Üdvözlünk a magyar Macintosh fórumon!   ·   Belépés   ·   Regisztráció   ·   Fórum / oldal szabályzat
Fórum kezdőlap » Egyéb témák » Társalgó » Azonnali kérdések topicja II. (friss Mac felhasználóknak)
Azonnali kérdések topicja II. (friss Mac felhasználóknak)

Törzsvendég

Bejegyzések: 797
RankRank
valaki mac avatar

# 4451 - 2012. feb. 09. @ 21:08

sziasztok legyetek kedvesek segíteni, letöltöttem a gimp legújabb verzióját snow leopárdra és installáltam majd el akartam indítani, pattog a Dock sorba, majd eltünik, se hiba üzenetet nem ad semmit, csak bezárul és kész
Valaki találkozott már ilyennel?

Switcher

Bejegyzések: 23
Szilveszter Papp avatar

# 4452 - 2012. feb. 09. @ 22:06

Sziasztok.
3-4 napja tapasztalom a MacMinimen (médiaszervernek van használva, mindig bekapcsolva), hogy valami megmagyarázhatatlan okból naponta lefagy. Napközben, amikor nem vagyok itthon is megy a gép, és délután amikor hazaérek, és akarok vele kezdeni valamit, akkor csak strandlabdázik, és bármire kattintok, akkor végleg meghal, semmit sem lehet kezdeni vele. Nézegettem a console-t, és minden nap ez az üzenet ami minden nap megjelenik a fagyás előtti időben:
com.apple.launchd(1)  (com.apple.ActivityMonitor) Exited abnormally: Alarm Clock.

Már minden olyan programot eltávolítottam, amit az elmúlt 1-2 hétben feltettem, vagy ami gyanús volt, hogy a hibáért feleős lehet, de semmi :(
SMC, PRAM reset megvolt, elemet is kicseréltem benne, mert az már le volt merülve. Semmi.

Valami ötlet, mi lehet ez?

Lakhelye: bM

Bejegyzések: 21193
RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 4453 - 2012. feb. 10. @ 07:55
valaki mac - 2012 feb. 09. @ 21:08

letöltöttem a gimp legújabb verzióját snow leopárdra és installáltam majd el akartam indítani, pattog a Dock sorba, majd eltünik, se hiba üzenetet nem ad semmit, csak bezárul és kész

Elvileg a

HDD/Users/-te-/Library/Logs/DiagnosticReports

mappában találsz olyan fájlt, amit a GIMP hagy maga után. Abban benne kell, hogy legyen, miért nem indul el.

Szilveszter Papp - 2012 feb. 09. @ 22:06

3-4 napja tapasztalom a MacMinimen (médiaszervernek van használva, mindig bekapcsolva), hogy valami megmagyarázhatatlan okból naponta lefagy. Napközben, amikor nem vagyok itthon is megy a gép, és délután amikor hazaérek, és akarok vele kezdeni valamit, akkor csak strandlabdázik, és bármire kattintok, akkor végleg meghal, semmit sem lehet kezdeni vele. Nézegettem a console-t, és minden nap ez az üzenet ami minden nap megjelenik a fagyás előtti időben:
com.apple.launchd(1)  (com.apple.ActivityMonitor) Exited abnormally: Alarm Clock.

Már minden olyan programot eltávolítottam, amit az elmúlt 1-2 hétben feltettem, vagy ami gyanús volt, hogy a hibáért feleős lehet, de semmi :(
SMC, PRAM reset megvolt, elemet is kicseréltem benne, mert az már le volt merülve. Semmi.

Az “Alarm Clock” nem egy kiegészítő program, ami megpróbálná kikapcsolni a gépet? Esetleg az Energy Saver beállításban időzített kikapcsolás/altatás van? A teljes log többet mond. Terminal-ba az alábbi parancsot:

cp /var/log/system.log ~/Desktop/SystemLog.txt 

Az asztalodon keletkezni fog egy SystemLog.txt nevű fájl, ezt összetömörítve töltsd fel valahova (pl. http://data.hu) tanulmányozás céljából.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Switcher

Szilveszter Papp avatar

# 4454 - 2012. feb. 10. @ 10:13

Nincs fenn semmilyen kiegészítő program ami ilyet csinálna. Az egyetlen ami ehhez köthető egy Caffeine nevű app amit az app store-ból szedtem le, amivel beállítható hogy ne kapcsoljon be a képernyővédő, és letiltja az Energy Saver beállításokat, hogy ne aludjon el a gép. De ez fenn van már nagyon rég óta, és használom még másik 2 Mac-en is, sose volt vele gondom. Igazából alig van feltéve rá bármi, mivel csak letöltésre, filmezésre és zenehallgatásra használom a gépet.
Amint fizikailag gép közelében leszek (mert szerintem megint lefagyhatott, mivel VNC-vel nem tudok belépni), ami valszeg holnap délelőtt lesz, feltöltöm a log fájlt.

