Új fórum témák
- HD Sentinel for MAC? Mere ...
- upc chello probléma
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- RAW-WAR 36
- Azonnali kérdések topicja ...
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- Le a magyarországi apple ...
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Sid Meier's Pirates for M ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- hdd probléma
- MacWorld 2009: még a csev ...
- bM design 2008
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
Higgyétek el hogy a 2.0.2 firmware-val semmi gondom nem volt még, érdekes (ugyanakkor elszomorító az, hogy ennek nem így kellene működnie) amiről beszéltek.
Én amúgy mindig restartolok egy app telepítése után. (régi windows beidegződés) Ártani nem árt.
Higgyétek el hogy a 2.0.2 firmware-val semmi gondom nem volt még, érdekes (ugyanakkor elszomorító az, hogy ennek nem így kellene működnie) amiről beszéltek.
Én amúgy mindig restartolok egy app telepítése után. (régi windows beidegződés) Ártani nem árt.
Jogos a pont!
Thx mindent macuser!
hali.
gps-nel kell valamit kulon allitani meg? nem nagyon sikerul mukodesre birnom, Location Service be van kapcsolva, de amikor ranyomok a frissitesre Maps-ben, akkor csak keres, de nem talal semmit. (parszor pedig vmi USA poziciot jelolt meg current locationnek :) )
Bevolt kapcsolva a Local Ser. ami állítólag meríti. Hát tényleg merít :) 3G fogyaszt. közben ment a zene. Ja amúgy az internetet úgyértem hogy a maps is ment, mivel az is a nethez tartozik :)
Ez így is halovány.
5-6 órát el kéne így ketyegnie.
Ja amúgy az internetet úgyértem hogy a maps is ment, mivel az is a nethez tartozik :)
most neteztél vagy egy órán keresztül a maps-et nyomogattad?
zenehallgatás fogyasztása lófitty
3G internetre 5 órát írnak a neten : Up to 5 hours on 3G
erre még ha rákapcsolom a GPS-t akkor sem szabadna szerintem 1 óra alatt lemerülni
Bevolt kapcsolva a Local Ser. ami állítólag meríti. Hát tényleg merít :) 3G fogyaszt. közben ment a zene. Ja amúgy az internetet úgyértem hogy a maps is ment, mivel az is a nethez tartozik :)Ez így is halovány.
5-6 órát el kéne így ketyegnie.
számból vetted ki a szót :)
szerintem is legalább 4-5 órát el kéne így mennie
A “nagy könyv” szerint 5órát bír 3G-n nettel. Azért közben ment a gps, meg zene, folyamatosan ment. Még a kijelző sem kapcsolt le 1mp-re sem. Jó oké hogy ez gyengus, de ki használja így? :D
Vki írta hogy Locallal+beszéd: 1órát bírt. Hát most ugyan ez, csak itt nem volt beszéd
Ja amúgy az internetet úgyértem hogy a maps is ment, mivel az is a nethez tartozik :)most neteztél vagy egy órán keresztül a maps-et nyomogattad?
zenehallgatás fogyasztása lófitty
3G internetre 5 órát írnak a neten : Up to 5 hours on 3G
erre még ha rákapcsolom a GPS-t akkor sem szabadna szerintem 1 óra alatt lemerülni
Nekem a net azt jelenti hogy minden, ami generál forgalmat. Azaz minden netes cucc.
Holnap megint megnézem. De most úgy hogy közvetlenül a töltőről veszem le. Mert most péntek éjszakától ma de.-ig készenlétben volt,3G-vel. Lehet ez volt a baj? :)
őő a 3G 5 óra véletlenül nem azt jelenti hogy beszéd? csak mert ha megnézitek jobban (meg a régi bejelentéseket, tech spec-eket, stb) akkor ott az van hogy 3G-s hálózaton beszédnél “up to 5 hours” na meg honalpon is:
Talk time:*
Up to 5 hours on 3G
Up to 10 hours on 2G
*
Talk time: Testing conducted by Apple in May and June 2008 using preproduction iPhone 3G units and software. iPhone 3G units were connected to a 1900MHz network or a 2100MHz network. All settings were default except: Call Forwarding was turned on; the Wi-Fi feature Ask to Join Networks was turned off. Wi-Fi was enabled but not associated with a network. Battery life depends on the cellular network, location, signal strength, feature configuration, usage, and many other factors. Battery tests are conducted using specific iPhone units; actual results may vary.
szóval 3G-n netezni és 3G-s hálózaton beszélni szerintem teljesen más… gyanítom hogy a net sokszor gyorsabban szívja az aksit mint a beszéd… vagy nagyon rosszul gondolom?
