Üdvözlünk a magyar Macintosh fórumon!   ·   Belépés   ·   Regisztráció   ·   Fórum / oldal szabályzat
Fórum kezdőlap » Szoftveres témák » Egyéb Szoftver » Pdf Creator for Mac

Pdf Creator for Mac

Switcher

Bejegyzések: 2

2011. márc. 06. @ 12:16

Sziasztok!

Tudnátok nekem javasolni Pdf Creatort Macintoshra?
Nektek melyik vált be?

Köszönöm!

Lakhelye: bM

Bejegyzések: 21193
RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 1 - 2011. márc. 06. @ 13:00

Command (alma) + P után a PDF gomb.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Adminisztrátor

Bejegyzések: 14993
RankRankRankRankRankRank
dombi avatar

# 2 - 2011. márc. 06. @ 13:08

Tehat, ha Mac alatt nyomtatni probalsz (File menu - Print), akkor a megjeleno ablak bal also sarkaban food lani a PDF gombot. Onnan tudsz PDF-be menteni.

Aláírás 

MacBook Pro :: 2.66GHz, 8GB RAM, Vertex 2 SSD, OS X Lion

Switcher

Bejegyzések: 2

# 3 - 2011. márc. 06. @ 15:14

Nagyon szépen köszönöm! :)

Switcher

Bejegyzések: 52

# 4 - 2011. márc. 07. @ 13:15

azt nem tudjátok, hogyan lehet elérni, hogy az adott képpel azonos méretű pdf-et lehessen kimenteni (tehát nem egy létező papírméretre helyezni fel azt)? ez különösen akkor lenne fontos, mikor több, különböző méretű jpeget kellene egy pdf-be összefűzni.

Ha ilyen megoldás nincs, tud valaki ingyenes programot erre a célra? Jó volt a PDF-Creator(vagy valami efféle), de az nem megy 10.6 alatt..

kösz,
adam

Veterán

Bejegyzések: 1853
RankRankRank
atuse avatar

# 5 - 2011. márc. 07. @ 14:10

Meg tudsz adni egyedi méretű lapokat is:
print » paper size » manage custom size (legalul) » beállítasz egy tetszőleges méretet.

Ha különböző méretű lapokat akarsz egy pdf-be, akkor külön kell megcsinálnod őket majd összefűznöd.
http://blog.gerrior.com/?p=113
vagy CombinePDF.app

Aláírás 

Kicsi voltam, aztán nagyobb,
így megy tovább, meg is halok!
http://atuse.info

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 6 - 2011. márc. 07. @ 14:29

Pages-ben megoldható, hogy beállítasz egyedi papírméretet és abba dobod bele a képet. Most próbáltam ki, a Print parancs utáni Save as PDF-re margó nélküli lett az eredmény.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Switcher

Bejegyzések: 52

# 7 - 2011. márc. 07. @ 15:22
atuse - 2011 márc. 07. @ 14:10

Meg tudsz adni egyedi méretű lapokat is:
print » paper size » manage custom size (legalul) » beállítasz egy tetszőleges méretet.

Ha különböző méretű lapokat akarsz egy pdf-be, akkor külön kell megcsinálnod őket majd összefűznöd.
http://blog.gerrior.com/?p=113
vagy CombinePDF.app

pompás, nagyon köszönöm!
elég idétlen megoldás, de nagyszerűen működik.

Aktív

Bejegyzések: 155
Rank

# 8 - 2012. feb. 06. @ 17:32

Sziasztok! Sajnos az Apple nem gondolt a hülye magyar adószabályokra, így a cipős számlázóprogramban ki kellett gyepálni a Save to PDF-gombot, nekem viszont le kellene tárolnom biztonsági célból a kiállított számlákat PDF-ben. Tehát mégis szükség volna egy PDF-Creator-ra. A CUPS-PDF-et le kell fordítani, a Jaws PDF Creator PPC-s, Rosettánk már ugyebár nincs.

Valakinek van ötlete? Esetleg egy Automator-script, ami automatikusan ment egy PDF-et a nyomtatási sorból?

Máskülönben sajnos Windows-on kell számláznom, amit mentálhigiéniai okokból kifolyólag szívesen elkerülnék.

Hálásan köszi minden segítséget!

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 9 - 2012. feb. 06. @ 18:03

Nem értem a dolgot (nem ismerem a számlázót), de hogyan jön ide bármilyen pdf készítő program? Most hogyan tárolódnak a számlák? Mivel lehet kinyitni? Ha csak a számlázóval, akkor viszont hogyan segít egy kűlsős PDF készítő?

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Macőrült

Bejegyzések: 3678
RankRankRankRank
b_pit avatar

# 10 - 2012. feb. 06. @ 18:14
trumi - 2012 feb. 06. @ 17:32

az Apple nem gondolt a hülye magyar adószabályokra, így a cipős számlázóprogramban ki kellett gyepálni a Save to PDF-gombot,

Én csak azt nem értem, hogy miért az Apple-t kevered ebbe bele, hiszen a CIPO 2011 programot nem az Apple csinálta, ergo…
Amúgy ezt a gombot próbáltad?
Picture_1_www.kepfeltoltes.hu_.png
Az Preview-ban nyitja meg, és onnan már gyerekjáték a PDF…

Amúgy a cipo.hu főlapjáról idézve: “tetszőlegesen paraméterezhető kimutatások képernyőre, PDF, xlsx formátumba /Excel . . .”

Aláírás 

PowerBook G4 12” 1.5GHz/1.25GB/160GB/SD/BT/AP/Mac OS X Leopard 10.5.8
AMD hakli

Aktív

Rank

# 11 - 2012. feb. 08. @ 12:21

Köszi b_pit! Sajnos ez csak egy mintát készít. Az eredeti számla kellene PDF-ben. :(

Macőrült

Bejegyzések: 3678
RankRankRankRank
b_pit avatar

# 12 - 2012. feb. 09. @ 17:49

Hogy érted, hogy csak egy mintát? Miben tér el a nyomtatott verziótól?

Aláírás 

PowerBook G4 12” 1.5GHz/1.25GB/160GB/SD/BT/AP/Mac OS X Leopard 10.5.8
AMD hakli

Aktív

Rank

# 13 - 2012. márc. 07. @ 13:17

Rá van írva, hogy minta vagy mi. :) A cél az, hogy printerállapottól függetlenül bármikor lehessen számlát pótolni és ne másolati példányokat nyomtatgatni. (Olyan is lehet hogy az első példány nyomtatásakor fogy ki a festék. Na akkor kapásból ugrott az első példány, már csak másolat jöhet. Hülye ez a NAV. Bocs.)

Az Adobe CS5.5 Master Collection-ben van egy Adobe Distiller, ami képes PDF-printert létrehozni, de persze ez a nagy csomag része. A CUPS-PDF pedig elavult, Terminalozni kell.. :(