilyen függő.
- és nem tud kézírást felismerni (a Palm III már kb. 15 évvel ezelőtt használta a Graffity-t, amivel írhattad a betűket. és ékezeteseket is!!!!)
- az ujj vezérlés praktikus, de totál nem lehet vele precíz műveleteket végezni
- és itt most abbahagyom, ki-ki hozzáteheti a sajátját, ha a szívére teszi a kezét.

Előre is köszi az észrevételeket.

Lakhelye: bM

Bejegyzések: 21193
RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 1 - 2011. aug. 02. @ 19:43

Az iPad, mint olyan, a digitális termékek fogyasztására lett kitalálva, nem pedig termelő munkára. Ebben kb. minden benne van.

Mitől sikeres? Trendi és kész. Persze aláírom, van akinek hasznos, de szerintem a többség nem így van vele.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Macőrült

Bejegyzések: 2117
RankRankRankRank
xedos avatar

# 2 - 2011. aug. 02. @ 19:53

Röviden a tablet elé nem leülsz, hanem leülsz ahol kényelmes neked!
Internet, email stb-re kényelmesebb, mint a notebookok és netbookok.
Jók a játékok rajta! Én minden nap ezen olvasok!
Ezért a kényelemért fogynak olyan jól!

De ezek szerint nem neked találták ki - ENNYI !

Aláírás 

Macbook Pro 15” múlt > Alu Macbook pro13”-Mini- Macbook Pro-alu iMac-Macbook Pro-Powerbook-ibook

Switcher

Bejegyzések: 48

# 3 - 2011. aug. 02. @ 20:11

Például mert nem kell bekapcsolnod az asztali géped, hogy megnézd az e-mailjeidet vagy rákeress valamire… De erre egy droid is jó szvsz…

bM Függő

Bejegyzések: 5367
RankRankRankRankRank
Alex91 avatar

# 4 - 2011. aug. 02. @ 20:23

Asztali gep melle pl. Internetet, e-mail-t nezni, eBook-ot olvasni, Youtube videot nezni stb.  tokeletes. Es otthon is egyszerubb, kenyelmesebb rajta TARTALMAT elerni. Igen, van “okos” telom is (Androidos, es vacak :D), de azt netre nem igazan hasznalom mar…
Most voltam nyaralni. Nincs notim, de ez eleve kisebb, konnyebb es sokaig birja akksival…

Aláírás 

http://alex91.cwahi.net , http://sites.google.com/site/mbweunrar/

Switcher

atibor avatar

# 5 - 2011. aug. 02. @ 20:42

Igen. Jól fogalmaztad meg, Bachman. Pont ezt éreztem, és ez szomorít el.
A Mac-et hasznosnak tartottam, amivel alkotni, értéket teremteni lehet. Ilyennek éreztem általában az Apple-t. De az iPad az pont az ellenkezője: a dekadencia csúcsterméke.

bM Függő

Bejegyzések: 5367
RankRankRankRankRank
Alex91 avatar

# 6 - 2011. aug. 02. @ 20:43

Miert, pl. iPod-dal mit lehet csinalni?

Aláírás 

http://alex91.cwahi.net , http://sites.google.com/site/mbweunrar/

Macőrült

RankRankRankRank
xedos avatar

# 7 - 2011. aug. 02. @ 20:47

hmm… MAc-em van 5éve… de a munkám Win-hez köt!
Minden mást a MAC-en végzek: email, internet,skype -képek! -zenék -videók
Játékok vegyesen Win és MAC - gyerekeim is régebbi MAC-et használnak -jó a szülői kontroll benne. Az iPad és a tabletek szórakoztató központnak lettek kitalálva! és arra nagyon jók!
Az android lassan kezdi beérni az IOS-t de nem mindenben. A készülékek többsége viszont súly ár és minőség szintjén kullog az iPad után!

Aláírás 

Macbook Pro 15” múlt > Alu Macbook pro13”-Mini- Macbook Pro-alu iMac-Macbook Pro-Powerbook-ibook

Switcher

Bejegyzések: 71

# 8 - 2011. aug. 02. @ 21:06

nekem pl sok dologban hasznos volt. regen studioban is dolgoztam oda mac kellett de igazabol soha se kellett komolyabb munkara mint hogy megnezni a fotokat minimalis valtoztatas hogy ja igen igy jo lesz plusz hogy el is tudjam vinni a sok gigat. mostmar ipad boven eleg barmikor fogom felrakom gyors konnyu.

