Új fórum témák
- HDSENTINEL for MAC? Merev ...
- upc chello probléma
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- hdd probléma
- Le a magyarországi apple ...
- Azonnali kérdések topicja ...
- RAW-WAR 36
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
Lenne pár kérdésem, azokhoz akik iPhone-t használnak, mivel én még soha nem próbáltam, csak az interneten láttam…
Sajnos vannak fenntartásaim az iPhone-nal kapcsolatban, amit már több fórumon, és több itteni topicban is feszegettek:
- nincsenek környezethez szabható profilok
- nincs magyar nyelv támogatás a T-Mobile-nál forgalmazott készülékekben (magyar billentyűzetet nem tudom megjelenít-e a szoftver)
- nincs sms visszaigazolás
- a bluetooth csak hangátvitelre használható
- képernyővédő esetén nem jeleníti meg a nem fogadott hívásokat
- nem rendezhető csoportokba a telefonkönyv (nem tudom lehet-e külön keresztnévre ill. vezetéknévre keresni
Ezek közül melyik igaz, vagy nem igaz?
Ha valamelyik kérdés már megoldott, úgy sorry az esetlegesen nem 100%-osan naprakész információim miatt.
Én eléggé egy Nokia-hoz szokott ember vagyok, de eléggé nagy Apple fan ahhoz, hogy piszkálja a fantáziám a telefon… Csak még mindig ezek a hiányosságok… :S
Profilok nincsenek de egy kapcsolóval bármikor némítható vakon, zsebben is!
A legfrissebb (2.02) firmware sem tartalmazza a magyar nyelvet. Ez a jövőben változhat. Az angol billentyűzetnél is megjelennek az ékezetes karakterek ha nyomva tartod! (Az OSX-et nem angolul használod?)
Vodafonnál ha az sms elé egy kötőjelet teszel, visszaigazolja a központ a kézbesítést! (Más kártyával nem próbáltam.)
Bluetooth valóban csak headsettel, autós kihangosítóval (gyári Audival próbálva) működik. (Még most!)
A nem fogadott hívások megjelennek a képernyővédőn névvel időponttal addig amíg fel nem oldod a billentyűzárat!
A telefonkönyv szinkron után megjeleníti az adress book-ban létrehozott csoportokat!
A beállításoknál eldöntheted hogy kereszt vagy vezetéknév alapján rendezze a telefonkönyvet, a keresés annyi hogy a megfelelő betűre böksz görgetésnél!
Vagy van ingyenes Google search alkalmazás az appstore-ból a telefonkönyvben is keres szótöredék alapján is!
Ez a telefon olyan mint az OSX, ha egyszer kipróbálod nem kell többé más, mint ahogy a windows se ha mac-et használsz!
Csak kíváncsiságból:
Nem tudja valaki hogy T-nél mennyit kell fizetni szerződésbontás esetén?
Ami tényleg érdekel:
Ha veszek egy programot AppStore-ból és egy ismerősöm átjön és rádugom az iPhoneját akkor neki is rá tudom tenni ingyen? Csak mert mi tartja vissza a felhasználókat, hogy hülyére cserélgessék a programjaikat egymás közt?
Valamint még:
Ha veszek egy programot az iTunes-on keresztül a MBP-on akkor az miért nem jelenik meg a PC-men lévő iTunes Applications mappában amikor bejelentkezek? Ha PC-n rákattintok ugyanarra a programra hogy “Buy App” akkor újra levonja a számlámról vagy tudja hogy azt már egyszer megvettem? Csak mert vicces helyzet állhat elő ha a pc-ben van 3, a mac-emen meg van másik 5 program és nem lehet összevonni…
Sziasztok!
Ne haragudjatok, ha már kérdezték többen, és ti válaszoltatok is.
Ami számomra legfontosabb, hogy használhatom-e a telefont HSDPA modemként. Olvastam valahol, hogy nem, de ez számomra elég elképzelhetetlen.
Rendszerem: Os X 10.5.3
Persze lehet, hogy ez nem számít…
A kérdést nem tettem fel, de azt hiszem érthető. :)
Szvl használható-e az iPhone 3G HSDPA modemként?
A kérdést nem tettem fel, de azt hiszem érthető. :)
Szvl használható-e az iPhone 3G HSDPA modemként?
Pedig a válasz: NEM!!
