Új fórum témák
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
- Mac Mini G4 airport. Honn ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- Le a magyarországi apple ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- RAW-WAR 36
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
- Kalocsa és környéke?
BRinyo által javasolt 7200 RPM-es vinyók jelentősen lassabbak mint a 10000RPM-es WD-k. Nem 100MB/s sebessek hanem csak 85MB/s szemben az amlített 10000RPM-essel, ami 110MB/s.
(webes tesztoldalak mindenhol 85-öt írnak, csak egy magyar olda említ többet, ami nyilván kizárt.) és nem mindegy hogy 2 vinyó összefűzve 220 vagy csak 170 MB/s-et ad.
Nem vitatom hogy lassabb a 7200-as vinyo, de hogy jelentosen, azt mar inkabb - bar ez meglehetosen relativ nem csak a szemelyes igenyek miatt, de sokan nagy file-okkal dolgoznak amik egyben vannak, masok meg pont nem. Tobbeknek - nekem is - a raptorok ar/teljesitmeny viszonyaval van igen nagy bajunk.
Nekem egesz veletlenul egy BRinyo altal emlitett seagate 7200.11 van a hackintosh-omban, es meg kell mondjam igen kellemesen teker. Az altalad emlitett 85 mega/secet lazan viszi, de a 100-at is meguti, nem csak elmeletben, hanem gyakorlatban is. (na nem mintha tulzottan szamitana hogy 85mega/sec vagy 100 :)
Egybefuggo file-oknal nagyon gyors, a sok kicsi a gyengeje a viszonylag lassu eleres miatt.
Jah, gyakorlat...: 2 film duplikalasa (1460MB) 30mp (48,6MB/sec)
masik 2… (1780MB) 34mp (52,3MB/sec)
55 file-bol allo progz mappam duplikalasa (2,56GB) 51mp (50,2MB/sec)
(mivel errol a vinyorol olvasott, es erre irt, lehet szorozni az adatokat kettovel)
Xbench tobbet mert…
Disk Test 71.24
Sequential 175.48
Uncached Write 205.28 126.04 MB/sec [4K blocks]
Uncached Write 207.28 117.28 MB/sec [256K blocks]
Uncached Read 111.58 32.65 MB/sec [4K blocks]
Uncached Read 241.75 121.50 MB/sec [256K blocks]
Random 44.69
Uncached Write 14.55 1.54 MB/sec [4K blocks]
Uncached Write 259.14 82.96 MB/sec [256K blocks]
Uncached Read 90.82 0.64 MB/sec [4K blocks]
Uncached Read 169.52 31.46 MB/sec [256K blocks]
BRinyo által javasolt 7200 RPM-es vinyók jelentősen lassabbak mint a 10000RPM-es WD-k. Nem 100MB/s sebessek hanem csak 85MB/s szemben az amlített 10000RPM-essel, ami 110MB/s.
(webes tesztoldalak mindenhol 85-öt írnak, csak egy magyar olda említ többet, ami nyilván kizárt.) és nem mindegy hogy 2 vinyó összefűzve 220 vagy csak 170 MB/s-et ad.
Nem vitatom hogy lassabb a 7200-as vinyo, de hogy jelentosen, azt mar inkabb - bar ez meglehetosen relativ nem csak a szemelyes igenyek miatt, de sokan nagy file-okkal dolgoznak amik egyben vannak, masok meg pont nem. Tobbeknek - nekem is - a raptorok ar/teljesitmeny viszonyaval van igen nagy bajunk.
Nekem egesz veletlenul egy BRinyo altal emlitett seagate 7200.11 van a hackintosh-omban, es meg kell mondjam igen kellemesen teker. Az altalad emlitett 85 mega/secet lazan viszi, de a 100-at is meguti, nem csak elmeletben, hanem gyakorlatban is. (na nem mintha tulzottan szamitana hogy 85mega/sec vagy 100 :)
Egybefuggo file-oknal nagyon gyors, a sok kicsi a gyengeje a viszonylag lassu eleres miatt.
