Fórum kezdőlap  »  Egyéb  »  Társalgó  »  A hackintosh és az én viszonyom...
Szavazás
Melyik valasz a legjellemzobb rad? :)
Eppen azon vagyok hogy feltegyem a gepemre probalgatni 12
Eszembe nem jutna feltenni a gepemre, inkabb az igazi 11
Egyelore azt hasznalom, de hamarosan igazi mac-em lesz 6
Egyelore azt hasznalom, es jol elvagyok vele, nem kell igazi mac 9
Hackintosh-sal kezdtem, de igazi mac-re valtottam 26
Egyelore mac-et hasznalok, de hackintosh-ra valtok/valtottam 14
Igazi mac-em van, es az is marad! 167
Hasznalom mindkettot, jol megvagyok veluk 26
A hackintosh-sal en csak szivtam, pedig expert vagyok, de tenyleg :) 6
Elobb lovom fobe magam mint hogy warezoljak 2
Nem szavazok, csak a szavazas allasa erdekel 36
Egyeb 24
Szavazatok száma: 339
A szavazáshoz először be kell jelentkezned

bM Függő
Bejegyzések: 6013
#101 - 2008. július 08. @ 20:20 | mellőzöm  
ANTIpc - 2008. július 06. @ 19:03

Ok, thx.

(érdekes tacskorol ide irogatni)

? :)

ipod touch (a’szem Sala keresztelte el így) ezért irok vegyesen ekezeteket, ill roviden.

Off
igen, az utobbi időben érkezett a forumra pár ‘idióta’ vilagmegvalto. Mint ahogy eddig is, majd elmennek ahogy eddig is.
On
ha hakit akarnek a jövőben osszeallitani akkor mar tudom ki az a 3 ember akihez tudok majd fordulni tapasztalatokert.
Off2
En dombit annyira tiszteletben tartom hogy az alapvető szabályokat probalom maximálisan betartani, esetleg segíteni az itt elvégzett tobb éve tarto változatlan intenzitasu munkajat. Nagyon sokat tett azert hogy mindez letrejojjon, mukodjon. Hozzaszolasai, azok minősége, stílusa pedig etalonkent szolgalhatna mások szamara is.
on2

Veterán
Bejegyzések: 1368
#102 - 2008. július 08. @ 23:58 | mellőzöm  

Az, hogy sok ember a szoftverlopást választja a spórolás/vásárlás helyett, még nem teszi a dolgot legálissá. Aki Macet vesz, az a géppel együtt fizet az OS X-ért. Aki letölti a netről, az nem. A károsult az Apple.

Komolyan mondom, ha az apple azt a gepet arulna mondjuk brutto 200-ert amit 120-ert rakok ossze, en megvennem. Valszeg elmenne 300-ert is, tobbet kaszalnanak rajta, de akkor mar nem vennem meg. De nincs ilyen gep, nem csak 300-ert nincs, hanem egyaltalan, szal ha ok azt mondjak, hogy jujj de rosszfiu vagyok, mert nem veszek real mac-et, en azt tom mondani, hogy bekaphassak :) Mert en - mint vasarlo - nem kapok olyan cumot realis aron amire szuksegem lenne.
(es nem, semmi lopott - vagy “lopott") - cucc nincs a lakasban (vagy mashol) nalam, sem olyan amit azert loptam volna el mert nem volt realis az ara, sem masmilyen :P Kiveve par programot es filmet, de az sajat hasznalat :) )
Mindenki igenyeinek nem lehet megfelelni, hat momentan en is ebbe a nem tul nagy, nem atlagos csoportba tartozom.
Szoval legyen inkabb az apple a karosult, o sokkal jobban all anyagilag ;)

ipod touch (a?szem Sala keresztelte el így) ezért irok vegyesen ekezeteket, ill roviden.

Aham, sejtettem, de nem voltam benne biztos - touch-os topicokat nem olvasok :)

Aláírás 

Tanácsot tudok adni, de észt nem ;)

Aktív
Bejegyzések: 146
#103 - 2008. július 09. @ 00:53 | mellőzöm  

10 év Windows után azt mondtam: elég. És vettem egy MacBook-ot, mert fősuliba amúgy is kellett egy laptop. A régi PC-m még megvan, most anyám használja, itt van a szobámban, de baromi idegesítő, mert úgy zúg mint egy traktor. Ha frissítik a Minit, lecserélem arra. Nem szándékozom hekintost tenni rá, attól még a hardver ugyanaz maradna, és ugyanúgy zúgna. Na meg ott van a driverkeresés. Az az, amire a legkevésbé vágyom…

