Fórum kezdőlap  »  Egyéb  »  Társalgó  »  Macis fényképészek klubja

Macőrült
Bejegyzések: 3158
#151 - 2008. július 08. @ 12:49 | mellőzöm  
Steveee - 2008. július 08. @ 11:22

Amugy tetszenek a fotóid a Flickr-en

a nagy arcoskodás után én is megnéztem: semmi kiemelkedőt nem találtam benne, de ez egy szubjektív vélemény

Aláírás 

imagine a world without colors, some people can…

Veterán
Bejegyzések: 1555
#152 - 2008. július 08. @ 12:51 | mellőzöm  

Pixi-maxi ezt a topicokt elsosorban a hivatasosoknak nyitotta.
En rendelkezem ilyesmi szakmai vegzettseggel (alkalmazott fotografus es fotoriporter), de nem uzom ezt a foglalkozast uzleti jelleggel, azaz nem vagyok hivatasos…
Fenykepesz pedig plane nem, inkabb fotos…

Tenyleg kellene egy topic, ami a fotosokrol, fotografiarol, kiallitasokrol, konyvekrol, kompoziciorol, otletekrol szol es nem hardverrol, erdekvedelemrol, szoftverrol, penzrol…

Aláírás 

Amateurs worry about sharpness.
Professionals worry about sales.
Photographers worry about light.

Törzsvendég
Bejegyzések: 635
#153 - 2008. július 08. @ 12:52 | mellőzöm  
atomtenger - 2008. július 08. @ 12:39

Steveee - 2008. július 08. @ 12:03
pixi-maxi - 2008. július 08. @ 12:00Még egyszer hangsulyozom, hogy ezt a topicot én nyitottam.
Akinek nem tetszenek az itt elhangzottak, nem kötelező hozzászólni.

Reméltem, hogy itt nyugodtan beszélgethetek a hasonló szakemberekkel,
mint amilyen én is vagyok.
Sajnos az unatkozó, kötözködő ..........-ök itt sem akarnak nyugton hagyni !!!!

Ne hisztizz, az interneten vagyunk, a vélemény szabad, úgy a tiéd, mint a másoké....;-)

Akartam írni, hogy ne bántsátok már ennyien Pixi-Maxit, mert alapvetően nem akar ő rosszat, és bizonyos mértékig még meg is értem a nézeteit. Csak az bosszant, hogy fél információkra alapozva rosszul közelíti meg a témát, és nem hajlandó tágítani tőle (szaktudás vs papírok), illetve szörnyen bosszantó, hogy minden áron rá akarja erőszakolni másokra a véleményét, és mindent offnak tekint ami eltér az ő véleményétől, akkor is ha témába vág.

Nekem erről az a mondás jutott eszembe, hogy “A vélemény olyan mint a s*gg lyuk: mindenkinek van egy, de senki se kíváncsi a másikéra...”

Én többször is jeleztem a hozzászólásomban, h megértem a véleményét, csak azért vannak fenntartásaim bizonyos állításaival szemben. (gondolom nem bűn egy fórumon nem egyetérteni mindenben...;-) )
Biztosan van itt is közös nevező, nem kétlem.
......én viszont nem tartom magam “unatkozó ..-öcs"-nek, és nem kérek elnézést, mert véleményt nyílvánítok, nem durván, a kedvenc fórumomon...:-)

Aláírás 

24"2.4 iMac 4G,iBook12"G4 1.33 1G, HKSsticks,LACIE 250FW320,500USB,TCapsule,D200www.quanvision.com

Törzsvendég
Bejegyzések: 768
#154 - 2008. július 08. @ 12:56 | mellőzöm  
tms - 2008. július 08. @ 12:49

Steveee - 2008. július 08. @ 11:22Amugy tetszenek a fotóid a Flickr-en

a nagy arcoskodás után én is megnéztem: semmi kiemelkedőt nem találtam benne, de ez egy szubjektív vélemény

Én is megnéztem, szerintem van benne egy-két kifejezetten jó, van egy elég jó átlag, meg van pár lapos, amiket nem értem miért kell egy átlagában jó galériába beletenni.

De nyilván szubjektív kérdés, és nem is biztos, hogy szakmai körök számára referenciának szánta, így szerintem nem jogos szakmailag leszólni a gyengébbekért sem.

