Új fórum témák
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
- Mac Mini G4 airport. Honn ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- Le a magyarországi apple ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- RAW-WAR 36
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
- Kalocsa és környéke?
Millás cuccai azoknak vannak, akinek jól menő vállalkozásuk van és el tudja számolni
meg a forgamiadót visszatérittetni a tevékanységi körükben.
Általában a hétköznapi életben sem szegények. Életfelfogásuk és gondolkodásmódjuk
eltér az átlagemberétől. Ők tudják mi a frankó.:) De a menő művészek is ilyenek.
Ez egy elég nagy faszság.
Annak van, aki meg akarja venni. Mibe kerül egy jó fotós alapcucc? 1 milla? Miért ne vehetnéd meg magadnak? Persze nem 23 évesen frissen kikerülve az egyetemről, és nem a napi 8 órás munkából. Van aki 5 millás kocsit vesz magának, más megelégszik egy 1,5 millással, mert nincs jobbra igénye. Van aki nyáron két hétre megy nyaralni+télen sielés, más 3-4 évente megy. Van aki szórakozni jár, mások már évek óta nem voltak. Van aki abban leli örömét, hogy a lakását fejleszti, másnak más a dilije. Ha valakinek a fotózás a mániája akkor arra fog költeni. Persze van aki tényleg nem engedheti meg magának az 1 millás cuccot, de hidd el, ő nem fog itt hozzászólni, mert neki (sajnos) még a netet sem engedheti meg magának…
A dicséret lekesit, ösztönzőleg hat .:)
A sok negativ kritika, meg elveszi az ember kedvét a munkától és bizonytalanná teszi!
Természetesen igazad van, de ha a dicséret olyasmire buzdít, amit rosszul csinálsz, akkor rossz irányba fog ösztönözni, míg a KONSTRUKTÍV kritika irányt mutat, hogy mi a gond azzal amit csinálsz, és ebből ötletet meríthetsz, hogy mit is kellene máshogy csinálnod.
Ha valaki azt mondja valamiről, hogy rossz amit csináltál, az semmit nem ér, és én nem tudom kritikának tekinteni. A kritikának akkor van értelme, ha kiderül belőle, hogy miért nem tetszik, mi a gond vele, és esetleg azt is elárulja, hogy lenne jobb. Persze még ekkor sem biztos, hogy igaza van a kritizálónak, hiszen az az ő véleménye. De ha tudod, hogy miért gondolja úgy, mérlegelheted, hogy mennyire tudsz vele egyet érteni.
Míg az, hogy “Szuper amit csinálsz, nagyon jók a képeid, csak így tovább!” Semmit sem árul el a képeidről, még csak azt sem, hogy látták-e, értik-e, tudják, hogy mit is akartál kezdeni, elérni velük. Nem tudsz belőle semmi információt meríteni, de kapsz egy megerősítést, amiről azt sem tudod, hogy miben akartak megerősíteni. Minden esetre, ha továbbra is úgy gondolod, hogy inkább a lelkesítésre van szükséged, mint az érdemi, tartalmas, konstruktív kritikára, akkor így látatlanban is üzenem, hogy szuper amit csinálsz, nagyon jók a képeid, csak így tovább!
Azért én a nem hozzáértőket óvnék attól, hogy komoly véleményt mondjanak.
Ellentmondásos a dolog, mert ha nem ért hozzá, mi alapján alkot véleményt ?
Sőt rosszabbik esetben ki is nevettetheti magát.:)
Mitől hozzáértő valaki? Mi hatalmaz fel valakit a véleményalkotásra? Egy papír? Nos akkor az alkotmány (szinte minden országé, sőt olyanoké is, amelyeknek nincs is alkotmánya) kimondja, hogy a vélemény szabad, és senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés a véleményformálásért.