Nem lehet legálisan letölteni a netshare alkalmazást (ami képes lenne a net megosztására)…
Innentől meg marad a jailbreak utáni netshare felhhekkelés vagy egyéb socks proxyként működő progi alkalmazása.
Kábelen meg nem megy a net megosztás (jelenleg).
Mellesleg még lassú is a HSDPA része. Letöltésban az 1 megabitet sem éri el. Átlagban 500kbit/s amit tartósan tud.
Kösz a választ!
Szegeden a nokiámmal el tudtam érni 2 megás letöltést is, ha modemként használtam.
Akkor csak tudja majd iPhone úr is, nem?
A netsharet ha felhekkelem a telefonra, az számomra jár bármi féle hátrányos megkülönböztetéssel mondjuk a legális frissítésekkor?
Kösz a választ!
Szegeden a nokiámmal el tudtam érni 2 megás letöltést is, ha modemként használtam.
Akkor csak tudja majd iPhone úr is, nem?
A netsharet ha felhekkelem a telefonra, az számomra jár bármi féle hátrányos megkülönböztetéssel mondjuk a legális frissítésekkor?
Hivatalosan nem fogja tudni sohasem, a szolgáltatóknak nem érdekük.
Netezéshez inkább az HDSPA usb modem ajánlott, az viszi a 7Mbit-et is.
Szia! Próbálok segíteni neked: http://rs251.rapidshare.com/files/134307531/NetShare.app.rar
üdv, patros
ebay.it -n vettem, az olasz ebay-en. 850 euro-ért.
Licitálással spóroltam volna, de lusta volam :)
Ebay-en amir ügyelni kell hogy az eladó statisztikája 100% legyen. Amúgy vadonatúj, a vásárlás számláját is mellékelik a garancia matt. Bontatlan dobozban jött, szóval korrekt.
hmm megkérdeztem sok helyütt, de véleményetek szerint egy teljesen legális, külföldről vett iPHONE ‘1’-es készülékre (ha majd készen lesz) lehet magyar nyelvet tenni? illetve erőben megegyezik a 3G-s tesójával? (értve ezt úgy, hogy pl alkalmazások ugyanúgy, ugyanolyan sebességgel futtathatóak a két modellen?? )
illetve a külső minőségre gondolva, tényleg tapasztalni zavaró melegedést a 3G-s modell esetében? valamint valakinek (nyilván az első modellel kapcsolatban) van arról tapasztalata, hogy a 0->35celsius közti előírt működési tartományon kívül van-e valós rizikó?
Nekem sikerült “kipróbálni” hogy bekapcsolt készüléket bent hagyta megy nagyon szűk zárt dobozban hosszú órákra futó programokkal és teljesen hűvös volt mikor menekülve kivettem onnan. Szóval, ne reagáld túl az ügyet, az iphone3g nem melegszik!!!
Erő? processzor vagy térerő? Mindkettőben azonosak. A 3g csak a 3gs chipben és a gps-ben tér el. Az igazi lényeg a 2.0s szoftver ami az iphone 1.0-ra is feltehető.
Magyar nyelv? én nem tenném, mert csak hákolással lehet ilyesmiket csinálni aminek sosincs jó vége…
Ma olvastam a svéd Metro ujságban hogy 1 svéd srác 1 honapja birtokolta uj iphone 3g-jet mikor arra ebred a ejszaka közepin hogy fust szagot erez es akkor vette eszre hogy a iphoneja ami a földön töltödött megyuladt. Vissza vitte a szolgaltatonak aki ujjat akart adni de ö nem fogadta el mert ö fel attol hogy valaha is ujra fel töltsön 1 iphonet.
kép:
Ez pont olyan hogy ne töltsük túl az aksit. Éjszakára rajta hagyni.. ő baja. Ha nekem feltöltődik a teló lehúzom. De a nappali rajtalevés az más. Ja meg földön? Az a kérdés: gépről vagy faliról töltötte? Amúgy meg van ilyen.
Tavaly a szomszéd a viharban nem húzta le a pc-t a netről. Vihar után gép be, net nincs. Megsült a hálókártya. Olyan netük van hogy a háztetőn van egy antenna. Hiába nem csapott bele a villám, gondolom fesz. jött létre, ami megsütőtte a kártyát.
