Új fórum témák
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
- Mac Mini G4 airport. Honn ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- RAW-WAR 36
- Le a magyarországi apple ...
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
Sajnos neked ez volt az a bizonyos “tanulópénz”. Én pont ma vettem még egy Lcd tv-t. A neten néztem ki. Az egyik helyen nem lett volna mód a tv kipróbálására és kicsomagolására sem “csak” veszed, viszed. Azt mondták, hogy nincs rá idejük és helyük. Ha megveszed és nem jó akkor bizonyítsd be, hogy így hoztad el hibásan, ha nincs benne valami, akkor megint megszívtad! Nem is náluk költöttem el a pénzem. Egy ezressel fizettem többet a mási helyen ahol plusz 1 év garit kaptam az alap 1év mellé. Kicsomagoltam, kipróbáltam, megnéztem, hazahoztam, használom :D.
Szerintem ne bánkódj! Örülj hogy “csak” 7000Ft-od bánja a dolgot. Én az ilyen “"embernek"” három dolgot kívánok:
-Ha férfi, akkor soha többet ne álljon fel a farka/ -Ha nő, akkor szüljön sünt!
-Költse gyógyszerre az összes kicsalt pénzt!
-Töltse a karácsonyt egy nemibeteg gondozóban!
Üdv!
Csak azért, hogy még egy balek legyen! Én is megszívtam ugyanezt! Azaz az anyukám vette át, annak ellenére, hogy a lelkére kötöttem, hogy csak kibontás után vegye át! Hát ennyi!
Költse gyógyszerre! ..ahogyan azt már az előttem szóló is bölcsen kívánta!
Szerintem nem csak ketten vagyunk, de a többiek miért nem írnak, azt nem tudom?
mert szégyenlik ;)
amúgy 7000 királyi forintot egy Mighty-ért nem adnék… egy razer-re arra igen… de egy amúgy is rossz egérre ennyit költeni…
amúgy jah… helyedben én is megkeresném és… inkább kulturáltan folytatom… szóval jól megbeszélném vele ;)
Ha a Magyar Bíróság határozata ellenére nem fizet ki engem valaki és “nem hajtható be” a pénzem (törvényes úton), sem semmilyen hatóság határozata ellenére nem fizetnek ki munkát..és Magyarországon ilyet meg lehet csinálni...(több milliós tétel), akkor egy 7000Ft-os egér ügyében mit várhat el az ember?
Nem akarlak elszomorítani...szorítsd meg a gatyaszíjad, ne kenyeret vegyél,hanem 3 zsömlét...Magyarországon seggbe**** és még neked kell bocsánatot kérni.
“Nem akarlak elszomorítani...szorítsd meg a gatyaszíjad, ne kenyeret vegyél,hanem 3 zsömlét...Magyarországon seggbe**** és még neked kell bocsánatot kérni.”
Ez sajnos így van .Én viszont megfogom keresni a “barátomat” és tisztázni fogom vele ezt a félreértést.
hát ha ő az, akkor egyre furább. Mert látszólag ő is öntudatos vásárló
http://logout.hu/bejegyzes/plomplom/www_xenonizzo_hu/hsz_1-50.html
nekem nem válaszolt.
amúgy elvileg ha feljelentést tettél nem kaphatja meg a pénzt szerintem.
mivel átvetted és egyből feljelentetted az utánvétes fizetésnél meg egy pár nap mire a kezébe kerül.
szóval nem igazán értem a dolgot.
össze kell szedni 3-4 nagy darab havert és kiverni belőle a szart.
Üdv mindenkinek a szívósoron!
“Neked honnan érkezett a csomag? Nekem Zalaegerszegről. Milyen dobozban kaptad?”
Még nem láttam, mert nem voltam otthon, az anyukám vette át!
