Új fórum témák
- HDSENTINEL for MAC? Merev ...
- upc chello probléma
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- Sid Meier's Pirates for M ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- hdd probléma
- Le a magyarországi apple ...
- Azonnali kérdések topicja ...
- RAW-WAR 36
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
A forrás itt van :
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1630723&tstart=45
Bár aki beírta egyel több paramétert adott meg, amit én önkényesen kihagytam.
Az eredeti ez volt :
chflags nouchg /Volumes/Macintosh /Volumes/"osx backup”
chmod 775 /Volumes/Macintosh /Volumes/"osx backup”
de a /Volumes/Macintosh paramétert kihagytam.
Újabb probléma a Time Machine-el :
- A backup vinyómat újra partícionáltam és most már külön helye van a TM backupnak, ahova mást nem rakok, így a 750G-s hdd-n van egy 100G-s TM partíció.
- A macbookon elvégeztem a repair permission-t.
- A macbookon elindítottam az üres TM partícióra a full backup-ot.
- A macbookban kicseréltem a 160G-s hdd-t egy 320G-re.
- Telepítő lemezről bebootoltam, nyomtam egy restore from Backup-ot.
- Amikor kész volt, nyomtamtam egy restertot és utána a következő lett a helyzet :
- A verify permission rengeteg hibát talált.
- A régi hdd-n a Macintosh HD get info-nál a jogosultságok a következők voltak :
system : r/w
admin : r/w
everyone : r
- Az újon a backup után :
system : r/w
wheel : r/w (!!!)
admin : r
A partícióra alapból nem enged írni, jelszót kér. Ha megadom, akkor már engedi.
Nem úgy kéne működni egy full backup-nak, hogy utána nincs hiba és minden olyan mint a régi hdd-n ???
Kérdés a jártasabbakhoz:
Macbookba új winchester-t kellett vennem, namost amikor rányomtam a leopard-ot time machine (küső HDD-ről) visszarakta tökéletesen, de mikor bemegyek a time machine-ba, nem tudok a régi mentésekre visszamenni.
Valószínű azért mert más a sorozatsáma az új belső winchinek.
Van erre valami megoldás?
Azt tudom hogy olyan előfordult hogy alaplap csere esetén ugyan ez volt, és orvosolható volt a dolog némi ügyeskedéssel.
Kérlek segítsetek!
Köszönöm előre is mindenkinek!
De megoldható, csak az NTFS-t csak olvasni tudja az OSX, írni nem (és formázni sem tudja NTFS-re). Persze vannak olyan programok, amik segítségével lehet írni NTFS-t, csak pl nálam egy ilyen programnak köszönhetően nem mountolta be a dvd-ket.
Na, ma este én is újrahúztam a Leopard rendszert. Eléggé könnyen ment. DVD-ről telepítettem, majd első indításkor Migration Assistant-ban volt egy lehetőség, hogy Time Machine által elmentett profilokat beállításokat, és minden egyebet visszahozzon a backupról. Az alkalmazások kivételével mindent vissza is másoltattam. Egyből szoftver frissítésre akartam menni, de ezt kiírta: The file “index-leopard-seed-1.sucatalog” couldn’t be found on the server “swscan.apple.com”.
És ezt is: Software Update can’t check for updates because of a network problem.
Pedig nincs is hálózati problémám. Legalábbis nálam nincs, mert az újratelepített gépről írok, tehát internet van. Mi lehet a probléma megoldása?
Elsőként megpróbálom letölteni a legújabb frissítést az apple honlapjáról. De azért jó lenne, ha ti is tudnátok segíteni! Előre is köszi!
Végigolvastam a fórumot. Szeretnék egy külső merevlemezt, elsősorban a Time Machine mentésekhez. Haragszok magamra, mert előbb kellett volna végigolvasni, ugyanis nemrég kellett kicserélni a routeremet, és most derült ki (számomra) hogy a Time Capsule egyben egy wireless router is… Ha ezt hamarabb tudtam volna, akkor biztosan azt vettem volna meg, így viszont nincs kedvem egy 25e ft-os routert kidobni.
Egy fő kérdésem lenne elsőnek. Ha nem sima külső merevlemezt veszek, hanem NAS-t, akkor jól vettem ki ugye a fórumból, hogy működni fog vele a Time Machine?
Egy egyszeru Terminal-parancs, es mar megy is a backup halozati meghajtokon.
De tan nem tokeletes…
Egy darabig hasznaltam ugy, es kifgastalan volt.
Keresgéltem a Western Digital oldalán, és ezt találtam:
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=374
Azt írja hogy kifejezettem Mac-hez ajánlják, mac filerendszerre van formattálva, és van rajta maces szoftver előtelepítve.
Akkor ez most jó megoldás lenne Time Machinálni?
