Az online Mac oktatas

RSS

Üdvözlünk a magyar Macintosh fórumon!   ·   Belépés   ·   Regisztráció
Fórum kezdőlap » Egyéb » International » Csaló tolvaj, vigyázzatok! 2.
Oldalak száma: 3
Csaló tolvaj, vigyázzatok! 2. 
Aktív

Bejegyzések: 52
Rank
Lui170 avatar

# 51 - 2008. nov. 20. @ 20:33

Sajnos neked ez volt az a bizonyos “tanulópénz”. Én pont ma vettem még egy Lcd tv-t. A neten néztem ki. Az egyik helyen nem lett volna mód a tv kipróbálására és kicsomagolására sem “csak” veszed, viszed. Azt mondták, hogy nincs rá idejük és helyük. Ha megveszed és nem jó akkor bizonyítsd be, hogy így hoztad el hibásan, ha nincs benne valami, akkor megint megszívtad! Nem is náluk költöttem el a pénzem. Egy ezressel fizettem többet a mási helyen ahol plusz 1 év garit kaptam az alap 1év mellé. Kicsomagoltam, kipróbáltam, megnéztem, hazahoztam, használom :D.

Aláírás 

iMac 24” Core2 Duo 2,8 4GB RAM,
iPhone 3G 8Gb, iPod nano 8Gb,
iPod shuffle 1Gb

Aktív

Bejegyzések: 90
Rank
westie1 avatar

# 52 - 2008. nov. 20. @ 20:42

Lui170/Hát igen te bölcsen vásároltál.Velem se fog mégegyszer elöfordulni ilyen baki.:(

Aktív

Rank
Lui170 avatar

# 53 - 2008. nov. 20. @ 20:50

Szerintem ne bánkódj! Örülj hogy “csak” 7000Ft-od bánja a dolgot.  Én az ilyen “"embernek"” három dolgot kívánok:
-Ha férfi, akkor soha többet ne álljon fel a farka/ -Ha nő, akkor szüljön sünt!
-Költse gyógyszerre az összes kicsalt pénzt!
-Töltse a karácsonyt egy nemibeteg gondozóban!

Aláírás 

iPod shuffle 1Gb

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 54 - 2008. nov. 20. @ 21:00

Remélem fog az átok..De azért megprobálom elökeriteni még ha sokba is fog kerülni..Nem lesz nyugodt karácsonya az biztos..

Aktív

Rank
Lui170 avatar

# 55 - 2008. nov. 20. @ 21:17

Csak finoman, óvatosan bánj vele :)!!! Egyébként lehet hogy egy Kósza a Gyűrűk urából! (Nagykanizsa,Zalaegerszeg....) Mondjuk nem csodálnám, ha egy ilyennnek nem lenne rendes otthona!

Aláírás 

iPod shuffle 1Gb

Aktív

Bejegyzések: 14
Rank

# 56 - 2008. nov. 20. @ 21:18

Üdv!
Csak azért, hogy még egy balek legyen! Én is megszívtam ugyanezt! Azaz az anyukám vette át, annak ellenére, hogy a lelkére kötöttem, hogy csak kibontás után vegye át! Hát ennyi!
Költse gyógyszerre! ..ahogyan azt már az előttem szóló is bölcsen kívánta!

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 57 - 2008. nov. 20. @ 21:24

Neked honnan érkezett a csomag? Nekem Zalaegerszegről. Milyen dobozban kaptad?

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 58 - 2008. nov. 20. @ 21:27

..azaz milyen üres dobozt kaptál :)

Aktív

Bejegyzések: 207
Rank
Atass avatar

# 59 - 2008. nov. 20. @ 21:45

nagyon gáz, remélem megtaláljátok, amúgy én is kinéztem magamnak az egeret, elg olcsó volt, de aztán hagytam gondoltam minek nekem ilyen egér...hát jó döntés volt

Aláírás 

MBP,iPhone

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 60 - 2008. nov. 20. @ 21:50

Szerencséd van, legalább te jól döntöttél!

