Üdvözlünk a magyar Macintosh fórumon!   ·   Belépés   ·   Regisztráció   ·   Fórum / oldal szabályzat
Fórum kezdőlap » Egyéb témák » Társalgó » kezdő kér segitséget
Oldalak száma: 2
kezdő kér segitséget

Törzsvendég

Bejegyzések: 858
RankRank
Rotstewart avatar

# 51 - 2012. feb. 02. @ 20:43

Kérdeztem, hogy milyen emailező programot használsz ezen a bizonyos macbook pron?

Aláírás 

Macbook - Macmini - Pentax - Omega - Kona - Octavia

Switcher

Bejegyzések: 12

# 52 - 2012. feb. 02. @ 20:54

Oulookot szeretnék.De nem látok rajta olyat, csak word excel és powerpoint van rajta. Olyat nem látok ami mail lenne. Konkrétan soha nem használtam Macbookot. Egyáltalán nem értek hozzá, windowsos gépen az ilyenek mennek.

Törzsvendég

Bejegyzések: 858
RankRank
Rotstewart avatar

# 53 - 2012. feb. 02. @ 20:59

...hát ezt így lehetetlenség, ha egyáltalán nem értesz hozzá... Application mappában van egyébként a Mail prgram, ott minden felhasználónál be lehet állítani, hogy imap vagy pop elérés… dehát gondolom, ezt se érted…

Aláírás 

Macbook - Macmini - Pentax - Omega - Kona - Octavia

Törzsvendég

Bejegyzések: 984
RankRank
hagel avatar

# 54 - 2012. feb. 03. @ 09:58

Szép volt! Ha-ha-ha!!!!!

Későn kapcsolódtam be ide, de mindig van lehetőség jókat szórakozni /mióta megszünt a Ludas Matyi./.

Legyünk türelmesek, na!!! /közben elmeséltem ezt a sztorit egy volt PC-snek… Az asztal alá esett a röhögéstől./

Aláírás 

eMac, Nokia N8

Macőrült

Bejegyzések: 2550
RankRankRankRank
Marius avatar

# 55 - 2012. feb. 03. @ 11:26

Kuldtem neked mailt az oldalon keresztul, talan tudnek segiteni. Szolj, ha nem tudod megnezni, akkor felveszem veled a kapcsolatot mas uton is. :)

Aláírás 

MareTour

Törzsvendég

Bejegyzések: 649
RankRank
mr. gergoo avatar

# 56 - 2012. feb. 03. @ 11:39

csak ezt a második oldalt olvastam, mac-en az outlookot entourage-nek hivják

Aláírás 

*nyomokban mogyorót tartalmazhat*
*kezdő troll*

Switcher

Bejegyzések: 11

# 57 - 2012. feb. 04. @ 10:49

Macintosh gépemnél a képek diaként nézését nem tudom elindítani.Kérnék segítséget.
Köszönöm.

Switcher

Bejegyzések: 69

# 58 - 2012. feb. 04. @ 11:21
mr. gergoo - 2012 feb. 03. @ 11:39

csak ezt a második oldalt olvastam, mac-en az outlookot entourage-nek hivják

létezik outlook mac-re, itt vigyorog a gépemen az office 2011 része

Lakhelye: bM

Bejegyzések: 21193
RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 59 - 2012. feb. 04. @ 11:29
mentor33 - 2012 feb. 04. @ 10:49

Macintosh gépemnél a képek diaként nézését nem tudom elindítani.

Kijelölöd a képeket majd jobb-klikk az egyikre -> Slide Show (vagy valami ilyesmi).

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Switcher

# 60 - 2012. feb. 04. @ 12:31

Kösz. a tanácsot,de sajnos így sem lehet!

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 61 - 2012. feb. 04. @ 12:34
mentor33 - 2012 feb. 04. @ 12:31

Kösz. a tanácsot,de sajnos így sem lehet!

Pontosan hol akadsz el? Milyen gépen milyen rendszer fut?

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Switcher

# 62 - 2012. feb. 04. @ 15:01

Hali!
OSX LION 10.7.1 A diakép előjön,a léptetéshez minden adott de hiába próbálom bármely irányba az egérrel elindítani,nem reagál.

Veterán

Bejegyzések: 1634
RankRankRank
A hun avatar

# 63 - 2012. feb. 04. @ 15:06
szélvész - 2012 feb. 02. @ 20:54

...Szia, Szélvész!

- úgy látom mindenképpen Office-os megoldásokon töröd a kobakod, de inkább “Think different”, már ha valóban egy almásgép előtt üldögélsz!

