Az online Mac oktatas

RSS

Üdvözlünk a magyar Macintosh fórumon!   ·   Belépés   ·   Regisztráció
Fórum kezdőlap » Egyéb » Társalgó » A hackintosh és az én viszonyom...
Oldalak száma: 6
Szavazás: Melyik valasz a legjellemzobb rad? :)

Eppen azon vagyok hogy feltegyem a gepemre probalgatni : 15

Eszembe nem jutna feltenni a gepemre, inkabb az igazi : 14

Egyelore azt hasznalom, de hamarosan igazi mac-em lesz : 9

Egyelore azt hasznalom, es jol elvagyok vele, nem kell igazi mac : 12

Hackintosh-sal kezdtem, de igazi mac-re valtottam : 27

Egyelore mac-et hasznalok, de hackintosh-ra valtok/valtottam : 17

Igazi mac-em van, es az is marad! : 183

Hasznalom mindkettot, jol megvagyok veluk : 30

A hackintosh-sal en csak szivtam, pedig expert vagyok, de tenyleg :) : 6

Elobb lovom fobe magam mint hogy warezoljak : 3

Nem szavazok, csak a szavazas allasa erdekel : 45

Egyeb : 25
Szavazatok száma: 386
A szavazáshoz először be kell jelentkezned
A hackintosh és az én viszonyom…
Veterán

Bejegyzések: 1388
RankRankRank

2008. júl. 04. @ 15:53

Gondolom nem csak engem erdekel, de ha megis, akkor....szavazzatok :)

Aláírás 

Tanácsot tudok adni, de észt nem ;)

bM Függő

Bejegyzések: 7470
RankRankRankRankRank
Bubu007 avatar

# 1 - 2008. júl. 04. @ 16:04

na ez érdekes lesz, kiváncsi vagyok én is.
mindenesetre 1 szavazat a 4. pontra :)
csak én nem egyelőre használom, hanem véglegesen és teljes megelégedésemre.
Persze azért egy iMac is van itthon :)

Aláírás 

Minden amit tudni akarsz az iPhone-ról -> http://www.applephone.hu

Törzsvendég

Bejegyzések: 713
RankRank
priby avatar

# 2 - 2008. júl. 04. @ 16:40

akkor miért nem a 7. pontra szavaztál te is? :)

Aláírás 

pszt! pszt! kisköcsög! fonákkal! fonákkal, baszod! érted?

Aktív

Bejegyzések: 353
Rank
atuse avatar

# 3 - 2008. júl. 04. @ 16:47

a válaszom nem választható, így leírom:
macet használok (fogok), de más tegye, ha jónak látja…

Aláírás 

17’ iMac’06 1.83Ghz Core Duo, 1.5GB RAM, 150GB HD, Leopard 10.5.6 http://atuse.extra.hu

bM Függő

Bejegyzések: 7470
RankRankRankRankRank
Bubu007 avatar

# 4 - 2008. júl. 04. @ 17:07
priby - 2008 júl. 04. @ 16:40

akkor miért nem a 7. pontra szavaztál te is? :)

mert azt nem én használom :)

Aláírás 

Minden amit tudni akarsz az iPhone-ról -> http://www.applephone.hu

Aktív

Bejegyzések: 247
Rank

# 5 - 2008. júl. 04. @ 17:38

Ket havonta nekifutok a Hackintosh keszitesnek, de mindig csalodok.
Bar meg kell jegyeznem, hogz sokat javultak a dolgok.

Veterán

Bejegyzések: 1234
RankRankRank
zephyr2000 avatar

# 6 - 2008. júl. 04. @ 18:00

Bubu nemrég ígértél valamit a blogoddal kapcsolatban. Elfelejtetted? Mi lesz az újdonsággal?

Aláírás 

Jelen Jövő

Veterán

Bejegyzések: 1918
RankRankRank
RasTasi avatar

# 7 - 2008. júl. 04. @ 18:02

Nem tudok szavazni, mert nincs olyan hogy:
Mac-kel kezdtem de Hackintosh-t használok és eszem ágában sincs újra mac-et venni.

Aláírás 

OldWorld 4ever ::  http://rastasi.waldorf-godollo.hu :: http://enigmazene.hu :: http://rastasiweb.hu

Veterán

Bejegyzések: 1918
RankRankRank
RasTasi avatar

# 8 - 2008. júl. 04. @ 18:04

szavaztam arra hogy mindkettőt használom, mert végül is szökőévekben egyszer bekapcsolom a régi stuffomat… csak kényelmetlen ott az íróasztal :)

Aláírás 

OldWorld 4ever ::  http://rastasi.waldorf-godollo.hu :: http://enigmazene.hu :: http://rastasiweb.hu

Macőrült

Bejegyzések: 2586
RankRankRankRank
fusionfan avatar

# 9 - 2008. júl. 04. @ 18:39

olyan nincs hogy “van mac-em és a pc-n is le akarom cserélni a linuxot erre esetleg?”

