Új fórum témák
- HD Sentinel for MAC? Mere ...
- upc chello probléma
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Februári találkozó
- RAW-WAR 36
- Azonnali kérdések topicja ...
- Le a magyarországi apple ...
- hdd probléma
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- bM design 2008
- Egy kis segítséget kérnék ...
- diafilmek nektek
+1 szavazat a hackintosht hasznaltam es mac-re valtottam-ra.. :) En nem bantam meg.
Azért vettem Mac-et, mert meguntam a drájver és sok más hasonló szar telepítését. Ebből többet nem kérek, szóval a hackintosh nálam elbújhat. Ugyanígy meguntam a “100-ér vettem havertú nagykeráron” dumákat…
Aszondjak az okosok hogy 1 rohadt drivert nem kell telepiteni (a telepitest kovetoen) ha olyan a geped - meg a telepitod - amilyen kell. Nyilvan neked nem olyan volt, szal ne is csodalkozz…
Kezdjuk a csodas toast-tal aki kedvesen telebassza a memoriat a szemeteivel, mert ugye neki az nem eleg ha mittomen 128 megat ir tele, kiirja, kukaba vagja, ujra feltolti, es igy tovabb. Folytassuk a csodas fetch nevu ftp programmal....
sok “programozo” f@sszal baze… :-/
/OFF - ez most kikivankozott :)Hulye programokat hasznalsz.
Toast helyett beepitett iro, Liquid CD, Burn.
Stuffit helyett The Unarchiver
Fetch helyett nem a Cyberduckot mondom mert az is tud lassu lenni. muCommander, Transmit, Forklift, Automator stb.
Ok, majd rafexem a temara az uj gepen, bar tartok tole hogy valami akkor sem fog tetszeni ha ezek memoria-felhasznalasbol okesak :) Na meg 1 reszuket mar probaltam, es ezert vagy azert nem valt be.
Ok, majd rafexem a temara az uj gepen, bar tartok tole hogy valami akkor sem fog tetszeni ha ezek memoria-felhasznalasbol okesak :) Na meg 1 reszuket mar probaltam, es ezert vagy azert nem valt be.
majd kerdezz hatha tudok/tudunk segíteni. Vagy keszits egy kivansaglistat, rovid igény, probléma leirassal. Arra jobban lehet ‘készülni’.
(érdekes tacskorol ide irogatni)
Ok, majd rafexem a temara az uj gepen, bar tartok tole hogy valami akkor sem fog tetszeni ha ezek memoria-felhasznalasbol okesak :) Na meg 1 reszuket mar probaltam, es ezert vagy azert nem valt be.majd kerdezz hatha tudok/tudunk segíteni. Vagy keszits egy kivansaglistat, rovid igény, probléma leirassal. Arra jobban lehet ‘készülni’.
Ok, thx.
(érdekes tacskorol ide irogatni)
? :)
pont ezt akartam en is kerdezniAzért vettem Mac-et, mert meguntam a drájver és sok más hasonló szar telepítését. Ebből többet nem kérek, szóval a hackintosh nálam elbújhat. Ugyanígy meguntam a “100-ér vettem havertú nagykeráron” dumákat…Aszondjak az okosok hogy 1 rohadt drivert nem kell telepiteni (a telepitest kovetoen) ha olyan a geped - meg a telepitod - amilyen kell. Nyilvan neked nem olyan volt, szal ne is csodalkozz...
Azért vettem Mac-et, mert meguntam a drájver és sok más hasonló szar telepítését. Ebből többet nem kérek, szóval a hackintosh nálam elbújhat. Ugyanígy meguntam a “100-ér vettem havertú nagykeráron” dumákat…
baromira nem kell semmi drivert telepítgetni max 1-szer, utána simán megy software update-n keresztül minden.
aki erre nem képes annak nem is való hackintosh.
birom hogy mindenki azt hiszi hogy állandóan túrni kell a rendszert.