Mielőtt újra megkapnám, én a Flickr-en csak kísérleti céllal regeltem, ezért nincs fent 1 képem se. Nincs időm kiválogatni a képeimet, válogatás nélkül meg nem mutogatok minden vacakot amit lefényképeztem. Igaz én komoly szakmai referenciának se használnám, és nem is vagyok fényképész…

Törzsvendég
#155 - 2008. július 08. @ 13:00 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. július 08. @ 12:51

En rendelkezem ilyesmi szakmai vegzettseggel (alkalmazott fotografus es fotoriporter), de nem uzom ezt a foglalkozast uzleti jelleggel, azaz nem vagyok hivatasos…

Tenyleg kellene egy topic, ami a fotosokrol, fotografiarol, kiallitasokrol, konyvekrol, kompoziciorol, otletekrol szol es nem hardverrol, erdekvedelemrol, szoftverrol, penzrol…

Pixi-Maxi sajnos tul sokat panaszkodik, és ha ellenvéleményt lát, moderátorért kiált…
gabor.szantai: találd ki a címét, és mehet a topic, amit említettél....csak ne legyen gond, ha valaki vitatja az aranymetszést...:-D

Aláírás 

24"2.4 iMac 4G,iBook12"G4 1.33 1G, HKSsticks,LACIE 250FW320,500USB,TCapsule,D200www.quanvision.com

Aktív
Bejegyzések: 309
#156 - 2008. július 08. @ 13:03 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. július 08. @ 12:51

Gábor,

kihagytad a felsorolásból az irigységet .:))) ... a legszebb magyar szokást.:)

Törzsvendég
#157 - 2008. július 08. @ 13:04 | mellőzöm  
Steveee - 2008. július 08. @ 12:52

Én többször is jeleztem a hozzászólásomban, h megértem a véleményét, csak azért vannak fenntartásaim bizonyos állításaival szemben. (gondolom nem bűn egy fórumon nem egyetérteni mindenben...;-) )
......én viszont nem tartom magam “unatkozó ..-öcs"-nek, és nem kérek elnézést, mert véleményt nyílvánítok, nem durván, a kedvenc fórumomon...:-)

Hát ha van időd fórumozgatni akkor mégis csak az vagy....de ez legalább közös nevező…
,-PPP

(Nem komolyan venni, viccnek szántam, aki megsértődne attól előre is bocsánatot kérek így utólag… ,-))

Szántai Gáborral egyetértek, tényleg lehetne szabad fotós topic szigorúan vett szakmai kötődés nélkül, ezt meg meg lehet hagyni a szakmai kérdéseknek, szakembereknek, szakszerű és szakszervezeti szakértésekhez, had osszák egymást a szakik, és szakadjon meg mindenki aki ide hivatalos szakmai papír nélkül mer beírni bármit.
,-))

Csak az a gond, hogy ha a hobbi fotós topicba nem lehet majd szakembereknek írni, akkor kénytelen leszek továbbra is ide írni…
,-DDDDDD

Bár én nem egészen értem, hogy mi értelme ennyire szigorúan szétválasztani a szakma és a hobbi kérdéseit, hiszen ELVBEN mindkettő a jó képekről kéne hogy szóljon.

Törzsvendég
#158 - 2008. július 08. @ 13:06 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. július 08. @ 11:49

Angliában nem kell végzettség a pincérkedéshez. Sőt a korábbi munkahelyén
fönök is volt.

Szóval mégegyszer elmondom : 1984-től vagyok fényképész vállalkozó. Most minden
vállalkozói igazolványt ki kell cserélni, az enyémet is, mert uj szakmaszáma lett.
Amikor bementem az okmányirodába, az ügyintőző közölte, hogy csak akkor adhat
uj vállalkozói igazolványt, ha bemutatom a fényképész végzettségről a bizonyitványomat.
Annak idején én bemutattam, de erről nem találtak fénymásolatot, ezért kell ujból
bevinni a bizonyitványt, függetlenül attól, hogy több mint 20 éve vállalkozó vagyok.

Tehát a tevékenység végzettséghez kötött. Nem én találtam ki.
Amit Te nevetségesnek tartassz, azt ellenőrzésnek hivják. Attól félek, hogy ezeket a
szabályokat is szabadon értelmezik magyarországon, úgy mint a KRESZT .:)= KÁOSZ

Szóval mégegyszer elmondom: fényképész tevékenységhez évek óta kell végzettség. Fotóriporterihez meg évek óta nem kell végzettség (ahogyan a webdesignhoz, előadóművészethez, tánc és nyelvtanításhoz sem). Semmi sem változott, csak a szakma kódok, ezért kell új vállalkozóit kiállítani, ami lényegében ugyanaz a művelet mint az új kiváltása, csak nem kell illetéket fizetni érte, ha nem veszel fel új tevékenységi kört. Ez a törvény, amit be is tartanak, tessék utána járni, én megtettem.

A vállalkozói igazolvány nem hatósági engedély, hanem ahogy a nevében van egy igazolvány, amivel igazolhatod, hogy te vállalkozó vagy, és a rajta felsorolt tevékenységekről számlát állíthatsz ki. Hatósági engedély kiemelt státuszú tevékenységek végzéséhez szükséges, mint például vegyi anyagok és robbanóanyagok előállítása, tárolása, kereskedelme. Vagy épp a banki és hitelintézeti tevékenység, ahol szintén egy felügyeleti szerv (talán PSZÁF?) engedélye szükséges. Hasonló kategória egyébként az élelmiszer is, ott az ÁNTSZ mint szakhatóság engedélye szükséges. Ezeknél nem elegendő végzettséget igazolni, hanem külön működési engedélyt kell kiállítania az illetékes szak hatóságnak, hogy az adott tevékenységet gyakorolhatod.

