- iPhone 4 GYÁRILA ...
- iPhone 4
- iPhone 3GS 32GB-os iOS4-g ...
- A frissített MacBook és M ...
- Apple monitor átalakító k ...
- iPod Touch 8GB--49.000Ft, ...
- Apple Magic Mouse (számlá ...
- IPAD 64GB WIFI+3G! / iPod ...
- Cinema Display alu 20 ...
- új magyar MB White2.4GHz ...
- iMac 20”-24” ...
- Macbook Pro 15’ 2.4 ...
- IPAD (wifi+3G) AJÁN ...
- iPhone 4
- Eladó iPad 16Gb 3G
- Apple 45Watt Magsafe Powe ...
- Macbook Pro Classic 15,4 ...
- iPod Touch 2G 8GB, új
- iMac 20” 2.4GHZ, 5 ...
- KERESEK nVidiás MacBook-o ...
- Lenovo L220x eladó - FULL ...
- Eladó: Alu Imac 20' 2.4Gh ...
- iPhone 3GS, fekete, 16GB
- Apple iPad 32GB wifi (eur ...
- Apple iPod Touch 8GB
- Iphone 3Gs 32gb CSERE IS! ...
- 6G iPod Nano 8GB Multi-To ...
- MacBook 2,4Ghz Fekete
RSS
Új fórum témák
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Üdv mindenkinek!
Elsősorban azért nyitottam ezt a témát, hogy megtudjam létezik-e olyan videó konvertáló program, ami képes kihasználni a GPU-t a CPU mellett vagy helyett. Most a Handbrake-kel próbálkozom de gondoltam megkérdezem, hogy mégis mi a helyzet e téren.
Válaszokat előre is köszönöm.
http://www.badaboomit.com/?q=node/4
Na ez a GPU-t használja de csak Invidiánál…
Sziasztok!
Érdekes dolog történt velem: néhány filmet át akartam konvertálni gyári DVD-ről az iphonera.
Handbrake tökéletesen működik, ám egy film, nevezetesen a Transformers 2 esetében összekeveri a chaptereket.
Ha a gépen a dvd playerrel játszom le, akkor minden ok, ám ha a handbrake megcsinálja a konvertálást, a végeredmény mv4 file-ban a jelenetek összekeverednek.
Tapasztaltatok már ilyet?
Gondolom, ez valami védelmi dolog lehet.
Esetleg ötlet ennek kikerülésére?
Köszi!
Ez valami trukkos kavaras, gondolom ezerszer van bejegyezve ugyanaz a fajlnev meg biztos a title infobol is van par db. kulonbozo sorrendu chapterekkel. Ha a title hosszak kulonboznek, akkor keress egyet ami masodpercre ugyanaz, mint a film es azt mentsd le…
A Fairmount-al tegyél egy próbát. Ez az app a DVDRemaster melléklete. HA működik, akkor ugyan lassabban olvasható a DVD-ről az adat, de legalább jó lesz.
Lenne egy kérdésem…
iMovie csak DV-t képes importálni, vagy MPEG2-t is hajlandó? (nekem nem sikerült.)
ha nem, akkor mivel tudnék MPEG-2-t (VOB-ból kimentett MPEG) DV-be konvertálni.
a lényeg, hogy a hangsávot kellett feljavítanom, ezért ez a sok macera.
másik kérdés: VOB file-ban hogyan tudom a legegyszerűbben kicserélni az ac3 hangsávot?
(hibás/pöcögős hangsáv heyére a wav-ba kikódolt/javított/ac3-ba visszakódolt hangsávot)
Egy widget, ami egyszerűen konvertál DivX-be, akár flash-t is: http://louise.hu/poet/?p=4321
ha nem, akkor mivel tudnék MPEG-2-t (VOB-ból kimentett MPEG) DV-be konvertálni.
a lényeg, hogy a hangsávot kellett feljavítanom, ezért ez a sok macera.