ezek nalam azert is szamitottak sokat mert pl sokat utazom viszome a felszerelest gyalogturak stb nehez egy laptop tudom macbook pro 2.06 kg de nekem nehez volt a plusz nem tom hany kilo mellett, a 64gb ipad meg pont erre jo nekem. tovabba angliaba v usaban is nagyon kellemes mikor nem egy laptopot v telon kell szenvedni utcan v barhol hogy terkep vagy barmit megnezni hanem csak gyorsan elo es egybol ott van nagy gyors es ez szamit.

rss eket nagyon jo olvasni en tobb orakat toltok rss olvasassal mert kb mindenem abban van es van hogy nincs idom megnezni mindig es osszejon par szaz v ezer:) ilyenkor mostmar csak fotel es ipad es eskuszom gyorsabb mint a gepen plusz kellemesebb, par dolog jo vele de azon felul sztem luxustermek. en csak azert irtam le ezeket mert nekem pont egy ilyen dolog kellett, termeszetesen orulnek ha kis kiegeszitokkel meg photoshoppolni is lehetne ha ugykivanja stb de ez is boven eleg mivel otthon dolgozom a fotokkal… remelem ez pl segit vkinek ha ilyet tervez:)

Macőrült

Bejegyzések: 4896
RankRankRankRank
Sala avatar

# 9 - 2011. aug. 02. @ 21:08

egy hete eljoöttem szabira, nyaralunk.
otthon, melóra, pénzkeresésre, professzionális munkára ott a mbp.
most, hogy nyaralok, nem dolgozom. az ipad az a számítógép, amit akkor használok, ha nem dolgozom, hanem szórakozom, kikapcsolódok.
tehát munkán kívül minden másra jö (esetenként tökéletes) az ipad. ez a “nappali - living room” számítógép.
ha ezt valakinek ennél jobban el kell magyarzni, annak megkérdőjelezem a fantáziáját és a kreativitását és álszent munkamániásnak tartom, aki csak és kizárolag dolgozni használja a gépét.
és aki szerint ez a hanyatlás, az ne várja a következő osx-e, vagy inkább os11-et…

Aláírás 

aesopus.hu

Veterán

Bejegyzések: 1290
RankRankRank
RSdiver avatar

# 10 - 2011. aug. 02. @ 21:51

Egyesek szerint az iPad csak egy sznob baromság.
De ezek az emberek soha nem használták, és eleve elutasítják, esélyt sem adva neki.

Aki viszont kiprólta, az használja, és egyre több dolgot csinál rajta.

Valóban nem fogok rajta egy profi fotósorozatot összerakni, vagy videó klippet vágni, de ha bárkinek a kezébe adom, AZONNAL boldogul vele, email, web, film, zene…

Egyszerű, mint a bot ( deszka ), és akinek eddig gondot okozott a számítógép, az is 5 perc alatt meg tudja csinálni az alap feladatokat.

Szerintem ezért sikeres.

Aláírás 

olcsó mobil flotta bruttó 16 Ft/perc alatt
iphone részletfizetéssel, mindenki-mindenkivel ingyen…

Aktív

Bejegyzések: 306
Rank
Entersprite avatar

# 11 - 2011. aug. 02. @ 22:01

Mire jó egy iPad?:

- Határidőnaplónak
- Fénykép mutogatásra (pl.: fotósboltban)
- Gyártelepre, jegyzeteknek (AutoCad WS, Jegyzettömb, Numbers, stb.)
- Olvasni rajta (Beszmeket, könyvet iBooks-on keresztül, Email-eket)
- Szórakozásból festegetni (Bamboo TouchPen-el)
- Filmet nézni utazás közben (Nem kell előcibálni a notebook-ot)
- Facebook-ozni, Google+-ozni (Szerintem csak ezek, elég nyomós érvek :D)

Szóval az iPad arra való, hogy kiszolgáljon, nem arra, hogy alkoss vele. Alkotásra tényleg jobb a Mac.

Aláírás 

13” Macbook 2008 Late 2Ghz Core2Duo 4GB RAM + iPhone 4

Switcher

Bejegyzések: 32
catana avatar

# 12 - 2011. aug. 02. @ 22:26

Már rég óta meg akartam írni, hogy én mire is használom. Mire jó az iPad? Kicsit hosszúra sikerült ezért nem másolom be, de beillesztem a linkjét az írásomnak: iPadavan.blogspot.com: Mire jó az iPad?

Aláírás 

A probléma megoldásának első lépése a probléma felismerése!
http://ipadavan.blogspot.com

bM Függő

Bejegyzések: 7339
RankRankRankRankRank
Titi avatar

# 13 - 2011. aug. 02. @ 22:55

Arra kell ügyelni, hogy összességében ne tölts több idôt a kijelzôk elôtt, mint mielôtt megvetted volna.