Alkalmazottként a legtöbb munkakörben nem kötelező végzettséget megkövetelni a munkavállalótól, ugyanis a munkaadó vállalja a felelősséget az alkalmazott munkájáért. Így aztán fényképész, fotóriporter, operatőr, vágó, rendező, színész, énekes, zenész, szakács, meg pincér és kereskedő is lehetsz bármilyen végzettség nélkül, ha a munkaadó úgy dönt, hogy megfelelsz neki. Persze kérhet papírt is, ha úgy látja jónak. Őt a törvény csak arra kötelezi, hogy legalább 1 szakképzett alkalmazottja legyen, ennyinek kell megfelelnie Magyarországon (is). Érdekesség például, hogy az új szakmakódokkal szétvált a nyelvoktatás, és egy embert taníthatsz nyelvre végzettség nélkül is, de csoportot csak diplomás nyelvtanárként.

Na ha szerinted ez is OFF, akkor most már indokolj, hogy miért is!

Törzsvendég
#159 - 2008. július 08. @ 13:24 | mellőzöm  
atomtenger - 2008. július 08. @ 13:04

Steveee - 2008. július 08. @ 12:52Én többször is jeleztem a hozzászólásomban, h megértem a véleményét, csak azért vannak fenntartásaim bizonyos állításaival szemben. (gondolom nem bűn egy fórumon nem egyetérteni mindenben...;-) )

Hát ha van időd fórumozgatni akkor mégis csak az vagy....de ez legalább közös nevező…
,-PPP

(Nem komolyan venni, viccnek szántam, aki megsértődne attól előre is bocsánatot kérek így utólag… ,-))

Szántai Gáborral egyetértek, tényleg lehetne szabad fotós topic szigorúan vett szakmai kötődés nélkül, ezt meg meg lehet hagyni a szakmai kérdéseknek, szakembereknek, szakszerű és szakszervezeti szakértésekhez, had osszák egymást a szakik, és szakadjon meg mindenki aki ide hivatalos szakmai papír nélkül mer beírni bármit.
,-))

Csak az a gond, hogy ha a hobbi fotós topicba nem lehet majd szakembereknek írni, akkor kénytelen leszek továbbra is ide írni…
,-DDDDDD

Bár én nem egészen értem, hogy mi értelme ennyire szigorúan szétválasztani a szakma és a hobbi kérdéseit, hiszen ELVBEN mindkettő a jó képekről kéne hogy szóljon.

Dehogy sértödöm...:-)
A szakma és a hobbi azért kell h szét legyen választva, mert bár mindenki vehet fényképezögépet a boltban,de a Városligetben DSLR-el a kezedben csak úgy járkálhatsz, ha lóg a nyakadban a szakmunkás bizonyítvány....:-D ...legalább is a szakmabeliek szerint...:-)

Aláírás 

Aktív
#160 - 2008. július 08. @ 13:57 | mellőzöm  
tms - 2008. július 08. @ 12:49

Steveee - 2008. július 08. @ 11:22Amugy tetszenek a fotóid a Flickr-en

bM Függő
Bejegyzések: 6989
#161 - 2008. július 08. @ 14:02 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. július 08. @ 13:57

nekem is van
grafikus szakmám…

sírásó nem voltál véletlenül? ugye papírod is van róla?
mellesleg éppen a kolléga egyik munkájában irogatsz :)

Aláírás 

Minden amit tudni akarsz az iPhone-ról -> http://www.applephone.hu/ http://iphone.info.hu

Macőrült
Bejegyzések: 3158
#162 - 2008. július 08. @ 14:06 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. július 08. @ 13:57

Kedves Kolléga,

nem olvastad rosszul, hiszen van bátorságod azt irni a nyilvánosság előtt, hogy “arcoskodás”
tehát feljogositva erzed magad arra, hogy szakmai hozzzáértésed birtokában lefikázd
egy kolléga munkáját.
Azonkivul, ha valóban grafikus vagy, akkor duplán is kollégák vagyunk, mert nekem is van
grafikus szakmám…
ugy-hogy, mint kolléga a kolléga munkáját én is szeretném látni a te fotóidat, hogy hasonló
dicsérő szavakkal méltathassam munkásságodat...persze csak ha megérdemled.

Néhány vendég “ fórumtárs” bejegyzését nem olvasom, mert a moderátorunk szenzációs
konfliktuskezelő kreativ javaslatára használom a “ mellőzöm “ lehetőséget.

miután ezt megírtad nekem 57 perccel ezen bejegyzésed előtt e-mailben is, én ott válaszoltam rá, remélem kimerítően, de ha gondolod, akkor beteszem ide is és akkor levelezhetünk 2 felületen.