Miért ne lehetne véleménye Pista bácsinak, vagy Mari néninek akár a te képeidről, akár Picassoéról? Ha Pista bácsi vagy Mari néni épp hajlandó egymilliárd forintot kiadni Picasso vagy épp a te képedért, akkor rögtön úgy fogod gondolni, hogy az ő véleménye számít, és milyen igaza van, hogy sokra értékeli Picasso vagy épp a te munkásságodat. De amíg nem teszi le az asztalra a lét, addig kénytelen lesz felmutatni a fényképész szakvizsga bizonyítványát, hogy véleményezhessen képeket? Nem fogja bemutatni, keres inkább egy olyan fotóst, aki elfogadja, hogy neki is lehet véleménye a képekről. Azt mindenki el tudja dönteni szakképesítés nélkül is, hogy mi tetszik neki, és mi nem. Sőt talán még azt is meg tudja némi gondolkodás után mondani, hogy miért. Miért ne gondolhatná úgy szakképesítés nélkül, hogy neki ez a kép jobban tetszene fekete-fehérben? Vagy hogy szerinte ferde, netán, hogy zavarja a szélen belógó akármi? Egyrészt a képeket a legritkább esetben fotós közönség számára készíti az ember, sőt a legritkább esetben a fotósok fizetnek másik fotós munkájáért. Másrészt általában a fotósok sokkal komolyabb (szakmai) elvárásokat támasztanak a képekkel szemben, míg a hozzá nem értő közönség jobbára csak alap esztétikai szempontok mentén értékeli a képet. A hozzá nem értőnek általában elég, hogy “de jó éles, vagy de szépek a színei”, a hozzáértők szoktak belekötni a belógó micsodákba, meg a képkivágás, kompozíció, expozíció és hasonló kérdésekbe. Másrészt egy fórumon, vagy netes fotómutogató micsodában hogy döntöd el ki a hozzáértő, és ki nem? Pixi-Maxi se a legjobb képeit tette fel a Flickr-re, de nyilván a szakmai tudása alapján véleményez, amit a képeiből vagy meg tudsz ítélni, vagy nem.
Szerintem a vélemény nyilvánítás helyén csak a vélemény számít. Hallgasd meg figyelmesen, értelmezd, és ha találsz benne számodra hasznos információt, hasznosítsd, ha nem akkor meg ne foglalkozz vele. Ha pedig valaki egy szóval (jó/rossz) értékeli a képed, akkor kérdezd meg, hogy miért gondolja úgy, aztán döntsd el, hogy eléggé hozzáértőnek tartod, hogy elfogadd a véleményét, vagy nem.
Csak annyi a köze, hogy aki megengedheti magának a millás cuccot, ugy gondolja,hogy
a tudást is megvásárolta. Igy aztán azok fognak kritikát gyakorolni, akiknek a millás
cuccuk van.:)
Van ilyen is, meg olyan is, aki elkezd a millás cuccával kérdezgetni, hogy ezt meg azt az alap funkciót hogy kell használni. Észt osztani csak kicsivel később szoktak, mikor már úgy érzik, hogy tudják használni…
A csóróbbik réteg nem szokta egymást gyalázni…
Ezt ugye nem gondolod komolyan?!?!
Hozhatnék egy sor ellenpéldát, de erősen off topic lenne, és totál más felé terelné a beszélgetést is, úgyhogy nem is teszem. De biztos mindenki talál magának éppen elég ellenpéldát, ahol csórók gyalázzák egymást, vagy más csórókat....vagy másokat a csóróságukért…
Millás cuccai azoknak vannak, akinek jól menő vállalkozásuk van és el tudja számolni
meg a forgamiadót visszatérittetni a tevékanységi körükben.
Általában a hétköznapi életben sem szegények. Életfelfogásuk és gondolkodásmódjuk
eltér az átlagemberétől. Ők tudják mi a frankó.:) De a menő művészek is ilyenek.Ez egy elég nagy faszság.
