- iPhone 4 GYÁRILA ...
- iPhone 4
- iPhone 3GS 32GB-os iOS4-g ...
- A frissített MacBook és M ...
- Apple monitor átalakító k ...
- iPod Touch 8GB--49.000Ft, ...
- Apple Magic Mouse (számlá ...
- IPAD 64GB WIFI+3G! / iPod ...
- Cinema Display alu 20 ...
- új magyar MB White2.4GHz ...
- iMac 20”-24” ...
- Macbook Pro 15’ 2.4 ...
- IPAD (wifi+3G) AJÁN ...
- iPhone 4
- Eladó iPad 16Gb 3G
- Apple 45Watt Magsafe Powe ...
- Macbook Pro Classic 15,4 ...
- iPod Touch 2G 8GB, új
- iMac 20” 2.4GHZ, 5 ...
- KERESEK nVidiás MacBook-o ...
- Lenovo L220x eladó - FULL ...
- Eladó: Alu Imac 20' 2.4Gh ...
- iPhone 3GS, fekete, 16GB
- Apple iPad 32GB wifi (eur ...
- Apple iPod Touch 8GB
- Iphone 3Gs 32gb CSERE IS! ...
- 6G iPod Nano 8GB Multi-To ...
- MacBook 2,4Ghz Fekete
RSS
Új fórum témák
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Sziasztok.
Most hoztam haza a MacBook-omat szervizből, bottom case cserén volt. Hazahoztam, bekapcsoltam, Time Machine elkezdett szüttyögni vele, majd félúton megállt. Hosszan power gomb megvolt, próbálom bekapcsolni, s az alábbi jött be (villogva):

Gondoltam a vinyóval lesz valami, Leo install lemez berak, Disk Utility elindit. Ekkor csodálkoztam egy picit, mert az nem látta a rendszer HDD-t… Gondoltam, akkor visszaállitom az utolsó Time Machine backuppot, az sem ment, nem látta a rendszer vinyót.
Feljöttem beszmacre, olvasgattam topikokat, az egyikben valaki a PRAM resetelését javasolta. Gondoltam, vesztenivalóm ugysincs, megnyomtam azt a Cmd Opt P R gombokat bootoláskor, és láss csodát, a gép elindult…
Kb. 15 perc múlva a gép megint megállt, mikor az iTunesban syncelni akartam és ugyanúgy a fenti képet láttam egy restart után… Megint PRAM reset, de már nem indult el.
Kivettem az akksit, visszaraktam, hagytam egy kicsit pihenni a gépet, és ment. Ekkor gondoltam kéne egy Disk Utility-s repair. Leó lemez be, már felismerte, Repair elindit, “Invalid Sibling Link”. Guglizás, megtaláltam ezt meg ezt. Egyik sem segitett.
És most ott tartok, hogy megint nem indul…
Mitévő legyek? Vigyem vissza megint az Almáriumba? Vagy vigyem a boltba, ahol vettem? (iJoe:)) Lehetséges, hogy a bottom case cseréjekor valamit megnyomtak véletlenül a szervizben? Egyáltalán mi a fene az a Sibling?
Köszönök mindennemű segitséget.
Üdv
Péter
Üdv!
Pont a napokban ismerkedtem meg magam is a jelenséggel hdd upgrade kapcsán, nekem annyi volt a probléma, hogy a winyó nem csúszott be rendesen a helyére és kontaktos volt. Szerintem egy próbát megér, vedd ki rakd vissza hátha szerencséd van.
Nah, voltam iJoenál, megállapítottuk jól, hogy a bottom case-en lévő SATA vezérlővel lesz gond (ő mondta :)), mert a lemezemet áttettük egy másik MacBook-ba, s ott simán ment. Visszatettük az enyémbe, nem ment. Még egy picit játszadoztunk a DiskWariorral, javítgatott is dolgokat, de az sem oldotta meg a gondot…
Úgyhogy most egy csere MacBookon írok, amit pusztán iJoe jófejségének köszönhetek. :) A gép pedig újra az Almáriumban csücsül… :/
Három nappal ezelőtt hoztam haza a gépet az Almáriumból, ahol immáron másodszor volt ugye. Ma reggeltől már megint nem indul. A hiba ugyanaz. Szürke kérdőjeles mappa ikon az almalogó helyett.