bár lehet, hogy a mellőzöm miatt, most nem fogod ezt olvasni :))

egyébként ki kell, hogy ábrándítsalak, nem vagyok fotós, “csak” egy tervezőgrafikus, de miután úgy vélem, hogy vizuális kultúrám esetleg szélesebb spektrumú az átlagnál, ezért mertem véleményt nyilvánítani a feltüntetett képekről, de még másról is az életben…

még szerencse, hogy pl. Bartók nem olvassa a fórumot, ugyanis vannak neki is olyan művei amik nem tetszenek, és ezt el is mertem mondani több helyen, de képzeld, nem írt vissza, hogy ejnye

Aláírás 

imagine a world without colors, some people can…

Törzsvendég
#163 - 2008. július 08. @ 14:15 | mellőzöm  
tms - 2008. július 08. @ 14:06

pixi-maxi - 2008. július 08. @ 13:57Kedves Kolléga,

nem olvastad rosszul, hiszen van bátorságod azt irni a nyilvánosság előtt, hogy “arcoskodás” tehát feljogositva erzed magad arra, hogy szakmai hozzzáértésed birtokában lefikázd egy kolléga munkáját.
Azonkivul, ha valóban grafikus vagy, akkor duplán is kollégák vagyunk, mert nekem is van
grafikus szakmám…
ugy-hogy, mint kolléga a kolléga munkáját én is szeretném látni a te fotóidat, hogy hasonló dicsérő szavakkal méltathassam munkásságodat...persze csak ha megérdemled.

Néhány vendég “ fórumtárs” bejegyzését nem olvasom, mert a moderátorunk szenzációs
konfliktuskezelő kreativ javaslatára használom a “ mellőzöm “ lehetőséget.

miután ezt megírtad nekem 57 perccel ezen bejegyzésed előtt e-mailben is, én ott válaszoltam rá, remélem kimerítően, de ha gondolod, akkor beteszem ide is és akkor levelezhetünk 2 felületen.

bár lehet, hogy a mellőzöm miatt, most nem fogod ezt olvasni :))

Szerintem a levéltitok megsértése nem szép dolog, tartsd meg kettőtök titkának. A másik fél meg majd mérlegeli, hogy mit hogy szeretne.

Én simán acsarkodásnak olvastam eddig. Biztos velem van a baj!

Szerintem mondjuk helyesen járt el a moderátor, bár lehet, hogy mindenki jobban járt volna vele, ha kimoderál engem. Így mellőzve viszont érdekes lehet olvasni a fórumot, hogy nem látja miket írunk be, de azt igen, hogy mit idéznek tőlünk vissza mások....szerintem még nagyobb viták várhatóak, ha kivonatolva idézgetnek tőlünk…
,-DDDD

Törzsvendég
#164 - 2008. július 08. @ 14:18 | mellőzöm  

Szerintem amúgy megérne egy szakmai vitát az is, hogy ki mit és miért mutogat a munkásságából. Mert ha valaki szakemberként teszem azt a Flickeren létrehoz egy galériát, akkor az én meglátásom szerint nehéz azt mondani rá, hogy nem akarja mindenkinek mutogatni. Ha meg mindenkinek mutogatod a munkád, óhatatlanul véleményt alkotnak róla.

Ráadásul ha fotózásból él, akkor vélja kell hogy legyen nem szakmabeliek véleményét/szimpátiát megnyerni a képeivel, hiszen őket úgy is hívják, hogy potenciális megbízó. Márpedig az a fontos, hogy az elégedett legyen aki fizet.
Minden esetre ez is egy érdekes téma lehetne ha itt meg lehetne vitatni....ráadásul szakmai és hivatásos vonatkozásai miatt sajnos OFF topic lenne egy hobbi fotós topicban is.

Veterán
Bejegyzések: 1555
#165 - 2008. július 08. @ 14:28 | mellőzöm  

most mar tenyleg index szintre sullyedtetek...:-(

Aláírás 

Amateurs worry about sharpness.
Professionals worry about sales.
Photographers worry about light.

Törzsvendég
#166 - 2008. július 08. @ 14:42 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. július 08. @ 14:28

Nos, pixi-maxi a saját tulajdon topicjának tekinti ezt, a hozzászólók CSAK “vendégek”, moderálandó a véleményük, nem csoda, hogy olyan a ház, amilyen a “házigazda”..:-)

Aláírás 

Aktív
#167 - 2008. július 08. @ 14:47 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. július 08. @ 14:28

Gábor,

ezt most viszont Te erted felre.
Apszolut trefabol irom ezeket a valaszokat.

Mar nincs is hozza kedvem, hogy komolyan vegyek itt egyes beszólásokat.
Meg valóban nem olvasom akik nem ertik, hogy mit irtam le.

Vélemenyem szerint nem kell masik forum, csak tanuljon meg mindenki egy kis
alázattal, kellő tisztelettel beszélni föleg azokkal, akik profiknak nevezhetik magukat.
Ne fájjon senkinek az a tény ha valaki már szakképzett fotós. Bár ki lehet az....rajta !!!!

