Üdvözlünk a magyar Macintosh fórumon!   ·   Belépés   ·   Regisztráció
Fórum kezdőlap » Egyéb témák » Társalgó » Windows 7

Windows 7
Aktív

Bejegyzések: 190
Rank

2009. jan. 11. @ 17:46

Sziasztok
erről mi a véleményetek?

Törzsvendég

Bejegyzések: 622
RankRank
DKm91 avatar

# 1 - 2009. jan. 11. @ 17:50

A Windows 7-ről? Én megmondom őszintén sose láttam még, és nem is fogom, de az egyik ismerősöm mondta, hogy a bétája jobb, mint a végleges vista… :D Egyébként örülök, hogy a Microsoft is végre eljutott 5-ről a 6-ra… izéé.... 7-re…

Aláírás 

PowerBook G4 12” 1.5ghz, iPhone 2G 16gb, Apple in-ear 2008
http://tomi91hu.deviantart.com/gallery

Veterán

Bejegyzések: 1555
RankRankRank
electroger avatar

# 2 - 2009. jan. 11. @ 17:52

Rendszerprogramozó cimbora már tesztelt valami béta verziót.
Ő ugy nyilatkozott,hogy a Vista “faszaságát” ötvözi a régebbi xp gyorsaságával.Állitása szerint a rendszert sem fogja ugy mint a vista,ezért jobban kihasználja a hardvert.Meg mondott még dolgokat,de ezek maradtak meg bennem.

Aláírás 

Too weird to live,too rare to die

Adminisztrátor

Bejegyzések: 13854
RankRankRankRankRankRank
dombi avatar

# 3 - 2009. jan. 11. @ 17:55

Itt lathattok roluk egy velemenyt:
http://www.youtube.com/watch?v=rzcZ_oZkEtQ

itt pedig egy bemutato videot:
http://www.youtube.com/watch?v=I8sia40aIhs

Aláírás 

MacBook Pro :: 2.66GHz, 4GB RAM, Snow Leopard

Lakhelye: bM

Bejegyzések: 15131
RankRankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 4 - 2009. jan. 11. @ 18:02
ranotti - 2009 jan. 11. @ 17:46

Sziasztok
erről mi a véleményetek?

http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/31514/

Aláírás 

TVCal Öt új csatorna.

Aktív

Bejegyzések: 190
Rank

# 5 - 2009. jan. 11. @ 18:08

köszi - lemaradtam az előző topikról

Switcher

Bejegyzések: 41
Zeo avatar

# 6 - 2009. jan. 11. @ 19:45

Én is kipróbáltam a béta verziót. Elindítottam xp-ből a telepítést 1óra múlva hazaértem és már belépve fogadott az új op rendszer. Még 2-3 ablakot be kellett állítani és ennyi. Nekem 1x produkált egy érthetetlen lefagyást, de ezt leszámítva teljesen jól működött. Rendszerigénye nagyjából = az XP-vel. Viszont kb 9Gb-ot foglal a telepítő.

Aláírás 

iPhone 3GS 16gb (black)

Veterán

Bejegyzések: 1690
RankRankRank
mobbo  avatar

# 7 - 2009. jan. 11. @ 19:46

volt szerencsem latni
a windows7 (friss vistas horrorelmenyeim utan) egesz jo volt, de grafikailag meg mindig egy 86ban rekedt grafikus szintjen van, hogy a joistenaldjamegoket
a dock utanzat olyan szinte kurvaronda… fujj

a tobbi elmegy
de meg mindig komoly a lemaradas vizualisan

Aláírás 

MacBook & iPod Nano, iPod Shuffle, Nike+

Aktív

Bejegyzések: 412
Rank
szabyyy avatar

# 8 - 2009. jan. 11. @ 22:55

Nekem eddig szimpatikus, remélem jó lesz.