Aláírás 

Csenge Boglárka 45:24-re vezet Lelle Hajnalka ellenében :) 81 hete Tahiban

Veterán

Bejegyzések: 1634
RankRankRank
A hun avatar

# 14 - 2011. aug. 02. @ 23:15

...hát, engem sem vett le a lábamról ez a nagyra nőtt iPod touch v. iPhone. Ha az üzletben meglátom pár percet maszatolom a képernyőjét, de ennyi, késztetést, hogy hazavigyem nem érzek, mert nem fér a zsebembe. A minap láttam egy fiatalt, aki fényképezőnek használta, hát mit mondjak, muris volt…

PS:
Inkább egy iPod touch v. iPhone, de az is csak akkor, ha a frissítésekhez nem kell majd az iMac, addig csak vegyék a többiek, én türelmes ember vagyok és amíg nálam a lovetta, még jó kedvű is! Jobbs bácsi meg csak akkor kap pénzt, ha olyant tesz le az asztalra ami nekem is tetszik…

Aláírás 

Ave, morituri te salutant! Légy üdvözölve, a halálba menők köszöntenek!

Veterán

Bejegyzések: 1592
RankRankRank
zephyr2000 avatar

# 15 - 2011. aug. 03. @ 07:59

Hogy mire jó? Arra, amire használod.

Aláírás 

5000 words

bM Függő

RankRankRankRankRank
Titi avatar

# 16 - 2011. aug. 03. @ 08:16

De nem használod-e feleslegesen? Nagy a csábítás.
Arra gondolok pl., mint mikor valamelyik iPhone megjelenése után egyik fórumtársunk megjegyezte, hogy napi 3-4 órát netezik az iPhone-on. Nem az addigiak helyett, hanem mellette…

Aláírás 

Aktív

Bejegyzések: 215
Rank
Alex DeLarge avatar

# 17 - 2011. aug. 03. @ 08:32
atibor - 2011 aug. 02. @ 19:33

Segítsetek, tudtok-e bármilyen értelmes célt rendelni az iPad-hez?

Ha látnád, hogy családi összejöveteleken nagymamám milyen beleéléssel lapozgatja az “onokákról” készült fotókat rajta (bele-bele zoomolva!!), nem tennél fel ilyen kérdéseket :)

Törzsvendég

Bejegyzések: 907
RankRank
Gurti avatar

# 18 - 2011. aug. 03. @ 08:44

Titi-nél a pont. Magányos öt percekben inkább folyóiratból olvasok egy érdekes cikket, ami nincs fent a neten…papíron, analóg. És nagyon jó érzés.
Nem kell hozzá töltő sem. :)

Nagyon keveset olvasok mostanság könyvet és ezt sajnálom.

Kicsit OFF voltam, bocsánat…

Aláírás 

Mac Mini G4: 1.25GHz, 1GB RAM, 160 GB HDD, Plextor Superdrive 250GB LaCie Mini, Eizo Flexscan 1910

Switcher

atibor avatar

# 19 - 2011. aug. 03. @ 09:10

Sziasztok!
Köszönöm, hogy ilyen lelkesen bemutattátok az iPad lehetőségeit. Hosszabb szöveggel kezdtem, így is fejezem be. Tényleg segít a megértésében, és szerepében, amit írtatok. Megpróbáltam összeszedni, hogy ki mire használja (pro), és abból kiválogatni, hogy számomra mi lehet érdekes (kontra):
- Határidőnaplónak - ott az iPhone, zsebben is elfér

- Gyártelepre, jegyzeteknek (AutoCad WS, Jegyzettömb, Numbers, stb.) - igen, kezdenek kijönni hasznos alkalmazások, ez pozitívum

- Olvasni rajta (Beszmeket, könyvet iBooks-on keresztül, Email-eket) - én amolyan könyvmoly vagyok, szeretem a papírt érezni.

- Szórakozásból festegetni (Bamboo TouchPen-el) - én olajjal, vászonra szoktam

- Filmet nézni utazás közben (Nem kell előcibálni a notebook-ot) - ez elfogadható, bár utazáskor én szoktam vezetni, a gyerkőcöket pedig nem szeretném “TV” függővé tenni, amúgy is napi 1 óra képernyő nézés az engedélyezett számukra :-)