A szép az, hogy írt a jóember magától! :
“ha a csomag körbe van tekerve átlátszó ragasztóval NE VEDD ÁT, valószínűleg felbontották! mások jártak így most :@”
Erre mit lépünk okosat?
a626v6/Képzeld nekem ezt irta
“átum 2008. november 21. 1:18
tárgy Re: Re: Re: Egér info
részletek elrejtése 1:18 (15 órája)
Válasz
szia
nem kellene üresnek lennie :@
az a helyzet hogy nem egyedüli az eseted, akinek körbe volt tekerve a csomag átlátszó ragasztóval az hasonló helyzetben van sajnos :(
de inkább majd telefonon kellene beszélnünk, ezen a számon el tudsz érni: 30/4432xx0”
de amit adott az egy kamu telefonszám!!!
hogy lehet az hogy feljelentetted és a posta meg kiadja a pénzt?
kész vicc ez a magyar posta.
Na, bakker én is megszívtam az “egeres Lacival”, csak nem talált a kereső csalók topicot, de akkor idézek magamtól:
Sziasztok!
Nem tudom ide vág-e, de egy itteni hirdetés kapcsán csalás áldozata lettem, sajna. A napokban a mail címmel hirdető “úriembertől” vásároltam (volna) postai utánvéttel egy “bontatlan, dobozos Mighty Mouse-t”. Hozta a postás, gyanúsan vékonyka dobozban. Mivel nem ez az első ilyen egerem láttam már a dobozát. Átvettem, mondom a bácsinak, azért bontsuk már ki. A dobozban az Auchan karácsonyi akciós katalógusa volt legalább 32 példányban gondosan összehajtogatva… Postásbácsi rám néz: “nem erre számított, ugye?” Aztán elmondta, hogy gyakran előfordul, felvettünk egy jegyzőkönyvet, felhívtuk a logisztikát, megtörtént a bejelentés, panasztétel, satöbbi.
A csomagon a feladó kamu, mind a név, mind a cím. Érdekesség képpen email váltásunk alapján az eladó Nagykanizsát mondott, mint az áru helye, a csomagot Zalaegerszegről adták föl. Szerencsére a postás bácsi megmutatta a feladóvevényt, ugyanis azon rajta van egy vélhetően valós adat (vagy egy cím, vagy számlaszám, szerencsémre az előbbi) ahová a feladó a pénzt fogja megkapni. Így meglett a tényleges cím és nemsokára egy valódi név. Egyébként egy kis falu Zalaegerszegtől nem messze. A tudakozótól lett egy telefonszámom, hát felhívtam. Az illető édesapjával beszéltem, aki sajnos nem tudott nekem mobil számot adni és közölte, hogy a fia nagyon sokáig dolgozik éjfél előtt nemigen tér haza. Írtam a megadott mail címre egy ingerül, majd egy higgadtabb hangvételű levelet, melyekre egy nap csúszással választ is kaptam, mellé egy oylan telefonszámot, amin a mi Lászlónkról soha nem hallottak. Az ismert vezetékes telefonszámon különböző családtagokkal beszéltem, de László azóta sem hív fel, pedig én már nem haragszom, csak szeretnék neki a továbbiakra kudarcokban gazdag, hosszú, jelentéktelen életet kívánni. Ezt most nem azért a pár ezer forintért, de a cucc ajándéknak volt szánva, meg a csalódottság, meg hasonlók… Szóval csak óvatosan ! A tisztességes kereskedőknek és eladóknak pedig respekt’! Már akikkel Lászlón kívül dolgom volt.
Egyébként ezek alapján lehet, hogy megkereshetnénk a srácot én tudom a címét és a telszámát!
a 7000 Ft érték miatt önmagában ez csak tulajdon elleni szabálysértés, viszont ha már többeket is csőbe húzott ez a féreg, akkor a cselekmény már minősülhet üzletszerűnek, ez pedig már bűncselekményi szintre emeli a csalást (akkor is, ha az csak szabálysértési értékre (20.000,-Ft>) elkövetett), Btk. 318. § (2) bek. c) pont. ha már tett valaki feljelentést, érdemes más károsultaknak is az adott eljárásban jelentkezniük.