Macőrült
Bejegyzések: 4196
#168 - 2008. július 08. @ 15:10 | mellőzöm  
atomtenger - 2008. július 08. @ 14:18

Szerintem amúgy megérne egy szakmai vitát az is, hogy ki mit és miért mutogat a munkásságából. Mert ha valaki szakemberként teszem azt a Flickeren létrehoz egy galériát, akkor az én meglátásom szerint nehéz azt mondani rá, hogy nem akarja mindenkinek mutogatni. Ha meg mindenkinek mutogatod a munkád, óhatatlanul véleményt alkotnak róla.

A Flickerrel pont ez a baj, hogy túl felkapott, túl sokan csak magamutogatásra használják és eszerint ítélik meg az oldalt. Tehát ha valaki feltesz oda egy-két képet a barátai, családja részére, az is magamutogatóként lesz elkönyvelve.

Aláírás 

Why so serious?

Törzsvendég
#169 - 2008. július 08. @ 15:17 | mellőzöm  
EDM - 2008. július 08. @ 15:10

atomtenger - 2008. július 08. @ 14:18Szerintem amúgy megérne egy szakmai vitát az is, hogy ki mit és miért mutogat a munkásságából. Mert ha valaki szakemberként teszem azt a Flickeren létrehoz egy galériát, akkor az én meglátásom szerint nehéz azt mondani rá, hogy nem akarja mindenkinek mutogatni. Ha meg mindenkinek mutogatod a munkád, óhatatlanul véleményt alkotnak róla.

A Flickerrel pont ez a baj, hogy túl felkapott, túl sokan csak magamutogatásra használják és eszerint ítélik meg az oldalt. Tehát ha valaki feltesz oda egy-két képet a barátai, családja részére, az is magamutogatóként lesz elkönyvelve.

Ezért mondtam, hogy amíg valaki nem jelenti ki, hogy márpedig az ott neki a hivatalos szakmai renferenciája, ami alapján a munkája megítélhető (papír helyett ,-PPP) addig nem érdemes/ildomos a munkáját minősíteni az alapján....bár ha valaki nyilvánosan mutogatja a képeit, szerintem ne lepődjön meg érte, ha véleményt formálnak róla. És attól, hogy nem tud énekelni, még lehet véleménye az énekesekről…

Törzsvendég
Bejegyzések: 696
#170 - 2008. július 08. @ 15:30 | mellőzöm  

Hű mi van itt, és még be sem szálltam :)
De úgy néz ki nem is fogok, nincs hozzá papírom :)))

Aktív
#171 - 2008. július 08. @ 15:30 | mellőzöm  

Téves

Törzsvendég
#172 - 2008. július 08. @ 15:37 | mellőzöm  
rajhona - 2008. július 08. @ 15:30

Hű mi van itt, és még be sem szálltam :)
De úgy néz ki nem is fogok, nincs hozzá papírom :)))

Sebaj, szállj csak be, Pixi-Maxi maga mondta, hogy hajrá, papírja bárkinek lehet....szerintem is így van. Csak mégis máshogy értelmezzük ezt a kijelentést, de hát ez van…

Törzsvendég
#173 - 2008. július 08. @ 15:38 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. július 08. @ 15:30

EDM - 2008. július 08. @ 15:10
atomtenger - 2008. július 08. @ 14:18Szerintem amúgy megérne egy szakmai vitát az is, hogy ki mit és miért mutogat a munkásságából. Mert ha valaki szakemberként teszem azt a Flickeren létrehoz egy galériát, akkor az én meglátásom szerint nehéz azt mondani rá, hogy nem akarja mindenkinek mutogatni. Ha meg mindenkinek mutogatod a munkád, óhatatlanul véleményt alkotnak róla.

En majdnem mindig olyan képeket teszek a flickre, ami nem a mindennapi munkám része.
Amik vannak portrék fölrakva azok sem megrendelésre készültek. Gyakorlatilag, a szakmai
szolgáltatáson kivül esenk ezek a fotók. Ugy kezelem ezeket, mint más amatőr fotós,
hiszen nem az ilyen képekből élek, ez nekem is hobbi.
De azért érdemes elolvasni a Flickr szabályzatát. Tipikus amerikai eleterzés, sikerorientált
forum.
Az explore-ben lévő képek már nem csak szubjektiv alapon elbirált képek, mert vannak
benne objektiv szempotok.Ezek alapján rangsorolja. A minden nap több tiezer kép közül
az első 500 legjobba bekerült képekben azért már van valami. Nekem a legjobb rangsorolás eddig a 23.-ik volt.

Akkor jól értelmeztem, hogy mégse ez alapján kell megítélni a fotós munkásságod. Hogy huszonharmadik voltál az 500 legjobb közül szép eredmény, gratulálok.