Aláírás 

MBP (UB) 2.4, 4Gb, 10.5.5 http://www.flickr.com/photos/fusionfan/

Veterán

Bejegyzések: 1074
RankRankRank
CharlieBrown avatar

# 10 - 2008. júl. 04. @ 19:01

de. az az “egyéb” ;)

Aláírás 

Charlie
http://tarhelyhosting.com ::
http://fapuma8.com

bM Függő

Bejegyzések: 6666
RankRankRankRankRank
kemeng avatar

# 11 - 2008. júl. 04. @ 19:05

most miért?:) miben folyasol be az eredmény PC?

Aktív

Bejegyzések: 274
Rank
zolee avatar

# 12 - 2008. júl. 04. @ 19:48

hackintosh = guminő

Aláírás 

http://www.dmpartner.hu

Aktív

Bejegyzések: 366
Rank
DjCsabiC avatar

# 13 - 2008. júl. 04. @ 20:10

Nemrég még hihetetlenül ellene voltam a Hackintosh-oknak,de ráébredtem,hogy minek szopjak szeretett PowerMac G4-emmel,amikor élvezhetem a sebesség mámorát,egy stílusos házba pakolt,hackintosh-all.(majd nemsoká)

:oP

Aláírás 

In a world without walls and fences,who needs windows and gates?
C2D 2.33 4MbL2 EN8600GTS 4Gb Ram

Törzsvendég

Bejegyzések: 756
RankRank
galgogergo avatar

# 14 - 2008. júl. 04. @ 20:12

Az hol van, hogy “megpróbáltam kétszer is feltenni, nem sikerült, úgyhogy harmadszor már nem futottam neki, de attól még szeretnék _igazi_ macet...” ?

Törzsvendég

Bejegyzések: 906
RankRank
vlaca avatar

# 15 - 2008. júl. 04. @ 20:24
zolee - 2008 júl. 04. @ 19:48

hackintosh = guminő

Nem Igaz!

Ugyanolyan tiszta, száraz érzés. Még a nehéz napokon is…

Észre sem vennéd, hogy azt használod. Több Mac is van itthon, nem marad alul egyikkel szemben sem. Viszont nem pc házban van, mert attól kiverne a víz… Atomstabil!!!

Mondjuk “elektrosznoboknak”, mindigalegújabbraveremafarkam embereknek nem a legjobb választás. Nem lehet vele “jampizni”.
Én imádom az osx-et, leszarom min megy, szolgáljon ki oszt’ kész!

Aláírás 

karcmusic.com

Veterán

RankRankRank

# 16 - 2008. júl. 04. @ 21:59

Nem tudok szavazni, mert nincs olyan hogy:
Mac-kel kezdtem de Hackintosh-t használok és eszem ágában sincs újra mac-et venni.

A 6-os akkor a valaszod, csak kicsit hulyen sikerult megfogalmaznom - tobbek kozott volt macjuzereknek szantam ezt a valaszt.

Engem aztan semmiben, napokon belul szviccselek haklira :)
Csak tisztan kivancsi voltam az eredmenyre az elmult napokban olvashato nagyon eltero velemenyek miatt. Meg arra is, hogy mifelenk vajon hanyan valtanak a hackintosh miatt mac-re, es hanyan valtanak mac-rol hackintosh-ra.
Tehat hogy osszessegeben - eladasi szempontbol - mennyire arthat mifelenk ez a piacnak...ha egyaltalan art. Persze ebbol nem lehet messzemeno kovetkeztetest levonni, mert a dolog elegge osszetett, de valamit azert lehet a szamokbol latni.

Aláírás 

Törzsvendég

Bejegyzések: 727
RankRank
peppino avatar

# 17 - 2008. júl. 04. @ 22:07

ha azt a kenyelmet akarom erezni mint amit esetleg par szempontbol az apple nyujt, eszem agaban sincs patchelt osx-et futtatni. ezen kivul nem az az erzes fontos a szamomra hogy nekem marpedig osx-em van, s ettol meg perverzebb sem leszek, hanem szuksegem van a munkamhoz erre a masinara.
kiprobaltam en is ilyen patch-elt osx-et, de nem ereztem rajta azt a megbizhatosagot amit a sajat gepeim nyujtanak.

bM Függő

Bejegyzések: 7327
RankRankRankRankRank
Bachman avatar

# 18 - 2008. júl. 04. @ 22:54
RasTasi - 2008 júl. 04. @ 18:02

+1

Aláírás 

---> http://bakman.hu <---

Aktív

Bejegyzések: 143
Rank

# 19 - 2008. júl. 04. @ 23:53

Bár nekem Mac-em van, csakis az oprendszer miatt. A Hacintoshnak már párszor nekiáltam, de nem jött össze. Ha működne, azonnal leváltanám a pofátlanul túlárazott vasat, design ide, design oda.

