- iPhone 4 GYÁRILA ...
- iPhone 4
- iPhone 3GS 32GB-os iOS4-g ...
- A frissített MacBook és M ...
- Apple monitor átalakító k ...
- iPod Touch 8GB--49.000Ft, ...
- Apple Magic Mouse (számlá ...
- IPAD 64GB WIFI+3G! / iPod ...
- Cinema Display alu 20 ...
- új magyar MB White2.4GHz ...
- iMac 20”-24” ...
- Macbook Pro 15’ 2.4 ...
- IPAD (wifi+3G) AJÁN ...
- iPhone 4
- Eladó iPad 16Gb 3G
- Apple 45Watt Magsafe Powe ...
- Macbook Pro Classic 15,4 ...
- iPod Touch 2G 8GB, új
- iMac 20” 2.4GHZ, 5 ...
- KERESEK nVidiás MacBook-o ...
- Lenovo L220x eladó - FULL ...
- Eladó: Alu Imac 20' 2.4Gh ...
- iPhone 3GS, fekete, 16GB
- Apple iPad 32GB wifi (eur ...
- Apple iPod Touch 8GB
- Iphone 3Gs 32gb CSERE IS! ...
- 6G iPod Nano 8GB Multi-To ...
- MacBook 2,4Ghz Fekete
RSS
Új fórum témák
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Ave népek!
Sürgősen tanácsra szorulok: majdnem két éves a fehér 2.0GHz-es (C2D) MacBookom, és egészen a múlt hétig semmi bajom nem volt az akksijával, szépen lassan araszolt az egészsége 80%-ig, ami még egy relatíve jó, 3 órás üzemidőt biztosított.
A hétvége óta viszont elkezdett rohamosan romlani az akku egészsége: jelenleg 45% és 60% közt ingadozik, így a hálózatról lehúzva, WiFi-vel alig háromnegyed órát bír ki, ami minden kritikán alul van.
Így használom: Hét közben általában töltőn van, mindigis így volt, 1-2 alkalom van, amikor viszem órára, vagy ágyból használom, akkor többnyire nem merül le 0-ra, plusz rendszeresen, minden hétvégén vonaton 2-2 órát használom oda-vissza.
Lehet valahogy edzeni az akkut hogy visszatérjen az ereje? Mit csináljak? Esetleg szervíz? Csere? Mit ajánlotok?
Próbáld ki ezt: http://docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.5/en/9036.html
Az én MBP akkumban, ami garisan volt cserélve, kb. 10 töltési ciklus van, egészségi állapota 10%, kb. 10 percig bírja. Nagyon dühös vagyok emiatt, így nem is cseréltem, nem foglalkozok vele. Nem vásárolok többé hasonlót. Nonszensz! Egyébként kb. 2 éve volt cserélve, pár hónaposan, így már gari sincs. De összességében nagyon keveset használnám akkuról, azt meg kibírom valahogy.
About This mac
More Info ...
A baloldali listában “Power” menüpont, mire a jobboldalon megjelenik a kért infó, a “Battery Information” :
Battery Installed: Yes
First low level warning: No
Full Charge Capacity (mAh): 4896
Remaining Capacity (mAh): 4885
Amperage (mA): 0
Voltage (mV): 12530
Cycle Count: 8
Mivel az aksi 12V-os, a techspec-ben benne van a kapicitása (pl 45w) már csak egy kis matek, hogy éppen hány %-os az aksi, a CycleCount mutatja a töltési ciklusokat.
Vagy csak 1xűen letöltöd a megfelelő programot:
http://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/index.html
Kösz mindkettőtöknek!
76% , 420 ciklus. Mi számít egy ciklusnak? Ha full lemerült és feltöltöm? Vagy ha ha picit merül és töltésre kerül sor az is beleszámít?
http://lka.hu/home/gk/2009/03/macbook-akku-csere/
“Felhívtam az Almáriumot az akkumulátor problémámmal kapcsolatban. Egy szimpatikus úriembertől azt az információt kaptam, hogy a következő paramétereknek megfelelő akkukat cserélik:
- 2 évnél nem öregebb
- bizonyos szériaszám-tartományba esik
- 300 töltési ciklusnál kevesebbet élt meg
- bevitt, az általuk felrakott program által hibás szériának minősített
Az enyém a széria-számon bukott el. Lényeg, hogy az egy év garancián túl is ingyen cserélik ezeket, lehet próbálkozni.”
