- iMac 5.1 2GHZ/2GB/160GB ...
- A LEGÚJABB MacBook Pro 13 ...
- Apple monitor átalakító k ...
- Új csomagolás sérült Magy ...
- iMac 149ezer MacBook Whi ...
- Moshi Macbook tokok, véd ...
- iMac 21.5” és 27 ...
- Apple Magic Mouse
- IPOD A LEGJOBB ÁRON!!! + ...
- Cinema 20”-23” ...
- MB Pro 15”Unibody, ...
- Új iMac 2.66GHz NVidia940 ...
- *MacBook Pro 13" 2.53GHZ/ ...
- MACBOOK, MACBOOK PRO (13- ...
- IPOD TOUCH 49ezer Ft-tól, ...
- Macbook 13" 2,16GHz Intel ...
- Mighty Mouse Wireless Blu ...
- Eladó Macbook White 1.83/ ...
- IPhone 3G 16G fekete elad ...
- Macbook Air 2db Magyar bi ...
- Apple TV 160Gb
- MACBOOK FEHÉR 2.4 GHZ ...
- IPod Touch 16 gb első gen ...
- Feher 13"-os macbook elad ...
- Apple Mighty Mouse egér
- új mighty mouse
- Macbook white
- Hibás ibook / PB töltőt k ...
- MacBook Fehér TopCase-t
- Eladó vezetékes mighty mo ...
RSS
Új fórum témák
- Logic Bounce in place vs. ...
- iMac 24" és Snow Leopard ...
- iPhone-hoz nem jó a gyári ...
- Mobil net iphone
- Apple Airport Extreme Bas ...
- VGA kabel MacBook-hoz
- Szerintetek mini vagy iMa ...
- iTunes vezérlése Hanggal
- iMac / iTunes hiba?
- Keresztnév választás
- OSX alatt szakadozó net
- Appstore hiba!?
- Parallel Desktop
Friss fórum válaszok
- Hivatalos Macbook topic ( ...
- Photoshop szín probléma
- MacBook + másodlagos moni ...
- pages help
- Turistautak, geocaching
- Logic Bounce in place vs. ...
- iMac 24" és Snow Leopard ...
- Szerintetek mini vagy iMa ...
- Apple Airport Extreme Bas ...
- Macbook hang probléma
- AppStore regisztráció pro ...
- Mobil net iphone
- VGA kabel MacBook-hoz
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
No. Szépen végigolvastam mindent. Nekem 1db függőleges csíkom van, ráadásul rózsaszín…. Épp most akartam eladni (17’‘-es intel iMac). Erre tessék. Még nem próbáltam másik monitorra rákötni, bár akkor jelentkezett a probléma, mikor kihúztam a hálózati kábelt… vagy rádugtam az iPodot. Nem tudom pontosan. Azóta ott van. A kérdés az, hogy NAGYJÁBÓL mennyiért cserélik a panelt vagy az alaplapot (a legrosszabra felkészülve)? Vagy adjam el az egészet alkatrésznek???
Mi most vettünk egy 20” alu iMac-et és otthon meglepôdve tapasztaltam, hogy a képernyô iszonyat átmeneteket produkál föntrôl lefelé. Azaz Illusztrátorban egy szép almazöld szín alulra teljesen kivilágosodik. Ez ilyen és kész? Nézze már meg nekem valaki a saját gépén is….
Köszi
No. Szépen végigolvastam mindent. Nekem 1db függőleges csíkom van, ráadásul rózsaszín…. Épp most akartam eladni (17’‘-es intel iMac). Erre tessék. Még nem próbáltam másik monitorra rákötni, bár akkor jelentkezett a probléma, mikor kihúztam a hálózati kábelt… vagy rádugtam az iPodot. Nem tudom pontosan. Azóta ott van. A kérdés az, hogy NAGYJÁBÓL mennyiért cserélik a panelt vagy az alaplapot (a legrosszabra felkészülve)? Vagy adjam el az egészet alkatrésznek???
Szia! Valami fejlemény? Mi lett vele végül?
Nekem is rózsaszín függőleges csík jelent meg a 17-es inteles iMac képernyőjén.
Végigolvastam a topicot de sajnos nem igazán értem mi lehet a probléma, és hogy milyen költségre számithatok.