Törzsvendég

Bejegyzések: 776
RankRank
Tom(alias t@m) avatar

# 20 - 2008. júl. 05. @ 01:04

Hmm....
Van egy MacBookom, és nem akarok Hackintosht…
Helyette inkább a dzsunka pc-mre felvarázsolok egy Kubuntut, mert a KDE-ben van olyan lehetőség, ami alkalmazásfüggő felső menübárt jelenít meg, mint a Mac OS-ban..
Én így vagyok elégedett..
Nem akarok hackelni, arra amire én használom a gépet elég a Linux is, a MacBook meg egy ideig
Marad a megbízható hurcolós mindenes gépem…
Nem mellesleg webfejlesztésre elég erős, nem áhítok nagyobb vasat… Esetleg egy olyan cseresorozaton agyalok, hogy a MacBookot lecserélni egy iMac-re, a PC-t meg kiszanálni, és venni egy MSI Wind-et Linuxxxal…
Ennyi..

Aláírás 

MB13, 2GB, 250GB, Harmann-Kardon Soundsticks 2+Dzsunka PC+Ubuntu

Aktív

Bejegyzések: 15
Rank

# 21 - 2008. júl. 05. @ 05:32

A munkahelyemen iMacot használok otthon van egy Macbook és egy PC amin hack osx van. Quark, Indesign, PS, Illustrator simán fut rajta, soha bajom még nem volt vele, abszolut stabil. De hangja nincs.... (és bluetooth meg airport se)

Aktív

Bejegyzések: 377
Rank
trixi_lw avatar

# 22 - 2008. júl. 05. @ 07:53

Nekem meg azért van mac-em itthon, mert szeretem a hazaviszem, bedugom oszt használom életérzést. Nem verem rá a nyálam, de tényleg könyebb így mint barkácsolni. Szóval kényelmi szempontból marad az igazi mac.

Macőrült

Bejegyzések: 4409
RankRankRankRank
EDM avatar

# 23 - 2008. júl. 05. @ 08:19

Én a nem szavazokra szavaztam, de ha egyszer intelre váltok, az biztos, hogy magam rakom össze, hacsak meg nem embereli magát az epöl.

Aláírás 

Boldog Karácsonyt.

Törzsvendég

Bejegyzések: 576
RankRank

# 24 - 2008. júl. 05. @ 09:22

“Hackintosh-sal kezdtem, de igazi mac-re valtottam” - de azonnal megyek vissza amint a multitouch megjelenik máshol is…

Én leginkább notebookokat használok. IBM X60s-re simán felraktam anno a 10.4.8-at. Eljutottam egy Apple notiig (Air)(igazából ez a negyedik Apple notim (volt PB, MBP,és 2 Air)). Közel sem nevezném tökéletesnek, bár vannak előnyei (de csak a Multitouch, a többit más gyártó drága notijai is tudják). Viszont: nincs ujjlenyomat olvasója, nincs beépíthető HSDPA megoldás (belső), a fém burkolat miatt a kijelző alatti műanyag szarban van az antennája ami a vízszintes helyzet miatt rohadtul irány érzékeny, nagyon melegszik és idióta a hűtése (ágyban használhatatlan mert megfő),

Mivel én nem viszek magammal egeret, így nekem hasznos a multitouch-os kétujjas görgtés. Amint más gyártónál ilyen dolgok megjelennek, azonnal lecserélem (főleg az elégtelen hűtése miatt). 

Szép, jó, meg is felelne nekem: ha a hűtése a BT-os Hsdpa normálisan menne rajta!!!

Aláírás 

Hackintosh

Aktív

Bejegyzések: 155
Rank

# 25 - 2008. júl. 05. @ 09:58

Hááát… Én most kipróbáltam a Kalyway-féle 10.5.2-t. Nos…
Nem látja az USB-t, WLAN-t, Ethernetet, Bluetooth-t. Vagyis használhatatlan. Elég mély benyomást tett rám, mit ne mondjak. Kezdem érteni, miért van lemaradva bizonyos funkciókban a Linux. Driver-ek tömkelegét írják, és ez bizony időigényes. De pl. a Hardy most frissült 8.04.1-re, és alapból megy már a wifi, meg a “del” gomb (ezekre eddig is volt azért megoldás).
Ebből a szempontból kicsit éretlennek tűnik az OS X. Tudom, nem ez a rendeltetése, de azért elég lehangoló. A laptopjaik minőségéről is “érdekes” dolgokat olvashat az ember.
Összességében azért egy egy Mini-re beruháznék, de egyre kevésbé vagyok elájulva a Mac-től, és egyre kevésbé gondolom éretlennek a Linuxot.

Egyszerűen nem nagyon jön be ez a “csak a kiválasztott nyelveken, csak a kiválasztott hardware-en, csak a kiválasztott országokban"-hozzáállás.