MPEG Streamclip nagyon jó erre a célra. Ha a videóval is szeretnél még macerálni és mondjuk van FCP-d, akkor érdemesebb Apple ProRes 422-be konvertálni DV helyett. Sokkal teltebb, jobb lesz a képminőség, persze a fájlméret is, mivel az adatfolyam is jóval nagyobb. Viszont gyorsabban tudsz vele dolgozni.
Segítsetek! Vettem egy EyeTV hybrid-et, elégedett vagyok vele. A gondom azzal van, hogy egy órás felvétel 1,28 GB lett a saját formátumában, ami hasonló mennyiség, mint ugyanennyi idő SP minőségben az asztali dvd-írómon - viszont DVD-re kiírni nem tudom az eyetv-s felvételt: az említett felvétel iMovie-ba konvertálva több, mint 11GB(!) lenne. De, ha nem akarom iMovie-ban szerkeszteni, úgy is irreális méretekben tudom elmenteni (ráadásul vagy lefagyás van, vagy a kép és a hang csúszik a kész anyagban…).
Javasolnátok valami használható formátumot és utána konvertálót, hogy eljussak egy normális méretű (4,7 GB alatti) és minőségű DVD-hez?
Eyetv-ben a view alatt view editor-ra klikkelj. Ott lecsipkeded az elejét, végét, aztán export dvd-re (Toast szerintem kell hozzá.). Nem próbáltam, de mennie kell.
Ez a szar csak mpeg2-t rögzít. Legjobb minőségben 50 perc az 2,5 giga, így számolj.
Én azon vagyok kiakadva, hogy jól titkolják, hogy csak mpeg2-t rögzít, aztán mehet a konvertálás. Grrr… Ha H.264-t akarsz közvetlenül rögzíteni, akkor vegyél egy másik kütyüt (Elgato Video Converter). Pinnacle stick mellé kaptam Eyetv light-ot, az meg nem tudja a DVD-T mpeg4-et, tehát kellett a teljes verzió. A szoftver jó, de a cég a túlárazós-lehúzós kereskedelem mintapéldája.
A Miro is készített egy videó convertert: Miro Video Converter
Convert to MP4 Video
Convert AVI to MP4
Convert H264 to MP4
Convert MOV to MP4
Convert WMV to MP4
Convert XVID to MP4
Convert Theora to MP4
Convert MKV to MP4
Convert FLV to MP4
Convert to Ogg Theora Video
Convert AVI to Ogg Theora
Convert H264 to Ogg Theora
Convert MOV to Ogg Theora
Convert WMV to Ogg Theora
Convert XVID to Ogg Theora
Convert MP4 to Ogg Theora
Convert MKV to Ogg Theora
Convert FLV to Ogg Theora
Az alkalmazás free, Mac-re és PC-re már elérhető, szerintem nemsokára Linuxra is elkészül.
Nagyon köszönöm a válaszokat! Rajta vagyok az ügyön… A Miro-t letöltöttem, máshoz jó lehet, de dvd-hez nam tudom használni.
Tudjátok, hogy a Toast-tal lehet gyengíteni a minőséget (a kisebb méretű kimenet miatt, hogy lemezre férjen)? Vagy tudtok mást, ami ingyenes lenne hasonló feladatokra?
Elvileg(!) jól működő dolgot találtam: Export Aplle-TV-re, majd a Burn-nel DVD-re írom, miután az konvertálja az Apple-tv formátumát dvd formátumúvá (Eye Tv:1,06 GB - Apple-Tv: 1,1 GB - DVD: 1.7 GB). Ez így egész barátságos LENNE. A gondom az, hogy a kép meg a hang közben elcsúszik… Sajnos többször tapasztalom ezt. Az eye-tv exportnál indul a gond. Van ehhez ötletetek? Lehet ilyenkor reklamálni a szoftvergyártónál vagy a forgalmazónál?
Sziasztok!
Érdekes dolog történt velem: néhány filmet át akartam konvertálni gyári DVD-ről az iphonera.
Handbrake tökéletesen működik, ám egy film, nevezetesen a Transformers 2 esetében összekeveri a chaptereket.