Törzsvendég

RankRank
valaki mac avatar

# 4455 - 2012. feb. 10. @ 13:07
Bachman - 2012 feb. 10. @ 07:55
valaki mac - 2012 feb. 09. @ 21:08

letöltöttem a gimp legújabb verzióját snow leopárdra és installáltam majd el akartam indítani, pattog a Dock sorba, majd eltünik, se hiba üzenetet nem ad semmit, csak bezárul és kész

Elvileg a

HDD/Users/-te-/Library/Logs/DiagnosticReports

mappában találsz olyan fájlt, amit a GIMP hagy maga után. Abban benne kell, hogy legyen, miért nem indul el.

Sajnos ez a mappa teljesen üres :(
Valami más megoldás esetleg?

Aktív

Bejegyzések: 177
Rank

# 4456 - 2012. feb. 10. @ 13:30

Még mindig nem tudtam megoldani az elcsúszott Facebook-ot - próbáltam Chrome-al is, szintén ugyanez a helyzet. OnyX-al kitöröltettem a Java cache-t is, meg egyébként is egy teljes pucolást csináltam a gépen, de semmi. Baromira idegesít, hogy csak ez az egy oldal ilyen, rontja az összképet…

Így állunk most:

K_perny_fot__2012-02-10_-_13.27.51_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Aláírás 

MacBook unibody C2D 2.0, 4 GB, 10.7 Lion, iPhone 4 32GB, iPad 16 GB WiFi, Time Capsule 500

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 4457 - 2012. feb. 10. @ 14:37
valaki mac - 2012 feb. 10. @ 13:07

Sajnos ez a mappa teljesen üres Valami más megoldás esetleg?

Jobb klikk a program ikonjára -> Show Package Contents

Navigáld magad ide:

GIMP.app/Contents/MacOS

Ebben a mappában elvileg van egy GIMP nevű kiterjesztés nélküli fájl. Ezt a fájlt egyszerűen dobd egy nyitott Terminal ablakba, majd a Terminal-ban nyomj egy Enter-t. Ha minden igaz, ki fogja írni, mi nem tetszik neki.

Ha így nem megy, akkor normál módon indítsd el a programot, miután kilépet, várj 4-5 másodpercet majd Terminal-ba az alábbi parancsot:

Az asztalodon keletkezni fog egy SystemLog.txt nevű fájl, ezt összetömörítve töltsd fel valahova (pl. http://data.hu) tanulmányozás céljából.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Törzsvendég

RankRank
valaki mac avatar

# 4458 - 2012. feb. 10. @ 14:56

belehuztam enter és ezt adta ki:

find: /Users/én/Library/Application Support/Gimp/help: No such file or directory

2012-02-10 14:49:40.503 defaults[516:903]
The domain/default pair of (org.x.X11, dpi) does not exist
Cannot open display:

Ezeket a fileokat hogy potojam?

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 4459 - 2012. feb. 10. @ 15:06

Telepítve van a gépre az X11? Anélkül nem megy. Bár, elvileg Snow Leopard-on alapból telepítve van (X11 van az Utilities mappában).

Próbáld ezt: http://xquartz.macosforge.org/trac/wiki

Esetleg telepítsd újra a GIMP-et, hátha. A

HDD/Users/-te-/Library/Preferences

vagy a

HDD/Library/Preferences

mappában van org.x.X11.plist fájl?

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Veterán

Bejegyzések: 1812
RankRankRank
mobbo  avatar

# 4460 - 2012. feb. 10. @ 15:27

Hogy tudok egy JB ipad2-rol egy nem JB ipad2-re masolni fileokat mas eszkoz nelkul? Se pc se mac se itunes nincs keznel, max egy iphone, camera connection kit se, semmi se, wifin kellene
Van erre valami megoldas? (dropboxon kivul)

Aláírás 

 iPad2, iMac, MacBook, iPod Nano, iPod Shuffle, Nike+

Törzsvendég

RankRank
valaki mac avatar

# 4461 - 2012. feb. 10. @ 16:05
Bachman - 2012 feb. 10. @ 15:06

Telepítve van a gépre az X11? Anélkül nem megy. Bár, elvileg Snow Leopard-on alapból telepítve van (X11 van az Utilities mappában).