Aláírás 

MacBook Pro 15”  2.16Ghz C2D 3gb   &&  BlackBerry

Switcher

Bejegyzések: 91
zsoltfustos avatar

# 9 - 2009. jan. 11. @ 23:22

akarhogy is torekednek mindig csak a mac utan fognak jarni..csak utanozni tudjak…en maradok a jo oreg macnel..majd a snow leo:))

Aláírás 

http://fustos.99k.org

Aktív

Bejegyzések: 306
Rank
holiday avatar

# 10 - 2009. jan. 12. @ 09:48

nem mondanám kifejezetten az OS utánzásának, pl a KDE-re jobban hasonlít a csodálatos nevű Superbar (az új tálca.. ilyen nevet, eccsém :D).. De kedves Moonman jóvoltából (PH!-n, illetve ItCafé-n keresgéljetek Windows topikokat, ha a MacWorldös tapsikolások agymosás következményei, akkor nemtom azon a csókán mit hajtottak végre xDD Roszabb, mint egy hittérítő) hallotam már olyan véleményt, hogy a Windows 1.0-ból hozták vissza lényegében a dolgot.. xD

Mellesleg a kinézet másodlagos, bár nyilván ma már, ha megvan a hardver, egy egész iparág épült a szoftverergonómiára, akkor azért jó ha van. Szerintem a Vista már eléggé kellemes látvány (Vista=látvány), bár valahogy az XP óta eléggé a csicsa irányba mentek el, szerintem néha hányingerkeltően színes (ilyen csájníz műanyagjátékokhoz hasonló helyenként… az OS X Leo elegánsan látványos felülete mérföldekre van tőle). Az igazság az, hogy ez még nem is lenne baj, de valahogy a használhatóságra kéne gyúrniuk - úgy értem, hogy érjék el azt a szinten stabilitásban, gyorsaságban, mint egy UNIX rendszer, például.. Például egy Leopard :) Mert lehet taknyozni a Leot, de ma nincs jobb általános platform, amin jobb dolgozni. Pont.

Aláírás 

Szeder + májkrém! :D

Veterán

Bejegyzések: 1450
RankRankRank
xedos avatar

# 11 - 2009. jan. 12. @ 09:58

Windows 7 Beta FAQ magyar:
http://logout.hu/iras/windows_7_beta_faq.html

Aláírás 

Macbook Pro 13” múlt > Alu Macbook-Mini- Macbook Pro-alu iMac-Macbook Pro-Powerbook-ibook-iMac

bM Függő

Bejegyzések: 6549
RankRankRankRankRank
EDM avatar

# 12 - 2009. jan. 12. @ 10:20

Szerintem meg a Leo a legkókányabbul kinéző osx. :)
Egyszerűen annyira giccses, hogy elmondhatatlan. Ráadásul ülök a vista előtt és mosolyogva veszem észre, hogy néddmán, ez ismerős a leóból, néddmán, ez is. Meg ez is, és ez is. Biztos szerzett a ms valahonnan egy leo bétát :)
Melóra sem feltétlenül jobb, mert a tiger sok fícsörét elkúrták a leóban, vagy megnehezítették a használatát, lásd spotlight.

Win7-re visszatérve, mondhatni történelmi tény, hogy minden második projekt jól sikerül nekik. Az előzetesek alapján ez most is igazolódni látszik.

Aláírás 

Why so serious?
J-J-J-Jokerface, J-J-Jokerface :P

Aktív

Bejegyzések: 306
Rank
holiday avatar

# 13 - 2009. jan. 12. @ 12:26

EDM, akkor ha már ilyen bölcsész szemmel olvasod, a giccs helyett vegyük úgy, hogy az ízléstelen szót használtam - bár enélkül is érthető, amit közölni szerettem volna, de legyen meg a napi ‘énvoltamazokosabb’ adagod.

Aláírás 

Szeder + májkrém! :D

Macőrült

Bejegyzések: 3440
RankRankRankRank
Bambalazs avatar

# 14 - 2009. feb. 02. @ 16:51

Hamar a boltokba kerülhet a Windows 7, mert a Microsoft jelentősen lerövidítette az operációs rendszer fejlesztési idejét. Kevesebb lehetőség lesz tesztelni az új szoftvert.
http://index.hu/tech/szoftver/win7090202/

Törzsvendég

Bejegyzések: 622
RankRank
DKm91 avatar

# 15 - 2009. feb. 02. @ 17:29
EDM - 2009 jan. 12. @ 10:20

Egyszerűen annyira giccses, hogy elmondhatatlan….
...Melóra sem feltétlenül jobb, mert a tiger sok fícsörét elkúrták a leóban, vagy megnehezítették a használatát, lásd spotlight.