Azért vettem Mac-et, mert meguntam a drájver és sok más hasonló szar telepítését. Ebből többet nem kérek, szóval a hackintosh nálam elbújhat. Ugyanígy meguntam a “100-ér vettem havertú nagykeráron” dumákat…Aszondjak az okosok hogy 1 rohadt drivert nem kell telepiteni (a telepitest kovetoen) ha olyan a geped - meg a telepitod - amilyen kell. Nyilvan neked nem olyan volt, szal ne is csodalkozz...
erről beszélek :)
Szerintem meg a szavazók arányában a kettő nem warezoló elég reálisnak tűnik. Én el tudom hinni, hogy vannak, akik nem úgy szerzik be a programjaikat, zenéiket, játékaikat stb., hogy “letorrentezik” (aztán ott álsz több terrabyte letöltött szarral, és nem tudod, hova tedd).
Én úgy képzeltem el annak idején (és ezért döntöttem az Apple hardver mellett), hogy egy olyan gépet szeretnék, amit nem fogok szétszedni, abból a fajtából való vagyok, aki utálja a hardvert, nem lételemem havonta a legfrissebb kütyükkel megpakolni. A szoftverét nem ismertem, csak hab volt a tortán. Azóta persze nem szívesen nyúlok máshoz. :)
Otthoni felhasználónak szerintem bőven elég az iMac, az meg nincs annyira horror árban. A Mini pláne nincs. Ha meg komoly, erőforrás igényes dolgokra kell, és Mac a vágyad, annak ki kell termelnie a Pro-t.
Ami miatt lehetne létjogosultsága, az az, hogy - mint minden, ami elromolhat - ha valami hiba van, akkor egy PC-t könnyebb és gyorsabb javíttatni, mert lemegyek a sarki boltba, és egy órán belül megy a gépem, az Apple-nél sajnos más a helyzet. Majd’ két hónapja várom a Superdrive-omat, még jó, hogy nem alaplap…
Azért vettem Mac-et, mert meguntam a drájver és sok más hasonló szar telepítését. Ebből többet nem kérek, szóval a hackintosh nálam elbújhat. Ugyanígy meguntam a “100-ér vettem havertú nagykeráron” dumákat…baromira nem kell semmi drivert telepítgetni max 1-szer, utána simán megy software update-n keresztül minden.
aki erre nem képes annak nem is való hackintosh.
birom hogy mindenki azt hiszi hogy állandóan túrni kell a rendszert.
azért nagyon pontosan egyező hardver kell ahhoz, hogy SU-n keresztül tökéletesen frissíthető legyen a géped… cimbora ICH7-es, majdnem zsigerből támogatott hackintosha (egyedül egy natit van fent a gépén) 10.5.2-őn nem képes túlverekedni magát, a 10.5.2-es frissítés egyszerűen meghal install közben ugyanazon a ponton mindig.
az tény hogy egy jó alaplapválasztás sokat lendít a dolgon.
de azért ne úgy alkossunk már valamiről véleményt hogy van otthon pl egy régi amd-s gépe valakinek, vagy akár egy celeronos konfig, amire épphogy fel lehet szenvedni a rendszert.
Persze hogy nem fog minden menni rajta normálisan.
Meg sokan jönnek itt hogy csendes sosem lesz a PC, csak drágán.
Nekem egy 10e Ft-os ASUS mATX házam van 300W táppal (sima matt fekete, semmi csicsa), a VGA SILENT, a CPU hűtő meg egy sima ASUS heat pipe-os 6e Ft-os cooler ami simán kiszolgálja a quad procit, és a gépnek semmi hangja nincs.
Az 5.
...és a gépnek semmi hangja nincs.
Hogy én ezt már hányszor hallottam, és hány embertől. Mikor pedig élőben láttam és hallottam a készüléket, akkor bizony megmutatkozott, hogy bizony nem annyira hangtalan, mint ahogyan reklámozta az illető. Persze ő még továbbra is váltig állította, hogy ő nem hall semmit. Vannak emberek, akik ezt megszokják. Egyik haverom nemrég vett egy Acer notit. Na abban állandóan megy a venti, és hallatszik is rendesen. Azt mondja rá, hogy csendes. Hát én hülyét kapnék, ha azzal kéne bármit is csinálnom.