Nekem is ez van most Time Machine-re. De fogok venni egy nagyobbat (valoszinuleg Office-t, vagy inkabb Home-ot, artol fuggoen) Time Machine-re, mert arra ez tul jo :). (Esetleg egy sima Essential is megteszi, bar az valamivel gagyibb.)
Bar most nem erdemes semmit se venni, mert megugrottak az arak…
Azt néztem, hogy ez a sorozatból az, ami FW 800-as, és tán két vincsi van benne. Gondolom, hogy mondjuk a felét elhasználja a TM, a másik felére meg másolhatok mindenféle más egyéb dolgot ha kell. Persze lehet hogy ezt is rosszul gondolom…
Akkor az 1 gigás fele-fele jónak tűnik. Mert a gépem vincsije 250-es. Így elég lesz? Vagy legyen inkább mondjul 750 mega a TM-nek, a többi frí?
2 lemezest a biztonság miatt gondoltam. Szerinted 1-es is elég? Abból melyiket? FW-eset szeretnék.
A fele alatt akkor úgy érted, hogy 1 Tb-ból 500 giga?
Ha biztonsag miatt, akkor ugye a 1 TB-bol lesz 0,5 TB hasznos, mert tukroz… 1 TB-hoz akkor 2 TB-osat kell nezned…
Jo a Studio. Plane, ha nem csak TM-re hasznalnad. De ha megfelezed, akkor a masik particion levo adatokat nem szeretned TM-mel menteni? Igy semmi ertelme…
Jaaaaa… Hogy ez “úgy” 1 gb hogy valójában 2 db 500-as vincsi van benne… Szóval akkor ha a tükrözős raid megoldásban használnám, akkor 500 mega lenne. Így valóban drága.
Ha nem tükrözve használom, akkor vajon hogy működik az 1 gigás? 2 db 500 megás meghajtót látok rajta, vagy 1 db 1 gigásat? Vagy választható?
Ma voltam a helyi elektronikai bótba’ és láttam WD Mybook essential-t, 500 gigásat 23 bruttóért. Egy bajom van csak vele, hogy csak usb-s, és firewire nincs benne. Ha lenne fw arra hajlandó lennék tán többet áldozni, de lehet hogy úgy csinálom hogy megveszem most ezt csak és kizárólag a TM-nek, és aztán ha kelleni fog esetleg plusz adattároló kapacitás akkor veszek egy másmilyet.
Mennyire terheli le a gépet ez a nagy mennyiségű usb-s adatmozgatás?
En maradnek legalabb egy Home-nal. Annyit meger, hogy kesobb is jol lehessen hasznalni. (Ha tarhely kell pluszban, akkor megint venni kell TM-re egy nagyobb HDD-t, a regit pedig befogni tarhelynek.)
Az Essentialt en kihagynam, akkor inkabb egy kulso USB haz, es bele HDD. Az USB IMHO erre a celra boven eleg. Inteles gepet nem fog erosen megfogni.
http://ipon.hu/webshop/product/seagate_1000gb_7200rpm_32mb_freeagent_desktop/32120
De IMHO ez se lenne rossz…
http://ipon.hu/webshop/product/seagate_1000gb_7200rpm_32mb_freeagent_extreme/32121
Ez meg a Home-nak felel meg.. (Van FW400, eSATA is benne.) Bar dragabb, de alu a haz…
http://ipon.hu/webshop/product/wd_mybook_1000gb_home/23770
De talan megis ennek a legjobb az ara :)!
Igazad van, Home lesz belőle! Bő 5e-rel drágább, de firewire is van, jár hozzá fw kábel, inkább ezt fogom megvenni. Szintén van ilyen a másik helyibótba’
http://www.edigital.hu/Kulso_merevlemez/WD_MyBook2_Home_500GB_kulso_merevlemez-p34732.html?page=1
Ha lenne belőle 1 tb-os, olyat vennék, de azt most itt nem lehet kapni. Majd rendelek később ha kell. De most kelleni fog ez a TM mentésekre.
Az 500 gigát megosszam valahogy? 250 gigás az iMac-em vincsije. Mekkora partíciót csináljak a TM-nek? Vagy maradhat a dolog egészben, és tudok esetleg rá mást másolni még? Egyelőre ez tűnik a legjobb megoldásnak, nem?
Nekem is lenne egy kerdesem, remelem nem volt mar valahol. Kulso vinyora feltettem a osx-et es arrol bootolok. Minim van 80 gb belso merevlemezzel. Ugy is lehet menteni Time Machine-nel, hogy a kulsorol mentek a belsore? Vagy az tul kicsi ehhez. Igazabol nem fogok sok mindent lementeni, csak a nagyon nagyon fontos dolgokat.
attila7575: Mindet a TM-nek… Annak nincs ertelme, hogy ezen tarolj adatokat, mert azt hova mented??