Sziasztok, gondoltam nem nyitok új témát…
MacBook 4,1 White (Intel Core 2 Duo, 2,1 GHz, 2 G RAM)kb 1 éves…
Egyik napról a másikra megszűnt létezni az akksi… Úgy viselkedik, mintha nem is lenne az akksi a gépben. Csak töltőkábelről üzemel, és nem tölt.
Ilyen “szokik” lenni?
sziasztok,
tokeletesen mukodott az aksim egeszen tegnapig, mindig feltoltott 100%-ig, 4-5 oran keresztul birta szuflaval az egyebkent kb. 3 eves macbookom. elutaztam egy hetre, es nem kapcsoltam ki, csak bekapcsolva osszehajtottam, (altalaban hetente egyszer kapcsoltam ki), es amikor hazajottem, es radugtam a toltoapparatust, feltunt, hogy zolden vilagit, nem pirosan, mint amikor tolt. olyan, mintha a gep egyaltalan nem latna az aksit, 0%-ot mutat a battery infonal, a cycles 668, de kb ennyi, amit lat a gep a batterybol. ilyenkor mi a helyzet? dobhatom ki a kukaba? olvasgattam relevans forumokban, hogy vannak akik siman ki-be teszik a gepbol az aksit, gondoltam ra en is, hatha segitene, de nem hiszem, hogy nokent sok tehetsegem lenne az ilyen jellegu muszaki dolgokhoz… :) most ra van dugva toltore, zolden vilagit, de legalabb mukodik. mit csinaljak? javaslatok?
Nem, első körben SMC és/vagy PRAM Reset-el próbálkozz, az olcsóbb.
http://wiki.beszeljukmac.com/mediawiki/index.php/PRAM_Reset
http://wiki.beszeljukmac.com/mediawiki/index.php/SMC_Reset
Sziasztok!
Ma vettem egy MBP 4,1 C2D 2,4-es gepezetet.
Az akku elvileg 1,5 orat bir meg a tulaj szerint (amugy a gep szinte uj allapotu, nagyon rendben van).
Odahaza jott a sokk, hogy az akku 70-80%-ra jut, ugy kb 20 perc alatt es akkor minden elozmeny nelkul egyszeruen kikapcsol a gep ... pedig az OSX szerint meg a fenti szazalekig toltott az akku ...
Ez vajon mi lehet? Akku megadta magat? Esetleg rosszabb?
Toltorol ugy nez ki megy es toltes kozben is 80%-nak irja az akkut (s szepen no az ertek ...)
Toltorol megy jol ... mar egy oraja jaratom ... nem all meg ...
Most vettem eszre (bocsi, de eddig nem volt hordozhato apple gepem), hogy az akksi beallitasainal Service Battery-t ir ki egy felkialtojellel elotte ...
Szal rossz akkor az akku?
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem. Van egy 1 éves Macbook 2.4 Ghz alu-m és az akkumulátorával lenne gond. Kb. egy hónapja kezde azt a fura dolgot csinálni, hogy bizonyos esetekben, amikor aksiról megy a gép teljesen kikapcsol. Az akkumulátor 206 ciklusnál tart, semmi komolyabb gond nem volt vele. Azt vettem észre, hogy ha Word processing, vagy minimális energiaigényű programok mennek, akkor nincs gond, de mihelyst megterhelem a procit, növekszik a ventillátorok fordulata, vagy csak a DVD felpörög, akkor kb. fél perc alatt lelövi magát, mintha megszűnne az áramellátás. (mert gondolom meg is szűnik). Az aksiról azt írja, hogy Check battery, de nem tudom mit jelent. Mit ellenőrizzek rajta? Az IStat szerint, meg a Battery Health Monitor szerint nincs valami jó állapotban az aksi, 40 és 75 % között ingadozik a kapacitás.
Hálózatról gond nélkül működik a vas, így jutottam arra következtetésre, hogy az aksi a gond. (ugye milyen géniusz vagyok? :) )
Szóval van valakinek valamilyen ötlete? (lehet zárlatos az aksi? Kicserélik vajon a szervízben? Vagy mittudomén?)
Köszi szépen.