őő a 3G 5 óra véletlenül nem azt jelenti hogy beszéd? csak mert ha megnézitek jobban (meg a régi bejelentéseket, tech spec-eket, stb) akkor ott az van hogy 3G-s hálózaton beszédnél “up to 5 hours” na meg honalpon is:
Talk time:*
Up to 5 hours on 3G
Up to 10 hours on 2G
*
Talk time: Testing conducted by Apple in May and June 2008 using preproduction iPhone 3G units and software. iPhone 3G units were connected to a 1900MHz network or a 2100MHz network. All settings were default except: Call Forwarding was turned on; the Wi-Fi feature Ask to Join Networks was turned off. Wi-Fi was enabled but not associated with a network. Battery life depends on the cellular network, location, signal strength, feature configuration, usage, and many other factors. Battery tests are conducted using specific iPhone units; actual results may vary.
szóval 3G-n netezni és 3G-s hálózaton beszélni szerintem teljesen más… gyanítom hogy a net sokszor gyorsabban szívja az aksit mint a beszéd… vagy nagyon rosszul gondolom?
nagyon
Internet use:
Up to 5 hours on 3G
Szücs András írta az előző lapon:
“Az extrém használathoz elég annyi, hogy bekapcsolod a GPS-t (Location Services). Nekem ez exponenciálisan csökkenti az akksit.
Ha BT és WIFI be van kapcsolva, akkor akár 4(!) órát is tudok beszélni. Úgy, hogy a felét BT fülesen keresztül (SonyEriccson). Ha GPS-t is bekapcsolom, akkor kevesebb mint 1 órát… “ Lelehet meríteni 1óra alatt
“Az extrém használathoz elég annyi, hogy bekapcsolod a GPS-t (Location Services). Nekem ez exponenciálisan csökkenti az akksit.
Ha BT és WIFI be van kapcsolva, akkor akár 4(!) órát is tudok beszélni. Úgy, hogy a felét BT fülesen keresztül (SonyEriccson). Ha GPS-t is bekapcsolom, akkor kevesebb mint 1 órát… “ Lelehet meríteni 1óra alatt
szerintem ez hülyeség
én úgy látom hogy hiába van bekapcsolva a location services attól még a gps nem megy.
az csak akkor indul be ha rányomok a maps-en belül a keresésre.
ha kilépek a maps-ből akkor le is áll szerintem a GPS (esetleg valami készenléti módba kapcsol)
így ha leállsz netezni akkor szerintem nem megy a GPS
de most lehet hogy én gondolom rosszul :)
ezért nem is értem ezt a mondatodat
“Ja amúgy az internetet úgyértem hogy a maps is ment, mivel az is a nethez tartozik :)”
ha megy a maps akkor nem tudsz netezni
Internet use:
Up to 5 hours on 3G
mhh tényelg az is ott van… erre nem emlékeztem :(
az a vicces hogy az internethez tartozó csillagos részben meg az van hogy
“Auto-Brightness were turned off...”
szóval mégcsak nem is kímélték… viszont itt van ez is:
“Internet over 3G tests were conducted over a 1900MHz 3G network using dedicated web and mail servers, browsing snapshot versions of 20 popular web pages, and receiving mail once an hour.”
mi az a snapshot version? az a butított nem? mert akkor megvan hol az eb…
Oké hogy maps közben nem tudok netezni, de számomra a maps egy netes cucc.(pc-ről való megszokás) A maps-hez kell vmiféle internet kapcsolat. GPRS,EDGE,3G,WIFI,4G,5G tök mind1
leteszteltem a telefont ahogy mondtam. (nem dobtam el) :)
mindent bekapcsoltam a telefonon (3G, GPS), automatikus zárolást kilőttem.
zenelejátszás elindítva.
GPS-el megkerestettem a poziciómat, majd kiléptem a maps-ból és
intenzív netezésbe kezdtem (képek folyamatos nézegetése)
ez ment 20 percig, ezután visszamentem a térképhez és folyamatosan lapozgattam a térképet ide-oda 30 percen keresztül, ami szintén folyamatos net forgalmat generált.
ezután levezetésképpen az utolsó 10 percre visszatértem a képnézegetésre.
tehát így folyamatosan ment a net 3G-n, ment a GPS és ment a zenelejátszás
mindez 1 órán keresztül, bekapcsolt kijelzővel.