OFF: Szerintem az Apple eddigi legjobb oprendszere a Tiger. Kinézetre is, tudásra is. Amíg csak lehet én azt fogom használni, és az még elég sokáig lesz is, mert az elkövetkezendő pár évben nem tudok új Macet venni. :)

Aláírás 

PowerBook G4 12” 1.5ghz, iPhone 2G 16gb, Apple in-ear 2008
http://tomi91hu.deviantart.com/gallery

Macőrült

RankRankRankRank
Bambalazs avatar

# 16 - 2009. feb. 02. @ 17:51
DKm91 - 2009 feb. 02. @ 17:29

...Melóra sem feltétlenül jobb, mert a tiger sok fícsörét elkúrták a leóban, vagy megnehezítették a használatát, lásd spotlight.

OFF: Szerintem az Apple eddigi legjobb oprendszere a Tiger. Kinézetre is, tudásra is. Amíg csak lehet én azt fogom használni, és az még elég sokáig lesz is, mert az elkövetkezendő pár évben nem tudok új Macet venni. :)

érdekes, nekem is ugyan ez a véleményem a tigerről, ezért sem váltottam anno leora.
snow leo más kérdés, annál nagy hangsúlyt fektetnek a rendszer gyorsaságába, és ez igen csalogató :)

Macőrült

Bejegyzések: 3842
RankRankRankRank
DonDebr avatar

# 17 - 2009. feb. 02. @ 19:49
Bambalazs - 2009 feb. 02. @ 16:51

Hamar a boltokba kerülhet a Windows 7, mert a Microsoft jelentősen lerövidítette az operációs rendszer fejlesztési idejét. Kevesebb lehetőség lesz tesztelni az új szoftvert.

.
Talán ez lesz a felhasználók mázlija. A lerövidített tesztelési időszak miatt nem lesz idejük a használható bétát elkúrni. :-)
Ez annyira nem vicces. Anno, még 1992-ben volt szerencsém a WIN95 bétájához, a Chicago-hoz. Szinte hibátlan, jól használható rendszer volt. Aztán 3 év “tesztelés” végén, az akkori viszonyokhoz képest kapott a pécés világ egy lassú, fagyogatós szoftverdinoszauruszt.

Aláírás 

-= :( zéXspektrum. Meg enterprájsz128 ): =-

Macőrült

RankRankRankRank
Bambalazs avatar

# 18 - 2009. feb. 02. @ 21:17
DonDebr - 2009 feb. 02. @ 19:49
Bambalazs - 2009 feb. 02. @ 16:51

.
Talán ez lesz a felhasználók mázlija. A lerövidített tesztelési időszak miatt nem lesz idejük a használható bétát elkúrni. :-)
Ez annyira nem vicces. Anno, még 1992-ben volt szerencsém a WIN95 bétájához, a Chicago-hoz. Szinte hibátlan, jól használható rendszer volt. Aztán 3 év “tesztelés” végén, az akkori viszonyokhoz képest kapott a pécés világ egy lassú, fagyogatós szoftverdinoszauruszt.

Az újabb generációs dinoszauruszok még élnek, és nem tudni mikor halnak ki a meteortól :)))

Bejegyzések: 9006
RankRankRankRankRankRank
kemeng avatar

# 19 - 2009. feb. 27. @ 17:11

Gyerekek segitsetek mar, mert meg vagyok picit keveredve. Mac-imra fel akarom tenni a Win 7-et (Bootcamp), de hirtelen nem tudom, hogy melyik verziot szedjem le a x86-ost (32 bites) vagy a x64-est (64 bites)?

A gep egy uj 13,3-as (2008 late) MacBook (2,4 GHz, 4 GB ram, stb)

koszi

Aláírás 

Dropbox 2GB online tárhely, ingyen!