Aláírás 

MacBook, iPhone | http://blog.netman.sk | http://netvibes.com/netman

Aktív
Bejegyzések: 17
#104 - 2008. július 09. @ 01:37 | mellőzöm  

Én nem sírok a “túlárazott” vas miatt, amíg rendesen futnak rajta azok a programok, amiket használok. Ez is azóta téma mióta almáék átnyergeltek intel alapokra, amíg ppc-s volt a mac senkiben föl sem merült, hogy jajjmá’ nézzed meg mit ad el nekem ennyi pénzért a Sztív. Az átlag usernek fogalma nem volt, hogy mekkora teljesítmény lakozik a gépben (hacsak meg nem érezte a végét, de az osx általában ügyesen “titkolja” ha elfogy a vas), mert kiszolgálta az igényeit. Ilyen szempontból óriási előny, hogy az osx mit ki nem hoz a vasból. Meg úgy őszintén, kit érdekel mi van a gépben, ha tudok rajta dolgozni? (Ez a hozzáállás még az őskövület atari st-m hagyatéka, nem az elvakultság beszél belőllem, a mac ugyanezt az életérzést hozza és ez nekem tetszik.)

Aktív
Bejegyzések: 264
#105 - 2008. július 09. @ 09:40 | mellőzöm  

Lehet hogy a Mac nem olcsó, sőt biztos.
- Főleg h a hozzá nem értő vásárlók a Tecsó vagy egyéb összerakott celeron/sempron kategóriákhoz viszonyít többnyire. -> Mac drága!
- Aki kicsit is ért a dolgokhoz az meg inkább összerak valamit (jó vasból) és lekalózol vmilyen OS-t (többnyire MS) stb hozzá… -> Mac kicsit drágább!
- Mégis, mint pl én, előszőr szeretném kipróbálni azt amit szeretnék megvenni, de az üzletben korlátozottak a lehetőségek, vagy az eladók korlátozottak mert még nem tudtam hova kell bemenni (ezért késett a Mactérésem 1 évet). Kipróbáltam. szarakodott, de tetszett (még az első telepíthető verziókkal - tiger).

Azóta 3 (na jó volt egy 17es iMac G5 is) gépet is vettünk… DRÁGA!!!!

Vagy mégsem?
- Minden egyes alkalommal hitelt vettünk fel. Korábbról (még PCs idők) ismerünk egy céget, akik gyakrolatilag “bármilyen” számtech cuccot meghiteleznek neked (100e felett).
- Én mondom meg neki, melyik kereskedő stb, majd az átküldött dokumentumok után nem sokkal a közösen egyeztetett időpontban megbízhatóan megjelenik a kereskedőnél ott találkozunk és segít hozzájutnom a termékhez (szerződés, számla, kondiciók minden ok).
- Alacsony önrész.... Nem drága
- Kultúrált törlesztőrészletek… Occsó
- Alacsony THM, a végén alig kerül többe az egész amit kifizettél, mint maga a vas eredeti ára… Mondom h occsó
- És akkor fizetem ki nullára amikor kedvem tartja… Lehet jobb?

Direkt nem írtam le mi/ki a cég és melyik apple kereskedőkkel áll már kapcsolatban stb. mert nem szeretek reklámozni (természetesen ha valakit érdekel annak szívesen segítek)

Én rajtuk keresztül jutottam apple gépekhez sőt anno 2001 ben ASUS notihoz is.
Rajtam/rajtunk kívül még nagyon sokan éltek ezzel a lehetőséggel, mert nem mindenki tud kicsengetni 500e-t zsebből (bár múltkor láttam erre is példát).

Így ebben a formában szerintem alacsonyabb jövedelmű embereknek akik nem engedhetik meg maguknak a cash-es über-sznobságot is van lehetőségük, ha szeretnének Mac-et, mégpedig oly módon, hogy nem szakadnak bele, csak lehet, hogy nem tudnak ilyen lehetőségről.......

Aláírás 

http://hedgehogs.extra.hu

Macőrült
Bejegyzések: 4196
#106 - 2008. július 09. @ 10:45 | mellőzöm  

Kép

Bocs, nem szeretik a direkt linkelést. Pedig megnéztem előtte, hogy látszik e.

Aláírás 

Why so serious?

Aktív
#107 - 2008. július 09. @ 10:47 | mellőzöm  

EDM, lehet h csak nalam nem latszik a kep a ceges kornyezet miatt?
Mit abrazol(na)?

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 483
#108 - 2008. július 09. @ 11:21 | mellőzöm  

iSüni: nekem sem jön be, de ha jobb gombbal rákattintok, és (Safariban) ráklikkelek, hogy Open in new tab, akkor bejön.