Aktív
#174 - 2008. július 08. @ 19:49 | mellőzöm  

Ugy érzem, hogy kezdunk egy nyelven beszélni, aminek én végtelenül örülök .:)))

Törzsvendég
#175 - 2008. július 08. @ 19:55 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. július 08. @ 19:49

Ugy érzem, hogy kezdunk egy nyelven beszélni, aminek én végtelenül örülök .:)))

Ezt most miből sikerült leszűrnöd, hogy gratuláltam a Flickeren elért előkelő értékelésedhez, vagy átolvastad amiket eddig is írtam, és megértette, hogy mit mondok?
,-)))

Minden esetre akármi is vezetett rá, örülök az örömödnek, meg a közös nevezőnek is.
,-))

Aktív
#176 - 2008. július 08. @ 20:05 | mellőzöm  

Nem kell ezt annyira véresen komolyan venni....:)

Persze, hogy minden normális embernek örömet okoz, ha barátságás hangon beszélnek vele.
A Flickr-nek is pont ez a filozófiája, hogy dicsérd meg a szomszédodat.:)))
A Flickr-en a dicséret és a mások munkáinak sikere viiszi előre a tagokat.

Aktív
#177 - 2008. július 09. @ 07:43 | mellőzöm  

Veterán
Bejegyzések: 1371
#178 - 2008. július 09. @ 08:49 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. július 08. @ 14:47

gabor.szantai - 2008. július 08. @ 14:28most mar tenyleg index szintre sullyedtetek...:-(

Gábor,

ezt most viszont Te erted felre.
Apszolut trefabol irom ezeket a valaszokat.

Mar nincs is hozza kedvem, hogy komolyan vegyek itt egyes beszólásokat.
Meg valóban nem olvasom akik nem ertik, hogy mit irtam le.

Vélemenyem szerint nem kell masik forum, csak tanuljon meg mindenki egy kis
alázattal, kellő tisztelettel beszélni föleg azokkal, akik profiknak nevezhetik magukat.
Ne fájjon senkinek az a tény ha valaki már szakképzett fotós. Bár ki lehet az....rajta !!!!

Hogy is van a vicc? “Remélem ez komoly, mert tréfának nagyon durva lenne.”

:-)

Aláírás 

iMac Core2Duo 17” 2GHz 2GB
PM G5 dc 2.3GHz 2.5 GB
Jézus reset téged!

Törzsvendég
#179 - 2008. július 09. @ 08:56 | mellőzöm  

Na akkor ünnepeljük egy kicsit együtt a szakmát, és annak jeles képviselőit!

Guiness rekorder lehet az MTI légifotósa, H. Szabó Sándor

Aktív
#180 - 2008. július 09. @ 09:45 | mellőzöm  

Jarod Free,

Törzsvendég
#181 - 2008. július 09. @ 09:51 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. július 09. @ 09:45

Beszélnél egy kicsit a nyodászkodásodról is ? Esetleg egy kicsit tudnék nosztalgiázni.

Bocs, de a nyomdászat szerintem egy kifejezetten fotós szakmai topicban erősen OFF, miért akarsz OFFolni?
,-))

Aktív
#182 - 2008. július 09. @ 10:11 | mellőzöm  
atomtenger - 2008. július 09. @ 09:51

pixi-maxi - 2008. július 09. @ 09:45Beszélnél egy kicsit a nyodászkodásodról is ? Esetleg egy kicsit tudnék nosztalgiázni.

Bocs, de a nyomdászat szerintem egy kifejezetten fotós szakmai topicban erősen OFF, miért akarsz OFFolni?

,-))

Elsősorban ott is a fotóval foglalkoztam, a repróüzem vezetője voltam .
De engem a Pistabácsik szerettek, mert megadtam nekik a tiszteletet,
és munka után Pistabácsikkal ittuk a finom csapoltsört .:)

Aktív
Bejegyzések: 424
#183 - 2008. július 09. @ 10:42 | mellőzöm  

hurra, na most hagytam abba ennek a topiknak az olvasását. további jó fényezést…

Aktív
Bejegyzések: 266
#184 - 2008. július 09. @ 10:56 | mellőzöm  

Eddig kimaradtam ebből a topikból.
De most, hogy visszaolvasom… hát nem tudom, eddig OFFnak számított minden, ami nem a fényképezésről szólt, erre előjön a nyomdászat, ami azért nem off, mert fotókat nyomtattak.

Ennyi erővel a húgomról is lehet szó, aki most érettségizett, és szokott fényképeket kinyomtatni otthon a nyomtatón, sőt, háttérképnek is beállítja a monitorján. Akkor már DTP-s is? Ha hazamegyek, jól rá is teremtek, hogy végzettség nélkül nem szabad egyiket sem.
Hogy kicsit komolyabbra fordítsam a szót.
Én egy cirka 200 millás UTECO flexo nyomdagép előkészítője, és mondhatni főnöke vagyok. Végzettség nélkül. No, akkor mi van? Mellette vállalkozó vagyok, és a tevékenységeim közt van a fotóriporteri szolgáltatás, és a tervezőgrafika. Végzettség nélkül. Hopp! Akkor én most jogtalanul számlázok minden csomagolástervet, amit kiadok?
Esetleg nem fotózhatok rá az otthoni kis stúdiómban egy terméket a csomagolásra?
Egyedül az APEH szólhat be nekem, minden mást jogosan csinálok.

