- …keresés a hirdetésekben
- Asztali Macek
- Hordozható Macek
- Kiegészítő Maces hardver
- Macintosh szoftver
- iPhone
- iPad
- iPod
- iPhone / iPod kiegészítők
- Csere
- Egyéb
- iTunes Gift Card - USA - ...
- QNAP TS-219P II - 2bay NA ...
- iPod Nano 8GB 6th (új!)
- Mac mini
- Macbook Pro 17 i7 2.2/4GB ...
- iPad 2 wifi+3G, Black, 16 ...
- MacBook Pro 3.1 magyar bi ...
- MacBook white 6.1
- iPad 2 64GB 3G+Wifi, 10hó ...
- Venék Apple Mini 2,7 i7, ...
- I mac 21"
- VENNÉK iPad 1 wifi 16GB
- PowerMac G5 DP
- Keresek Apple iPad 2-t
- Samsonite Pillow 15" lapt ...
RSS
Új fórum témák
- iMac grafikai feladatokra ...
- iPhone 4 memória probléma ...
- Numpadon vessző helyett p ...
- Airport express bridge mó ...
- Beépített hangkártya
- Access, FrontPage
- iBook G3 életre keltése
- OSX általános kérdések
- Final Cut pro X file dupl ...
- Leopardról - Lionra
- Banki belépés
- Kijelzővédő fólia
- Mac OS X SONY VAIO laptop ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Kérdeztem, hogy milyen emailező programot használsz ezen a bizonyos macbook pron?
...hát ezt így lehetetlenség, ha egyáltalán nem értesz hozzá... Application mappában van egyébként a Mail prgram, ott minden felhasználónál be lehet állítani, hogy imap vagy pop elérés… dehát gondolom, ezt se érted…
Szép volt! Ha-ha-ha!!!!!
Későn kapcsolódtam be ide, de mindig van lehetőség jókat szórakozni /mióta megszünt a Ludas Matyi./.
Legyünk türelmesek, na!!! /közben elmeséltem ezt a sztorit egy volt PC-snek… Az asztal alá esett a röhögéstől./
csak ezt a második oldalt olvastam, mac-en az outlookot entourage-nek hivják
...Szia, Szélvész!
- úgy látom mindenképpen Office-os megoldásokon töröd a kobakod, de inkább “Think different”, már ha valóban egy almásgép előtt üldögélsz!
Felejtsd el az Entourage ill. az Outlook megoldásokat és válaszd ez egyszer az egyszerűbbet, ami jobb is.
Nyisd meg alul a Dockban (ahol az a sok pici ikon van, bár, lehet nálad oldalt esetleg felül van) azt a pici bélyegre emlékeztető ikont amire egy széttárt szárnyú sast pingáltak. Ha ez megvan (egy kattintás meg volt az egérrel ezen az ikonon), akkor megnyílik a Mail levelezőprogram felülete. Az egérrel menj a képernyő bal sarkára, ahol a pici alma van és mellette mivel aktív a Mail program ablaka ezért a Mail szócska is látható lesz. Ha esetleg kattintottál egyet az asztalon, akkor a Finder szócska lesz ott, v. ha böngésztél a neten, akkor a Safari… stb. Egy a lényeg a Mail programnak kell aktívnak lenni! Ha ez megvan, akkor kattints a Mail szócskára ott a pici alma mellett - és válaszd a Preferences… parancsot. A felpattanó ablakocskában a fenti ikonsorból kattints 1x az Accounts ikonra (ami a 2. ikon). Ha minden igaz, akkor ennek üresnek kéne lennie, de ha nincs is így akkor is lépd meg a következőt.
1. Balra legalul kattints a + (plussz) jelre
2. Ebben az ablakocskában add meg a nevedet (első sor), az e-mail címedet: példa kukucskaJózsika@hoppálé.com, majd a harmadik sorba írd be a jelszót, amit a mail címhez hozzárendeltél.