- Facebook-ozni, Google+-ozni (Szerintem csak ezek, elég nyomós érvek :D) - ez lenne az utolsó, amivel foglalkoznék. Lehet, hogy maradi vagyok, de ez a nagy információ szabadság inkább átok, mint áldás. Én szeretem megőrizni a személyez zónámat. Ahhoz a nagyvilágnak semmi köze. Ennek az elvemnek ellentmondanak a fenti rendszerek.
- email olvasás - ha nem vagyok gépközelben, bár az a jobb, mert sokszor amúgy is valami egyéb munkához kötődik a fontos mailek többsége, amihez kell a gép, akkor ott az iPhone.
- RSS olvasás - hmm?
- Naptár kezelés - iPhone (zsebben)
- jegyzetfüzet - iPhone (zsebben)
- internetezés
- blog írás - hmm?
- messenger - ennyire nem vagyok függő. Inkább egy telefon vagy mail, ha személyesen nem megy. De ez csak személyes beállítottság.
- térkép - Az a bajom vele, szemben más GPS készülékekkel, hogy a google mapet használja, amit folyamatosan a hálózatról tölt le: azaz folyamatos adatforgalom (pénzleszívás) és rohadt lassú.
- film nézés/zene hallhatás - film lásd fent, zene: nem is értem, ha mozgásban vagyok, akkor rohadt nagy egy iPod-hoz képest. Ha meg otthon vagyok, szól a HiFi.
- facebook - lásd fent
- könyv/magazinok olvasása - egyetértek Titivel és Gurtival
- játékok - PSx, XBoxXXX, stb.
- fényképek mutatása nagyszülőknek - ez király!!

Summa summárum: köszönöm a segítséget. 18 általatok vázolt használati területből 2-t találtam, ami az én világomba belepasszol, azokat is némileg erőltetettnek érzem. Így tehát ár/hasznosság arányban már tudok dönteni. Nekem erre nincs szükségem.
Köszi mégegyszer.

Aktív

Bejegyzések: 192
Rank
balintalovits avatar

# 20 - 2011. aug. 03. @ 09:59

főiskolára szerintem hibátlan. én azért nem vettem eddig még, mert undorító a kijelzője. ha kijönne egy jobb kijelzővel, egyből vennék.

Könyebbb mint egy macbook, macbook pro. olcsóbb mint egy macbook air. (16GB vagy mac 32GB-os ról beszélek, ami szerintem teljesen elég.)

jegyzetelni, képeket prezentálni, filmeket nézni ágyban.

szerintem jó, csak engem a kijelzője zavar.

Aláírás 

 iMac 27” i7 2.93
Canon 5D Mark II
L Lenses

Törzsvendég

Bejegyzések: 661
RankRank
zoombeee avatar

# 21 - 2011. aug. 03. @ 11:07

http://saitarasoftware.com/Site/Home.html
cover2.png

Aláírás 

What would Jesus do?

Törzsvendég

RankRank
zoombeee avatar
Törzsvendég

RankRank
zoombeee avatar

# 23 - 2011. aug. 03. @ 11:15

És a kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=Av8d5Zh0B24&feature=player_embedded

Aláírás 

What would Jesus do?

Veterán

Bejegyzések: 1520
RankRankRank
tade avatar

# 24 - 2011. aug. 03. @ 11:36

Ezzel az erővel, azt is kérdezhetted volna, szükséged van e agyra! Van aki használja, van akinek csak a helyet foglalja a fejében. Az első mondat után, tudható volt, az agyát használó emberek számára, hogy az egész topic arra megy ki számodra, hogy hosszas nyűglődés után rágyere, neked nincs szükséged iPad-ra. Köszönöm,hogy ezt az információt megosztottad velünk!

Aláírás 

http://www.ram-design.hu

Switcher

atibor avatar

# 25 - 2011. aug. 03. @ 11:49

Szia tade. Igen ez a fórumok egyik szerepe, hogy megismerhessük mások véleményét és segítségünkre lehessen valaminek a megismerésében. Ha mindenik egyből mindent tudna, nem indítana senki témákat. Köszi, hogy erre felhívtad a figyelmünket.

Macőrült

Bejegyzések: 2601
RankRankRankRank
mac toi avatar

# 26 - 2011. aug. 03. @ 23:21

Gyerekek, teljesen egyetértek atiborral! Ugyan ezek a dilemmáim a cuccal kapcsolatban…
Sztem ha felmenne rá egy osx mindenki “csöndbelenne” :)
Nekem egy félbevágott Air érintőképernyővel jobban passzolna az egyéniségemhez… vagy mi :))

bM Függő

Bejegyzések: 5777
RankRankRankRankRank
Finder avatar

# 27 - 2011. aug. 04. @ 04:30
mac toi - 2011 aug. 03. @ 23:21

Gyerekek, teljesen egyetértek atiborral! Ugyan ezek a dilemmáim a cuccal kapcsolatban…
Sztem ha felmenne rá egy osx mindenki “csöndbelenne” :)
Nekem egy félbevágott Air érintőképernyővel jobban passzolna az egyéniségemhez… vagy mi :))

Csak éppen szenvedés lenne használni, mert a sima OS X nem ehhez van illesztve. ;)

Aláírás 

Lenovo ThinkStation E30

Macőrült

RankRankRankRank
xedos avatar

# 28 - 2011. aug. 04. @ 08:56

balintalovits:
Szar a kijelzője???? Én megnéztem egymás mellett az AIR és PRO mellett is -jobb az iPad!!! A többi TN paneles, ebben meg IPS van! A többi tablet gyártót inkább nem említem, mert sokkal rosszabbak!

atibor:
Térkép? IGO stb. ugyanúgy megy rajta! Ha megvetted iPhonra felrakhatod erre is.