Annak van, aki meg akarja venni. Mibe kerül egy jó fotós alapcucc? 1 milla? Miért ne vehetnéd meg magadnak? Persze nem 23 évesen frissen kikerülve az egyetemről, és nem a napi 8 órás munkából. Van aki 5 millás kocsit vesz magának, más megelégszik egy 1,5 millással, mert nincs jobbra igénye. Van aki nyáron két hétre megy nyaralni+télen sielés, más 3-4 évente megy. Van aki szórakozni jár, mások már évek óta nem voltak. Van aki abban leli örömét, hogy a lakását fejleszti, másnak más a dilije. Ha valakinek a fotózás a mániája akkor arra fog költeni. Persze van aki tényleg nem engedheti meg magának az 1 millás cuccot, de hidd el, ő nem fog itt hozzászólni, mert neki (sajnos) még a netet sem engedheti meg magának
Az első 90%-ban egyetértek, de az utolsó sor azért elég demagógra sikerült. Attól, hogy valaki nem engedhet meg magának millás cuccot, még nem biztos, hogy netezni sincs módja. Másrészt valahol valakit már megbántottam egyszer azzal, hogy kijelentettem, nem feltétlenül kell, hogy ne engedhesse meg magának az ember a millás cuccot, elég ha csak nem tartja annyira fontosnak, hogy annyit adjon érte. Tulajdonképpen lehet, hogy akár én is megengedhetném magamnak, hogy vegyek egy piros Ferrarit hétvégére, egy sárgát meg a hétköznapokra. De ha nekem fontosabb, hogy nagy legyen a csomagtartó, és bőven elég egy kocsi, akkor nem fogom megvenni akkor se, ha éppenséggel megtehetném. Szóval ha nem vagyok rászorulva arra, amit a millás cucc tud nyújtani FUNKCIÓBAN, akkor nem biztos, hogy meg fogom venni, ha épp van is rá pénzem. Én például egy rahedli dolgot nem veszek meg, amit megvehetnék, így még több más dologra van pénzem, amikből néhányat meg is fogok venni..
Szerintem a segítő, oktató szándék kihalóban van, vagy kevesen, akik még birtoksai kevésbé gyaokorlják, mert a legnagyobb hangadók híján vannak a toleranciának és az empátiának. Ebben a topikban is kevés van ebből a kettőből.
Alapból: a másik véleményének leszarozása, durva, bántó megfogalmazás, másik ledegradálása, sablonok, közhelyek puffogtatásával saját igazunk bizonyítása, kioktatás.
Bennem még sok a tanulni és megirmerni vágyás, úgy tűnik egyesek készek és tökéletesek.
Talán egy kis alázat ráférne valamennyiünkre, tisztelet a kivételnek.
És még jó, hogy klub a topik neve, mert ennek aztán szvsz senki nem kíván már a tagja lenni, pedig elindulhatott volna valami, esetleg egy találkozó, bmutató, közös fotózás, tanítás, eszmecser képekről-szerkesztésről-programokról.
Talán..egyszer…
Szerintem a segítő, oktató szándék kihalóban van, vagy kevesen, akik még birtoksai kevésbé gyaokorlják, mert a legnagyobb hangadók híján vannak a toleranciának és az empátiának. Ebben a topikban is kevés van ebből a kettőből.
Alapból: a másik véleményének leszarozása, durva, bántó megfogalmazás, másik ledegradálása, sablonok, közhelyek puffogtatásával saját igazunk bizonyítása, kioktatás.
Bennem még sok a tanulni és megirmerni vágyás, úgy tűnik egyesek készek és tökéletesek.
És még jó, hogy klub a topik neve, mert ennek aztán szvsz senki nem kíván már a tagja lenni, pedig elindulhatott volna valami, esetleg egy találkozó, bmutató, közös fotózás, tanítás, eszmecser képekről-szerkesztésről-programokról.
Talán..egyszer…
Talán..egyszer…
Ez a Te véleményed, hogy senki sem kiván a tagja lenni a topicnak. Miért adod
a többiek szájába a szót ? Szerintem nem csak vitatkozás van itt .