Most mi a jó büdös francot csináljak??? :@
Már komolyan nem tudom eldönteni, hogy a MacBook-e a szar, vagy az Almárium…
(Mindenesetre érdekes, hogy amig nem vittem be bottom case cserére, tökéletesen működött. Most meg állandóan szarakodik. Hmm…)
*sóhaj*
Persze, az lesz, csak rohadtul idegesít már, hogy harmadszor kell mennem egy nyomorult hátlapcsere végett. (Ami ugye összesen hat út, ami 6x80 km.)
Azt nem értem, hogy lehet, hogy 3 napig ment? És akkor honnan fogom tudni, hogy ha most “megcsinálják”, hogy az tényleg meg lett csinálva? :)
*mégnagyobbsóhaj*
Sziasztok!
Nekem is ez a helyzet! Egy órája még müködött, most meghalt…
Egy hete volt top case csere a Starkingbe Óbudán… Akkor csak annyit rontottak el, hogy benne maradt a cd lejátszóba egy pattent… Most meg nem indul el…
Én győri vagyok, de asszem ezekután csak Bécsbe viszem majd a gépemet (majd ha lesz:)) szervizeltetni, elvégre nekem ugyanolyan messze van, mint Pest…
Bécs mint ötlet egyáltalán nem megvetendő, sőt.
a “nem beszélek németül”-ről meg csak annyit, hogy 0, azaz 0 alkalommal kellett az egész (dupla) út alkalmával németül megszólalnom. mert van olyan nem angol anyanyelvű ország, ahol még buszjegyet is vehetsz angolul, már ha félsz az automatáktól… plusz vannak kényelmes szállodáik meg egy szép városuk, és a turistajeggyel nyaralást csaphatsz az egészből, ha belefér - én így tettem.
MyMac.at , közel van mind a Süd- mind a Westbahnhofhoz, Keletiből óránként légkondis vonatok indulnak, a jegy olyan 6-7ezer forint. levelezés is mehet angolul, és mindenki beszéli a boltban is. alternatíve a cseh és a szlovák sem probléma, szvsz :-)
röviden ilyesmi, a technikai részét már elég jól felvázolták előttem…
Amúgy, ha veszek egy (akár mondjuk használt) Macbookot, amire még van garancia, akkor simán vihetem akárhova garanciális javításra ha gondom van vele, nem? (függetlenül attól, hogy hol lett véve eredetileg)
Jól tudom? (nyugtassatok meg:))
ahol van AASP, oda igen (Bécs és nyugatabbra). mivel itthon nincs, így ha itt akarod és a gép magyar, akkor oda ahol eladásra került, illetve iStyle, ha mégse - teszem azt - Bécset választod, és a gép külföldi.
még annyit hozzátennék, hogy jó néhány boltból elhajtanak az ilyen kérésekkel, még akkor is, ha fizetnéd a bevizsgálást/cserét/etc. - ez a külföldi Mac-ekre vonatkozik. Almárium és iStyle ilyen tekintetben “biztonságos”.
magyar Mac pedig a számlán szereplő viszonteladóhoz, illetve az általa megjelölt szervizbe vihető. elméletileg a fenti állítás itt is megállja a helyét, de én még soha sem próbáltam :-)
Arra adjon nekem valaki magyarázatot, hogy hogyan lehet, hogy most elindul a gép. (Arról írok.)
De ha nyomnák egy restartot, megint nem menne. Aztán csinálnék egy PRAM és egy SMC resetet, akkor talán megint menne. De lehet hogy csak két óra múlva menne. Miért van ez a random elindulok-nemindulok dolog? Abszolút kiszámíthatatlan.
Ha a HDD lenne szar, akkor az soha nem indulna. Igaz?
Ha a SATA vezérlő szar, akkor sem indulna soha, igaz?