A csík a képernyő bal oldalán, a szélétől kb 3 cm-re jött elő pár nappaé ezelőtt, azóta is ott van.
Fejlemény nincs… No gari, a csíkok száma nő, azt mondták cseréltessem ki a panelt, kb 80-100e. Ennyit már nem ér az egész… rákötöttem egy másik monitort, azon dolgozom. Ha még garanciális a tied, akkor uzsgyi a szervíz, mert a csíkok száma csak nő!!! Ha nem garis, sztem add el, és vegyél egy újat:(
Köszönöm a választ.
Nem garis az enyém sem már rég, 3 és fél éves a gépem. Ebbe még az applecare is bele van számolva, hogy csak utána romoljon el :S
Az agyamra megy ez a csík, de akkor szerintem nekem is külső monitor lesz belőle. Eladni azért nem adnám el, mert nekem még bőven elég ez a gép, inteles 1.8as, a tudása nekem bőven megfelel.
Nem nagyon érné meg drágábban venni egy ujat, figyelembe véve, hogy egy új gépnek a többlet teljesítményét nem használnám ki.
Akkor már inkább egy nagy külső monitor, amig a többi rész még használható a gépből.
Hali!
Nekem ősszel jelent meg az iMac-em (17”, CoreDuo, Ati kártyás) kijelzőjének közepén egy 1 pixel széles függőleges csík. Utánaolvastam ez jellegzetes kijelzőpanel hiba, a sorok (valójában oszlopok) megcímzésénél keletkezik a hiba.
Végigkérdeztem körülbelül 20 szakszervízt (monitorral foglalkozót) és 3-4 apple szervízt.
A 20 szervízből 3 méltatott válaszra, de egyik sem tudta beszerezni az adott panelt, az apple szervízek pedig 80-120 ezer forint közötti árat mondtak.
Végül eladtam kijelzőhibásként, így 110 ezer forintot kaptam érte. Ekkor már 2 csík volt rajta.
Egy fórumtárs bevallása szerint neki már 20 csíkja van.
sziasztok!
nekem karácsonykor jelent meg az első, majd két héten belül
nyolc függőleges csíkom lett…
az almárium tanácsára felhívtam az apple support 80as számát,
ahol 50 perc angol nyelvű beszélgetés után (nem hagytam magam
lerázni, bár mindent megpróbáltak) kiterjesztett garanciát kaptam, ugyanis
az első csík a gyári gari letelte után 1 hónappal jelent meg…a csere tft panel egy hét alatt érkezett meg és két napon belül be kellett építeni.
azóta minden rendben:)
ez a probléma elvileg csak egy bizonyos sorozat alá tartozó gépeket érint w860…... tól felfelé( az enyém w870…..17” intel imac 2ghz) és leggyakrabban a 17”-nál jelentkezik. a beszélgetés a sorozatszámom bediktálása után fordult meg.
remélem tudtam segíteni!
Ahogy én tudom, (javítsatok ki ha rosszul) hogy ezeket a hibákat az LCD panelt az alaplaplappal összekötő kábel hibája okozza. Szóval ha egyszer becsikozódott akkor az az LCD onnantól kuka. De ha LCD csere van, akkor a kábelt is cserélni kell, hogy ne vágja megint tönkre rövid idő alatt.
írnak mindenfélét…egyedül az apple tudja, hogy mi is ez igazából.
laikusként úgy gondolom, ha kábelhiba lenne, már régen
visszahívták volna a hibás szériát. én úgy hallotam, hogy egy munkanapon, egy bizonyos üzemben gyártott lcd panelekről van szó, amikből többek között
a dell is bevásárolt. ők már visszahívták a hibás készülékeket. persze az is
lehet, hogy igazad van és a kábel okozza. akkor viszont nagy szívás…
A szerviz ár töredékéért belehet szerezni paneleket. Vannak akik ezeknek a paneleknek a cserélyével foglalkoznak. kb20 000-30 000 Ft. Mivel ezek a panelek kompatibilisek egymással, elvileg teljesen mindegy milyet szerelsz be. A legolcsóbban úgy olhatod meg, hogy veszel egy használt 17” tft monitort aminek jó a kijelzője, kiszeded belőle a panelt, mejd beteszed az iMAC-be. Elvilg működnie kell.