Mindenki más nézőpontból áll a dolgokhoz. Pihe se arról beszél, hogy
a hátrányos helyzetü gyerekeket a tanároknak nem fotózni, hanem
felzárkóztatni kellene. Egy kicsit mundenki ugy gondolja, hogy egy pici simliskedés
belefér… Mi leszünk az Unióban a Simliland .:)))
Mindenki más nézőpontból áll a dolgokhoz. Pihe se arról beszél, hogy
felzárkóztatni kellene. Egy kicsit mundenki ugy gondolja, hogy egy pici simliskedés
/OFF
Azért nem arról beszéltem, mert nem is arról akartam beszélni (kéretik pontosan olvasni, mielőtt bármire is hivatkoztok). A vidéki általános iskolákban sok helyen (mielőtt félreértitek: a “sok helyen” nem egyenlő az általánosítással) nagyon színvonalas az oktatás, csak éppen pénz nincs. Források nélkül nehéz felzárkóztatni is. De nem a magyar pedagógiáról beszélgetünk, hanem arról, hogy nehéz elvárni, hogy valaki anyagi háttér nélkül komoly munkát rendeljen meg - ugye ez nem simlisség, hanem felelősség kérdése.
/ON
Off
Szerintem meg vannak források, de nagyobb az ellenszenv.
Sőt. inkább városokban járatják a lurkót, azt sem bánják ha bezárják
az iskolát.
Én a magam részéről legzivesebben visszaállitanám a körzetesitést.
Aki falun lakik járassa ott iskolába a gyerekét. Számtalan példát tudok,
akik falusi iskolából eljutottak az orvosi egyetemig is.
Ezt csak azért mondtam el, hogy mindenki a szakmáját csinálja ezerrel.
ON
Talán..egyszer…Ez a Te véleményed, hogy senki sem kiván a tagja lenni a topicnak. Miért adod
a többiek szájába a szót ? Szerintem nem csak vitatkozás van itt .Mindenki más nézőpontból áll a dolgokhoz. Pihe se arról beszél, hogy
Az szvsz azt jelenti, hogy szerény véleményem szerint, azaz senkinek nem kívántam a szót a szájába adni, de Te is inkább előbb kötözködsz, mint értelmezel, szerintem pont erről írtam. Ja és 10 hozzászólás után nem biztos, hogy egyből osztani kellene az észt, mert én csupán a véleményemet közöltem.
Leiratkoztam.
Szerintem, inkább dicsérjenek egy képet, mint nem hozzáértők,
magukat fotoesztétának kinevezve, kiméletlenül izekre szedjék
a szegény amatőr fényképét és sárba tapossák a lekesedését.
A többség azért nem több millás cuccal fényképez :)Erre való a család. nem? :-)
De komolyan, mi köze ehhez a millás cuccoknak? egy kép kompozíciója nem függ a millás cuccoktól.
Csak annyi a köze, hogy aki megengedheti magának a millás cuccot, ugy gondolja,hogy
a tudást is megvásárolta. Igy aztán azok fognak kritikát gyakorolni, akiknek a millás
cuccuk van.:)A csóróbbik réteg nem szokta egymást gyalázni...
Nem értem, akkor te most millás cuccos vagy? :-D
Viccet félretéve, ez megint ordas butaság. Nekem nincs millás cuccom, mégis van véleményem, sőt ha megnézel pár mónikasót láthatod a csórókat egymást gyalázni.
A pénz nem hoz IQ-t, de nem is vesz el…
Szerintem, inkább dicsérjenek egy képet, mint nem hozzáértők,
magukat fotoesztétának kinevezve, kiméletlenül izekre szedjék
a szegény amatőr fényképét és sárba tapossák a lekesedését.