...kihagytam a “csak a kiválasztott szolgáltatónál"-t… :)

Aláírás 

Acer + Ubuntu

Aktív

Rank

# 26 - 2008. júl. 05. @ 10:14

Azért azt hadd rebegjem el, hogy az eredeti Mac-en neked semmiféle driver gondod nincsen. Minden megy, és ez természetes. Ha nem orig konfigra teszted fel a rendszert, akkor ez sincs az sincs, akárcsak a PC-knél. Döntsd el, mit akarsz. Mac-et, PC-t vagy hackintost. Ha ezt, akkor foltozd be a lukakat, keress drivert. Amikor elindul minden, akkor viszont már van egy Mac-ed, csúnya házban. :-)

Törzsvendég

RankRank

# 27 - 2008. júl. 05. @ 10:28

Nincs a fenét!

Akkor miért nem megy a BT rendesen az AIR-en?
Kint van kb fél éve, kijött már vagy 3 BT-t is érintő frissítés. Mégsem lehet BT kapcsolaton internetezni, mert kb 10-20Kbit/s a sebesség felfelé (lefelé mg 1.2-1.5Mbit).

Érdekes módon amikor bootcamp alá felteszem az XP-t, akkor egyből hozza az elvárt feltöltési sebességet BT-on is (350kbit/s).

Tehát nem hardver hiba, hanem OS X szinten jelentkező gond…

Persze bootcamp alatt még véletlenül sem megy a multitouch, a jobb klikkről meg már ne is álmodjak! Szemét banda!

No comment…

Az Apple egy cseppet sem jobb más gyártónál (sőt be vagy szivatva a zárt forással, mert pl. egy ilyen BT hibára esélyed sincs megoldást találni). Mi a kurva anyjukért nem tudják megnézni miért jó a tőlük kapott windowsos driver és miért nem az OS X com.apple.bluetooth.kurvaanyja..

Aláírás 

Hackintosh

Aktív

Bejegyzések: 155
Rank

# 28 - 2008. júl. 05. @ 10:30

Joshua: Tudom jól, egyetértünk.
A hackintosh csupán újszerű, érdekes tapasztalat volt. De megérte, mert most kicsit másképp látom a dolgokat. Azért egyenlőre fennhagyom tesztelni, meg machead-eket meglepni… :)

Aláírás 

Acer + Ubuntu

Törzsvendég

RankRank

# 29 - 2008. júl. 05. @ 10:34

Hackintoshra visszatérve:

Desktop verzióban össze lehet válogatni egy tökéletesen működő rendszert....

Notebook esetén erre gyakorlatilag nincs esélyed (én még nem találkoztam olyan notival, amin ment volna a sleep és a speedstep). A hardver elemek működhetnek, de ilyen alap dolgok már eleve nem mennek a BIOS vs EFI dolgok miatt.

Desktop gépet le lehet állítgatni, van idő elindítani, de noti esetén (én legalábbis így érzem) kurvára zavaró a hosszú indulás.

Aláírás 

Hackintosh

Aktív

Bejegyzések: 477
Rank
laximus avatar

# 30 - 2008. júl. 05. @ 17:04

Nekem először a Logic Pro tetszett meg - mivel hobbizenészkedem - és mivel ez csak Mac-en fut, így megismerkedtem a Macintosh gépekkel és - akkor még - a Tiger-rel.
Annyira magával ragadott, hogy beleszerettem, és iMac-et is, Logicot is vettem. Lehet úgy is mondani, a gombhoz vettem kabátot. =)
Rögtön az elejétől hardveres problémák hosszú sora jelentkezett a gépemen, - http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/22701/ - eladdig, hogy idővel gépcserére került a sor, és most megint úgy néz ki a dolog, hogy az lcd kijelző újabb foltosodása miatt készülhetek egy újabb lcd- vagy gépcserére, vagy vételárvissztérítésre, mert ebből a modellből elegem lett.
Magával az operációsrendszerrel és a Logic-kal nagyon elégedett vagyok, de ha most vágnék bele, egész biztosan Hackintost használnék. Egyik barátomnak PC-n fut a Leo, a frissítések a netről töltődnek le, semmi gondja nincs vele. Szóval nekem a Macintoshok egekig magasztalt minősége csak városi legenda. Bár az is igaz, hogy időközben kb 100-120 ezer forinttal olcsóbban lehet erősebb iMac-et venni mostmár, mint amilyet én vettem annak idején.

