Új fórum témák
- HD Sentinel for MAC? Mere ...
- upc chello probléma
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- Azonnali kérdések topicja ...
- RAW-WAR 36
- Le a magyarországi apple ...
- Februári találkozó
- hdd probléma
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Sid Meier's Pirates for M ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- bM design 2008
- Egy kis segítséget kérnék ...
- diafilmek nektek
az enéym nincs törve, 572 az Other (gondolom ebben benne van a FileMagnet cucc is)
honnan tudhatom meg, mennyi a szabad hely a rendszerpartíción?köszi Sala, így már alá is támasztottad a véleményemet :)
feltöröd és felrakod a bossprefs appot az mutatja a rendszer partició foglaltságát :)annyira azért nem izgat, hogy emiatt feltörjem. most épp jól működik a kicsike, nincs szívem belepiszkálni.
de jó tudni, hogy van lehetőség és töb lehet az other, mint 500 töretlenül!)
Megvettem az rcpinball appot. Néha induláskor kifagy, de ha restartolok megy tökéletesen,
Ezért következtettem (hibásan) memóriaproblémára. Nálam még csak 384 mega az Other rész, gondoltam kevés a hely az induláshoz ami még van az 500-ból.
Engem zavar ha törve van a telefon, amikor vásároltam máshogy nem lehetett hozzájutni. (és igy tökéketesen múködik, gyors minden, kivéve ez az egy app indulása néha)
Régen ugye pakolgattuk boss tool-al hogy maradjon hely. (akkor még 300 mega volt)
Akkor ezt miért is kellet?
Most én 2.0.2. használok törés nélkül 1gen készüléken.
Világosítsatok fel!
gondoltam hogy ezért írod amit írsz.
de azért gondolj bele hogy a régi telefonon 1.1.4-ig nem volt appstore így minden app a 300 megával gazdálkodott. (nem is kellett több mert nem volt hivatalosan semmilyen külső alkalmazás)
ezért ha te feltörted a telefont és elkezdtél installerből telepítgetni akkor ez hamar el is fogyott mivel minden a rendszerparticióra települt.
ezért kellett a boss tool-al átpakolni az applications mappát.
most ezt módosította az apple az új 2.x szoftverében mivel már hivatalosan van appstore, így most már az applications mappa automatikusan a főmemóriából fogyaszt, ami ha belegondolsz logikus is.
Engem zavar ha törve van a telefon
engem meg az zavar ha nincs törve :)
nem vagyunk egyformák.
amúgy ez a törés szó szerintem kicsit túlzás, mivel sem az aktiválást nem kell buzerálni, sem unlockolni nem kell a telefont, és még a bootloaderrel sem kell .
pusztán a teljes filerendszerhez férünk így hozzá ;)
Engem zavar ha törve van a telefonengem meg az zavar ha nincs törve :)
nem vagyunk egyformák.
amúgy ez a törés szó szerintem kicsit túlzás, mivel sem az aktiválást nem kell buzerálni, sem unlockolni nem kell a telefont, és még a bootloaderrel sem kell .
Ezentúl a módosított szót használom.
Engem zavar ha törve van a telefonengem meg az zavar ha nincs törve :)
nem vagyunk egyformák.
Engem az zavarna ha te, nem módosítanád, mert akkor nem jutnék(nánk) ezekhez az infókhoz!
Egy másik topikban válaszoltam egy sms küldős kérdésre.
Szerintetek ezzel http://www.jugaari.com/ lehetne a desktopon irva, sms-t küldeni ?
RSS olvasáshoz nekem bejött: http://www.newsgator.com/Individuals/NetNewsWire/
Szerveren keresztül szinkronban tartja a desktopot és a telefont.
A reggel letöltött news-t offline (1gen) lehet olvasni.
Ingyenes!
sziasztok
nézelődtem a programok között, de részben annyi volt, hogy nem tudtam választani, részben meg nem volt olyan amit én kerestem…
szóval szükségem lenne az MDAPro-ról való áttéréshez egy
“pénzkezelő” programra (eddig a Cash Organizert használtam)
Task managerre (amit az Outlookkal szinkronizálni lehet)
szótár programra (Angol, Német)
“titkosító” programra (jelszavak tárolásához, esetleg olyanra ami Mac-el is kezelhető)
Ha esetleg van valakinek a fenti programokkal kapcsolatban tapasztalata, és leírná, azt nagyon megköszönném.
sziasztok
nézelődtem a programok között, de részben annyi volt, hogy nem tudtam választani, részben meg nem volt olyan amit én kerestem…
“titkosító” programra (jelszavak tárolásához, esetleg olyanra ami Mac-el is kezelhető)
Ha esetleg van valakinek a fenti programokkal kapcsolatban tapasztalata, és leírná, azt nagyon megköszönném.
Az utolsó kérésedre:
http://agilewebsolutions.com/products/1Password?version=2.8.2-7200
Mac kliens, szerver szinkron.
Task manageren mit értessz? iCal Adressbook eleve adott.