Jah, gyakorlat...: 2 film duplikalasa (1460MB) 30mp (48,6MB/sec)
masik 2… (1780MB) 34mp (52,3MB/sec)
55 file-bol allo progz mappam duplikalasa (2,56GB) 51mp (50,2MB/sec)
(mivel errol a vinyorol olvasott, es erre irt, lehet szorozni az adatokat kettovel)
Xbench tobbet mert…
Disk Test 71.24
Sequential 175.48
Uncached Write 205.28 126.04 MB/sec [4K blocks]
Uncached Write 207.28 117.28 MB/sec [256K blocks]
Uncached Read 111.58 32.65 MB/sec [4K blocks]
Uncached Read 241.75 121.50 MB/sec [256K blocks]
Random 44.69
Uncached Write 14.55 1.54 MB/sec [4K blocks]
Uncached Write 259.14 82.96 MB/sec [256K blocks]
Uncached Read 90.82 0.64 MB/sec [4K blocks]
Uncached Read 169.52 31.46 MB/sec [256K blocks]
Ezt hiába írtad le, mert van akinek a raptorok az isten, még akkor is, ha ők vettek túlárazott terméket. Nekem az elmúlt 7évben összegyűlt pár seagate vinyó: 40gb 2x120gb 2x160gb 4x250gb(7200.8 65MB/s) 3x500gb(7200.10 78MB/s és 2db 7200.11 104MB/s) Még egyik sem hibásodott meg. Elérési időt sosem mértem, de percenként 6GB megy egyik vinyóról másikra. Egyiken van kb 7GB szabadon, azon már csak 75MB/s körül mozog az adat… Szóval senki ne vegyen ilyet, kész átverés. Bezzeg a raptorok.
Komolyan. Írtam 3 típust, azokat ajánlom és nem viccből.
Szóval elvileg azt mondjátok, hogy felesleges az új Mac pro, mivel semmi sem tudja még kihasználni a 8 magot és inkább a gyorstárnak használt vinyóhegyre öszpontosítsak? Ezek szerint vehetnék egy 2 gigás 2x2 magos “régebbit” használtan - mivel a proci annyira nem számít - 300k körül és turbózzam fel RAM-mal és sok RAID0-ba kötött HDD-vel? De mivel 3-4 évre tervezek, ki tudja, hogy nem lesz e a PS CS5 vagy bármi más addigra olyan, hogy a 8 mag se lesz hiába?
Repa: ne a magokra koncentrálj szerintem. Áll még az állításod, hogy Windowst fogsz rajta futtatni így is úgy is? Mert ha igen, akkor pénzkidobás a MacPro bármennyire is csinos és fasza. Macet kizárólag OSX-ért érdemes venni. Minden másra a többi márkás gyártó legalább olyan használható (ha nem is olyan szép) megoldást kínál. És akkor ott vannak a szervíz és csereügyek, amik sokkal, de sokkal jobbak a többi gyártónál.
Részben áll. Alapvetően elegem van a ringyózból, de nem szabadulhatok tőle, viszont szívesen belekóstolnék az OSX-be, de két gépet nem szeretnék. Bár most kezd egyre jobban körvonalazódni, hogy mit is fogok csinálni. Nekem mindenképpen szükségem lenne egy külsőre is nagyon szép laptopra fotózásokhoz (nem használni, hanem szereplőnek). Számomra egyik pöcös laptop sem olyan szép, mint a macpro (rengeteget kerestem és nem), ezért eldöntöttem, hogy veszek egyet használtan (250 körül), így bele is kóstolhatok az OSX-be és még pénzem is marad egy nagyon erős pöcöre. Ha megtecc az OSX vagy elégedetlen leszek a pöcövel, akkor szerintem lesz rá lehetőségem hogy jövőre teljesen átálljak (nem számítva kötelező winfosos alkalmazásokat) az asztali géppel is.
Na most akkor Te MacPro-t akarsz (asztali), vagy MacBook Pro-t (laptop)?
első körben Mac Pro-t szerettem volna (azért is írtam ide), de több hozzászólásból is az jött le, hogy tulképpen az új brutál masina nem feltétlenül szükséges, ahhoz, amire nekem kellene, elegendő egy “gyengébb” (pl. az előző 4 magos változat) viszont gyors HDD-kel. Ezért időközben átgondoltam, hogy tulképpen az asztali gép mellett (Mac vagy Pöcö) egy MBP is kellene, ezért írtam a fentieket. Így a keretbe mindkettő beleférne.