A többség azért nem több millás cuccal fényképez :)Erre való a család. nem? :-)
De komolyan, mi köze ehhez a millás cuccoknak? egy kép kompozíciója nem függ a millás cuccoktól.
cuccuk van.:)A csóróbbik réteg nem szokta egymást gyalázni...
Nem értem, akkor te most millás cuccos vagy? :-D
Viccet félretéve, ez megint ordas butaság. Nekem nincs millás cuccom, mégis van véleményem, sőt ha megnézel pár mónikasót láthatod a csórókat egymást gyalázni.
A pénz nem hoz IQ-t, de nem is vesz el...
Bocs, én igazán nem vagyok snob, de a Monika az a müsor amit, ha megvernek se
nézném meg. Azok inkább szerencsétlenek mint csórók. Agyilag zoknik ...
Spajder,
azzal, hogy leirod, már felhivod a szóra a figyelmet...még ha nem is értessz vele egyet.
Távol álljon tölem az ész osztás, rám is rám férne egy kis okositás…
De itt különboző müveltségű emberek próbálnak kommunikálni. A közös téma
a fotózás és az Apple.
Ha negyképünek tünt a beszólásom. már is visszaszivom. Mindenféle megkülönböztetésnek és felsőbbrendüségnek a legnagyobb ellensége vagyok !!!
Bocs, én igazán nem vagyok snob, de a Monika az a müsor amit, ha megvernek se
nézném meg. Azok inkább szerencsétlenek mint csórók. Agyilag zoknik
Ne haragudj meg, ki a sznob, ha nem az, aki egy műsort hallomásból degradál és még a műsor szereplőit is pontosan kielemzi?
Tehát a műsorban gazdag szerencsétlenek szerepelnek?
Ez már tényleg egyszerű játék a szavakkal. Semmi értelme.
Különben is pixi-maxi stílusára reagáltam, szokás szerint demagóg féligazságokkal próbál operálni, pedig elég lenne annyit mondani: “én rühellem Handrást, mert a tyúkszememre lépett és nem bírom a stílusát”. Egyenesebb és őszintébb lenne.
“Ne haragudj meg, ki a sznob, ha nem az, aki egy műsort hallomásból degradál és még a műsor szereplőit is pontosan kielemzi?
Ez már tényleg egyszerű játék a szavakkal. Semmi értelme. “
Szerintem a musorban szereplok amator szineszek es fogalmam sincs, hogy milyen
az anyagi helyzetuk.
“Ne haragudj meg, ki a sznob, ha nem az, aki egy műsort hallomásból degradál és még a műsor szereplőit is pontosan kielemzi?
az anyagi helyzetuk.
Szerintem meg egy talicska apró majom játszik a Dallasban.
az anyagi helyzetuk.Szerintem meg egy talicska apró majom játszik a Dallasban.
Ez a fórum tényleg egy vicc lett, és jelzem jelenleg nem Pixi-Maxi rombolja.
És bocs, hogy most én se fotózással kapcsolatban szóltam hozzá, de az utóbbi hozzászólások közül nem sikerül ezzel kilógnom…
Ez a fórum tényleg egy vicc lett, és jelzem jelenleg nem Pixi-Maxi rombolja.
És bocs, hogy most én se fotózással kapcsolatban szóltam hozzá, de az utóbbi hozzászólások közül nem sikerül ezzel kilógnom…
cuccuk van.:)
A csóróbbik réteg nem szokta egymást gyalázni…
JarodFree,
tuajdon képpen miért is idéztél ?
Biztos bennem van a hiba, de nem tudom értelmezni ..) De szerintem lépjünk tovább…
Most éppen azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha hirtlen hozáájutnék vagy 4 millához.
Milyen gépparkot kellene vennem, hogy ne legyen utánna hiányérzetem ?
Pl. jön uj 5d váz, vagy valami marhajó objektiv ?
Egy vllámkérdés: Kink van 2,8/ 24 mm Canon objektivje ?
Mi a tapasztalata ?
Tudom, hogy az 1,4/ 24 lenne az igazi, de annyit nekem nem ér meg.