Aktív

Bejegyzések: 207
Rank
Atass avatar

# 61 - 2008. nov. 20. @ 21:55

De ilyen téren nekem is megvolt már a tanuló pénzem, 25 ezer forint értékében...szóval Ti jobabn jártatok még ketten együtt is…

Aláírás 

MBP,iPhone

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 62 - 2008. nov. 20. @ 22:01

Szerintem nem csak ketten vagyunk, de a többiek miért nem írnak, azt nem tudom?

Aktív

Bejegyzések: 497
Rank
unregistered avatar

# 63 - 2008. nov. 20. @ 22:25
westie1 - 2008 nov. 20. @ 22:01

Szerintem nem csak ketten vagyunk, de a többiek miért nem írnak, azt nem tudom?

mert szégyenlik ;)
amúgy 7000 királyi forintot egy Mighty-ért nem adnék… egy razer-re arra igen… de egy amúgy is rossz egérre ennyit költeni…

amúgy jah… helyedben én is megkeresném és… inkább kulturáltan folytatom… szóval jól megbeszélném vele ;)

Aláírás 

MacBook Pro 15¨ Core 2 Duo 2.5GHz 4GB, Leopard, iPhone 3G 16GB
http://thingsforsale.uw.hu/

Moderátor

Bejegyzések: 958
RankRank
imarci avatar

# 64 - 2008. nov. 20. @ 22:40

Nem akarlak elkeseríteni, de jobb ha tudod, hogy a rendőrség SEMMIT nem fog tenni.
Sajnálom, de ez a helyzet. :-( Felejtsd ez a pénzedet.

("licit": az én tanulópénzem 100,000 ft volt.. - hidd el, Te még jól jártál)

Aláírás 

MacBook Pro 2,5 Early 2008  iPhone 3G

Aktív

Bejegyzések: 74
Rank
vadjak avatar

# 65 - 2008. nov. 20. @ 22:43

A Postán(OLK) megsérült és újracsomagolt küldeményekről jegyzőkönyv készül. Az újracsomagolás egy elzárt bekamerázott részen történik, de sajnos még így is történnek lopások. Bár szerintem nem a Postán történt a baki.

Aláírás 

MB 2Ghz C2D 1GB DDR2 80GB HDD

Aktív

Bejegyzések: 55
Rank

# 66 - 2008. nov. 21. @ 01:08

Azért, ha már ketten is feljelentik, az azért már súlyosabb csalásra utal. Így már lehet hogy lépnek vmit…

Aktív

Bejegyzések: 62
Rank
bableveske avatar

# 67 - 2008. nov. 21. @ 02:40

Ha a Magyar Bíróság határozata ellenére nem fizet ki engem valaki és “nem hajtható be” a pénzem (törvényes úton), sem semmilyen hatóság határozata ellenére nem fizetnek ki munkát..és Magyarországon ilyet meg lehet csinálni...(több milliós tétel), akkor egy 7000Ft-os egér ügyében mit várhat el az ember?

Nem akarlak elszomorítani...szorítsd meg a gatyaszíjad, ne kenyeret vegyél,hanem 3 zsömlét...Magyarországon seggbe**** és még neked kell bocsánatot kérni.

Aláírás 

2MBP-2.4 17’’,multi-touch
3MacPro, iPhone
6iMac
1Mini
+old timers

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 68 - 2008. nov. 21. @ 05:51

“Nem akarlak elszomorítani...szorítsd meg a gatyaszíjad, ne kenyeret vegyél,hanem 3 zsömlét...Magyarországon seggbe**** és még neked kell bocsánatot kérni.”
Ez sajnos így van .Én viszont megfogom keresni a “barátomat” és tisztázni fogom vele ezt a félreértést.