Tekintettel arra hogy a személy hirdetés feladásakor tudta hogy az üzlet mögött nem fog valós teljesítés állni ezért egyértelműen a BTK 318 par. (1) CSALÁS-t követte el.
Lehet feljelentést is tenni az ügyben mindhárom károsultnak. Az emberke feltételezem nagyon kezdő lúzer, 99% hogy meg lesz, de semmit nem fog érni, a pénz biztos megtérül de az embernek a bírósági pénzbüntetés nem veszi el a kedvét.
Az ilyen féregnek el kell venni a kedvét az üzleteléstől, főleg ha tudjátok a címet is.
Kétszer hívtam telefonon. Egyszer az “édesapja” vette föl, a hangja alapján nem tűnt annak. Másodszorra egy nővel beszéltem, na az inkább viselte azt a bizonyos hanghordozást, de az is lehet, hogy csak zalai tájszóllás volt. Megjegyzem előítéleteim nincsennek, embereket szoktam megítélni és ez az illető most nagyon a bögyömben van… A privát üzenetemet megkaptad?
Már két napja olvasom a topicot, és nagyon sajnálom, hogy így jártatok. Én egyszer vettem egy Harman/Kardon SSII-t póstai utánvéttel Kaposvárról vagy honnan, 48ezer helyett 27ért ez is meglepő dolog volt, hogy ilyen olcsó, de elmagyarázták, hogy csak azért ennyi mert kint volt a polcon és bezárják a boltot. Szintén postai utánvét volt és azóta azt hallgatom és tökéletes. Szóval nem volt semmi para vele. Nekem eszembe sem jutna, hogy üres dobozt kapjak. Elég sokat vásároltam netről és ha tényleg szükségem volt a cuccra akkor kirándultam egy napot és elmentem ha kellett az ország másik felébe. Főleg ha egy ekkora méretű dologról volt szó mint egy egér. Nem kioktatni akarok senkit és még egyszer sajnálom, hogy így jártatok. Remélem lesz valami “Happy End”.
gregoryus/ Ez a tetü” nem idén barnult” fiatalember véletlenül?
Erre mégis honnan következtettél? Remélem te sem gondolod komolyan....
Honnan idézted, mikor írtam én ilyet? Félre értés ne essék én is gyakran vásárolok utánvéttel posta/futár, külföld/belföld, de ennyire palira még nem vettek és még hülyének is néz az illető. Ráadásul a mód, ahogy mindezt elkövette eléggé alacsony iq-ra vall, de mint az előbb írtam nincsennek előítéleteim, még azokkal szemben sincsennek előítéleteim, akiknek előítéleteik vannak. :) :(
Egyébként jelzem, hogy utánvételi csomagnál nem is gyanakszik az ember, lévén elég gyorsan ki lehet deríteni a feladó pontos kilétét. Ez a fickó célzottan csalt, hiszen mindenkinek 20. érkezett a csomag, átlátszó ragasztószalaggal körberagasztva. Nekm Ő fizette a posta költséget, elsőbségivel jött, nem kézzel írott, hanem nyomtatott címzéssel a dobozon, szabvány postai dobozban. Ez a pubi arra játszott, hogy majd ráfogja a postára és 7e forintért nem balhézik majd senki…
háhá én tudom a megoldást!!!!
amint a blogjában látható, őt is átvágták (http://logout.hu/bejegyzes/plomplom/www_xenonizzo_hu/hsz_1-50.html)
úgyhogy biztos úgy döntött ,h ő most bosszút áll az emberiségen XD
.....Azután egy apple matrica a homlokára, hogy emlékezetes maradjon a dolog.TETOVÁLVA!
Mint mar irtam az Apple matricakat a kijelzore kell ragasztani