Sziasztok, az a problémám, szeretnék regisztrálni az appstore-ba, de nem tudok túljutni a VISA kártyás részen. Elvileg ki lehet hagyni ezt a részt, mert a FREE programokat akkor hogyan töltsem le? De eddig nem tudtam kihagyni ezt a részt. Segítsetek, hogyan tudnék reg-ni az appstore-ba!
Sziasztok, az a problémám, szeretnék regisztrálni az appstore-ba, de nem tudok túljutni a VISA kártyás részen. Elvileg ki lehet hagyni ezt a részt, mert a FREE programokat akkor hogyan töltsem le? De eddig nem tudtam kihagyni ezt a részt. Segítsetek, hogyan tudnék reg-ni az appstore-ba!
http://itmsgiftcard.fw.hu/iTunes_Music_Store_Gift_Card/Main.html
1password csak 1 ideig lesz ingyenes az infoja alapjan.
nalam progik:
::: iDrum hiphop edition - dobsampler, pattern sequencerrel
::: beatmaker - sztem a legjobb zenekrealo cucc ajfonra, sajna ugy tunik tobb baros patterneket meg nem tud, de szinkronizal pcvel es maccel is
::: WinePad, BeerPad: sor es borvelemenyezo progi. lefotozod cimket, leirod hogy izlett e meg ilyenek. en imadom, mert nagyon sokszor probalok ujdonsagokat megkostolni, aztan tokre elfelejtem mi izlett es mi nem :D
FREE-k:
-----------------
::: evernote anti-feledekenyseg program szetszortaknak mint en. egyszeruen zsenialis
::: flashlight :)
::: matches - sima memoria progi
::: sol free - passzianszok (5db- ebbol sztem 2 megoldhatatlan :) )
::: voice notes - sima audio felvevo, nagyon jo megbeszelesekre
::: wordpress - postokat lehet innen tolni wphez
::: rdp - ez egyszer meg jo lesz remote desktopra de meg nem kellett
::: palringo - msnezni, kar hogy ugye hatterben nem tud futni
::: Tris - fura kezelesu tetris
::: Cubicman lite - imadom. bloxorz szeru jatek, lassan meg is kene venni mert kivegeztem a palyakat
::: Labyrint LE - evvel lehet sztem a legjobban csodalkozasokat elocsiholni ajfont nem ismerokbol :) annak a fajateknak az emulacioja, ahol 1 golyot kellett celba juttatni
igaz meg nem vettem meg, de a data case nevezetu progi tenyleg tetszik, ahogy igy nezem. 1 hianyzik nekem, barmifele szoveges doksi letrehozasa vele. esetleg talaltatok erre valami megoldast?
elore is koszi
Csak tárolja az adatokat, módosítani nem tudod vele.
igaz meg nem vettem meg, de a data case nevezetu progi tenyleg tetszik, ahogy igy nezem. 1 hianyzik nekem, barmifele szoveges doksi letrehozasa vele. esetleg talaltatok erre valami megoldast?
elore is kosziCsak tárolja az adatokat, módosítani nem tudod vele.
jaja, koszi, es esetleg tudsz valami olyan progit, ami ezt a kerdest orvosolja?
Megnéztem az 1Password-öt de nem tetszik, hogy “is free for a limited time”
Most beírogatod az adataidat aztán, meg kitalálják hogy 20€ az ára, és kereshetek másik alkalmazást.
Akkor már inkább kifizetek 8€ a Mecrets PW Man-ért és tudom, hogy mennyibe fájt.
Nem?
Tényleg látta már valaki “működés közben” a Mecrets Password Manager programot?
Használja valaki a Files programot? Ennek is van jelszavas védelme és a fájolk szerkeszthetőek a Macről is, ergo kényelmesen használható. Tetszik nekem, de jó lenne ha lenne valakinek valamilyen közvetlen tapasztalata.
Sajnos még nem. Én is várom hogy az Apple előrukkoljon az iWork iphone-ra optimalizált változatával. (lehet hogy nem véletlenül hiányoznak ezek a funkciók a külsős programokból)
Még egy érv a Data Case mellett:
Segítségével ha a wi-fi háló adott, pendriwe módjára tudod mozgatni az adatokat, akár mac és pc platform között is.
Megnéztem az 1Password-öt de nem tetszik, hogy “is free for a limited time”
Most beírogatod az adataidat aztán, meg kitalálják hogy 20€ az ára, és kereshetek másik alkalmazást.
Akkor már inkább kifizetek 8€ a Mecrets PW Man-ért és tudom, hogy mennyibe fájt.
Nem?
Nekem nagyon bejött az 1Password. Remekül beintegrálták a safariba (regelek egy weboldalon, rögtön tárolja a webcímet, jelszót, login-t), kényelmes, és nem rossz a jelszógenerátora sem.
Az mac-es verzió ára ugye adott, várok még tart a próbaidő, de nagyon tetszik.