èn nemtudom :) ujsagba volt :) egy ientöl ugyse hatralok meg h vegyek iphonet :P
lenne 1 kerdesem ^^ (lehet hulye kerdes) .
a safarinal lehet alitani hogy wifivel vagy 3g-vel menjen a net? vagy hogy lehet valtani ? mert en 3g nem annyira szivesen hasznalnam mert 1 ido utan penzbe kerul :)
ez a 3G--propaganda szöveg:D
A 3G világába kalauzolva olvasóinkat a harmadik generációs hálózatok működéséről lényegretörő ismertetőinkből tájékozódhat oldalunkon. Ismerje meg jobban a 3G rendszerek előnyeit.
A 3G magában foglalja a jelen és a jövő szolgáltatásait, így az ilyen hálózat használható egyszerű telefonbeszélgetések lebonyolítására és multimédiás alkalmazásokra is, akár áramkör-, akár csomagkapcsolt adatátvitel formájában. A nagy adatátviteli sebességnek köszönhetően sokféle új mobil alkalmazás bevezetését - pl. a videotelefonálás - vagy a már meglévők még jobb használatát teszi lehetővé (pl. vezeték nélküli e-mail letöltés és intenetezés néhány száz kbps, a jövőben néhány Mbps sebességgel).
a sebességes kérdést meg nem értem:D
Az érdekelne hogy azok közül, akik már csak előregisztrálni tudtak az iphone.t-mobile.hu oldalon, kapott-e már valaki ez ügyben hívást a T-Mobile-osoktól, és ha igen, mondtak-e vmi konkrét dolgot?
Elvileg a regisztrálás sorrendjében hívnak fel mindenkit…
Csináltam pár perce egy remek restore-t a telefonomon. Miután felrakta a 2.0.2-es sw-t megkérdezte, hogy frissítse e a szolgáltató beállításokat.
Megjelent egy új oldal a beállítások alatt:
Ami a legjobb hír, hogy nem kell a 3G eléréséhez kártyát cserélgetni és APN nevet variálni. Szépen felismeri a rendszert és működik simán minden.
Hello Mindenki,
valakinek már jeleztek vissza a T-mobile-tól rendeléssel kapcsolatban?
Igen, úgy egy órája. Ha megtartom az ECO díjcsomagomat, a 16GB-os készülékre két év hűség mellett 106980 Ft-ot kérnek (az Ikon 400 csomag mellett ez 47900 Ft lenne, az Ikon 600 mellett meg 4900 Ft lenne). Nekem így is megéri, mert alig van belföldi beszédforgalmam, szóval az a 400 perc az Ikonban nem tud lázba hozni, inkább veszek egy Net 3GB csomagot az ECO mellé.
Meglévő Aranykártya pontokat telefonon bemondásra be lehet váltani, és kiszállítási időpontot is lehet egyeztetni.
Mi van ha itthon valakinek tönkre megy a szürke importos iPhone-ja? Hova kell vinnie a T-hez vagy vissza az eladó országba esetleg itthon melyik apple szerviz vállalja?
Jailbroke-olt és aktivált iPhone 3G-re biztonságos 2.0.1 v. 2.0.2 firmware-t rátelepiteni az iTunes-szal vagy csak simán elég a hivatalos, 2.0.2-s firmware-t?
Ha Pwnage tool-lal pakolom fel a custom firmware-t akkor utólag lehetett-e rápakolni hivatalos, nem jailbroke-olt firmware-t?
kösszi előre is, minden jót! Árpád
Hello Mindenki,
valakinek már jeleztek vissza a T-mobile-tól rendeléssel kapcsolatban?Igen, úgy egy órája. Ha megtartom az ECO díjcsomagomat, a 16GB-os készülékre két év hűség mellett 106980 Ft-ot kérnek (az Ikon 400 csomag mellett ez 47900 Ft lenne, az Ikon 600 mellett meg 4900 Ft lenne). Nekem így is megéri, mert alig van belföldi beszédforgalmam, szóval az a 400 perc az Ikonban nem tud lázba hozni, inkább veszek egy Net 3GB csomagot az ECO mellé.
Meglévő Aranykártya pontokat telefonon bemondásra be lehet váltani, és kiszállítási időpontot is lehet egyeztetni.
Engem is hívtak, az infók ugyanazok: a 16 GB-os 106 980 Ft, AK-ponttal nem lehet fizetni. Kár.
