Szavazás |
||
| Melyik valasz a legjellemzobb rad? :) | ||
| Eppen azon vagyok hogy feltegyem a gepemre probalgatni | 12 | |
| Eszembe nem jutna feltenni a gepemre, inkabb az igazi | 11 | |
| Egyelore azt hasznalom, de hamarosan igazi mac-em lesz | 6 | |
| Egyelore azt hasznalom, es jol elvagyok vele, nem kell igazi mac | 9 | |
| Hackintosh-sal kezdtem, de igazi mac-re valtottam | 26 | |
| Egyelore mac-et hasznalok, de hackintosh-ra valtok/valtottam | 14 | |
| Igazi mac-em van, es az is marad! | 167 | |
| Hasznalom mindkettot, jol megvagyok veluk | 26 | |
| A hackintosh-sal en csak szivtam, pedig expert vagyok, de tenyleg :) | 6 | |
| Elobb lovom fobe magam mint hogy warezoljak | 2 | |
| Nem szavazok, csak a szavazas allasa erdekel | 36 | |
| Egyeb | 24 | |
| Szavazatok száma: 339 | A szavazáshoz először be kell jelentkezned |
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1368
|
Az, hogy sok ember a szoftverlopást választja a spórolás/vásárlás helyett, még nem teszi a dolgot legálissá. Aki Macet vesz, az a géppel együtt fizet az OS X-ért. Aki letölti a netről, az nem. A károsult az Apple.
Komolyan mondom, ha az apple azt a gepet arulna mondjuk brutto 200-ert amit 120-ert rakok ossze, en megvennem. Valszeg elmenne 300-ert is, tobbet kaszalnanak rajta, de akkor mar nem vennem meg. De nincs ilyen gep, nem csak 300-ert nincs, hanem egyaltalan, szal ha ok azt mondjak, hogy jujj de rosszfiu vagyok, mert nem veszek real mac-et, en azt tom mondani, hogy bekaphassak :) Mert en - mint vasarlo - nem kapok olyan cumot realis aron amire szuksegem lenne.
ipod touch (a?szem Sala keresztelte el így) ezért irok vegyesen ekezeteket, ill roviden. Aham, sejtettem, de nem voltam benne biztos - touch-os topicokat nem olvasok :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 146
|
10 év Windows után azt mondtam: elég. És vettem egy MacBook-ot, mert fősuliba amúgy is kellett egy laptop. A régi PC-m még megvan, most anyám használja, itt van a szobámban, de baromi idegesítő, mert úgy zúg mint egy traktor. Ha frissítik a Minit, lecserélem arra. Nem szándékozom hekintost tenni rá, attól még a hardver ugyanaz maradna, és ugyanúgy zúgna. Na meg ott van a driverkeresés. Az az, amire a legkevésbé vágyom… |
|
Aktív
Bejegyzések: 17
|
Én nem sírok a “túlárazott” vas miatt, amíg rendesen futnak rajta azok a programok, amiket használok. Ez is azóta téma mióta almáék átnyergeltek intel alapokra, amíg ppc-s volt a mac senkiben föl sem merült, hogy jajjmá’ nézzed meg mit ad el nekem ennyi pénzért a Sztív. Az átlag usernek fogalma nem volt, hogy mekkora teljesítmény lakozik a gépben (hacsak meg nem érezte a végét, de az osx általában ügyesen “titkolja” ha elfogy a vas), mert kiszolgálta az igényeit. Ilyen szempontból óriási előny, hogy az osx mit ki nem hoz a vasból. Meg úgy őszintén, kit érdekel mi van a gépben, ha tudok rajta dolgozni? (Ez a hozzáállás még az őskövület atari st-m hagyatéka, nem az elvakultság beszél belőllem, a mac ugyanezt az életérzést hozza és ez nekem tetszik.) |
|
Aktív
Bejegyzések: 264
|
Lehet hogy a Mac nem olcsó, sőt biztos.
Azóta 3 (na jó volt egy 17es iMac G5 is) gépet is vettünk… DRÁGA!!!!
Vagy mégsem?