(amit beírogattam nem vész kárba, text vagy html formátumban is kiexportálható)
http://plastik.hu/2008/08/27/meghalt-a-kiraly-eljen-a-kiraly/
Én is tőlük vásároltam reedem kódot, maximálisan korrektek!
a MobileFinder es a Data Case ugyanazon mappakba dolgozik? (remelem erthetoen irtam le :) ha nem, akkor megprobalok maskepp fogalmazni)
az iPhone mappa elrendezeset ugyanugy kepzeljem el, mint az asztali OSX-et?
lehet buta kerdesek, de nem akarok kaoszt a keszuleken :)
sziasztok
-iXpenseIt
-? én a ToDo-t használom, de az csak a neten szinkronizál
-passz
-lockbox
Letöltöttem a DataCase-t de először felhasználói nevet, jelszót kért. Egy felcsatolt mappát sem tudtam megnyitni, azt írta ki, hogy nincs hozzá jogom.azok a fránya crackelt programok.
Nem, az iTunesről töltöttem le.... És így se megy.
pedig ilyet csak akkor csinál ha a letöltött xxxx.ipa.zip file-t kicsomagolod és úgy másolod fel a telefon applications mappájába.
lehet, hogy mar felfigyeltetek ra, de most az Enigmo nevezetu jo kis jatek szeptember 2-ig olcsobb, most csak 4,99 euro.
app store link: http://phobos.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=281736535&mt=8
A telefon böngészőjébe, írva tudod aktivizálni, a végleges verzió fizetős.
rss olvasasba velemenyem szerint maga a safari verhetetlen, nem kell ahoz kulon app :)
Én a mailt használtam eddig még ki nem próbáltam ezt:
http://www.newsgator.com/Individuals/NetNewsWire/
Sokkal kényelmesebb, több a lehetőség, funkció, pláne ha a telefonra is felteszed: http://www.newsgator.com/Individuals/NetNewsWireiPhone/Default.aspx
hmm, MobileFinder-t hasznalok, ha jol veszem eszre, akkor a benne tarolt file-okat nem tudom mailhoz csatolni ugye? pedig hasznos dolog lenne…
Ezt a Data Case sem tudja.
Olvastam fentebb hogy a Mobile Finder tud szerkeszteni bizonyos fájlokat.
Ez mit jelent?
hmm, MobileFinder-t hasznalok, ha jol veszem eszre, akkor a benne tarolt file-okat nem tudom mailhoz csatolni ugye? pedig hasznos dolog lenne…Ezt a Data Case sem tudja.
Ez mit jelent?
MobileFinder:
popec ul megvan oldva minden. van egy home konyvtarad, ott turkalhatsz. letretudsz hozni mappat es txt filet. a txt filet tudod szerkeszteni, azaz irni bele, copy-paste termeszetesen nincsen, meg mint irtam, a filek mail valo elkuldese is hianyzik nekem.
a filek mozgatas gep es iphone (es forditva) kozott total egyszeru: van egy sharing gomb a MobileFinder-be, ha azt elinditom, akkor bonjouron keresztul ftpn kezelehetoek a filek (termeszetesen ugyanazom wifi halon van a gep es a telo is).
szal jo nagyon, csak ez a mail kuldes lehetosege hianyzik.
hmm, MobileFinder-t hasznalok, ha jol veszem eszre, akkor a benne tarolt file-okat nem tudom mailhoz csatolni ugye? pedig hasznos dolog lenne…Ezt a Data Case sem tudja.
Ez mit jelent?MobileFinder:
popec ul megvan oldva minden. van egy home konyvtarad, ott turkalhatsz. letretudsz hozni mappat es txt filet. a txt filet tudod szerkeszteni, azaz irni bele, copy-paste termeszetesen nincsen, meg mint irtam, a filek mail valo elkuldese is hianyzik nekem.a filek mozgatas gep es iphone (es forditva) kozott total egyszeru: van egy sharing gomb a MobileFinder-be, ha azt elinditom, akkor bonjouron keresztul ftpn kezelehetoek a filek (termeszetesen ugyanazom wifi halon van a gep es a telo is).
Köszi.
Arra lett volna szükségem hogy egy nagyméretű (lista) dokumentumon belül egy adott szóra tudjak keresni.
A Data Case is egyszerű, annyi a külöbség hogy ha elindítod külső meghajtóként mountol fel, meg http-n is elérhető. Ez viszont semmit nem tud szerkeszteni.
Ez mit jelent?MobileFinder:
popec ul megvan oldva minden. van egy home konyvtarad, ott turkalhatsz. letretudsz hozni mappat es txt filet. a txt filet tudod szerkeszteni, azaz irni bele, copy-paste termeszetesen nincsen, meg mint irtam, a filek mail valo elkuldese is hianyzik nekem.a filek mozgatas gep es iphone (es forditva) kozott total egyszeru: van egy sharing gomb a MobileFinder-be, ha azt elinditom, akkor bonjouron keresztul ftpn kezelehetoek a filek (termeszetesen ugyanazom wifi halon van a gep es a telo is).
Köszi.
Arra lett volna szükségem hogy egy nagyméretű (lista) dokumentumon belül egy adott szóra tudjak keresni.
A Data Case is egyszerű, annyi a külöbség hogy ha elindítod külső meghajtóként mountol fel, meg http-n is elérhető. Ez viszont semmit nem tud szerkeszteni.
csak elorukkol mar valamelyik fejleszto egy minden igenyt kielegito filekezelovel :) csak turelmesen kell varni :)