Csak nagyon keveset használnám.:)
A 17-40 objektivem 5,6-nál 24 mm-en, majdnem ugyan azt adja mint
a fix24 mm-es 5,6-on.
Győzzön meg valaiki, hogy a fix miért jobb, akkor lehet, hogy veszek.:)
pixi, 150%-ig biztos voltam benne, hogy nem fogod tudni értelmezni, hiszen akkor szembe kéne nézni a kijelentéseiddel és azok valóság tartalmával. Abban is biztos vagyok, hogy ezt se fogod tudni értelmezni :-)
Ha nem fogalmazol világosan, ne várd hogy kitaláljam. Öszintén szólva nem is akarok
találgatásokba belemenni, mert azt megint félreértések sorozata követi.
pixi, 150%-ig biztos voltam benne, hogy nem fogod tudni értelmezni, hiszen akkor szembe kéne nézni a kijelentéseiddel és azok valóság tartalmával. Abban is biztos vagyok, hogy ezt se fogod tudni értelmezni :-)Ha nem fogalmazol világosan, ne várd hogy kitaláljam. Öszintén szólva nem is akarok
találgatásokba belemenni, mert azt megint félreértések sorozata követi.
Teljesen egyenesen és világosan fogalmaztam. Nem is szoktam másképp.
pixi, 150%-ig biztos voltam benne, hogy nem fogod tudni értelmezni, hiszen akkor szembe kéne nézni a kijelentéseiddel és azok valóság tartalmával. Abban is biztos vagyok, hogy ezt se fogod tudni értelmezni :-)Ha nem fogalmazol világosan, ne várd hogy kitaláljam. Öszintén szólva nem is akarok
találgatásokba belemenni, mert azt megint félreértések sorozata követi.Teljesen egyenesen és világosan fogalmaztam. Nem is szoktam másképp.
Sorry, de nem hagyom magam provokálni.:)))
Pixi-maxi,
anno az elso gepemhez (EOS D30) 17-40L-t hasznaltam, mivel elso gepem es objektivem volt, orultem neki, mint etiop gyerek a McDonald’s lufinak..., azota tulestem a 16-35L-en, jelenleg van egy 16-35L mk II-m, ami lenyegesen jobb az elozo kettonel, de megis eladom, mert lassan egy eve nem hasznalom, az ok egyszeru: van egy 24/1.4L-em:-)
persze nem annyira nagylato, mint a zoomok, de fullframere felesleges ennel nagyobb, azaz inkabb izles kerdese - nekem hanyingerem van az extrem nagylatotol, ami eltorzitja a kepet - Ansel Adams sem veletlenul kistelevel tajfotozott…
Arrol nem gyozlek meg, hogy jobb, mert nem mindenkinek az.
24mm sok embernek keves, fixekkel gondolkodni kell, nincs meg a zoomok komfortja, ellenben a fenyero es minoseg mellette szol..., de nem mindenkinek van szuksege f/1.4-re nagylatonal…
Ugy kell donteni egy negyedmillios objektivrol, hogy megerje minden szempontbol, mert eladni szinte lehetetlen a magyar hasznaltpiacon…
Pixi-maxi,
anno az elso gepemhez (EOS D30) 17-40L-t hasznaltam, mivel elso gepem es objektivem volt, orultem neki, mint etiop gyerek a McDonald’s lufinak..., azota tulestem a 16-35L-en, jelenleg van egy 16-35L mk II-m, ami lenyegesen jobb az elozo kettonel, de megis eladom, mert lassan egy eve nem hasznalom, az ok egyszeru: van egy 24/1.4L-em:-)
persze nem annyira nagylato, mint a zoomok, de fullframere felesleges ennel nagyobb, azaz inkabb izles kerdese - nekem hanyingerem van az extrem nagylatotol, ami eltorzitja a kepet - Ansel Adams sem veletlenul kistelevel tajfotozott…
Arrol nem gyozlek meg, hogy jobb, mert nem mindenkinek az.