Áchh…
Ja, néhány adatot bekopizok, hátha segít:
Hardware Overview:
Model Name: MacBook
Model Identifier: MacBook2,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.16 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 4 MB
Memory: 2 GB
Bus Speed: 667 MHz
Boot ROM Version: MB21.00A5.B07
SMC Version: 1.17f0
Serial Number: ***********
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled
FUJITSU MHW2120BH:
Capacity: 111,79 GB
Model: FUJITSU MHW2120BH
Revision: 00810013
Serial Number: **************
Native Command Queuing: Yes
Queue Depth: 32
Removable Media: No
Detachable Drive: No
BSD Name: disk0
Mac OS 9 Drivers: No
Partition Map Type: GPT (GUID Partition Table)
S.M.A.R.T. status: Verified
Volumes:
MacBook HD:
Capacity: 111,47 GB
Available: 32,4 GB
Writable: Yes
File System: Journaled HFS+
BSD Name: disk0s2
Mount Point: /
Nem lehet, hogy melegedési probléma? (pl túl meleg lesz, és amiatt kapcsol ki. Utána, ha elindítod, elindul, de csak kis ideig, mert megint hamar megmelegszik. Mikor pedig “állni” (=hűlni) hagyod, akkor meg megint megy egy darabig, de megint csak addig, amíg meg nem melegszik…)
PS: Am csak 1 tipp. :)
nekem anno PC-ben maxtor HDD játszotta a néha igen / néha nem mókát. 2-3 hét után végleg meghalt, sűrű traktorhangok szimulálása mellett. bár ez jó 5-6 éve volt, a mechanika azóta is nagyrészt hasonló, szvsz simán lehet HDD baj.
A Disk Warrior is megvolt már. Még anno első alkalomkor iJoe nem egyszer végigfuttatta rajta…
A gépen pedig nem érzem, hogy melegebb lenne, mint bármikor máskor. Az iStat szerint most épp 54 fokos a CPU, és 33 a HDD.
És még csak nem is ad ki semmi szokatlan hangot.
De mondjuk ma egész jól bírja, kb. 3 órája gond nélkül megy. Nem értem. :/
Tuti vezérlő gond lesz ott. Szerintem a második cserekor nem cserélték le rajta a bottom case-t, csak nyomtak pár PRAM resetet. Bár a papíron az szerepel, hogy bottom case csere. De ha a hiba ezek után is fennáll, akkor vagy az alaplapra menő kábellel van a gond, vagy megint rossz a bottom case, vagy le sem cserélték.
Még egyszer régen, 2006-ban volt egy ügyfelemnek ilyen hibája, és már alaplapra gyanakodtunk, mert a csere után is rossz volt, de aztán a harmadik bottom case megoldotta a gondot.
Azért azt se felejtsük el, hogy a gép a szervizből úgy jött vissza, hogy a merevlemez tartó gumisín nem ragadt. Szóval az is lehet, hogy valami durvább szennyeződés van a SATA csatlakozón, ami zavarja a kiegyensúlyozott működést. Én azért garanciában mindenképpen visszavinném még egyszer, mert ha ez a hiba utána is fennáll majd, az igen költséges lehet. (Azt ne feledd, hogy a hatályos törvények értelmében a garancia hosszabbodik azzal az idővel, amit a szervizben töltött a gép.)
Az én asszonykám MacBook-ja 2 hete kezdett, legalább konzekvens módon, hülyülni. Tápon szépen megy, abban a pillanatban, ha kihúzza a tápról, lekapcsol. Elemről el sem indul.
A gép 1év8hónap idős, az iStatPro szerint az elem 87%-os élettartamnál tart, rendesen tölt, most 100%-ig töltött.
Az eddigiek során külön gond volt fordítva arra, hogy 2-3 hetente csurig le legyen merítve, majd utána feltöltve.
PRAM reset, SMC reset már volt. A tavalyi Battery Update annak idején felrakva.
A gépen Tiger fut, a szükségtelen update-eket nem számolva up-to-date.
Külföldi fórumon csak annyit sikerült találnom, hogy vannak mások is ugyanezzel a problémával. (Egyébként bájos, hogy 10-ből 6 esetben a “félhivatalos” Apple Support Discussion fórumokon felvetett problémákra abszolút semmiféle válasz nincsen az egyébként jelenlévő és erősen cenzúrázó Apple technikusoktól.)
Azt ugye Ti is jó ötletnek tartjátok, hogy ki kellene próbálni egy másik MacBook elemmel? (Úgy az elválna, hogy az elem vagy az alaplap felé kell gyanakodni?)