Örültem.
Minden jót! :)
Peace…

Aláírás 

-=shOrt dEsiGn=-
MaCbOOk, iPhOnE, 1St Gen iPod nAno

Aktív
#185 - 2008. július 09. @ 10:59 | mellőzöm  
Marcell - 2008. július 09. @ 10:42

hurra, na most hagytam abba ennek a topiknak az olvasását. további jó fényezést…

Köszi az eddigi érdeklődésedet.
De mivel nehéz a felfogásom, mit is fényezek én ?
Figyelj ez már sajnos történelem...Le kéne tagadnom, hogy eddig mi mindent
dolgoztam ? Nincs mit szégyenkeznem ezért…
De ha nem hiszed, beszkennelhetem neked az össszes bizonyitványomat,
csak nem tudom, hogy egy idegen valakinek mi köze az én szakmai életemhez…
Te csak egy NICK vagy nem természetes személy.:)))

Aktív
#186 - 2008. július 09. @ 11:08 | mellőzöm  

a Multmask

Törzsvendég
#187 - 2008. július 09. @ 11:27 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. július 09. @ 11:08

Amikor én kezdtem a reprodukcióval foglalkozni, egy szines fotó-repróját
a Multmask eljárással 32 db. filmből kellett megcsinálni.

És használják még ezt a technológiát valahol, vagy ugyanúgy kihalt, mint az ólomszedés?

Aktív
#188 - 2008. július 09. @ 11:31 | mellőzöm  
atomtenger - 2008. július 09. @ 11:27

pixi-maxi - 2008. július 09. @ 11:08

És használják még ezt a technológiát valahol, vagy ugyanúgy kihalt, mint az ólomszedés?

Tudtommal, a reprodukciós fényképész szakma is megszünt és nem is oktatják.
Azt az eljárást, most a Photoshoppal 3 perc alatt meg lehet csinálni

bM Függő
Bejegyzések: 6989
#189 - 2008. július 09. @ 11:32 | mellőzöm  

jó ez a klub :)))

Aláírás 

Minden amit tudni akarsz az iPhone-ról -> http://www.applephone.hu/ http://iphone.info.hu

Veterán
Bejegyzések: 1371
#190 - 2008. július 09. @ 11:39 | mellőzöm  

Szerintem ez az utóbbi idők legszórakoztatóbb topicja :-D

Aláírás 

iMac Core2Duo 17” 2GHz 2GB
PM G5 dc 2.3GHz 2.5 GB
Jézus reset téged!

Aktív
#191 - 2008. július 09. @ 11:45 | mellőzöm  
JarodFree - 2008. július 09. @ 11:39

Szerintem ez az utóbbi idők legszórakoztatóbb topicja :-D

Ennek örülök ! Legalább humorérzéke van mindekinek.:)))

Törzsvendég
#192 - 2008. július 09. @ 11:47 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. július 09. @ 10:59

Teljesen igazad van Pixi-Maxi, nincs értelme egy fórumon bizonygatni a képzettséged és szaktudásod olyanoknak, akiknek nem is biztos, hogy közük van hozzá, és akikről azt se tudod valójában kicsodák.

A lényeg, hogy azok tudják, hogy mit tudsz, akiknek számít a véleménye, vagy az értékelése, és akiknek köze van a munkádhoz.

Aktív
#193 - 2008. július 09. @ 13:16 | mellőzöm  
atomtenger - 2008. július 09. @ 11:47

pixi-maxi - 2008. július 09. @ 10:59

Teljesen igazad van Pixi-Maxi, nincs értelme egy fórumon bizonygatni a képzettséged és szaktudásod olyanoknak, akiknek nem is biztos, hogy közük van hozzá, és akikről azt se tudod valójában kicsodák.

A lényeg, hogy azok tudják, hogy mit tudsz, akiknek számít a véleménye, vagy az értékelése, és akiknek köze van a munkádhoz.

Nekem valóban a megrendelők visszajelzése a legfontosabb. ahol jobb a munkánk mint a
konkurenciáé, ott évek óta mi dolgozunk.
Szerencsére a munkánk 80 %-a mind visszatérő munka, tehát árban és minőségben
meg vannak velünk elégedve.
Van olyan 5-600 fős iskola, ahol 22 éve én fotózom a gyerekeket.

Törzsvendég
#194 - 2008. július 09. @ 13:43 | mellőzöm  

Ugy látom, pixi-maxi-val nem sokan értenek itt egyet, én biztosítottam anno bizonyos fokú egyetértésemröl, de mivel vázoltam ellenvetéseimet is, gondolom benne vagyok a “mellözöttek” táborában..:-D ...legalabb is nem valaszol, ebbol gondolom…
pixi-maxi szereti, ha közözködnek vele, nem vitás, ezért nyitotta a topicot, itt a beszmac-en is. Számomra ö is csak egy nick, sose láttam, bárki lehet mögötte.... bár, ha belegondolok, bemásolhatná a hatósági bizonyítványait ide, akkor esetleg...:-) Söt fizetnék is neki egy sör árát érte,ha kinyomtathatom és bekeretezhetném, vagy esetleg beleteszem a fotóstáskámba, hogy intő jel legyen bármikor, amikor kinyitom, és illegálisan fotózni kezdek, persze csak akkor, ha bevallja az adóbevallásásban, mint bevétel...:-D
Mulatságos a topic, jó szórakozást mindenkinek! :-D