Nem azt mondom persze, hogy hazudsz, csak a tapasztalataim alapján (mind a gépekkel, mind pedig az emberekkel akik állították, hogy a gépük halk vagy hangtalan) soha nem találkoztam egyszerű léghűtéses és halk, ám nagyobb teljesítményű PCvel.
Viszont igazán megnéznék egyszer egy olyan masinát, mint a tied.
- Vaszák K. -
pedig ha valaki ismer az tudhatja hogy allergiás vagyok a géphangra, ergo állandóan “néma” gépre törekedtem.
anno még egy új G5 imac-et is visszavittem handrásnak mert “zúgott” a venti benne (éjjel hangos volt).
persze azért van 1-2 trükk még amivel csendesítem a rendszert, de azért azt elmondom hogy 2 hete beraktam a gépembe egy seagate vinyót de annyira seekelt szerencsétlen bootoláskor, hogy kib@sztam a gépből.
került bele helyette samsung, az legalább csendes és hűvös.
Ha pedig kiváncsi vagy a gépemre állok elébe, ha megbeszéljük privátban és jó neked az örs vezér tér akkor elviszem magammal a gépet egyik nap és megnézheted. Bár szerintem nappal még halkabbnak tűnik a környező zajok miatt, nekem éjjel legyen csendes amikor már mindenki alszik mellettem, és így is állítottam össze a rendszert.
Ja, hát a Sawtooth azért nekem is csak sátoros ünnepeken van bekapcsolva, mert frászt kapok a süvítésétől. Erre fel vettem egy laptopot, ami néma csendben teszi a dolgát. Ebből a meggondolásból akár minim is lehetne, de a laptopban azt szeretem, hogy lehet hurcibászni. :-) Netre meg levelezésre egyébként is tökéletesen elég a laptop.
Nekem egyszerűen nem volt pénzem igazi Macira de nem bántam meg. Kb. 10 perc volt Audio Driver-t találni és egy hét a hálókártya igaz, a vasat direkt így vásároltam össze (egy helyről). Még tápegységem vagy házam sem volt, csak egy Logitech egerem…
Az iPhone ugyanolyan illegális, mint a hackintosh, mégis valahogy tolerálva van ezen a fórumon…
Egyébként pedig ami a stabilitást illeti, az én régi hacklim (MSI 915G Combo alaplap, 2.53GHz Celeron D - később 3GHz P4 630, 1GB DDR2 RAM, SATA vinyók, ATA DVD író) gyönyörűen ment, egyszer nem láttam benne kernel panicot és nem is fagyott szét 10.4.8 alatt. Ehhez képest a G4 MDD-m és az iBookom is egyszer kernel panicolt (10.4.11) és a minim több ízben is Leo alatt. Szóval kb ennyit a rendszer stabilitásáról Macintosh vs. Hackintosh ügyben. Az alap az, hogy kell egy jó konfig és nem lesz gond. Aztán nem árt, ha van egy ismerősöd egy PC boltban, ahonnan ha megveszed az alaplapot és pl. az OSx86 Wiki szerint jó, de mégsem az, akkor vissza tudd vinni és hozni egy másikat :-D
Annak idején, amikor nyilvánosságra kerültek az x86 developer konfigok, egy hasonló gépet raktam magamnak össze, bár nagyon meg volt kötve a kezem, ezért inkább a procin (amit később úgy is upgradeltem) és a videokártyán (1,5 évig GMA900am volt, utána GF7300) spóroltam.
Jesus: Mivel az “álszent faszfejek maradunk” kitételbe egészen nyugodtan beleférek én is, így elmondom, hogy nekem mi a véleményem erről.
Egy hackintosh ezerféle konfig lehet, és amennyire követem az eseményeket, a telepítők sem azonosak. Azokba a problémákba, amikbe egy hackintosh tulaj belefuthat, a Mac-tulajok nagy eséllyel nem fognak, ezért elég kicsi annak az esélye, hogy érdemben segíteni tudnak. Megvannak a fórumai az osx86-nak is, ésszerűbb oda fordulni segítségért.