Aláírás 

iMac 20” Intel Core2Duo 2,16GHz, 250HDD, 3GB RAM

Aktív

Rank

# 31 - 2008. júl. 05. @ 18:00

Egyet értek veled Laximus, mert nekem is ez a tapasztalatom. Mint pénzügyi vonalon dolgozó, persze alapból PC-s laptopot kaptam, mert egyen gép, egyen program stb. Ezek a gépek mind HP gépek, az esedékes csere után pedig IBM Lenovo masinák. Hát kérem: Ezekkel a gépekkel az ég adta egy világon baj nincsen, mennek és teszik a dolgukat rendesen.
A Macintoshokat kikiáltották a világ legmegbízhatóbb gépeinek, ami azonban szerintem egy nagy reklámfogás, semmi más.
Nem kerülte el a figyelmemet az a sok panasz, reklamálás ami a Mac gépekkel kapcsolatban felmerült. Anyaghibák, emlékezzetek pl. az iPodok karcosodására, a foltosodásra, a displayek becsikozódására, túlmelegedő aksikra, és még sorolhatnám. A Mac-ekkel bizony főleg egy új széria kiadásakor előfordulnak szériahibák, mi más lenne a háttérben, hogy az Apple bizonyos hibákat bizonyos szériáknál ingyen javít. Itt olvastam a beszMacen ezeket az infókat. Legutoljára a Bluetooth problémát. A Mac-ek tény, nagyon szép gépek, remek formatervezéssel, méregdrága árkalkulációval, aminek a Managerek örülnek igazán, mert lehet, hogy nem hiszitek el, de nagyon trendi amikor egy üzletember előkap a táskájából egy ilyen csodát, amiról üvölt, hogy nem akármennyibe került. Tapasztalatból mondom mindezt. De ezek a gépek ugyanolyan sérülékenyek, és gyakran kiforratlanabbak, mint PC-s testvérei. A vas tehát szép, de nem jobb mint a PC. (Végtére is ugyanazokból a chipekből készül. Az oprendszere az más. Az nagyon tuti. A Mac ettől reMac. S akár Macintosh, akár hachintosh, ugyanazt az élményt adja. Én egy dologtól tartok: A Hacintoshok lehetnek a melegágya a még meg nem jelenő vírusookna.

Törzsvendég

Bejegyzések: 756
RankRank
galgogergo avatar

# 32 - 2008. júl. 05. @ 21:01
Joshua - 2008 júl. 05. @ 18:00

A Mac ettől reMac.

Ez tetszett! =)

Veterán

Bejegyzések: 1972
RankRankRank
Ulkesh avatar

# 33 - 2008. júl. 05. @ 21:32

“Ezek a gépek mind HP gépek, az esedékes csere után pedig IBM Lenovo masinák. Hát kérem: Ezekkel a gépekkel az ég adta egy világon baj nincsen, mennek és teszik a dolgukat rendesen. “

A cégünknél van 3 Lenovo és 2 HP notesz, de mindegyikük volt már szervizben, szóval nem kell a legendákat bővíteni, döglenek azok is.. :)

Aláírás 

Az igazság olyan, mint egy háromélű kard.

bM Függő

RankRankRankRankRank
kemeng avatar

# 34 - 2008. júl. 05. @ 21:37
ANTIpc - 2008 júl. 04. @ 21:59

Engem aztan semmiben, napokon belul szviccselek haklira :)

Tehat meggyozod magad, hogyha tobben is csinaljak, akkor Te is jol megfersz koztuk. :oP

Jaguart valtod le ujabbra? Sokaig azzal nyomtad ha jol emlekszem:)

Teszt jelleggel en is megneznem fel tudom-e tenni egy gepre vagy sem, ha rendelteteszeruen mukodne, akkor hagynam is rajta. (De mivel ilyen teszt gep nincs a kozelben ezert nem gondolkodom ilyenen. Eleg az Ubuntut valahogy felvarazsolnom egy masik gepre...kuzdom, hogy elfogadhatoan mukodjon, s egyelore vesztesre all/ok

Lehet, az Apple legkozelebb ebbe az iranyba nyit, vagyis ha eler egy szintet akkor mar nyitnia kell. Vszeg ezt is eleg sajatosan probaljak majd csinalni, szep koritessel, mezesmazzal.

Aktív

Rank

# 35 - 2008. júl. 05. @ 22:03

Nem legendákat költök a fenti gépekről. Persze, ezek is kerülnek szervizbe, hogyne. Kollega rácsukta a fedelet a tollára, amit a billentyűn feledett. Display csere lett a dologból. Én lekávéztam a billentyűzetet, és csere lett belőle. Igen, meghibásodnak azok is. De!!!!! A hibák nem gyári tervezési hibák, nagy a különbség barátom. Hanem a gondatlan használatból fakadóak. Emléksze bizonyára arra, hogy a TiMac powerbook sorozatoknál rendre törtek a zsanérok. Az enyém is így járt. Vagy bizonyos sorozatoknál winyóhibákkal halt le a rendszer. Félreértés ne essék, nem fikázni akarom a Mac-eket, csak ne legyünk annyira elfogultak, hogy Jobs bácsi csapatának mindent lenyelünk. Az Apple üzletpolitikája hagy némi kívánnivalót maga után, ez tény. Csak az iPhonokra ha gondolsz. S igaza lehet Kemeng-nek is, hogy az Intelre váltás után szép suttyomban egyszercsak PC-re is felrakható lesz a MacOS. És attól a pillanattól kezdve ugyanazokkal a nyűgökkel fogunk szívni, mint a Winfososok. Egy barátom épített egy Hackintosht. Kb. 3 hét után működött is neki minden tökéletesen. Azóta is atomstabilan megy a gépe, de 3 hétig vadászott driverekre. Az én HP laptopomra is felment az OsX, csak éppen USB-s billentyűvel meg egérrel volt hajlandó működni. és pár periféria nem ment. Leszedtemm, és Ubuntut raktam rá, amivel azonnal simán futott. Nekem nem kellett semmit varázsolni vele. Az OsX telepítése is EREDETI vasra max. fél óra, és utána már interneteztem. Ha Hackli kell, vegyél sok andaxint, mert kell hozzá, vegyél ki 3 hét szabit, gondold meg mi akarsz vásárolni, és ennek fényében építsd meg a géped. S ne tuningold, ne cserélgesd a cuccost benne, bánj vele úgy mint egy eredeti Macival. Hiszen végtére is az. Kínában a szomszéd gyártósoron készült. :-)