Aláírás 

1,83GHz Core Duo mini, 12” iBook G4 1,2GHz, Nikon D70, iPod nano 3G silver

Aktív
#109 - 2008. július 09. @ 11:31 | mellőzöm  

Sajnos meloban nincs ilyen lehetőségem (h safarit rakjak a gépre, na meg hogy ne win-t használjak). de IE-ben jobb klikk-properties->link kimásol->új ablakban megnyit és már látom is:)

Aláírás 

bM Függő
Bejegyzések: 6073
#110 - 2008. július 09. @ 15:45 | mellőzöm  
gregoryus - 2008. július 09. @ 01:37

amíg ppc-s volt a mac senkiben föl sem merült, hogy jajjmá’ nézzed meg mit ad el nekem ennyi pénzért a Sztív.

Azért a PPC-s masinákkal kevesebb volt a probléma, kivéve PM G5.

Aláírás 

---> http://bachman.cjb.hu <---

Aktív
#111 - 2008. július 09. @ 16:22 | mellőzöm  

A baj leginkább itt kezdődik h alapvetően az árazás a következő:
1 USD=1 EURO
1 EURO=>> HUF: legmagasabb konverzó+legmagasabb benzin ár+irányítószám+TAJ számom+ÁFA

USD-ban baz olcsó minden

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 17
#112 - 2008. július 09. @ 16:27 | mellőzöm  

Azért ez ilyen formán szerintem nem igaz. Szerintem egyszerűen kevesebb volt a júzer. Illetőleg ez hogy jön ahhoz, hogy túl van árazba a hardver, vagy más gyártó gépe nem romlik el?

Aktív
#113 - 2008. július 09. @ 16:56 | mellőzöm  

gregoryus:
“más gyártó gépe nem romlik el”
Az igazat megvallva voltam IT mgr egy jó darabig, láttam sok varjút karón ülve.
Viszont amit sosem láttam az az, hogy adott brand gépei nem hibásodnak meg.
HP/DELL/LENOVO egyaránt hibásodik a kérdés a meghibásodási ráta illetve szerviz szakértelme. Új típusok mindenhol meghibásodnak, mígnem meg nem foltozgatják őket
Az FSC-t direkt nem említettem meg, sztem az nem brand…
Gyakran ua “hangárból” gördül ki több brand terméke is. Volt egy széria ami a HP, DELL - és még nem tudom melyik de tuti volt egy 3-ik is - gépei nemhogy belsőleg de külsőleg is egyeztek csak a logóban tértek el. Ez valamikor 2000 környékén volt.
Vagy emlékezzetek a notikba szánt IBM HDD-k körüli kis porfelhőre talán 4-5 éve, amikor a túlmelegedési gondot fordulatszámcsokkentéssel oldották meg. Vagy a HP nc6000 sorozatú business notik memória visszahívási esetére, vagy a csillivilli nx széria, spec ennek meg alaplap+wifi+bios hibái voltak huzamos ideig de az nc-t - pedig kimondottan business - is hasonló jelenségek kísérték.

“túl van árazva a hardver”
Szerintem nincs túlárazva más brand-hez képest, csak itthon (EU, de főleg Magyarországon) kerül többe, mint máshol (pl USA). A “máshol” helyeken nincs túlárazva mert, ha úgy lenne, nem lehetne azt olvasni, hogy “bezzeg most hoztak nekem mbp-t Amcsiból, Londonból, Bécsből vagy honnan” stb.
De ha megnézed azonos kategóriájú brand nem vagy nem sokkal olcsóbb.
(hangsúlyozom én legálisan itthonrol szereztem be mindet - iJoe a tanúm)

És aki nagyon szeretne és nincs rá pont annyi pénze, az meg hitelre meg tudja venni ha akarja.

Én tleg PC+Win irányultságú voltam, de azt mondom: nem térnék vissza arra az időre, pedig nem sz*rom a pénzt

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1945
#114 - 2008. július 09. @ 17:03 | mellőzöm  

“Azért a PPC-s masinákkal kevesebb volt a probléma, kivéve PM G5.”

Tévedés.
A G4 Mini kivételével az összes PPC-s géppel rengeteg probléma volt.

A Macbook esetében esztétikai problémák vannak, az iBook-al meg alaplap, kijelző szalagkábel problémák, Powerbooknál szintén alaplap, memóriakártya foglalat gondok, PowerMac alaplap, proci gondok stb.

Szóval aki azt mondja, hogy az inteles váltás óta több a gond azt kiröhögöm, mert éppen ellenkezőleg, műszaki jellegű probléma sokkal kevesebb fordul elő. Csak a gépház repedezés, kopás sokkal látványosabb.