Az 1 óra időtartam alatt kb 60Mb volt a netes adatforgalom.
A telefont nem töltöttem fel a teszt előtt, így 74%-ról indult az akku állapota,
ami a végére lement 29%-ra
Így elvileg 2-2,5 órát kéne működnie a telefonnak ezek szerint.
A készülék hátulja kicsit langyos volt, semmi extra melegedést nem érzékeltem.
Ha BT és WIFI be van kapcsolva, akkor akár 4(!) órát is tudok beszélni. Úgy, hogy a felét BT fülesen keresztül (SonyEriccson). Ha GPS-t is bekapcsolom, akkor kevesebb mint 1 órát… “ Lelehet meríteni 1óra alattszerintem ez hülyeség
én úgy látom hogy hiába van bekapcsolva a location services attól még a gps nem megy.
az csak akkor indul be ha rányomok a maps-en belül a keresésre.
ha kilépek a maps-ből akkor le is áll szerintem a GPS (esetleg valami készenléti módba kapcsol)
így ha leállsz netezni akkor szerintem nem megy a GPSde most lehet hogy én gondolom rosszul :)
ezért nem is értem ezt a mondatodat
“Ja amúgy az internetet úgyértem hogy a maps is ment, mivel az is a nethez tartozik :)”ha megy a maps akkor nem tudsz netezni
Bubu
Az általam írt adatok mindennapi valós használatból származtak. Fel is hívtam a Trémobilt hogy hibás az akksim, mondták hogy cserélik. Mikor kipróbáltam a LocationServices kikapcsolást, láss csodát “megjavult”.
Lehet hogy rossz volt a szóhasználatom (GPS vs Location services), de az enyémnél tény ami tény: ha egyszer engedélyezem egyy app-nál a location services-t, akkor az bekapcsolva is marad. Hogy “megy-e” a GPS közben azt nem tudom, de bekapcsolt LS-nél drasztikusan zabálja a procit. Nekem a BT+3G+WIFI sem fogyasztott annyit, mint a LS. Együtt meg aztán…
sza
Az előzőekhez: ha bekapcsolod az LS-t fagy MINT ÁLLAT. A 3G internet pedig tényleg kb. 4-5 óráig bírja. The rest is silence. Legalább is ezt tapasztalom…
Más. Tudja valaki hol lehet átállítani úgy a naptárat, hogy ne vasárnap legyen az első nap az iPhone 3G-n. A régin volt rá kapcsoló. Ezen nem lenne? Én nem találom…
b
Üdv mindenkinek. 1 kérdés a data case használókhoz. Át lehet verni a profit?: pl. zippelek egy pár filet pcn, majd a zippet átnevezem mov vagy avi kiterjesztésüre. Rá tudom tölteni a kütyüre? Ha item, akkor megvan a 16 gigás pendriveom. :) azért kérdezem, mert azért drága ez a progi úgy, hogy nem biztosan használható ìgy.
Thnx. Üdv
Az előzőekhez: ha bekapcsolod az LS-t fagy MINT ÁLLAT. A 3G internet pedig tényleg kb. 4-5 óráig bírja. The rest is silence. Legalább is ezt tapasztalom..
Na látod. Az LS zabál. :) Bár nekem nem fagy, csak abban veszem észre hogy nagyon gyorsan merül az aksi
Üdv mindenkinek. 1 kérdés a data case használókhoz. Át lehet verni a profit?: pl. zippelek egy pár filet pcn, majd a zippet átnevezem mov vagy avi kiterjesztésüre. Rá tudom tölteni a kütyüre? Ha item, akkor megvan a 16 gigás pendriveom. :) azért kérdezem, mert azért drága ez a progi úgy, hogy nem biztosan használható ìgy.
Thnx. Üdv
bármit rámásolhatsz, akár zip-et is, max a progi nem tudja megnyitni
de ahogy látom nem is ez a cél
Azt észrevettétek, hogy ha megy az iPod és zenét hallgatsz és Airplane mode-ról átrakod normálra, akkor elkezd a zene rángatni úgy 5 mp-ig? Valamit elállítottam, vagy ez is valami bug?
b
Nekem ilyen nincs, de egyszerű magyarázata van. Elkezdi keresni a hálózatot, ami ugyebár terheli a procit, így előfordulhat ilyen.