Ha a gépen a dvd playerrel játszom le, akkor minden ok, ám ha a handbrake megcsinálja a konvertálást, a végeredmény mv4 file-ban a jelenetek összekeverednek.
Tapasztaltatok már ilyet?
Gondolom, ez valami védelmi dolog lehet.
Esetleg ötlet ennek kikerülésére?
Köszi!
Ez attol van, hogy a film kódolva van ezért többször teszikrá a lemezre a filmet! A HandBrake mindíg a bejelölt title-t másolja be, de mivel ez kódolt ezért egy rossz title-t jelöltek be gyárilag! Én úgy küszöbölöm ki ezt a problémát, hogy egy asztali lejátszóval elindítom a filmet és megnézem, hogy milyen title számmal indul és ezt jelölöm be (kézileg) a HandBrake-be és így megfelelő sorrendbe lesznek a chapter-ek!
Sziasztok!
Segítséget kérnék, nem értek a videó konvertáláshoz, legalábbis nem tudom eldönteni milyen beállítást kellene használnom a Handbrake-ben?!
Elég sok filmem van, amiket iTunes kompatibis formában szeretnék tárolni, és lehetőleg csak egy verzióban ha lehetséges!
Amin szeretném nézni, változóan:
Egy otthoni PC 107cm-es TVre kötve
MB Air (ritkán)
iPad
(tervezek hamarosan egy Apple TV-t)
Melyik formátum, codec, FPS? Milyen audio codec? Bitrate-et vagy minőség százalékot állítsak inkább? Az Apple Universal vagy Apple TV beállítások 60.78%-on állnak gyárilag.
Előre is köszönöm
üdv
t.
T.! A Handbrake-et jól eltalálták (kár, hogy nincs más kimeneti videóformátum…), egyébként az általad leírtakhoz szerintem tökéletes. Ehhez a Video beállításoknál az mp4 formátum lehet “H.264”-es video codec és a minőségnél a “Constands quality”-nél lehet játszani a mérettel (és minőséggel) - az alapbeállítás is jó (60,78 %, RF:20), de a jó szeműek azt mondják, hogy “66,67%, RF: 17”-nél nem igazán lehet látni különbséget az eredetihez képest… Prbáld ki! Az audiónál is állítsd úgy, ahogyan nézni fogod, de az eredetiben a legjobb hagyni, a többi füllel nem kell feltétlenül foglalkozni. Felül a “source”-nál akár azt is kiválaszthatod, hogy csak egy rövid részt konvertálsz (pl. Chapters - “1” through - “2”), és le tudod ellenőrizni a minőséget. Sok sikert! V.
Segítsetek! Vettem a lányomnak egy úgy apple családtagot (Nano-t). DVD-t akartam mp4-formátumúvá alakítani handbrake-kel, de nem lejátszható a készülékkel… Az otthoni szerkesztett video iMovie-ból egyszerűen exportálva mp4-ben iPOD (medim formátumban - 640x360 felbontásban) gond nélkül lejátszható. A handbrake-ben beállítottam az iPOD 5G támogatást és azzal és anélkül sem ment.
Állítsak még a felbontáson is?
Vagy más beállítási ötlet?
Vagy más program kell?
Körülbelül 1 hónapja vettem egy iMac-et (27"i5 2.8 Ghz, Quad-Core), ami az eladó nő szerint tökéletes a filmvágásra és fotós munkákra. Egészen 1 hónapig minden működött, az Adobe Premiere Cs3-mal dolgoztam kifogástalanul működött a gép, de 1-2 program sokszor kilépett magától váratlanul és sokszor nem akart elindulni elsőnek, ráfogtam arra, hogy biztosan csak amiatt nem mennek, mert Microsoft alapú szoftverek,(GuitarPro5, VLC player) Mac-re gyártva. Később ezek a programok ugyancsak nem akartak normálisan működni, de örültem, hogy legalább a Premiere megy, de valamelyik nap a ki renderelt videót akartam kiexportálni és nem engedte. Mérgembe többször újra raktam a Premiere-t ,de nem változott a helyzet, így letöröltem.