Próbáld ezt: http://xquartz.macosforge.org/trac/wiki

Esetleg telepítsd újra a GIMP-et, hátha. A

HDD/Users/-te-/Library/Preferences

vagy a

HDD/Library/Preferences

mappában van org.x.X11.plist fájl?

Nagyon szépen köszönöm életre kelt :)

Switcher

Szilveszter Papp avatar

# 4462 - 2012. feb. 10. @ 17:23

Szia,
sikerült gép közelébe kerülnöm. Ide feltettem a log fájlt:
http://dl.dropbox.com/u/15768173/SystemLog.txt

Köszi

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 4463 - 2012. feb. 10. @ 17:31
Szilveszter Papp - 2012 feb. 10. @ 17:23

Szia,
sikerült gép közelébe kerülnöm. Ide feltettem a log fájlt:
http://dl.dropbox.com/u/15768173/SystemLog.txt

Köszi

Hogyan kapcsolódik a gép a hálózathoz? A log egy része olyan, mintha egyszerre akarna menni az Ethernet és az AirPort is. Az aktív kapcsolatnál tiltsd le az IPv6-os hozzáférést, több olyan történet kering a neten, ahol az IPv6 zavarta össze a hálózati kapcsolatot.

Próbálhatsz egy Cache törlést is. Dobd a kukába az alábbi két mappa teljes tartalmát (kijelölsz mindent, majd Command (alma) + Backspace):

HDD/Library/Caches/
HDD/System/Library/Caches/

Finder-ben: Go menü -> Go to Folder…

Oda ezt: /var/folders. Itt csupa kétbetűs mappát fogsz találni, Az összeset a szemetesbe. Indítsd újra a gépet és ezután ürítsd a kukát.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Aktív

Bejegyzések: 268
Rank
Sthom avatar

# 4464 - 2012. feb. 10. @ 17:36

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata AppleTV jailbreake-kel?

Az a problémám
1.hogy JB után a NITO TV-t szeretném telepíteni, de az “ssh .” parancsra a terminálban time out jön vissza.

2. Egyáltalán jó a JB akkor, ha ugyan látom a tv-n jobb alsó sarokban az apple logó helyett a piros FC-t, de nekem nincs TV SHOWS a menüsorban. Igaz az eredeti firmware-t visszarakva Itunes-al se látszik.

Köszi

Switcher

Szilveszter Papp avatar

# 4465 - 2012. feb. 10. @ 17:38

Megcsináltam minden törlést amit írtál, letiltottam az IpV6-ot. Elképzelhető hogy a hiba forrása az, hogy egy időben az Etherneten jövő netet airporton megoszottam, routernek használva a minit. Amikor már erre nem volt szükség, a menüsorban simán kikapcsoltam az airporot, de a netmegosztás úgy maradt. Ezeket most kikapcsoltam. Elképzelhető hogy az okozhatta a galibát. Holnap kiderül.
Köszi addig is.

Aktív

Rank
Sthom avatar

# 4466 - 2012. feb. 10. @ 18:06

Nagyon fontos kérdés: hogyan tudon ezt a jelet “›“a terminálba írni?

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 4467 - 2012. feb. 10. @ 18:10
Sthom - 2012 feb. 10. @ 18:06

Nem ez kell neked?

>

> ›

Különbözik a kettő. Hungarian Pro alatt Option + 6, Hugarian kiosztással Option + Shit + X.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Aktív

Rank
Sthom avatar

# 4468 - 2012. feb. 10. @ 18:38
Bachman - 2012 feb. 10. @ 18:10

Nem ez kell neked?

>

> ›

Különbözik a kettő. Hungarian Pro alatt Option + 6, Hugarian kiosztással Option + Shit + X.

Köszi!!