Direkt nem írtam le mi/ki a cég és melyik apple kereskedőkkel áll már kapcsolatban stb. mert nem szeretek reklámozni (természetesen ha valakit érdekel annak szívesen segítek)
Én rajtuk keresztül jutottam apple gépekhez sőt anno 2001 ben ASUS notihoz is.
Így ebben a formában szerintem alacsonyabb jövedelmű embereknek akik nem engedhetik meg maguknak a cash-es über-sznobságot is van lehetőségük, ha szeretnének Mac-et, mégpedig oly módon, hogy nem szakadnak bele, csak lehet, hogy nem tudnak ilyen lehetőségről....... |
|
Macőrült
Bejegyzések: 4196
|
Bocs, nem szeretik a direkt linkelést. Pedig megnéztem előtte, hogy látszik e. |
|
Aktív
|
EDM, lehet h csak nalam nem latszik a kep a ceges kornyezet miatt?
|
|
Aktív
Bejegyzések: 483
|
iSüni: nekem sem jön be, de ha jobb gombbal rákattintok, és (Safariban) ráklikkelek, hogy Open in new tab, akkor bejön. |
|
Aktív
|
Sajnos meloban nincs ilyen lehetőségem (h safarit rakjak a gépre, na meg hogy ne win-t használjak). de IE-ben jobb klikk-properties->link kimásol->új ablakban megnyit és már látom is:) |
|
bM Függő
Bejegyzések: 6073
|
gregoryus - 2008. július 09. @ 01:37 Azért a PPC-s masinákkal kevesebb volt a probléma, kivéve PM G5. |
|
Aktív
|
A baj leginkább itt kezdődik h alapvetően az árazás a következő:
USD-ban baz olcsó minden |
|
Aktív
Bejegyzések: 17
|
Azért ez ilyen formán szerintem nem igaz. Szerintem egyszerűen kevesebb volt a júzer. Illetőleg ez hogy jön ahhoz, hogy túl van árazba a hardver, vagy más gyártó gépe nem romlik el? |
|
Aktív
|
gregoryus:
“túl van árazva a hardver”
És aki nagyon szeretne és nincs rá pont annyi pénze, az meg hitelre meg tudja venni ha akarja. Én tleg PC+Win irányultságú voltam, de azt mondom: nem térnék vissza arra az időre, pedig nem sz*rom a pénzt |
|
Veterán
Bejegyzések: 1945
|
“Azért a PPC-s masinákkal kevesebb volt a probléma, kivéve PM G5.”
Tévedés.
A Macbook esetében esztétikai problémák vannak, az iBook-al meg alaplap, kijelző szalagkábel problémák, Powerbooknál szintén alaplap, memóriakártya foglalat gondok, PowerMac alaplap, proci gondok stb. Szóval aki azt mondja, hogy az inteles váltás óta több a gond azt kiröhögöm, mert éppen ellenkezőleg, műszaki jellegű probléma sokkal kevesebb fordul elő. Csak a gépház repedezés, kopás sokkal látványosabb. |
|
Veterán
|
“Az FSC-t direkt nem említettem meg, sztem az nem brand…” Azért ezt vitatnám, a LifeBook és Celsius sorozatban nagyon jó minőségű gépeik vannak (mondjuk ezek inkább a Fujitsu örökség részei). Az Amilo-k viszont egytől-egyig ipari hulladék szinten mozognak. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 612
|
Ulkesh - 2008. július 09. @ 17:09
Csakúgy, mint a macbook! :-D
|
|
Aktív
|
Ulkesh: A Fujitsu amikor az ICL-t vásárolta fel, egész jó volt.
Szóval szerintem így vagy úgy, de gyalázatos.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 300
|
Nekem van ugye a G5 meg van most már Hackintos is. Nem reklámozom, csupán a véleményemet mondom:
Valótlanság, hogy rossz a peccselt OSX, csak tájékozódni kell,hogy milyen hardware mivel…
Csak a miheztartás végett:
Model Name: Mac Pro
És a Videokártya: Nvidia GeForce 8600 GT:
Chipset Model: Nvidia GeForce 8600 GT
|
|
Aktív
Bejegyzések: 472
|
Nos, nálam megy most úgy alakult, hogy egy ideig jön megint a hackintosh. Borzasztó egyszer a képlet: kell egy erős videákártya meg a hordozhatóság, viszont nincs 500-am MBP-re. Igy lesz egy erős barebone, ami remélhetőleg megtermeli majd az MBP árát. |
|
Aktív
|
.lov.