Aláírás 

Az igazság olyan, mint egy háromélű kard.

Veterán
#115 - 2008. július 09. @ 17:09 | mellőzöm  

“Az FSC-t direkt nem említettem meg, sztem az nem brand…”

Azért ezt vitatnám, a LifeBook és Celsius sorozatban nagyon jó minőségű gépeik vannak (mondjuk ezek inkább a Fujitsu örökség részei).

Az Amilo-k viszont egytől-egyig ipari hulladék szinten mozognak.

Aláírás 

Törzsvendég
Bejegyzések: 612
#116 - 2008. július 09. @ 19:47 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. július 09. @ 17:09

Az Amilo-k viszont egytől-egyig ipari hulladék szinten mozognak.

Csakúgy, mint a macbook! :-D
Ilyen ez a consumer piac

Aláírás 

Macbook 2.0CD. Már csak az alaplap és a képernyő az eredeti.
De azért jó

Aktív
#117 - 2008. július 09. @ 19:49 | mellőzöm  

Ulkesh: A Fujitsu amikor az ICL-t vásárolta fel, egész jó volt.
Előző munkahelyemen elég sok LifeBook-ot használtunk (nemzetközi szerződés) és az első 3 hónapban vagy USB, vagy alaplap, vagy vga out vagy hűtés, vagy akksi, vagy pcmcia stb gond előjött kb 35-40%-nál (kb 90 darabot használtunk itthon és akkor a külföldieket nem említettem)

Szóval szerintem így vagy úgy, de gyalázatos.
Mindenesetre ez a topic nem igazán erről szól ;)

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 300
#118 - 2008. július 09. @ 21:05 | mellőzöm  

Nekem van ugye a G5 meg van most már Hackintos is. Nem reklámozom, csupán a véleményemet mondom:

Valótlanság, hogy rossz a peccselt OSX, csak tájékozódni kell,hogy milyen hardware mivel…
Minden működik szépen.... A G5 is köszöni jól van.

Csak a miheztartás végett:
Hardware Overview:

Model Name:  Mac Pro
Model Identifier:  MacPro3,1
Processor Name:  Intel® Core(TM)2 Quad CPU Q9300 @
Processor Speed:  2.5 GHz
Number Of Processors:  1
Total Number Of Cores:  4
L2 Cache:  6 MB
CPU Features:  FPU VME DE PSE TSC MSR PAE MCE CX8 APIC SEP MTRR PGE MCA CMOV PAT PSE36 CLFSH DS ACPI MMX FXSR SSE SSE2 SS HTT TM SSE3 MON DSCPL VMX SMX EST TM2 SSSE3 CX16 TPR PDCM SSE4.1
Memory:  8 GB
Bus Speed:  1.33 GHz
Boot ROM Version:  Hack.88Z.int.0sh.061193037 (Award Software International, Inc.)
Serial Number:  CK157KMHK5B

És a Videokártya:

Nvidia GeForce 8600 GT:

Chipset Model:  Nvidia GeForce 8600 GT
Type:  Display
Bus:  PCIe
PCIe Lane Width:  x16
VRAM (Total):  256 MB
Vendor:  NVIDIA (0x10de)
Device ID:  0x0402
Revision ID:  0x00a1
ROM Revision:  Nvidia GeForce 8600 GT OpenGL Engine [EFI]
Displays:
SyncMaster:
Resolution:  1280 x 1024 @ 75 Hz
Depth:  32-bit Color
Core Image:  Hardware Accelerated
Main Display:  Yes
Mirror:  Off
Online:  Yes
Quartz Extreme:  Supported
Rotation:  Supported
Display Connector:
Status:  No display connected

Aláírás 

Hack.88Z.int.0sh.061193037
PMG5 1.6SC ipod Nano 1GB… gyönyörűűű:)

Aktív
Bejegyzések: 472
#119 - 2008. július 09. @ 21:46 | mellőzöm  

Nos, nálam megy most úgy alakult, hogy egy ideig jön megint a hackintosh. Borzasztó egyszer a képlet: kell egy erős videákártya meg a hordozhatóság, viszont nincs 500-am MBP-re. Igy lesz egy erős barebone, ami remélhetőleg megtermeli majd az MBP árát.

Aláírás 

CoGe - free vj app for Leopard

Aktív
#120 - 2008. július 09. @ 21:53 | mellőzöm  

.lov.
kérdések:
1, mibe kerul a barbone?
2, mennyit termel?
3, nem lenne egyszerubb a barebone arat befektetni egy mbp.be ha az kell és az általa hozott bevételből meg fizetni a részleteket?