Érdemes lehet kipróbálni, bár szinte biztos, hogy az akkumulátor a bűnös. Ez a jelenség típushiba, rossz az akku, ki kell cseréltetni. Az Apple ilyen - és más típushibák esetén - a vásárlástól számított 24 hónapig biztosít jótállást, amihez a számla szükséges. A szerviz megrendeli az akkut, 1-2 hónap alatt meg is érkezik, és megszűnik a hiba.
További infók:
http://www.apple.com/support/macbook_macbookpro/batteryupdate/
És ügyfeleinknek azonnali cserével:
http://www.macbolt.hu/macbookbattery/
Köszönöm az információt. Még 24 hónapon belül vagyunk, tehát jogosultak a meghosszabbított garanciális akkumulátor-cserére. De AppleCorner-nél vettük, ahol eddig mindig (>10 év) nagyon rendesek voltak velem.
A 2 hónapos átfutási időt azért nem értem, mert már nem a 70-es években és nem a Szovjetúnióban élünk. Apple Magyarország ezek szerint igen?
Érdemes lehet kipróbálni, bár szinte biztos, hogy az akkumulátor a bűnös. Ez a jelenség típushiba, rossz az akku, ki kell cseréltetni. Az Apple ilyen - és más típushibák esetén - a vásárlástól számított 24 hónapig biztosít jótállást, amihez a számla szükséges. A szerviz megrendeli az akkut, 1-2 hónap alatt meg is érkezik, és megszűnik a hiba.
További infók:
http://www.apple.com/support/macbook_macbookpro/batteryupdate/És ügyfeleinknek azonnali cserével:
http://www.macbolt.hu/macbookbattery/
Írtam egy email-t Mariannak, fél órán belül megjött a pozitív tartalmú válasz is. Azt is írja amúgy, 2-3 héten belül meg szokták kapni a csere akksit.
Az AppleCornerrel nincs baj, én is tőlük vettem az első pár Mac-emet. :)
Szerintem vidd be az akkut, és segíteni fognak a cserében, ha elmondod, hogy az Apple oldalán dokumentált hibajelenséget tapasztalod vele.
Amilyen durva tud lenni az Élet, ma délután asszonykámtól ellopták a MacBook-ot a Keletiben az induló vonaton a feje feletti csomagtartóról a kabátja alól vették le táskástól, mindenestül.
Kíváncsi vagyok, bemennek-e az ingyenes csere akksiért a Nagy Ignác utcába, lehet, hogy már köv. héten megérkezik…
A MacBook adatai a Lopott Macek topikban megtalálhatók.
http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/30981/
Tényleg durva. Ma délután én is ott voltam a táskámban egy MacBook Pro-val, illetve cipeltem egy iMac 24”-est és egy alap MacBook modellt. Veszélyes hely a Keleti. Az a durva a dologban, hogy elvileg a C kategóriás elfutó zsebeseket már a belépő kapuk révén kiszorították. Mégis vannak ilyen gáz arcok, akik gépeket lopnak…
Sziasztok! Gáz van a gépemmel. Macbook, Leo. Tegnap este aSafari kissé meglassult, majd onnan force quit. Ekkor nőm szimplán összecsukta (sleep). Azóta nem megy. Pörög a vinyó, nagy fehér képernyő és semmi reakció. Hagytam egy éjszakát álni, de nem megy. Telepítő lemez be, forgatja, de semmi. Egyszer megjelent egy mappa egy kérdőjellel, de később eltűnt és azóta semmi. Próbáltam már a cmd, opt, P, R kombinációt is, de semmi! Nagy a baj? Van segítség?
Ha valaki fent van a fórumban segítsen kérem, mert nagyon fontos lenne!!!
Köszi
jelenleg a telepítő lemezt sem adja ki, csak ötletszerűen. Amikor kedve van. Az eject billentyűre sem reagál. Néha megpörgeti, de nem változik semmi. A monitor kap áramot, mert halványkék, mint bootolaskor szokott. Kezdek kétségbe csúszni!!
Jelentem harmadszori alkalommal volt a gép náluk, két hónapig állt ott, ami alatt semmit nem javítottak, sőt csak tovább rontották azt. Pl. már az egyik RAM slot se megy.
Panaszlevél a fogyasztóvédelemnek megírva, gép negyedszer került vissza szervizbe. Mindez egy egyszerű bottom case csere miatt.
Szemét banda!