24mm sok embernek keves, fixekkel gondolkodni kell, nincs meg a zoomok komfortja, ellenben a fenyero es minoseg mellette szol..., de nem mindenkinek van szuksege f/1.4-re nagylatonal…
Ugy kell donteni egy negyedmillios objektivrol, hogy megerje minden szempontbol, mert eladni szinte lehetetlen a magyar hasznaltpiacon…
Valójában nekem is a következő lépcső az 5D, vagy az utódja. A 40D után az lenne
egy minőségi ugrás. Persze , leginkább a magam kedvéért, mert azt a minőségi
különbséget a megrendelő nem igen veszi észre. A meglévő objektivjeimet is lehetne
kombinálni. Amik most vannak obiaim, azokat mindet lehetne használni az 5D-is.
sigma 24-70mm-t hasznalt-e valaki már?
http://sigmaphoto.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3261&navigator=2
valami tapasztalat vele?
sigma 24-70mm-t hasznalt-e valaki már?
http://sigmaphoto.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3261&navigator=2
valami tapasztalat vele?
érdemes megnézni ezt az oldalt vannak fent tesztképek. összetudod hasonlítani más obik képminőségével
tudom nem a kérdésre válaszoltam de próbáltam segíteni
JarodFree,
tuajdon képpen miért is idéztél ?
Biztos bennem van a hiba, de nem tudom értelmezni ..) De szerintem lépjünk tovább…
Most éppen azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha hirtlen hozáájutnék vagy 4 millához.
Milyen gépparkot kellene vennem, hogy ne legyen utánna hiányérzetem ?
Pl. jön uj 5d váz, vagy valami marhajó objektiv ?
Szerintem ha hirtelen nyakába szakad az embernek 4 millió, nem biztos, hogy azt pont fényképezőgépekre és objektívekre kell elkölteni, ha a biznisz amúgy is megy, és az aktuális cuccaiddal is meg tudod csinálni amit kell....persze ízlés kérdése minden.
Hogy egy eszköz mennyire felel meg, azt a felhasználás határozza meg, mert lehet, hogy 5,6-pn ugyanúgy teljesít a 17-40ed is mint egy 2,8-as vagy akár 1,4es obi, de ha pl nincs annyi fényed, hogy 5,6on használd, akkor nem teljesen mindegy, hogy meddig tudod nyitni a blendét. Ha viszont ez nem szempont, akkor nyilván ezt nem kell vizsgálni.
Én a személyes tapasztalatok híve vagyok, mert attól, hogy XY és YX is azt mondja, hogy valami baromi jó, meg NEKI mennyire bejön, ettől számomra még éppúgy lehet használhatatlan, mint felesleges is.
FF gépen tényleg elég lehet a 24 mm, bár vannak helyzetek mikor nem. cropos gépen meg kellhet a nagyobb látószög, viszont a minél jobb fényerő mindenképpen fontos szempont, ha valaki kevés fénynél is szokott fényképezni, nem csak derült égnél vagy egy studióban.
Nekem volt Sigma 24-70-em, akkor nem voltam vele elégedettlen, viszont az AF-je hangos és lassú.
en meg annak idejen Nikon F100-on hasznaltam a 24-70 es Sigma-t, semmi baj nem volt vele, egyedul a 82mm-es szuro volt zavaro
Sigma EX sorozata mind 82-es, sőt az új Canon 16-35/2,8 is, pedig a Canon L-esek meg mind 77-esek szoktak lenni.
Nézegettem a teszt ábrákat, a Canon 2,8 / 24-esnek eléggé éles a képe.
Azon kivül, hogy nem USM motorja,van még valami hátrányos tulajdonsága ?
Hasonló még a Canon 2,8/20 mm USM is, ami 437 Euro a 2,8/24
pedig 375 Euro Bécsben.A teszten a 24-es egy árnyalattal élesebb 4-es blendénél.