Ezen kívül ez dombiék fóruma, akik azt a szabályt hozták, hogy ha itt akarsz társalogni, akkor nem warezolhatsz. Két lehetőséged van: vagy elfogadod ezt, vagy máshol fórumozol, de ne akard már megmondani nekik, hogy mit és hogyan csináljanak a saját fórumukkal.
Elöljáróban annyit, hogy én is Hackintosh-t használok kb. egy éve. Már több rendszert is összeraktam képzett és kevésbé ügyes embereknek, de panasz nem nagyon volt. Ha jól választ az ember, szinte tökéletes gépeket lehet építeni, majdnem 100%-os kompatibilitással.
Ennek ellenére, ahogy módom lesz rá - már csak becsületből is - rögtön veszek egy Mac-et.
Szerintem elég összetett ez a kérdés:
Egyrészt maximálisan igaza van annak aki ezt ellenzi - most magunk ellen beszélek -, hiszen az Apple ha nem is mindíg a legjobb hw-rel dolgozik mostanában(ahogy innen-onnan hallom az elégedettlen hangokat), de egy igazi brand. Azokat a belső korlátozásokat, amik pl. a hw kompatibilitásra vonatkoznak becsülendőnek tartom. Gondoljunk rá, hogy pl. az Amiga vagy az Atari pont azért volt az ami, mert nem szedett vedett cuccokból összetákolt rendszerként, hanem egységes egészként működötek.
Az Apple osx szerintem az egyik legszuperebb OS, de úgy gondolom, hogy a márka-hívők többsége nem a technikai paraméterkért, hanem a kényelem és a dizájn miatt veszi meg a cuccaikat. Ezért helyes, hogy védi magát a cég és ragaszkodik a zárt rendszerhez.
Másrészt, annak ellenére, hogy nincs megfelelő anyagi háttér rá, van aki szeretne ehhez a rendszerhez közelebb kerülni. Úgy látom az Apple ezt azért hagyja, aminek ha őszintén belegondolunk vannak előnyei:
1.) Aki hackintosh-t használ (és nem csak próbálgatja), szerencsés esetben jobban bele fog látni a rendszerbe, mint aki csak kiveszi a dobozból és nyomkodja. Tehát néhány osx-expert-et kitermelhet ez a vonulat, akik népszerűsítik majd az Apple-t.
2.) Ha megteheti, lehet, hogy a hackintosh user hamarabb vált igazi Mac-re mintha soha nem használta volna a rendszert.
Szóval megy szerintem a gerilla marketing Jobs-éknál. Remélem nem süllyednek a középszerűslgbe hosszú távon és tartani tudják magukat.
Egy hackintosh ezerféle konfig lehet, és amennyire követem az eseményeket, a telepítők sem azonosak. Azokba a problémákba, amikbe egy hackintosh tulaj belefuthat, a Mac-tulajok nagy eséllyel nem fognak, ezért elég kicsi annak az esélye, hogy érdemben segíteni tudnak. Megvannak a fórumai az osx86-nak is, ésszerűbb oda fordulni segítségért.
Ezen kívül ez dombiék fóruma, akik azt a szabályt hozták, hogy ha itt akarsz társalogni, akkor nem warezolhatsz. Két lehetőséged van: vagy elfogadod ezt, vagy máshol fórumozol, de ne akard már megmondani nekik, hogy mit és hogyan csináljanak a saját fórumukkal.
Ezzel teljesen egyetértek, pl. hiába járok ide jóformán naponta, sose írtam a hackintosh-ról a mai napig és nem is nagyon fogok (azt hiszem sikerült nagyjából most is az Apple kérdéskört is megemlytenem). DE:
1.) Ha lesz végre igazi Mac-em, igyekszem majd másokat is meggyőzni, és ezt nem fikázással és agresszióval, mert az nem jó reklám és nem is túl szociális dolog.