Felejtsd el az Entourage ill. az Outlook megoldásokat és válaszd ez egyszer az egyszerűbbet, ami jobb is.

Nyisd meg alul a Dockban (ahol az a sok pici ikon van, bár, lehet nálad oldalt esetleg felül van) azt a pici bélyegre emlékeztető ikont amire egy széttárt szárnyú sast pingáltak. Ha ez megvan (egy kattintás meg volt az egérrel ezen az ikonon), akkor megnyílik a Mail levelezőprogram felülete. Az egérrel menj a képernyő bal sarkára, ahol a pici alma van és mellette mivel aktív a Mail program ablaka ezért a Mail szócska is látható lesz. Ha esetleg kattintottál egyet az asztalon, akkor a Finder szócska lesz ott, v. ha böngésztél a neten, akkor a Safari… stb. Egy a lényeg a Mail programnak kell aktívnak lenni! Ha ez megvan, akkor kattints a Mail szócskára ott a pici alma mellett - és válaszd a Preferences… parancsot. A felpattanó ablakocskában a fenti ikonsorból kattints 1x az Accounts ikonra (ami a 2. ikon). Ha minden igaz, akkor ennek üresnek kéne lennie, de ha nincs is így akkor is lépd meg a következőt.

1. Balra legalul kattints a + (plussz) jelre
2. Ebben az ablakocskában add meg a nevedet (első sor), az e-mail címedet: példa kukucskaJózsika@hoppálé.com, majd a harmadik sorba írd be a jelszót, amit a mail címhez hozzárendeltél.
3. A Continue gomb megnyomása után, mindent maga csinál ez a program, már ha minimum SnowLeo fut a gépeden!
4. IMAP-os beállításod lesz, amit tovább finomíthatsz a szolgáltatód oldalán
5. Nyiss egy számlát (postafiókot) a g-mail szolgáltatójánál is lásd alább (azzal 100% működni fog)
https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=mail&passive=true&rm=false&continue=http://mail.google.com/mail/?ui=html&zy=l&bsv=1k96igf4806cy&ltmpl=default&ltmplcache=2

Na, ha ez mind megvan, akkor érdemes Entourage v. Outlook-ban gondolkodni, (bár szerintem felesleges)..., amennyiben mégsem fogsz tudni ellenállni a csábításnak, akkor ilyenkor érdemes elindítani ezeket a programokat, ha a Dockban nem leled, akkor keresd az Applications mappában a Microsoft Office könyvtárat és itt már biztosan megleled a keresett programot (attól függően milyen Office verzió van meg a gépeden). Ha gondolod itt megfoghatod az egérrel minden vágyad álmát és lehúzhatod akár a Dockba is, hogy mindig szem előtt legyen.

A Mail korrekt beállítása után egy Office-os levelező telepítése már gyerekjáték, csak le kell okézni, hogy a Mail beállításait használja, persze lehet nagyon rögös úton is elindulni. Én a helyedben ezt inkább kihagynám…

- ezt pedig ráadásként a figyelmedbe ajánlom, hogy tudd kezelni mindazt, amit olyan drágán vettél!
Ferenczy Gabor Mac OS X Snow Leopard kezikonyv

Aláírás 

Ave, morituri te salutant! Légy üdvözölve, a halálba menők köszöntenek!

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 64 - 2012. feb. 04. @ 15:39
mentor33 - 2012 feb. 04. @ 15:01

A diakép előjön,a léptetéshez minden adott de hiába próbálom bármely irányba az egérrel elindítani,nem reagál.

Ha emlékeim nem csalnak, a kurzor billentyűkkel is lehet léptetni. Nem tudom ellenőrizni, mert mi számomra haszontalan funkció, töröltem a rendszerből ezt a tudást.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Switcher

Bejegyzések: 6

# 65 - 2012. feb. 04. @ 16:17

Sziasztok!

segtséget szeretnék kérni, az Air 64Gb HD-t teletöltöttem.
Ugyan többször jelezte, hogy igen kevés a hely de nem foglalkoztam vele…:( MOst viszont nem indul el.
Nem tudom mia megoldás. Time M.-nal tegnap elött backup-oltam, így az adataim megvannak. Az Apple USB-vel ha ujraindítom ott a Utility ben mit csináljak…

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 66 - 2012. feb. 04. @ 16:23

Terminal-lal törölj pár nagyobb fájlt.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Switcher

# 67 - 2012. feb. 04. @ 16:36

A terminalt egy picit pontosítanád?