Olvasás: Lassan 9hónapja használom és vagy 40könyvet + újságokat olvastam rajta. Egy vastagabb könyvnél már kérdés, hogy befér-e a táskámba… (vonattal utazok naponta kb. 75percet)

Aláírás 

bM Függő

RankRankRankRankRank
Titi avatar

# 29 - 2011. aug. 04. @ 09:08
xedos - 2011 aug. 04. @ 08:56

(vonattal utazok naponta kb. 75 percet)

Ez sokat nyom a latban. Ha autóval közlekednél (és te vezetnéd)?

Aláírás 

Macőrült

RankRankRankRank
xedos avatar

# 30 - 2011. aug. 04. @ 09:15

De nem autóval járok…
Ezért írtam, hogy aki nem érti mire való az iPad, annak nem való!

Aláírás 

Aktív

Bejegyzések: 346
Rank
zlaboncz avatar

# 31 - 2011. aug. 04. @ 13:40

Sziasztok,

Ezt a “munkára nem való” állítást én vitatnám egy kicsit. Én most pont azért nézek/keresek iPad-et, hogy elsősorban a munkám megkönnyítésére használjam.
Párhuzamosan 4-5 projektben vagyok benne a napi munkám mellett, amelyekhez rengeteg dokumentáció (PDF, doc, táblázatok, stb.), kiegészítő anyag tartozik. Nagyon jó lenne, ha nem projektenként egy bazi nagy kinyomtatott doksikat tartalmazó mappával kellene szaladgálni, hanem egy eszközre rátenni mindent, aztán mikor kell, akkor egyszerűen előrántható, könnyen megtekinthető, kereshető.

Erre mondjuk más tablet is alkalmas lehet (sőt, lehet, hogy vannak jobban alkalmazhatóak is), de az otthoni Apple gépeim miatt jobb lesz (valószínűleg) az iPad. (Sőt, nekem a digitális újságok, napilapok miatt még jobb lehet)

Z.

Aláírás 

iMac Core2Duo 20” | Macbook black + PowerBook G3 | iPad 1 | iPod nano 6 | Klipsh Promedia Ultra

Aktív

Bejegyzések: 215
Rank
Alex DeLarge avatar

# 32 - 2011. aug. 04. @ 14:12

Előkerestem nekted AlmaBandi blogjából egy ehhez a topic-hoz kapcsolódó post-ot.
http://handras.hu/?p=2993

A legutóbbi beírásom óta átgondoltam kicsit a dolgot. Mire jó egy iPad? Mindenre! Beszarsz haver, olyan alkalmazások léteznek rá! Egy cso-dá-la-tos eszköz, amiben óriási potenciál lakozik!

Csak pár példát hoznék, amitől én személy szerint lepetéztem:
(A Zoombeee által linkelt dolgok is nagyon hasznosak!)

http://itunes.apple.com/hu/app/star-walk-for-ipad-interactive/id363486802?mt=8
(ez a leírás alapján “aha…érdekes” kategória, de kipróbálás után a “hoazztaqurvakészb+” státuszt kap)

http://itunes.apple.com/hu/app/flightradar24-pro/id382069612?mt=8

http://itunes.apple.com/hu/app/reactable-mobile/id381127666?mt=8
(ez nagyon forró anyag)

végül pedig:
http://itunes.apple.com/hu/app/the-fantastic-flying-books/id438052647?mt=8
(erről a YouTube-on megnézel egy bemutatót, aztán összekaparhatod az állad.)

+1 annak, aki a kijelző miatt fanyalog:
http://itunes.apple.com/hu/app/drawn-the-painted-tower-hd/id408733698?mt=8
(ennek megtekintése után szerintem átgondolod a minőségéről alkotott véleményed :o) )

peace!