3. A Continue gomb megnyomása után, mindent maga csinál ez a program, már ha minimum SnowLeo fut a gépeden!
4. IMAP-os beállításod lesz, amit tovább finomíthatsz a szolgáltatód oldalán
5. Nyiss egy számlát (postafiókot) a g-mail szolgáltatójánál is lásd alább (azzal 100% működni fog)
https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=mail&passive=true&rm=false&continue=http://mail.google.com/mail/?ui=html&zy=l&bsv=1k96igf4806cy<mpl=default<mplcache=2
Na, ha ez mind megvan, akkor érdemes Entourage v. Outlook-ban gondolkodni, (bár szerintem felesleges)..., amennyiben mégsem fogsz tudni ellenállni a csábításnak, akkor ilyenkor érdemes elindítani ezeket a programokat, ha a Dockban nem leled, akkor keresd az Applications mappában a Microsoft Office könyvtárat és itt már biztosan megleled a keresett programot (attól függően milyen Office verzió van meg a gépeden). Ha gondolod itt megfoghatod az egérrel minden vágyad álmát és lehúzhatod akár a Dockba is, hogy mindig szem előtt legyen.
A Mail korrekt beállítása után egy Office-os levelező telepítése már gyerekjáték, csak le kell okézni, hogy a Mail beállításait használja, persze lehet nagyon rögös úton is elindulni. Én a helyedben ezt inkább kihagynám…
- ezt pedig ráadásként a figyelmedbe ajánlom, hogy tudd kezelni mindazt, amit olyan drágán vettél!
Ferenczy Gabor Mac OS X Snow Leopard kezikonyv
A diakép előjön,a léptetéshez minden adott de hiába próbálom bármely irányba az egérrel elindítani,nem reagál.
Ha emlékeim nem csalnak, a kurzor billentyűkkel is lehet léptetni. Nem tudom ellenőrizni, mert mi számomra haszontalan funkció, töröltem a rendszerből ezt a tudást.
Sziasztok!
segtséget szeretnék kérni, az Air 64Gb HD-t teletöltöttem.
Ugyan többször jelezte, hogy igen kevés a hely de nem foglalkoztam vele…:( MOst viszont nem indul el.
Nem tudom mia megoldás. Time M.-nal tegnap elött backup-oltam, így az adataim megvannak. Az Apple USB-vel ha ujraindítom ott a Utility ben mit csináljak…
Terminal, mint program. Az USB-n nincs ilyen? Egyáltalán mi van rajta? Nincs ilyen “Apple USB”-m.
A Terminal megtalálható az Utilities mappában normál esetben. Ha az az USB egy telepítő, akkor a nyelvválasztás után a menüből éred el.
Igen ez telepito USB.
Erröl inítottam koràbban, de most már el sem indul a telepito.
Îgy a utility menuponthoz sem jutok el…
Terminal helyet máskép…
Vagy mi az oka, hogy nem indul el a telephoto?
Amint bejelentkezik, az “alma” átvált kék háttérre, majd csak a kikapcsoló gomb müködik
Listázás (list):
ls
Belépés egy mappába (change directory):
cd
Törlés (remove):
rm
Pl.:
cd /Volumes
cd /Volumes/HDD/Users/te/Desktop
Ha beléptél cd-vel az adott mappába, elég csak az ls parancsot kiadni, az aktuális mappa tartalmát fogja listázni. Ha az elérési útvonalban vagy a fájlnévben van speciális karakter (a szóköz is az), akkor használj idézőjeleket:
cd “/Volumes/Mac HD/Users/te/Desktop”
Ha beléptél egy mappába, a törléshez elég csak az “rm” parancsot kiadni a fájlnévvel, nem kell a teljes elérési útvonal:
rm nagyfile.avi
A Terminal érzékeny a kis- és nagybetűk közti különbségekre.
...nagyon egyszerű, nem szabad teletölteni, mert kell hely a “hibás és nem hibás szektoroknak” is, nem csak a “FONTOS” dolgoknak! Ha egyszer van TM-od, akkor miért nem azt töltöd tele, elvégre a kissebbik is 2 TB, nem kell annyi biztonsági mentéssel telerakni, van ott hely mindennek a sületlenségen kívül is…
PS: ...bátorság kell ahhoz, hogy ilyen fiatalon a Terminallal próbálkozz, de drukkolok neked!
Sajnos nem jártam sikerrel, függetlenül hogy terminalt Meg nem használtam. DOS os emlékeim miatt ez a fajta orogtamozàs nem okozott gondot.