Próbálkoztam sokszor, sokféle képpen,de nem sikerült. A beszeljukmac.hu-n a fórumon kértem segítséget, ott tanácsolta egy felhasználó, hogy telepítsem fel a quick time 7-est, de nekem a QuickTime másik verziója volt fent, amit le kellett töröljek. Letöröltem, de a másik QuickTime-ot nem engedte installálni. Kínomban visszakartam rakni azt a QuickTime-ot ,ami alapból rajta volt. Elővettem a lemezt,amin rajta van és egy Pacifist nevű szoftverrel újratelepítettem a QuickTime-ot. Ezt is sokadjára csináltam meg , mire sikerül feltenni, valamiért olyan volt sokszor mintha nem csináltam volna semmit.
Miután végre a QuickTime működött, kipróbáltam miket játszik le. Amiket én vágtam meg és exportáltam ki szintén mov.-ba, azokat nem hajlandó lejátszani. A nyers anyagot amiből dolgoztam gond nélkül lejátsza. Mindenesetre ekkor örültem, mert fent volt és 80%osan ment. Utána kipróbáltam ,hogy működik-e az iTunes. Nem ment, folyamatosan hibát jelzett, el sem indult, frissíteni sem tudtam semmi. Leszedtem egy másikat az apple.com-ról, és letöröltem ami fent volt a gépen (ami nem ment). Újraraktam az iTunes-t, de nem ment. Többször próbálkoztam, de semmi, amíg egyszer felrakta. Elindult, de a Music fülecskén belül semmi nincs, ha behúzok egy számot nem látszik semmi. Kipróbáltam,hogy billentyűzetről a lejátszás gombbal elindítom hátha elindul valami és így ment is a behúzott zene, de máshogy nem. Nem láttam a listát, nem tudtam választani sem, bórítót hozzá rendelni sem, használhatatlan.
Ezek után most kétségbe esve írok ide, hogy miért nem működik megfelelően a gépem, mert én ezt a komoly gépet munkagépnek akartam használni. Mivel a filmvágás a szakmám ez a gép számomra elengedhetetlen és mindennél jobban örültem neki, amikor végre meglett, de most félek, hogy vagy én rontottam el, vagy 100ból figotam az 1 rosszat.
Ha valaki tud vmit kérem segítsen! Köszönöm!
Ha valaki tud vmit kérem segítsen! Köszönöm!
...na, szerintem nem a géppel van gond, csak sokszor töröltél róla olyan dolgokat amiket nem kellett volna, ráraktál olyant amit nem kellett volna (VLC).
Én a te helyedben ezt tenném:
1. minden fontos dolgot munkaanyagot, képeket videót stb. lementenék DVD-re
2. teljesen újraraknám a gépet az eredeti telepítő lemezről mert azzal tudsz csinálni teljes törlést és újrainstallálást
3. ahhoz hogy a QT 7 tudd használni, nem kell letörölni az eredeti QT X! Az Apple honlapján megvan ez a verzió is
4. Én inkább a QT tudását bővíteném a Perian és a Flip4MacWMV
5. Amennyiben mindenáron a VLC-t kívánod használni, akkor egy kulcsra rakd rá és ott indítsd el (gyors kulcsot-pendrive válassz)
6. Ha Windows-os programokat használsz, akkor Boot Camp-on keresztül tedd (mert így a vasad teljes erejét ki tudod használni), vagy vedd meg az adott programot Apple kompatibilis formában
7. Ha nem vagy biztos a dolgodban, vagy még nem csináltál ilyen dolgokat, akkor keress olyant akinek már van benne tapasztalata, amúgy szerintem menni fog neked is, csak nem szabad megijedni!