Aktív

Bejegyzések: 115
Rank

# 69 - 2008. nov. 21. @ 08:49

Na ezért nincsen még ebay.hu…

Aláírás 

iMac 20” | MacBook 2,1GHz | Time Capsule 1TB | iPhone 8GB

Aktív

Bejegyzések: 306
Rank

# 70 - 2008. nov. 21. @ 09:04

ez nem ugyanaz? http://mobilarena.hu/tag/plomplom.html

Aláírás 

PM G5 2.3

Törzsvendég

Bejegyzések: 641
RankRank
treffhetes avatar

# 71 - 2008. nov. 21. @ 09:53

hát ha ő az, akkor egyre furább. Mert látszólag ő is öntudatos vásárló
http://logout.hu/bejegyzes/plomplom/www_xenonizzo_hu/hsz_1-50.html

Aláírás 

Macbook 2.0CD. Már csak az alaplap és a képernyő az eredeti.
De azért jó

Aktív

Bejegyzések: 103
Rank
only_T avatar

# 72 - 2008. nov. 21. @ 11:29

westie1, ha megtaláltad az illetőt elmesélhetnéd a részleteket! Egyénként Én is olyan vagyok ha valaki lehúz 7rugóval inkább rádobok még ugyanennyit, de megtalálom és… szóval akkor kiderül milyen fából farakták.

Aláírás 

“I swear to God, It feel like every day is my birthday...”

Macőrült

Bejegyzések: 4240
RankRankRankRank
SolarEclipse avatar

# 73 - 2008. nov. 21. @ 11:36

nekem nem válaszolt.

amúgy elvileg ha feljelentést tettél nem kaphatja meg a pénzt szerintem.
mivel átvetted és egyből feljelentetted az utánvétes fizetésnél meg egy pár nap mire a kezébe kerül.
szóval nem igazán értem a dolgot.
össze kell szedni 3-4 nagy darab havert és kiverni belőle a szart.

Aláírás 

Roland Mc 202, JoMoX XBase09, Korg MS2000, PowerBook G4 17”, Newton 130

Aktív

Rank

# 74 - 2008. nov. 21. @ 12:48

Üdv mindenkinek a szívósoron!

“Neked honnan érkezett a csomag? Nekem Zalaegerszegről. Milyen dobozban kaptad?”
Még nem láttam, mert nem voltam otthon, az anyukám vette át!

A szép az, hogy írt a jóember magától! :

“ha a csomag körbe van tekerve átlátszó ragasztóval NE VEDD ÁT, valószínűleg felbontották! mások jártak így most :@”

Erre mit lépünk okosat?

Aktív

Rank

# 75 - 2008. nov. 21. @ 12:50

Ja még az előzőhöz:
aki nem mazsolázta végig a bejegyzéseket, annak mondom, hogy én vagyok az egyik, aki megszívta!

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 76 - 2008. nov. 21. @ 16:21

a626v6/Képzeld nekem ezt irta
“átum 2008. november 21. 1:18
tárgy Re: Re: Re: Egér info
részletek elrejtése 1:18 (15 órája)

Válasz

szia

nem kellene üresnek lennie :@
az a helyzet hogy nem egyedüli az eseted, akinek körbe volt tekerve a csomag átlátszó ragasztóval az hasonló helyzetben van sajnos :(
de inkább majd telefonon kellene beszélnünk, ezen a számon el tudsz érni: 30/4432xx0”

de amit adott az egy kamu telefonszám!!!

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 77 - 2008. nov. 21. @ 16:26

Ma voltam bent a postán a körözvény ügyében ,kifogják adni a nevét és a cimét annak aki a pénzt felfogja venni!!!! Nem lesz szép karácsonya az illetönek az biztos!

Macőrült

Bejegyzések: 4240
RankRankRankRank
SolarEclipse avatar

# 78 - 2008. nov. 21. @ 16:46

hogy lehet az hogy feljelentetted és a posta meg kiadja a pénzt?
kész vicc ez a magyar posta.

Aláírás 

Roland Mc 202, JoMoX XBase09, Korg MS2000, PowerBook G4 17”, Newton 130

Aktív

Bejegyzések: 39
Rank

# 79 - 2008. nov. 21. @ 16:50

Na, bakker én is megszívtam az “egeres Lacival”, csak nem talált a kereső csalók topicot, de akkor idézek magamtól:

gregoryus - 2008 nov. 21. @ 16:42

Sziasztok!