Kicsit hamarabb éred el a célod… sztem |
|
Aktív
|
1. a barebone maga 70, plussz proci és egyéb nyalánkságok kb. 100, ami együtt 170, annyiért az MB-m simán elmegy. 2. hogy mennyit termel még nem tudom, de az ismosabb videókártya kell, GMA sux :( 3. nem akarok hitelezni, hitel sux, egy meg igy nullára kijön. Volt már hackim, ismerem annyira amennyire kell, nem lesz gond. Ha összejön minden akkor lesz MBP valamikor, de vaktában nem lövöldözök fél miskával. |
|
Aktív
|
Ok megertelek. Én sem lövöldoztem, így maradtam hitelnél, mert kellett a gép.
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1056
|
Én használok valódi iMac-et is és egy MacPro teljesitményű PC-t Hackintoshal. Nálam stabil mindkettő, semmi problémám egyikkel sem. |
|
Veterán
|
És aki nagyon szeretne és nincs rá pont annyi pénze, az meg hitelre meg tudja venni ha akarja.
Van a dolognak 1 masik oldala is. Akar holnap is tudnek mac pro-t venni kp-bol, de egyreszt szamomra nem er annyit, masreszt van 1-2 dolog ami esetemben sokkal fontosabb ennel - mondjuk 1 sajat lakas. De ha lenne lakasom se vennek mac pro-t ennyiert :) Talan nem vagyok ezzel egyedul.
|
|
Aktív
|
iSüni: köszi, de jól átgondoltam ezt mielőtt meghoztam a döntést ;-) |
|
Aktív
|
.lov.: Nincs mit:)
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 776
|
Teljesen felesleges vitatkozni arról, hogy Hackli vs Mac. Az oprendszer szinte 100%-oasan ugyanaz. Az a baj, hogy akik leszólják a Hackintosht, azok alapvetően szerintem tájékozatlanok. Ezt nem sértő szándékkal mondom. Írta itt pár Mac felhasználó, hogy ő megpróbálta, de gondjai voltak és szerintük szar a hackli. Ez is példa a tájékozatlanságra.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 776
|
melyik az, amelyik számomra a legmegfelelőbb, hát az bátorkodtam megvenni.
Az Apple amúgy sok esetben nagy valószínűséggel komolyan figyeli, hogy az osx86-os projectek, fejlesztések hogy és milyen irányban fejlődnek. Nagyon sok jó driver készült ezen a területen, melyeket akár az Apple is fel tud használni az esetleges új modeljeinél. |
|
Aktív
|
kesigomu: ott a pont, egyetértek
Már csak egy kérdés, nem pusztán kötekedésből hanem mert tényleg érdekel.
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1590
|
Nekem van mind kettő.
És van egy hack ami ritkán megy mert költenem kéne rá (Tápcsere) XP alatt a hanggal van probléma meg minden Leopardal full stabil az egész. Már csak a Asus LibreScribe írót kéne valahogy mac alatt tudni használni és XP se kéne rá. Stabil gyors rajta a rendszer. Az elején megszenvedtem rendesen. De szerintem egy hack se ilyen mint ez hogy minden megy rajta SATA meg PATA meg minden ami van benne müködik 100% osan. Csak ellesz adva mert felesleges 2 gép. Lesz helyette egy MacBook Pro mert mobil gépre van szükségem. Nem még egy asztalira. Azért nem hack laptop mert azért apple-t jobban szeretem. De akinek nincs sok pénze 80-90e FT ért egy iMac erősségű Macja lehet. |
|
Veterán
|
“LibreScribe” :)
Ezt probaltad?