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 68 - 2012. feb. 04. @ 16:50

Terminal, mint program. Az USB-n nincs ilyen? Egyáltalán mi van rajta? Nincs ilyen “Apple USB”-m.

A Terminal megtalálható az Utilities mappában normál esetben. Ha az az USB egy telepítő, akkor a nyelvválasztás után a menüből éred el.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Switcher

# 69 - 2012. feb. 04. @ 17:18

Igen ez telepito USB.
Erröl inítottam koràbban, de most már el sem indul a telepito.
Îgy a utility menuponthoz sem jutok el…
Terminal helyet máskép…
Vagy mi az oka, hogy nem indul el a telephoto?
Amint bejelentkezik, az “alma” átvált kék háttérre, majd csak a kikapcsoló gomb müködik

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 70 - 2012. feb. 04. @ 17:24

Azt nem tudom, hogy miért nem indul a telepítő. Indítsd újra a gépet és a bekapcsolást jelző hang után nyomd le és tartsd is lenyomva az egyik Option (Alt) gombot! Így sem tudod a pendrive-ról indítani?

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Switcher

# 71 - 2012. feb. 04. @ 17:31

Alt lenyomasaval elindult a telepito .
Terminal is megvan, de itt nem tudom milyen parancssor mukodk a torlesre.
Illeteve a fastrukturat hogy érem el.
Egy peldat tudsz mondani

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 72 - 2012. feb. 04. @ 17:41

Listázás (list):

ls

Belépés egy mappába (change directory):

cd

Törlés (remove):

rm

Pl.:
cd /Volumes
cd /Volumes/HDD/Users/te/Desktop

Ha beléptél cd-vel az adott mappába, elég csak az ls parancsot kiadni, az aktuális mappa tartalmát fogja listázni. Ha az elérési útvonalban vagy a fájlnévben van speciális karakter (a szóköz is az), akkor használj idézőjeleket:

cd “/Volumes/Mac HD/Users/te/Desktop”

Ha beléptél egy mappába, a törléshez elég csak az “rm” parancsot kiadni a fájlnévvel, nem kell a teljes elérési útvonal:

rm nagyfile.avi

A Terminal érzékeny a kis- és nagybetűk közti különbségekre.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Veterán

Bejegyzések: 1634
RankRankRank
A hun avatar

# 73 - 2012. feb. 04. @ 22:40
Radnus - 2012 feb. 04. @ 16:17

...nagyon egyszerű, nem szabad teletölteni, mert kell hely a “hibás és nem hibás szektoroknak” is, nem csak a “FONTOS” dolgoknak! Ha egyszer van TM-od, akkor miért nem azt töltöd tele, elvégre a kissebbik is 2 TB, nem kell annyi biztonsági mentéssel telerakni, van ott hely mindennek a sületlenségen kívül is…

PS: ...bátorság kell ahhoz, hogy ilyen fiatalon a Terminallal próbálkozz, de drukkolok neked!

Aláírás 

Ave, morituri te salutant! Légy üdvözölve, a halálba menők köszöntenek!

Switcher

# 74 - 2012. feb. 04. @ 23:01

Sajnos nem jártam sikerrel, függetlenül hogy terminalt Meg nem használtam. DOS os emlékeim miatt ez a fajta orogtamozàs nem okozott gondot.
Valami más lehet a gond, mert egy könyvtárba sem tudtam belépni. Majd úgy döntottem, gyalu, És TM ból a 02.03. as állapotot visszaállítom.
Itt is valami gond volt mert a 60.2G szabad területre nem volt hajlandó az 56.2G visszadobni. A 01.02-i állapot is 56G azt pedig elindította És fut most is.

Egy komolyabb video szerkesztésbe kezdeményezni bele az iMovie val, de minden kép videot betöltott a gépre a külsö tároloról, îgy rohamosan csökkent a free space…
De 56G nál jártam amikor osszeomlott, s csak hard resettel tudtam továbblépni

Amúgy köszi a restore után még jelentkezem!

Switcher

# 75 - 2012. feb. 05. @ 21:57

Szia,
Sajnos a TM ból az utolsó idöpontot nem tudtam visszaállítanom, mert hogy nincs elég hely… Így a Jan.02 idöpont lett visszaállítva.
Az adatok tekintetében csak a levelekre lenne szükségem. Az ki tudnám külön szedni a TM 02.03 idöpontjából? Hol találom? Csak cseréljem le a megfelelö mappát?

Köszi elöre is!

R.