Veterán

RankRankRank

# 36 - 2008. júl. 05. @ 22:10

Tehat meggyozod magad, hogyha tobben is csinaljak, akkor Te is megfersz koztuk. :oP

Nem, mar honapok ota tervbe van veve, folyamatosan neztem utana a dolgoknak, a gepemre a rendeles pedig tulkepp mar napok ota le van adva.
Ami meggyozott az inkabb az, hogy nem adok ki 2 kilot egy hasznalt (vagy negyed misit 1 uj) - feleolyan gyors - imac-re, inkabb egy joval gyorsabb, es joval olcsobb gep mellett dontok - ha mar az apple baszik megcsinalni.

Jaguart valtod le ujabbra? Sokaig azzal nyomtad ha jol emlekszem:)

Jol emlexel. Bar 2,5 eve minin nyomom tigerrel ;) Csak szegenykem “sebessegevel” kisse tele mar a tokom…

Aláírás 

Veterán

Bejegyzések: 1972
RankRankRank
Ulkesh avatar

# 37 - 2008. júl. 05. @ 22:13

“Igen, meghibásodnak azok is. De!!!!! A hibák nem gyári tervezési hibák, nagy a különbség barátom. “

Az általunk használt gépek nem balesetből hibásodtak meg, hanem maguktól.
Elég változatos problémák voltak eddig:
Lenovo:
- kijelző hiba, csíkok jelentek meg
- kijelző hiba, háttérvilágítás megszűnt
- trackpoint hiba, nem működött többé
- töltőáramkör hiba, nem töltötte az akksit

HP:
- billentyűzet hiba, két oszlopnyi billentyű nem működött többé, pedig nem lett leöntve
- memória slot hiba, néha látta, néha nem a memóriát
- winyóhalál
- alaplaphiba, egyik percről a másikra se kép, se hang
- hangrendszer hiba, eltűnt a rendszerből a hang, mintha a hangkártya hardver nem is létezne
- Wifi hiba, nem lehetett bekapcsolni a WiFi-t

Ezek itt is keményen tervezési és kivitelezési hibák voltak, hozzájuk képest az, hogy repedezik a MacBook burkolata, maga a mennyország. :)

Aláírás 

Az igazság olyan, mint egy háromélű kard.

Aktív

Rank

# 38 - 2008. júl. 05. @ 22:22

A hiba több gépet is érintett? Nálunk kb. 3500 laptop megy, mind egyforma kiszerelés. A rendszergizdával egyszer beszélgettem erről, és azt mondta, típushibákról nem igagzán tud beszélni, mert amik elk...ródnak, annak nagyrésze trehányságból van. De igaz, hogy meghibásodik a vas csak úgy magától is. De nem arról van szó, hogy x ezer vagy tízezer db-ot érint ugyanaz a hiba. Ja és nekem pl. a WénXP 3 év alatt míg kiszolgált, nem látta a rendszergazdát, mert nem lett folyton telepítgetve. Itthon azonban Mac a király. Eredeti darabok, de régiek. Amire kell, megfelelnek, ha gyors gép kellene, biztosan olyant raknék össze, amin meg a Leopárd, vagy a Tigrincs

Aktív

Bejegyzések: 237
Rank
Matrixfan avatar

# 39 - 2008. júl. 05. @ 22:57

“Igazi mac-em van, es az is marad!” opciót választottam. Teljesen nyilvánvaló, hogy azért van hakli mert az Apple hagyja. Olyan emberek is megismerik az OS X-et akiknek nem is volt eredetileg szándékuk Mac-et venni. Mint informatikai kihívás nagyon is érdekel, de pár dolog felfoghatatlan ebben a haklizásban ha valaki új gépet vesz:

1. Notebook esetében mi a lóhurok értelme van? Az Apple gépeinél szinte rendre drágábbak a hasonló tudású, minőségű konkurens márkák. Magsafe, multitouch trackpad, stb...Az, hogy rondábbak csak hub a tortán. Akkor már miért ne legyen eredeti?