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1590
|
köszi koma este kipróbálom :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 93
|
LOL, egy Mac kereskedő mit gondolhat, amikor valakivel emailezget hogy milyen Macet akar venni, aztán végül csak egy Leopardot vesz az illető, semmi mást, úgy hogy előtte nem volt Macje… |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2376
|
Bubu007 - 2008. július 04. @ 17:04 Én is 4. De csak mert volt pár éve mac-em is és ez volt a legjobb alternatíva… :) Crusader - 2008. július 18. @ 13:46 Sztem általában lesajnáló, lenéző reakció következik. Meg azért egy sok sikert talán elhangzik. :) Végül egy kis telepítési bemutató: http://www.youtube.com/watch?v=8L_6qDH8qOg ;) |
|
Aktív
Bejegyzések: 244
|
//off
Mindenesetre en azt sem tartom etikusnak, hogy 3szor fizettetnek jogdijat egy vmiert.. Regota diszkozom, a felallas ugy nez ki, hogy az ures lemez megvasarlasakor fizetem azt az aranyos kis matrica arat /illetve fizetnem ha nem kulfuldrol vasarolnam a nyers mediat/, aztan fizetem az artistjustnak, hogy ezekkel a lemezekkel dolgozhassak /ez tok jogos, nem fuzok kommentet hozza/, majd a szorakozohely is fizet az artisjustnak, hogy zenes rendezvenyt tart.. komolyan, hany bort akarnak meg lerangatni szegeny magyarokrol? //on |
|
Macőrült
|
Eddig nem különösebben érdekelt se a hackintosh, se az almáspécé (jó nekem nagyon a pójerpíszí), de mostanra megérett az elhatározás, hogy nekem is lesz egy, egy msi wind képében. |
|
Veterán
|
EDM - 2008. július 18. @ 20:03 Kár, hogy a Wifi nincs még megoldva OSx86 alatt a Wind-en. (Én is szemezek vele :) ) |
|
Macőrült
|
Ulkesh - 2008. július 18. @ 20:20EDM - 2008. július 18. @ 20:03nekem is lesz egy, egy msi wind képében. |
|
Aktív
Bejegyzések: 360
|
Ez az MSI Wind (ne haragudjatok) ez egy TUCSOK POCS :) |
|
Veterán
|
Most, hogy ezt kiadtad magadból, ideje picit pihenned :) |
|
Macőrült
|
DjCsabiC - 2008. július 19. @ 07:05
Pont ez a lényeg, kicsi és erős :P
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1054
|
Hali! Mia baj a toast és fetch programokkal? Évek óta használom őket, a legnagyobb megelégedéssel. Lehet nem vettem észre hogy szarok? |
|
Veterán
|
tade - 2008. július 19. @ 12:51
Le volt irva mi veluk a baj :) (persze sok memo eseten ezek kevesbe tunnek fel)
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1032
|
EDM - 2008. július 18. @ 20:03 A héten én is találkoztam egy ilyen masinával IKEA-ban. Meggyőző ;) Cimbimhez most jött a szállítmány: 100-at rendeltek, kaptak 9-et. Természetesen pink színben, mert a csajoknak az kell…
Azt mondja a kijelző zsanérja lesz a gyenge pont...állítólag igen gyenge, és pici rázkódásra is bólogat, nyeklik-nyaklik.
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1032
|
Barazutti Ferenc - 2008. július 10. @ 12:02
Istenem de irigylem azokat a 17-18 éves gyerekeket, akik a Mac Pro mellé vetetnek apuval egy MBP-t…
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 743
|
Én ismerek olyan DJ srácot, aki nem azért akar Mac-et, mert ismeri a Cubase-t, vagy |
ipod touch (a’szem Sala keresztelte el így) ezért irok vegyesen ekezeteket, ill roviden.
Off
igen, az utobbi időben érkezett a forumra pár ‘idióta’ vilagmegvalto. Mint ahogy eddig is, majd elmennek ahogy eddig is.
On
ha hakit akarnek a jövőben osszeallitani akkor mar tudom ki az a 3 ember akihez tudok majd fordulni tapasztalatokert.
Off2
En dombit annyira tiszteletben tartom hogy az alapvető szabályokat probalom maximálisan betartani, esetleg segíteni az itt elvégzett tobb éve tarto változatlan intenzitasu munkajat. Nagyon sokat tett azert hogy mindez letrejojjon, mukodjon. Hozzaszolasai, azok minősége, stílusa pedig etalonkent szolgalhatna mások szamara is.
on2