Aktív

Rank

# 4469 - 2012. feb. 11. @ 10:10
giant - 2012 feb. 10. @ 13:30

Még mindig nem tudtam megoldani az elcsúszott Facebook-ot - próbáltam Chrome-al is, szintén ugyanez a helyzet. OnyX-al kitöröltettem a Java cache-t is, meg egyébként is egy teljes pucolást csináltam a gépen, de semmi. Baromira idegesít, hogy csak ez az egy oldal ilyen, rontja az összképet…

Így állunk most:

K_perny_fot__2012-02-10_-_13.27.51_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2 perce magától megjavult… :)

Aláírás 

MacBook unibody C2D 2.0, 4 GB, 10.7 Lion, iPhone 4 32GB, iPad 16 GB WiFi, Time Capsule 500

Aktív

Bejegyzések: 173
Rank

# 4470 - 2012. feb. 11. @ 11:08

Sziasztok!
Felcsatolom a külső vinyót és szeretném particionálni,de nem sikerül.Rákattintok a jelenlegi egy partícióra,de a + füllel nem tudok hozzáadni új partíciót.Ha a kötetséma opciónál jelölöm be a több partíciót,akkor viszont törli a jelenlegi partíció tartalmát.Hogyan tudom megoldani adatvesztés nélkül a partícionálást?

Aláírás 

,,Be water my friend”

Aktív

Rank
Sthom avatar

# 4471 - 2012. feb. 11. @ 11:13

Egyszer már meg is köszöntem, azt hittem minden rendben, de van amikor sikerül kicsalnom ajelet, van amikor nemE

Sthom - 2012 feb. 10. @ 18:38
Bachman - 2012 feb. 10. @ 18:10

Nem ez kell neked?

>

> ›

Köszi!!

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 4472 - 2012. feb. 11. @ 11:26
Pierre70 - 2012 feb. 11. @ 11:08

Felcsatolom a külső vinyót és szeretném particionálni,de nem sikerül.Rákattintok a jelenlegi egy partícióra,de a + füllel nem tudok hozzáadni új partíciót.Ha a kötetséma opciónál jelölöm be a több partíciót,akkor viszont törli a jelenlegi partíció tartalmát.Hogyan tudom megoldani adatvesztés nélkül a partícionálást?

Elöször az egy partíció méretét csökkentsd le. Megfogod az egérrel és fel-le mozgatva lehet méretezni.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Aktív

Rank

# 4473 - 2012. feb. 11. @ 11:36
Bachman - 2012 feb. 11. @ 11:26
Pierre70 - 2012 feb. 11. @ 11:08

Elöször az egy partíció méretét csökkentsd le. Megfogod az egérrel és fel-le mozgatva lehet méretezni.

Próbáltam,de nem tudom.Csak akkor tudom az egérrel mozgatni,ha a kötetsémában más partíció számot írok.

Aláírás 

,,Be water my friend”

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 4474 - 2012. feb. 11. @ 12:00

Így gondoltam:

http://dl.dropbox.com/u/9330095/du.mov

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Aktív

Rank

# 4475 - 2012. feb. 11. @ 12:33
Bachman - 2012 feb. 11. @ 12:00

Így gondoltam:

http://dl.dropbox.com/u/9330095/du.mov

Köszönöm az útmutatót,de nem működik nekem.Probléma az,hogy a sarokban egyszerűen nincs a fül,amin az egeret tudnám mozgatni.Mintha nem lehetne ott kurzorral ténykedni.Alul pedig a +és- jel is inaktív.Az érdekes még az,hogy bármit csatolok fel ugyanaz a helyzet,nem tudom mozgatni.

Aláírás 

,,Be water my friend”

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 4476 - 2012. feb. 11. @ 12:57

Milyen rendszered van? Ez az opció elöször a Snow Leopard-ban jelent meg. Milyen formátumó a kűlső vincsi?

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Aktív

Rank

# 4477 - 2012. feb. 11. @ 13:15
Bachman - 2012 feb. 11. @ 12:57

Milyen rendszered van? Ez az opció elöször a Snow Leopard-ban jelent meg. Milyen formátumó a kűlső vincsi?

Leo van a gépen,formátum ntfs.
Van így valami megoldás?

Aláírás 

,,Be water my friend”

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 4478 - 2012. feb. 11. @ 13:29

Van, de az NTFS miatt inkább Windows alól. Lehet írni NTFS-t Mac alól is, de a partícionálást nem bíznám rá egyik segédprogramra sem.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Aktív

Rank

# 4479 - 2012. feb. 11. @ 13:41
Bachman - 2012 feb. 11. @ 13:29

Van, de az NTFS miatt inkább Windows alól. Lehet írni NTFS-t Mac alól is, de a partícionálást nem bíznám rá egyik segédprogramra sem.