Az a 4 mm külömbség nem hiném, hogy számit túl sokat.
Ugyan ebben a tartományban az 1,4 fényerősek már 1200 Euro körül vannak…
találgatásokba belemenni, mert azt megint félreértések sorozata követi.Teljesen egyenesen és világosan fogalmaztam. Nem is szoktam másképp.
Sorry, de nem hagyom magam provokálni.:)))
Ezt pláne nem értem, mitől provokáció neked, ha arról beszélek, hogy egyenese és világosan fogalmazok...? Tartom amit mondtam, ha számodra védhetetlenné válik egy vélemény, akkor vagy félrebeszélsz, vagy személyeskedni kezdesz… Ez van…
dual G5-ön jól fut az Aperture. Az iPhoto-t nem tudom mire tudnám használni, ezért nem is szoktam futtatni.
Bár be kell vallanom otthon az iMac-en egyik sincs fent, sajnálom rá a HD helyet. PS-el rakom rendbe a raw-okat és egyszerűen elmentem egy mappába a képeket. Korrekt folder nevekkel, dupla DVD mentéssel archiválva gyorsabban megtalálok egy képet, mint Aperture-ben.
JarodFree: egy off kérdés melyikkel pörgősebb a munka a inteles imac vagy a powermac g5?
OFF:
Solar: be kell vallanom, napi rutinomban lényeges különbséget nem érzek köztük. Az iMac előnye, hogy az inteles cuccok már jobban meg vannak/lesznek írva (remélem), de a dualG5 is jól megállja a helyét.
Egyik után se köpne egy mai maxigeek, de nem érzem lényeges hátrányát, hogy nem egy MacPro van alattam. Hozzá kell tenni, hogy egy Illustrator-Photoshop páros a főszereplő mindkét gépen, némi Indesign vendégszerepléssel. Az anyagok átlagmérete 100-150 MB körül lehet.
Ezekkel mindkettő könnyedén megbírkózik.
ON
sokat nézegetem a powermac g5 ár kezd elég baráti lenni. de majdnem annyi mint egy imac és ugye ott a monitor is meg van oldva meg már félek a PPC-töl (laptopba oké de ha már “erő” gépet veszek). csak ezért kérdeztem.
Szerintem azon viszonylagosan (megfelelő memóriával) hasítania kellene. Az Aperture már más tészta (főleg PS), de annak is rendesen mennie kellene, főleg az újnak (2.1.1).
5 Giga Ram van a gepbe.
Ha az iPhotoban betöltök egy roll-t, ami 50-60 kép, átlagosan 3,5 Mb -os képekkel,
és egy durva expó, szaturació. élesség korrekciót csinálok sorozatban, egy idő után
a Powermac venillátorja gyorsabban pörög. Ha több korrekciót csuszkázok egy képen,
némi késéssel csinálja a gép.1-2 képnél nincs gond, csak a 20-30-ik képnél kezd el
gyengülni . Lehet, hogy túl gyors vagyok.:)..?
Az is elképzelhető, hogy ez az iPhoto sofware hibája, vagy túl sokat várok a géptől ?
Valahol, mintha azt olvastam volna, hogy egy ujra telepités ezt a problémát megoldja.
Szerintem az G5 egyértelmű előnye, az architektúrája. Könnyen bővíthető, nincs elavulva. Az is igaz, hogy találkoztam már olyan kiegészítővel, ami nem támogatja a G5-öt, csak az intel mac-et. (hdmi bemenetű kártya)
Az iMac nekem jó otthonra, nem tervezek semmi extrát bele, még a HD-ját is csak úgy fogom bővíteni, hogy lecserélem újabb iMac-re.
Egészen biztos, hogy van olyan feladat (3D, talán zene?) aminél a dual (vagy quad) G5 jobb, de átlag feladatokban nagyjából azonosnak érzem a tudását a régi csúcsgépnek és a mai középkategóriának.