Aláírás 

Aktív
#195 - 2008. július 09. @ 14:06 | mellőzöm  

Steveee,

mintha valamikor azt mondtad volna, hogy te tanár vagy. Ezt erősen kétségbe vonom,
mert amit irtál az annyira zavaros, hogy legfeljebb éneket vagy rajzot tanithatsz..:)))

Egyébként föloldottam a mellőzöttek tiltását. Semmi értelme, kb. annyit jelent
mint hogyha abban a tudatban élnék : hogy ha behunyom a szemem nem látok semmit,
és akkor nem is történik semmi:)))

Azon kivül, hogy számomra nem hozzértőktől nem szivesen fogadok el okoskodást,
konkrétan mi a bajod a stilusommal ????

A végzetség témáján már túl tettük magunkat.:))) Már más topikokban targyalnak róla.:)))
Fogalmazz érthetően, magyar ember a szóból ért, nem az elvont mellébeszélésből.

Aktív
#196 - 2008. július 09. @ 14:12 | mellőzöm  

Bocs a lépcsőházi gondolatokért :

Steveee, korábban azt irtad, hogy sokat panaszkodok.. Most netán az a baj, hogy sokat dicsekszem ?
Mint a falusi kocsmábn ha meg akarnak valakit verni :Ha van rajta sapka az a baj, ha nincs rajta sapka az a baj.:(

Törzsvendég
#197 - 2008. július 09. @ 14:23 | mellőzöm  

OK, Pixi-maxi, értékelendő, hogy emlékszel, amiket írtam. Biológia-földrajz, nem ének és rajz, bár kritizáld nyugodtan bármelyiket, de csak akkor, ha Te is bírod a kritikát! ;-) Amit viszont a jelek szerint nem szeretsz nagyon;-) Ellenvéleményt látsz, moderátorért kiáltasz. Ez nem csak nekem nem szimpi, ahogyan a Topic-od állása is bizonyítja.
Remélem most érthetö vagyok. Váltsunk:
Mit tartasz igazi szakmai kihívásnak? Papírok, cseszegetés bezárva. Fotós kihívásra gondolok. :-) Említetted h a szakma csúcsa a tárgyfotó....

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 266
#198 - 2008. július 09. @ 14:29 | mellőzöm  

Ha jobban megpiszkálnák azt a társasági szerződést, nyomdai végzetség nélkül
ki sem adhatták volna az engedélyed.:)
De legyen ez a Te dolgod !
Flexo nyomó géppel dolgozik már boldog-boldogtalan. Minden automata rajta,
azt valóban lehet kezelni előtanulmányok nélkül.

Nincs társasági szerződés, egyéni vállalkozó vagyok. A cégnél, ahol dolgozom pedig alkalmazott.
Egyszer csak alám került a gép. Elkezdtem foglalkozni a nyomatos munkákkal, időközben pedig beszereztük ezt a gépet, ami rám maradt. Nem mondanám, hogy olyan egyszerű végzettség nélkül dolgozgatni rajt, mint ahogy mondod a mai flexo gépekre. Ez nem szervós, amit csak programozni kell. Itt még a fogaskerekeket kell cserélgetni, és derékig olajban és festékben feküdni. De garantálom, hogy ugyanazt a minőséget megcsináljuk, mint a modern szervós nagy gépek…

Tervezőgrafikus mindenki lehet, végzettség nélkül. A hangsúly azon van, ki miket tervez, és az hogy tetszik a vevőnek. Ennyi.

Amikor ükapám szántott, ló mögé kötött ekét húzott egy hétig. Ma fél nap alatt végigmegy ugyazon a földön egy traktor. Álljon neki szerencsétlen reklamálni a traktorosnál, hogy öcsém, te azt sem tudod mi az a szántás? Ne vicceljünk.
Itt arról van szó, hogy a technikai adottságok miatt a régi szakmák leegyszerűsödtek, és már közel mindenki képes rá. Ezeket a szakmákat néhányan féltik, és féltékenyek azokra a fiatalokra, akik egy-két év alatt olyan minőségű terméket tudnak előállítani, amit a “régiek” évtizedeken át tapasztaltak meg.

Minden jót!

Aláírás 

-=shOrt dEsiGn=-
MaCbOOk, iPhOnE, 1St Gen iPod nAno

Aktív
#199 - 2008. július 09. @ 14:44 | mellőzöm  

Steveee,

Mottónk: nem olyan képet kell csinálni amilyen az illetö, hanem olyan képet kell késziteni amilyen szeretne lenni.

Aktív
#200 - 2008. július 09. @ 14:55 | mellőzöm  

y Amikor ükapám szántott, ló mögé kötött ekét húzott egy hétig. Ma fél nap alatt végigmegy

Magyar Macintosh Wiki
Az online Mac oktatás