Pont az ntfs-t szeretném megszüntetni,de ahoz kell egy szabad partíció.

Aláírás 

,,Be water my friend”

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 4480 - 2012. feb. 11. @ 14:08
Pierre70 - 2012 feb. 11. @ 13:41

Nem szabad partíció kell neked ugyanazon a vincsin, hanem egy szabad vincsi, amire ideiglenesen át tudod menteni az adatokat. Fájlrendszer átalakítást nem lehet adatvesztés nélkül csinálni.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Aktív

Rank

# 4481 - 2012. feb. 11. @ 14:37
Bachman - 2012 feb. 11. @ 14:08
Pierre70 - 2012 feb. 11. @ 13:41

Nem szabad partíció kell neked ugyanazon a vincsin, hanem egy szabad vincsi, amire ideiglenesen át tudod menteni az adatokat. Fájlrendszer átalakítást nem lehet adatvesztés nélkül csinálni.

Igen a vincsi volna a legegyszerűbb megoldás,próbáltam saját kereteim alapján megoldani,de úgy néz ki,hogy nem megy.

Aláírás 

,,Be water my friend”

Veterán

Bejegyzések: 1179
RankRankRank
galgogergo avatar

# 4482 - 2012. feb. 11. @ 17:31

Ilyen tök sima videót kéne megvágnom Youtube-ra. Még nem csináltam ilyet, milyen programot ajánlotok? (ilyen kicsi célcucc megfelel, Sony Vegast nem akarok letölteni)
Tipp?

szerk: kb ilyen Windows Movie Maker színvonalú kellene :)

Aláírás 

Írok ide valamit, mert így nagyon hülyén néz ki!

Aktív

Rank

# 4483 - 2012. feb. 11. @ 18:15

iOS-en Safarin keresztül ha belépek valahova, ahová felhasználónevet/emailt és jelszót kell írni (pl. Gmail, Facebook, Twitter, fórumok stb.), azt tárolja valahol a telefon? Hogyan tudom visszanézni az egyes oldalhoz kapcsolódó neveket/jelszavakat?

Aláírás 

Aktív

Bejegyzések: 117
Rank
felho01 avatar

# 4484 - 2012. feb. 11. @ 18:23

Sziasztok két problémára kersnék megoldást az egyik hogy exchange szerverhez akarok csatlakozni valamelyik levelezővel, vagy az osx vagy az outlook 2011 de egyikkel sem működik az anywhere beállitás van erre valami ötlet? A másik hogy vpn sstp kapcsolatot nem lehet a mac-el sehogy semmilyen eszközzel sem csinálni? Mert ha van vpn megy a levelezés de ha nincs akkor sajnos nem. csak azt nem értem hogy iphone és ipad-en mi a f..ert működik jól.

Aláírás 

FelhőMacbook pro 2.8 Ghz 8GB 500GB Lion 10.7.3. iPhone 4 Touch 3G

Adminisztrátor

Bejegyzések: 14993
RankRankRankRankRankRank
dombi avatar

# 4485 - 2012. feb. 11. @ 19:12

A másik hogy vpn sstp kapcsolatot nem lehet a mac-el sehogy semmilyen eszközzel sem csinálni? Mert ha van vpn megy a levelezés de ha nincs akkor sajnos nem. csak azt nem értem hogy iphone és ipad-en mi a f..ert működik jól.

felho01: En nem hasznalok ilyet. Nagyon nem is tudom pontosan mi a kulonbseg a VPN valtozatai kozott. Viszont ugyanerre a kerdesre, a kovetkezo valaszt adtak a kulfoldi forumokon:

“Az SSTP VPN protokol csak Windows Server 2008, Windows Vista SP1 es Windows 7 alatt mukodik. Tehat nem fog menni Mac-en, Windows XP-n, iPhone-on, iPad-en, vagy pl. Androidon.

Ezt nem lehet megkerulni.

Mi lehet megoldas?
- mobilon: PPTP vagy L2TP/IPSec
- Mac/Windows/Linux: SSL/OpenVPN (PPTP es L2TP szinten mukodik, de kevesbe nepszeru).
- Windows Server 2008/Windows Vista SP1/Windows 7: SSTP mukodik.”