Törzsvendég

Bejegyzések: 830
RankRank
imiapek avatar

# 20 - 2009. feb. 27. @ 17:42

Én pont most raktam fel parallels-el a sima 32bites build 7000-et, simán megy…

Milyen verziók, amiket találtál?

Aláírás 

Canon 5d végre

iMac+MacBook+Snow leo

RankRankRankRankRankRank
kemeng avatar

# 21 - 2009. feb. 27. @ 17:58

http://www.downloadsquad.com/2009/01/10/the-downloadsquad-windows-7-rundown/

Aláírás 

Macőrült

RankRankRankRank
Bambalazs avatar

# 22 - 2009. feb. 27. @ 18:14

core2duo-hoz 64 bites verziót

bM Függő

Bejegyzések: 6086
RankRankRankRankRank
SolarEclipse avatar

# 23 - 2009. feb. 27. @ 18:21
DKm91 - 2009 feb. 02. @ 17:29

szerintem pedig magasan a 10.3 volt a legjobb és a legstabilabb.

Aláírás 

10 print “Hello World!”
20 goto 10

RankRankRankRankRankRank
kemeng avatar

# 24 - 2009. feb. 27. @ 18:32

Solar ebben egyetertunk!

Aláírás 

Törzsvendég

RankRank
imiapek avatar

# 25 - 2009. feb. 27. @ 18:34

Nyugodtan 64-bit, nekem azért volt meg a 32bit, mert barátnőmnek az kellet a gépére, bár ma visszagyalulom neki xp-re, mert nincs hangkártya driver…(de örülök, hogy már csak néha néha kell ilyesfajta műveleteket végeznem)

Aláírás 

Canon 5d végre

iMac+MacBook+Snow leo

Moderátor

Bejegyzések: 6105
RankRankRankRankRank
iHope avatar

# 26 - 2009. feb. 27. @ 18:53
imiapek - 2009 feb. 27. @ 18:34

Nyugodtan 64-bit, nekem azért volt meg a 32bit, mert barátnőmnek az kellet a gépére, bár ma visszagyalulom neki xp-re, mert nincs hangkártya driver…(de örülök, hogy már csak néha néha kell ilyesfajta műveleteket végeznem)

Én is tesztelem most kiváncsiságból.
Milyen masinka volt amihez nem talált drivert a hangkarihoz?

Aláírás 

“Egy monitor előtt ülve nem fog megváltozni az életed. Ülj be kettő elé!”

Törzsvendég

RankRank
imiapek avatar

# 27 - 2009. feb. 27. @ 19:03

Egy 2 éves celeron-m albacomp laptop. Via hangkarival… Sajna nem vitte a vista driver-t se.

Aláírás 

Canon 5d végre

iMac+MacBook+Snow leo

Törzsvendég

RankRank
imiapek avatar

# 28 - 2009. feb. 27. @ 19:28

vn800_blkdiagram.jpg
de próbáltam a realtek-el is…

Aláírás 

Canon 5d végre

iMac+MacBook+Snow leo

Moderátor

RankRankRankRankRank
iHope avatar

# 29 - 2009. feb. 27. @ 19:53

Érdekes.
Eddig kb. 5 gépre raktam fel, és sehol nem volt semmilyen driver gond.
Lehethogy csak szerencsém volt?
:(

Aláírás 

Törzsvendég

RankRank
imiapek avatar

# 30 - 2009. feb. 27. @ 19:56

A béta állapot számlájára írom… Majd az rc1-nél újra próbálkozok:)...

Aláírás 

Canon 5d végre

iMac+MacBook+Snow leo

Törzsvendég

RankRank
imiapek avatar

# 31 - 2009. feb. 27. @ 21:04

Akkor jó:)...

Ezt mond meg albacompéknak is, amúgy a gép két éve nem volt újratelepítve, most is azért, mert csak 40 gigás a vinyója és újraraktuk/patricionáltuk az egészet, mert nem volt normálisan szabad hely.