2.)Kérlek ne rohanjatok ki úgy ránk, lassan úgy érzem magam, mitha ez egy coming-out lenne, hogy az ember hackelt rendszert használ. A fórumotok arra is való, hogy a Mac-re “csalogassa” az embereket…
Továbbiakban is minden tiszteletem a fórum létrehozóinak, fenntartóinak, a szabályokat a jövőben is figyelembe veszem, de szomorúnak tartom, hogy néhányan indulatosak, és akár egy technikai kérdésben is megjelenik a szokásos magyar sznobizmus (mire?) és a fikázás… :(
Ezzel nem lehet vitatkozni (sajnos). De lehet, hogy nem csak a platform zártsága tehetett a kihalásról… Mindegy, ez hosszú téma, de azért ehgy márka futtatása sok összetevős feladat…
pherekudes: Általában, ha valaki hackintosh-sal kapcsolatos kérdést tesz fel itt, akkor soha nem az az első reakció, hogy “ruppótlan kis csíra, ha nem volt elég pénzed egy igazi Macintoshra, akkor ne itt vinnyogj, mert zavarod a harmóniánkat”, hanem az, hogy csípőből belinkel valaki három osx86 fórum/wiki címet, ahol nagy eséllyel tudnak segíteni neki.
Én nagyon szeretek mindenkit, és ha tudok, segítek, de a legnagyobb jóindulattal sem fogok rájönni, hogy az adott konfig/telepítő viszonyában hol lehet az az egy százaléknyi kompatibilitási gond, amit ő a rendszer problémájaként észlel. Egy hackli guru meg rögtön tud olyanokat mondani, hogy chipset meg rendszerbus meg alaplapi vezérlő.
Agresszív, kevéssé kulturált, vagy egyszerűen türelmetlen emberek mindenhol vannak, nem kell velük túl sokat foglalkozni, bár ezen a fórumon is van kivétel, aki rögtön lef*szfejez, ha elakadsz, de az esetek 90%-ában a jó megoldást mondja az anyázás után. :))
Nem tudom, mi bajod van, de a stílusod sokat romlott mostanság. Menj el nyaralni. :)))
Win is ezerféle lehet, így van, hány windows problémamegoldó topic van itt? 0.2%? Merthogy ide főleg Mac/OS X/iPod gondok miatt jönnek az emberek.
Az, hogy a fórumba nincsen beépítve elekromos sokkoló, ami minden esetben megráz, amikor leírod a hackintosh szót, nem jelenti azt, hogy önkéntesen nem kellene betartani a szabályzatot. Ez nem óvoda.
Mivel a userek többségének van Macintosha, ezért szerintem nem irreális azt feltételezni, hogy néhány ember/cég a hatszázezer forintos Macbook Pro-jához meg tudja venni a többszázezer forintos szoftvert a megjelenése napján.
Tudom, hogy nem nekem mondtad, hogy álszent faszfej vagyok, de én is úgy gondolom, hogy ha valaki OS X-t akar használni, az vegyen Macet.
Belinkelnéd azt a többszáz hozzászólást is, ami általában a “Figyelj, ezt ne itt, próbáld az osx86.hu-t” sablont követi?
Tudod, egyáltalán nincs pénzem arra, hogy egy 93-as Saabot vegyek, ami egyébként is egy túlárazott Opel Vectra. Mégse kötök el egyet az utcán, akkor se, ha nyitva van az ajtó, és benne van a kulcs is.
Tudod, egyáltalán nincs pénzem arra, hogy egy 93-as Saabot vegyek, ami egyébként is egy túlárazott Opel Vectra. Mégse kötök el egyet az utcán, akkor se, ha nyitva van az ajtó, és benne van a kulcs is.
Gondolom azt te is tudod, hogy a két dolog nem ugyanaz. Azért az autó az egy ember által már megvásárolt, birtokolt dolog, míg a SW az nem. Sok ember, ha nem tudja megszerezni azt a bizonyos SW-t “illegálisan”, akkor nem biztos, hogy rohan az első boltba, vagy Online üzletbe, hogy pénzt adjon ki érte. Tehát amennyiben megszerzi pl. az OS X-et, vagy akármelyik programot álátorrent, azzal nem feltétlenül károsított meg bárkit is. Ám az autólopással igen. Ez persze csak a pirossal szedett esetre igaz.