Nem tudom ide vág-e, de egy itteni hirdetés kapcsán csalás áldozata lettem, sajna. A napokban a mail címmel hirdető “úriembertől” vásároltam (volna) postai utánvéttel egy “bontatlan, dobozos Mighty Mouse-t”. Hozta a postás, gyanúsan vékonyka dobozban. Mivel nem ez az első ilyen egerem láttam már a dobozát. Átvettem, mondom a bácsinak, azért bontsuk már ki. A dobozban az Auchan karácsonyi akciós katalógusa volt legalább 32 példányban gondosan összehajtogatva… Postásbácsi rám néz: “nem erre számított, ugye?” Aztán elmondta, hogy gyakran előfordul, felvettünk egy jegyzőkönyvet, felhívtuk a logisztikát, megtörtént a bejelentés, panasztétel, satöbbi.
A csomagon a feladó kamu, mind a név, mind a cím. Érdekesség képpen email váltásunk alapján az eladó Nagykanizsát mondott, mint az áru helye, a csomagot Zalaegerszegről adták föl. Szerencsére a postás bácsi megmutatta a feladóvevényt, ugyanis azon rajta van egy vélhetően valós adat (vagy egy cím, vagy számlaszám, szerencsémre az előbbi) ahová a feladó a pénzt fogja megkapni. Így meglett a tényleges cím és nemsokára egy valódi név. Egyébként egy kis falu Zalaegerszegtől nem messze. A tudakozótól lett egy telefonszámom, hát felhívtam. Az illető édesapjával beszéltem, aki sajnos nem tudott nekem mobil számot adni és közölte, hogy a fia nagyon sokáig dolgozik éjfél előtt nemigen tér haza. Írtam a megadott mail címre egy ingerül, majd egy higgadtabb hangvételű levelet, melyekre egy nap csúszással választ is kaptam, mellé egy oylan telefonszámot, amin a mi Lászlónkról soha nem hallottak. Az ismert vezetékes telefonszámon különböző családtagokkal beszéltem, de László azóta sem hív fel, pedig én már nem haragszom, csak szeretnék neki a továbbiakra kudarcokban gazdag, hosszú, jelentéktelen életet kívánni. Ezt most nem azért a pár ezer forintért, de a cucc ajándéknak volt szánva, meg a csalódottság, meg hasonlók… Szóval csak óvatosan ! A tisztességes kereskedőknek és eladóknak pedig respekt’! Már akikkel Lászlón kívül dolgom volt.

Egyébként ezek alapján lehet, hogy megkereshetnénk a srácot én tudom a címét és a telszámát!

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 80 - 2008. nov. 21. @ 16:55

Sajnos a posta kiadja de tájokoztat a pénzfelvevö kilétéröl.Onnantol kezdve csak egy ugrás a “kikérdezése” az emberemnek:)Ha meg egy meghatalmazott veszi fel a pénzt az bűnsegéd és ő fogja “kézbesiteni” neki amit fog kapni!:)

Aktív

Bejegyzések: 211
Rank
doinel avatar

# 81 - 2008. nov. 21. @ 16:58

a 7000 Ft érték miatt önmagában ez csak tulajdon elleni szabálysértés, viszont ha már többeket is csőbe húzott ez a féreg, akkor a cselekmény már minősülhet üzletszerűnek, ez pedig már bűncselekményi szintre emeli a csalást (akkor is, ha az csak szabálysértési értékre (20.000,-Ft>) elkövetett), Btk. 318. § (2) bek. c) pont. ha már tett valaki feljelentést, érdemes más károsultaknak is az adott eljárásban jelentkezniük.