Switcher

catana avatar

# 33 - 2011. aug. 08. @ 08:20

atibor azért kérdezte, mert megerősítést szeretett volna a saját elméletéhez, miszerint neki nincs szüksége iPadre. Neki elég ha a jegyzettömböt iPhoneon pötyögi, nekem nem. Neki a GoogleMaps pénzleszívás, én használom az OffMaps-et ami előre letölti a térképet. Ő nem Facebookozik, nem Google+ol, nem használ Skype-ot, Msn-t, utazás közben vezet. Lehetne még sorolni a funkciók sokaságát és a lehetőségeket százszámra, de minek. Aki szeretne iPadet azt ez a topic meggyőzte, aki nem szeretne azt is! :)  Szóval atibor tényleg ne vegyen magának iPad-et, mert nem neki készült.

Aláírás 

Switcher

catana avatar

# 34 - 2011. aug. 16. @ 09:15

Mire nem jó az iPad
Kicsit hosszabb, ezért nem másolom be, de ide illik:
http://ipadavan.blogspot.com/2011/08/mire-nem-jo-az-ipad.html

Aláírás 

Macőrült

RankRankRankRank
Sala avatar

# 35 - 2011. aug. 16. @ 09:56
zlaboncz - 2011 aug. 04. @ 13:40

Sziasztok,

Ezt a “munkára nem való” állítást én vitatnám egy kicsit. Én most pont azért nézek/keresek iPad-et, hogy elsősorban a munkám megkönnyítésére használjam.
Párhuzamosan 4-5 projektben vagyok benne a napi munkám mellett, amelyekhez rengeteg dokumentáció (PDF, doc, táblázatok, stb.), kiegészítő anyag tartozik. Nagyon jó lenne, ha nem projektenként egy bazi nagy kinyomtatott doksikat tartalmazó mappával kellene szaladgálni, hanem egy eszközre rátenni mindent, aztán mikor kell, akkor egyszerűen előrántható, könnyen megtekinthető, kereshető.

Erre mondjuk más tablet is alkalmas lehet (sőt, lehet, hogy vannak jobban alkalmazhatóak is), de az otthoni Apple gépeim miatt jobb lesz (valószínűleg) az iPad. (Sőt, nekem a digitális újságok, napilapok miatt még jobb lehet)

Z.

munkára nem tökéletes, de használható. én is használom

- Documents2Go : szövegszerkesztő, táblázatkezelő, szinkronizálható a gépeden lévő mappákkal, felhőben is
- GoodReader, mindenféle doc nézegetésre
- Merlin: projektmenedzsment, ütemtervezés - szinkronizálható a mac-en lévő merlin alkalmazással, baszogatni a kivitelezőt: pótolhatatlan
- Autocad WS: mindig nálam vannak a tervek, műszaki ellenőrzésnél pótolhatatlan

napi rutinná vált a használatuk. tervezéshez természetesen továbbra is asztali gép, de terepre, irodába elég az ipad. néhány hónap alatt megtérült a befektetés.

Aláírás 

aesopus.hu

Switcher

catana avatar

# 36 - 2011. aug. 16. @ 10:14

Alkalmas-e a munkára ez elég szubjektív.
Kérdés, hogy milyenre.
- Ahol kompromisszumok nélkül tudod használni, mert megtaláltad hozzá a megfelelő, teljes értékű programokat, akkor tökéletes.
- Ha kisebb kompromisszumokat kell tenned, akkor mérlegelni kell a mobilitás és a gyors üzembe helyezés, valamint a laptoppal járó iPad-del szembeni kényelmetlenségek között.
- Ha nem találsz hozzá megfelelő alkalmazást, akkor számodra nem alkalmas a munkára.

Aláírás 

Törzsvendég

Bejegyzések: 704
RankRank
sulyg avatar

# 37 - 2011. aug. 16. @ 10:31

Nem olvastam el mindent, 1 hónap után ezt érzem:

- munkahelyre nem cipelem, mert MBP mellé nem kell + teher
- közlekedésben iPhone szórakoztat
- vezetés közben nem kell

Amire jó:
- budin netezni
- van 1-2 jobb játék, amivel az asszony is el tud szórakozni
- kádban punnyadás közben filmet nézni

Komolyabb dolgokra bekapcsolom a gépet, semmiből nem áll.
Az ok, amiért vettem: költség a cégnek. Amúgy nincs rá szükségem. iPhone + MBP mellé szükségtelen! Amúgy nagyon jó cucc, senkit nem akarok lebeszélni.

Aláírás 

http://www.spress.eu

Moderátor

Bejegyzések: 6500
RankRankRankRankRank
esőjáró avatar

# 38 - 2011. aug. 16. @ 11:59

Szerintem mindennél azt kell megnézni, hogy az adott cucc jó-e neked. Tökmindegy, ha a másik ember életében halál felesleges, vagy éppenséggel nélkülözhetetlen. Szerintem neked nem kell iPad. Nekem se kell. Bemegyek a munkahelyemre, leülök, kódolok x órát, menet közben az iPhone-t használom. De ha olyan munkám lenne, amiben sokat kellene mászkálnom, és rengeteg iratot/információt kellene magammal hordani, akkor egy iPad a megváltás lenne. Könnyebb hurcolni mint egy laptopot, nem kell hozzá hely, ahová le tudod tenni.