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=520996
A legtöbb esetben ha LS bevan kapcsolva, lassabb az internet.
Már 3és fél órája megy a teló 3G-s neten(maps is benne van), és még van benne szufla
Ez akkor is gáz. Az előző iPhone-ban ilyen nem volt. mind1
most direkt leteszteltem én is és semmi :S pedig bekapcsoltam a wifi-t, 3G-t és a LS-t is… de sehogy se akadt meg… szerintem sajnos nálad van a hiba… :(
4óra 15perce megy a 3G, anyám :) meleg is :) Tegnap lemerült 1óra alatt :D Sztem a Local S. tényleg szívós, de hogy ennyire? Sztem a gps(azaz Local S.) akkor érdemes használni, ha nem nyomjuk keményen a maps-et. Azaz előre betölti a térképet, majd utánna nem használ netet, így az +ban nem merít.
Thnx. Üdvbármit rámásolhatsz, akár zip-et is, max a progi nem tudja megnyitni
de ahogy látom nem is ez a cél
Köszi a választ. Nagyon szupi. Akkor, lehet, megveszem. Amugy wifin vagy usbn kommunikál?
Olyan progit tudtok, hogy akár safarival, le tudjak szedni pl egy exe-t, elmenthesd (futtatni persze nem tudod), de pl berakja data case-be, és lementhetem pcre?
de ahogy látom nem is ez a célKöszi a választ. Nagyon szupi. Akkor, lehet, megveszem. Amugy wifin vagy usbn kommunikál?
Olyan progit tudtok, hogy akár safarival, le tudjak szedni pl egy exe-t, elmenthesd (futtatni persze nem tudod), de pl berakja data case-be, és lementhetem pcre?
A data case usb-n nem megy. (ftp, afp,http)
Olyanról még ne hallottam, egyenlőre képet tudsz menteni safarival.
de ahogy látom nem is ez a célKöszi a választ. Nagyon szupi. Akkor, lehet, megveszem. Amugy wifin vagy usbn kommunikál?
Olyan progit tudtok, hogy akár safarival, le tudjak szedni pl egy exe-t, elmenthesd (futtatni persze nem tudod), de pl berakja data case-be, és lementhetem pcre?A data case usb-n nem megy. (ftp, afp,http)
Olyanról még ne hallottam, egyenlőre képet tudsz menteni safarival.
Ahogy macuser írja képet tudsz menteni safariból, de szerintem ha apple nem oldja meg hogy lehessen netről menteni akkor senki se fogja hacsak nem ad ki valaki egy datacase-el egybeépített böngészőt…
VISZONT az usb pendrive elég erős kifejezés mert CSAK wifivel/hálóval rendelkező géppel tudsz adatot cserélni, vagy minden egyes alkalommal viszed magaddal a kábelt…
szóval ha van egy laptop amin van wifi akkor nincs gond mert csinálsz egy hálózatot a laptoppal és már megy is, de ha egy olyan géphez kerülsz amin se wifi se kábel hogy összekösd nah onnantól kezdődnek a gondok… szóval azért óvatosan mielőtt megveszed mert ez közelről sem adathordozásra van kitalálva…
jah és pontosan nem tudom hogy melyik programok kezelik a kábeles megoldást, de annak a programnak rajta kell lennie minden gépen amire csatlakozni szeretnél, hogy használni tudd…
Kábelen nem megy mindenféleképpen wi-fi hálózat kell.
nah akkor mégjobb…
nem vagyok biztos benne de mintha láttam volna kábeles megoldást… igaz lehet az tört soft volt, szóval lényeg a lényeg hogy ez az adathordozás nem olyan eccerű’ ám :(
Ha a pl. a munkahely és az otthon között kell adatot mozgatni akár mac és pc között és van wi-fi akkor ok.
Kényelmes hogy ráböksz az ikonra nem kell dugdosni semmit, akár egy mezei webböngészőbe beírod a címet és már húzod is lefele az adatot.
Egyébként a mostani frissítéssel sokat javult a DataCase. (iwork numbers támogatás, könyvjelzőzés nagyobb doksikon belül, egész oldalas nézet)