Kicsit hamarabb éred el a célod… sztem

Aláírás 

Aktív
#121 - 2008. július 09. @ 22:07 | mellőzöm  

1. a barebone maga 70, plussz proci és egyéb nyalánkságok kb. 100, ami együtt 170, annyiért az MB-m simán elmegy.

2. hogy mennyit termel még nem tudom, de az ismosabb videókártya kell, GMA sux :(

3. nem akarok hitelezni, hitel sux, egy meg igy nullára kijön.

Volt már hackim, ismerem annyira amennyire kell, nem lesz gond. Ha összejön minden akkor lesz MBP valamikor, de vaktában nem lövöldözök fél miskával.

Aláírás 

Aktív
#122 - 2008. július 09. @ 22:10 | mellőzöm  

Ok megertelek. Én sem lövöldoztem, így maradtam hitelnél, mert kellett a gép.
Csak segíteni akartam:)

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1056
#123 - 2008. július 09. @ 22:18 | mellőzöm  

Én használok valódi iMac-et is és egy MacPro teljesitményű PC-t Hackintoshal. Nálam stabil mindkettő, semmi problémám egyikkel sem.

Veterán
#124 - 2008. július 09. @ 23:54 | mellőzöm  

És aki nagyon szeretne és nincs rá pont annyi pénze, az meg hitelre meg tudja venni ha akarja.

Van a dolognak 1 masik oldala is. Akar holnap is tudnek mac pro-t venni kp-bol, de egyreszt szamomra nem er annyit, masreszt van 1-2 dolog ami esetemben sokkal fontosabb ennel - mondjuk 1 sajat lakas. De ha lenne lakasom se vennek mac pro-t ennyiert :) Talan nem vagyok ezzel egyedul.
Btw eletemben nem vettem fel hitelt, es a lakast leszamitva a kesobbiekben is igyekszem majd tartani magam ehhez.

Aláírás 

Aktív
#125 - 2008. július 10. @ 08:55 | mellőzöm  

iSüni: köszi, de jól átgondoltam ezt mielőtt meghoztam a döntést ;-)

Aláírás 

Aktív
#126 - 2008. július 10. @ 10:18 | mellőzöm  

.lov.: Nincs mit:)
ANTIpc: én is rühellek hitelt felvenni. az MBP-re muszáj volt. Igaz rá 3 hónapra kinulláztam de a szükség így hozta, nem tudtam máshogy megoldani. Mac PRO-t sanszosan én sem vennék, nincs rá szükségem:)

Aláírás 

Törzsvendég
Bejegyzések: 776
#127 - 2008. július 10. @ 11:43 | mellőzöm  

Teljesen felesleges vitatkozni arról, hogy Hackli vs Mac. Az oprendszer szinte 100%-oasan ugyanaz. Az a baj, hogy akik leszólják a Hackintosht, azok alapvetően szerintem tájékozatlanok. Ezt nem sértő szándékkal mondom. Írta itt pár Mac felhasználó, hogy ő megpróbálta, de gondjai voltak és szerintük szar a hackli. Ez is példa a tájékozatlanságra.
Aki komolyan gondolja egy hackintosh megépítését és beüzemelését, az ugyanúgy utána olvas megfelelő helyeken, mint az a leendő Mac vásárló, aki a felhozatalból próbálja kiválasztani álmai Apple gépét. Aki tudatosan és jól válogatja össze a hardvert, annál csont nélkül felmegy az OS X és minden ugyanúgy működik. Van hang, jó a videó, megy a BT, fel tudja tenni a netről az Apple által kiadott update csomagokat, rendszerfrissítéseket és minden szoftver ugyanolyan jól, megbízhatóan fut, mint egy eredeti Apple gépen.
Mi alapján mondom ezt? Az alapján, hogy van pár eredeti Apple gépem, dolgoztam komoly MacPro gépeken is és használok hacklit is. A jól megépített hackintosh esetében egyetlen egy jogi probléma van, ami az OS X végfelhasználói szerződésben szerepel. Ez az az egyetlen dolog, amitől illegálissá válik a dolog, mégpedig, hogy az OS X-et Apple gépen szabad futtatni. Pedig a példák mutatják, hogy azért a rendszer fut más gépeken is. Jah és eredeti, az Apple által kiadott kernel használatával. Tehát a rendszer akár 100%-osnak is nevezhető, egyetlen egy dolog az eltérés, hogy az Apple gépek alaplapjaiban a PC-s BIOS helyett EFI van. Kérem szépen ennyi a különbség. Jah, léteznek EFI bootloaderek és most már ezekkel oldják meg a fiatal orosz mérnökök, hogy akár a gyári install lemezzel lehet rendszert rakni nem Apple gépre (Persze nem AMD-s és nem lekoszlott TESCO-s Celeronos dzsunkára) Ettől eltekintve az ár/bővíthetőség/teljesítmény terén a jól összeválogatott hackli messze verheti a gyári Apple masinát. Nos lehet mondani, hogy de a dizájn, meg hogy hangos. Aki a gépen dolgozik, az az esetek nagy százalékában nem a számítógép házát lesegeti. Itt most nem az iMac családra gondolok :) Sokan vannak, akik a jelenlegi desktop felhozatalból több ok miatt nem tudnak eredeti Apple gépet választani.
Volt is, aki írta: Mini kevés, MacPro drága, iMac meg egy bővíthetetlen desktoposított laptop, ami kétség kívül szép, de speciel nem szeretem az All In One konstrukciókat.
A hacklim hangjáról annyit, hogy ha mellette bekapcsoltam a G3 B&W;-t, vagy a G4 PM-et akkor azok elnyomták hangjukkal a hacklit. A MacPro meg kb ugyanott van. Asztaliban az iMac üti le, de az nálam nem alternatíva, az a gyerek gépe.
A Warezról. Ezt külön kell választani, mert ez nem attól függ, hogy hackintosht használ valaki, avagy original Macet. Én is használtam és jelenleg is van olyan szoftverem, ami még nem jogtiszta. De, sok esetben egy bizonyos ideig teszteltem egy szoftvert, majd mikor kiderült, hogy pl 3 ugyanolyan feladatot ellátó alkalmazás közül (folytatás köv)