Egyebkent a TM szepen majd telepokaloja a HDD-t, es ha mar nem fer ra tobb, akkor a regebbi menteseket torli, hogy legyen hely az ujnak. Minel nagyobb a TM HDD, annal messzebb tudsz visszamenni az idoben… :)
jockey: lehet, de en ennek nem sok ertelmet latom…
jockey: lehet, de en ennek nem sok ertelmet latom…
Igazad van, de a külső vinyóra nem mentenék, mert ha beszar az egész akkor hiába mentettem oda, annak is annyi. Ezért gondoltam a másik belsőre ami ott van szabadon. Még egy vinyót meg azért meg nem veszek ezért....
Köszi, így is tettem. Az előbb hoztam haza a vincsit, kikapcsolt gépnél rádugtam a fw portra, a gép indulásakor szépen megkérdezte, hogy akarom-e TM backup voluménak használni, mondtam hogy akarom, erre a gép igen megörült, és most azóta menteget :)
Szépen csinálja, mostani állapot szerint 60,99 GB adatot kell tárolnia.
Volt a vinyón egy gyári (tán)FAT partíció, azon még mielőtt leokéztam volna a dolgokat, lementettem a _Mac Tools könyvtár tartalmát, úgyse kell, de hátha van hozzá valami szoftverisztikusság.
Érdekes, hogy figyelem a backup ablakot, hogy “mennyivel megy” a backup,eleinte nem ment túl gyorsan, és akkor a belső vincsit igencsak tekergette is. Most a belső vinyó halkabban dolgozik, de a számláló igencsak teker. Gondolom akkor kisebb file-okat mentett, most meg valószínű nagyobbakat, pl az Aperture Library-t.
Tényleg, az Aperture-ben van valami ilyen, hogy Vault. Az összefügg a TM-nel vagy valami külön cucc?
Hm, egy érdekes kérdés jutott eszembe utólag. Van ugye az Aperture könyvtáram, ami egy file-ben tárolja a képeket. De gondolom ugyanazon az elven működik mint az iPhoto, tehát a filetárolás szempontjából akár azt is hozhatnám példának. Szóval, ez most nálam egy 40 gigás állomány, jelenleg a képeim kb fele van átmásolva bele.
Namost, tegyük fel hogy holnap hozzáadok 50 megát. Akkor ugye nem fogja az egész 40 gigát + 50 megát, azaz 40,05 gigát újramenteni? Gondolom hogy nem, valószínű nem ilyen fakezűek az Apple-nél hogy így programozzák a dolgokat, csak azért vetem fel a kérdést, mert szűk, windowson bejáratott agyamnak furcsa, hogy a pikcsörök egyetlen file-ban vannak, és hogy lesz ebből mentés, a fenti problémák elkerülésével esetleg…
Köszi, még az este utánaolvastam, és találtam olyan fórumbeszélgetést is, ami azt írta, hogy az apple “talán” azt javasolja, hogy ezt jelöljük be kivételként a time machine-ből, és a vaultot használjuk, meg találtam olyat is, amit te írsz. Nekem ez utóbbi tűnt hitelesebbnek. A rövid tapasztalat is azt mutatja, hogy hozzáfértem az aperture library-hoz, újramentett pár váltkozást, de a 60 gigás mentésből nem lett 100-as, hanem mondjuk 60,1-es. Szóval normálisan működik a dolog, csalódtam volna az apple-ben, elvégre mind a két szoftvernek ő a fejlesztője. De úgy tűnik normálisan megcsinálták.
Sziasztok!
Ha már biztosan tudom, hogy pl. az egy hónappal ezelőtti állapotra nem lesz szükségem, akkor elég, ha simán letörlöm az adott dátumhoz tartozó foldereket? Ez nem okoz zavart az egészben? Kár ,hogy nem lehet beállítani, mint pl emaileknél, hogy egy hónapnál régebbi dolgokat töröljön....
Én nem mernék kézzel beletörölni a time machine mentéseibe… Én nagyon örülök neki, hogy úgy szépen magától működik, egy dologgal kevesebb amire oda kell figyelni.
Sziasztok! Van valakinek ötlete, hogy a szokásos TM mentéseim (amik kb 2-3 naponta készülnek, és általában 500MB -1GB -ig terjednek max) helyett ma miért mentett 8,2GB -ot a rendszer? Semmi extra dolog nem történt, nem kerültek nagy extra file -ok a gépemre, és nem volt nagy szoftver telepítés sem. Semmi nem indokolna ekkor plusz backup -ot. Ötlet? Valaki találkozott ilyennel esetleg aki az okát is tudja?
Üdv: micless
Szia idioty. Nem semmi extra. Nincsennek ilyen nagy projekteim, és azok sem változtak :) Szóval semmi extra nagy. Sem sok kicsi. A szokásos kb 1GB -nyi. Mármint mentésügyileg. Mégis 8x -os backup méret. Nem értem. Tegnap ugyan lejöt valami softver update (digital camera raw compatibility upd. 2.3) de hát ez lenne 7-8GB -nyi plusz backup?