Ajánlom a figyelmedbe a SnowLeopárd vagy a Leopárd ill. az iLife-os könyveket, hogy azért a szükséges kezelési útmutatók a kézügyedben legyenek, mert lehet néha tanácsot kérni itt is, de sok esetben azért nem az optimális megoldásokat adják…
TheValiant: Szinte biztos, hogy a QuickTime-al van a gond. Az, hogy az iTunes sem működik megfelelően is ezt bizonyítja mivel a QuickTime elengedhetetlen a helyes működéséhez. Hogyan távolítottad el a QuickTime-ot? Ha előzőleg csak kidobtad a .app-ot a kukába akkor töröld az újratelepített .app-ot ismét majd keress rá ezekre a fájlokra és töröld ezeket is: /Users/Neved/Library/Preferences/com.apple.quicktimeplayer.plist, illetve /Users/Neved/Library/Preferences/com.apple.QuickTimePlayerX.plist
Indítsd újra a gépet és próbáld meg a QuickTime-ot újratelepíteni de ne a Pacifist-el. Ha normál telepítéssel nem megy fel akkor hiába erőszakolod fel a Pacifist-el, valószínűleg nem fog megfelelően működni.
Ahogyan a másik topikban is írtam már ugyanerre a problémára, hogy emlékezz vissza mi változott meg a hibás működés óta az operációs rendszerben. Gondolok itt szoftver telepítésre, esetleges rendszer-összeomlásra, stb.
Szerintem nagyon jó vásárt csináltál a géppel a munkádhoz, a programokat kell jól megválogatni és feltelepíteni.
Én win-nel és mac-kel is dolgozom, és szerintem jobb lenne, ha keresnél eredetileg is mac-re írt programot, megéri (pl. Final Cut Studio, Final Cut Pro). Lehet, hogy van jobb választás is, én ezeket pontosan nem ismerem, de az irány biztos jó, amin elindultál!!!
Üdv mindenkinek!
Elsősorban azért nyitottam ezt a témát, hogy megtudjam létezik-e olyan videó konvertáló program, ami képes kihasználni a GPU-t a CPU mellett vagy helyett. Most a Handbrake-kel próbálkozom de gondoltam megkérdezem, hogy mégis mi a helyzet e téren.
Válaszokat előre is köszönöm.
...mivel látom, hogy február óta nem nagyon kaptál jó tanácsot, nem azért mert nem akartak segíteni, csak hát a kérésedre a válasz nem is olyan egyszerű!
- én sem egy programot tudok ajánlani ami gyógyír lenne a bajodra, hanem egy HW kiegészítőt, aminek ára van, de ha az ember sokat konvertál, akkor megéri, mert:
1. nem melegszik a vas,
2. lehet rajta mást is csinálni, mert bizony felszabadítja a CPU-t!
Ez a mütyür nem más mint az Elgato Turbo.264 HD Accelerator for Mac-ja, az ára cca 150 €.
Erröl van szó, amennyiben sikerült felkeltenem az érdeklődésed:
http://www.elgato.com/elgato/int/mainmenu/products/Turbo264HD/product1.en.html
Itt egy kis plusz (magyar) info az előbb írt termékről: http://www.ijoe.hu/elgatoturbo264/ (egyébként nekem jó tapasztalatom van az Elgato-val: a TV tunerüket használom és programgondnál pár napon belül válaszoltak a feltett kérdésekre)
Köszönök minden hasznos tanácsot! Mostmár minden rendben, remélem így is marad, igyekszem megfogadni a tanácsotokat a jövőben!
Újra kellett rakni a rendszert, 2óra alatt megvolt az egész, úgy ,hogy 100gigát még egy hordozható winchesterre is rátettem.
Még annyi, hogy szerintetek akkor final cut-tal kellene dolgozni igaz? 10.6.2.-es rendszeren melyik verzió fut a legjobban?
Sziasztok, szeretnék egy .mov kiterjesztésű videót .mpg-be konvertálni. Eddig az iVideoConverter-t használtam konvertálásra. Eddig még nem volt vele semmi gond, de most a videót hang nélkül konvertálja át. Próbálkoztam mindenféle beállítással, más formátumba simán konvertál. Már azzal is próbálkoztam, hogy előbb egy másik formátumba konvertálom(pl.avi-ba), és utána próbálom mpg-be, de sehogy sem sikerül, pedig holnapra kéne az anyag.