Ellenben a használata egy ilyen SW-nek viszont még reklám is az adott SW fejlesztőjének. Az egyik nagy bajom ezzel a dologgal az az, hogy nagyrészt ezért terjedt el ez az x86 péécéé platform, és a MS Windows.
“Gondolom azt te is tudod, hogy a két dolog nem ugyanaz.”
Nem, de mondok jobb hasonlatot.
Nincs pénzed egy Lamborginire, de a garázsban építgetsz egy replikát, ha gondod van akkor melyik fórumra írnál, a Lamborgini felhasználókéba, vagy az autóépítőkébe?
Nomeg vajon hol kapsz választ jó eséllyel a kérdésedre?
pherekudes: Általában, ha valaki hackintosh-sal kapcsolatos kérdést tesz fel itt, akkor soha nem az az első reakció, hogy “ruppótlan kis csíra, ha nem volt elég pénzed egy igazi Macintoshra, akkor ne itt vinnyogj, mert zavarod a harmóniánkat”, hanem az, hogy csípőből belinkel valaki három osx86 fórum/wiki címet, ahol nagy eséllyel tudnak segíteni neki.
Namost ez máris 2 téma:
1.) A ruppótlanságra hadd ne reagáljak, ez szubjektív. Mindenesetre egy izmosabb Mac vásárlás sztem nem átlagos, hanem kisebb réteg privilégiuma.
2.) Gondolom az emberek egy része meg tudja különböztetni, hogy mire való az osx86 fórum és mire ez az oldal. Abban igazad van, hogy speciális problémákkal nagyjából felesleges ide írni, de gondolom egy minimális értelmi szinvonalon mozgó fórumozó ennyire azért tud szelektálni. Aki meg nem, azzal szemben sajna tényleg a linkelős megoldást kell választani.
Én nagyon szeretek mindenkit, és ha tudok, segítek, de a legnagyobb jóindulattal sem fogok rájönni, hogy az adott konfig/telepítő viszonyában hol lehet az az egy százaléknyi kompatibilitási gond, amit ő a rendszer problémájaként észlel. Egy hackli guru meg rögtön tud olyanokat mondani, hogy chipset meg rendszerbus meg alaplapi vezérlő.
Ez érthető, de gondolom egy fórum arra való, hogy aki tud, az segítsen (ha már mindenképpen a problémák megtárgyalása a primér cél). Tehát aki nem tud segíteni egy kérdésben, az megkönnyebbülhet, mert nem kell semmit írnia.
Agresszív, kevéssé kulturált, vagy egyszerűen türelmetlen emberek mindenhol vannak, nem kell velük túl sokat foglalkozni, bár ezen a fórumon is van kivétel, aki rögtön lef*szfejez, ha elakadsz, de az esetek 90%-ában a jó megoldást mondja az anyázás után. :))
Ebben egyetértünk :)
ui.: Jó a Saab-os példa.. :) De mondhatnánk olyat is, hogy akinek nincs meg pl. egy zenéje, az letöltés helyett dúdolgassa.. :)
“Gondolom azt te is tudod, hogy a két dolog nem ugyanaz.”
Nem, de mondok jobb hasonlatot.
Nincs pénzed egy Lamborginire, de a garázsban építgetsz egy replikát, ha gondod van akkor melyik fórumra írnál, a Lamborgini felhasználókéba, vagy az autóépítőkébe?
Nomeg vajon hol kapsz választ jó eséllyel a kérdésedre?
Azt én sem mondom, hogy itt kérdezősködjön, és ez - explicit verbis - nem is volt a hozzászólásomban benne. Itt pusztán az autó elkötése és a Hackintosh/patch-elt OS X párhuzamba állítás miatt írtam a fentieket. És az is igaz, hogy sokkal kisebb eséllyel kaphatna itt megfelelő és/vagy elég gyorsan választ a kérdésére. Arra is megvannak a fórumok, amit az illető valóban meg is kap az első pár hsz-ban. És ha már ide regisztrál valaki, azzal elfogadja a szabályzatot, és ha mások azt megszegik “büntetlenül”, akkor nem feltétlenül jelenti mindez azt, hogy már más is fel legyen jogosítva ennek megszegésére másik ügy kapcsán.