Aláírás 

Citromot kaptál az élettől? Rendelj hozzá tequilát!

Törzsvendég
Bejegyzések: 776
#128 - 2008. július 10. @ 11:46 | mellőzöm  

melyik az, amelyik számomra a legmegfelelőbb, hát az bátorkodtam megvenni.
Volt olyan szoftver is jópár, melyeket élből megvettem, max csak vártam valami kedvezmény meghirdetésére a fejlesztő cég weboldalán.
Igazából én úgy látom warez mindig volt, van és lesz. Aki fel tudja mérni egy idő után, hogy melyek azok a szoftverek, amikre szüksége van, az egy idő után az esetek nagy részében meg is vásárolja azokat. Szerintem.

Az Apple amúgy sok esetben nagy valószínűséggel komolyan figyeli, hogy az osx86-os projectek, fejlesztések hogy és milyen irányban fejlődnek. Nagyon sok jó driver készült ezen a területen, melyeket akár az Apple is fel tud használni az esetleges új modeljeinél.

Aláírás 

Citromot kaptál az élettől? Rendelj hozzá tequilát!

Aktív
#129 - 2008. július 10. @ 11:51 | mellőzöm  

kesigomu: ott a pont, egyetértek
- jó vas->megbizható működés stb
- szoftver kipróba, megvesz
stb

Már csak egy kérdés, nem pusztán kötekedésből hanem mert tényleg érdekel.
Az OSX-et is megvetted annyi példányban amennyiben tényleg használod?

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1590
#130 - 2008. július 10. @ 12:02 | mellőzöm  

Nekem van mind kettő.
Egy MacPro (Amire mindig számíthatok erős gyors és ugrik) Non Stop megy csak takarításra kapcsolom ki.

És van egy hack ami ritkán megy mert költenem kéne rá (Tápcsere) XP alatt a hanggal van probléma meg minden Leopardal full stabil az egész. Már csak a Asus LibreScribe írót kéne valahogy mac alatt tudni használni és XP se kéne rá. Stabil gyors rajta a rendszer. Az elején megszenvedtem rendesen. De szerintem egy hack se ilyen mint ez hogy minden megy rajta SATA meg PATA meg minden ami van benne müködik 100% osan.

Csak ellesz adva mert felesleges 2 gép. Lesz helyette egy MacBook Pro mert mobil gépre van szükségem. Nem még egy asztalira. Azért nem hack laptop mert azért apple-t jobban szeretem. De akinek nincs sok pénze 80-90e FT ért egy iMac erősségű Macja lehet.