Aláírás 

Canon 5d végre

iMac+MacBook+Snow leo

Moderátor

RankRankRankRankRank
iHope avatar

# 32 - 2009. feb. 27. @ 21:32

Naaa, én annyit nem pocsékoltam rá. Jó öreg 20 gigás máxtor azt jónapot :)
Most tesztelgetem játékkal is egész tűrhető, a visztához képest tényleg “előrelépés”...
Csak így tovább májkroszoft!!!
:D

Aláírás 

Aktív

Bejegyzések: 445
Rank

# 33 - 2009. feb. 27. @ 23:18

Designt leszolni egy erosen beta operacios rsz eseten oreg hiba…

bM Függő

RankRankRankRankRank
EDM avatar

# 34 - 2009. feb. 28. @ 08:16

A realtek hd audiohoz rendszerfrissítésként szedte le nálam a drivert.

Aláírás 

Why so serious?

Törzsvendég

RankRank
imiapek avatar

# 35 - 2009. feb. 28. @ 08:51
EDM - 2009 feb. 28. @ 08:16

A realtek hd audiohoz rendszerfrissítésként szedte le nálam a drivert.

Elhiszem, itt még se jó, nem tudom mért. Mindegy, úgyse “tech-guru”, elvan a zixpével is…

Aláírás 

Canon 5d végre

iMac+MacBook+Snow leo

Törzsvendég

Bejegyzések: 668
RankRank
--==[Bounty Hunter]==-- avatar

# 36 - 2009. feb. 28. @ 10:36

Egyik haver felrakta a kb. 3 éves HP notebook-jára, az integrált Intel Extreme (ami anno szerintem a legelterjedtebb intel megoldás volt) vga chip kivételével mindennek felment a drivere, viszont a szükséges vga drivert sehol nem találta meg és még a vistas se jó hozzá.
De őszintén szólva a Vista, a 7-es, meg az Azure az összes Live megoldásukkal együtt, már nagyon a “Minden infót begyüjtünk” jellegű megoldásokra hajaz a M$ részéről. Néha szokta olvasgatni a magyar Technet oldalt. És az a legszebb számomra, amikor a magyar M$ szakemberek azzal védik az adatgyűjtési vádakkal szemben az M$-t, hogy pl. a Google is ezt csinálja. (Igaz az M$- ezt már ipari méretekben oprendszer szinten… szerintem…) Szóval biztos jó, de amíg lehet, én maradok a net nélküli XP-nél, ha már PC-t kell használni.

Aláírás 

PowerMac MDD 1.25 DP; iMac G4 1.25; PowerMac B&W;G3 400; PowerBook (Pismo) G3 400; iPod

bM Függő

RankRankRankRankRank
EDM avatar

# 37 - 2009. feb. 28. @ 10:55

Tényleg van valami mátrixos abban, ahogy pl. a drivereket leszedi a netről. Akinek baja van az már küldött riportot? És ki akartam próbálni a Maya 2009-et, természetesen már a setup kifagyott. Elküldtem a riportot, kb egy hétre rá jelzett az action center, hogy van megoldás a problémámra. És tényleg, sikerült az install, remekül megy azóta is.

Aláírás 

Why so serious?

Törzsvendég

Bejegyzések: 668
RankRank
--==[Bounty Hunter]==-- avatar

# 38 - 2009. feb. 28. @ 11:39
EDM - 2009 feb. 28. @ 10:55

Tényleg van valami mátrixos abban, ahogy pl. a drivereket leszedi a netről. Akinek baja van az már küldött riportot? És ki akartam próbálni a Maya 2009-et, természetesen már a setup kifagyott. Elküldtem a riportot, kb egy hétre rá jelzett az action center, hogy van megoldás a problémámra. És tényleg, sikerült az install, remekül megy azóta is.

Jah és a Windows Azure-ról mit tudsz?

Tavaly és végén voltam egy M$ konferencián, ahol ecsetelték az Azure “erényeit”. Ezres nagyságrendű konténerparkokon futtatott hullabiztos OS, amivel meg lehet oldani a Live programok futtatását, online program, tárhely és szolgáltatás bérbeadást. És nagy büszkén festették le a szép jövőt, hogy nem lesz szükség igazán nagy számú helyi rendszergazdára, mert csak nagy sávszélességű net kell, és olcsón lehet majd bérelni a M$-tól tárhelyet, amit VPN-en keresztül remekül használhatnak majd a cégek, akár magánszemélyek is, az összes Live programmal. És ez milyen megbízható lesz, stb.