2. Mini esetében össze nem rak senki egy ennyire kompakt ízléses kis gépet, amit esetleg ki is tenne a nappaliba és erős is ráadásul.

3. Imac: Tipikusan az a gép amibe bele lehet szeretni. Mondjuk 20"-os TN panel nekem elfogadhatatlan, szóval számomra csak a 24"-os iMac létezik. Ilyet megint nem lehet összerakni, még a Sony egybe gépei sem ilyen ízlésesek…

4. Mac Pro: Itt látom egyedül értelmét annak, hogy valaki áthidalja az iMac és a Mac Pro közti rést egy asztali konfiggal. De még itt sem azt látom, hogy túlárazott terméket vesz aki beleugrik egy Mac Pro-ba. Tisztánlátás végett azt sem vitatom, hogy sokba kerül. Ez munkaállomás és kész.

Szerintem azért hagyja az Apple a hackli-t mert a legtöbb építő amúgy sem venné meg az aktuális desktop/notebook Mac-et, de már “rászokott” az Os X-re. Érdekes módon ha én építenék hackintosht mindjárt nem lenne olyan olcsó. Minőségi ház+táp+Monitor+keyboard rögtön megdobja az árat. Ha MBP-m lenne akkor egy “gamer htpc hackintosh"-t építenék, hogy ki lehessen használni az xgrid előnyeit. ivel máshogy alakult nahyon nincsen erre szükségem ;)

Aláírás 

Mac foyamatban 17” Philips 170b Ibanez S470DXQM

bM Függő

RankRankRankRankRank
kemeng avatar

# 40 - 2008. júl. 06. @ 00:13
ANTIpc - 2008 júl. 05. @ 22:10

Ami meggyozott az inkabb az, hogy…

Beszelj a szamok nyelven.

Csak szegenykem “sebessegevel” kisse tele mar a tokom…

Biztos, mert telepakoltad mindennel a rendszert, nem karbantartottal, es nem volt Steve Jobs kepe a gep folott a falon, esetleg vmi celluxal a gepre ragasztva kozvetlenul. Steve Jobs-os matrica a legjobb tapasz erre, ‘allitolag’. LOL:)
Aktív

Rank

# 41 - 2008. júl. 06. @ 00:37

Javítsatok ki, ha rosszul emlékezem, de anno, amikor Jobs papa hátat fordított a PPC platformnak, és iintelre váltott, arról beszélt, hogy a Mac-ekben lesz egy TPM vagy mi áramkör, ami gondoskodik arról, hogy az OSX csak ezen a felületen legyen képes futni. Afféle hard copyright. Na ehhez képest ez az áramkör sehol nincs. Tudtommal. Vagyis, ez azt jelenti nekem, hogy hallgatólagosan ugyan, de a Cég eltűri ezt a haklizást. S az is igaz, hogy van olyan terület a Mac-eknél, ahol nincs értelme a haklizásnak. Éppen ma néztem szét az Árkádban, laptopilag. Egyetlen egy nem volt, amire azt mondtam volna, ez igen, ezt lecserélném a Mac laptopomra. Na ez tény. De mindíg is mondtam, a design az design. Az iMac igazából egy irodai cucc lenne, meg otthoni netközpont. Na ezt a szegmenst már lehet kiváltani haklival, és természetesen ettől felfelé is. Véleményem szerint egyedül a laptopoknál nincs értelme a haklinak. Máshol igen. És vallom, hogy olcsóbb mint egy igazi Mac.

Aktív

Bejegyzések: 39
Rank

# 42 - 2008. júl. 06. @ 00:40

Egyet értek, az Uriemberrel, de tényleg. Én egy Powermac g4 400-al kezdtem maces űzelkedéseimet. Jelenleg egy core duo-s macbookot nyúzok nagy megelégedésemre, mivel mikor laptop vásárlásra adtam a bucim ez volt a legolcsóbb dualcore megoldás. A gépem első szériás és nem volt vele soha semmi bajom, a sárgulást leszámítva, amit azonnal INGYEN javítottak.