Aláírás 

macbook, iphone 8 gb 2G/3G, ipod 60 gb/tacsi 16 gb

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 82 - 2008. nov. 21. @ 17:05

Már hárman vagyunk károsultak:( Nemtudom elhinni,hogy csak hármunkat kárositott meg ez a kis tetü..!

Aktív

Rank

# 83 - 2008. nov. 21. @ 17:08

Már négyünkről tudok, egy másik fórumra is beírtam ezzel kapcsolatban és ott is jelezte egy tag, hogy megszívta ezzel a hirdetéssel

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 84 - 2008. nov. 21. @ 17:10

gregoryus/ Ez a tetü” nem idén barnult” fiatalember véletlenül?

Aktív

Bejegyzések: 6
Rank

# 85 - 2008. nov. 21. @ 17:18

Tekintettel arra hogy a személy hirdetés feladásakor tudta hogy az üzlet mögött nem fog valós teljesítés állni ezért egyértelműen a BTK 318 par.  (1) CSALÁS-t követte el.
Lehet feljelentést is tenni az ügyben mindhárom károsultnak. Az emberke feltételezem nagyon kezdő lúzer, 99% hogy meg lesz, de semmit nem fog érni, a pénz biztos megtérül de az embernek a bírósági pénzbüntetés nem veszi el a kedvét.
Az ilyen féregnek el kell venni a kedvét az üzleteléstől, főleg ha tudjátok a címet is.

Aktív

Rank

# 86 - 2008. nov. 21. @ 17:19

Kétszer hívtam telefonon. Egyszer az “édesapja” vette föl, a hangja alapján nem tűnt annak. Másodszorra egy nővel beszéltem, na az inkább viselte azt a bizonyos hanghordozást, de az is lehet, hogy csak zalai tájszóllás volt. Megjegyzem előítéleteim nincsennek, embereket szoktam megítélni és ez az illető most nagyon a bögyömben van… A privát üzenetemet megkaptad?

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 87 - 2008. nov. 21. @ 17:20

Igen megkaptam már válaszoltam is.

Törzsvendég

Bejegyzések: 682
RankRank
losodavid avatar

# 88 - 2008. nov. 21. @ 17:30

Már két napja olvasom a topicot, és nagyon sajnálom, hogy így jártatok. Én egyszer vettem egy Harman/Kardon SSII-t póstai utánvéttel Kaposvárról vagy honnan, 48ezer helyett 27ért ez is meglepő dolog volt, hogy ilyen olcsó, de elmagyarázták, hogy csak azért ennyi mert kint volt a polcon és bezárják a boltot. Szintén postai utánvét volt és azóta azt hallgatom és tökéletes. Szóval nem volt semmi para vele. Nekem eszembe sem jutna, hogy üres dobozt kapjak. Elég sokat vásároltam netről és ha tényleg szükségem volt a cuccra akkor kirándultam egy napot és elmentem ha kellett az ország másik felébe. Főleg ha egy ekkora méretű dologról volt szó mint egy egér. Nem kioktatni akarok senkit és még egyszer sajnálom, hogy így jártatok. Remélem lesz valami “Happy End”.

gregoryus/ Ez a tetü” nem idén barnult” fiatalember véletlenül?

Erre mégis honnan következtettél? Remélem te sem gondolod komolyan....

Aláírás 

MacBook Black Core Duo, iPod nano Black 2Gb, Harman Kardon SS II, Sennheiser cx 300

Aktív

Rank

# 89 - 2008. nov. 21. @ 17:37

Honnan idézted, mikor írtam én ilyet? Félre értés ne essék én is gyakran vásárolok utánvéttel posta/futár, külföld/belföld, de ennyire palira még nem vettek és még hülyének is néz az illető. Ráadásul a mód, ahogy mindezt elkövette eléggé alacsony iq-ra vall, de mint az előbb írtam nincsennek előítéleteim, még azokkal szemben sincsennek előítéleteim, akiknek előítéleteik vannak. :) :(

Törzsvendég

Bejegyzések: 682
RankRank
losodavid avatar

# 90 - 2008. nov. 21. @ 17:40

fú a végén összezavarodtam :) de asszem értem

különben nem neked címeztem, meg nem is néztem hogy ki írta ha jól emlékszem westie1, csak hirtelen megakadt a szemem.
Azt viszont aláírom, hogy a gyerek tényleg 5 forintot sem ér.