Aláírás 

MacBook Pro :: 2.66GHz, 8GB RAM, Vertex 2 SSD, OS X Lion

Adminisztrátor

RankRankRankRankRankRank
dombi avatar

# 4486 - 2012. feb. 11. @ 19:15
giant - 2012 feb. 11. @ 18:15

iOS-en Safarin keresztül ha belépek valahova, ahová felhasználónevet/emailt és jelszót kell írni (pl. Gmail, Facebook, Twitter, fórumok stb.), azt tárolja valahol a telefon? Hogyan tudom visszanézni az egyes oldalhoz kapcsolódó neveket/jelszavakat?

Visszanezni nem tudod. Valoszinu biztonsagi okok miatt (nehogy mas nezegesse ezeket, vagy te nezegesd maset).

A jelszavak tarolasat ki/bekapcsolni lehet. Ezt a “Settings - Safari - AutoFill” pontban tudod megtenni.

Aláírás 

Adminisztrátor

RankRankRankRankRankRank
dombi avatar

# 4487 - 2012. feb. 11. @ 19:17
galgogergo - 2012 feb. 11. @ 17:31

Ilyen tök sima videót kéne megvágnom Youtube-ra. Még nem csináltam ilyet, milyen programot ajánlotok? (ilyen kicsi célcucc megfelel, Sony Vegast nem akarok letölteni)
Tipp?

iMovie? Nagyon egyszeru a hasznalata.
Persze nem tudom milyen formatumban van a forras videod, de alapszintu dolgokra az iMovie tokeletes es a kezelese is egyszeru.

Aláírás 

Aktív

Bejegyzések: 117
Rank
felho01 avatar

# 4488 - 2012. feb. 11. @ 19:49

köszi de biztonsági okokból le lett tiltva a pptp. Viszont az outlookra nincs vmi ötlet?

Aláírás 

FelhőMacbook pro 2.8 Ghz 8GB 500GB Lion 10.7.3. iPhone 4 Touch 3G

Switcher

Szilveszter Papp avatar

# 4489 - 2012. feb. 11. @ 20:05

Na most már kiderült, valóban a netmegosztás okozta a galibát, azóta nincs gondom a géppel. Köszönöm mégegyszer a segítésget.

Veterán

RankRankRank
galgogergo avatar

# 4490 - 2012. feb. 11. @ 20:36
dombi - 2012 feb. 11. @ 19:17

Tipp?

Persze nem tudom milyen formatumban van a forras videod, de alapszintu dolgokra az iMovie tokeletes es a kezelese is egyszeru.

Egy sima .dmg fájlom van, ami egy mezei DVD-ről lett egy az egyben átmásolva. Ebből Handbrake-kel kiszedtem a videót normal beállításokkal, lett belőle egy .m4v
Viszont több helyen azt olvastam, hogy az iMovie ezt nem tudja kezelni, igaz ez?
(erről az egész videós dologról, mint konténerek, kodekek, formátumok, tömörítések, stb, nincs valahol valami emberi nyelven megfogalmazott leírás, ami összeszedve röviden bemutatja őket? Mert nagyon nem értek hozzá...)

Aláírás 

Törzsvendég

RankRank
valaki mac avatar

# 4491 - 2012. feb. 11. @ 20:48
galgogergo - 2012 feb. 11. @ 20:36

Tipp?

Egy sima .dmg fájlom van, ami egy mezei DVD-ről lett egy az egyben átmásolva. Ebből Handbrake-kel kiszedtem a videót normal beállításokkal, lett belőle egy .m4v
Viszont több helyen azt olvastam, hogy az iMovie ezt nem tudja kezelni, igaz ez?
(erről az egész videós dologról, mint konténerek, kodekek, formátumok, tömörítések, stb, nincs valahol valami emberi nyelven megfogalmazott leírás, ami összeszedve röviden bemutatja őket? Mert nagyon nem értek hozzá...)

Az m4v-t valóban nem támogatja a iMovie.
Az iMovie mp-4 támogatja, ez biztos, hogy ezen kívül mit még nem tudom.

Én úgy tanultam meg használni az iMoviet, hogy neten találtam sok kis bemutató videót (nem apple honlapján) magyar hangal és elmagyarázott szépen mindent.
Sajnos linket nem tudok adni

Veterán

RankRankRank
galgogergo avatar

# 4492 - 2012. feb. 11. @ 21:14
valaki mac - 2012 feb. 11. @ 20:48

Tipp?

Én úgy tanultam meg használni az iMoviet, hogy neten találtam sok kis bemutató videót (nem apple honlapján) magyar hangal és elmagyarázott szépen mindent.