250-300-ért nehezen fogsz kapni mac pro-t. És arra már nincs is gari. Meg költhetsz rá alapból. Egy alaplaphiba min. 200e kiadás lesz. Ilyeneket is kalkulálhatsz… Egy dell (akár xps is) elég elgondolkodtató - vista home premium 64b, 3-4év gari. 300ért kb ezt kapod pc vonalon. Modell mellé meg rakhatsz működésképtelen powerbook-ot is…
első körben Mac Pro-t szerettem volna (azért is írtam ide), de több hozzászólásból is az jött le, hogy tulképpen az új brutál masina nem feltétlenül szükséges, ahhoz, amire nekem kellene, elegendő egy “gyengébb” (pl. az előző 4 magos változat) viszont gyors HDD-kel. Ezért időközben átgondoltam, hogy tulképpen az asztali gép mellett (Mac vagy Pöcö) egy MBP is kellene, ezért írtam a fentieket. Így a keretbe mindkettő beleférne.
Csak halkan mondom (ismét), keresd meg bubu-t, megoldja a problémádat. Komoly géped lesz jó áron, és még az OSX-el is megismerkedhetsz…
Jah, meg a hétvégén készülök egy kicsit komolyabb teszttel CS3 alkalmazások (photoshop, premiere, after effects), Cinema4D. Tesztelni kívánt rendszerek: 10.4 - 10.5 - WinXP - Vista64
Ha van valakinek ötlete, projektfájlja, stb, akkor az időben jelezze. Jövő héten pedig igyekszem publikálni az eredményeket. Izgulok, melyik rendszer lesz a legjobb és sajnálom egyúttal, hogy nincs még hivatalos CS4 trial. :)
150e-ért van jó 4magos pc(4x2,4ghz/8gb ram/320gb hdd/dvdíró/radeon4650). 180ból már kijön egy alap mac pro teljesítményű is(4x2,8). +45e a 4x320gb raid0 scratch, amit simán be lehet szerelni. Majdnem mindenre 3év gari alapból, vagy van amire több is. Ha pl CS jobban muzsikál win alatt, akkor erre szavaznék… Software-ek extrák mind…Csak halkan mondom (ismét), keresd meg bubu-t, megoldja a problémádat. Komoly géped lesz jó áron, és még az OSX-el is megismerkedhetsz…
Azért tetszik ez a fórum ,mert idejöttem érdeklődni Mac-ek iránt (szerettem volna legalább egyet) és most már nem is akarok egyet se venni. :)
egyébként én találtam itt az eladó cuccok között 360-as irányáron egy másfél éves 4 magos MacPro-t (nem ez a cél, csak mondom). MBP pedig csak a fotózásokon kell hogy modell legyen, de azon kívül azért szükségem is lenne rá működőképesen (nem mellesleg a fotózásokra makulátlan, karcmentes példány kellene).
Tököm ezekbe a közel egyforma nevekbe, természetesen megint elírtam az előző hozzászólásomban, ezért értett BRinyo félre:
“Számomra egyik pöcös laptop sem olyan szép, mint a macpro (rengeteget kerestem és nem), ezért eldöntöttem, hogy veszek egyet használtan (250 körül)” itt a macpro, az Mac Book Pro akart lenni (nem is igazán hasonlítanék össze egy pöcös laptopot egy asztali Mac-el szépségre)
Veszel egy új laptopot a jövő héten bejelentettek közül, meg veszel egy kraft-os pécét és boldog lehetsz. Win és os x egyaránt fut már mindenféle kenyérpirítón. Persze, a pc sosem 100%-os, de egy mac már valószínűbb, hogy gond nélkül futtat bármilyen rendszert…
Végigolvastam a topicot, látom páran bennevannak a témában, úgyhogy megkérdezem,hogy…
Érhetek-e el számottevő gyorsulást, ha egy külső fw házba teszek két gyors hdd-t, akár veloci-t, akár mást és a photoshopba beállitom, hogy ide dolgozzon, vagy belehet-e egyáltalán állítani? Macbook-ba nem sok alternativa van, max. ssd, de abba 128gb-t tenni többe kerül, mint a gép…
imiapek: beállítani be lehet, de aztán légy résen PS indulásnál. Viszont az MacBookon csak FW400-as van, az pedig lassú. FW800-on lenne kb. azonos a teljesítmény, mint egy beépített vinyónál, de így sajna nem nyersz semmit.