Aláírás 

MacPro, iPhone, Canon 450D, Hangszerek,
web: http://bfecka.hu & http://feckamusic.hu

Veterán
#131 - 2008. július 10. @ 12:32 | mellőzöm  

“LibreScribe” :)

Ezt probaltad? 
http://www.lacie.com/support/drivers/driver.htm?id=10082
http://www.lacie.com/us/products/product.htm?pid=10096

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1590
#132 - 2008. július 10. @ 12:42 | mellőzöm  

köszi koma este kipróbálom :)

Aláírás 

MacPro, iPhone, Canon 450D, Hangszerek,
web: http://bfecka.hu & http://feckamusic.hu

Aktív
Bejegyzések: 93
#133 - 2008. július 18. @ 13:46 | mellőzöm  

LOL, egy Mac kereskedő mit gondolhat, amikor valakivel emailezget hogy milyen Macet akar venni, aztán végül csak egy Leopardot vesz az illető, semmi mást, úgy hogy előtte nem volt Macje…

Macőrült
Bejegyzések: 2376
#134 - 2008. július 18. @ 13:57 | mellőzöm  
Bubu007 - 2008. július 04. @ 17:04

na ez érdekes lesz, kiváncsi vagyok én is.
mindenesetre 1 szavazat a 4. pontra :)
csak én nem egyelőre használom, hanem véglegesen és teljes megelégedésemre.
Persze azért egy iMac is van itthon :)

Én is 4. De csak mert volt pár éve mac-em is és ez volt a legjobb alternatíva… :)

Crusader - 2008. július 18. @ 13:46

LOL, egy Mac kereskedő mit gondolhat, amikor valakivel emailezget hogy milyen Macet akar venni, aztán végül csak egy Leopardot vesz az illető, semmi mást, úgy hogy előtte nem volt Macje…

Sztem általában lesajnáló, lenéző reakció következik. Meg azért egy sok sikert talán elhangzik. :)

Végül egy kis telepítési bemutató: http://www.youtube.com/watch?v=8L_6qDH8qOg ;)

Aláírás 

http://brinyoweb.extra.hu ... gondolkodni luxus

Aktív
Bejegyzések: 244
#135 - 2008. július 18. @ 18:35 | mellőzöm  

//off

esőjáró - 2008. július 08. @ 14:38
A zene-letöltéses példa azért nem jó, mert itthon ugye mindenki fizet jogdíjat, amikor bármilyen adathordozót vásárol, akkor is, ha a cédére a gyerek pelusos képeit archiválja. Cserébe viszont a magánhasználatra történő másolás nem törvénysértés.

Ez formailag így van, viszont ha már itt tartunk nem biztos,hogy etikus. Az a jogdíj, amit az üres cd/dvd vásárlásakor (jó esetben) kifizetsz nem azonos azzal a profittal amit az eredeti megvásárlása termel…

Mindenesetre en azt sem tartom etikusnak, hogy 3szor fizettetnek jogdijat egy vmiert.. Regota diszkozom, a felallas ugy nez ki, hogy az ures lemez megvasarlasakor fizetem azt az aranyos kis matrica arat /illetve fizetnem ha nem kulfuldrol vasarolnam a nyers mediat/, aztan fizetem az artistjustnak, hogy ezekkel a lemezekkel dolgozhassak /ez tok jogos, nem fuzok kommentet hozza/, majd a szorakozohely is fizet az artisjustnak, hogy zenes rendezvenyt tart.. komolyan, hany bort akarnak meg lerangatni szegeny magyarokrol?

//on

Aláírás 

iBook G3, iMac G5, MacPro Intel C2D / Nokia 6310 Nokia 6310i

Macőrült
#136 - 2008. július 18. @ 20:03 | mellőzöm  

Eddig nem különösebben érdekelt se a hackintosh, se az almáspécé (jó nekem nagyon a pójerpíszí), de mostanra megérett az elhatározás, hogy nekem is lesz egy, egy msi wind képében.

Aláírás 

Why so serious?

Veterán
#137 - 2008. július 18. @ 20:20 | mellőzöm  
EDM - 2008. július 18. @ 20:03

nekem is lesz egy, egy msi wind képében.

Kár, hogy a Wifi nincs még megoldva OSx86 alatt a Wind-en. (Én is szemezek vele :) )

Aláírás 

Macőrült
#138 - 2008. július 18. @ 20:49 | mellőzöm  
Ulkesh - 2008. július 18. @ 20:20

EDM - 2008. július 18. @ 20:03nekem is lesz egy, egy msi wind képében.

Kár, hogy a Wifi nincs még megoldva OSx86 alatt a Wind-en. (Én is szemezek vele :) )

http://www.modaco.com/content/asus-eee-pc-http-www-eeeasy-com/270099/pauls-complete-guide-to-installing-osx-leopard-on-your-msi-wind-advent-4211/

Aláírás 

Why so serious?