Sziasztok! Úgy néz ki nálam is megjelent egy lila függőleges csík, félek, hogy hamarosan több is lesz. Nem túl bíztató, főleg, hogy az iMac-em már 3,5 éves. Van valami fejlemény a csíkos sorstársaknál?
Úgy néz ki, hogy egy bizonyos szériahiba a csíkosság, legalábbis ezen az oldalon azt írják: http://imaclines.blogspot.com/
Az én szériaszámom is pont ilyen: W860 U2N iMac early2006 17’’ intel Core Duo
Sőt, ha minden igaz a garanciaidőn túl is sikerült pár embernek ingyenes LCD cserét elérnie, persze az USÁban. Itt nálunk ne is reménykedjek ilyesmiben? 80-100e Ft túl sok egy javításra, maga a gép sem ér szinte annyit…
Mit gondoltok? Hogy jártatok?
mpeti. köszi! ez nem jó hír, hogy egyre csak romlik. Az iMac nálunk a nappali dísze, ezen netezünk, DVDzünk, meg nézzük a TV-t is (eyetv tunerrel). nem tehetek csak úgy mellé egy külső monitort…
Nem tudom, mit csináljak. :(
Tényleg nincs esély rá, hogy ingyenben megcsinálja itthon vmelyik szervíz? mégiscsak szériahibás…
Volunteer hogy őszinte legyek, nem próbálkoztam a szervízzel, majdnem esélytelennek tartom itthon.
Lejárt a garancia :(
Hát az rossz, tényleg nem a legszebb megoldás egy külső monitor a nappaliba, bar a 17-es kijelző meg nem kényelmes a nappaliban :) ugyhogy…
Masok is irták, hogy egy csíkkal kezdődik, es mindig romlik, nálam is igy volt, ugy hogy akkor…nezz meg jo sok filmet 1-2 héten belül… :)
Nekem a nemrég használtan vásárolt macbookom kijelzőjén jelent meg egy vízszintes csík. Először csak 1 órára, utána magától eltűnt, és egy hétig nem is jelentkezett. Most viszont megint megjelent és órák óta nem tűnik el.
Ennek ennyi? Persze már nem garanciás, gondolom annyiba kerülne a csere, mint amennyiért a macbookot vettem (140e)...
Sziasztok!
Olvasgattam a bejegyzéseket, és nagyon remélem, hogy csak szalagkábel hiba lehet az én problémám, és nem valami komolyabb dolog.
A jelenség nem más, mint hogy bizonyos időközönként (egyelőre ritkán) 5-10 percre az egész képernyő tele lesz függőleges piros csíkozással. Az x idő elteltével meg helyrejön, majd fél óra múlva, vagy órák múlva, vagy 1-2 nap múlva ismét előjön. (pl. ma dél körül is volt egy 10-15 percig, aztán egyelőre most megint nincs)
A jelenség kinézete a következő: http://members.chello.hu/nagy-barna/
A gépem: MacBook Pro 2.2GHz, nVidia 8600GT
Remélhetőleg nem videokari probléma, mert amit eddig olvastam, ott nem ilyen jelenségekről számoltak be. Az Apple szervízben is voltam, de a tsztprogramjuk nem mutatta ki a garancián túli meghibásodás tünetét, úgyhogy hozhattam haza.
Ha valaki felismeri a probléma forrását, köszönöm előre is a tájékoztatását!
Szia Barney1981, nincs jó hírem, videókártya - vagyis az alaplapra integrált videókártya - hibája lesz. Viszont lehet, hogy jó hír: ezen az oldalon megnézheted, hogy beleesik e a géped: http://www.apple.com/de/support/exchange_repair/macbookpro.html
német, de biztos találsz angolt is.
Azt még hozzátenném, hogy rákötöttem külső kijelzőre is (Samsung LCD TV), de ott tökéletes képet adott, akkor is, amikor a laptop TFT-jén ez a jelenség adódott. (Tehát a Macbook Pro képernyője piroscsíkos, míg rákötött LCD TV-n tiszta képet adott egyidőben) Szóval nem tudom, hogy nem inkább mégiscsak valami kontakthiba lesz-e ez…