Magyarul, vidd hozzájuk minden programod, adatod, titkod és még fizess is érte, mert ők majd megőrzik neked. Érdekes módon a nézőtéren, valahogy egy rendszergazda kollégának se tetszett… Szép új világ. És ennek az első lépcsői ezek a riportok.

Aláírás 

PowerMac MDD 1.25 DP; iMac G4 1.25; PowerMac B&W;G3 400; PowerBook (Pismo) G3 400; iPod

Veterán

Bejegyzések: 1690
RankRankRank
mobbo  avatar

# 39 - 2009. márc. 08. @ 03:42

van valami rc1 a neten
felraknam a macbookra, de nemtom mi lenne a legjobb megoldas
bootcamp mehet neki? driver lemez jo hozza?

Aláírás 

MacBook & iPod Nano, iPod Shuffle, Nike+

Macőrült

RankRankRankRank
Bambalazs avatar

# 40 - 2009. ápr. 13. @ 19:30

Senkinek nem kell a Windows 7?

A cégek 83 százaléka nem tervezi, hogy a megjelenés utáni első évben átállna Windows 7-re. A Microsoftot alapjaiban rázhatja meg, ha megismétlődik a Vista bukása. a teljes cikk itt olvasható

bM Függő

Bejegyzések: 5177
RankRankRankRankRank
Titi avatar

# 41 - 2009. ápr. 13. @ 20:46

Megint ezek a találgatások. A megkérdezettek ismerik egyáltalán azt, amiről nyilatkoznak?
(Ki fog enni a holnap reggeli rántottámból? Még ne árulom el, hogy túl sós lesz vagy túl édes…:))

Aláírás 

< Csenge Boglárka (már 2 éves és 3 hónapja Lelle Hajnalka is megszületett :)

Macőrült

RankRankRankRank
Bambalazs avatar

# 42 - 2009. ápr. 13. @ 20:53

édes? rántottába csak só kell, mint fűszer, esetleg ha kész, enyhén megszórva piros paprikával :))))

Törzsvendég

Bejegyzések: 674
RankRank
treffhetes avatar

# 43 - 2009. ápr. 14. @ 07:55
Bambalazs - 2009 ápr. 13. @ 20:53

édes? rántottába csak só kell, mint fűszer, esetleg ha kész, enyhén megszórva piros paprikával :))))

Ettél már a cseheknél rántottát? Jól megcukrozva lekvárral… ;-)

A win7-hez meg annyit, hogy szerintem is egész jól megy a béta…bár az nvidia driver még elég gagyi.
Én is remélem, hogy nem rontják el, mire kijön a végleges változat.

Aláírás 

Macbook 2.4 alu.A régi macbook is maradt. Bár csak az alaplap és a képernyő az eredeti.
De azért jó

Switcher

Bejegyzések: 42
Ati avatar

# 44 - 2009. ápr. 15. @ 10:29

Kedvencek:
http://techline.hu/szubjektiv/20071005_vicces_windows_hibauzenet.aspx

Aláírás 

Atimester
http://siker.noveles.net  -

Aktív

Bejegyzések: 174
Rank
macskajancsi avatar

# 45 - 2009. máj. 14. @ 23:14

Nem tudjátok hol lehet beállítani, hogy a képeket thumbnailként mutassa? Ez már az xp-ben is benne volt, itt meg a nézetnél csak méretet lehet állítani, az ikonra kattintva az oldalsó preview ablak is csak a képnéző ikonját mutatja.

Tiger hívők, nem hiányzik a Quick Look? Vagy a Spaces és a Time Machine?

első kérdésemre várom a választ, a második csak költői volt :)

Aláírás 

Macbook 1,83GHz 13,3” 1GB, iPod Photo 30GB, iPhone 2G 8GB, iBook G3