Jóó, de az mp4 egy konténer, az MPEG-4 pedig egy tömörítés, ha jól tudom. (legalábbis ez alapján a cikk alapján) Akkor most ki kell bontani a videót a konténerből? (asszem nyitok ennek új topikot, hátha a videósok hamarabb rátalálnak :))

Aláírás 

Törzsvendég

RankRank
valaki mac avatar

# 4493 - 2012. feb. 11. @ 21:33
galgogergo - 2012 feb. 11. @ 21:14
valaki mac - 2012 feb. 11. @ 20:48

Tipp?

Jóó, de az mp4 egy konténer, az MPEG-4 pedig egy tömörítés, ha jól tudom. (legalábbis ez alapján a cikk alapján) Akkor most ki kell bontani a videót a konténerből? (asszem nyitok ennek új topikot, hátha a videósok hamarabb rátalálnak :))

Szerintem fogj egy convertáló progit és konvertáld átt mp-4be
megnéztem a iSkysoft Video Converter képes rá.

Veterán

RankRankRank
galgogergo avatar

# 4494 - 2012. feb. 11. @ 22:00

Nah, közben elkezdtem importálni: az normális, hogy egy 15 perces (előzőleg SimpleMovieX-szel megvágott) anyagra 40 perc hátralévő időt ír ki????
(a SimpleMovieX bezzeg egyből beimportálta a másfél órás anyagot, és némi próbálkozást követően ki is tudtam belőle vágni azt a negyed órát, ami engem érdekelt) A Youtube viszont valamiért nem szerette ezt a fájlt, noha a VLC/Quicktime a gépen még lejátszotta. (a feltöltést követően megállt a processzálás, meg valami audio/video encoding hibát írt ki)

Aláírás 

Switcher

Bejegyzések: 25

# 4495 - 2012. feb. 11. @ 22:55

Sziasztok. Gyors kerdesem lenne : masnal sem mukodik az iTunes a felhoben szolgaltatas magyar accounttal? Az elobb vettem 2 szamot az iPademen iTunesbol es gondoltam laptop szinkron nelkul csak siman letoltom az iPhonera a telon levo iTunes segitsegevel, de meglepoen latom h nincs purchased tab. Alkalmazasoknal es konyveknel mukodik a dolog. Masnal is hasonlo a helyzet?

Veterán

Bejegyzések: 1886
RankRankRank
Makintosz avatar

# 4496 - 2012. feb. 11. @ 23:33

@galgogergo: nem lehet, hogy a feltöltés azért nem megy, mert túlléped a 15 perces feltöltési limitet?

Aláírás 

OS XL - OrizaTriznyák

Veterán

RankRankRank
galgogergo avatar

# 4497 - 2012. feb. 12. @ 00:18

@Makintosz

Neem, feltölti, aztán megjelenik, hogy Processing, és nem is tűnik el. :/
A jó hír, hogy annak ellenére, hogy kiléptem az ablakból, közben kiderült, hogy mégis feltöltötte! :-) A hibát azért jelezte előtte még a feltöltéskor, hogy lehet, hogy elcsúszik a kép/hang, illetve hogy lehet, hogy valami nem lesz rendben, de hála Istennek végülis nem így történt. Én is csak később vettem észre, hogy jéé, fent van a videóm…!
Úgyhogy most van öröm, bódottá’! :-))

Aláírás 

Aktív

Bejegyzések: 336
Rank
g.lipi avatar

# 4498 - 2012. feb. 12. @ 08:39

Akinek van apple tv2, tapasztalt már olyat hogy egyszerűen nem lát semmilyen wifi-t?? Hiába írom e neki manuálisan a hálózat nevét, akkor sem találja meg. (d-link dir 655 router) Eddig kábelon keresztül csatlakozott a routerhez, de most olyan helyre raknánk át ahová nem akarnánk ethernet kábelt vinni. Van esetleg valamilyen módja, hogy hardveresen lehetne teszteni hogy minden ok e? Nincs rajta JB…
Thx

Aktív

Bejegyzések: 107
Rank
Jonathan avatar

# 4499 - 2012. feb. 12. @ 09:01

Áhh, elkaptam a kibajelentést, miután megint összeomlott a rendszer. Átnéztem pár dolgot, próbálom használni a CelanApp nevezetű alkalmazást, de még mindig összeomlik néha a gépem a következő hibaüzenettel (hosszú lesz, bocsánat mindenkitől! )