Valami más lehet a gond, mert egy könyvtárba sem tudtam belépni. Majd úgy döntottem, gyalu, És TM ból a 02.03. as állapotot visszaállítom.
Itt is valami gond volt mert a 60.2G szabad területre nem volt hajlandó az 56.2G visszadobni. A 01.02-i állapot is 56G azt pedig elindította És fut most is.
Egy komolyabb video szerkesztésbe kezdeményezni bele az iMovie val, de minden kép videot betöltott a gépre a külsö tároloról, îgy rohamosan csökkent a free space…
De 56G nál jártam amikor osszeomlott, s csak hard resettel tudtam továbblépni
Amúgy köszi a restore után még jelentkezem!
Szia,
Sajnos a TM ból az utolsó idöpontot nem tudtam visszaállítanom, mert hogy nincs elég hely… Így a Jan.02 idöpont lett visszaállítva.
Az adatok tekintetében csak a levelekre lenne szükségem. Az ki tudnám külön szedni a TM 02.03 idöpontjából? Hol találom? Csak cseréljem le a megfelelö mappát?
Köszi elöre is!
R.
szerkesztésidézetválasz
# 16 - 2012. feb. 11. @ 15:26
Segitseg! Eddig Flash fxpvel toltottem le filmeket tegnap vettem egy iMacet es egyszeruen nem mukodik a letoltes. Allandoan hibat jelez! A Cyberduck, Transmit es a Forklift nevu programokat toltottem Eddig le!
2. Kerdes: az Office alapbol rajta van vagy valahonnan le lehet tolteni?
Köszönöm a választ elôre is!
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem van, hogy stream-elni szeretnék netre és ehhez kellene lehetőleg egy ingyenes progi!
listen2myradio-ra a szerver kész, csak normális progit nem találok ami fut Mac alatt… Winamp beta, nincs/nem találtam benne shoutcastot. Virtual Dj működik, de csak 10 percig, addig bírja az ingyenes és a zenéket is nekem kell keverni.. nos ezt nem szeretném 9 órán keresztül..
Nicecast-ot találtam még, ami nem tolja ki a listen2myradio szerverre rendesen a hangot.. :S
A lényeg hétfőn ismerőseim számára szeretnék zenéket lejátszani.. és ehhez kellene megoldás!
Előre is köszöntem!
Gábor
Először is szép napot Nektek!
Egy nagy elhatározás után végleg szeretném lezárni a PC-s korszakom. Ezért kérek tőletek segítséget. Van már iMac-em, iPhone-om, de van egy kakukk tojás kis laptopunk is (szinte új). A baj az, hogy már csak ez a kis kütyü borzolgatja az idegszálaimat. Viszont nagy szükségem van rá, de új gépre nincs pénzem. Felajánlok egy üveg igazi 73% fokos Jamaicai rumot annak mesternek aki Macbook-á varázsolja a HP minit.
Köszönettel, Vőfély Sanyi
Hívhattok is: +36 30 428 6006
sziasztok mac-osok uj vagyok ezen az oldalon!van egy macbook leopardom es az itunes-em minden alkalommal mikor bekapcsolom ezt irja ki, Nem rendelkezik megfelelő jogosultsággal a program futtatásához le okezom es utanna fut szinte hiba nelkul de nem tudom rendesen szinkronizalni az iphone-mat jo lenne ha valaki tudna segiteni,elore is koszonom
Sziasztok !
Pc-s vagyok ( remélem nem sokáig)
Pénteken veszem meg első Macbook white 13’3 C2D 2. 3gb Ram gépemet.
Semmit nem értek hozzá:(
Kérdésem:
az eredeti aksi 1.5h-t bír, de ad hozzá egy másik új aksit is, ami először jól működött ( mondja az eladó), de egyszer csak megállt. be teszed, és semmi, mint ha kontakthiba lenne.
Azt mondta, a kettőből lehet egyet kreálni, mert az újnak jó az aksija, a réginek meg az elektronikája ( valószínűleg)
mi a véleményetek?
Ui: gitáros vagyok, zenei progikhoz veszem a gépet, szeretnék áttérni Mac-re ( telóm ipgine, és van ipod-om is :) )
várom vászotokat, Köszönöm :) egy zöldfülű