Aktív
Bejegyzések: 360
#139 - 2008. július 19. @ 07:05 | mellőzöm  

Ez az MSI Wind (ne haragudjatok) ez egy TUCSOK POCS :)

Aláírás 

In a world without walls and fences,who needs windows and gates?
C2D 2.33 4MbL2 EN8600GTS 4Gb Ram

Veterán
#140 - 2008. július 19. @ 07:16 | mellőzöm  

Most, hogy ezt kiadtad magadból, ideje picit pihenned :)

Aláírás 

Macőrült
#141 - 2008. július 19. @ 08:49 | mellőzöm  
DjCsabiC - 2008. július 19. @ 07:05

Ez az MSI Wind (ne haragudjatok) ez egy TUCSOK POCS :)

Pont ez a lényeg, kicsi és erős :P
Teljesítménye 1,5-2x a ppc-s laptopokhoz képest, 6-7 órás üzemideje egy gyors mozdulattal megduplázható és “zsebben elfér” a maga 10"-os méretével. Az ára meg NC.
Az Apple-től még csak hasonló gépet sem tudok venni, mert egyszerűen nincs.

Aláírás 

Why so serious?

Veterán
Bejegyzések: 1054
#142 - 2008. július 19. @ 12:51 | mellőzöm  

Hali!

Mia baj a toast és fetch programokkal? Évek óta használom őket, a legnagyobb megelégedéssel. Lehet nem vettem észre hogy szarok?

Aláírás 

2x3Ghz Quad-Core IntelXeon 5GB 2.5TB +G5 +G4 +IPod

Veterán
#143 - 2008. július 19. @ 15:03 | mellőzöm  
tade - 2008. július 19. @ 12:51

Hali!

Mia baj a toast és fetch programokkal? Évek óta használom őket, a legnagyobb megelégedéssel. Lehet nem vettem észre hogy szarok?

Le volt irva mi veluk a baj :) (persze sok memo eseten ezek kevesbe tunnek fel)
Aztan hogy az ujabb verziok milyenek azt nemtom, de amiket hasznaltam sem a legregebbiek voltak.

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1032
#144 - 2008. július 19. @ 22:38 | mellőzöm  
EDM - 2008. július 18. @ 20:03

Eddig nem különösebben érdekelt se a hackintosh, se az almáspécé (jó nekem nagyon a pójerpíszí), de mostanra megérett az elhatározás, hogy nekem is lesz egy, egy msi wind képében.

A héten én is találkoztam egy ilyen masinával IKEA-ban. Meggyőző ;)

Cimbimhez most jött a szállítmány: 100-at rendeltek, kaptak 9-et. Természetesen pink színben, mert a csajoknak az kell…

Azt mondja a kijelző zsanérja lesz a gyenge pont...állítólag igen gyenge, és pici rázkódásra is bólogat, nyeklik-nyaklik.
Sz*rok rá :D
Amire érdemes odafigyelni: a tesztekben 6 cellás akksival vizsgálták. Úgy tényleg hozza azokat at 5 órás üzemidőket. Gyárilag viszont 3cellás akksival szállítják.
Továbbá: linuxos vas 3 cellás akksi, 500MB RAM. Mondjuk nem alaplapra szerelt, lehet cserélni egyből.
Egy fehérre benevezem az asszonyt.

Aláírás 

Charlie
http://tarhelyhosting.com ::

Veterán
Bejegyzések: 1032
#145 - 2008. július 19. @ 22:40 | mellőzöm  
Barazutti Ferenc - 2008. július 10. @ 12:02

Nekem van mind kettő.
Egy MacPro (Amire mindig számíthatok erős gyors és ugrik) Non Stop megy csak takarításra kapcsolom ki.

És van egy hack ami ritkán megy mert költenem kéne rá (Tápcsere) XP alatt a hanggal van probléma meg minden Leopardal full stabil az egész. Már csak a Asus LibreScribe írót kéne valahogy mac alatt tudni használni és XP se kéne rá. Stabil gyors rajta a rendszer. Az elején megszenvedtem rendesen. De szerintem egy hack se ilyen mint ez hogy minden megy rajta SATA meg PATA meg minden ami van benne müködik 100% osan.

Csak ellesz adva mert felesleges 2 gép. Lesz helyette egy MacBook Pro mert mobil gépre van szükségem. Nem még egy asztalira. Azért nem hack laptop mert azért apple-t jobban szeretem. De akinek nincs sok pénze 80-90e FT ért egy iMac erősségű Macja lehet.

Istenem de irigylem azokat a 17-18 éves gyerekeket, akik a Mac Pro mellé vetetnek apuval egy MBP-t…
Te aztán baromira ki fogod használni a két erőművet.

Aláírás 

Charlie
http://tarhelyhosting.com ::

Törzsvendég
Bejegyzések: 743
#146 - 2008. július 20. @ 00:25 | mellőzöm  

Én ismerek olyan DJ srácot, aki nem azért akar Mac-et, mert ismeri a Cubase-t, vagy