Aktív

Rank
zlaboncz avatar

# 39 - 2011. aug. 16. @ 13:29
sulyg - 2011 aug. 16. @ 10:31

...
Amúgy nincs rá szükségem. iPhone + MBP mellé szükségtelen!
...

Valahol azért ez is fontos, hogy akinek laptopja+érintőképernyős okostelefonja (pláne iPhone-ja) van, akkor annak tényleg egy felesleges lépés a sorban, + egy kütyü, ami ha van, akkor jó, de ha nincs, akkor sincs semmi.

- munkahelyre nem cipelem, mert MBP mellé nem kell + teher

Nekem viszont pont fordítva lett, amióta megvan, a MB otthon pihen, és csak az iPad van a táskában. Könnyebb, kisebb, amit tud, munkába elég.

Z.

Aláírás 

iMac Core2Duo 20” | Macbook black + PowerBook G3 | iPad 1 | iPod nano 6 | Klipsh Promedia Ultra

Aktív

Rank
zlaboncz avatar

# 40 - 2011. aug. 16. @ 13:32

Köszönöm, a GoodReader már megvan, a Doc2Go-t már nézegettem. A Merlin-t nem ismerem, de ha fel tudom használni, nagy segítség lenne.

Azóta már hegyekben vannak a doksik a gépen, keresni nagyon jó, amire nekem kell, eddig tökéletesen elég.

Otthon meg az asszony viszi, este ránézni a dolgaira mindig jobb, mint még odaülni valamelyik géphez…

Z.

Aláírás 

Switcher

Bejegyzések: 33

# 41 - 2011. aug. 16. @ 14:11

Üdv.

Egy személyes véleményem én is leírom az iPad-ről.

Lassan fél éve megvan. Eleinte csak azért használtam, mert a sok marketing hatott rám, és azt mondta ezekre szuper. Az idők múlásával rá kellett jönnöm, hogy inkább az érzésre kíváncsi az ember, milyen lehet egy ekkora érintőképernyős felületet uralni. Manapság fele annyi dolgora sem használom az iPad-et. A works, numbers megvan, de nagyon esetlen szerintem, bár a worksben a képek szerkesztése kifejezetten tetszik, ám mégsem használom. Az iBooks nagyon jó, rengeteg pdf-et tárolok benne, hasznos, szeretem, használom. Böngészésre a mercury-t használom, ami szinte ugyanúgy néz ki mint a mbp-n a safari. Facebookozni inkább mobilon szoktam, mert bárhol, bármikor elő tudom venni, úgy, hogy nem keltem fel a figyelmet. Youtube videónézésre inkább az mbp.
Amire tényleg jó, hogy van mégegy “képernyőd”, amibe tudsz jegyzetelni, ha írsz egy hosszabb szöveget az mbp-n, és jó, mert egy másik eszközön is tudsz információs anyagot szerezni, esetleg ha a helyzet úgy kívánja egy youtubos videót megnézni.
Igazából a legjobb benne, hogy nagyon sokáig bírja az akksija. Tehát ha egy hosszabb út előtt eszedbejut hogy még rengeteg feladatod van, és nem lesz tápellátás, akkor ez a legalkalmasabb eszköz.
Összességébe nem bántam meg, hogy megvettem, de néha kicsit feleslegesnek érzem.

Veterán

Bejegyzések: 1727
RankRankRank
Eki avatar

# 43 - 2011. aug. 16. @ 16:51

A kedvenc promo videóm: http://www.youtube.com/watch?v=KhGdbulmfzA&feature=fvwrel

Aláírás 

http://www.ekidio.hu (Ableton Live / Logic Pro / Presonus Studio One OKTATÁS) 30-299-2105

Macőrült

RankRankRankRank
Sala avatar

# 44 - 2011. aug. 16. @ 18:16

1800. vonat személyszálításra? nane!!!
1920. fürdőszoba? az meg mi?
1976. számítógép a polgárnak? nincs rá szüksége…
2011. mire jó az ipad?

Aláírás 

aesopus.hu

Törzsvendég

Bejegyzések: 858
RankRank
Rotstewart avatar

# 45 - 2011. aug. 16. @ 18:50
Sala - 2011 aug. 16. @ 18:16

1800. vonat személyszálításra? nane!!!
1920. fürdőszoba? az meg mi?
1976. számítógép a polgárnak? nincs rá szüksége…
2011. mire jó az ipad?