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 76 - 2012. feb. 06. @ 08:34

Elvileg ezt a hármat kell visszarakni:

HDD/Users/-te-/Library/Mail
HDD/Users/-te-/Library/Mail Downloads
HDD/Users/-te-/Library/Preferences/com.apple.mail.plist

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Switcher

# 77 - 2012. feb. 08. @ 17:43

Sajnos a kurzol billentyűjére sem reagál.

Switcher

Bejegyzések: 2

# 78 - 2012. feb. 11. @ 22:31

szerkesztésidézetválasz
# 16 - 2012. feb. 11. @ 15:26
Segitseg! Eddig Flash fxpvel toltottem le filmeket tegnap vettem egy iMacet es egyszeruen nem mukodik a letoltes. Allandoan hibat jelez! A Cyberduck, Transmit es a Forklift nevu programokat toltottem Eddig le!
2. Kerdes: az Office alapbol rajta van vagy valahonnan le lehet tolteni?
Köszönöm a választ elôre is!

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 79 - 2012. feb. 11. @ 22:38

A másik topikban már válaszoltam.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Switcher

Bejegyzések: 1

# 80 - 2012. feb. 12. @ 00:58

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem van, hogy stream-elni szeretnék netre és ehhez kellene lehetőleg egy ingyenes progi!

listen2myradio-ra a szerver kész, csak normális progit nem találok ami fut Mac alatt… Winamp beta, nincs/nem találtam benne shoutcastot. Virtual Dj működik, de csak 10 percig, addig bírja az ingyenes és a zenéket is nekem kell keverni.. nos ezt nem szeretném 9 órán keresztül..

Nicecast-ot találtam még, ami nem tolja ki a listen2myradio szerverre rendesen a hangot.. :S

A lényeg hétfőn ismerőseim számára szeretnék zenéket lejátszani.. és ehhez kellene megoldás!

Előre is köszöntem!

Gábor

Switcher

# 81 - 2012. feb. 12. @ 14:25

Először is szép napot Nektek!

Egy nagy elhatározás után végleg szeretném lezárni a PC-s korszakom. Ezért kérek tőletek segítséget. Van már iMac-em, iPhone-om, de van egy kakukk tojás kis laptopunk is (szinte új). A baj az, hogy már csak ez a kis kütyü borzolgatja az idegszálaimat. Viszont nagy szükségem van rá, de új gépre nincs pénzem. Felajánlok egy üveg igazi 73% fokos Jamaicai rumot annak mesternek aki Macbook-á varázsolja a HP minit.

Köszönettel, Vőfély Sanyi

Hívhattok is: +36 30 428 6006

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 82 - 2012. feb. 12. @ 16:04

http://www.osx86project.org/
http://www.osx86.net/
http://osx86.hu/

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Switcher

# 83 - 2012. feb. 12. @ 22:46

sziasztok mac-osok uj vagyok ezen az oldalon!van egy macbook leopardom es az itunes-em minden alkalommal mikor bekapcsolom ezt irja ki, Nem rendelkezik megfelelő jogosultsággal a program futtatásához le okezom es utanna fut szinte hiba nelkul de nem tudom rendesen szinkronizalni az iphone-mat jo lenne ha valaki tudna segiteni,elore is koszonom

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 84 - 2012. feb. 13. @ 08:40

Milyen rendszer?

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Switcher

# 85 - 2012. feb. 14. @ 12:16

Sziasztok !
Pc-s vagyok ( remélem nem sokáig)
Pénteken veszem meg első Macbook white 13’3 C2D 2.  3gb Ram gépemet.
Semmit nem értek hozzá:(
Kérdésem:
az eredeti aksi 1.5h-t bír, de ad hozzá egy másik új aksit is, ami először jól működött ( mondja az eladó), de egyszer csak megállt. be teszed, és semmi, mint ha kontakthiba lenne.
Azt mondta, a kettőből lehet egyet kreálni, mert az újnak jó az aksija, a réginek meg az elektronikája ( valószínűleg)
mi a véleményetek?
Ui: gitáros vagyok, zenei progikhoz veszem a gépet, szeretnék áttérni Mac-re ( telóm ipgine, és van ipod-om is :) )
várom vászotokat, Köszönöm :) egy zöldfülű

RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 86 - 2012. feb. 14. @ 20:01

Nem olyan egyszerű két akksiból egyet csinálni. Az esztétikáról pedig nem is szólva. Lehet, hogy az újnak cellahibája van. Több jó között egy hibás lerontja a többit.

Aláírás 

Lottóláz? LottóZóna

Switcher

# 87 - 2012. feb. 14. @ 21:40

Értem, és Köszönöm a segítséget :)

Oldalak száma: 2