Az ár egyébként a díjcsomag kategóriájától függ: az ECO és az én Relax-om is 1-es kategória. A T Webshopban már látható a többi kategória is. Nem tudom, hol vannak a kategóriahatárok, és hogy mi az ár más kategóriánál.
Jó tudni, hogy a hűségnyilatkozat a díjcsomagra is vonatkozik: 1 vagy 2 évig nem választhatsz kisebbet.
Engem is hívtak, az infók ugyanazok: a 16 GB-os 106 980 Ft, AK-ponttal nem lehet fizetni. Kár.
Várj, én azt írtam, hogy igenis be tudtam váltani az AK pontjaimat, úgy 21 ezret.
Az ár egyébként a díjcsomag kategóriájától függ: az ECO és az én Relax-om is 1-es kategória. A T Webshopban már látható a többi kategória is. Nem tudom, hol vannak a kategóriahatárok, és hogy mi az ár más kategóriánál.
Azt is tudni kell, hogy a netes/telefonos rendelésnél csak ez a három opciód van: meglévő csomag megtartása, Ikon 400, vagy Ikon 600. Ha más csomagra szeretnél váltani, de az nem valamelyik Ikon, akkor azt csak személyesen lehet, de akkor törlik a rendelésedet, és mehetsz sorbaállni.
Jó tudni, hogy a hűségnyilatkozat a díjcsomagra is vonatkozik: 1 vagy 2 évig nem választhatsz kisebbet.
ECO esetén ez nem nagy érvágás :-)
A iphonebna levo gps-hez kell internet kapcsolat? 3g-n keresztul mukodik az is ? Ahonnan akarom venni majd a iphonem van 1 100megas 3g korlat. amiket nezek honlapokat. azokat is veleszamolja olyankor a megaba vagy csak ha letoltok valamit. es ha a gps 3g-n keresztul menne akor azt szamolja a 100megaba? amugy hallotam hogy csak Macrol lehet be allitani a sajat zenemet csengöhangnak a iphonen. na ez most hogyis van ?:)
ui.: sry a sok buta kerdesert :-P
A iphonebna levo gps-hez kell internet kapcsolat?
miután a google maps-t valahogy le kell töltenie, igen
azokat is veleszamolja olyankor a megaba vagy csak ha letoltok valamit.
mindent, ami adatforgalom
amugy hallotam hogy csak Macrol lehet be allitani a sajat zenemet csengöhangnak a iphonen. na ez most hogyis van ?
ez nem egészen így van, legálisan az iTunes-on keresztül tudsz vásárolni egyedi csengőhangot
A iphonebna levo gps-hez kell internet kapcsolat?miután a google maps-t valahogy le kell töltenie, igen
Most szőrszálhasogatok, de csupán a koordináták megállapításához nem kell Internet. Ugyan asszisztált GPS-t használ az iPhone (l. http://hu.wikipedia.org/wiki/AGPS), de tudtommal a mobilszolgáltató asszisztáló szerverével való kommunikáció nem számít bele az adatforgalomba, hanem egy független szolgáltatás (ahogy pl. az SMS küldés, vagy az időszinkronizálás).
Továbbmegyek—ha nincs térerő, a GPS akkor is működhet (csiptől és szoftvertől függően), csak a mobilhálózat asszisztálása nélkül a telefonnak kellhet 2-3 perc, mire összegyűjt elég infót a műholdaktól és magától kiszámolja a helyzetedet.
Az iPhone ilyen—mobil térerő nélkül is kiszámolja a helyet, vagyis, elvileg a bolygó minden pontján működik. Ebben az esetben viszont sokkal több frekvenciát kell végigpásztáznia, sokkal több adatot összegyűjtenie a műholdaktól, és sokkal több számítást magának elvégeznie, szóval az kevésbé lesz aksibarát, ha folyamatosan használod. Lásd itt: http://gizmodo.com/5015930/giz-explains-what-you-didnt-know-about-the-iphone-3gs-gps
Az más dolog, ha utána térképet is akarsz rajzoltatni a helyzeted köre, azt már az Interneten keresztül tudja csak lehúzni a Google Maps-től, és az már adatforgalom, és kelleni fog hozzá Wi-Fi vagy mobilhálózat, annak hiányában csak a számszerű koordinátákat kapod meg :-) De majd a helyi adatbázissal dolgozó GPS szoftverek megjelenésével (tudtommal pl. TomTom lesz iPhone-ra) ez is megoldható lesz.