Aláírás 

MacBook Black Core Duo, iPod nano Black 2Gb, Harman Kardon SS II, Sennheiser cx 300

Aktív

Rank

# 91 - 2008. nov. 21. @ 18:02

Egyébként jelzem, hogy utánvételi csomagnál nem is gyanakszik az ember, lévén elég gyorsan ki lehet deríteni a feladó pontos kilétét. Ez a fickó célzottan csalt, hiszen mindenkinek 20. érkezett a csomag, átlátszó ragasztószalaggal körberagasztva. Nekm Ő fizette a posta költséget, elsőbségivel jött, nem kézzel írott, hanem nyomtatott címzéssel a dobozon, szabvány postai dobozban. Ez a pubi arra játszott, hogy majd ráfogja a postára és 7e forintért nem balhézik majd senki…

Veterán

Bejegyzések: 1717
RankRankRank
iPutyu avatar

# 92 - 2008. nov. 21. @ 18:11

Most komolyan:
Ha tudjátok, hogy hol található (márpedig ez nem bonyolult) akkor miért nem kap két pofont?
Sokkal hatásosabb mint a feljelentés.
Azután egy apple matrica a homlokára, hogy emlékezetes maradjon a dolog.

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 93 - 2008. nov. 21. @ 18:12

Már megvan a fotoja is!!! Apja biztonsági őr! Röhej ,hogy ilyen fia van..

Veterán

Bejegyzések: 1717
RankRankRank
iPutyu avatar

# 94 - 2008. nov. 21. @ 18:12

Így is idegesítő és bántó, ha velem történt volna már megkerestem volna biztosan. És nem a 7 rugó miatt. Hanem mert átvert.

Veterán

Bejegyzések: 1608
RankRankRank
JarodFree avatar

# 95 - 2008. nov. 21. @ 18:43

na ez kezd heppiend lenni. azért írjátok le, ha meglett a pasi, had örüljünk :-D

Aláírás 

iMac Core2Duo 17” 2GHz 2GB
PM G5 dc 2.3GHz 2.5 GB
Jézus reset téged!

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 96 - 2008. nov. 21. @ 18:45

Szép kis familia ez ...De ezt nemfogják megúszni.

Aktív

Bejegyzések: 1
Rank

# 97 - 2008. nov. 21. @ 18:52

háhá én tudom a megoldást!!!!
amint a blogjában látható, őt is átvágták (http://logout.hu/bejegyzes/plomplom/www_xenonizzo_hu/hsz_1-50.html)
úgyhogy biztos úgy döntött ,h ő most bosszút áll az emberiségen XD

Aláírás 

You can call me a sinner, you can call me a saint...

Macőrült

Bejegyzések: 4338
RankRankRankRank
MadCat avatar

# 98 - 2008. nov. 21. @ 19:30
iPutyu - 2008 nov. 21. @ 18:11

.....Azután egy apple matrica a homlokára, hogy emlékezetes maradjon a dolog.

TETOVÁLVA!

Aláírás 

Fully, during a fuck, count money....   Macskosz 

Aktív

Rank
westie1 avatar

# 99 - 2008. nov. 21. @ 19:34

Nagyon téved ha azt hiszi,hogy a hétezer forintbol nem lesz baja.

bM Függő

Bejegyzések: 6666
RankRankRankRankRank
kemeng avatar

# 100 - 2008. nov. 21. @ 19:37
MadCat - 2008 nov. 21. @ 19:30

iPutyu - 2008 nov. 21. @ 18:11

.....Azután egy apple matrica a homlokára, hogy emlékezetes maradjon a dolog.

TETOVÁLVA!

Mint mar irtam az Apple matricakat a kijelzore kell ragasztani

Oldalak száma: 3