...ez azért elég erős és sántító hasonlat, kétségtelen, hogy az ipad mint eszköz visszalépés egy macbookhoz képest technikailag - praktikusságban viszonylag lehet értelme, de ez csak egy kis igazolása a létének, a marketing nyílván oda lőtt és talált, ahol a macbook sok, és nincs igény különösebb teljesítményre. Olyan mint az elektromos bicikli, aki nem tud vagy nem akar tekerni, és tele van a zsebe vesz egyet és örül neki. De a robogóhoz meg a bringához nem lehet hasonlítani.

Aláírás 

Macbook - Macmini - Pentax - Omega - Kona - Octavia

Macőrült

RankRankRankRank
Sala avatar

# 46 - 2011. aug. 16. @ 19:50

-nem mindenkinek jutott pénze vasútra, ma már inkább szinte csak azok vonatoznak, akiknek nincs pénzük autóra.
-ma már mindenhol van fürdőszoba, tehetősebbeknél kettő, külső-belső medencével megspékelve
-ma már mindenki használ számítógépet, a tehetősebbek minden évben frissítenek, és több is van otthon belőle

az igényt legtöbbször az eszköz megléte hozza magával.

” a számítógép arra jó, hogy megoldjuk azokat a problémákat, amelyek nélkülük meg sem születnének”

Aláírás 

aesopus.hu

Aktív

Bejegyzések: 116
Rank
T_Z avatar

# 47 - 2011. szep. 03. @ 13:17

Movie Mount:
http://www.youtube.com/watch?v=J2mKeAmEwOM

Aláírás 

HackPro - iMac - iPhone 4
Server Lion 10.7.2 (11C74) - iOS5

bM Függő

Bejegyzések: 7077
RankRankRankRankRank
SolarEclipse avatar

# 48 - 2011. szep. 03. @ 14:15
Sala - 2011 aug. 16. @ 19:50

-nem mindenkinek jutott pénze vasútra, ma már inkább szinte csak azok vonatoznak, akiknek nincs pénzük autóra.

ezt nem osztom, egy átlagos családnak olcsóbb az auto. innen nyugatra pedig nem csak biztonságosabb és kényelemsebb vonatozni hanem gyorsabb is. nagyobb országokon belül pedig praktikusabb is mint egy repülő pl, sebbeségben pedig már más nem nagyon tudja felvenni a különbbséget.

Switcher

Bejegyzések: 51

# 49 - 2011. szep. 09. @ 10:02
kw.stop - 2011 aug. 16. @ 14:11

Üdv.

Egy személyes véleményem én is leírom az iPad-ről.

Lassan fél éve megvan. Eleinte csak azért használtam, mert a sok marketing hatott rám, és azt mondta ezekre szuper. Az idők múlásával rá kellett jönnöm, hogy inkább az érzésre kíváncsi az ember, milyen lehet egy ekkora érintőképernyős felületet uralni. Manapság fele annyi dolgora sem használom az iPad-et. A works, numbers megvan, de nagyon esetlen szerintem, bár a worksben a képek szerkesztése kifejezetten tetszik, ám mégsem használom. Az iBooks nagyon jó, rengeteg pdf-et tárolok benne, hasznos, szeretem, használom. Böngészésre a mercury-t használom, ami szinte ugyanúgy néz ki mint a mbp-n a safari. Facebookozni inkább mobilon szoktam, mert bárhol, bármikor elő tudom venni, úgy, hogy nem keltem fel a figyelmet. Youtube videónézésre inkább az mbp.
Amire tényleg jó, hogy van mégegy “képernyőd”, amibe tudsz jegyzetelni, ha írsz egy hosszabb szöveget az mbp-n, és jó, mert egy másik eszközön is tudsz információs anyagot szerezni, esetleg ha a helyzet úgy kívánja egy youtubos videót megnézni.
Igazából a legjobb benne, hogy nagyon sokáig bírja az akksija. Tehát ha egy hosszabb út előtt eszedbejut hogy még rengeteg feladatod van, és nem lesz tápellátás, akkor ez a legalkalmasabb eszköz.
Összességébe nem bántam meg, hogy megvettem, de néha kicsit feleslegesnek érzem.

Mindent megfogalmaztál amit én is akartam ...

Veterán

Bejegyzések: 1812
RankRankRank
mobbo  avatar

# 50 - 2012. feb. 10. @ 00:13

Lehet csak nekem uj, hogy egeret is lehet hasznalni az ipadhez

http://www.youtube.com/watch?v=87JgaOIiZd0

Aláírás 

 iPad2, iMac, MacBook, iPod Nano, iPod Shuffle, Nike+

Oldalak száma: 2