Esetleg ki látott már ilyet, mi a teendő kedves profik? : )

a kód:

Interval Since Last Panic Report:  250825 sec
Panics Since Last Report:      4
Anonymous UUID:              90F2C0EE-221F-4035-A9B2-2D5BE46CDEC6

Sun Feb 12 08:51:00 2012
panic(cpu 0 caller 0x235410): “zalloc: \“kalloc.8192\” (191 elements) retry fail 3, kfree_nop_count: 0”@/SourceCache/xnu/xnu-1504.15.3/osfmk/kern/zalloc.c:992
Backtrace (CPU 0), Frame : Return Address (4 potential args on stack)
0x1103b08 : 0x21b837 (0x5dd7fc 0x1103b3c 0x223ce1 0x0)
0x1103b58 : 0x235410 (0x594ac8 0x593511 0xbf 0x3)
0x1103bf8 : 0x22096a (0x32632d8 0x1 0x1103c38 0x29ffbb)
0x1103c38 : 0x2209aa (0x1698 0x1 0x1103c58 0x2a45c9)
0x1103c58 : 0x210703 (0x1698 0x246 0x1103d08 0x235975)
0x1103c88 : 0x21db5d (0x10f8 0x246 0x1103d38 0x235975)
0x1103cc8 : 0x210a86 (0x3d776500 0x12 0x1103d28 0x20f4ae)
0x1103d28 : 0x21e0cb (0x3d776500 0x10000 0x0 0x519e2f)
0x1103d58 : 0x23ff7b (0x1103d7c 0x24 0x1103d98 0x519e2f)
0x1103da8 : 0x214d83 (0x3e2312d0 0x1 0x3e8aeb30 0x3e8aeb30)
0x1103de8 : 0x218451 (0x3a029f44 0x33ab 0x3e8aeb30 0x21f291)
0x1103e18 : 0x241f65 (0x3a029f44 0x33ab 0xe 0x2106d8)
0x1103e58 : 0x21dbe5 (0xba52298 0x96aec98 0x1fef88 0x807)
0x1103e98 : 0x210a86 (0xba52200 0x0 0x3e40e460 0xf25e7a0)
0x1103ef8 : 0x216f84 (0xba52200 0x0 0x0 0x0)
0x1103f78 : 0x295c57 (0xecfaea8 0x0 0x0 0x0)
0x1103fc8 : 0x2a256d (0xecfaea4 0x0 0x10 0x0)

BSD process name corresponding to current thread: ioreg

Mac OS version:
10K549

Kernel version:
Darwin Kernel Version 10.8.0: Tue Jun 7 16:33:36 PDT 2011; root:xnu-1504.15.3~1/RELEASE_I386
System model name: iMac7,1

System uptime in nanoseconds: 57655635712679
vm objects:11224764
vm object hash entri:1272960
non-kernel map entri:1419924
kernel map entries:5758940
pv_list:3037384
kalloc.16:20447232
kalloc.32:644382720
kalloc.64:142888960
kalloc.128:158072832
kalloc.256:1363968
kalloc.512:5738496
kalloc.1024:3371008
kalloc.2048:2338816
kalloc.8192:1564672
vm pages:45399420
ipc ports:1221248
vnodes:9857540
namecache:3508800
HFS node:14627580
HFS fork:6503952
buf.4096:11513856
buf.8192:16965632
ubc_info zone:2325600
vnode pager structur:1162800
Kernel Stacks:1474560
PageTables:33288192
Kalloc.Large:5665168
unloaded kexts:
com.apple.driver.AirPortBrcm43xx   423.91.27 (addr 0xd82000, size 0x1900544) - last unloaded 129336614689
loaded kexts:
com.paragon-software.filesystems.ntfs   82
com.pctools.iantivirus.kfs   1.0.1
com.apple.filesystems.msdosfs   1.6.3 - last loaded 43438368245
com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch   54.3
com.apple.filesystems.autofs   2.1.0
com.apple.driver.AppleHWSensor   1.9.3d0
com.apple.driver.AppleHDA   2.0.5f14
com.apple.driver.AudioAUUC   1.57

Aláírás 

iMac 24” \\ iPhone 4 \\ Fender Telecaster \\ http://www.upzone.hu

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 4500 - 2012. feb. 12. @ 09:10

Terminal-ba az alábbi parancsot:

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

‹‹ tört
     UPC? ››