Más, jómagam hangal és zenével foglalkozom, logicot és pro toolst használok leginkább. Nem tudom próbálkozott-e már valaki win környezetben audio és midi szinkronizálására? Nem mondom, hogy lehetetlen, de mindenesetre körülményes és igen változatos dolgokkal lehet szopni, na ebből lett elegem mikor logicra váltottam és macre. Túlárazott hardverről beszéltek, mikor egy macbook ára igencsak versenyképes a hasonló minőségű pc-s laptopokkal.
A mac pro-val kapcsolatban ajánlom figyelmetekbe egy hasonló workstation árát mondjuk a sun-nál, vagy a hp-nál. Ezek a gépek nem játszadozásra valók, hanem húzni az igát, pénzt csinálni velük.
A hozzáállással van bajom. Photoshopot, meg Quarkot haklin futtatni? Olyan gépet használjak, amin illegális az oprendszer, mikor azzal keresem a kenyerem nem járja, szerintem. Hétköznapi felhasználásra bőven jó egy linux. Szerver környezetbe is bőven jó a linux, sőt! Nade a többi pro user? Használjon wint? Na, attól mentsen meg az ég. (Engem mindenképpen!) Ellenben, ha pro userként dolgozik a gépen, akkor bizony fizesse ki, az oprendszert is és a járulékos költségeket aka. hardver. (Persze csak ha igénye van rá.
Ökörködni, tanulni viszont nagyon ok a hakli, egy diák úgyis warezolni fog, tetszik vagy sem. Egyrészt mert nem kell neki kimozdulni a koli’szobából, másrészt úgysem fog rákölteni. Ebből kifolyólag legalább képet kap a mac-ről is és a kíváncsiság talán megtöri egy kicsit a win/office kört és szélesíti a látókört, ezt pedig almáék is tudják, ezért létezik még a hakli. Szerintetek meddig tartana ellehetetleníteni a dolgot? Két kattintás…

Veterán

RankRankRank

# 43 - 2008. júl. 06. @ 01:02
kemeng - 2008 júl. 06. @ 00:13

Ami meggyozott az inkabb az, hogy…

Beszelj a szamok nyelven.

Csak szegenykem “sebessegevel” kisse tele mar a tokom…

Biztos, mert telepakoltad mindennel a rendszert, nem karbantartottal, es nem volt Steve Jobs kepe a gep folott a falon, esetleg vmi celluxal a gepre ragasztva kozvetlenul. Steve Jobs-os matrica a legjobb tapasz erre, ‘allitolag’. LOL:)

Árra vagy kivancsi?
Nos en ugy 140-150k-val szamoltam.
Ehhez kepest kiderult hogy az alaplap olcsobb, meg a video is, igy lenne ugy 125k brutto. De mivel nagyjabol kisker aron kapom a cuccokat alig lesz tobb 110-nel, pedig nem mondhatnam hogy sporoltam a konfigon, szerintem ez meg mar szinte rohejesen olcso egy 4-magos gepert :) Plane hogy ha be nem krepal, es a rendszer is stabil lesz rajta, akkor vigan el leszek vele 2 evig.

Biztos, mert telepakoltad mindennel a rendszert, nem karbantartottal, es nem volt Steve Jobs kepe a gep folott a falon. LOL:D

Hidd el, belelatok a gepem lelki vilagaba, tudom szinte mindig miert szar lassu valami :)
Jellemzoen a programok miatt, szamos esetben meg persze nincs eleg power a gepben...core image nuku, a vinyo lassu, h264-hez keves a cpu, videofeldolgozashoz meg foleg az az egesz ugy ahogy van, stb… De mivel nem varok lehetetlent a geptol, nekem eddig sokkal tobb gondot okozott a sok fos program, kezdve a hulladek flash-sel (ami meg a hetkoznapi netezest is megneheziti).

OFF
BTW nemtom leopardon es a kovetkezo programok legujabb verzioival hogy megy, de figyi, van 1 giga a gepemben, es 2 giga swap figyel momentan a vinyon, hogy mi a jo qrvaanyjat keres ott azt nem tudom.
Illetve tudom, csak nem ertem miert.
Kezdjuk a csodas toast-tal aki kedvesen telebassza a memoriat a szemeteivel, mert ugye neki az nem eleg ha mittomen 128 megat ir tele, kiirja, kukaba vagja, ujra feltolti, es igy tovabb. Folytassuk a csodas fetch nevu ftp programmal, mert letolteskor o sem igy kezeli a memoriat, mert hat ugye neki nem eleg ha mar kiirta vinyora a letoltott cuccot, okvetlenul tobbszaz mega cuccnak a memoriaban is ott kell lennie, mert hat csak. Es ugy tunik a stuffit es unrar is rettento okosan banik a memoriaval file-egyesites soran. Elbasznak 3 gigat arra amire eleg lenne fel is ha az agyukat gondolkodasra hasznaltak volna a keszitoik (hozzateszem, hogy a 3-4 programbol momentan csak a fetch fut, illetve az sem csinal semmit, csak szepen elterpeszkedik a semmire sem hasznalt memorian).
Talan mondanom sem kell hogy a kovetkezo gepnel 4 giga lesz az alap, ha meg keves akkor megy meg utana 2-4. Na nem azert mert kell, hanem mert fogyasztoi tarsadalom sok “programozo” f@sszal baze… :-/
/OFF - ez most kikivankozott :)

Aláírás 

Veterán

RankRankRank

# 44 - 2008. júl. 06. @ 01:15
Joshua - 2008 júl. 06. @ 00:37

Javítsatok ki, ha rosszul emlékezem, de anno, amikor Jobs papa hátat fordított a PPC platformnak, és iintelre váltott, arról beszélt, hogy a Mac-ekb